Written by AbangNara | November 17th, 2012

Nampaknya tahun 2012 merupakan tahun yang murah rezeki buat Shila Amzah. Berjaya memenangi kejuaraan di Asian Wave, sebentar tadi lagu Patah Seribu telah dinobatkan sebagai lagu terbaik AIM19. Lagu Patah Seribu adalah hasil ciptaan Shila Amzah sepenuhnya.

shila amzah menang aim19

Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Shila Amzah atas kejayaan ini. Semoga dengan kemenangan ini akan membakar semangatnya untuk terus berkarya. Good luck and all the best untuk Shila di masa hadapan.

105 responses to (TAHNIAH)Patah Seribu Ciptaan Shila Amzah Rangkul Anugerah Lagu Terbaik AIM19

  1. Kenapa says:

    Tapi salam n cium tangan bukan suami lagi…
    Jangan rosak imej bertudung dik..tak sedia jgn berubah…

    0

    0
    • SHEILA MAMBO PON TUMPANG GUMBIRA DAAA says:

      tahniah shila..lagi elok ko comolot je dgn cinta hati ko tu..bru la best..nasib baik yuna tak menang satu pon..padan muka ko yuna..ko g hambek gitar ko tu pastu hempok kepala ko kuat2..kahkahkah

      0

      0
    • Amerika La Sangat says:

      Yuna…tersungkur. Tak payah Amerika la hai !!!!

      0

      0
    • Kk says:

      ye salam ngn bf tu memang haram tp x perlulah ckp klau x bersedia jgn berubah…aippp…moga shila sedar kesilapannyer..

      0

      0
      • sayeee jer says:

        ha’ah. x sesuai ckap camtu. at least dia dah berubah pakai tudung. myb certain benda dia blm sedar. smoga dia berubah dan mjd kpd lebih baik. tahniah shila!

        0

        0
      • benda dah terang dan nyata lagi ko nak bekap kata tak bersedia bagai. bodoh.

        0

        0
        • So ? says:

          hahahahahah tak pa lah itu urusan dia dengan allah kita hanya manusia biasa yang selalu buat silap dan tak sempurna :)

          0

          0
        • Support Palestine says:

          yg ko lagi bodoh…tehegeh2 nak g makan mcd free….x tau lagi ke mcd tu slah satu co besar yg support israel dan sekutunya..jgn sebab benda free…ko nak gadai maruah agama ko pulak…kata org bodoh..diri sdri bodoh 44juta kali ganda tak sedar….bodoh punye bodoh!!!

          0

          0
    • Adele says:

      memang layak pun berbanding yuna yg xde suara!

      0

      0
    • Tak baik cakap macam tu... says:

      tak suka term “.tak sedia jgn berubah…”
      jangan memandang hanya pada permukaan… itu mungkin tindakan luar kawalan… Alhamdulillah dia dah berubah, hanya kerana dia public figure kita nak lemahkan semangat dia. Tak salah menasihat, tapi jangan sampai mereka rasa perubahan ke arah kebaikan itu satu penyiksaan… agaknya klu ramai2 yang kat taman tu berhijab tp berpeluk mcm mana pula… Tindakan dia memang salah, tapi jangan kita menasihat sampai melemahkan keazaman perubahan kearah kebaikan…

      0

      0
      • Ya Laaa... says:

        Saya sokong pendapat member nii…Kenapa korang tuhan ka nak hukum dosa pahala orang..sendiri tu perferck sgtka….ala kita ni manusia biasa kawan-kawan..kadang2 kain orang koyak kita nmpk..tp kain kita sndiri plak tak nmpk

        0

        0
      • bCaiman says:

        Sape lah yang 1 dislike ni ek hehe

        0

        0
      • step by step shila says:

        shila baru belajar. apa maksud sedia. jgn berubah? setiap detik belajar untuk berubah. tidak akan ada saat bersedia kalau nak dinantikan. step by step shila. first good step will lead to the next better step. dont stop. we all must be ready all times as anytime is the end time.

        0

        0
    • Moon suk says:

      Mne ko blaja bodohh..tdung tu wajib..xda soal sedia xsedia..berubah xberubah..

      0

      0
    • anon anon says:

      Kau ni gila ke apa?
      Lagi bagus dia tak pakai tudung?

