Written by AbangNara | March 18th, 2012

Umum mengetahui yang Nur Aisyah Zainal adalah bekas tunang kepada Ally Iskandar. Dan sudah tentu anda juga mengetahui yang Ally Iskandar sedang bahagia dengan isterinya, Farah Lee. Namun pada Khamis yang lepas, Nur Aisyah Zainal yang telah membuang album pertunangannya dengan Ally di Facebook sebelum ini telah pun mengupload kembali gambar-gambar di hari bersejarah tersebut.

nur aisyah zainal

Album yang diupload dengan tajuk “BitterSweetSour” ditulis dengan description “say whatever u want, Allah has a better plan to run :)” hanyalah dipenuhi dengan gambar Aisyah dan keluarganya. Tidak ada gambar Ally Iskandar langsung di dalamnya. Apabila ditanya di ruangan komen mengapa gambar-gambar ini muncul semula, Aisyah menjawab:-

farah lee

Abang Nara bukanlah pandai sangat cuma pada pendapat Abang Nara tidaklah berapa manis di mata umum untuk mengupload kembali gambar-gambar sebegini. Lagi-lagi orang yang terlibat sudah pun berumah tangga dan sedang bahagia di samping isterinya. Mungkin Aisyah masih tidak dapat melupakan Ally, tetapi lebih molek sekiranya perasaan itu disimpan di dalam hati. Tak gitu?

Diharap Aisyah dapat berfikir dengan matang dan membuat keputusan yang sebaiknya untuk semua pihak yang terlibat.

P.S: Pameran 100 tahun Nestle. Memang klasik

227 responses to Nur Aisyah Zainal Kongsi Semula Album Pertunangannya Dengan Ally Iskandar Di Facebook

  1. jaafar onn says:

    what the hell..malu la oiii

    0

    0
    • dahlia tock says:

      pehhhhh abg japar first!congratz abang sasa

      0

      0
    • Anonymous says:

      dh jd ex tu tak yah la nk melebih2.. bini ally pun tak over2 nk upload bgai..yg ko ni duk nk buat flash back tu nape? pikir la perasaan org lain.. apa perasaan si farah tu..pempoan sama pmpuan ptt lebih memahami.. syukur ko tak jd ngan ally.

      0

      0
      • bz_kaki says:

        haa..bab perasaan same2 perempuan tu aq sokong..coz aq pun perempuan..jgn la mengecewakn hati wanita lain kl xnk dri sendiri disakiti.
        aq rase bile die buat mcm tu,die sndri yg sakit hati kemudian hari.org akan bandingkn die dgn wife ally skrg mne yg lg bagus..n reason kenapa bukan die yg mnjadi pilihan Ally..

        0

        0
      • Moshi moshi says:

        Betul3x.Buat apalah nk upload balik gmbr2 tu?awak buat malu diri sndri.Silap2 org ckp awak meroyan plak.yg lepas tu lepaslah.Buat apa nk diingatkn lagi.Dah tkda jodoh.

        0

        0
    • maggieslurp says:

      wat the hellllll…pk la perasaan bini allyyyy….
      xbole nye aku nk terime perempuan camni..come on!!!!
      get over it!!!!!!!!!

      0

      0
      • kasut.biru.polka.dot. says:

        rasanya farah lee xdelah terasa sangat. Yang penting dia dan ally dah menjadi suami isteri yang sah. ally’s past is no longer important regardless what this woman (aisyah zainal) does.

        Dear Bang Nara n pengomen sekalian,
        xperlulah nak memanaskan cerita. Komen2 kat blog ni bukannye cantik pun bahasanya. Nanti ada pihak yang dilaga2kan. Rumahtangga orang yang aman damai jangan digoyahkan.

        0

        0
      • fatin says:

        rasanya farah isteri ally tu tau kot..sbb hri tu tgk facebook dia macam dia kata yang lepas tak perlulah nak kenang,means that dia maybe cemburu kot tp dah jadi suami isteri,dia just kata it’s ok jer..sedangkan isteri nabi aisyah tu pun cemburu,ni kan pulak kita mnausia biasa

        0

        0
      • arein says:

        tu la pasal…buat malu kaum pempuan jer,,,thegeh2 sngt.ptt la ally xnk kot..sorry to say..

        0

        0
    • bangladesh menang, india kalah. (ok random….) btw, oh gambar…..

      0

      0
    • Meroyan dah betina ni... says:

      mryan sngat dh pmpuan nic,,,dulu dia juga mta putus,tpi skrng…..

      0

      0
    • wohohohoohohohohoho, tacingnya aku. nis jenis takleh terima ni. life goes on cik aisyah oi…

      0

      0
      • kak ain says:

        betul, hal dah lepas, biarlah lepas. don’t hold on to the past. nanti makan hati, makan diri lagi parah.

        0

        0
    • kasut.biru.polka.dot. says:

      biaq pi lah kat dia. bukannye dia ada letak gmba ally iskandar. xde statement kontroversi pun. let her remember her good times.

      0

      0
    • Anonymous says:

      mungkinkah dia akan menjadi madu kepada Farah Lee?…jangan marah..

      0

      0
      • marie says:

        ~ko cm hampeh~berckp….

        0

        0
      • Anonymous says:

        kalau dia memang jodoh ally,apa korang boleh buat?wanita yang terbaik bukankah yang merelakan suaminya beristeri lebih dari satu? kalau ketiga-tiga mereka bahagia,apa salahnya?…

        0

        0
      • moii says:

        ko mesti betina kaki perampas laki org gak kn..sbb tu backup baik punya..
        klau yer pun ditakdirkan si farah ni bermadu, bkn dgn spesis perempuan murahan mcm aisyah ni.. biar la pilih yg mcm si farah tu jugak..

        0

        0
      • kucinghitamkakipanjang says:

        ape bangang punye comment ni? ni mst minah bju merah yg meroyan putus tunang ni yg tulis…

        0

        0
      • kecoh la mek cah nih says:

        heiiiiii minah jaga mulut ko nt i cili mulut wat sambal.!! takat pmpuan xtau malu nih nk wat madu xyah la..walaupun ally xde lam nih gambar nih membuktikan yg perempuan nih mmg xtau malu, sebagai perempuan mana maruah u mek cah? sepatutnya buang la ape2 yg mengingatkan kpd ally please la jaga cket perasaan org lain mekcah oiii exspecially farah klu i jd farah i terasa sebab masih simpan kenangan u ngan husband i..n klu i di tempat u cah i dah lama bakar gambar2 nih..

        0

        0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Menunjuk-nunjuk…. mengada-ngada….

      0

      0
      • cik kepoh says:

        meroyannnn…udah2 ler…kalau wa, malu beb…buang je la gmbr 2…..motif ko ape yer AISYAH ZAINAL?

        0

        0
    • hijau says:

      menyesall lettteww…

      0

      0
      • sy ialah sy says:

        ade motip la die menyesal…
        ally tuhh dh la ade kerjaya…berharta…..
        ade plak org nk kt die…
        yg die tk lps2 lg…
        ade jgk hati perempuan die rse melepas…

        0

        0
    • mak minah naik sampan says:

      Aku tau apa motip minah ni..dia sebenarnya nk tnjukan ni je la muke dia yng konon2 paling cntik yg dia ada dlm simpanan. so dgn penuh harapan adalah abg2 yg mcm level2 ally akan terpesona ngan pic2 mcm ni..sedeeeh sngt kan !!

