Written by AbangNara | October 3rd, 2011

Sungguh hangat entri tentang kata-kata seseorang yang kemungkinan besar adalah kakak Norman Hakim yang membidas kenyataan Chef Wan di Facebook pagenya. Petang tadi ada seseorang yang telah menghantar link entri tersebut kepada Chef Wan dan berikut adalah kenyataan Chef Wan untuk menjelaskan perkara sebenar.

chef wan

Menurut Chef Wan, beliau hanya menyampaikan pendapat peribadinya dan tidak mempunyai sebarang niat lain.

chef wan

Semoga dengan penerangan ini, mereka yang terlibat tidak lagi membangkitkan perkara ini. Cukuplah sekadar kita mendoakan agar pasangan pengantin baru ini bahagia hingga ke akhir hayat.

chef wan

Sila LIKE Facebook Page Chef Wan untuk mengikuti perkembangan terkini beliau.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

204 responses to Penerangan Chef Wan Tentang Kenyataan Kakak Norman Hakim

  1. king says:

    ade betol nye chef wan kate. anak dye yg kawen dgn mat saleh pon x se”barat” si memey ngn norman ni. :)

    0

    0
    • kimainie says:

      haaaa.. wedding da HAPRAK diz year….

      0

      0
      • calculator says:

        amekaw….ko sedehhh sgt hakak…lain kali pikir dulu sblm ckp..tgk kiri kanan depan belakang..sedar diri…jgn sedap mulut je..haishhhhhhh

        0

        0
        • Nurman Hakim says:

          kentot Memei bau macam lembu felda…busuk siot.

          0

          0
        • Kak Abbey says:

          hoiii..bayar hutang aku dulu la…..lepas tu baru kaurang cium kentut masing2!!!!

          0

          0
        • tak tahan says:

          KakAK Norman panaz..Chef Wan cakap gaun Memey berkedut macam baru keluar washing machine.

          Nasib baik Che Wan tak cakap ketiak Memey berkedut macam jubor unta!

          KAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAAKAKAKAKAKAAKAKAKAKAK

          0

          0
        • L says:

          don’t mess with datuk chef wan la kakak kpd norman oi.. awak tu no one dalam malaysia ni.. nak keluarkan statement membidas kenyataan chef yg paling berjaya dalam malaysia ni silap besar laa.. nak lawan mulut pot pet pot pet chef wan dalam mimpi je.. kan dah malu.. baik diam je la kakak.. sedar sikit la satu malaya tak suka adik kakak tu.. dah la kena tangkap basah.. malu la sikit kakak oii.. muka adik kakak tu dgn bini dia yg tak tau malu tu patut kena ludah je.. jijik!!

          0

          0
        • tok abah says:

          terbaekkkkkk la chef wan…!!! Buat norish zaid, ape lagik suruh la norman ngan memek backing plak… Xsayang kakak ke? Huahuahua

          0

          0
        • mutiara says:

          kakak norman ni nak carik sponser utk anak dia kawen kot… Tu psal dia nak carik publisiti murahan macam ni… Bila dah glamer, baru la org terhegeh nak sponser.. Nnak gak merasa pakai brg sponser yg mahal2… Kan..

          0

          0
        • Dinda says:

          nampak sgt keluarga si memey n norman ni BODOH n kalut…nak ckp, tgk org la..ko nak argue apa yg chef wan ckp…chef wan tu, jaaaauuuuuhhhhhh lebih experience n educated dr korang2 yg bodoh nie…klu jenis keluarga x sedar diri mcmtu lah…low level, tp ada hati nak ‘high class’… pengantin paling bodoh penah aku tengok…dpt plak kakak low level of thinking…

          0

          0
      • aku chef wan yg hensem says:

        enth2 tue si kaum kerabat si memek & normiang yg tulis….

        0

        0
        • PENYAMUN SUAMI ORANG says:

          WEDDING PALING HINA..SE-HINA WEDDING DATUK KEY DAN SITI..

          0

          0
        • Mulan Jamelia says:

          Top 5 Wedding Paling Terhina- SeBusuk Nanah:-

          1) Akil Hay & Waheeda
          2) Norman Hakim & Memek
          3) CT Nurhaliza & Datuk K
          4) Zizie & Bung Mocktar
          5) Kris Dayanti & jantan Timor Leste

          0

          0
        • pengajaran says:

          kawin macam sarkas…orang tetap menyumpah.

          Bahana /karma amik suami orang..

          0

          0
        • MEK says:

          aku nak tambah wedding paling hina

          1) faezah elai & jantan paling huduh
          2) nabil & pmpn pramugari xpakai coli

          BAKAL wedding paling hina

          1) apek & dahliah teck
          2)joey & watie elite

          0

          0
      • chicken says:

        haiyaaaa sponsor frm A to Z ingat high class sangat meh n just cos wedding 12 juta doesnt mean everything is so so blardy perfect sampai nobody can komen….apa laaa aunty…buat malu ajer….english oso so koyak like tisu tandas….High 5 Chef Wan!! ;)

        0

        0
    • memek sanggap norman gedixx says:

      aku menyokong dibelakang, kiri, kanan & depan chef wan… wedding yg tersngt memalukan + gedixx…. pengantin perempuan terlbih p0yo.. ingt cunlah sgt… plzlah jgn iktiraf wedding nie wedding thiz year.. geli ketiak aku mendgar.. uwekkkk..

      p/s : eloklah memak si perampas berjumpa dgn norman si penghutang…

      0

      0
    • Minah Bujang says:

      Kalau setakat rampas suami orang, pas tu pulak wedding minta disponsor…lebih baik aku kawin buat kenduri rela makan sate aja dan air sirup.

      Malu donk…!

      0

      0
    • Puas hati says:

      Puas hati baca reply dari chef wan… Haaa…

      0

      0
      • abuya says:

        komen dari chef wan tu menunjukkan dia seorang yg well educated tak mcm kakak norman main belasah je

        0

        0
        • Rooney says:

          Wei Chef Wan…

          Kau nak ngata orang tu CERMIN la diri ko tu sikit !

          Hamboi hamboi hamboi, TANGAN TAK SEDAR LENTIK !

          Hey pondan, kau tu mulut macam PEREMPUAN sangat nak mengata wedding Norman and Memey ni apasal?

          Hallllllllllllllllllooo tak sedar ke engkau dulu masa kahwin ENGKAU SENDIRI YANG MAKE UP KAN BINI KAU..

          Mu ni jate ko tino?

          Macam ni lah, like i said duit ko yang banyak tu belum tentu cukup nak kambus lubang taik. Jadi, baik lah kau jaga sikit mulut kau tu sebelum orang lain baling taik kat muka kau.

          Menantu kau tu dulu kapiaq kau tak kisah ke? Malu aku bermenantukan kapiaq.

          BERAK SAPU PAKAI TISU JE WOI, NAJISSS!!!!

          Itu ko bangga kan? Entah sunat ke idak menantu ko tu. eeeeeee idok leeeeeeeerrr…

          0

          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          eh rooney ! kenapa ngan kau ni ? kenape kau marah2 ngan chef wan? bahasa kau ni buat minah jambu tersentak tau ! brani2 nye kau hamun chef wan pesal? cuba kasitau ngan minah jambu mana tau kalau2 minah jambu leh setle kn

          0

          0
    • PAPA says:

      TAK USAH GADUH2…LAPAR PULAK TENGOK NAMA CHEF WAN NIH…

      0

      0
    • fans DCW says:

      haku hengat lg ms Serina nk kawen dlu rmai gaks yg nk sponsor..tp, Chef Wan tolak sbb dia kata DIA MAMPU.. baik pi sponsor org susah kt luar sana.. respek lar Chef Wan,.

      0

      0
    • Gaby Solis says:

      DASAR FAMILY SPONSOR !!!…. AK MMG X BLEH BLAH BILA CHEF WAN CKP TIME TU SEMUA PAKAT NK PROMOTE PRODUK MASING2.. KAK NORMAN NI MESTI TUKANG BG BUNGA TELUR JEK…RASAAIN LOO !!

      0

      0
  2. kuku says:

    haaa? aku first ke second ke third ke?

    0

    0
    • kaki says:

      ko second la kuku.. cube nasib lain kali

      0

      0
      • PAPA says:

        kuku dapat 1st ruangan gossip nara nih tak ada faedahnyer…cuba kuku dapat 1st kat subjek bahasa inggeris dalam kelas, bangga jugak mak bapak kan? jgn marah papa ,,papa bagi motivasi jer….sayang kuku… alolo…

        0

        0
      • kukukaki says:

        perlu ke nak komen ape yg ko tulis seniri???poyo je ko ni.

        0

        0
        • Rooney says:

          Rasanya Chef Wan tak patut cakap macam tu.

          Dia kena fikir, anak dia dua ekor tu si Serina lagi teruk KAHWIN DENGAN ORANG KAFIQ

          Keluarga aku sorang pun belum pernah kahwin dengan orang kapiaq lagi oiiii, malu akuuuu..

          Dengan tak sunat nye, mengucap pun tak tahu lagi. BERAK TAK BASUH.

          Oiii CHEF Wan engkau bangga sangat kaaa dapat menantu KAPIAQ oiiiiiii….belum tentu tahu apa apa pasal islam. ENTAH PUASA KA IDAK..

          Nih aku nak habaq kat Chef Wan, sebelum hang nak mengata Memey dan Norman baik hang dok NASIHATKAN anak laki hang sorang tu…

          PERGI JADI JANTAN SIKIT, JANGAN HIDUP DALAM DUA ALAM. KALAU BETUL HANG NAK KAHWIN DENGAN PEREMPUAN TU PI LA BERUBAH JANGAN JADI MACAM BAPAK HANGGG !