      0

      0
    • pelik says:

      aku lagi suke die nyanyi lagu dejavu ngan aku kau dia. korang nak kondem perangai die lantak la. ni bukan pertandingan artis tersopan. ade aku kesah. janji suara die sedap. drpd yuna yg suara nyanyi cam malas je

      0

      0
    • haiyak says:

      “tak sedia jgn berubah”? Apa punye statement tu? Sedia ke tak sedia ke kena berubah. Semua perempuan muslim wajib tutup aurat. Dosa cium tangan dosa lain.

      0

      0
    • Support Shila says:

      Hoi! ko sibuk kenapa orang kan berubah? berubah itu gradual. bukan terus2 baik. memang in the process kita make mistake. at least she takes the good path to berubah. mistake itu inevitable. jgn lah too judgemental. people make mistakes! like yourself! making stupid comment! thats one mistake u have done tolol!

      0

      0
    • Patah Sejuta says:

      Lagu sendu macam tu pun boleh menang lagu terbaik ke? Best lagi lagu Hyper Act – Harapan tu pada aku.

      0

      0
    • Kenapa says:

      Terima kasi pd yg tak suka komen saya..
      Saya tak salahkan kamu…sbb kamu tak tau saya orgnya mcm mana, kamu kata itu ini, saya tak rugi apa2… Hanya tuhan lebih mengenali saya…

      Saya ckp tak bsedia jgn berubah coz…saya tak suka imej islam di persendakan…yg haram mmg tetap haram…knp tak halalkan ia?

      Bg saya kalau shila masih freehair, mungkin saya tak der nk sound mcm nih..krana bg saya tentu dia sedikit cetek dlm mengenali islam…mungkin dia tak tau apa erti menutup aurat…jd kalau nak tutup aurat taktahu yg lain2 lagilah…

      Masalah skrg dia bertudung…dia tau tak apa hukum bertudung? Wajib atau sunat…apa pula erti bukan mahram…tau atau tidak?

      Come onlah… Jgn nak urban sgt…baru tuhan bagi kemenangan sikit dah mengelepar ..

      Artis skrg mmg ramai berubah…menutup aurat..bagus…….tapi cara berpakaian?cara Pergaulan…?FAILED….
      Payah nak cari islam yg betul2 islam….

      0

      0
    • Mak jemah pemalu says:

      La apa punyer nasihat ko ni…

      0

      0
  2. sHa_90 says:

    tAhniAhh sHiLa :)

    0

    0
  3. SHEILA MAMBO PON TUMPANG GUMBIRA DAAA says:

    tah niah cik shila amzah…nasib baik yuna tak menang..pdn muka ko yuna..kahkahkah

    0

    0
  4. haney says:

    tu lah..patah seribu, tk seswai …cium tangan bagai..jagalah tatasusila anda yang berhijab tu..

    0

    0
  5. lia says:

    cinta hati la sangat… aku baru je nak minat die ni.. tp ntah laaa….

    0

    0
  6. Tesis says:

    She deserved it.

    0

    0
  7. Edner says:

    Tak best ah lagi tu. Elok lagi ‘Idola’ by Azlan n Typewriter! Bosan bosan bosan. Terukir di bintang waaayyyy better

    0

    0
    • orang musik says:

      ya sokong! lagu shila macam lagu main2..standard ainan tasneem boleh la.. terukir di bintang is the best from yuna..lagu idola pun lebih layak..macam ada unsur2 bias kat aim ni..alamatnya jatuhla standard..jd anugerah blockbuster!

      0

      0
  8. shilalas says:

    Tahniah shila. Tapi part salam cium tangan sharnaaz tu yg takleh terima. Nak buat camtu tunggu lah kawen nnti. Belum ada ikatan yg sah, berdosa. Apapun, tahniah shila.

