Written by AbangNara | September 12th, 2011

Wow. Terkejut jugak Abang Nara membaca kenyataan Nur Syuhada atau lebih dikenali dengan nama Adda yang merupakan bekas kekasih Mamat Sepah di dalam BiPop semalam. Kalau benarlah apa yang dikatakan, memang sahlah Mamat bermain kayu tiga. Harap-harap Fida berhati-hati dan menyiasat dakwaan Ada. Takut-takut nanti Fida pulak kena tinggal.

ada mamat sepah

Untuk anda yang tidak mengetahui, Mamat Sepah sudah clash dengan Adda dan kini sedang bercinta sakan dengan Fida.  Malah Mamat telah membuat kenyataan sebelum ini yang dia dan Adda berpisah secara baik. Namun menurut kenyataan Adda semalam, ternyata itu semua bohong belakan. Mari kita ikuti luahan hati Adda yang disampaikan di dalam BiPop semalam:-

Mamat yang minta putuskan perhubungan kami. Tanpa sebab. Saya tanya kenapa, dia bagi tahu tak suka perempuan seksi. Tapi kenapa baru sekarang dia cakap tak suka perempuan seksi? Nampak sangat mulut buaya darat, dah ada orang lain dia bagi alasan. Memang saya menangis apabila percintaan kami putus. Mamat juga dah bagi cincin tanda, kami merancang untuk melangsungkan pertunangan sebaik Maharaja Lawak selesai.

Tambah memburukkan keadaan apabila Mamat meminta Adda untuk memulangkan cincin yang pernah diberi beserta dengan bekas-bekasnya sekali.

Dia sendiri yang sarungkan cincin ke jari saya sebagai tanda saya ni milikinya. Tapi, apabila Mamat memutuskan percintaan kami, dia nak balik cincin tu. Mamat kata dia nak jumpa saya, katanya dia nak tukar cincin tu jadi rantai. Nanti bila dah jadi rantai dia bagi balik. Rupa-rupanya tak! Mamat bukan saja nak cincin itu dikembalikan, tapi dia nak saya pulangkan dengan bekas cincin itu sekali. Cincin tue bukannya mahal sangat dalam RM500 lebih saja, dia nak kecoh sangat kenapa? Lepas tue dia boleh buat cerita dengan orang keliling, saya nak pow duit dia.

adda
Namun Adda tidak langsung menuduh Fida sebagai perampas kerana baginya Fida tidak tahu langsung mengenai status perhubungannya dengan Mamat ketika itu.

Saya memang tak dapat hidu percintaan antara Mamat dan Fida, jadi saya sedih apabila dapat tahu mereka dah berkawan. Ketika Mamat bertemu Fida, saya dan Mamat masih lagi bersama. Tapi saya tak rasa Fida ini perampas. Mamat nie kalau bercakap ayat manis. Katanya mereka dah kenal enam bulan ketika penggambaran Man Sewel Datang KL. Ketika mereka terbabit dalam penggambaran, saya masih bersama Mamat. Saya yang ikut Mamat ambil skrip berkenaan. Sebab itu saya yakin, ketika dia mengenali Fida, saya masih bersama Mamat.

Ada kata-kata tersirat daripada Adda yang menyuruh Fida berhati-hati ketika bercinta dengan Mamat.

Mamat nie curang! Dia memang ada ramai perempuan! Ada juga bekas kekasih Mamat yang cari saya, nak bunuh diri kerana dia. Sebab tue saya katakan Fida bukan perampas, dia tak tahu apa-apa. Kasihan dia. Tapi saya harap Mamat berubah apabila dia dengan Fida sekarang. Jangan jadi seperti sebelum ini, lepas seorang seorang dia kenakan.

Paling mengejutkan ialah apabila Adda memberitahu punca perpecahan Sepah tak lain tak bukan kerana Mamat.

Mamat juga pernah berita saya saya, sekiranya saya buka cerita, buka aib dia, beliau nak saman! Padahal apa yang saya dedahkan adalah cerita benar. Sekarang nie Sepah dah berpecah, sebabnya dialah. Saya nak orang tahu siapa Mamat yang sebenarnya. Sekalipun dia tidak pernah bercerita kepada wartawan kenapa kami putus, tapi memburukan nama saya kepada orang sekeliling. Itu yang saya bengang.

Semoga dengan pendedahan ini, Mamat dapat berubah dan menjaga Fida elok-elok. Untuk anda yang ada hati nak mengorat Adda, sila abaikan niat anda. Adda sudah pun menjumpai pengganti yang lebih matang berbanding Mamat.

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

266 responses to Mamat Curang, Playboy Dan Punca Perpecahan Kumpulan Sepah – Syuhada, Bekas Kekasih Mamat Sepah

  1. saje suke2.. says:

    haii… mamat..mamat.. ape lah ko nie..

    0

    0
    • Dinda says:

      Mamat..mamat…cerminlah muka tu dulu yer….

      0

      0
      • Kecoh Lagi Ke? says:

        nak kecoh lagi…masa bercinta, semuanya manis, sanggup terbakar kulit semata2 nak renangi lautan api tapi bila kasih dah hilang,memang macam tu la, buruk sana sini…

        saya tak sebelah mana2 pihak pon sebab dua2 pun saya tak kenal..tapi benda macam ni perlu kecoh ke?diam2 sudah…yang malu kamu berdua jugak…habis semalaysia dicanang kisah cinta,keburukan pasangan masing2….

        dah nak selesai kes kfcm n jejari runcing, ada lagi la plak kes yang mengganti..

        0

        0
      • Elie says:

        amboiii..tgk muke mcm org nerd jer..xku sangka playboy besaq!

        0

        0
    • Mamat ni kalau xde dlm group Sepah pon xefek pon lawak Sepah.
      Silap2 lg meletop Sepah kalau berdua je tanpa Mamat. Dah la ahli yg plg xmenyerlah dlm Sepah yg jd punca perpecahan Sepah, mmg xleh blah btol..

      0

      0
      • papa says:

        YUCCKKSS!! si puteri dengan sang katak is a real story der…

        0

        0
        • kasihan kat mamat says:

          si puteri?kalau si puteri yang dara, ok la juga.tapi…
          kesian si perempuan murahan tu dah kena tinggal baru nk pakai tudung.nasib baik perangai dia yg sebenar belum terdedah.belum tiba masanya.kau tunggu je cerita adda pulak

          0

          0
        • lantak la ko says:

          hmm confirm2 ‘kasihan kt mamat’ ni mamat sbnrnyer… leh tau lak si adda ni ade dara lg ke x….xbaik tduh2 org tau dik….dosa besar…lg2 ko buka aib org….

          si mamat sepah ni pon satu…xnak pompuan seksi konon…btol gak ckp adda…klo xske pmpuan seksi, nape ske kt die dlu….dah 2 xreti2 ke nk didik n bmbing die ke jln yg benar…ape dah pnyer statement…….