          Panggggggggggggggggggg, kena sebijik dengan hang Chef Wan.

          Tu lah hang mulut macam neraka pandai dok ngata orang. Diri hang sendiri tu pun TERLINGKUP hang tak sedar?

          Ingat Chef Wan, DUIT engkau memang banyak tapi DUIT yang banyak dapat TUTUP LUBANG TAHIKK..!

          FAHAM??????????????????????

          0

          0
        • sedara chef wan says:

          waaaaahhhh… wahhh….

          sedapnya mengata di salehhudin tu kapir. dia nikah molek cara islam, berwali berkadi bagai, nko cakap dia kapir… aduhai… nape la camtu fren?

          pasai si anak jantan dia tu, kan dia dah nak kawen, pehal pulak ngan nko suh dia jadik jantan… chef wan tu bukan jantan ker? dah 2 orang zuriat tu… tk cukup jantan ker?

          nak mengata orang tu, jgn melampau sangat, sikit2 dah la, tgk kiri kanan tu sikit, kadang tu yg sebelah tu lagi busuk tau..

          adios amigos,

          sedara chef wan…

          orang pahang

          0

          0
        • motiff says:

          ni mesti akak si norman, xpun si memek busuk ni….. die dapat menantu mat saleh pun, tapi ank nye kawin molek, ikut adat. xde terdedah sana terdedah sini… xmcm si memek busuk tu. dah busuk lg nak terdedah2… ko nak ngate si chef wan ni lembut la hape la, lembut2 die pun ade ank…dari pada ko bapak sasa, tapi dapat anak mulut cam longkang, lahanat…kesian…

          0

          0
        • ROONEY &%$(*&%$# says:

          ….klu stkt dalam sijil lahir awak islam, tapi perangai lebih teruk dari kafir wat pa?.. komen tu biar menunjukkan awak seorang islam yer. jan buat malu org islam.

          0

          0
        • billie says:

          suami Serina tu dh masuk Islam. berdosa awk ckp dia kafir. apabila seorang kafir masuk Islam (muallaf) dia ibarat bayi yg baru dilahirkan. diorng kawen pun semua ikut cara Islam lengkap rukun nikah semua. apa kes pulak nk kata dia teruk kawen ngn org kafir??

          0

          0
        • alahai laaa bdk rooney ni… ikt sdp mulut je ko ye.. org dh msuk islam ko kate kafir.. agk2 la ckit woi.. akai ada ka?..free2 je ko msuk neraka..lu pkir la sndiri..

          0

          0
        • baby face says:

          trolling here..lol…

          0

          0
        • pasha sendat says:

          ade ke org putih berak tak basuh? rasanya diorg lagi pembersih dr org yg komen tu..

          0

          0
  3. king says:

    betul jugak kate chef wan ni. anak dye yg kawen dgn amt saleh pon xse”barat” memey ngn norman. :)

    0

    0
  4. anti perampas says:

    rilex la chef wan. cool~ buat bodo jeee. hekhek! biar la si kakak nomiang tu nak cakap apa. dia pandai sangat speaking. tu yang x paham bahasa tuuuu. :D

    0

    0
  5. sib says:

    setuju ngan abg wan …thats not wedding that what we call promote produk plus that mempelai kelihatan sperti model yg memperagakan produk org (sory ye my english is not good hahaha)

    0

    0
  6. suehada says:

    sokong..lain kali baca btl2 baru melenting….tuela klu org pendek akal mcm tuela lagaknye..so DATO’ CHEF WAN,x pyh mik port..wt sakit otak je

    0

    0
  7. opocot says:

    Hambik kau !!

    0

    0
  8. opocot says:

    Hambik kau !! nak sgat mngate orng

    0

    0
  9. gurl says:

    pedulikan….jgn layan kakak norman tu chef wan!!

    0

    0
  10. muharam says:

    Caya la chef wan!

    0

    0
  11. aku ler... says:

    awal2 lagi dah kontroversi majlis si normiang ngn memek ni..lps ni xtau la…

    0

    0
  12. anti perampas says:

    1 LAGI. WAHAI KAKAK NOMIANG, DIAM LA KO!! KO CAKAP APA2 PUN, KO AKAN KENA BALIK. MASYARAKAT TAKKAN TERIMA APA KO CAKAP SEBAB APA YANG ADEK N SWEET MEMEK TU BUAT MEMANG DAH MELAMPAU. BAEKKKKK KO DIAM JEEE. :D CHEF WAN DOK BAGI OPINION, KO PULAK SEBOK MENYALAKSS. PHUIIIIIII

    0

    0
  13. dak lala says:

    DA MEMANG BETOL PON C MEMEY N NORMAN TU JADIK MODEL D HARI PERSANDINGAN MEREKA

    0

    0
  14. chef wan masak sedap! says:

    haha… padan muke kau KAKAK NOMIANG! kene basuh cukup2 ngan chef wan…
    kalau aku pon aku pon akan angkat bontot mcm chef wan ni jugak..
    tak kuasa nak dok lame2 ngadap brg yg ditaja tu.
    HAHAHAHAHAH!
    baik aku blaaaahhh jeek!

    pasni aku nak AZWAN ALI plak komen..
    bru kau tau betape neraka nya mulut si ‘amboi amboi amboiiiii ” tu…hehe

    apepon chef wan memang terbaiklaaa

    kling klang kling klanggg ALAXENDER… hahahaha!~~~

    0

    0
    • azwanah aliah says:

      amboi3~ ekekekkeee~ lahanat betul kakak nomiang nih. cukup2 la adek ko da buat hal mcm penghuni neraka. ko pulak jangan nak mulut macam neraka. mcm sial! kelas ko jahhh~~ nak kuarkan statement pun, kaji dulu.

      KO NGAN ADIK KO SAMA JE! NAK PUBLISITI MURAHAN LA NIIIIIII.

      kalo x nak orang bising2 lagi, ko dok diam je. x payah menyalak serupa itu anjing!!

      0

      0
  15. cik kunin says:

    asal poyo lebih je kakak nomiang tu . MENYAMPAH aku.

    0

    0
  16. Dea Deanna says:

    Tulah bgusnya CW ni.Khwinkn anak,x naklah yg tu si p0lan taja,yg ni si p0lan ni plak taja.Lgpun klau 0rg bijak brfkir,pngalaman luas,buat apa nk serah diri buta2 kat pnaja.dgr juta2,trus gedik2 suka.pdhal,jd m0del segera.jdlah drpd x mrasa…nk d0akan pngntin pn d0k fkr2 pluh2 kali gamaknya.dh mjls cmtu,makbul ke apa yg kita d0akan?. Ya,aku xbrhak mghukum krana Allah SWT itu maha adil

    0

    0
  17. aku says:

    kehadapan kak norman…
    chef wan suh kak norman buka kamus la…
    sila la buka kamus ya

    0

    0
  18. lia says:

    adoiiii, klu aku yg jd kak si normiang n sweet memek nie comferm malu nk kluar umah 1 bln.. len kli klu xtau nk ckp pe, lbh baik brdiam, kerna brdiam itu bh baik dr bt bising x tentu psl.. memek dgn normiang nie klu x reti nk malu xtau lah nk ckp pe g…. adoiiiii malu seh !!!!! kah kah kah kah kah !!!!!!

    0

    0
  19. almondlondon says:

    Kah kah kah. Aku paling suka ayat Chef Wan —> aku nak jealous apahal? Tak ada maknanya Chef Wan nak jealous dengan “Wedding Of The Year” si Normek tu. PWNED.

    Anyway, mana penyokong #1 si Memek Kemek ni? Where is Obe when Memek truly needs you? Memek dah kena hentam bertubi-tubi, Obe takkan la nak diam je kot.

    0

    0
  20. kuang...hahaha says:

    benggong punya kak norman
    menconteng taik d muka sndiri

    0

    0
  21. saye says:

    haaaaaa…kan da kena…suke sgt melatah xkena tempat…xpasal kena sound setepet ngn chef wan~~bravoo!!~~

    0

    0
  22. cherrina says:

    As for me,kalau xde benda baik nk dickpkan lebih baik berdiam diri..kan bile dh berckp org salah ertikan..lagipun kenapelah suka sgt nk komplen dgn kelemahan majlis org lain..korg tu udah2 ngutuk kakak norman tu..ye lah klu kite pun ahli keluarga dikutuk mestilah ade terasa hatinye..normal lah tu die pertahankn ahli keluarga die.klu ye pun nk komplen2,gossip2 perlu ke letak dlm FB?cite sama2 adik beradik dah la labuuu…oh ye,sy bkn kakak normey yewwww :p

    0

    0
    • chef wan masak sedap! says:

      diamlaaa ko!

      0

      0
      • aku says:

        sedara c norman ni….tp malu nk ngaku. haha

        0

        0
        • DiNdA kAnDa says:

          dah fb dia biar la dia nak tulis apa pun..

          0

          0
        • gila gila says:

          Aku rasa JIMMY CHOO n VERA WANG mesti klu bce dok gelak2 sebab depa dah berjaya pecah belahkan umat kita sendiri..gaduh sana sini..

          tapi papepun ak memang xsokong si normiang dengan memek nie. dulu kawan aku satu sekolah dgn si memek nie. die ckp memek ni memang gedik.klu lelaki dok pukul bontot die, die rela jewwwwwwww..pastu xpndai sangat pung!…gedik je lebih!