    0

    0
  9. baby says:

    kenape perlu salam cium tangan???
    bukannya dah kahwin pun…
    #sila jaga imej bertudung anda

    0

    0
  10. hehehe says:

    untung shaarnaz..cepat2 lah kawen..korang mmg sweet,

    0

    0
  11. Anonymous says:

    tahniah shila.tp bab cinta hati tu xpayah la nak gtau semua.simpan dalam hati suda.part cium tgn tu paling tak boleh blah.cukup2 lah tayang cinta hati kat orang.tak manis

    0

    0
  12. lalallala says:

    tahniah shila.tapi xbest part cinta hati tu.simpan je dalam hati.tak payah nk gtau semua orang.part cium tgn xleh blah.bek ko cium tgn nd lala lg bgs.xmanis 1 malaysia tgk

    0

    0
  13. someone concern says:

    ape kata kawen cepat~nk elak fitnah kannn??
    shila~ i wish the best~

    0

    0
    • anoni says:

      kawen je cpt2. xyah ckp nk kumpul duet, muda lagi n segala alasan.. kalau da ada ikatan yg sah, salam cium tangan pun org respect. xde kutuk2. :) btw, congrats shila.

      0

      0
    • Anonymous says:

      booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

      0

      0
  14. malam yg kelam says:

    la biasala dh nme artis ape nk heran setakat slm cium tgn..pkara biasa..pkai tudung lain cite..ntahla manusia mudah lupa..ape2pon xminat ngn lagu tuuu..

    0

    0
  15. malam sudah larut says:

    ntahla shila oiii..

    0

    0
  16. cinta haty says:

    alaahh..pd korng sbok2 mngata shila btter kita sma2 doakn kesejahteraan umat2 ISLAM d PALESTIN..?Share dOa nie ——>> “ya Allah ya tuhanku,kami bermohon atas kekuasaan Mu,atas kekuatan Mu.Kau berikanlah kekuatan kepada mereka.hamba2 Mu yang sanggup berjuang demi menegakkan agama Mu ya Allah.jadikanlah setiap titik darah syahid yang tumpah di bumi Mu ini,sebagai doa untuk menghapuskan segala kekejaman tentera yahudi laknatullah.Kau turunkanlah balasan yang setimpalnya kepada mereka yang menyakiti hambaMu ya Allah.tempatkan lah syurga kepada hamba2Mu yang syahid dan gugur di bumi Mu ini.pimpinkan lah mereka dengan segala doa,peneguh kekuatan.kerana,senjata yang paling berkesan dan kuat adalah doa org mukmin kepada Mu ya rabb.ya Allah,aku bermohon kepadaMu,dengan perasaan sangat2 kerdil dan seikhlas yang mungkin.tiada tuhan yang dapat menunaikan segala doa dan keinginan kami,melainkan Mu ya Allah.aku bersaksi bahawa tiada tuhan yang disembah melainkan Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Muhammad itu persuruh Allah..aamiin ya rabb”

    0

    0
  17. Anonymous says:

    xyah mngata dya..suka ke x,,dya dah menang mlm nie..y nOt kt smua b’dOa utk saudara kita d palestin..
    ?”ya Allah ya tuhanku,kami bermohon atas kekuasaan Mu,atas kekuatan Mu.Kau berikanlah kekuatan kepada mereka.hamba2 Mu yang sanggup berjuang demi menegakkan agama Mu ya Allah.jadikanlah setiap titik darah syahid yang tumpah di bumi Mu ini,sebagai doa untuk menghapuskan segala kekejaman tentera yahudi laknatullah.Kau turunkanlah balasan yang setimpalnya kepada mereka yang menyakiti hambaMu ya Allah.tempatkan lah syurga kepada hamba2Mu yang syahid dan gugur di bumi Mu ini.pimpinkan lah mereka dengan segala doa,peneguh kekuatan.kerana,senjata yang paling berkesan dan kuat adalah doa org mukmin kepada Mu ya rabb.ya Allah,aku bermohon kepadaMu,dengan perasaan sangat2 kerdil dan seikhlas yang mungkin.tiada tuhan yang dapat menunaikan segala doa dan keinginan kami,melainkan Mu ya Allah.aku bersaksi bahawa tiada tuhan yang disembah melainkan Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Muhammad itu persuruh Allah..aamiin ya rabb”