          0

          0
        • akuler says:

          mamat..mamat…mmg dri awl lg aku xske ko nie mamat..bru meningkt nek dh blagak…sombong plak 2..ari 2 ko ade dtg tmpt kje aku..ko punye la blagak…mak aiii smbong cm sial…fida pn bodoh rupenye…xde jantan len ke..dhla elok2 pkai tdung bukak lak skg..ishhhhhhh mmg aku mnyampah tol la kt mamat ngn fida nie..

          0

          0
        • Milo + HorLicks says:

          beauty & the beast yaw…hahah..=p

          0

          0
    • azalea says:

      mamat ni pakai guna2 ke apa? bagi sejuta pun wa tak rela dgn diaa.

      0

      0
    • Selitong Selit says:

      Janganlah mengaitkan paras rupa dengan akhlak. Tak semestinya rupa buruk hati dan akhlak pun buruk.
      Paras rupa merupakan ciptaan-Nya. Bagaimana dan apa hak kita sebagai manusia untuk mengatakan kekurangan ciptaan Illahi. Langsung x layak! menghina biar berpada-pada. atau lebih baik jangan menghina langsung. Tak dapat dosa percuma.

      0

      0
      • zara says:

        setuju dengan selitong..Tuhan dh janjikan jodoh orang baik dengan orang baik..bukan orang cantik dengan orang cantik..

        0

        0
    • lembu pakai stokin says:

      adat dunia…keaiban akan dihebahkan utk selamatkn diri masing2…

      0

      0
    • aku laaa says:

      korang neh percaya bulat2 ke apa yang ditulis kat atas neh..haishhh.. kite kene dgr2 dua2 pihak dulu baru nilai.

      btw, muke hodoh ke apa ke, bukan kehendak diri kite. bersyukur.. jgn nak kate kat orangggg hodoh je.

      0

      0
      • jabun says:

        satu je aku nak komen

        minah ni mulut Longkang..

        x sesuai di buat bini..

        0

        0
        • kaki says:

          rmi yg membatu apikan keadaan utk bg panas..mcm melodi tu..sje batu api bg masing2 kuakan statment pedas..hampeh jek

          0

          0
        • mamat the brother says:

          pada pandangan mata jauh aku ..minah mcm ni sesuai sangat dibuat stok je..dibuat bini JANGAN mulut kecoh
          mcm lah simamat tu berhutang juta2 dgn dia..perghh!
          mmg padan sggt kena dgn si mamat hahaha melenting!
          ko minah

          0

          0
        • ria says:

          hehee.. tu la.. aku yg pempuan ni malu seh ngn stekmen adda ni… cam meroyan dah nengoknye.. baru putus bercerai cane la.. misti yg dalam2 pun kuar.. menakotkan…

          0

          0
    • naz says:

      aku heran la, macam mana muka mamat yg tak hensem macam buruh indon kerja motong sawit tu boleh dapat fida, tak padan langsung…..

      0

      0
    • stalker says:

      cermin GIGI tu ket eh mamat..jgn nak playboy sgt..

      0

      0
    • ape2 jew.... says:

      Ala minah nie nak kecoh lakkk..nak publisiti le 2..da org xnak suda r…..masing2 ade hak nak tentukan sape yg terbaik tuk djadikan pasangan…mamat playboy ke hape 2 hak die nak pilih sape2 yg die suke…ckp org playboy,die pon baru putus da de pengganti…due2 same…tapi minah nie mmg nampak gile publisiti..ko egt org heran kalo ko kawen sekalipown nan si jongos nie….nak wat statement len kali pikir dulu la minah Oiiiiiiiiiiiii…………..!!

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      nak ikot kn mamat sepah ni bukan nye hensem sangat nye ponnnnnnnnnnnnnnnnnn tapi yg minah jambu heran kn mateair dia jambu2 pulak tu ! pompan yg nk ngan mamat sepah ni pn jambu…………..si nur shuhada tu jambu habis ! fida ni pn jambu ! mungkin mamat ni seorang yg pandai ambek hati pompan n kelakar buat pompan selalu je happy ngan kelakar dia…tol tk bang naraaaaaaaaaaaaaaa !!!! bang nara !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! benci la bang nara niiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
    • sempoiiii says:

      MAMAT BUKANNYA HENSEM SANGAT PUN.PUIII

      0

      0
      • abangjawa says:

        muka cantik jangan terpedaya…gua sokong lu mamat..
        tulah korang perempuan asal muka buruk korang kutuk
        permpuan yg lawa zaman sekarang jangan terpedaya sggt entah2 dlm bekulat..

        0

        0
  2. LOL says:

    nahaiiiii…..-____-“

    0

    0
  3. cantik jugak adda ni…mmg taste Mamat semua lawa2 ye…curlass ko Mamat!

    0

    0
  4. royAkatsuki says:

    dah mmg awal2 lg org dh agak,mamat ni la sb sepah bpecah…tp apa2 pon,xksh la kan.layan kan aje.zas

    0

    0
  5. merpati putih says:

    ya ke ni mcm tak percaya aje…mamat ni.Kalau betul habis lah mcm mana lah fida menghadapi situasi ini ya setelah membaca kenyataan daripada ADDA.

    0

    0
  6. boo Mamat.. says:

    peh mamat ni…dh lh paling useless dkt dlm sepah tu,dia xada sepah pn boleh hiduplh…..sehitam2 si shuib tu HODOH lg si mamat ni tau x,,,tp dlm HODOH2 pn ad ht nk jd playboy…bodoh giler…..to jep & shuib please hidupkan sepah lagi…

    0

    0
    • sepah bukan nama sebenar says:

      tapi bro..seHODOH2 mamat neh,awek die mantap2 kot..haha..lagi BODOH la sape yg jd awek die..an..??an..??an..??haha..

      0

      0
  7. Merpati Putih says:

    Alahai betul ke cerita ini…Mamat..mamat,tapi kalau betul mcm mana ya Fida menghadapi situasi ini setelah membaca kenyataan daripada Adda.

