Written by serenity | January 28th, 2013

Kalau anda masih ingat, pemain bola sepak yang masih berusia belasan tahun, Nazmi Faiz sebelum ini secara terbuka mengakui tentang hubungan cintanya dengan seorang gadis bernama Tengku Fiella.

Pagi tadi, Nazmi Faiz telah membuat kejutan berikutan tweets berkenaan Tengku Fiella yang didakwanya menjalinkan hubungan dengan suami Rita Rudaini, Aidil Zafuan.

Sebelum ini Nazmi Faiz pernah tweet dengan nada yang sama kepada pelakon Johan As’ari tentang Tengku Fiella, kemudian dipadam dan Nazmi mendakwa akaun twitternya digodam.

Untuk makluman anda, tweets terbaru Nazmi Faiz ini telah dipadam olehnya pagi tadi. Kami menjangkakan mungkin Nazmi akan memberikan alasan yang sama juga. Namun menariknya, bagaimana Aidil Zafuan boleh terlibat dalam drama ini?

Kredit cakupan skrin mediaputrajaya.net.

***

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan memberikan permit kepada para buskers yang hendak membuat persembahan di Kuala Lumpur (KL). Semua buskers yang biasa membuat persembahan di Kuala Lumpur adalah diminta untuk mendaftar sebagai busker pada program pendaftaran yang akan dilaksanakan di Balai Seni Visual Negara (BSVN) pada 29 Januari 2013 (Selasa) mulai pukul 3.00 petang untuk mengelakkan kesulitan membuat persembahan di KL pada masa akan datang.
Maklumat lanjut, hubungi Hotline DBKL di 1-800-88-3255.

95 responses to Nazmi Faiz Dakwa Aidil Zafuan Ada Hubungan Dengan Tengku Fiella Melalui Twitter

  1. willis says:

    the girls yang bicth…

    0

    0
    • Anonymous says:

      katanyeeeeee…baby AA

      0

      0
      • ayuni says:

        Murahnya pompuan ni.. 1k tok shopping dah bg dok serumah katanyaaa.. ok la tu, aidil plak x agak2 semenjak kes dgn si rita.. dr ko bg pompuan bitch ni shopping kt jb baik ko belikan susu tok anak2 ko ngan rita.. dasar!

        0

        0
        • susu lembu says:

          bitch tu ingat si aidil byk duit sgt….nafkah anak2 pun tak bagi…bitch tu memang jenis murah bagi 1k dah boleh stay together…kalau aku x sanggup..cam taik lah aidil…main bola haprak…pendek kata aku meluat dgn si aidil tu

          0

          0
        • Anonymous says:

          dua 2x tak boleh pakai .perempua tu pasal 1k jer dah tidor rumah lelaki tu.yg nazmi
          lak hal peribadi kepoh dekayt twitter tak matang. mereka masih muda lagi ,dah tua
          nanti matang lah berfikir !

          0

          0
        • sy org biasa says:

          maaf tapi betul ke english nazmi tu..?

          dia tweet “she is relationship “…yg sebetulnya “she is in a relationship” kan…ke aku yg salah…anyone..???

          0

          0
        • Glamer Gilerrr says:

          Mmg english dia ‘Oh My English’ pun!! Tak payah nak ‘skipping’ la kalo tak brapa pandai sgt adik nazmi oi….. pi masuk rancangan Oh My English!

          0

          0
        • wak joko says:

          nazmi faiz tu kan tak amek SPM, sbb tu oh my english sikit

          0

          0
        • Ukano says:

          buat malu jah, seribu jah? barang dapur aku pon beli x lepas seribu

          kukukata.blogspot.com/2013/01/18sx-taman-tema-seks-di-korea.html

          0

          0
        • Liza says:

          **tidak memihak mana2 pihak** just nak bagi komen ckit bila baca tweet nazmi ni…
          bagi salam maulidur rasul…sedap je baca mula2…pastu ckap org lain ‘bitch’….apa tu? fikir2la…

          0

          0
      • susu lembu says:

        pompuan tu dgn aidil memang tak guna…pompuan tu nmpk sgt jenis murah, bagi duit terus jer stay together…aidil pulak mcm biasa jenis buaya darat…nak jer aku tendang aidil tu dlm tong sampah…nafkah anak2 tak bagi…jalan2 dgn bitch ada duit pulak…jantan jenis apa dia ni

        nazmi kau tak payah layan si bitch tu…just focus karier kau jer, ramai lagi pompuan yg lebih baik dr bitch tu

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku ingat english aku yg paling teruk… Tapi ade yg lagi teruk… Oopppssss…

          0

          0
        • Anonymous says:

          kata main bola dgn kelab eropah..cakap english pun berterabur, nampak sgt ko bodoh english kan? ramai predict tak lama budak ni dgn kelab tu.. kalau dah english ko teruk, ckp malay jelah dik.. muka pun pure melayu dgn hidung kembang camtu, tak low class pun kalau ko ckp malay.. btw takyah nak tuduh2/hamun sgtlah, 2X5 je korang berdua…hey boy.. listen.. there are many more ways for you to improve your English. If you have extra money to spend, you can even sign up for English courses, English camps and so on. But why throw away your money when you can learn the language in easier n cheaper ways?