    0

    0
  18. cinta haty shilla says:

    pda korng mngata cik shilla kita nie..btter kt doakan utk saudara kt yg sdng berjuang d palestin..
    ?”ya Allah ya tuhanku,kami bermohon atas kekuasaan Mu,atas kekuatan Mu.Kau berikanlah kekuatan kepada mereka.hamba2 Mu yang sanggup berjuang demi menegakkan agama Mu ya Allah.jadikanlah setiap titik darah syahid yang tumpah di bumi Mu ini,sebagai doa untuk menghapuskan segala kekejaman tentera yahudi laknatullah.Kau turunkanlah balasan yang setimpalnya kepada mereka yang menyakiti hambaMu ya Allah.tempatkan lah syurga kepada hamba2Mu yang syahid dan gugur di bumi Mu ini.pimpinkan lah mereka dengan segala doa,peneguh kekuatan.kerana,senjata yang paling berkesan dan kuat adalah doa org mukmin kepada Mu ya rabb.ya Allah,aku bermohon kepadaMu,dengan perasaan sangat2 kerdil dan seikhlas yang mungkin.tiada tuhan yang dapat menunaikan segala doa dan keinginan kami,melainkan Mu ya Allah.aku bersaksi bahawa tiada tuhan yang disembah melainkan Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Muhammad itu persuruh Allah..aamiin ya rabb”

    0

    0
  19. bersyukur dengan apa yang ada says:

    tahniah! ucapan syukur alhamdulillah dah bagus, yg x bgusnya salam lelaki yg bukan muhrim. sila jaga tata tertib sebagai seorang wanita muslim. allah memberi rezeki, biarlah rezeki itu dirahmati. amin…

    0

    0
  20. stella says:

    thniah shila …

    yuna , sila PATAH SERIBU ..tp ketat btl bju yuna n shila ..

    0

    0
  21. cinta haty shilla says:

    ?”ya Allah ya tuhanku,kami bermohon atas kekuasaan Mu,atas kekuatan Mu.Kau berikanlah kekuatan kepada mereka.hamba2 Mu yang sanggup berjuang demi menegakkan agama Mu ya Allah.jadikanlah setiap titik darah syahid yang tumpah di bumi Mu ini,sebagai doa untuk menghapuskan segala kekejaman tentera yahudi laknatullah.Kau turunkanlah balasan yang setimpalnya kepada mereka yang menyakiti hambaMu ya Allah.tempatkan lah syurga kepada hamba2Mu yang syahid dan gugur di bumi Mu ini.pimpinkan lah mereka dengan segala doa,peneguh kekuatan.kerana,senjata yang paling berkesan dan kuat adalah doa org mukmin kepada Mu ya rabb.ya Allah,aku bermohon kepadaMu,dengan perasaan sangat2 kerdil dan seikhlas yang mungkin.tiada tuhan yang dapat menunaikan segala doa dan keinginan kami,melainkan Mu ya Allah.aku bersaksi bahawa tiada tuhan yang disembah melainkan Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Muhammad itu persuruh Allah..aamiin ya rabb”

    0

    0
    • Anonymous says:

      wahai tuan hamba..ketika tuan hamba berdoa adakah pada waktu itu tuan hamba menadah tangan keatas semasa jejari tuan hamba sibuk menaip? wallahualam..

      0

      0
    • hmmm says:

      bagus jugak ko post doa kat sini. sekurang-kurangnya orang baca doa ni. moga2 termakbul

      0

      0
  22. xnak gosip, tapi nak jugak says:

    semoga rezeki anda di rahmati…

    0

    0
  23. weweett says:

    ntah ape2 je minah ni..taula awak tu bercinta tp xperlu kot nk slam cium tgn lelaki yg belum sah lg jadi laki ko..puih meluat aku tgk

    0

    0
  24. Kak Limah says:

    Apa-apa pun.. serkup Siti semakin kecik.. baju pun semakin sendat..

    0

    0
  25. lady says:

    Congrats shilla u deseeve it & keep up d good work!cuma mmg rasanya dia kena cover skit kisah cintan cintun dia, klu blh buat mcm dd n fk masa bercinta xada over2 sgt, klu jd Alhamdulilah klu xmalu sendiri nanti!jgn buat org ada point untuk jatuhkan awk dimasa2 nama awk tgh top ni ye:) lg satu dia dah cute cuma bj dia mcm kain langsir je td…kesian tgk mcm berat dia nak carry.