      0

      0
    • ape ape je la.. says:

      hmm..patotla ngko tak dipilih si ally tu..btw..kepada isteri ally..tak yah layan ppuan mcm ni..makhluk perosak rumahtangga org..tak menghormati perasaan org laen..ada ke jantan yang nakkan dengan perangai dia lagi ni…

      0

      0
    • Ade otak gune la... says:

      weh… hal2 putus tunang ni lgi baik di rahsiakan supaya martabat wanita tu terjaga, tp kalu wanita tu sendiri yg wat mcm ni, so die xde rase malu ke??? xkesah la ape pon niat die, tp xelok la wat mcm ni.. jage la martabat anda hai kaum wanita…

      0

      0
      • lalola says:

        betul betul betul.i agree sgt2… think wisely my dear.. while masih bertunang, tak perlu kecoh sebenarnya…

        0

        0
    • Kurus says:

      siapa yg benarkan abang nara siarkan JOURNAL PERIBADI orang ni?

      0

      0
  2. madura says:

    menyesal kot.. semoga aishah bertemu jodoh sebaik Ally..

    0

    0
  3. Bunga Lily says:

    pulak dah .. benda dah lepas, biarkan lepas …ally dah selamat kahwin dah .. nanti apa kata farah lee nnt..

    0

    0
  4. Joyah says:

    NARA ! Kau ni cakap si Aisyah ni tak molek upload gambar tunang ex bagai, tapi kau share SEMUA gambar dia kat sini ! Kalau share satu je oklah jugak ! Ni SEMUA ! Kau pun sama 2×5 dengan Aisyah ni ! Dahlah busybody !

    0

    0
    • blacktie says:

      dah minah tu haplod, maksudnye dia tak kesah maa.. tamo tgk tutup mata la.. apa daa… ang pon busybody sbb dok klik tgk..kahkahkah

      0

      0
    • bukan joyah says:

      oi joyah dah nama pun ni blog gossip artis
      kalau ko tak suka
      kau tak yah baca
      atau lagi teruk
      ko takyah mengada la type
      http://www.beautifulnara.com
      bahalul

      0

      0
    • Saje nk bz body says:

      Kalau abg nara xkuar kt blog..aku pun tak tau..tp kan tak baik ler kuar kt blog..drpd org xtau kpda tau…dah tu nant dr isu kecik kpda isu besar….huhuhuhu…

      0

      0
      • datin maimon says:

        sbb si nara dh xde bahan nak dblogkan. siang malam dok pikir apa benda dia nak tulis.

        0

        0
    • Jongang says:

      kalu abg nara 2×5,ko lak 5×2 la sebab ko klik nak baca???

      0

      0
    • Kakak neelofa says:

      kah kah kah…joyah, ko mrh nara pesal? suka dia lah….ko xpyh baca blog abg nara nie…..ke ko ni Aisyah?

      0

      0
    • what the? says:

      setahu aku joyah, dalam gambar ni, gambar dia je .. takdak plak gambar ally .. tak bolehke camni?

      0

      0
      • tak paham says:

        rasanya kalo pempuan sejati..dier akan rasa malu kot bertunang x jadi ke jinjang pelamin…bukan lagi sebarkan gmbr2 bertunang dulu mcm nk bitau kt org “yes, aku pernah bertunang dulu tapi tak jadi kawin…ini buktinyaa” …kalo nak sgt buat memori pun…gi laa kedai gmbr print out gmbr2 tu then simpan…at least takder org luar tawu… ape laa pempuan ni…ini dah mcm mencapub plak.

        0

        0
      • nama pun dah macam bekas awek saya. kawen ngan saya je la aisyah

        0

        0
  5. ainaesther says:

    apakah? kalau nak wat kenangan, private kanlah album tu. lebih baik..

    0

    0
    • ainaesther says:

      +
      bukan ape, wlpn wife ally iskandar mungkin kata, “tak kisah” tapi hati sape tau..wlpn dah jd bini, jeles tu mesti ade..wlpn sikit..sbb tu lumrah wanita.

      0

      0
      • ribut says:

        cubalah muhasabah diri tu cik aisyah oiii …tak payah la meroyan sangat…

        0

        0
      • izzy says:

        no worry la.. klu aku jd Farah aku x heran pun.
        dah sah2 si aisyah ni yg dok mroyan n syok sdiri…
        buat kena kutuk jela woi…

        0

        0
      • dingin lavender says:

        setuju sgt2…aku dulu masa baru kawen terjumpa gambar ex hubby aku,aku da tacing gler..stiap pmpuan cmburu mmg xdpt d pisahkan..kite sbgai pmpuan ptt tau hati pmpuan lain jugak…yg dah lepas 2 lpas la…

        0

        0
  6. ida says:

    tetiba teringat lagu Adele.. Someone like you..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Syok sendiri namanya tu

    0

    0
  8. cactus says:

    suke ati die la nak upload

    0

    0
    • sha says:

      mana boleh suke hati..dah lepas tu dah la..dok ingat bwatpa..

      0

      0
      • Rin says:

        biarlah dia nak upload…
        sbb bila kita dah xde perasaan kat org tu mmg kita tegar b’buat apa saja.. :)
        (kerana kita upload gmbar sbgtu kita tau perasaan indah yg kita alami ktka itu (btunang), bkn bmakna kita ingat dan tkenang kat jntan tu.. apa daa)

        0

        0
  9. Norma Jean says:

    Kenangan untuk diri sendiri, tak perlu rasanya untuk tayang pada public. Bekas tunang sudah berkahwin, tindakan ini boleh membuatkan orang salah sangka, walau bagaimana sekalipun alasannya. Lebih baik dibuang dan disimpan untuk diri sendiri saja.

    0

    0
  10. ally says:

    syok sendiri la tu…klu dah pernah berkahwin kategori gila talak

    0

    0
  11. Yva says:

    Btol gak pe kta abg nara 2..pe yg blaku biarkn blaku..usah dkenang..pkare pahit usah diingat kerna yg tbaek sdg mnunggu..

    0

    0
  12. sharapova says:

    kan pic dia je…xpe la…mgkn itu sbg kenangan je

    0

    0
  13. blacktie says:

    lengkali jaga tunang elok2.. xpe.. patah tumbuh hilang berganti

    0

    0
  14. IdaKane says:

    Menyesal x sudah la tue….x malu ke ??? kalau dulu beria x mau dgn Ally skrg dah menyesal ??? Buat malu jer !!!

    0

    0
  15. abah ko says:

    ko x tutup aurat,sbb 2 ally x nak..cantik cmne pon,tp klu x tutup aurat x gne gak..

    0

    0
    • sy ialah sy says:

      itu hak die bab2 aurat tuhh…
      sbb ally tunang ngn die pown die dh tk brtudung….
      so kite tk boleh sentuh part tuhh..
      cuma part menjaga hati perempuan lain tuhh yg penting (farah lee)
      ally pown dh kawin dh move on..aisyah pown buat benda sama..tk payah la nk tunjuk2 gmbr lama nihh tk sesuai la

      0

      0
  16. Whadda F? says:

    Sedap sgt kot Ally Iskandar tu…muahaha

    0

    0
  17. kuchiki makimura says:

    mak oiii pompuan ni tak malu ke hape? kenapa daa nyesal si ally kahwin ngn farah lee yang bertudung litup tu? budak engine and berdakwah dlm islam.. betul la.. sejahat2 lelaki..dia akan cari pompuan yang baik2 utk lahirkan zuriatnya.. x payah nk tunjuk la gmabr tu.. huh! utk pribadi konon..!!

    0

    0
  18. BLaCK MaMBa says:

    bukan ke si aisyah ni dah kawin lps putus tunang ke .. gadis melayu mna yg kawin tu ek? ‘ktinggalan keretapi’ lak rasanya ni ..

    apa2 pun .. mmg x wajar aisyah wat cmni coz ally dah selamat diijabkabul.. cuba letakkan diri anda d tempat farah .. apa rasanya mmandangkn sama2 perempuan, klau x trasa byak .. msti ada trasa skit. most of us rasanya mmg x tau apa punca aisyah n ally putus tpi sbgai ‘gadis melayu + islam’ .. percaya n terimalah ketentuan Ilahi .. ini lah yg dnamakn ‘tiada jodoh’. wallahualam ..