          0

          0
        • papa says:

          terkentut2 tauke RAFLESIA ngan JIMY CHOO gelak kat org melayu… “MELEIS r like dat, thats y non of them rich n famous like us. NAZA motors? the son even married a chinese girl..maybe he couldnt find a quality in meleis gal..”

          0

          0
        • cherrina says:

          a’ah sy mmg sedare norman,memey,akak norman dan chef wan..sy rase semua yg sama agama dgn diorg ni semua nya bersaudara, ye tak?

          terima je lah dh mmg jodoh diorg dan terima saje lah dah jodoh si norman dan abby tu sampai di sini sahaje..usahlah nk dipertikaikan..kite doakan je lah agar si norman dan memey menjadi muslim dan muslimah yg baik lepas ni..

          korg sokong2 si chef wan pun tak guna gak..ok i mengaku tu FB dia..suke ati die nk tulis ape..tp mcm i type sblum ni “lebik baik berdiam diri jika tidak dpt berkata yg lebih baik” tu kata nabi taww..bukan kiteww yg ckp..kitew amalkan jew…kan bile dah ‘berkata’ org dh salah tafsirkan..

          chef wan ckp die bkn nak mengumpat tp pendapat jujur..ramai org gunakan alasan yg sama bile nk bercerita tentang keburukan/kelemahan org lain..abis bile dh luahkan dlm FB tak ke benda tu dh jadi mengumpat/mengaibkan org lain sbb kite mmg dh tau kontroversi antara memey dan norman ni..

          eh penat lah type pepanjang..
          peace :-)

          0

          0
        • anti memey says:

          kau diam jelah

          0

          0
        • anon says:

          aku rasa kau tu yg lebih baik diam…suke hati kami lah nak komen ape pon…ko dapat ape dok bekap2 dorang? aihh!! syuhh2!!! org nak ngomen ni!

          0

          0
        • cherrina bongok says:

          blah r ko..

          0

          0
  23. chef wan masak sedap! says:

    amek kau sebijik! sbg org johor..aku malu gile ngan org johor perangai mcm kau ni memey..

    0

    0
  24. opahroxx says:

    kan chef wan da mengamuk…ala nk bangga sangat dengan sponsorship tu nape. tak sangka sampai mcm tu sekali wedding ceremony dorg..takde bacaan doa langsung..MasyaAllah..yang buruk dtg dari kita, yang baik itu dtg dari Allah swt

    0

    0
  25. i love food says:

    2 la..nak sngat lwan dgan chef wan….dye dpt menantu mat salleh pon xde nye nak havoc2…stkat dpt kawin sponser ape adehal….

    0

    0
  26. miss apple says:

    kakak kawan aku ade no kakak nomiang ni..

    ni haa no dia dok!

    0177467158 / 0137014902

    0

    0
  27. yangbaik says:

    apa nak buat… dah tersalah faham pulak, maklumlah dah letih kan otak pun tak dapat nak fungsi dengan baik… tenang jer…

    0

    0
  28. kakek norman says:

    kakak norman ni nak publisiti murahan gak..saja2 nak glamor..sibukkk je nak cari pasal dgn chef wan..adik ko si norman yg kawen duit xde ko yg sibuk..muka xmalu punya family…keh kehkehkeh..
    ohhh kakak norman nak bela sgt si norman ni ada sebab..sbbnya..dy pn nak gak mcm norman kwin di taja tp bkn utk dy tp utk laki dyy…kahahahahah utk madu nya laaahhhhhhhhhhhhhh…

    0

    0
  29. apa-apa je la says:

    hahaahah…hambek kau..kecoh!!!

    0

    0
  30. aku dari dulu tak suke memey sbb die kejutan budaya bila jadik artis! says:

    aku memang setuju jek ape yg chef wan cakap…

    0

    0
  31. triple j says:

    tak perlu la chef wan merendahkan taraf utk membalas balik org yg sampai tak tahu nak bezakan antara embassy dgn ambassador tu. stay cool chef, we support u!

    0

    0
    • chef wan two three says:

      chef wan ke yg ckp part embassy ambassador tu? bkn artikel tu yang ditulis oleh pembaca nara ke? but true la jgak. die ley comment bout the wedding, but suppose part bj washing machine, telanjang sume tu shouldnt be included in his statement mcm mnjatuhkn maruah org jgk kan, tak baek tuh.. but wth~ his fb kot. hahaha suke ati die laaaaa…. peace.!

      0

      0
      • yume says:

        cer faham betul2 apa si triple j tu taip…dia taip… ….orang yg tak tahu bezakan antara embassy dgn ambassador ….. merujuk kepada kakak norman bukan chef wan

        0

        0
      • baca betul2 says:

        dear chef one two three,

        ko pahamkan balik ape triple j cakap tu, ko salah paham nih…hadoyyyyy

        0

        0
  32. atie gegey says:

    apelaa korg ni nak kutuk2?????
    mcm laa korg tu bgus sgt.

    korg kawen pon nanti xtau laa cm ne.
    jgn sdap sgt nak ngata org..
    dorg ni dh kawen..
    dh sah pon
    korg kutuk2
    pahala yg dorg dapat! tp dosa yg korg dapat..
    ada phm?

    0

    0
    • atie bebey says:

      ko ni bodoh gak….sekolah bertingkat2 tp bodoh berlapis2..hahahhahah..

      kita org x kutuklah ngokk..tp beri pendapat dan meluahkan pendapat jewwww……
      si norman dgn si kemek memey yg buat dosa..dosa berbakul2…buat maksiat..runtuhkan rumah tangga org ..
      ko nak angkat lg dorang ni kewww….

      kalau kutuk pn xpe..memang dorang layak dikutuk atas perbuatan terkutukkkkk merekaaaaaaaaaaaa…

      0

      0
    • Triple j says:

      Pahala betul pakai mcm tak cukup kain tu ye

      0

      0
    • saya.... says:

      hey atie gegey..mak aih..nama pun da gegey..gatai ke hang??

      alhamdulillah la diorg da sah..sekang ni cube ko bace elok kenape jdi mcm nie
      1- kalo due org hensome dan SUWET ni bkn artis, ade abg nara nk letak kt sini?
      2- diorg boleh tolak kalo xnk disponsor mcm chef wan buat. tpi kenape gak xnk tolak?sbb xnk kecewakan org?ko tgk la ape jdi bile pakai org sponsor kan dh kd mcm model.ni hari kawen yg kite nk ingt smpai bile2.tp lain jadi.
      3-sepatutnya akak norman ni ko kene terima org kutuk ke puji adik n adik ipar suwet ko ni. bkn melenting.kitorg xpedulu SESUWIT mane pun memey ni, die kene paham kenape org ckp die bkn2..
      4- wahai atie gegey..mung memey gegey ke? 1st place kenape jd mcm ni..sbb diorg kantoi kene tangkap. memang la xbesalah.tpi kat mata semue org diorg memang ber dua-duaan..kalo kawen tanpa kontrobesi yg memalukan, xde org tgk setiap detailnye.. ko tgk erra pazira kawen cerai n kawen balik, ade org bising?

      mu pahe dok atie gegey??????

      0

      0
  33. student bandung says:

    go chef wan!! your english and your cooking is sooo much better than norman’s sis..hahaha

    0

    0
  34. lattalilattamplom says:

    kakakkaaka…..well said Datuk Chef Wan !! Tu lar kak oiii lenkali ckap siang..pandang2…ckap malam…dgr2. Kan da kene sebijik bom dr CW.
    Firstly kak oiii….u should compare urself dgn CW. Dia tu ada pengalaman kawinkan anak…ekau ado? Lagilah CW tu kuarkn smua blanja duit sendiri dan u could see for urself semua preparation tip top. Sebab itu AFC siap buat special documentary utk Serina. Bukan sebab CW tu famous tp sbb majlis Serina tu mmg class lah wlaupon tanpa sponsor… Takpayah pon nk dedah sana sini. Takpayah pon nak bergaun Vera Wang.
    Tgk jelah sendiri berita sponsor gah nyer mak oiii….berjuta2 tp hasilnyer…HAMPEHZZ ! Itu pon tk bley npk ker…ataupon nak cover malu. Yelah nak kutuk sponsor pon tak bley la kan kang kene saman plak..
    Takper la gini jer kak bila anak akak nk kawin bley akak mintak anak akak tu jadi EMBASSY dorg lak…..

    Lain kali bukak mata tu besar2…sblom beri komen. Kata educated….

    0

    0
  35. uncle syaf says:

    miahaha, garang sungguh chef wan..terbaik, membasuh kakak tersebut dengan bersunguh-sunguh.

    ni kot gado ngan azwan ali x taw aku nk cakap ape.,.miahaha, btw, enjoy je lah cerite dieorang ni. x masuk K.P.I pun :P

    0

    0
  36. kikilala says:

    ek eleh SI JAH tu je menyalak, kalau berani biarlah adiknya bernama NORMIANG tu wat statement…kot2 si normiang ni mmg suka berada kat belakang pompuan ek..hadoiiiii memalukan jer la…betul pa chef wan ckp..rupanya pengantin basi jadi BONEKA ajer…huhuhu…

    0

    0
  37. Neelopak says:

    apa punya family laa dieorng ni x faham betul?boleh pulak menghalalkan yg haram n mengharamkan yg halal?pelik sungguh sampai adik kena tangkap basah pon x malu lg,klau family aku laa..haipp malu gilerr!!so kakak Norman ni 2 x 5 dgn norman la jugak…haippp..ni mesti sekolah x abes kan?pendapat chef wan tu betul,tahniah chef wan sbb berani utarakan n perbetulkan ape yg x!wedding orng islam dah mcm buat kat gereja,family norman klau nak glemer ditaja skali pon tlong jaga sensitiviti masyarakat!hal camni x boleh dipandang remeh!dari kena tangkap basah,pre wedding ikut orng kristian,kahwin mcm kawen kat gereja menambahkan kebencian yg sedia ada…sedey sngt…adoih…kakan Norman jgn nnt sampai laki ko kena kebas baru ko tawu…hahaha….