    0

    0
  26. butterfly says:

    wah…ye mmg salah mmg salah shila salam n cium tgn sharnaz tu tp masing2 yg berkata2 tu kalau boleh reflect diri sendiri dulu. Uols sume masa bercinta xde ke pegang2 tangan? mmg jalan berenggang je kan? alahai…kalau yg bercakap tu xbuat elok lah. tp kalau yg bercakap tu 2×5 je dgn shila, tutup mulut sudahhhh…xyah nak mengata org sgt.

    0

    0
    • Artis malaysia pelik2 says:

      Mmg lah semua org xperfect, tp masalahnya slrg dia ni artis org 1 malaysia kenal & td event live!so tunjuklah contoh yg baik-baik skit shila oiiii jgn nanti org meluat awk keluarkan statement lg ‘maaf sy terima semua teguran’ lepas tu buat lg juga!!!aku tgk dia ni je selalu mention & usung bf dia kemana2 bf dia mcm biasa2 jek…seriously xjelous langsung cuma sbg wanita sifat malu tu lah perisai yg terbaik.

      0

      0
  27. lissa says:

    terima kaseh cinta hati sayaaaaaa…..haktuiiiiiiiiiii

    0

    0
  28. Anonymous says:

    bangganya shila menang padan muka artis lain

    0

    0
  29. manusia biasa says:

    Hmmm…rsenyer x perlu bgtau cinta hati sgala bagai or salam cium tgn…x manis org tgk,,,blom ade ikatan yg sah,,nnty x jdik kluar air mata darah kang…just 2 remind… Btw,,congrats..

    0

    0
  30. cik adenia says:

    korang jangan nak belagak suci sangat.dia tak sangka akan menang..so mmg perbuatan tu tak boleh control.

    jangan nak bohong la korang tak pernah pegang tangan bf/gf korang.

    0

    0
  31. alin says:

    salam cium tgn dibisingkan, yuna pon bertudg salam gak dgn lelaki bkn muhrim, baju ketat lg….

    0

    0
    • MESTI LA DIBISINGKAN SEBAB BUKAN MAHRAM. TAK KIRA SHILA AMZAH KE, YUNA KE, AINAN TASNIM KICAP TAMIN KE. BODOH!

      0

      0
    • ayam says:

      Bagi aku smlm yg btudung sume hipokrit.yuna,shila hamzah,noraniza idrissume plastik..yuna..ko x pyh bajet negro la weih.pkaian mcm badut.pkai la tudung tutup dada..aku respect heliza n nora .contohi la dorg.shila pon 1,ko duk upload pic g usrah.pe slhnye ko pkai tdung labuh ckit n bj x mcm sarung nangka tuh!.kawen je la ngn cinta hati ko.nyampah tgk .kak ani tuh..sanggul x leh kasi rendah ke.leher ko pon aurat la.artis msia tlg jg aurat okay

      0

      0
  32. Petikan Kosmo says:

    AIM tidak selesaikan kualiti industri muzik

    NOMINASI AIM tahun ini dilihat tidak sampai ke tahap yang membanggakan.TENGGELAM timbul masalah dalam industri muzik. Jika tidak kelihatan pada mata kasar ia tetap berkocak dalam kalangan pemain industri. Itu hakikatnya.Dahulu, industri muzik diserang lanun cetak rompak. Hilang cerita jenayah paling besar dalam industri muzik tersebut, polemik kini beralih dalam industri itu sendiri. Bukan hendak menuding telunjuk namun masalah yang masih ada dalam industri muzik menuntut penyelesaian segera serta menyeluruh.Contoh terdekat masalah industri muzik tempatan ketara tersingkap melalui pencalonan Anugerah Industri Muzik yang diumumkan baru-baru ini. Produk yang ditonjolkan tidak sekuat, seperti yang terlihat dan terdengar pada zaman-zaman yang sudah.

    .Pengulangan nama dan kekurangan naskhah segar juga ketara dalam senarai akhir AIM yang diumumkan semalam.Tiada orang lamaJika diteropong melalui pembabitan artis di luar penganugerahan mahupun di kaca televisyen, terdapat percambahan produk dalam pelbagai genre.Bukan tidak ada pencalonan naskhah hebat tetapi ia sekadar eksperimentasi.