    0

    0
  8. KakLong says:

    Poyo giler mamat ni..dah la dlam sepah tak lawak langsung, perangai kat luar pun tak semenggah..
    pasal rupa paras, no komen sbb tu ciptaan Allah..
    tp jg la perangai tu…bajet kasanova lak, hang ingat hang brad pitt ke?? puii..hampeh!!

    0

    0
    • zzzzz says:

      hai.ko ni danial kan.hahaha.aku kenal ayat ko.muahahha!! tak payah nk kak long sgtlah nel! tp aku sokong ape ko ckp tu!

      0

      0
      • KakLong says:

        Danial celah bedah mana plak..mmg aku KakLong laa…

        0

        0
        • zaia says:

          hahaha..cian
          ade lak dr ayat je dh boleh tau..yakin lak tu zzzzz nie,nel2 gitu wahaha!..smua org pn dh lbih kurng sama je ayat aku nengok,brjangkit la tu dh hari2 lepak BN kot hahaha..

          0

          0
  9. hamste kale kale says:

    ade aku kesah? x pasal2 saham mamat ni naik. stop la cite pasal die. ngabih ko boreh jo

    0

    0
  10. Blueberry Purple says:

    Wowwww….muka ADDA cam Ziela Jalil la sikit2……

    0

    0
    • bujang says:

      Betui….aku ni susah nk. tergoda, Adda tersangatlah cantik pada pandangan aku dari Fida.
      Dasar playboy mamat ni….bangang x tau diuntung. Penat2 vote sepah dia buat perangai…patutlah Jeed bengang.
      Macam kes Mawi, Fahmi ni bila terkenal lupa daratan.kaduk naik junjung. kacang lupakan kulit. Perasan lebih , satu bakul ngan tokey jambu…lingkup…

      0

      0
  11. saloma says:

    tgk muka sepah ni sedeey sangat!
    xkan lah nak playboy sana sini..tgk rupa dulu lah geng!

    0

    0
  12. aku says:

    muka cam mamat ni pon bole jd playboy ye.ahak3

    0

    0
  13. cikrosewangi says:

    dulu mase becinta sume best…bile da putus mcm2 kuar….klu ko da tau mamat tu playboy…nape ko still kwn ngn die…….cube klu mamat tu x putus ngn ko..sume tau die playboy..then wrtawan tnye ko…msti ko ckp saye percaya die akan berubah…ni sume ayat nak publisiti je….

    0

    0
    • Froggy says:

      iye lah kan cikrosewangi..masa cintan cintun sume nye bgs…yg jahat pon nmpk baik…la nie biler da putus mula la mcm2…kesian sungguh!!.. da putus tue diam2 sudah lah..mana la tau satu hari Allah buka pintu hati memasing utk bercinta semula..doa kan shj kebahagiaan masing2…

      0

      0
  14. nor says:

    muka mcm sepah ni pon jadi rebutan ramai gak..
    kadang2 peremopuan ni nak tumpang glamer jer tu yang sanggup jadi GF gak tu

    0

    0
  15. ckgu ckgi says:

    prmpn jrg pilih rupe paras,cume kstiaan d harapkn,tp kdg2 trkene jgk ngn lelaki yg x hargai prmpn yg dh sudi trime die..xpela..Allah kn maha adil..wat u giv u get back sooner or later!

    0

    0
  16. NenekPenne says:

    playboy bukan sebab paras rupa tapi sebab skill mengayat yang power dan kata2 yang manis..
    alahai….
    cam tu lah manusia kan bila dah jadi artis nih…
    lupa diri
    before famous dgn orang ni, dah famous dgn orang ni pulak…

    0

    0
  17. Jejari Kontot says:

    muka cam munyet!

    0

    0
    • nik says:

      mcm tu sekali di ibaratkan…
      ni lagi kejam ni… (muka dia lak yang dikomen)

      arap perangai dia tak setruk yang digambarkan le

      0

      0
      • nt-monyet says:

        betu..betul..betul.. setuju dgn Jejari Kontot. my son pun slalu kata gitu …. perangai lagi buruk dr rupa

        0

        0
        • zaia says:

          klau perangai teruk ke jahat ke,tu yg org smpi hati je nk kutuk2 kn,panas je tngok..huhu..cube klau elok2 sket,hati pn sejuk,mata pn sedap je pandang..nmpk pn cantik je huhuhu

          0

          0
    • farra-eng says:

      lawak betul hahahaha

      0

      0
    • munyet says:

      wei, jahat giler ko cakap die muke cam munyet…tapi aku nk gelak gak pasal ayat ko..hahahaha

      0

      0
      • bujang says:

        Betui …………
        Fida tengok kat mata dia macam……..
        Bolih dikatakan dia orang ni padan sangatlah…….
        Jadi sepasang………yg. dilamun cinta.
        Fida kata dia terpikat kat tulisan jawi mamat.

        0

        0
  18. Cube says:

    Ek eleh…muka tembok macam ni pun ramai awek ke? Bodohnye awek2 itu..

    0

    0
  19. ria says:

    mm.. aku rasa adda ni benggang pasai mamat tinggalkan dia… sana sini aku baca dia yg komen buruk2 pasal si mamat ni.. mamat aku tgk xdek nak citer buruk pasal dia pun.. mungkin ada kenyataan mamat yg aku xbaca, xdengar.. tp tu la.. walau dah tau mamat ni palyboy, ko nak jugak nape??? pas dah putus ko bukak pulak aib dia sane sini… apa kes… mmm..sepatutnya adda besyukur bila berpisah dengan mamat, sbb belum ada apa2 ikatan, esok kang dah kawin.becerai berai, lg susah… Allah tu Maha Pengasih lg Maha Penyayang.. Dia lebih tau apa yg baik utk kita…

    0

    0
  20. Mya says:

    ceh! memalukan org johor seyh
    bgs lg shuib decent je..comey2 gtu
    j

    0

    0
  21. lady says:

    seriously klu tgk blk maharaja lawak & raja lawak dia plg tak menonjol & tak ade effect pon tiap kali show senyap jerk ckp sepatah dua dah mcm prop jerk atas pentas tue…bile menang or kena puji bkn main dia plg happy n berdrama “mak org tak dpt bwk ijazah…tp menang raja lawak” entah hape2…shuib n jep yg usaha dia plak lbh-lbh mmg xleh bla maaf ckp lah dgr suare dia berckp jerk dah xmnt…klu tgk tv2 n astro tak slh br2 nie ade sketsa raye si shuib n jep beria2 berckp si mamat nie setakat menempel2 jerk…haha mmg xkan bertahan lame ler dia nie…dlm dunia seni nak kate encem jauh sekali…lawak pun entah ape2…

    0

    0
  22. Ellyse Anzalnaa says:

    Masa bercinta semuanya manis. segala keburukan letak jauh2. Semua mengharap yang terbaik la kan. Tapi kalau dh putus, pantang diusik sikit dah keluar la macam2 cerita mengaibkan diri masing2.