    0

    0
  38. kayla says:

    aper baju sememeh yg mcm kuar dari washing machine tu harga 500k tp singkat sampai nampak tutttttt….hamboiii takkan yg tuttttt..tu pun nak bagi guest tgk FREE gak…huhuhu

    0

    0
  39. goldfinger says:

    Sedihnya sesama islam dan melayu bergaduh mcm ni

    0

    0
    • PAPA says:

      itulah…papa pun hairan…yg kawen tu norman n memey..yg sponsor juta2 plak org cina, langsung satu sen pun tak hambek duit org melayu. nak gaduh2 buat apa..malahan ada yg menyindir RAFLESIA punya mutiara cikai. ada ker patut??!! cuba suruh org melayu buat bisnes cam RAFLESIA??? mutiara grade D pun takper.. MAMPU??? tak ble..tak ble…

      0

      0
  40. masinmulut says:

    maaf cakap bila aku tgok majlis persandingan kawen dieorang rs sedey sebab dh byk unsur2 yang pelik dah ada dlm majlis tu, siap nangis air mata jantanese lg sedih sebab pa ya norman…sebab kecewakan Abby ke? tak mungkin kan so agk2 pa la ya

    0

    0
  41. bese jer says:

    Gud DCW..kwn aku yg attend wedding tu pun mula2 sronok sbb nk meraikan pengantin last2 pissed off dgn majlis tu sbb asik2 RAFFLESIA,asik2 RAFFLESIA..dh mcm hadiri majlis promosi,bkn majlis resepsi pengantin.sian kat pengantin jd model terhormat je mlm tuh.ramai artis pon kurg bkenan laa dgn majlis tuh.cuma dorg x berani nk cite dlm mana2 laman sosial coz nnt dorg nk g mana2r majlis xde plak org nk sponsor aksesori..DCW je yg berani bsuara..

    0

    0
  42. Norma Jean says:

    Ada betulnya cakap Chef Wan. Chef Wan cuma berterus-terang dan cerita dgn jujur. Dah org tanya, dia cerita je la apa yg dia rasa. Ditambah lagi dia memang jenis outspoken dan semua org pun tahu dia memang macam tu. At least dia tak mengampu berlebihan dan menipu. Dan dia jugak tak berpura-pura.

    Lagipun, MAJORITI pun semua tak berkenan dgn wedding tu dan cara ia dilaksanakan, upacara2, pakaian2, dan segalanya la. So, betul la apa Chef Wan cakap.

    0

    0
  43. jojo says:

    kan dah kena lahar dgn chef wan!masa si norman tu buat hal,kena tangkap khalwat taknak pulak kakak dia keluarkan statement backing adik dia.lagi pun ni strategi kakak norman utk alihkan perhatian psl ramai org bertanya kot sebelah keluarga norman bila nk buat majlis sambut menantu

    0

    0
    • saya comei says:

      majlis sambut menantu mmg x dbuat sbb x dk yg nk sponsor…normiang ni mana ada duit …dh byk mana dh perabih utk sweet memek hahaha
      p/s:setahu sy mmg x dbuat majlis sambut menantu tu di taman guru kuantan sbb bapak si nomiang ni x sihat..kalau korang perasan mana ada bapak dia pegi majlis kt johor ari tu..mak dia jek yg pegi sbb mak dia ni mmg gila glamer sket..aku tau sbb aku org taman guru kuantan (satu taman ngan parent si NH ni)

      0

      0
  44. mysara says:

    Sokong Chef Wan.Wedding ni kiranya “Sponsored Wedding of the Year” lah.
    Tapi kan..kenapa rojak bebenor bahasa Chef Wan..
    I tau la U Chef..huhu

    0

    0
    • aida says:

      mana tak nye kalo chf wan guna bahasa english semua kang, kakak norman tak faham lak..payah dia nak tengok kamus memanjang..

      0

      0
  45. akupapan says:

    baik aku bg kat kwn aku je title “wedding of the year tu”.. majlis kawen siap ada ceramah agama lg.. kagum siot.. bapak dia duit bejuta2 x de pn kecoh nk kua newspaper mcm cte sponsor 12 juta tu…

    0

    0
  46. Kelaaaaas Kau Yah says:

    Allah Allah Allah Allah
    Ya Allah
    Laila hakhillah Muhamadarasullah
    Astafirullah Halazim

    0

    0
  47. Kesha says:

    Hah, dh kluar statement dr chef wan..kalo xfhm lg xtaula nk ckp..saja nk cari publisiti murahan..cammon la.

    0

    0
  48. hajimaru says:

    pelik la dgn perangai manusia..dh djemput dtg kenduri mengumpat pulak..hentikanlah kutuk mengutuk ni..

    0

    0
  49. kokomanis says:

    org melayu….
    org ajak dtg kenduri, balik die kutuk pulak kenduri org tu…
    atas alasan peminat nak tahu dan die bersikap jujur…
    taulah kenduri anak awak grand…
    sebenarnye pon kenduri2 kahwin ni takyah wat grand2, keberkatan tu penting…
    kalu tak suke ke ape ke, jangan buka aib orang… diam je…
    jadi mcm ni kan dah susah…
    nanti awak pon stress kene make sure perkahwinan anak lelaki awak perfect, sbb takut dilabel ‘mengata org dia yg lebih’.. lepas tu, kita hanya merancang, tuhan yg tentukan, kalo tuhan nak balas time tu jugak camne…
    pls lah jgn sbb mulut badan binasa….
    mmg facebook tu awak yg punye, mulut pon awak sendiri yg punye… tapi semuanya lastly milik Allah s.w.t juga…

    0

    0
    • sant cari says:

      tak abis2 alasan bukak aib. kalau tak nak orang aib, jangan timbulkan aib untuk diri sendiri. kalau dah dicanang nilai sampai 12 jota tapi hasilnya nan ado, sesiapa pun akan komplen. nasiblah.

      0

      0
    • majoh says:

      Betol cakap kokomanis… Mungkin apa yg terjadi pd Memey & Norman sekarang ni balasan tuhan. Dikutuk atas perbuatan TERKUTUK….

      0

      0
    • kokopahit says:

      anak chef wan blom lg kena tangkap khalwat lg so tayah la nak mendoakan yg bukan2 ye..

      0

      0
  50. kubur berasap says:

    kelakar la artis2 ni…hentam menghentam..yg tak artis pun sibuk sekali..chef wan eja dictionary pun tak betul..hehe..selalunya depa ni hentam menghentam guna bahasa inggeris..tak pun rojak2..kan elok samada sepenuhnya bahasa ibunda..tak pun sepenuhnya bahasa inggeris..mcm nak tnjuk bagus je masing2…

    0

    0
    • Fantaghiro says:

      that’s reality my dear… biler dh ber emosi, words ape yg ade kt otak akan transfer ke pergerakan… kalo kt otak tu english word…english word la..kalo bm..maka bm laa kluar… xde masa nk translate dulu. Mana ade org tulis BM dgn penuh tatabahasa kt dlm FB? english vice versa… janji org paham dah. lainlaa time jawab pekse mcm pekse PMR arini Bahasa Melayu kertas 1…

      by the, anda pun x guna bahasa melayu yang betul. Mana ade ‘depa’? itu dh mencampur adukkan bahasa melayu dengan dialek negeri… :)

      0

      0
      • nanaTheWitch says:

        sbb org mcm ko la ramai yg takot nk berbahasa inggris.. klu nk hrapkan perfection je, mmg susa la… pg la oversea eh… sbnrnya, rmai yg bbhasa inggris tpi grammar xsmstinya btol..tpi at least dorg yakin dgn pckpan dorg so xnmpak cacatnye..bia la sape2 nk gna eng pon. at least chef wan da tour world wide..ko ado???

        0

        0
        • memek sengal says:

          itu sebab org melayu ni ramai yang tak maju. Orang macam kau la, perosak bahasa. Samalah macam si kakak norman & chef wan ni.nak ‘speaking’ konon..nak maki hamun dalam bahasa mat salleh, tapi tunggang langgang.

          0

          0
  51. NK says:

    Norish Zaid terpemes sekelip mata….hahaha…mesti ramai yg usha FB dia

    0

    0
  52. saya ok jer! says:

    kakak norman ni bodoh pun ade jugak.. nak cakap chef wan jeles kenapa? tak nampak ke serina ANAK chef wan kawen macam mana? lebih kelasss dari norman dan memey. walaupun kawen dengan mat salleh pakaian tak teruk mana macam memey baju 12JUTA.. dan ala-ala kristian kan… sudah la kakak norman. gila gelamer kewww?

    0

    0
  53. best la jwpn chef wan..terbaik dr felda!!tersenyum sinis daku dibuatnye..chef wan msti byk wang kan..topupkan 10 rigit tolong..