    Begitu juga kekeringan hasil kerja orang lama industri yang diharapkan dapat menamatkan kemarau lagu-lagu berkualiti yang sehingga kini tampak semakin membarah.Nama-nama pemenang besar seperti Datuk Sheila Majid, Pak Ngah, Datuk M.Nasir, Roslan Aziz atau mungkin Farihin Abdul Fatah sudah lama tidak memonopoli anugerah.Untuk satu kebaikan, mereka ini memberi jalan kepada bakat-bakat baharu namun dalam satu perspektif yang lain, suara dan naskhah mereka ialah kehidupan bagi industri muzik tempatan.

    Berbicara dengan sang arif dalam industri muzik iaitu Datuk Ramli MS yang juga menjadi Pengarah Muzik di pentas AIM, dia memberikan pandangan yang wajar dikongsikan bersama.Menurut Ramli, masalah dalam industri muzik tempatan bukan berpunca daripada AIM tetapi kandungan yang diberikan oleh artis itu sendiri. Kandungan produk yang dihulurkan oleh penggiat seni mengizinkan keadaan atau polemik terjadi dalam industri.

    “Syarikat rakaman sudah tidak mahu keluarkan duit untuk berbelanja membuat sebuah album yang baik. Artis keluarkan belanja sendiri tetapi bagaimana dengan hasil akhir produk itu. Penapisannya kurang,” jelas Ramli sebelum menambah hasil pemerhatiannya.”Lebih teruk lagi, tugasan penting dalam sesebuah organisasi muzik iaitu Artist and Repoirtaire (A&R) serta penerbit eksekutif sudah tidak wujud lagi. Sedangkan jawatan ini penting dalam penentuan hala tuju produk,” hurainya yang menganggap hasil kerja sekarang ibarat sebuah demo sahaja sewaktu zaman analog dahulu.

    “Dahulu semua kandungan muzik, produk lebih berkualiti. Naik turunnya kualiti ini datangnya bukan sekadar daripada pemuzik sendiri tetapi syarikat rakaman perlu pantau. Syarikat rakaman juga perlu keluarkan belanja yang sewajarnya untuk pembikinan album,” luah Ramli lagi.Menurutnya artis-artis baharu berlumba-lumba mahu mengeluarkan produk namun dilakukan tanpa fikir panjang. Penegasan perlu diberikan kepada kualiti kandungan dan hasil seni yang akan ditadahkan kepada pembeli atau telinga pendengar.”Sekarang pembeli diutamakan. Sesiapa sahaja pun boleh jadi produser mahupun komposer.

    Memang kita perlukan komposer baharu cuma mereka ini perlu ada integriti kerja mereka,” luah Ramli lagi.Kualiti mengecewakanBerlapik kata, Ramli mahu agar kata-katanya tidak menjadi isu yang membuatkan karyawan muzik lain terasa hati. Namun, buah fikiran dan pandangan orang lama yang melihat dan terlibat dalam 19 tahun penganugerahan AIM harus diambil kira dalam situasi ini.Ditanya terus kepadanya tentang tahap AIM dan kualiti produk artis baharu, Ramli diam sebelum menjawab.

    “Nilai sendiri profil pencalonan AIM. Apa yang boleh saya katakan, lagu-lagu terkini yang kita dengar hari ini, mungkin kita tidak mahu dengar lagi pada hari esok. Hasil yang terbaik sekarang sebenarnya tidak sebaik sewaktu dahulu,” terang Ramli bersungguh-sungguh.”Dahulu semua kandungan dalam AIM berkualiti. Jujurnya, daripada AIM pertama hinggalah ke AIM pada tahun 2005, saya rasakan semua kandungannya berkualiti,” tambahnya lagi.Ramli yang sudah mengabdikan diri dalam industri muzik lebih dua dasawarsa mendakwa, AIM adalah satu penghormatan.”Muzik perlu pembaharuan, itu bukan saranan, itu ialah (arahan yang) wajib (dibuat). Idea baharu memang diperlukan,” ujar Ramli mengatur penilaian tentang konflik yang entah bila berpenghujung.