          0

          0
      • Kak Melah says:

        Eh eh diaorang ni….nak main bola ker nak main perempuan. patutlah mutu sukan bolasepak Malaysia asyik jatuh. Semua gol nak masuk.. :)

        0

        0
    • tata says:

      muka x elok mana pon aih ..
      nie smuua poyooo …

      0

      0
    • Samdol says:

      Pompuan cmni pantang laki kipas duit…trus bugil

      Dahla 1k je aidil bagi…. Aku batuk je kot kuar 1k tuuuu…

      0

      0
    • Rania says:

      Dah lupakan jelah perempuan tu.. Fokus dgn carrier awak je dulu. Soal peribadi tak usah di heboh2kan.. kalau ada masalah settle secara baik..

      0

      0
    • kak timah says:

      ntah lah law xde angin xkn pokok bergoyang . . .terserlah lah sifat aidil yg kaki betina

      0

      0
    • Pendekar Bujang Lapar says:

      i know she not love i, she love he becos he have much money but she dont know i play outside country, i have more money then he.

      best x english aku?

      0

      0
    • BOLO says:

      engkau ni pasti ke hal ni? ada bukti? :D

      0

      0
  2. Bro 10 Inci says:

    Adoi nk jadi KFCM kedua ke ni kontroversi je lebey..

    0

    0
  3. baby ajwan ali says:

    hamboi ,, kawan tikam kawan ka?? 1st

    0

    0
  4. tupai berjanggut says:

    macam2 je…

    0

    0
  5. Anonymous says:

    macam2 hal.. dah mcm mne nak bergabung dalam game nanti? hope can be professional.. :)

    0

    0
  6. mak temah sebelah rumah says:

    Ramainyer yang ko main dik….x takut kene siflis keeee?

    0

    0
  7. miss yaya says:

    aidil zafuan lgi hot la dr ko nazmi faiz

    0

    0
  8. kiah propa says:

    perempuan ni memang bitch lah. aku kenal dia kat luar. nauzubillah punya perangai. bagi puki sokmo kat jantan. dapat duit berkoyan-koyan. lepas tu tinggalkan jantan. puki dah lodos wei. sedih betina sekor ni!!!

    0

    0
  9. miss mong says:

    alahai stakat awek gini.nazmi ko budak lg.elok la tk pyh nk becinta bagai..

    0

    0
  10. kak chik says:

    ala..nazmi muda lagii..x pyh ler nak rebut2 sgt awek tu….kontroversi lebih nanti org menyampah…

    0

    0
  11. lin says:

    aidil cepat berbaik dengan rita elak gosip

    0

    0
  12. YNA says:

    pulak dah…

    0

    0
  13. Cik adik says:

    Aidil lagiiiiiiiiii…. perangat asmara kaaa??

    0

    0
  14. Anonymous says:

    RTKY: Jadi, di’sini memang you menafikan semua yang di’tulis Nazmi Faiz pagi tadi?

    TF: Ya. I terkejut bangun pagi pagi dengan berita sebegini. Dua tiga hari ini Nazmi ada hubungi I tetapi kerana I tak layan dia mula ugut untuk menulis macam macam pasal I di Twitter.

    Dia siap beritahu I,”Baik kau angkat telefon atau aku akan tulis benda buruk pasal kau di Twitter” & saya terkejut yang dia betul betul buat.

    Jangan ambil serius apa yang Nazmi Faiz tulis di Twitter kerana dia sendiri pun belum matang & mungkin dalam keadaan tertekan bermain dengan kelab di Portugal.

    RTKY: Okay, terima kasih!

    #mne satu yang betoi ni? nazmi or fiela???