    0

    0
  54. han lover 12 says:

    sy respect wateva Dato Chef Wan say..he know more beta in tis industri..den tis kakak nh sayin on the behalf who or wat is jz a link n negetif tinkin.Excuse me k..they sayin w their mind w reasonable..nt lik kakak nh..y neva settle on behalf of nh..about wang hantaran abby n nafkah anak3 abby..knp byk bunyi??Kakak nh ni nk bercakap tgk dulu jgn main hempus je..skrg ni aru nmpk kakak nh berkata.Klau ditmpt btul n benar jmpa je dato chef k..jgn cm ms duk bg sms dgn abby p tkde jmpa2..sape yg sebenarnya ditmpt yg krng selesa.Sekian tima ksh

    0

    0
  55. udah2 lah tu, tak baik bergaduh apatah lagi kat FB. satu Malaysia tau.

    0

    0
  56. ahkak puaka says:

    AGAKNYE SMPI MEMEY DH B’ANAK PINAK PUN ORG MASIH AKAN PERTIKAIKN PSL KAWIN DIA EK!

    MENTALITY ORG MALAYSIA. SEDIH!!!!!

    0

    0
  57. kacang panjang says:

    sape nak perkahwinan die di sponsor kene tangkap khalwat dulu….hihihi

    0

    0
  58. Renee Meow says:

    Chef Wan WINSSS!!! haha ;p 100% agree with chef wan…

    0

    0
  59. Minah Pinky says:

    hahaha huhu si memek muka mmg dh kemekk…over lcantik tp x cantik pun hancussss…

    0

    0
  60. anonymous says:

    padan la muke dua org neh..what goes around comes around..rasekan lar…x disabitkan bersalah kes khalwat tuh x bermakna korg x bersalah…ingt..sentiasa ada yg memerhati kita di atas sana..setakat mulut jer sebut “alhamdulillah majlis berjalan lancar bla bla bla…” tp semayg ntah ke mana..duduk satu umah sebelum kawen..tgk la..bukan kate xnak doa jodoh berkekalan tp korg pn paham kn manusia jenis mcm neh…kite tgk jer nnt…zaaaasss.. ^_^

    0

    0
  61. maksutimah says:

    dlm mstar arini ada kata memey kekok jadik isteri org..smpaikan ada yg tegur “kenapa duduk jauh-jauh, kan dah jadi suami ister”..memey siap buat statement lagi, kalau sebelum ni keluar tak berpegangan tangan..bila dah kawen ni jadi kekok pulak..terus muntah ijau aku baca..bergambar sana sini peluk2 masa belum sah suami isteri tu tak kekok pulak??

    0

    0
    • ooo says:

      sungguh plastik si memey ni.keluar tak pegang tangan habis duduk satu rumah sebelum kawen tak pulak kekok.hakkkkkpuiihhhh.hipokrit nak mampos berlagak suci la pulak.habis ko duduk berdua2 an ngan si norman ko buat apa.main batu seremban agak yer kan.blahhhhhh la.menyampah betul aku ngan memek ngan nomiang ni.

      0

      0
    • meeeeme says:

      wekkkkk… geli2… konon suci la tu. tgk PREwedding picture pegang sana sini bukan main lg. dua ketul ni adalah contoh makin banyak cakap makin bodoh bunyinye. bole la geng dgn si mamat n fida tu.

      0

      0
      • boooooo.... says:

        bbwweeekkk…x berpegangan tngan?….yg dlm gambar2 dlm fb tu apa mey?…ko ni..agak2 la nak kelentong org…dah terang2 byak gambar2 ko yg berpeluk2 dlm album2 fb tu..makin hilang ingatan ke ko lpas kawen ni mey?

        0

        0
  62. chef wan d bomb says:

    chef wan mmg terbaek!!betul laa apa yg dia ckp tuh….

    their wedding isn’t like a wedding and more like an event to promote rafflleesia..kasihannnn

    atleast wedding serina anak chef wan xde sponsor2..dia byr sendri semua!amek kau..mmg xcantik kot baju memey tuh..nk ckp ape lg???lg terang bersuluh!

    0

    0
  63. heran says:

    heran tol la tgk chef wan ni..pesal nk kutuk2 majlis pkwinan org..buruk ke x buruk biarlah..ko jeles sbb anak ko x kna taja org ker..lgpn diaorg dh kwin pon..dh rezeki diaorg kna taja.jgnlah dengki sgt.n kteorg x heran sgt nk mtk pndpt ko yg laser 2..uwek..msti org igt i ni fmly memey.sbnrnye i haters kpd memey n norman tp i lg nyampah tgk chef mengomen

    0

    0
    • mia says:

      hello anak chef wan tak perlu sponsor, buat majlis grand gila 1dunia ok guests..siap broadcast AFC channel lagi. jeles apekebende la weh..takde heran lah dia nak jeles majlis raflesia tu (bukan majlis kawen ye).

      0

      0
    • Norma Jean says:

      Kau ni memang katak bawah tempurung la. Sah2 berbondon-bondon orang nak sponsor wedding Serina dulu, TAPI Chef Wan tolak semuanya sebab dia lebih rela guna duit dia sendiri. Dia tak mabuk kepayang dgn segala sponsor jadah ni la.

      Watpe la dia nak dengki, dia lebih drpd mampu nak buat wedding lebih gah. Tak perlu sponsor apa sumer, Chef Wan memang dah berduit orangnya.

      0

      0
  64. dolphin says:

    Family Normiang ni x penah attend wedding reception/function yg glam kat 5 star Hotel sblm ni kot. Psl tu la bila org layan lebih sket…kapla ada BESARRRR….padahal, sume tu hampeh jek!

    0

    0
  65. sidaracantikmanis says:

    Ari nie baca paper Harian Metro pasal perkahwinan Nabil dan Zira. Alhamdulilah…..walaupun sederhana tpi ttp meriah….dan yg paling menarik sekali, nabil menjemput anak-anak yatim dan OKU utk memeriahkan majlisnya lagi…mcm tu lah kita patut puji…tak perlu nak heboh satu Malaya…..syabas buat DCW kerana berjaya membidas kenyataan org tersebut…at least kita tahu DCW jujur..jgn kerana terlalu taksub dengan apa yg ditaja…kita snggup jadi BONEKA BODOH..utk org…dah lah awak buat hal..pastu bukan main senyum lebar lagi pada majlis tersebut…spptnya kita kena sedar taraf kita kat mana…….bkn setakat DCW je yg kurang bersetuju malah sebilangan rakyat Malaysia pun berfikiran sama dgn konsep perkahwinan tersebut…..buat pa lah kami nak cemburu..memey dn norman bukan sesapa pun yg kita nak cemburu…kalo nak cemburu pun tgklah majlis perkahwinan Dato CT dn paling menarik sekali majlis perkahwinan Serina dn Gavin..bukan kerana dia anak chef wan…tpi mmg sy cukup teruja sekali dgn sambutan yang diberikan kepada majlis tersebut….DCW berjaya mempromsikan majlis perkahwinan org Melayu di mata dunia….tgk sahajalah AFC komen-komen dari Mat Salleh yg datang pun kagum dgn adat org kita sendiri…dan tak perlu berpakaian terdedah…Saya juga kagum dgn baju perkahwinan KATE MIDDELTON yang cukup sopan..berbanding dgn baju yang dikatakan dari Vera Wang tu…..begitu juga dgn baju pengantin Mizz Nina pun ckup sopan …walaupun kita tahu dia seorang yang agak seksi..memang memalukan org jer…. senang2 jer org melayu ini diperbodoh2kan..kecian tul lah

    0

    0
  66. Hannah Montana says:

    Dorang nak kene tali pinggang ni!! haprak lah ‘wedding of the year’ konon..puiiihhh sial!

    0

    0
  67. Hannah Montana says:

    dorang ni nak kene tali pinggang!! baru dorang tau “wedding of the year” yg sebenar..mmg dasar x tau malu..KHALWAT..!!

    0

    0
  68. tutti fruitti says:

    DCW…you’re great…!I like your comment….Superb…!

    0

    0
  69. orgmelayummgmcmniker???? says:

    aku agree ngn komen DCW…dia takde la nak ngutuk…just bg pendapat..

    akk norman pun..bole kan tegur elok2, jgn lah ckp mcm tu…..mmg lah aku paham…family diorg mesti hangin sebb org dok kutuk2 adik dia…tapi..kalo aku jd family dia..better ignore wat ppl said…sebb mulut org sampai bila2 pun akan tetap mengata..sebb manusia ni sume ingt diorg tak pernah wat dosa….

    remember one thing..norman n memey dah selamat dinikahkan…n diorg dah menjadi suami isteri yg sah…kita sebagai org luar..doakan la yg terbaik..sebb kita pong tak tau nasib anak cucu kita mcm mane…so pd yg dok galak mengutuk..stop it la…useless…diorg yg dapat pahala…yg mengutuk dpt aper???dosa ade la..tu pong kalo depa nak maafkan..

    kesalah diorg yg lepas…biar la..tu urusan diorg ngn Allah..kita takde hak nak mengutuk mcm tu sekali..sampai mendoakan yg tak baik kat diorg….

    aku bukan nak back up norman n memey…tapi aku tgk too much la org melayu ni….abby pun da tak kisah ngn diorg…u all kat sini yg meroyan….

    0

    0
  70. meeeeme says:

    Kakak si mangkuk ni in denial. dah2 la tu. bukan ko kuar duit pun nk buat majlis ‘juta2’ nie. bagus DCW, aku suka cara dia, jujur. silap kebanyakan org kt malaysia ni takut sgt nk tell the truth and sentiasa nak konon2 jaga hati org tapi belakang mengata. there’s a fine line between being polite and bermuka2.

    kepada kakak si normiang ni, SHHHHH!!! diam lah!

    yg kena tuduh khalwat tu la wedding bukan main disponsor2. donia2.