    0

    0
  23. lime juice says:

    seriously klu tgk blk maharaja lawak & raja lawak dia plg tak menonjol & tak ade effect pon tiap kali show senyap jerk ckp sepatah dua dah mcm prop jerk atas pentas tue…bile menang or kena puji bkn main dia plg happy n berdrama “mak org tak dpt bwk ijazah…tp menang raja lawak” entah hape2…shuib n jep yg usaha dia plak lbh-lbh mmg xleh bla maaf ckp lah dgr suare dia berckp jerk dah xmnt…klu tgk tv2 n astro tak slh br2 nie ade sketsa raye si shuib n jep beria2 berckp si mamat nie setakat menempel2 jerk…haha mmg xkan bertahan lame ler dia nie…dlm dunia seni nak kate encem jauh sekali…lawak pun entah ape2…

    0

    0
    • lime juice says:

      lady~sorry lah copy paste tapi memang sgt setuju tp adda nie artis ker?kalau yerk pun dlu bercinta semua indah skrg semua buruk

      0

      0
  24. redcarpet says:

    prnh jumpa jantan mcm Mamat sbjik perangai..ari2 doa smga insan sprti mOnyet mcm ni..tuhan blas CASH kt dnia..jgn ler ska mainkn perasaan wanita len..klu dh xska jgn wt wanita len sprti sampah..

    0

    0
  25. Cik Ketom says:

    muka pecah rumah mcm ni pun ada pompuan nk bunoh diri ke? ini lah pompuan skrg, tah apa yg si mamat ni bg smpi nk bunoh diri? ayat power??? hek eleh… baru ayat sikit dh cair ke dik non?

    0

    0
  26. LU PUNYA SUKA LA says:

    Haih…xpayah la bukak aib orang lain,secara tak langsung nampak keburukan diri sendiri.baik hang pi cite leklok ngn fida personally. biar fida yang buat keputusan and judgement.

    0

    0
  27. gadis15 says:

    aku mmg da lme perhatikan mmat nie dr raja lawak ngn maharaja lawak . terkinja2 cm de hala tuju . haishh . ubhlaa diri kau tu mamat , jgn pentingkan diri sendiri kcian kwn2 ko tu jep , ngn suib ! haishh .

    0

    0
  28. gadis15 says:

    q da lme perhatikan mmat ni -.- cm xde hala tuju jer kcian aku tgox kau ! haha . ubahalah diri kau tu jgn pentingkan diri , kcian kwn2 kau tue jep ngn suib haishh

    0

    0
  29. azreeny says:

    perlu ke bgtahu seluruh Malaysia perangai org tu? perlu ke aibkan org semata2 kerana kita xdpt bersama dgn dia?

    sbb tu la bila cinta biar berpada2 kerana mungkin akan membenci…bila benci juga berpada2 kerana mungkin akan mencintai…

    jika dulu kita blh terima baik buruk org tu kerana cinta, kenapa perlu buka aib dan lupakan kebaikan org tu hanya kerana dh berpisah?

    mcm mana kita buka aib org, nnti org akan bukak aib kita juga…beringat2lah dlm berbicara…kena sman fitnah kang mau berjuta melayang…adoiyai…

    0

    0
  30. kena la tu says:

    aritu aku ingt lg kat melodi kot..org tya x ngaku bercinta…da tu wtpe nk bising2 kan…x sesuai la wt style budak2…da org x nk jgn la memalukan diri sndiri..perempuan..sila sedar n jga maruah yer..yg jntan tu x best pon nk direbut2 kan

    0

    0
  31. gula_melaka says:

    ahli kumpulan sepah yang paling tak kelakar dan takde talent lansung dibandingkan dengan jeff dan shuib.
    sketsa malam raya kat tv2 hari tu buat aku macam nak pelempang muka Mamat ni. mencelah buat lawak tak kena cara, tak kena tempat.

    0

    0
  32. lawa lagi si Adda ni…

    0

    0
  33. al rashid says:

    itu diaaaa…. ramai giler comment yg negatif2 lg di atas sblom mengetahui perkara yg sebenar. mcm2 mulot korg.. relaks dulu.. tgu statement dr mamat cmne. jgn mendengar 1 pihak je..

    0

    0
  34. hmmm says:

    hmmm…dah agak dah pas aku tngk PIC mamat aritue.aku dah agak dah yg dia nie tak bleh nak d jadikn laki.

    banyak2 lelaki dlm dunia nie knpala pilih c mamat tue/..?alahai…nak ckp berduit..tak pulak.nak ckp handsome…hmmm ikut mata orang lah MUNGkiN..tapi kalo tny aku,adehh..aku hnya mampu “senyum” jerla~
    nak ckp dia ni seorng yg brakhlak..Allah jer la yg tahu…

    anyway,..to fida,kalo nak cari TEMAN…”sseorng yg bleh buat ko gelak”…TAK cukup ..hmmm.. PIKIr2kan Laa..

    0

    0
    • zaia says:

      betol2..klau takat tu je mana ckup…dlm seminggu,1 2 hari je gelak sakan..hari2 lain,menangis dn mnderita..tk pun,gelak jp pstu mnangis pstu gelak g pstu nngis tetibe ketawa??rupanye dh gile mkn hati dpt suami/isteri teruk..huhuhuhu

      0

      0
      • Milo + HorLicks says:

        haha..klakar la ayat zaia nie…kih2…btul2…..xkan nk kawen ngn org yg semate2 leh wat kite gelak je kan….