    0

    0
  15. gisele says:

    Ish2..mcm2 hal footballer malaysia ni..kisah2 kontroversi aje..kalau gf buat hal ni tinggalkan aje, bukan susah pon

    0

    0
  16. Samdol says:

    Pompuan cmni pantang laki kipas duit…. trus bugil

    0

    0
  17. Chronicz says:

    To nazmi,
    Fokus je kt bola.. Tu kn carier yg awk pilih.. Sal pompuan tu biar la die nk kt aidil tu.. Awk boleh dpt yg lebih better dr pompuan tu pon.. Jgn rosakkan masa depan awk sb sorg pompuan yg mcm tu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      yup.. lg pun nazmi dah pilih bola sepak drpd spm.. jd, sepatutnyer fokus diberikan sepenuhnya pada karier pilihan..

      0

      0
  18. berbahasa baku says:

    Wow… Hot! Hot! Hotttttttt!!! Story hot! Hot guy aidil zafuan with hot gal! Memang hot! Sesuwei la dgn hot neraka!!

    0

    0
  19. haku says:

    Perlu ke pemain bola kita nie sibuk2 nak gado pasal perempuan. Tolong fokus sikit boleh tak? Piala Asia dah nak dekat nie..

    0

    0
  20. kunangkunang says:

    Nazmi, akak tau awak bengang tapi lain kali jangan tweet2 hal peribadi. Professional sikit. Kata dah jadi professional footballer, tingkah laku pon kena professional. Kalau awak tak bagitau pon, lama2 perangai buruk orang tu orang nampak jugak dikk. Takpelah. Benda dah jadi. Anggap lah sebagai pengalaman nak mematangkan awak.

    Untuk perempuan itu, bertaubatlah. Selama ni Allah tutup aib awak. Tapi sebab dah ulang2 buat benda sama, Allah dah tak tutup dah. Hmm. Bertaubat sebelum terlambat. Fikir bakal anak2 awak kalau tau perangai mak nye macam ni.

    0

    0
  21. hawtie says:

    1k je? Alang2 mintak le 10k. Itu la.. Cari la vvip.

    0

    0
  22. maplesugar212 says:

    ciute jugak nazmi faiz ni. Mesti byk lagi perempuan lain kt die. Dh la byk duit. Hihi

    0

    0
  23. tengku kulop says:

    sekarang betina sundal terlalu ramai..nak cari macam siti hajar ahmad sabir yang macam dlm paper metro harini 1 dalam sejuta

    0

    0
    • AKU says:

      sebab dia satu dalam sejutalah maka ALLAH amik dia dulu dari dapat kat lelaki yang berjuta-juta sikap sundalnya…

      0

      0
  24. mak kiah super hero says:

    jangan main tuduh,, baru dengar sebelah pihak . fuuuuuuuuu

    0

    0
  25. gedebuih says:

    girl yang murah memang macam tu, bagi 1K pun dia sanggup terima asalkan dapat layan mana2 jantan..taraf girl macam tu, mana2 lorong pun boleh dapat bhai..tak apa, banyak lagi girl yang elok kat luar tu, mau pandai cari ja..kah kah kah

    0

    0
  26. Ersalina says:

    entah betul atau tidak kenyataan Nazmi tu pun xtau korang sedap2 je duk kutuk Aidil..sedangkan dulu pun dia boleh kaitan Fiella dgn Johan lps tu kata twitter dia kena hacked skrg ntah apa alasan pulak xtau la..Ntah2 Nazmi ni meroyan ke apa ni…Mengaibkan orang di twitter itu tindakan seorang Muslim ka?

    0

    0
  27. mcm2 says:

    pemain bola skrg x mcm dulu dah,jauh sgt bezanya…skrg sbuk duk jaja kisah awek tp kerjaya hampeh (x smuanya…)

    0

    0
  28. Loli says:

    Btul ke x cite dr si nazmi ni??? Ke dia mroyan psl dia xdpt pmpuan tu da tu dia wat fitnah????bnyk jantan mcm ni kt luar.tp kalo btul la mmg pmpuan tu mmg $#%£* la.psl 1k je da dok dgn si aidil??? Kalo nk 1k je meh akk bg dik tnp jual body ko tu..

    0

    0
  29. cik anon says:

    isshhhh,mcm nak penendang je muka si aidil bangang ni.main bola la wei,bukan main pompuan jebonnnnnnnn!!!

    0

    0
  30. jejaka macho dari putrajaya says:

    Minah ni bekas awek aku dulu,dia ni suka kentut lepas makan…baunya busuk cam haram….aku terpaksa putus coz aku alergik pada bau kentut…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    species cam muka lda jer….