    0

    0
  71. chef two says:

    AMIK KAU CEHF WAN DH BRSUARA. TULA GELABAH SGT NK MNGHNTAR EMAIL.. KAN DH KENE BALAS!
    CAYALAH CHEF WAN.. MMG PTT PUN KENE KONDEM WEDING NI.. POYOAN JEK KAKAK NORMAN TUH.. SJE NK TEMPAH NAME…

    0

    0
  72. postvthinker says:

    cayo…cayo la chef wan memang layak chef ckp mcm tu pun kalu nk diikut kn serina ank chef wan nyer wedding lg meletop, nie… kok jowo kawinnyer mcm oang putih… kata wedding tp x nmpk mcm wedding pun memey n norman x ubah mcm model yg hanya memperagakn refllisia nyer brg kemas sedih idop korang dipergunakn memAng layak ngan muka korang kak abby mesti ngah ketawa teguling2 skang nie,

    0

    0
    • mak jemah alaf 21 says:

      abby telah di masuk kan ke hospital kerana terlalu stress.kita doakan dia semoga tabah dan kuat semangat menjalani kehidupan. semoga bahagia bersama anak-anak.

      0

      0
  73. bukan nama sebenar says:

    chef wan – pengkritik percuma
    norish zaid – peguam tak sempat amik degree
    normang haking – kecik-kecik tak nak m@*>!%&, dh besau, nyusahkn org.
    sour sweat memek – tunggu hukum karma

    0

    0
  74. akaknorman says:

    yer..yer..saya mengaku salah saya..saya mmg bang*** cket..
    sori ye chef wan..hihihi

    0

    0
  75. senah nak sebok jugak says:

    Noorish Zaid Ha..ha..tq Fuad….actually i malas jugak nak layan2 benda2 gini (people who know me, sure tau, kan…?)…byk keje lagi. Nasib u point out / link to me….dah laa…biar laa…—lgi pun asalnya mmg nak buat simple2 sgt….but org dh nak sponsor—wut to do? tu pun, we r quite selective…TQ SON…(Ape2 lgi info, btau, k?I nak online with GOD je untuk balas ke ‘ORG2 ‘ yg perasan alim tu….—see how far they r good (mengalahkan adik i sorang je org islam yg kawin ala2 gitu……–but that’s not d main occassion, kan…lgipun organisr yg plan—we r aware of d ‘mat salleh’s concept’…–but tak ganggu org kan?…)–who knows one day he’s / they better than yg lain2 tu…(yg pastikan, dia sembayang 5 waktu mmg tak tinggal & hati dia baik—tak busuk—-macam hati I jugak!!!—GOD will help him…I know him in and out…. ;-) ….PEACE—NO WAR…..!!!! ;-)…hat nie yg kakak tuuutt tu balas dlm fb dia..FUAD NAUFAL dah baca statment CW n terus post kat FB kakak tuutttt tuuu….

    0

    0
    • bese jer says:

      adik smyg lima waktu sehari???bagus…smyg tp kalo x tau erti smyg tu utk ape,parahlah weh..smyg tu utk menambahkn keimanan kita pd tuhan.bkn smyg saje nk tunjuk2 kat org yg kita ni bagus..kalo x,xkan laa adik ko blh pegang2 sana sini sblm nikah??x tau dosa pahala ke kakak oii…ko dgn adik ko dua2 sengal..perasan family sendiri bagus..mmg BANGANG!!!

      0

      0
    • pizza says:

      Semayang 5 waktu? Ahkak oiiiiii, semayang 5 waktu kalu, x yah tgk yg lain2, wedding gown si Vera tu awal2 lg dah patut kena reject abis2an. 5 waktu la sgt…..

      0

      0
  76. abg chef wan yg sasa,kalo nk gune bi gune jela bi trus..kalo bm..bm je la trus..pening la..ape2 pon syg abg chef wan

    0

    0
  77. teh says:

    setuju sgt dgn chef wan……baget wedding of the year….model ker badut??….last2 jadi badut d hari perkahwinan sndiri…kesiannnn…

    0

    0
  78. NenekPenne says:

    aku sokong statement chef wan…u are the man!!!!!!

    0

    0
  79. salina says:

    hah……….hahaaaaaaaaa…………….aku sokong sangat chef wan..anak die kawin mat saleh pun wat majlis ikut adat kite……………….org bukan jeles(maaf klu ejaan salah aku ngaku aku tak terror english mcm akak si normiang tu….hahahaha…)tapi dalam diam ko tak sedar orang pergunakan ko utk publisiti…….lagi tak faham

    0

    0
  80. Apa pun x boleh says:

    Tergelak baca komen akak normiang hakim kat mynewshub:

    Noorish Zaid 7 jam lepas

    Terlupa part ni—Asalnya mmg nak buat simple, tapi dah ada org nak sponsor, kalau tolak, org kata sombong pulak…lagipun, ‘WIN-WIN”—Tak de sape rugi…..& lagipun, bukan dia sorang org melayu yg bersanding “western style”…berjuta2 pun…tapi ingatkan tuhan jugak. Yg pastinya, saya kenal Mohd Nur Hakim Zaidon, in & out—-insan biasa, makhluk tuhan, yg mmg banyak buat silap—mungkin tidak disengajakan, seperti juga makhluk2 Allah yang lain ( tak taulah..mungkin ada yg lebih mulia dari kami—macam Chef Wan tu…kami sedar…..)..TAPI yang pastinya, kami, sembahyang tak tinggal…sentiasa ingatkan tuhan, walaupun kurang dari segi ‘gaya’ seperti orang beriman..Mungkin satu hari nanti, we r BETTER muslims than u all r? (Walaupun keluarga kami bukan 100% darah melayu—campur gitu)….& can conquer the world?…Only ALLAH knows , kan?

    Btway, TERIMAKASIH atas segala teguran & pandangan dr semua pihak…especially my EX- favourite chef—Chef Wan…saya pun tak ada masa sgt untuk ‘serve’ benda gini…lagipun, ni bukan dunia saya—hiburan & artis2 gini …. (pun kena WARNING dengan Hakim to IGNORE all these) tapi memandangkan ramai yg meminta & mencabar saya to “say something’ (since I’m his sister) terpaksalah saya meluahkan rasa hati……cuma nasihat saya——Be rational guys….REMEMBER: Tuhan tu maha adil….Dunia ni bulat—WHAT U DO, U’LL GET BACK—-Especially part ‘hurting people’s emotion & feelings’—- Insaf & taubatlah (seperti yg saya selalu nasihatkan adik saya—Insyaallah–he’ll be a better person one day) So, fikir2kanlah……PEACE….NO WAR…COOL…. (BYE!!)—Leaving this page.. (GOD bless me & my family… Wasalam)…..

    0

    0
    • Fantaghiro says:

      “””REMEMBER: Tuhan tu maha adil….Dunia ni bulat—WHAT U DO, U’LL GET BACK “””

      alaa… kakak norman ni kene gak pikir, maybe inilah balasan utk ape2 yg pengantin or kakak norman tu sndiri dh buat di masa lalu(not vice versa mcm reminder tu)…biler dh terkena batang idung sndiri bru nak ingat Allah dan mohon pada Allah. Bila happy2 time wedding tu ade buat bacaan doa utk melafazkan sedikit kesyukuran pada Allah???? yanggg ado~

      0

      0
    • ANIGONI says:

      Jangan cakap (GOD bless me & my family) cakap lah (Allah berkati diri ku & keluarga ku) kita orang ISLAM tau bahasa tu biar betul. Sekian terima kasih…

      0

      0
    • kimainie says:

      mmglah dunia nie bulat.. tgklah aper yg dah terjdi pd adik kesygan ko tue.. tak mustahil satu hri nnti dia kna yg lebh truk…… skrg smua perbuatan dibyr cash yea..

      0

      0
  81. bese jer says:

    this is not the WEDDING of the year but its JOKE of the year,dude!!!

    0

    0
  82. Rooney says:

    Rasanya Chef Wan tak patut cakap macam tu.

    Dia kena fikir, anak dia dua ekor tu si Serina lagi teruk KAHWIN DENGAN ORANG KAFIQ

    Keluarga aku sorang pun belum pernah kahwin dengan orang kapiaq lagi oiiii, malu akuuuu..

    Dengan tak sunat nye, mengucap pun tak tahu lagi. BERAK TAK BASUH.

    Oiii CHEF Wan engkau bangga sangat kaaa dapat menantu KAPIAQ oiiiiiii….belum tentu tahu apa apa pasal islam. ENTAH PUASA KA IDAK..

    Nih aku nak habaq kat Chef Wan, sebelum hang nak mengata Memey dan Norman baik hang dok NASIHATKAN anak laki hang sorang tu…

    PERGI JADI JANTAN SIKIT, JANGAN HIDUP DALAM DUA ALAM. KALAU BETUL HANG NAK KAHWIN DENGAN PEREMPUAN TU PI LA BERUBAH JANGAN JADI MACAM BAPAK HANGGG !

    Panggggggggggggggggggg, kena sebijik dengan hang Chef Wan.

    Tu lah hang mulut macam neraka pandai dok ngata orang. Diri hang sendiri tu pun TERLINGKUP hang tak sedar?

    Ingat Chef Wan, DUIT engkau memang banyak tapi MAMPU KE DUIT yang banyak belum tentu dapat TUTUP LUBANG TAHIKK..