        0

        0
  35. fara khalid says:

    first,,,ape la adda ni nak bukak cite pasal ni sume..adoii,,,ar tu kat magazine pun ko bukak aib…dulu time kapel ko x pnh plak bukak cite psal mamat ni..ni skrng sibuk menyalak2 ckp org tu playbot la ape la..xperlu la nak buat aib org,,kalo x puas ati bncang elok2…
    lg satu,,followers2 sume,,xperlu kot nak ckp muke mamat ni macam monyet ke pecah rumah ke,,tu sume ciptaan tuhan…jgn sesekali pertikaikan…

    0

    0
    • ola says:

      stuju2… hape la komen pasal muka.. kang muka kalo kena simbah asid kang baru tau buruk xburuk… kan ke ciptaan Allah… apa daa.. otak masing2 kat tapak kaki.. ngokss

      0

      0
  36. meriam buloh says:

    bodo laa fida nih , pei becinta ngan mamat .Mamat apa ada .. tangkap laa datuk mcm sepupu dia ..

    0

    0
  37. moon says:

    pelik.mamat ni bukan ade rupa sangat..nape la ade gadis cantik nak kat die..kalau da curang mcm tu..baik tak yah jadi couple..

    0

    0
  38. tenuk ensem says:

    mamat ni baru lepas famous belakon crita planet of the apes…..saper xnak ngn mamat ni…ahahahaha

    0

    0
  39. nak BF pelawak says:

    ala apa nak heran…sekarang ne saham pelawak tgh naik…taukey jambu pun laku…apa ada pada rupa…saya pun nak carik BF pelawak la…sapa errkk yg masih available ;)

    0

    0
  40. nanonanonano says:

    sudah la.. kumpulan sepah ni bru nak naik.. time dulu xde pula yg nak bangkit isu itu la ini la.. bila masyarakat melayu kite dah naik, bru nak bermula, bru nak melangkah.. ade aje ygn nk palit taik.. dulu kenape xde?? saya orng tempat SEPAH dan kami kenal benar dgn diorng.. bagi la peluang mereka naik, ygn peliknye sblum ni xde la orang nk dekat meka ni. manusia3

    0

    0
  41. hellokitty123 says:

    ginila kalau da fofular… lupa diri….
    tahu2 nak carik ya baru jer..
    pulak tu dpt duit menang… senang la nak pancing awek…

    haiz… dunia2…

    0

    0
  42. hafiz says:

    aku memang tak minat mamat ni..dalam show sepah, macam tunggul..lawak sendiri gelak..lawak lagi si Amir dari dia..dah la tak lawak, ni perangai plak macam taik..memang tak lama la ko.

    0

    0
  43. no one says:

    Lantak korang la…da besar panjang…da baligh n waras da…pandai2 la pikir sendiri apa yang baik n yang buruk..

    0

    0
  44. mamat hensem says:

    taste tinggi siot mamat ni.sume lawa-lawa awek die..

    0

    0
  45. Amer says:

    Member gua jumpa Sepah dekat Kuantan masa maharajalawak.. dia kata Mamat sombong gila tak layan peminat lepas tu buat muka sombong.. Jep dengan Shuib gak terbaik..layan peminat.. Mamat ni koya je la.. baru up sikit ko da sombong. ceh.. tak kemana la gitu

    0

    0
  46. Mambang MukaBuku says:

    Jep Sepah tetap terbaik..mase jumpe die, selambe je buat lawak, amik gamba siap buat kitaorg gelak lagi..boring la lu mamat, dpt awek cun trus megah melangit…aku rase x lame kau dlm industri ni, memang betol la habis madu, sepah dibuang..

    0

    0
  47. fea says:

    haih…mamat…mamat…ape la…baru glamour skangkang kera dh blagak sluas lautan…lupe diri betol..cetry cermin ckt muke tu…dpt adda yg comel tu spatutnye die dh bsyukur..jgn krn duit die blh beli sume prmpuan yg die nk..muke tade rupe,prangai plk ya rabbi…prmpuan buta je yg blh sngkut ngn die..bwk2 lah mngucap..

    0

    0
  48. mamat lupa diri says:

    mamat memang dah lupa diri…sanggup berpecah tinggalkan kawan2 sebab perempuan.. dah la x lawak.. amir pun lg lawak la dr ko! ingatkan MUKA je buruk tp rupe2nya PERANGAI lagi buruk!! middle finger to ur UGLY FACE!!

    0

    0
  49. rooney macaroni says:

    eleh adda…kalau kau baik sangat, kau xkan bukak aib orang..apa perasaan kau bila orang bukak aib orang? relax la, kau bukan bini dia pun..kau pegi la cari laki yang lebih baik..x payah dok canang sangat..btw, kau kena bersyukur, lepas jadinya benda ni kau terus pakai tudung..cantik kau pakai tudung..jangan bukak2 dah tudung tu…

    0

    0
  50. sally says:

    pernah jumpe mamat makan ngan mmber2 die… bukan sepah la… ade gak cite xbest mamat ni sbb cerite die tu sume dgr.. ckp kuat2… cite positiv n negativ dapat la dgr

    0

    0
  51. kopiko says:

    xbleh blah btol.. da bg cincin minta blk plak. kn buruk siku namenye 2.. ishh3….
    beli lain la bang..huhu..

    0

    0
    • lisa says:

      mo guna pakai blk tu

      0

      0
      • ntah pape says:

        nmpk sgt si adda xnk pulang blik cincin 2,dh miskin sgt nk gadai cincin 500,ntah2 dh gadai pn wat joli merata…cincin dh xde,ungkit la,apa lg..klu org len pulang je blik,dh tntu2 kita pn xnk pk benda yg buruk,yg dia je nk simpan,mata duitan!!!adda mata duitan!!

        0

        0
  52. Awwalulkalam says:

    Aritu mase Jepp Sepah umum berpecah, semua pakat tuduh dia yg punca berpecah kutuk dia mcm2…arini pakat2 kutuk Mamat plak lepas pendedahan si Adda ni. Ntah sok lusa Siti Sarah bukak mulut ape2, si Shuib plak kene hentam..ntah hape2.

    0

    0
  53. arin says:

    sekarang ni lelaki handsome lebih setia dari lelaki muka tak hensem cam si Mamat ni.. mulut manis mengayat. istilah cari laki tak handsome agar tak dikebas orang tak leh pakai Lelaki handsome cam aaron aziz ngan ady putra lagi setia.

    0

    0
  54. eelobor says:

    hehehe….kalaulah betul seperti yang di dakwa, elok lah si pelaku kembali bertaubat dan berubah untuk masa depannya. kepada yang menuduh, kenyataannya agak ketara mungkin kerana bercampur dengan perasaan yang amarah. elakkan berbalas kenyataan secara terbuka kerana ianya hanya mendedahkan keaiban sendiri.