    0

    0
  32. LOBA says:

    ORANG LELAKI KALAU NAK CARI POMPUAN, CARILAH YANG BOLEH BUAT BINI..JANGAN HARAPKAN MUKA YANG CANTIK..KITA NIE NAK HIDUP BERSAMA SAMPAI TUA..BILA DAH TUA, BINI/LAKI KITA JUGAK YANG JAGA KITA..KALAU MUKA CANTIK BOLEH HARAP TAKPELAH JUGAK TAPI KALAU CANTIK TAK BOLEH HARAP NAK BUAT PE..LAGI MENYUSAHKAN KITA ..JANGAN MINAT/CINTA KAT ORANG SEBAB RUPA PARAS TAPI HATI TU YANG PENTING…BENCI AKU TENGOK ORANG BERCINTA DENGAN ORANG CANTIK WALAUPUN TAHU PERANGAI DOK ELOK PUN

    0

    0
    • Anonymous says:

      betui tu loba.kalo harap kn muke je cntik tp pmalas xtau buat keje umah watpe.tp lagi parah kalo muke hodoh lps tu pmalas n xtau buat keje umah.mnangis la laki.

      0

      0
  33. Anonymous says:

    Macam sial perangai si Aidil ni.. Lebih baik kau bagi 1k tu kat anak2 kau.. Jangan suruh si Rita tu je yang tanggung..

    0

    0
  34. rr says:

    asal muke cntik je da lupa diri,,menghambakan ngn duit ke? kesian btol…

    0

    0
  35. masuk stadium bawak m4 says:

    skrg mmg ramai awek yg bitch tgk komen kat sni pon da tau ramai bitch….

    0

    0
  36. Anonymous says:

    nazmi tu budak2…cakap pun macm budak2..abaikan je.

    0

    0
  37. oct1883 says:

    alah.. end up this kinda bitch gak yang diorang nak kawen buat majlis besar2 bagai… takdenye nak ambik pempuan gemuk or jongang… betul tak?

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Kesian tengok rita rudaini…

    0

    0
  39. Kira says:

    1k je?
    Thought ur better than that.
    Jumlah yang kecil kot bagi selebriti cam korang, nak beli bottega pun tak lepas.

    tapi jumlah yang besar untuk rakyat marhaen macam kami :)

    0

    0
  40. Joyah Joren says:

    adik, sekarang ni adik main bola je sungguh2, dengan belajar english okay? belajar English dgn akak Lisa Suwihani okay? Grammar berterabur mak aiiiii.

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Malam maulidur rasul yang lepas,bitch ni buat party birthday dia di dalam club.Hey girl, are you muslim?
    p/s:Amboi empunya tuan yang menulis tu,siap panggil anak dara orang bitch.kau tu muslim ke.cakap tak beradab

    0

    0
  42. Brader K says:

    kau tak payah main bola. kau pegi main telur pastu kawen. selesai kerja.

    0

    0
  43. olala says:

    poyo poyo poyo…

    0

    0
  44. Anonymous says:

    korang caya ke? semua bangang!

    0

    0
  45. bella says:

    biar arr dia ckp broken english pon…yg penting dia leh paham arahan dr coach dia mse main bola…ape korg (yg kutuk2 english si nazmi ni) ingat org portugis kt sne guna fully english ke?btw,walaupun english dia tak btulpon atleast dia main ngan kelab eropah..ekau hado?

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku tak kesah kalau die nk speaking bagai..baguslah..kot ..tp benci je aku tgok basic english pun fail..kalau aku nak post apa2 dlm english pun check dulu betul ke x ejaan, grammar tu..dr situlah kite belajar..pastu pggil ank dara org bitch??hei..kalau dia bitch kau pulak bf bitch?nmpk lah standard kau kat mane…hah..bella..kau pun same kan?mase kelas english kau tido kan?

      0

      0
      • Anonymous says:

        tak payah la nk kutuk english org..at least die try tulis english..it does not have to be perfect pun..n fyi die kat portugal..n portugal tu bukan english speaking country,,even mat saleh pun tak pernah kutuk org broken english,,ni ko pulak nk sibuk kutuk english bangsa sendiri,.

        0

        0
        • Anonymous says:

          pnah dgr x u gotta learn d rules to break them..?..
          so if nak broken pebenda pun english tu..belajar la grammar dia dlu..

          0

          0
      • anon says:

        ko ni pun sama menggelabah.. ko ingat english ko yg power sgt tu boleh bawak ko ke mana2 ker? at least budak ni ade skill sampai org puteh pon ambik dia dtg negara diorang.. berangan je la ko ckp slang english.. tp habuk je dalam poket.. asal msg dia nk bagi sampai sudah la.. Berangan lah ko !

        0

        0
    • Oh My English! says:

      kan? FYI, orang yang cakap english tu tak semestinya grammar dia betul..