    FAHAM?????????????????????????

    0

    0
    • zaza says:

      wahai rooney brape kali u nk komen bende yg same jek hah???

      0

      0
    • roses says:

      islam menggalakkan perkahwinan campur untuk meramaikan umat islam, islam seniri x melarang perkahwinan campur. siapa kita nak menegahnye..
      islam melarang perkahwinana yg mcm 2 org nie la..bukak aurat..pengapit pakai bj cm ckp kain..dah mcm nak g kawin kt gereja je tgk..

      0

      0
    • JOHAN TOCK says:

      rooney aka NORMAN HAKIM turun padang taaaakkkkuuuutttt………

      0

      0
    • triple j says:

      bila kata bodo kang marah. tapi husband serina tu confirm dah masuk islam. kira besar pahala si serina tu iaitu mengislamkan seorang yg bukan islam. perkahwinan pun takde kontreversi mcm norman-memey yg semua tahu camna cerita, malah la ni masih berhutang dgn abby, apakes? padahal dah save duit banyak psl kahwin sponsor?

      0

      0
    • Observer.. says:

      Mind y0ur 0wn w0rds.. Klu nk cakap pasal agama tuh sila study dulu.. Nk kate org kafir.. Klu awk tuh Islam sgt jgn guna nama r00ney.. Kafir jugakkan.. Xkan kite puasa, solat 5 waktu nk heb0h 1 dunia, riak namenye..

      0

      0
      • sidaracantikmanis says:

        WAHAI CIK ROONEY..AWK NI CKP IKUT SDP MULUT JER…KALO NAK TAHU SUAMI SERINA TU DH LAMA PELUK ISLAM SBLM KAWIN DGN SERINA..YG KO NK MENYOKONG SGT SI MEMEY NGAN NORMAN TU APA HAL….DCW TU BERSIKAP JUJUR….DIA BUKANNYA KUTUK…DIA CUMA BAGI PENDAPAT…DIA KECIAN DGN SI NORMAN DAN MEMEY TU SBB JADI BAHAN GELAK ORG JER….

        0

        0
  83. TAGA says:

    alahai..bodonya kakak normiang ni….ada ke nak menyebok pasal adik dia…sedar lah diri tu sikit.bgus2 orang tak kutuk 1 family…dia pula tak segan silu tunjuk muka yang malawan lagi….kalau dah terkena sumpahan..sampai bila2 pun mcm tu lah orang mengata….padan muka

    0

    0
  84. rooney bodoh says:

    bodohnya kau tu rooney…penyokong maksiat n kalwat nampak..mesti ko sama spesis kan…

    0

    0
  85. tina says:

    woiitttt ROONEY. Ko ni mesti sepupu sepapat normiang ngan memek kan. tak pun kakak normiang. ko sokong macam mana pun, kitaorang tetap menyampah. mulut kau tu yang macam longkang.

    0

    0
  86. aku tak sokong sape2 says:

    assalamualaikum..

    ok dlm hal ni aku mmg x sokong sape2.. tp pd pendapat aku lah:
    1) chef wan septtnya x ptt ckp mcm tu.. mmg la dia dpt sponsor smpi 12juta, tp bkn diaorg yg gembar gemburkan nilai 12juta tu.. bdn2 sponsor jer ha yg lebih2.. bgtau press sana sini ttg nilai yg diaorg nk sponsor kt majlis kawin norman dgn memey..pasal baju, kasut, aksesori, dan segalanya lah… tntu lah memey dgn norman x byk bicara.. dah la org nk sponsor.. xkan kita nk byl pe el nk itu ini.. dah nama pun sponsor.. terima ajalah…. itu pun dh bersyukur sbb ada pihak2 yg setuju nk bg sponsor..dr segi tatacara majlis.. persembahan dan sebginya.. terima ajalah.. dah nama pun sponsor.. semua benda kena la ikut anak tekak org yg nk sponsor..tp bg aku lah, septtnya chef wan pun x ptt la kutuk cakap mcm tu..bersyukur la sbb norman dgn memey jemput dtg majlis kawin diaorg.. dan septtnya sebagai tetamu.. ape2 jua kekurangan dia kena la terima..mana boleh cakap blkg2 ni.. takkan semua benda perfect.. tntu lah ada kekurangannya.. lgpun xde yg sempurna kt dunia ni kan…
    2) yg kedua lak.. udah2 la citer buruk pasal memey dgn norman.. mgkin diaorg salah.. tp kita sbg manusia xboleh menghukum,menghina, mengumpat sesuka ati.. yg boleh tntukan segala hukuman hnya ALLAH SWT sahaja… ape2 yg dh berlaku.. biarkan lah berlalu.. lgpun diaorg pun dh selamat kawin.. cuba kalau korg duk mengeji dia..mana yg ada anak tu.. ada cucu.. kenalah ingat.. nnti ape yg memey dgn norman buat kena pd anak2 atau cucu korang.. mcm ne?
    3) yg ketiga pasal kakak norman.. aku x setuju satu benda je la.. iaiti pengunaan bahasa inggeris..klu tak tau nk tulis dgn english.. xperlu la nk ckp dlm bahasa tu.. kitaorg semua faham ape bahasa melayu.. tp aku puji la sbb at least dia confident nk tulis in english.. cuma nk pesan kt akak norman.. bersabarlah.. ni semua dugaan.. apepon jgn cpt melenting..org nk kutuk.. nk condemn.. biarkan aje.. yg penting majlis kawin tu dh selamat dh pon.. lgpun x perlu la nk bangga sgt2 nilai sponsor tu.. termasuk la penginapan mewah bagai.. sbb benda tu semua ditaja..tp akak norman sekeluarga harus bersyukur.. sbb ada pihak yg sudi menaja perkahwinan adik akak tu…
    4) last sekali..utk semua guests yg dtg aritu.. dah la.. ape2 jua kekurangan.. terima dgn hati yg terbuka..satu2 majlis tu tntu ada kekurangan.. cuma lain kali dtg majlis kawin dgn doa dan niat smoga perkahwinan mrk diberkati dan bknnya mengharapkan majlis tu perfect dan mengikut citarasa kita sendiri..

    apepon.. aku minta maaf byk2 kalau ada yg terasa.. sesungguhnya ni pendapat aku seikhlas2nya…

    sekian.

    0

    0
    • Tarabas says:

      hek eleh.. menyampah org komen panjang2 pastu buat ayat selamat “x bias or take sided” sedangkan komen2 yg diberi lebih menjurus kepada satu belah pihak sahaja… kalo x sided, buat laa komen pro(utk kedua2 side) begitu jugak yg contra utk kedua2 side.. hakktuihh~

      0

      0
      • Malas Baca Komen Panjang2 says:

        AKU PALING MALAS NAK BACA KOMEN PANJANG2 CENGGINI… RINGKAS SAJA CUKOPLA JANJI ISI PADAT DAN PENUH MAKNA…

        KOMEN PNJG2 CENGGINI, MESEJ DIA BLEH SAMPAI X… ADOYAIII…

        0

        0
  87. noor says:

    Ada kebenaran dari kata kata chef itu. Ambik iktibar sebab sponser tu pekara biasa dlm dunia artis tapi nampak macam ada sekumpulan choir tu pelik sangatlah dan tak sesuai untuk orang islam. Itu saja.

    0

    0
    • Moshi moshi says:

      Choir dia pun mcm orng bodoh.dahlah nyanyi mcm kt gereja,pegang pulak huruf nama drng.mcm kt skolah pulak gayanye.budak2 skolah tgh blajar huruf.he..he..

      0

      0
  88. Boikot Dia Laki bini! says:

    Jln terbaekkk,kita sumer BOIKOTTTTTTTTT jer apa yg kakak norman nk kata.kakak dia meroyan.boikot terus nama norman & sememek dr industri hiburan tanahair.biar diorg laki bini kebulur xde job. pi mengemis dgn rafflesia tu.Rafflisia kesian,kasi ler job..tukang lap mutiara,berliana depa.hahaha.bih citer!!

    0

    0
  89. akulahpompuanittew says:

    alahai kakak norman, kor yakin sgt ke adik kor akan jadi better person??benda blm jadi jgn ckp besar!!kalo “mungkin” satu hari nnt korang jd better Muslim, Alhamdulillah…tapi alangkah malunya merendahkan org lain tgk2 Allah tunjuk adikkor yg kor kenai luar dlm tu jadi lagi teruk…dia solat x tinggal ye??tapi kenapa masih commit zina dgn sweet memey??ada yg x kena ;a kot dgn solat dia tu..mcm mana org solat x tinggal bleh duk serumah sbl kawen???pelik jugak…bkn mendoakan yg x elok, moga2 each of us akan jadi better person from time to time, BUT!!selagi kita masih ditahap ini, jgn riak sgt la pada apa yg blm tentu kita akan jadi akan dtg…!!!terima lah kenyataan, x payah nak blame DCW lagi…!!okeh kakak norman???

    0

    0
  90. mika mika says:

    da betol la perkahwinan diorang tu mcm kristian..da memang sah2 kristian yg taja… diorang memang x kesah pun jadi badut…melayu mudah lupa… kesian!

    0

    0
  91. kelab benci memey says:

    MARI BACA KISAH PASANGAN SEJOLI………..

    Dialog sblm perkahwinan :

    MEMEY : syg i xsabar nak kawen 12juta tu.. mesti grand giler kn syg.. kakak u 2 mesti BANGGA adik ipar dia nie blh kawen versi kristian… pakai gaun singkat.. leh tunjuk kaki i nie yg lutut berkarat..