    AIM harus bertahanLantas, atas segala polemik, kecelaruan antara ketelusan penjurian serta percaturan naskhah yang dipertandingkan, kembara hayat AIM terus menjadi persoal.”Apa jua skeptikal, sentimen atau penilaian, AIM itu tetap satu majlis penghormatan kepada karyawan muzik. Cuma, janganlah ia sekadar ada, tiada persaingan antara komposer baharu atau lama,” kata Ramli.”Apabila dengar semula karya-karya itu, ia membuatkan minda saya berfikir ligat dan kena kerja keras untuk hasilkan satu bunyi baharu dalam bentuk orkestra.”Satu perkara lagi, ini memang kerja saya. Saya ada pilihan tapi mandat itu cukup buat saya. Saya boleh berikan sentuhan baharu dan angkat karya itu ke tempat sepatutnya,” tutupnya sambil melenturkan pesanan akhir.Kata Ramli, seburuk mana pun penilaian mana-mana individu terhadap cara penjurian dan kaedah penjurian AIM tahun ini, sistem muzik itu harus diterima.”Pemenang akan tetap pemenang kerana seni itu tidak menipu,” tutupnya tanpa emosi prejudis.

    0

    0
  33. Peminat Hiburan says:

    Nampak sangat artis Malaysia tidak berkualiti. Majoriti yang buat persembahan suara hancur termasuk artis yang dicalonkan. Menyanyi dalam rakaman sedap didengar tapi bila menyanyi secara live HANCUR. Itulah penanda aras kualiti industri muzik malaysia. AIM yang memalukan!

    0

    0
  34. aptb says:

    shila kata “tak pernah menang anugerah di negara sendiri” mungkin sebab itu YUNA kalah..terukir di bintang mmg best..apepon dah rezeki shilalas nak buat cmne..

    0

    0
    • apa celop says:

      yelah sebelum dia tak menang kat asean wave tu , apa anugerah yang dia dapat siap kena tendang daripada mania lagi ada lah :)di malaysia dia langsung tak diberi peluang tapi bila dia dah menang baru lah membuka mata semua pihak :) bukan sebab dia kata dia tak pernah menang apa-apa awards dia menang dah rezeki dah allah dah tetapkan dia menang siapa kita nak pertikaikan :P

      0

      0
  35. maszull says:

    Assalamualaikum abg nara…tahniah padz Shila sbb telah berjaya semalam….:)

    0

    0
  36. Anonymous says:

    work harder yuna.. pasni cube g kat pulau2 pulak..hee.. jk :D

    0

    0
  37. Makcikserban says:

    salam cium tgn dibisingkan, yuna pon bertudg salam gak dgn lelaki cina dan bkn muhrim, baju ketat lagi nampak susuk badan ….

    0

    0
    • Anonymous says:

      benda haram mesti kitaorg bising, ko ingt x haram cium tangan bukan muhrim, bukan setakat cium, melunakkan suara pun haram

      0

      0
  38. Pemikir says:

    Apapun tahniah kepada Girlfriend Pemikir yang cantik dan lawa.

    0

    0
  39. Anonymous says:

    ramai per artis yg berpegang3 bpeluk bagai hanya kerana diorg xbtudung then ok laaaaa…… tgk jew dlm filem dlm drama…. huhuhuh korang xbising sbb tuh lakonan….. hukum tetap hukum walau cuma lakonan….. so pepandai laaaa pikir yer…. jgn mudah menghukum org…. yg jelas salah tetap salah…. kita blh tegur tp bukan sampai mempertikaikan perubahan baik yg sseorg tuh buat…..

    0

    0
    • Weh anon says:

      1 word – jahil…
      Mana ko tau org tak bising..ngokk
      Org mmg panas ati…dah ramai org tegur shila nih…jgn bkepit , pegang tangan…sbb org tegur – peminat mmg sayang dia..dah degil jugak..mmg patut lah statement ‘ kalau tak bsedia jgn berubah’..
      Aku suka shila menang, takderlah org yg sama jer menang..tp sedikit sebanyak insiden tu ….mencacatkan mood ‘suka ‘ aku…

      Konon nak bhati2 pasni…tp…..