    0

    0
  55. mummy says:

    adda ni cantik & peramah..sy ngn suami pernah jumpe mase kiteorg tgk raja lawak, waktu tu sy duduk jauh dr suami.. adda duduk sblh suami sy.tak berape lame lepas tu sy tgk adda tukar tmpt ngn kawan perempuan die maknyeye kawan perempuan die la pulak duduk sblh suami sy.. lepas habis raja lawak, adda & the gang bangun sy npk kerusi diorg duduk tulis nama MAMAT SEPAH..so sy assume ini semua msti kwn2 mamat.. pastu mse kat luar dewan sy tgk mamat yg tgh dok lepak bagi kunci kete kat adda so kiteorg mmg xsyak lg diorg ni bf&gf.. tp ape yg terlintas & terkeluar dr mulut sy ialah amboi “cantiknye awek mamat ni biasela artis..oo pttla adda tukar tmpt ngn kwn die td sbb mse tu kebetulan mamat masuk dlm studio..jeles la tu mentang2 la awek cun! so bile bce diorg da putus & mamat ngn fida plak gile xboleh blah si mamat ni!!! kenape?? kite semua boleh fikir sndr kan..~peace

    0

    0
  56. nadia says:

    muka tak hensem takpe, yg penting hati baik dan jujur
    ada gak yg muka hensem, tp playboy.
    tp mamat ni x hensem langsung, playboy lak tu.
    eee…xnak aku. nsb baik aku da kawen.wakaka…

    0

    0
  57. hehehe says:

    x minat laki mcm nie…1st tak de education n x de keje tetap…sampai bl org blh time lawak bdh yg x menjd tu…nak kawin kene la ada keje tetap setakat keje mcm nie…alih2 kawin nanti bini yg tanggung…

    0

    0
  58. WaK Lu! says:

    “Aku harap Mamat berubah lah….aku rasa ada betul gak pasal aku kenal 2 ekor ni. Masa bercinta semua cantek… masa best mana org ingat. Takkan kiter nak nasihat org time tengah best mesti diaorg kata aku jeles. But, akhirnya kenal gak perangai masing2.. sesal dulu pendapatan sesal kemudian tiada gunanya. Apa yg nak wa kata baik setel elok2 yg barang lama buang jauh2 buka buku baru..sbb korang carik makan kat Malaysia ni industri hiburan ciput jer tak besar mana pusing sana pusing sini namapak jugak muka masing2. Well, aku tau siapa yang terkena tu mmg lah pedih sbb dah berkorban macam2 kan… so jadikan ini pengajaran dan munkin ini terbaik buat diri masing2 kalau dah kawen cerai berai lagi susah baik sekarang dari leas kawen munikn ada hikmah di sebalik kejadian…siapalah kita nak katakan apa yang tuhan buat…reda jer lahh.. juzz lepaskan and buat hal masing2 …dan berjayakan hidup masing2 lagi better.

    0

    0
  59. Queen Cobra says:

    Mamat2..Kalau muka buruk perangai ok, org takkan kutuk punya. Ni dah ler pangai buruk muka lagi pecah tongkang alahai… Bagus juga Si Adda ni voice out. Kalau tak lepas Fida sapa lagi awek hot yg dia tackle.. Satu jer ler mamat tak semestinya ko salu LAKU. Bila wang dah tak ada ko tengok ler nanti ada tak ppuan suka ko..

    0

    0
  60. Jejari Kontot says:

    WALAUPUN BARU TRN DARI PLANET APES,TAPI TAK SEMANIS KURMA

    0

    0
    • sejarah malaysia says:

      hanya Tuhan yg Maha Mengetahui…jgn kita menuduh org..si mamat ke fida ke..yg bg komen ke..tuding jari 1 ke org..4 ke arah kita..xada faedahnya debat psl artis ni..muhasabah diri kita dulu..

      0

      0
  61. miss pinky says:

    NAK TANYA PENDAPAT: Fida ni cantek ke?
    (pendapat jerr, bukan aku nak kutuk tau!)

    0

    0
  62. nizaa says:

    memang pcaya pun kalau kata mamat ni playboy…sebab boifren kawan my sister, kawan dengan mamat ni. penah jumpa sekali, pegi makan kat kedai, wahh mamat ni pakai 2 telefon, dua-dua telefon cakap sayang….sabar jer la…padahal muka tak hensem pun…

    jenis orang kampung, tak sedar diri..huhuhu

    0

    0
    • boboy says:

      “jenis orang kampung, tak sedar diri..huhuhu” wah akak x baik tulih mcmtu..

      0

      0
    • kasihan kat mamat says:

      jahatnya mulut awk.bawak istighfar ok.
      awk kenal adda tu caner?selidik dulu ya & awk tak perlu emosional sangat

      0

      0
    • Milo + HorLicks says:

      org bandar lak bgus sgt ker??
      dont make statement like that again ok….’jenis org kampung’..huhu..umum sgt tue….

      0

      0
  63. Lada says:

    tepuk dada tanya selera..tapi dlm keadaan skarang, x perlu la nk menuding jari pada mana2 pihak. bersyukurlah krn menerima ujian sebigini. myb dulu masa bercinta korang lupa pada Pencipta & oleh kerana Allah rindu nk dgr korang menyebut namaNya, sbb tulah Dia bg ujian yg kecik ni.

    0

    0
  64. lisa says:

    patut bersyukur la dpt tau dan putus ngan org mcm Mamat ni sblm kwin…blum kwin da wat hal apa lg da kwin nt…

    0

    0
  65. wanputra says:

    sape kate mamat tak hensem? hensem sangat3 lah, tue yg jadi playboy..tddmka, puih, wekkk, hatuih!

    0

    0
  66. SYURA says:

    ok la c adda cerita. atleast, kite tau la c mamat nie mcm mane org nyer kan..

    alah fara khalid oi. biase la tu org kapel xkan r nk pi cite kat org tentang bf sendiri peragai cam ne…

    habes tu da c mamat tu buruk siku sangat apesal !!
    c mamat tu mengaibkan org dulu.. so memg patut la kalo adda wat mcm tu..

    agak2 la mamat oi… nk publisiti je lebeyy dol !!

    0

    0
  67. Jejari Kontot says:

    Si adda ni adik rody kristal kan?gedik lah dier.masa kapel,kepoh satu malaysia.now dah break nak burok2 kan org.dah break..break jer lah

    0

    0
  68. aku budak baik says:

    muka cm beruk pon playboy..