    0

    0
  19. Khairul says:

    Barang yg lepas..jgn la dikenang…hihi..

    0

    0
  20. farah lee says:

    Dia upload pic tu nk tunjuk le konon cantik sgt pic tu…syok sendiri la tu…mcm dah takde pic lain.minah perasan cun memang cengitu….plastik!!

    0

    0
  21. dadu says:

    maybe album tu sebagai kenangan. jangn la nak kutuk mgutuk doa kan yg terbaik sudah la. amin. semoga bertemu jodoh yg lebih baik. amin…amin… amin…. amin3x.

    0

    0
  22. sweetgirlz says:

    merindui….biarlah pada mereka yang halal dirindui….

    copy paste:fb farah lee

    0

    0
  23. yy says:

    ntah. aku rase cam biarlah lah dia. cuz, bukan ade gambr ally pun kat situ.. hak dia nk letak.. lau ade gambr ally tu lain cer lah.. fb dia, plus , if aku jadi farah, aku takde lah efffected, cz aku dah jadi bini dia dah pun.. hak dia, biar je lah.,. ‘bak kate dia a part of her life.,. org yag tak tahu, if tgk pic tu, takkan tahu dia pnah tunang ngan ally,. let her do with he rmoment in life,. ntah. aku rse cenggitu, tak yah duk kecoh lah korang dia nak buat ape..

    0

    0
    • Anonymous says:

      masalahnya smua org tau..nojong la klau hati di farah tu langsung tak terusik..benda ni boleh menimbulkan fitnah dan salah anggap..silap2 boleh rosak umah tangga org.

      0

      0
  24. sweetgirlz says:

    merindui….biarlah pada mereka yang halal untuk dirindui..

    copypaste fb farah Lee..

    0

    0
    • Lols says:

      Nasihat yg cukup halus drpd farah lee sebagai isteri Ally.. Sabar ye dik Farah, suami u kiut sgt, even akak pon suka kat dia .. Ini dugaan shj :)

      0

      0
  25. Honeybee says:

    dlu aisyah ni x pakai tudung, msuk gadis melayu pakai tudung, kluar gadis melayu buka tudung skit- ni putus tunang n duk kt oversea dah buka tudung lik .. apo kono eh jang? setaunya ally suka org yg brtudung.. juz like tht sweet farah ..:)

    0

    0
  26. aku nk ty shima anuar minah yg pakai purdah tu betul2 pakai ke atau main2 says:

    Kut yea pun dah takde benda lain ke nak dikenang..?Kan dah menimbulkan fitnah..cari publisiti murahan ke?

    0

    0
  27. mak peot says:

    x malu ke upload gamba tu….semoga pompuan ni x merosakkan rumah tangga ally

    0

    0
  28. Burung Pungguk says:

    aisyah ada ‘komen’ .. ni gmbar putus tunang kt one of da pic.. apa motif?

    apa2 pun ..
    Barang yang lepasssss .. hai jangan dikenangggggggg..
    kalau dikeeeenangggggggg … meraaaaaacun diriiiiiiii…. :P

    0

    0
  29. Whadda F? says:

    Sedap sangatt kot Ally Iskandar tu…muahaha

    0

    0
  30. aku kesah? says:

    kenapa dorg putus r?ally yg xnak ke si pompuan ni yg xnk?klo si pompuan ni yg xnk myb menyesal la 2..klo si ally yg xnk myb dia xblh lupe lagi la kot xpon saje nk kontroversi ke,koleksi ke,tp da bsi ler..simpan2 le..hide kan je la..pikior ler same perasaan farah tu..org pompuan mst faham perasaan kaum sendiri kan..lain la kalau ade yg hati kering ke..

    0

    0
  31. ohni says:

    Alahai.. kalau aku lagi malu nak tayang sebab tak jadi. Lagi malu nak tayang sebab selebriti. Lagi malu aku nak tayang sebab ex tu dah jadi laki orang.

    Come on la echa oi.. jangan merendahkan martabat perempuan. Ko pegi cari lelaki yang better than ally then tunang, baru lah syok nak tayang gambar.

    0

    0
  32. perprobnyekatsini.... says:

    pe masalahnye….die upload gambar die je…bukan de gambar elly pun…mende camni pun nk kecoh….

    0

    0
  33. mekda says:

    Ntahnya ko yg kecoh nara oi….keje nk selak kain orang je ko ye…selak kain bini ko sajorkkk udahlaaa..xde gambar ally pon kat situ

    0

    0
  34. Penonton Setia GM 1 says:

    aisyah…dulu ko pnh msuk Gadis Melayu Musim pertama…dari xpakai tdung,ko insaf jd bertudung..alhamdulillah…tp knpa hny utk seketika..pas abs GM1,ko da blk kpd tabiat lame..da free hair blk n seksi…syg sungguh…kl dulu bniat pkai tdung hny utk meraih undi pas2 ble da abs GM1 ko bkk blk,jwblah ngan Allah esk…wallahualam..

    0

    0
  35. Noorlida Osman says:

    Terkenang kot.

    0

    0
  36. Mira says:

    -First of all, i think all you need to grow up. Tu FB dia, mampus dia la nak buat ape pun.
    -Second, Abg Nara ni blogger, mmg keje dia utk ‘busybody’, semua tu berbayar bebe, mane ade org buat keje free.
    -Third, it’s only Ally Iskandar, bukannya hot sgtpun, just a regular TV host.
    -Fourth, tudung atau x hanyalah luaran. Melambak je org bertudung yg berzina kat taman KLCC tu. Luaran x menggambarkan dalaman. Bkn nak kata Farah Lee x bagus ke ape, we don’t know her and don’t need to know pun, cuma otak tu x yahlah typical malay sgt.

    0

    0
    • hagemaru says:

      suka semua point awak.. cuma yg last tu ada pembetulan sikit… ‘kalau kita makan nasi lemak tapi rasanya tak sedap.. jgn salahkan daun pisang yg membalutnya.. sebaliknya salahkan nasi tersebut’..mcm tu jugak kalau kamu nak judge org pakai tudung,,jgn salahkan tudungnya…salahkan individu.. kamu pun tipikal juga mengaitkan tudung=maksiat… hey hey.. ni bukan soal tudung.. ni soal Aisyah.. peace Mira…suka point kamu yg ke3..

      0

      0
      • sandal jepon says:

        bgs betul ayat hagemaru ringkas dan padat..like3

        0

        0
      • Anonymous says:

        dah tu betul la mira ckp tudung tu luaran je, kau pun cerita nasi lemak yg x sedap bukan sbb pembungkus die.. so jgn judge org dgn pembungkus die..ape kau ni ckp belit2..

        0

        0
      • syu says:

        cek sendiri fb farah lee, dia mmg gadis yg solehah :DD

        0

        0
    • mintun says:

      HOOOOIII>>>!!!
      Semua orang kena tengok gambar tu ke?
      Wajib? Tak, kan…? Kenapa tiba2 dia upload balik gambar tu, mungkin pasal ada orang nak tengok. Macam RAMAI orang kat FB upload gambar diaorang aje kesnya.
      Kenapa pulak kena jadi hal melukakan hati Farah Lee semua ni? Farah dah milik Ally dah pun, Ally pun milik sah Farah. Kenapa masing2 jadi tukang jawab Farah? Gambar2 tu takder apa cerita, melainkan pertunangan yg tak jadi, putus. Macam yg berlaku pada RAMAI orang. Ada orang nak tengok, ada yg tak rasa nak tengok. Be it. Aku tak teringin nak tengok pun, walaupun boleh tengok. Tu aku pnya pasal. Lain la kalau dia print banyak2, pastu pegi hantar kt korang semua ke…atau kidnap korang, ikat kat kerusi, pastu paksa tengok gambar tu ke…. tu lain la cerita…

      Tapi kalau aku, asal gambar bukak aurat ni, tak kira la gambar tunang ke, kawin ke, makan ke, membaca buku ke….semua tak boleh jugak.

