Written by AbangNara | September 21st, 2012

Wow. Ini sangat membanggakan Abang Nara selaku rakyat Malaysia apabila Shila Amzah diumumkan sebagai juara pertandingan Asian Wave. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Shila atas pencapaian yang sangat-sangat awesome ini. Anda memang hebat Shila!!!

asian wave

Salah satu lagu yang dipersembahkan ialah Grenade nyanyian asal oleh Bruno Mars. Meremang bulu roma Abang Nara mendengarnya.

Kemenangan Shila bukan calang-calang kerana mengalahkan artis Korea popular dan ramai lagi. Semoga dengan kejayaan Shila ini akan membuka mata dunia tentang kehebatan penyanyi Malaysia. Tahniah sekali lagi Shila.

P.S: Seni ukiran kayu guna chainsaw. Hebat!!!

186 responses to (TAHNIAH)Shila Amzah Juara Pertandingan Asian Wave

  1. ikan masin says:

    dulu shila di tangan Ayu oim2 juara. .ayu 1 juta. .sekrg shila menang global 2 juta. .kedua2 bikin saya bangga. .da muda dapat juta2…

  2. ikan masin says:

    Shila amzah pada mula nya artis biasa2. .bila da menang semua mengaku dia artis tebaik setaraf siti la kunun,semua peminat hipokrit la huuuu…

  3. loli says:

    tahniah dik shila…korg xyah lah gado2…org lain pandai mengaji n tahfiz mcm2 peringkat dah…xkecoh pun..xyah nak bangga sgt..pertandingan nyanyi je pun…rosak dah melayu skrg ni..sedih acik loli

  4. BBC says:

    congrats shila..
    p/s : minwoo oppa kacak gitu.. :)

  5. shilalas says:

    yg join wakil korea pun cuma ze:a .ze:a di korea hanya lah gred C punya by band. too bad…. btw still congrats shila.

  6. ************ says:

    siapa kata vokal artis dari korea, china, japan, thailand , india best?…mmg mendatar mcm k-pop ..semua lagu sama ja mendatar..tak ada beralun …pun..lainlah kalau saingan datang dari filifina atau indonesia..rasanya shila amzah blm tau jd juara kot…tahniah lah juga…yg bestnya pakai hijab pun boleh menyanyi dgn baik..

  7. Singapore Girl says:

    Tahniah… Shilah… Sungguh pun saya bukan orang malaysian…but we proud of u… Mengharumi negara kamu dan anak melayu… Semoga rezki shilah bertambah… Amin…

  8. mak bedah says:

    mak bedah bukan nak cakap ape..kau proud to be malaysian ke proud to be islam shila?

  9. rogayah says:

    nyampah kak rogayah… ape nak dibanggakan sangat dgn shila tu.. suara kan aurat dik non… lagipun, shila taklah semeletop Mawi…

    • mak bedah says:

      i sokong you gayah!

    • Anonymous says:

      Masi apa… Yang hado… Meletup di kg2 jer…. Hahaaaa…

      • Mat Aji says:

        Korg x abis2 nk kondem suara adalah AURAT…mmglah tidak dinafikan..tp kamon la korg,,,bg lag support & semangat Shila supaya beliau terus maju jaya ke arena global…klu nk kira award yg dimenanginya bape ketul aje…nape korg x kondem DCTsupaya tutup aurat kepala & suara dlu2..at least shila dh berhijab penuh skrg…kalau semua aurat wanita,,,haramkan semua perempuan kat Malaysia ni jadi ARTIS @ PENGHIBUR…Malah jadi PENCERAMAH TAK BERTAULIAH cm Abby Abadi pon haram kannn??? baru puas korang yg pendengki2 yg xbleh tgk org lain maju skit…

    • Anonymous says:

      Tahniah shila…you are the best! Mawi nak disamakan dgn Shila…Eeeee gelinya. Nak tau..Dari awal sampai sudah… Saya tidak berminat langsung dgn dia…. Awak tertinggal zaman…Mawi berlagak je lebih.Tapi habuk pun tarak….

  10. Anonymous says:

    Congratz… Shilah!!
    Haizz heran bin ajaib arr korang…sepatut nye kita sebagai manusia kan tumpang gembira dan bangga kepada org yg berjaya….bukan ade hasrat tk baik smua…walaupun dia tk de kena mengena dgn kita…

  11. gold heart says:

    Tahniah shila…mmg shila layak menang…vokal best & ada style..kpd semua2, xpayahla kita nk menidakkan kejyaan shila..menang competition mcm ni adalah sesuatu yg sgt baik utk karier shila as a singer & songwritter..jgn pulak nk bandingkan shila & siti nurhaliza..siti berjaya pd zaman kegemilangan dia,shila pulak akan mengecap kegemilangannya tersendiri..shila ni byk jugak study drpd pengalaman siti..cthnya lagu mandarin zhengfu by na ying pernah dibawakan oleh siti & siti sdiri ada single mandarin..satu kelebihan shila compare to siti,she’s good in english & several mandarin language..dua2 pun mengharumkan nama negara. secara jujur saya suka kedua2nya…shila ada potensi nk berjaya mcm siti…tahniah shila….:-)

  12. aji noh moto says:

    dengar suki low menyanyi lagi sedap

  13. Anonymous says:

    serius aku tak minat shila amzah ni tp bla dia blh mng kat luar negara d depan ribuan pnonton tmptn sana, dan bawa nama MALAYSIA, aku sangat bangga…xkiralah lvel capayam ke cap badak ke janji mng…kpd pngutuk tu tlglah bsikap patriotik sikit. MALAYSIA tu yg mng, tu lbh pntg….

  14. Anonymous says:

    http://www.youtube.com/watch?v=_lEYffQMSSQ&cc=1
    x bangga ke nama Malaysia dsebut berulang2…n all the audience sorak nak dia menang n paling penting all the 9 judges vote for her….wow….MALAYSIA BOLEH…lebih bangga coz shila sebut dia bangga to be Malaysian…..

  15. Simplitakjadi by Siti Nurbodohliza says:

    YANG PENTING, MALAYSIA BOLEH….!

  16. SHILA - FAN NO. 1 says:

    Bangga dgn anak Malaysia…cayalah Shila…akhirnya bakat awak di pandang dunia….

  17. iphone user says:

    Blogger kurang ajar, letak pic dia mcm tu kenapa? takde pose cantik sikit, ada je niat nak memalukan letak pic dia kemut mcm tu..

  18. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    alhmdulilah sejok ibu ibu mengandong…….tahniah shila ini lah berkat dn doa dari peminat2 dn keluarga shila tk lupa juga doa dn orang yg penting memberi kn sokongan dn peransang pada shila mateair u si shahnaz tu hehe…..god bless “

    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      hai kenape pulakkkkkk minah jambu letak ibu ibu 2x ni ishhhhhhh !!

  19. shilazila says:

    Apa-apa pun rezeki shila, tak abis2 nak banding2….superstar kenalah ada trademark dan kelebihan tersendiri, terbaek ni subjektif tau..pe2 pon u deserve la in dis competition…asik penyanyi pompuan jek yg berjaya kat International level…xde penyanyi lelaki…Faizal Tahir bila nak compete kat luar..?.

  20. jajalol says:

    aku lg hebat…skali kentut semua org pandang…prooookk!!!