    0

    0
    • bla bla bla says:

      muka cam awak handsome sgt ker…

      meh tunjuk muka tak lawa awak tu…

      nama ja budak baik, tapi hati busuk…

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      oi budak baik ! tk baik tau cakap orang muka macm berok! muka kau tu ok ke? jangan2 muka kau tu macm siamang ……….minah bukan menghina tapiiiiiiiiiiiii mungkin jugaaaaaaaaaaaaaaaaa yeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!

      0

      0
    • atieku says:

      xbaik ckp mcm tu.. wlau mcm mne pon peribadi die.. xperlu la nk smekn dngn haiwan..

      0

      0
  69. HoNeY bEe says:

    ape la mamat ni…dpt awek cantik pun dilepaskan…

    dasar buaya…xde la handsome manapun…

    aduhaiii…

    0

    0
  70. kasihan kat mamat says:

    dah la 2..korang d0k kutuk2 mamat ni ape hal?
    aku knl sgt si minah adda ni dia bukannya suci p0n.Dah tak dara!kwn aku penah main ngan dia

    0

    0
    • lulu says:

      pe yg awk ckp tu confirm2 la mengaibkan adda n boley jdy satu fitnah . awk patot takut dgn statement yg awk keluarkan . jgn satu hari nanti aib awk pula dibuka

      0

      0
      • HoNeY bEe says:

        bkn setakat aib jer, kena sama dek adda baru tau…

        aduhaiii…

        0

        0
        • HoNeY bEe says:

          *saman…

          0

          0
        • kasihan kat mamat says:

          dia tak akan berani saman sy p0n.apa yang sy cakap ni bet0l.Allah Maha Mengetahui.
          rasanya mamat p0n dah tahu perangai adda 2 caner. sebel0m mamat yg kena tinggal lebih baik mamat tinggalkan dia dulu.adda tu p0n suka tukar2 jantan jugak.cuba selidik dulu ok

          0

          0
        • zaia says:

          =O .. dh dia pn sama cmtu..?? ntah ape2 hal dorang nie..

          0

          0
      • kasihan kat mamat says:

        sy tak fitnah.demi Allah SWT, segalanya akan terbongkar jua.rasanya mamat tentu dah tahu perangai adda yg sebenar.lebih baik dia tinggalkan adda dulu sebelum mamat yg kena tinggal

        0

        0
        • lulu says:

          even pkara tu benar sklipun if u gntle baik u diam ja . aib org .tak baik kte dok canang .biar masa yg tntukan

          0

          0
        • kasihan kat mamat says:

          so adda tu baik ke?yg duk canang pasal mamat tu kenapa?mamat ada bersuara?tak ada kan?
          ntah2 si lulu ni ‘adda’ rupanya.haha
          cepat2…back-up diri sendiri..cepat2..

          0

          0
        • lulu says:

          adda canang psl mamat, ex dye. tpy awk yg tade kaitan ngn derng canang hal adda. hal dlm kain pula tu. sya juz bg teguran. jk awk tak dpt terima tpulg :). n sya bukn adda. malah dlm hal ni sya tiada menangkan adda atau mamat. setiap komen yg kita berisedikit sebanyak melambangkan peribadi kita.kwn awk pnh main dgn adda. sya tertanya-tanya kalau kwn awk jenis mcmtu awk pula mcmne?

          0

          0
        • ajeem says:

          jenis mulot longkang. hahahaha

          0

          0
    • M says:

      poyo mcm baik sgt minah ni.. i pun kenal dia..

      0

      0
    • bujang says:

      Hey!!….hal dalam kain pun nak sebar ke?.

      0

      0
    • kasihan kat ko says:

      aku rasa nickname ‘kasihan kat mamat’ ni adalah mamat sepah yg sebenarnye.sbb aku da stalk semua komen2 dia kt cni..dia tahu sumer citer psal adda yg sebenarnye.
      korang cube pikir,konfem si mamat sepah bukak n baca beautifulnara ni..

      0

      0
  71. anti-playboy says:

    npe playboy sume muke x ensem ek?yg btul2 ensem xde plak glabah nk jd playboy. aku mmg benci dgn laki yg x sedar diri cmni.muka huduh ada hati nk memilih pmpuan cntik

    0

    0
  72. class la sikit says:

    alahai, si mamat ni kalo bagi sejuta pon aku tak hengen, muka ber’sepah’….geli aku…cari je yg lain Adda oi…si fida tu pon jgn la desperate sgt…ramai lagi org lain, mamat cam yg duk atas pokok belakang umah tok wan aku jek…ceh…

    0

    0
  73. dezbie says:

    ala adda terkilan kawin nnt tak dpt tajaan. kan dia jg ckp penah x gf mamat cari dia maknanya dia dah maklum lbh awal yg mamat tu buaya tp sbb nak kan juga bercinta ngan artis dia buat derk je. so salahkan diri sendiri ler. selagi blm ada ikatan perkhawinan kita blm memiliki org itu. apalah sangat dgn cincin tanda, cincin perkhawinan pun org blh kembalikan

    0

    0
  74. kaktus memang la berduri says:

    apesal la korang sume nie emo telebey? ape y pmpuan tue ckp mamat xsuke awek seksi.pade aku btl lah keputusan mamat tue. putus ngan pempuan seksi nie n nk kawen ngan fida.wlupn pmpuan nie “konon”nye “hot” kan.tgk la hot ke xhot api neraka nanti.tue maknenye mamat sanggup kehilangan pmpuan cantik sebab nk cari isteri y at least tau jaga aurat. so xyah la nk backup sangat awek seksi nie.bebudak sgt lg pn minah nie.pakai seksi sbb nk cari perhatian lelaki.

    “sejahat2 mane pn lelaki nk cari isteri yang baek, jaga aurat” tue realiti y aku tgk.setakat seksi meksi nie dorg buat stock geli2 jek!

    so kt sbgai perempuan nie kena lah jaga aurat, diri dan maruah.bile da kena prek pastu kena tinggal jgn tuding jari kat laki.tgk la diri kt dulu.lelaki mmg xkan kesian kan perempuan y xtau nk jaga diri tue. sekian

    0

    0
  75. Myana says:

    jaga2 cik salmah ;p

    0

    0
  76. Tabitha says:

    Aduhai, banyak juga org suka kat mamat ni??? sorry rupa mcm beruk ckit ni… to adda, besalah kan bila ditanya inilah jawapannnya, to mamat; terserlah kejahatan tu and to fida, be careful gurl!