      0

      0
    • miraee says:

      mira2 mlut ko nie cm longkang..

      0

      0
  37. lala says:

    kalau cple pun dah cemburu pasal ex, apatah lagi yang dah jadi wife.so macam tak wajar dia buat mcm tu.

    0

    0
  38. meeradriana says:

    hmmmee..
    bg aq x patut kot dia unhide album tunang dia..
    lagipun org tu dah kawin..
    should be dia jaga hati wife ally..

    0

    0
  39. bkn die hard fan neelopa says:

    bengong. syok sendiri. bajet lawa.kah3

    0

    0
  40. Oh Nara says:

    Mgkin sblm nie dia hanya private kan ke…alah benda nie pun xkan nak jd issue kot bang nara..xbest la camnie…adooooiiiiiiiii…

    best part in ladies life is gtg marry or engage or etc la.

    cari benda lain la buat isu.

    0

    0
  41. gula2manis says:

    alaa…itu pun nak kecoh,…mgkn dia masih mengharapkan ally menjadi suami dia…kan ally ada lg 3 kuota …

    0

    0
  42. nk faizal tahir jadi mentor says:

    x ya bukak cite lama. =)
    good luck aisyah!

    0

    0
  43. nurynsuraya says:

    dulu hide…skrg bile ally dah nikah n mentor baru start ko unhide lak….nape????

    0

    0
  44. buta seni says:

    barang yang lepas jangan dikenang.sebab ko jugak yg melepas.carila barang yg baru

    0

    0
  45. merengkerper? says:

    klo da kawin org kata gila talak, tp klo ingt time tunang org pggil pe? ni kes cm gila talak lar kot..

    0

    0
  46. sakurachan says:

    phm aper yg dier rasa,mungkin ambik maser utk melupakan.aisyah bnyk2 bersbr ye.in ujian tuhan.kngkdng kiter ambik maser utk melupakan dan brtindak di luar dugaan.beristighfar dan yakin. setiap org ader jodohnya.sekurang2NYA aisyah dh merasai memori brtunang.sedangkan sy sndiri,terkandas semasa hndak dirisik.sy redha,tbhkan hati.we are iron women!brsyukur dgn aper yg kiter ade:)

    0

    0
  47. cikjoyah says:

    die ni yg hangat2 taik ayam berhijrah tu kan..haha..

    0

    0
  48. cikjoyah says:

    die ni kan yg hangat2 taik ayam berhijrah tuu… hahaha..

    0

    0
  49. […] Umum mengetahui yang Nur Aisyah Zainal adalah bekas tunang kepada Ally Iskandar. Dan sudah tentu anda juga mengetahui yang Ally Iskandar sedang bahagia dengan isterinya, Farah Lee. Namun pada Khamis yang lepas, Nur Aisyah Zainal yang telah membuang album pertunangannya … Continue reading → […]

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Camon ler, dia upload pic dia apa.
    Lain ler kalau dia upload pic ally tu.
    Dia punya suka ler .
    Yg nara dok nak hangatkan benda apa ke hal?????

    for nara…tolong cari berita yg bagus2 lah
    Jgn nak tangkap muat jaaa!!!!

    0

    0
  51. huhu says:

    apo nak di katoo

    0

    0
  52. Farah terbaeekk says:

    merindui….biarlah pada mereka yang halal untuk dirindui..

    copypaste fb farah Lee..

    0

    0
  53. sapa says:

    Ally leh kawen 2 per

    0

    0
    • Madu says:

      Si Aishah tu sebenarnya sedang buat `special offer’ kat Ally tu.. nampak sangat terdesak.

      0

      0
  54. intan terpilih says:

    apa agaknya faedahnya buat bnda2 mcm ni ek…brg yg lepas usahle dkenang..klu dkenang merosakkan jiwa jerk…carilh pengganti yg lebih baik, udah2 le tuh ye…

    0

    0
  55. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    dh kenape pompn ni? nk cri psal ke pe? ally kn dh kawin ngan bini dia yg jambu tu kenape pulak dia nk tayangkn foto2 pertunangan dia ngan ally dulu…..konon2 tk leh lupa n tknak ingat ……….foto2 tu macm nk sakitkn hati bini nye ally tol tk? ape kate peminat betol tk ape yg minah jambu dh cakap kn ni…lov u…

    0

    0
    • sarah_nina says:

      kali ni aku setuju dengan pendapat ko dato minah.. ;)

      0

      0
    • pizza says:

      Oh Minahhhh, this time pizza agrees soooo muchhhh wif u. ini antara komen2 paling bernas yg ever kuar dr u Minah… pizza loves u this time…

      0

      0
  56. Berus Lee says:

    Itulah sebab mengapa dalam Islam kuasa talak tidak diberi kepada kaum wanita. Renung2kan.

    0

    0
  57. tasha says:

    ngape abg nara cite sal dia? dia ni artis ke? ke abg nara xde story lain dah? hahahahahahaha

    0

    0
  58. miss sherlock says:

    in my opinion,aisyah shouldnt upload the pixies anymore. i seems like triggering the memories between her n ally (even tho ally’s pic nt there).the same situation happens to me. after i got married with hubby; his ex-girlfriend still *meroyan*; talked about the memories she shared with my hubby. even tho she’s married already; she kept on mentioning hubby’s name. serius nampak meroyan and looks like couldnt get over my hubby. i pitied her and her husband. but anyway, who cares, kan?

    so, aisyah; please dont make urself looks like meroyan. its PATHETIC. and about Farah Lee; she is an engineering student. i think that she is a well behaving and strong girl, a well mannered and composed person. but still, she is a woman. even though the woman might be a professional (she’s an engineer-in-the-making, i’m a Dr); but still has a soft heart. *kecik hati dan sentap sikit kot?*

    0

    0
  59. MummyR says:

    meroyan la tuh! hehe

    0

    0
  60. oi says:

    MURAH.

    0

    0
  61. Sue says:

    For what dia masukkan gambar ni evenpon takde pic Ally…??Jgnlah cuba nak rosakkan rumahtangga orang..hormat masjid orang…

    0

    0
  62. mal says:

    dia dah hide/buang dah… sian die..bialah dia nak syok sorg2..abang nara ni kacau daun.. hahah

    0

    0
  63. atan ahmad says:

    come on la ex-tunang ally ni… gilo ke??

    0

    0
  64. mal lagi says:

    sekejap pakai tdung sekejap x pakai.. myampah la..

    0

    0
  65. lantakpilah says:

    xyah nak amek tau hal past life org sgt… blog nara kepoh lagi dasat dari makcik2 kat kampung yg bt partime job jg tepi kain org. facebuk tu da mcm sipi2 kain org jugak. panggg!!!

    0

    0
  66. shila says:

    biarla dia nak upload pun..bukan ada gambar dengan ally pun..syg picture cantik2 nk buang…past is past..yg penting bukan dia luahkan perasaan still sygkan ally ke ape…

    0

    0
  67. wan says:

    meroyan dah mai….besa laa….

    0

    0
  68. klu btl pon smua tu dh jd part of ur life..ko sorang simpan n tgk sudeylh…xyah bg org lain tgk..mmg motif ko gedik arrr..dasar meroyan

    0

    0
  69. hm says:

    congratulationla , dapat semula attention yang di perlukan.