    NORMAN: kita sgt betuah kn syg wlpn d tangkap khlwat tp still dpt tajaan.. kakak abg la yg paling hepi dia suka nk jd glmer tau.. sbb tu dia kata org nak taja.. terima je la.. even syg pakai bikni pun xpe jnji berjuta2 d taja lgpun abg kn da tngok dlu “all ur body” (dlm nada gatal) dr org luar…

    MEMEY: syg mmng mmhami i.. sbb 2 i rela rampas syg dr kak abby…. lgpun syg ni power.. xblh lupa (nada gedix)

    NORMAN : yela syg.. jom p uma abg… bia la org nak kata apa janji kita puas..

    D HARI PERKAHWINAN
    maka mereka pun dgn bangganya mnjd boneka pd majlis yg d katakan wedding of the year tp paling teruk tahun nie….kakak norman pun terasa tempiasnya sekali seolah2 12juta itu hasil dr titik peluhnya menjayakan majlis promosi mutiara itu……
    n meroyan kpd sesiapa shja yg menjd pengkritik majlis tersebut.

    SEKIAN……………………….

    0

    0
  92. haterss memek kememek! says:

    dalam banyak2 pengomen aku paling bence bila MINAH JAMBU..

    0

    0
  93. sedey!!! si kakak ni sama bodoh dgn adik + adik ipar gedik dia. low class betul. otak kasih cerdik dulu la baru bercakap. suruh adik kau tu bayar utang x-wife dia dari menyalak kt org x tentu psal

    0

    0
  94. Juon says:

    Blog paling huduh di abad ini

    0

    0
  95. kelab benci memey says:

    minah kemek senyuman JOKER nie HIPOKRIT.. KAKAK NORMAN teacher xbertauliah thats y la akal pendek da canang 1 malaysia diri 2 xprofesional sbgai PENDIDIK yg da tua nak menopause.. c NORMAN pula sangap POMPUAN GEDIK n GATAL mcm JOKER memey tu
    … 1 FAMILY BURUK PERANGAI.. KAK ABBY hati2 cket bg ank2 tu rapat ngan JOKER nti dia pengaruh cam dia pula… huhuhu…

    0

    0
    • WIFI says:

      MEMEY KINI MAK TIRI PADA ANAK2 NORMAN
      KALAU MEMEY ADA ANAK DGN NORMAN
      MAKA ANAK MEMEY DGN NORMAN
      DAH JADI ADIK BERADIK KANDUNG
      DGN ANAK ABBY
      TALIAN DARAH TU ADA

      0

      0
  96. tak faham says:

    org dah kawin .. apa nak kecoh2.. biar dia kena tangkap basah atau rampas suami org… klu betul mereka memang buat rancangn ini , insyallah balasan pasti ada .. what’s goes round will comes around.. cakap orang putih pulak!

    0

    0
  97. dadu says:

    To be honest Memey’s wedding dress is UGLY.

    0

    0
  98. tisya says:

    si bapok ni kalau dia kata orang takpe…orang kata dia melenting pulak

    0

    0
  99. hafisvr4 says:

    x salah bagi pendapat, yg salah tu yg dapat.

    0

    0
  100. WIFI says:

    Takut nanti artis lain nak jemput chef wan
    Bila di jemput jadi tetamu
    Nanti chef wan balik buka faceboodk
    Terus je dia
    kutuk2
    mengumpat
    majlis artis tu
    nanti chef wan kata
    baju pengantin beli dari globe silk store
    baru kuar dri washing mesin

    Kita tengok majlis anak jantan
    Dia ikut x cara islamik ke idak
    dan bertudung sepanjang bersanding

    Mana2 majlis kerajaan
    Semua ada kumpulan koir

    0

    0
  101. Rooney says:

    Wei Chef Wan…

    Kau nak ngata orang tu CERMIN la diri ko tu sikit !

    Hamboi hamboi hamboi, TANGAN TAK SEDAR LENTIK !

    Hey pondan, kau tu mulut macam PEREMPUAN sangat nak mengata wedding Norman and Memey ni apasal?

    Hallllllllllllllllllooo tak sedar ke engkau dulu masa kahwin ENGKAU SENDIRI YANG MAKE UP KAN BINI KAU..

    Mu ni jate ko tino?

    Macam ni lah, like i said duit ko yang banyak tu belum tentu cukup nak kambus lubang taik. Jadi, baik lah kau jaga sikit mulut kau tu sebelum orang lain baling taik kat muka kau.

    Menantu kau tu dulu kapiaq kau tak kisah ke? Malu aku bermenantukan kapiaq.

    BERAK SAPU PAKAI TISU JE WOI, NAJISSS!!!!

    Itu ko bangga kan? Entah sunat ke idak menantu ko tu. eeeeeee idok leeeeeeeerrr……..

    0

    0
    • mimon says:

      kakak norman la nih. hehehe jd rooney!

      0

      0
    • Gelak Guling2 says:

      Wei! Nk gelak la bace statement ko neh.. T0uching lebey d0wh.. Tangan die lentik sbb tuh die pandai masak, kurniaan dr Allah.. Kau ade? Xder kan.. JELES!! Then dah die pandai make-up & ade kebolehan, make-upkan la.. Xpayah la owg nk sp0ns0r make-up sane cneh.. JELES JUGAK!! Kau g sekolah la weh.. tnye ustazah, kafir tuh ape.. muallaf tuh ape.. BODOH la ko neh!! komen paling BODOH aku pernah bace..

      0

      0
    • not so called tissue says:

      wow… i’m freaking shocked! ko sekolah agama mana dulu smp bole samakan “mualaf” dgn “kapiaq”?? kalo nk ikutkan, dosa kita yg mmg dlahirkan beragama islam ni lg bekepuk agaknya kalo nk bandingkan dgn menantu dia yg ko hina sgt tu.. takkan ko tak tau, org2 mualaf tu ibarat mcm kanak2 baru lahir yg suci dr dosa & noda.. itu kemuliaan yg Allah bg kat dorg.. ko igt snang2 org nk dpt hidayah & nk convert to muslim? oh, mgkin ko pn kapiaq sbb nama ko rooney.. no wonder ko x tau.. i made such an obvious mistake.. my baaaad ~

      0

      0
  102. laviosa says:

    YG PENTING KAFIR TU DAH MASUK ISLAM.. N TK LAYAK GUNA GELARAN KAFIR.. DIA MUALLAF. KAU PEGI CARI KAMUS APA MAKSUD MUALLAF. KAU YG ASAL ISLAM MULUT MCM ORG KAFIR, TAK MALU KE ? KES SENTAP LEBIH LAA LU. hahahaha. kaum kerabat SENTAPPPPP.
    pasal choir tu, x fhm ke chef wan tulis? tk fhm english eh ? dia ckp media bisik2 ckp koir mcm nyanyi gereja tp CHEF WAN TK NK KOMEN SBB DIA TK TAU KOIR GEREJA MCM MANA. bedol lebih.

    0

    0
  103. Pary says:

    oh pendidik rupanya kakak ni..

    so TEACHER NORISH BROKEN ENGLISH…with all due respect please kindly educate you Little Brother to have the basic courtesy in life that is…

    KALAU DAH BERHUTANG MESTI BAYAR BALIK!!

    this would be better than lessoning Master Chef Datuk Chef Wan…isn’t it??……

    and you don’t act as though your Little Brother is Damn Bloody innocent….

    YOU SIBLINGS ARE DAMN BLOODY DISGUSTING TO THE MAX!!

    0

    0
  104. MELAYU MAJU says:

    HAHAHA…KORG NI MEMALUKAN ORG MELAYU N MALAYSIA…BERHUJAH TENTANG HAL YANG REMEH TEMEH..

    SAMPAI BILA ORG MELAYU NK MAJU..

    0

    0
  105. LOL. says:

    yes,kakak norman tu cikgu sekolah saya -.-(memalukan!)

    0

    0
  106. meeradriana says:

    Yeahhhhhh.. chef wann menang…
    What the fuck kakak norman ni..
    Masa norman kene tangkap basah ckp kat media x ngaku adik..
    Sekarang kecoh plak kat cni..
    Org camni mmg susah nk terima apa yg betul..

    0

    0
  107. cikyana says:

    ala jenis perampas ni susah nak dapat anak

    0

    0
  108. satria says:

    x yah la korg nk backup chef wan atau kakak norman ni..biarlah dia 2 ekor settlekan..mcm pukimak lak aku tgk artis2 kt mesia ni…

    0

    0
  109. manusia biasa says:

    Dasar tak sedar diri di mana tempat berpijak. ilmu kurang, kahwin mengalahkan kate middleton. tapi camna pun berbalik pada cara nak kawin, berapa kali tangkap khalwat. jauhilah mereka krn takut balanya tertempias kat kita. biasa la orang tak pernah rasa senang, cam gi tu la….

    0

    0
  110. lawak nak mampus says:

    Pe la punya cibai..norman ngn memey tu pn bangang..nak bangga sgt 12 juta, bukan ko pnye pun..kakak die pun bahlul..nak tgakkan benang yg basah nak watpe..dah salah tu salah jer la..nak glamor konon..adik ko nag dik ipar ko tu pun bkn glamor sgt pun…suam2 jer..baik ko duk diam2..nanti org kata ko myalak mcm anjing ko marah..

    Lawak nak mampus

    0

    0
  111. I am no longer positive the place you’re getting your info, but great topic. I must spend some time learning more or figuring out more. Thank you for fantastic info I used to be in search of this info for my mission.

    0

    0