      0

      0
  46. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    nazmi ni po0n satu lah kalau ada mateair tu diam2 sudah lah ! ni tk nk tunjok ambek2 gambar konon ha skarang amacam kena tingal….umor maseh hingusan jangan nk mateair mateair lahhhhhhhhh senang kn diri sendiri n simpan duit banyak2 paham tk ! kalau dh jadi gini kn sendiri yg stress nk mampos ! nanti main bola pon jadi tk betol ! cuba jangan ingat nk mateairrrrrrrr dulu ! kalau tkde mateair pikiran pon tenangggggg tk stresssssssss hidop pon selesa dari sekarang PAHAM TAK !!!!!!! bila pompan tu dh tk layan ha tau pulak dia pangil pompan tu BITCH !!

    0

    0
  47. piz says:

    ala budak2 gaduh je ni. mcm tak biasa pulak kapel2 tak matang gaduh2. yang korg p layan. ceh

    0

    0
  48. nizam ballack says:

    bila suka kita puji…. bila xsuka …cemgini la jadinyerrrr….
    . INI SEMUA……..!!!
    ????? ?????? ?????? ??????
    ????? ?????? ?????? ??????
    ????? ?????? ?????? ??????….!!!!!!!

    0

    0
  49. Bunga says:

    Ohmaienglish!!!!Nazmi,please learn ur english ok!!

    0

    0
  50. tengku pirrah says:

    Adik nazmi….main bola baik2 yer..akak sokong adik.
    Aidil zafuan akak sayang adik jugak kalau adik ada bayar nafkah anak2.
    Tengku feella….akak tak kenal kau..tapi akak rasa muka kau bajet biasa jer…tak boleh nak lawan lieuniey….ok bye

    0

    0
  51. propa je ni.. says:

    tiga2 stupid….

    0

    0
  52. Saya Budak Cute says:

    eeeww… tak faham aku.. asal ngan budak nazmi ni? mentang2 dah putus.. sesuka hati ko jer nak mengate pompuan tu bitch.. ni la orang kata masa bercinta pijak semut tak mati.. bila putus ko kutuk2 ex ko tu… hey nazmi.. ko tak reti nak tutup aib orang ke? dasar budak mentah.. aku tak la sokong pompuan tu tapi cam bangang jer dak nazmi ni duk buruk2 kan ex dia.. cam tak sekolah.. opps… sorry la kalo ko terasa!

    p/s : aku tengok pemain bola ni scandal jer lebih.. main tak pandai mana pun. cehhh..

    0

    0
  53. Jiran neelopak says:

    Muka perempuan tu mcm neelopa

    0

    0
  54. Gee says:

    Bahasa inggeris kau geram….

    0

    0
  55. penatletih says:

    Asal la suke sangat mengomen pasal english okay ke x okey… why la nak sgt menggunakan ayat omputih 2 sebetul2nye.. kalau ckp bm kite seharian pun berterabur knape nak sgt berspeaking lengkap bergrammar bagai, ~apela manusia sekarang nih~

    0

    0
  56. dia says:

    nee lee org kita, kalau salah cakap english bkn main lg kena kutuk,
    sebab itu lee aku lebih suka cakap ngan bangsa asing, walaupom salah diorang tak kutuk & gelakkan kita, tp diorang betulkan balik ayat kita yg pasti janji diorang paham apa yg nak kita sampaikan. laa nee banyak sgt bahasa pasar/rojak terutama kalau bersms.

    0

    0
  57. hurm…sian kat anak2 hg aidil…kalu betullah apa yg nazmi faiz tu ckp…malu depa bro ada ayah mcm hg….sedih sgt…dah la hg xpyh fikirkan anak2 hg lg sbb hg mmg x sayangkan depa pun…puiiiih

    0

    0
  58. Me says:

    Masa bercinta sakan, panggil sayang2
    Masa benci sakan, hamek kau..bitch pun keluar..!!

    Ni semua poyo!!!

    0

    0
  59. JZY says:

    aidil mmg kaki betina….masa duk di seremban…mmmmmmmmmm

    0

    0
  60. memey says:

    hokalohhh…. nazmi lu mcm bdk2 la gduh…. rileks2 sudah.. bunga bukan segar pun…
    ko nk brebut.. biar je…

    0

    0
  61. ramos says:

    EEEYY Tlg la aidil tu nafkah anak jantan 2 eko x nak bg….pastu duk joli dgn betina haprak ni……mcm cibai..patut rita bg nasi kangkang ms ngan aidil dulu br tahu cmner….

    0

    0