    0

    0
  70. hanamichi says:

    dapat pahala ke post sume ni kt blog?orang msk beribu riban tgk gosip n suma..u dpt duet from adv..bgusla..rasa2 elok tak blnjakan duet tu…biar berkat la k..mmm

    0

    0
  71. Mizzyan says:

    Abg Nara
    Jgn sbb si Farah tu junior hang, hang dok komen lebih2. itu fb dia, lantak pi lahh

    0

    0
  72. jaja says:

    yang mengata nie, xkena diri sendiri, tapi kan nara nie, buat blog gosip, bukak pekung orang, dosa nye, niat xmenghalalkan cara, berkat ke buat duit dr hasil publish cerita orang, teringat anak2 kita yang bakal membesar besar nanti macam mana jadinye, sekarang kita sibuk cerita mcm2 hal orang,tak cerita pasal kita, mana tau nanti anak2 kita pulak diceritakan, takut2 orang yang digosip mendoakan yang tak baik pada tuan tanah

    0

    0
    • mummy Y says:

      Saya sgt setuju…jika dilihat secara mendalam, blog2 sebegini byk mendatangkan dosa aje melalui komen2 yg tidak bernas dan boleh membuatkan org bergaduh..kalau positif tak apa..to abg nara, ada anak kan?jgn lah bg anak makan minum dgn duit hasil blog mcm ni..cuba fikir dgn mendalam.nak menulis tak salah tapi biarlah kena pada caranya.atau tutupkan saja ruang komen ni.

      0

      0
  73. Mini Cooper says:

    Ex kpd tunang saye terhegeh2 nak cari tunang saye balik saye lagi terasa hati.. nasib baik tunang saye tak layan ppuan tu. Pulak akak sorg ni upload gbr tunang dulu2? Kesian kat bini Ally..

    0

    0
  74. fazzfabulous says:

    sy sokng pendapat abg nara 200%.. x elok la mcm tu sbb elly pn dah kwen.. hti isteri nya mgkn cpt terusik dengan citer2 lma.. elly tu public figure mmg rmai la yg akan amik tahu citer2 gini.. elok la ttp bku lma uat bku bru

    0

    0
  75. bkn siapa2 says:

    biar lee dia nak upload gambar tu…. kan dia dah kata bkn tuk ingat & bkn tuk lupa, semua tu hanya kenangan idup dia… semua org ada kenangan kan. tgk lee semua pic tu mana ada gambar laki tu kan. just dia & family & prend dia jew kan.

    0

    0
  76. kucinghitamkakipanjang says:

    tersangatlah sengal dan senteng akalmu wahai minah……. sedeh!

    0

    0
  77. Lutaze says:

    masyallah..bila baca komen2 korg ni.. insaflah hai. korg maki aisyah ni, mcm korang berbuat baik spjg masa. X abes2 judge org. Abg Nara pon sama. ayat anda tu sememangnya judge Aisyah ni. x salah dia upload pic2 tu semua. it’s a part from her memory n life. Bukan ada gambar Elly pon. x de perlu nya nak fikir perasan farah lee pon. AIsyah not even mention anything pon. Biarlah kehiduan dia. Dia pernah bertunang, dan itu her evet dan nak keep d memory.. upload ke apa ke. Biarlah.. dia x kacau org lain.. Ally n farah lee apatah lg.. X perlu lah korang nak kata dia meroyan ke pathetic ke.. bukan dia kata dia ada perasaan kat ally pon. COme on lah rakyat2 malaysia yg mengomen ni. Make up ur mind k.

    0

    0
    • manusia biasa says:

      i think biarlah abg nara nak tulis apepun. sekurang2nya bagi pengajaran kat kita semua. kan dalam Islam tak elok meng-exposed gambar tunang2 ni. kalau tak menjadi, kan malu. sebagai seorang gadis melayu (artis), kenala sopan sikit. jangan unhide benda yang kita hide sudah. jadikan koleksi peribadi atau custom setting to those yang faham aisyah.

      coz more or less i understand aisyah’s feeling. its ok aisyah. move on! u can do it.

      0

      0
  78. nini says:

    well..ada satu je yg aq x puas ati pasal die nie…apsal dalm gadis melayu dulu..dari x pakai tudung, pastu tegerak ati pakai tudung………tau2 je tgok gamba tunang die nie dulu dah bukak..nie kes nak dapat perhatian juri di atas keinsafan anda ke…sila jawab…

    0

    0
  79. daun mengkudu says:

    aisyah tu kan dah nak berkawin dgn produser ex media prima.. hari btunang tu pun kira hari yg besar. walaupun dah kisah silam, se-eloknya bila dah nak mulakan hidup dgn org baru, buangkan aje kenangan lama. tak mati pun kalau tak disimpan gambar2 tu. takut2 jadi fitnah atau melukakan hati pihak lelaki (dan keluarga) yg berhajat besar tu.

    0

    0
  80. budak cun says:

    kes gila talak la nie…hahahahaha

    0

    0
  81. Ayin says:

    Inilah salah satu sebab musabab kenapa sesetengah orang semakin lebih suka Ally Iskandar ada jodoh dengan Farah Lee. Aisyah lebih tua daripada Farah Lee tapi pemikiran tidak matang. Aisyah patut terima kenyataan yang mereka tiada jodoh. Adik-beradik Ally Iskandar jenis yang memang menjaga aurat mereka dan bersederhana. Aisyah pula dari free hair, lepas tu bertudung, tup-tup bertunang tak bertudung balik. Semua yang berlaku ada hikmahnya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      macam mana awak tau mereka tiada jodoh?

      0

      0
    • kiki says:

      kau ni macam tukang tilik nasib pulak.Hebat betul kau yg tak kenal rapat dgn farah. ally or aisyah tapi cakap macam kau mak bapak dorang pulak..Allah je tau jalan cerita hidup dorang. Tak payah nak mengutuk lebih2

      0

      0
  82. milo air semalam says:

    klu aku dah block or removed je nara dr freindlist FB

    0

    0
  83. adeq says:

    buat malu jer……. sorok muka bawah tilam la weh

    0

    0
  84. chiara says:

    biarlah…..kita pun xtau nasib kita kelak…lagipun hak dia…dan dia pun xreveal muka ally….

    0

    0
  85. matahari says:

    pebendee la korang dok mengutuk2 si aishah. bio ler beliau nak unhide balek gamba tu. bukannye ade si ally pon dlm tu.
    aku personally rase aishah tu unhide balek dgn keadaan xde ally sbb kan dia pakai baju cantik and mekap mahal2 mase tunang. gamba pun ambik gune dslr so mesti la gambo tu dia jd lg lawa.
    pompuan kan suke kalo dpt pakai baju cantik, mekap mahal n amek gamba lawa leh letak kat fb.
    think positive ckit leh x wey anda2 semua

    0

    0
    • Dewi says:

      Aku setuju ngan ko. Suka ati dia la, bukan dia heboh-hebohkan pun. Ni semua kerana Abg Nara yang sensitifkan isu ni.. Kita pun tak tahu apa yang sebenarnya berlaku.

      0

      0
  86. hahaha says:

    xde pon nick@pett si skema komen..wakakakak

    0

    0
  87. enigmabeauty says:

    ilang akal,nape la nk wat keje bodoh lg memalukan ni eak…??
    pe pon motif,org ttp akn pandang negative…sbb mmg x patot..mmg lantak la sbb fb die kn,tp cukop la klu die privatekn the pix….ble da unhide tu mmg nmpk sgt la die nk mintak comments frm others,sudahnye…sendiri yg kne…cari penyakit namenye tu!!**moral~berfikir gunakan akal yg waras..bukannye nafsu!