      0

      0
  40. aku says:

    Nara nape suke peram komen aku

    0

    0
  41. Prince Noob says:

    tahniah shila… menang anugerah dlm negara dah, menang anugerah luar negara dah… impian dah tercapai, so tunggu apa lagi kawin je la

    0

    0
  42. Apa2 jelah says:

    Tak sangka ramai yg jahil kat sini…
    Aku tak faham dengan sikap gadis islam d malaysia…
    Memalukan sungguh….
    Aku tak tau lak…zaman bcinta dah boleh anggap jantan tu suami ..nak cium tangan bagai…depan umum camni…belakang tak pastilah…..ni bukan sesaja nak kecoh…CIUM TANGAN …. Cium tangan yer bukan bsalaman biasa…amenda yg taksub sgt menang terus cium tangan?

    Ramai yg amik temeh hal ni…
    Karat pun sama jahil…..

    Artis mmg takleh jadi idola…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yup… Agreed. Tapi yang bestnya bila cinta hati dipeluk cium pstu lita tengok setahun lagi adakah mereka masih bersama… Leh jadik bahan media bila diorang clash nanti (kalau lahh).

      0

      0
  43. hambe says:

    Biasa la cium tangan.zaman leni bertudung tu kan fesyen…tudung cari makan

    0

    0
  44. So ? says:

    dia dah menang hampa pula jadi pembangkang kat sini . dia tak rugi apa pun kita yang dapat dosa… Dia nak menunjuk-2 dia bercinta dengan boyfriend dia pun korang ,jeles , tapi kalau artis sembunyi kalau dah kaple korang kutuk . kita seua manusia biasa bukannya perfect pun lah hanya tahu nak hentam artis ni , artis tu . shila amzah menang kau kutuk dia , yuna menang kau kutuk dia , lebih baik dok rumah diam tak payah dapat apa-apa awards . Yuna ada keistimewaan sendiri shila amzah ada keistimewaan sendiri itu semua anugerah . btw KITA BUKAN SEMPURNA KALAU DAN BUKANNYA BETUL 100% KALAU NAK KOMEN SESEORANG ITU .

    0

    0
  45. Edner says:

    ‘Saya tak pernah menang apa2 awards kat negara sendiri’ Berapa juta awards dia dapat kat luar negara??? Poyo gila ayat… Ayat mintak maki namanya

    0

    0
    • sama je poyo nye says:

      China tu luar negara lah….. menang Asian Wave. Ker ko yg ketinggalan ni?

      0

      0
      • Edner says:

        Aku ketinggalan ke KO YANG BODO TAK RETI PAHAM AYAT SIMPLE ? Aku tanye BERAPA JUTA DIA MENANG KAT LUAR? Setakat SATU tak payah lah keluar ayat macam dah menang bagai kat luar negara… KESIAN KAU Mesti Bahasa Melayu GAGAL dulu kan ? Ke lum abis skolah? Takat budak2 ko bukan level aku.

        0

        0
        • Edner says:

          Memandangkan ko kurang pandai mari aku jelaskan ayat aku ya… kang ko post mengarut lebih memperlihatkan kebodohan kau. Soalan asal saya berbunyi “Berapa juta awards dia dapat kat luar negara?” Rasa2 susah ke nak jawab? Soalan tu tanya adakah dia dah menang banyak gila awards kat luar negara tetapi tak pernah menang langsung di negara sendiri? Soalan tu takde tanye adakah dia ada menang apa2 kat luar negara? Tidak itu bukan soalannya. Soalan tu juga tak tanye adakah kemenangan di China itu dikira dalam negara? Tidak itu juga bukan soalannya. Aku da cuba guna ayat simple dan santai, kalau tak paham jugak baik ko g blaja dari duk sibuk baca blog hiburan…bukan apa.. takut tak paham je. DAN KALAU la ko tengok performance dia waktu kat Shanghai tu… gitu2 je takde apa nak bangga pon.

          0

          0
  46. Anonymous says:

    belom kawen mmg laa..sggup mengalah..semua org dok taw dh sharnaz tu panas baran..nnti bila dh kawen mula la nk bosan..msti akan slalu bgadoh punya…if sharnaz blh brubah n shila blh byk bsabar okey laaa…..

    0

    0
  47. phentermine says:

    Fantastic beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your site, how can
    i subscribe for a blog web site? The account aided me a applicable deal.
    I were tiny bit familiar of this your broadcast provided shiny transparent
    idea

    0

    0