    0

    0
  88. moon says:

    dlu time jd tung nk ptuskan… skang nk dikeng2 plak…

    n to abg nara: sory to say tp sy rasa xperlu abg nara jdikan ni sbgi entry coz drpada
    ckit org je yg tau xpasal2 jdi isu besr…

    0

    0
  89. oii penyibuk says:

    dia nak “rujuk”balik kot…but personally, sebagai seorang “bekas” tunangan kepada seseorang yg sudah berkahwin; tak manis lah mengugat keharmonian rumahtangga orang lain dengan cara halus seperti ini.walau tuan punya badan tak bermaksud apa-apa, fikirkanlah hati-hati yang anda sedang cuba lukai.awak perempuan,dia perempuan…seronok ke rampas senyuman dari seorang isteri buat suaminya hanya kerana kenangan lalu?fikirkan juga tentang “bakal” pasangan yang anda mungkin temui..maybe dia tak kisah tapi ada ke MANUSIA yang jenis tak kisah zaman-zaman akhir zaman ni?tepuk dada tanya iman

    0

    0
  90. fit-nah says:

    this is the fitnah of facebook! FB the culprit. promotes fitnah.

    0

    0
  91. Winmac says:

    Dia kata it’s part of her life. Takde pun gambar Alli or whoever that is. Betul lah. It’s her wall. Ada lah dalam timeline dia. Untuk dia ingat. Bukan maknanya dia syok lagi.

    0

    0
  92. Atok says:

    meh…atok nie pun kosong 3 lagi…hehehe

    0

    0
  93. Mankukayoon says:

    Biarle dia nak upload gambar to smola, majlis tu pernah jadi hari bahagia dia. Salah ke dia mengenang tika dan saat itu?

    0

    0
  94. Miss Poco says:

    dia sekadar nak share kehidupan dia sedikit masa lalu…

    biar jelah…

    0

    0
  95. wintergurl says:

    maybe aisyah ni masih cintakan ally ..begini la wanita … kalau cinta memang cinta …

    0

    0
  96. hantu mak limah says:

    aku tetap nk ngata jgk si aishah nih… mmg xsalah mende pun gambar tunang dia ni tp apsal dulu hide sekarang nk unhide plak??? apa motif dia??? ooo…sbb dulu tgh marah benci negok gambar pastu hide…sekarang dh cool ckap plak sebahagian dr hidup dia… benci betul aku org mcm ni… mmg itu hak ko..tp ko tu bekas tunangan selebriti..mesti ada org seperti nara ni nk kecoh…ko kena la jaga tindak tanduk ko tu…nak plak bekas tunangan ko dh kawin… eeeee….malu la skit sebagai pompuan tuh…xpasal2 ja ko dituduh meroyan…

    0

    0
  97. aku org bermaruah says:

    kalau a part of ur life..nape nk publish kt org len..lebih2 kt FB..kn FB awok teu org len leh tgk..ko nie mencapap tol la…nampak sgt ko nie nk glamer lbh..da jd cm org gler talak la pulak…sudah2 la tue joyah..simpan je pics tue kt atas loteng x pon bako je …..cm kte ucop wilca..haha

    0

    0
  98. girang says:

    KUAT MENGUTUK LA KORANG NI. Pesan elok2 barula org nak dengar. Ini kutuk kaw2 punye. Masalah betul la korang ni. Jage tepi kain sendiri dulu beb.

    0

    0
  99. eda says:

    Nara, sya pernah terbaca awak mengatakn yg farah lee ni adik angkat awak kan?..

    0

    0
  100. Fuhsss..tema merah..:D

    0

    0
  101. saya says:

    saya bukan menyokong dia ke apa.mmgpon dia nmpk cm kesiannya kt dia kn. tp sometime, pmpnni, dia suka nk tunjuk gmbr dia yg bg dia tercantik.sbnrnya xbtujuanpon nk tnjk gmbr ex ke apa,tp nk tnjk gmbr terbaik or tcntik.ngeh3

    0

    0
  102. bukan nama sebenar says:

    sbb dia blm jmpa pganti ally..
    klu dia dh ada ssorng lelaki utk dsyngi..
    xda maknyanya dia nak trhegeh2 dgn ally lg..

    0

    0
    • daun mengkudu says:

      memang dah ada pengganti pun. keluarga dia pun dah terima tanda dari org tu. tak baik aisyah buat gini. . bakal suami pun bengang dgn tindakan aisyah ni. minta2 la tragedi lama tak berulang. hal nikah kawin bukan hal main2. nanti kali ni pihak lelaki pulak putuskan baru tau!!

      0

      0
  103. just berbicara says:

    kesimpulan.. jgn kacau hak org kalau xnak kena sakit hati kemudian hari.. dlm cerita ni ALLY JUGAK YANG SALAH.. dah tau family x suka.. yg ko gatal nak bertunang dulu apesal.. sudahnya perempuan jugak yg jd mangsa…

    0

    0
    • bukan nama sebenar says:

      emosi n perasaan ppuan sgt lemah..
      tp emosi itu jgk la yg slalu dpermain2kn llaki..

      0

      0
  104. Yang lepas jangan dikenang.karang takut menyeksa diri

    0

    0
  105. aisyah zainal terkenang kan ex says:

    Setelah meneliti gambar bekas tunang ally ini, aku berterima kasih sebab dapat melihat betapa Farah Lee itu lagi sangat cantik, sopan & muslimahnya dia berbanding si Aisyah Zainal ini. Tahniah Ally sebab ditemukan jodoh dengan Farah Lee. :)

    0

    0
  106. fatin says:

    tunang adalah tempoh mengenali hati budi bakal pasangannya..tp org melayu kita tunang tu kalau putus macam putus diri..lagipun hari tu pergi kursus kahwin ustaz cakap kalau putus tunang jgnlah sampai sedih ke merana jiwa..sebab tempoh tu adalah dalam tempoh kenali hati budi bakal pasangan kita…mungkin dalam kes ally ni,dia fikir x sesuai,terus putus..lagi satu tunang kenapa pakai baju sakan sangat..itulah bila adat melayu mengatasi islam..

    0

    0
  107. a’ah pelik jugak dgn si aisyah ni…ally kawen bru nk upload..sblum ni tak nk plak…mcm ada something…haha..lu pikir la sndiri…

    0

    0
  108. sekadar says:

    Facebook dia. Biar la. Lagipun majlis dia. kalau dia nk kat ally balik mesti letak pic berdua.tapi xde pon.maybe mase tunang tu event besar dlm famili die. habes duit buat majlis cantik2. so letakla pic time tgh pakai cantik2 etc. Kesian kat famili dan aisyah tu. kite tak tau masalah dia. so takyah la judge lebih macam kite tau semua bende. muhasabah diri masing2

    0

    0
  109. zack says:

    setuju2..lantak dia la…

    0

    0
  110. noname says:

    Abang nara

    biarlah dia nak buat apa tu kan fb dia
    abang nara pi copy gambar dia paste kat sini buat apa
    tak pasal2 panjang berjela orang duk komen bukan2

    kesian kat dia
    kita tak duk dalam situasindia bolehla komen macam2
    facebook dia kan personal matter dia
    x yahla korek2 fb orang

    0

    0
  111. Erkkk says:

    Eewww.. Pempuan phsyco!

    0

    0
  112. betina ting tong says:

    GILA TALAKKKKKKK MELALAK-LALAKKKKK..

    0

    0
  113. ditto says:

    ciri2 awal gila talak… hahahaha

    0

    0
  114. ty says:

    Saje je buat cerita “mengundang”. Macam saje nak ajak orang ramai mengutuk. Padahal kalau kau Nara tak cerita takde semua org tau. Semoga rezeki dari blog kau ni halal ye encik nara ;)

    0

    0
  115. jeb says:

    wei nara ko cari mkn cari rezki dgn cara mcm ni ko tau x ap hukumnye?berkat?halal?sah ke dcc undang2 agama?lbh bek ko rujuk pakar yg sepatutnye dr ko terus2san wat keje mcm ni…

    0

    0
  116. Saya klon Aisyah kui says:

    Aisyah ni pempuan biase….bukan malaikat maybe die masih terasa bila tengok org yg die sayang sedang berbahagia dengan org lain… mungkin dia masih ingat ally tu sbgai seseorang yg sgt bermakna dlm hidup dia… sy memahami perasaan dia sbb sy penah ditinggalkan sbb bekas tunang sy ada pilihan yg lebih baik…sangat memakan masa smpai 4 tahun….sbb punca kami putus atas alasan yg direka…wallaahualam dah xde jodoh xbaik nk diungkit….cuma sy nk tekankan mmg mkn masa untuk melupakan dia smpailan sy bertemu jodoh skarang….

    pss// berdasarkan blog post abg Nara yg lalu….beberapa hari selepas putusnya pertunangan mereka…terus muncul gambar Ally & Farah di blog ni juga kan… mmg ALLY TELAH MENGENALI FARAH SEMASA PERTUNANAGN DENGAN AISYAH… bukan selepas pertunangan seperti yg diwar2kan oleh Ally..

    ape2 pun kita doakan kebahagiaan Ally dan semoga Aisyah dpt yg mengubati kesedihan dia dengan lebih cepat….sekian~

    0

    0
    • sireh junjung says:

      Aisyah juga telah menjalin hubungan dgn bakal suami sekarang sejak dari zaman bercinta ngan Ally lagi. Kesimpulannya, dia pilih Ally. Pastu putus tunang and sekarang family Aisyah pun dah terima pinangan jejaka tersebut. yang pastinya, bakal suami aisyah ni pun amatlah tension dgn tindakan aisyah yg mengupload balik gambar tunang sampai melihatkan mcm aisyah yg terhegeh2 pulak pada kisah lama. kasihan bakal suami aisyah itu tgh bagai gila nak cari duit utk membina tumah tangga.. tak baik aisyah buat bakal suami & keluarganya kecik hati. jgn pisang berbuah dua kali ya cik ecah…

      0

      0
      • klon aisyah kui kot says:

        owh yeke…aisyah dah ada pengganti yerr…
        nmpak mcm kes karma plak erk…
        wat goes around comes arounds…
        ape2 pun dah takdir jodoh masing2..masing2 dapat pasangan yg baik..
        (beruntung aisyah dapat bakal suami yg mcm tu…rupanya ada yg lebih Allah rancangkan untuk dia yerr….)
        ermm…sian bakal suami aisyah kalau die baca semua nie.. mungkin die berkecil hati…… hati yg paling penting untuk aisyah jaga sekarang ialah bakal suami..
        semoga aisyah dan ally bahagia dengan pasangan masing2..
        pasangan kedua-dua artis ini pun diharap dapat banyak bersabar dengan mereka dan dapat membimbing mereka ke arah yang lebih baik… happy untuk mereka =)

        0

        0
      • klon aisyah kui says:

        testingg

        0

        0
    • anonymous says:

      everything happens for reasons.. what goes around comes around :) farah ni juga pernah sakitkan hati perempuan/isteri orang lain. alhamdullilah dia dah berubah ke arah yang lagi elok, at least.

      0

      0
  117. saya bukan aisyah says:

    kalau kita tengok…. Farah mmg lebih baik dari Aisyah…tetapi sebagai seseorang wanita tak mustahil terasa di hati bila melihat orang yg kita sgt sayang berbhagia dengan orang lain….ditambah dengan situasi peminat sgt menyukai Farah dan membandingkan2 dirinya yg ditinggalkan dengan Farah sebagai individu yang lebih baik…. sebagai peminat wajarkah siapakah kita menghukum Aisyah mcm tu? sy rasa tidak wajar disini… Apa kata mari kita berdoa supaya Aisyah cepat2 sembuh dari kekecewaan dan terima takdir jodoh dia dan Ally dah berakhir…semoga kedukaan Aisyah akan cepat sembuh~

    0

    0
  118. Omeda says:

    Saya hairan kenapa semua nak kecuh2 pasal ni. Saya x nampak salahnya dia buat mcm tu. Itu kenagan dia, pahit ke manis cuma dia yg tau, so kenapa nak blame dia? Itu hak dia dan kita org luar yg x tau citer sebenar, x yahlah nak judge org. Lagi un FB tu dia punya, so apasal org nak kecuh2? Dia punya suka le. Nasihat saya pada semua, cermin diri sendiri dulu, kalau x tau, lebih baik diam dpd dok mengata org. Tq.

    0

    0
  119. saya klon aisyah kui says:

    salammm… Saya setuju dengan cakap jeb….
    memang Abg nara ara tidak bertanggungjawab di atas sebarang komen peminat2…
    tapi berkatkah rezeki yg kita cari dari sumber pendapatan dengan mewarwarkan gossip hangat artis (manusia sesama muslim kita) dan dengan setiap tajuk, gambar, ayat yang nara post kan adalah pencetus sensetiviti artis serta perbalahan di antara “juru komen”2 di sini….
    tidakkah dosa kita akan berganda2 di akhirat nanti? siapa dulu yg Allah akan soal nnti…Abg Nara sbb dia yg keluarkan isu ini di sini…..
    . rezeki yang kita cari kita hulurkan kepada anak isteri menjadi darah daging anak isteri…tepuk dada tanya diri… wallahualam…
    maaf ya abg nara…ini hanyalah teguran yg sy rasa patut
    wallahualam =)

    0

    0
  120. huhuhuuu says:

    testingg

    0

    0
  121. saya setuju dengan ty dan jeb says:

    saya setujuuuuuuuuuuuu

    0

    0
  122. aku kritik says:

    pmpuan ni dlm gdis mlayu bkn main mngis lagii sbb mnyesal x pkai tdung,,pstu pkai tdung..bla kluar gdis mlayu bkak tdung blik..hipokrit jerr lbih..ttbe upload lak gmbr prtungan yg x jdii..plezz la,xrase malu ker aisyah zainal oii..kngan pribadi pon smpan la tok ko sorangg tgk,,ally kan dh kwen,,pkir la prsaan is3 ally sme…sengal doll…

    0

    0
    • ohni says:

      Bukan hipokrit kot. Cuma dia berubah bukan kerana ikhlas.Dia dah ada niat nak pakai, tu dia pakai masa Gadis Melayu. Cuma mungkin ally belum cukup kuat untuk bimbing dia.

      Pengajaran; Nak berubah biar dari hati dan iman. berubah kerana Allah, InsyaAllah, mudah la jalan kita untuk berubah. Kalau berubah kerana manusia, mungkin tak kekal lama.

      0

      0
  123. stella says:

    smoga ke’gila’an aisyah cpt terubat . . Dya ne cnfirm dh kna ktawa kt fb dya biarpun org x tnjuk . . Kahkahkah . . Suda2 laytoo meroyan . . Klau nk batang skali pun , cr la batang lain

    0

    0
  124. stella says:

    smoga ke’gila’an aisyah cpt terubat . . Dya ne cnfirm dh kna ktawa kt fb dya biarpun org x tnjuk . . Kahkahkah . . Suda2 laytoo meroyan . .

    0

    0
  125. hukum karma says:

    katakanlah satu hari nanti abg nara ni plak bercerai ngn bini dia, n die plak dok sibuk nak upload gambar anak die yg terselit gmbr ex wife die kan..pd hari tu br padan muka si nara nie..hukum karma Allah

    0

    0
  126. karma - faizal tahir says:

    katakanlah suatu hari nnti jika ditakdirkan pula abg nara xde jodoh panjang dgn wife die n die plak dok nak upload gambar anak die yg terselit gmbr ex wife die kan..ak rasa br padan ngn muka nara nie.bukan memintk,tp hukum karma Allah sentiasa ada.buat baik balas baik,buat jahat padan muka kau

    0

    0
  127. Aifaa Tihani says:

    assalam..rasa kesal sbb Aisyah hnya ‘hide’kan saja gambar2 sebelum ni..yg pasti tiada ‘imej’ ally pn di situ..itu hya album gmbar lama..klu diteliti betul2 gmbar Aisyah pergi umrah (kat airport) pn ada Ally dtg menghantar..takkan la Aisyah nak edit & delete semua..bagi saya Aisyah ni seorg yg hepi go lucky..sian Aisyah tak pasai2 kena gossip murahan camni..be strong Aisyah..! http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151293946055475&set=a.10151292511365475.820943.854380474&type=1&theater

    0

    0
  128. Mail kene baling says:

    bab puitus tunang ni gua rasa mungkin bukan salah aisyah tu gak, mungkin ade salah ally, korg bukan tahu. Aku pernah terbaca ally akui dia sangat workaholic so kalau aku pun, mungkin fedup kot dapat laki workaholic. So itu mungkin gak salah satu sebab dia putus tunang (ehh tetibe??) ahahaha

    tapi bagi aku tak salah dia unhide balik gmbr tunang dia. bukan sebab dia nak laga2 ngan wife ally, tapi sebab itu part of her lifer. Kan kat title album tu tulis “bittersweet” means itu hanyalah kenangan. Cewahhh. Biarlah. Gua tak rasa niat dia buruk cuma mungkin jugak dia baru lepas fasa “get through” kan? hahaha

    opsss.

    0

    0
  129. peace says:

    Aku rasa ally yg tinggalan tunang dia sbb dia dah dpt yg lebih baik.lagipun family ally nak org sekampung jer huhu.Ally kenal farah waktu dalam tunang ngan aisyah lagi.lepas putus tunang terus nak kawin.mcm ada sesuatu jer kan.

    0

    0
    • ohni says:

      Tu cerita mereka. Tapi secara terangnya, cik echa ni patut tetap pendirian. Nak pakai tudung, pakai terus. Baru la orang kurang mengata, orang pun akan doa yang baik-baik. Ini tak, majlis dorg pun dihebah-hebah. So, jadikan pengajaran, kalau bertunang tak payah nak buat bagai nak rak..itu lebih pada adat. silap-silap boleh jadi riak. Tak jadi, kan dah buat malu je. Cuba buat betul-betul ikut cara islam, InsyaAllah, Allah dekatkan jodoh.

      Plus, she should move on. Even tak ada gambar ally pun, tapi orang tau dia pernah bertunang dengan siapa. Echa cantik, pandai, jangan tunjuk kelemahan pada orang lain.

      0

      0
  130. prasangka says:

    kan terus menjadi pelbagai prasangka bila story dijaja di FB, media. tak berbaloi mengumpul markah negatif di buku rekod kita

    0

    0
  131. mak lampir says:

    gila talak?

    0

    0
  132. apat says:

    hadis nabi ade menyebut semua umat ku diampunkan melainkan mereka yang menunjukkan keaiban sendiri

    0

    0
  133. SAKIT HATIKU...HADOI.. says:

    Woiii aisyah..hadoiyai..kau pasal ape nak upload gambr kenangan tunang kau tue?pas ally kawin kau tetiba nak upload plak..mesti lah ramai orang besepah2 pk kau tue macam meroyan..saja nak sakitkan hati farah…isteri mane yang tak cemburu wei..yang blum kahwin pun akan cemburu..kau takda perasaan ke ar pmpuan???pk la perasaan farah tue..btw…farah da selamat jadi wife ally..ko tue penjeles and busuk hati kot saja nak upload gambr bagi farah tgkk…ape punya pmpuan lah ko nie…cehh…..buang jela gambar ko tue..tak pun private ko tgk sorang2..takde la orang nak mengutuk2 kau…biol..

    0

    0
  134. TNA says:

    Takde gamba Ely pon. Biarlah dia. Ni pon nak kecoh. Don’t have to offer unnecessary comments la. Kesian kat dia. Kalau masuk sini mesti jadi kecoh. Buat tambah dosa je la ko nih. tak padan dengan skolah SMAP Kajang. sheesh.

    0

    0
  135. lilo says:

    aduhai chah xyh laa kjap hide kejap unhide tetapkan pndirian kamu 2 sbgai wanita..bla dh unhide gini laa jdi nya..kn bgus kalo kamu tgk sorg2 je..kamu 2 retis hal kcik pn leh jd besar..kamu bt gini melambangkan diri kamu..tau ke idok??

    0

    0
  136. ataspagar says:

    pd sy, biar la die upload..bkn ad pic ally pn..mgkin die rs pic2 2 menmpkkn die lawa kot..so, die upload la..sblm ni die hide sbb nk remove pic ally ke..sape tau..

    0

    0
  137. datok_t says:

    loser gila kot ppuan ni..org da xnk tu dah la..g upload2 apehal..

    go ally go…

    0

    0
  138. sweetgirlz says:

    merindui……biarlah pada mereka yang halal.

    copypaste>fb farah lee

    0

    0
  139. me... says:

    Woi minah… ko ni ape halnye… dulu x nk pula ko publish gmbr2 ko ngn c alley tu… dia dah kawin br ko sebok nk post kn gmrb2 tu… tolol juga ko kn…. xde keje ke ape…. pelik juga ko ni…… hormat la sikit persaan org minah oiiiii….. buat malu je…

    0

    0
  140. kaki bola biru says:

    kepada si kasut polka biru..ko tak payah nak backup sangat si pompuan tu…kalau dah putus, tak payah nak upload gambar macam tue..bukan ada faedahnya pon…!nak publisiti murahan je agaknya…kesian la kat pompuan tue..dah tugas blogger memang macam tue..!!so, tak payah la yang lain tu nak backup sangat..!buang masa je…mungkin pompuan ni meroyan coz die tak kawin lagi…!!!HAHAHAHAHA!!

    0

    0
  141. sukahati says:

    die nak letak gambar ape pon die punya suka la… kalo korang xsuke jgn la tgok,kalo dah tgok jangan la nak memekak!

    0

    0
  142. apepontakbholeh says:

    abang nara……..kau dah xde kerja lain ke ??? dia upload gambar tu dalam facebook dia….yang kau curi gambar dia lepas tu kau crate isu nie bagi satu malaysia tengok buat apa ???? kau nie punca la………….kau jangan la jadi BODOH !!!!! kalau kau betul2 xde duit cari la benda2 lain…..kau dah nak masuk neraka jahanam ke ??? ape pon tak boleh la kau nie……….

    0

    0
  143. kayumati says:

    blogger2 nie kerjanya menfitnah orang jer la…..lepas tu bagi keluarga makan,…… lepas nie jangan kawin dengan anak2 blogger…….dia bagi anak dia makan duit haram…….dia cakap anak orang macam2..padahal dia macam sial…..barua betul la……

    0

    0
  144. listone says:

    sy ske tgk wife elly.. cute sgt.. cantik. sopan lak tu.. mmg sy ske la sgt2.sama cantik sama padan.. mesti elly bahagia dpt wife cam die kn??? sy dh brapa kali tgk pic doranG coz of nk tgk wife die jer.. coz sejuk mata memandang.. TAHNIAH ELLY… :)

    0

    0