    0

    0
  77. ahaks says:

    ada peluang lg nk ngorat fida kalau camni..abis la kau mamat..

    0

    0
  78. che embOn says:

    muka cm tongkang pecah…heeiii

    0

    0
  79. miss yaya says:

    4hb lalu jumpa mamat dekat City Square dengan seorang perempuan . Time tu dia turun escalator then time tengah tertengok tu mamat mintak that girl kiss pipi die. kira mcm lovely couple laa. masa terserempak tu memang sah2 mamat. mamat kan orang jb. that girl free hair. tergedik2 kiss pipi die. wonder gak betul ke mamat couple dgn fida? habis awek yg jumpa kt jb tu? that time mamat pkai cap colour hijau and bag. memang sah2 la die. konon org tak perasan lah tu. cetttt. sepah xde die pun xpe. pffft

    0

    0
  80. Aien says:

    pernah jumpe mamat time kat finas. tp berlagak gile wehh macam lahh dia paling top. tak sedar dalam sepah tu dia paling tak menonjol. dia ingat dia top thats why suke pompuan ramai. haisshh, sumpah lepas kitaorang jumpe dia that day terus jadi benciii ah. sian sepah ada ahli macam mamat nih.

    0

    0
  81. miss wawa says:

    tak padan mamat,muka lawa takpe ni muka da mcm beruk perangai pulak buruk!! PHUIIIII !!!!

    0

    0
  82. M says:

    sudah la adda.. u tak payah poyo mcm baik sgt ye.. u pun perampas apa.. dulu rampas bf i relaks je.. xde rasa bersalah pun.. inilah karma org kata.. poor u.. anyway i tak sokong mamat pun.. but i still have to thank him for leaving u.. anyway, u’ve been dump twice.. there’s must be something wrong with u too kan.. so tak payah la nak buat cerita sedih u ngan mamat tu.. geli la..

    0

    0
  83. rianda says:

    aku pelik.mamat ni bukan je sepah, tp mmg muka pecah gila. apesal ade awek2 cun yg nak? tolong la. kalo x sbb maharaja lawak, aku rasa tong smpah lagi layak utk di tgk dr muka die. pastu ade hati nak jd playboy. ape kes? pmpuan2 ni xde taste ke?malu aku nak ngaku pmpuan. -_-‘ kalo x ensem tp baik, logik la jugak. di haram dedua pakej xde.

    0

    0
  84. luqman hakim says:

    mak aih muka macam indon buat rumah aku je.macam tak siap je.boleh dapat awek cun macam fida tu.

    0

    0
  85. Sweet31 says:

    Kesian fida… Tp sblom fida buat ape2 tindakan selidik dulu, k.. Biar bercerai skang jgn mase kawin nnti kena cerai… X berbaloi dik oi… Muke awk tu cantek…

    0

    0
  86. KAMUI GAKUTO says:

    saya nak jadi aretis la klu mcm gini. senang-senang jak dapat gulpren lawa. cissssss,, si adda ni pun bolehh tahhan jugak orangnya.

    tapi ndak apa la, nnt lps jadi aretis saya mau pigi tackle si neelofa atau si juliana evans. klu tidak pun si MILF star maria farida. kakaakakakakakh

    0

    0
  87. Sab says:

    Wahwahualam…
    Byk ayt yg sy xphm..taip laju sgt kot…hehe…

    0

    0
  88. hawa says:

    BAB MENGUMPAT MENGUTUK MENGATA MELAYU LAH JUARA!!!!!!!!!!!

    0

    0
  89. KAMBING says:

    astaghfirullahalazim …….ish2 …..kenaper lar korang ni …muka dier korang kater cam beruk lah ,org indon lah tuuu semua aderlah sebaik-baik ciptaan Allah SWT …….

    0

    0
  90. join_mengomel says:

    isy2 cmni plak jd nye kisah cintan cintun depa ni kan…time tgh cinta sakan sumernye best2..kentot pn bau wangi..skrg bila dh clash? mcm2 plak citer burok kua..

    perang baru bermula …layan je laaa..sian kt fida..mesti penin, xpasai2 terjoin sket2 dalam cite busuk depa

    0

    0
  91. sesuka hati je kutuk org says:

    ..amboi..sesuka hati jek korang kutuk muke org..tahu x rupa manusia ni ciptaan ALLAH..korang kutuk rupa org, maknayer korang kutuk ALLAH..ada akal ke?ade agama ke korang ni?kalau nak kutuk, kutuk perangai..itupon korang kene pastikan apa yg si ADDA tu citer betul..korang tahu ke citer sebenaryer?ade si ADDA ni citer dia yg beria2 dan terkejar2 Mamat selama ni?smpai satu kampung tahu yg ADDA ni sampai sanggup kejar mamat kt rumah dia..sampai keluarga Mamat pn pening nak layan perangai si ADDA ni..Jadi manusia biar beradap dan berilmu skit..jgn main kutuk jek..kalau org buat salah, sile tegur dgn cara baik..kalau kutuk2 org dgn bahasa kasar, sebenaryer diri sendiri tu lebih teruk dari org yg dikutuk..x sedar lagi?sile beli cermin besar2 dan berdiri depan cermin tu tiap2 hari..

    0

    0
  92. penyokong jozan says:

    patutnye hari tu bia jozan yg menang raja lawak dr sepah wat pe. i love jozan to the max. hahaha

    0

    0
  93. epalhijau says:

    X semestinya muke cntik..perangai pun cantik gak…cube muhasabah diri sendiri ape yg dy dh buat sbelum2 ni..Allah itu maha adil…what u give u get back..x payahla nak canang keburukan org..fokkkk feekkkk fokkk fekkk jek…x payahla nk hina paras rupa org..sebab sumenye pinjaman Allah..

    0

    0
  94. what the? says:

    failed!

    ps: still failed!

    0

    0
  95. selama aku stalk di adda ni , dulu dia bercinta sakan dengan si talha then break and talha pernah buat statement dalam media punca dia break sebab si gf curang .

    tapi memang betul pun , tak lama lepas adda buang gambar talha dalam fb dia trus muncul in a relationship dengan lelaki lain .

    kalau nak ikutkan banyak juga lelaki dalam masa setahun yang bercinta dengan adda ni sebelum mamat sepah , kira bertemu buku dengan ruas lah haha. kesimpulannye sama je perangai . tak payah nak burukkan mamat sepah sampai macam tu sekali padahal kau pun sama je . cuma kali ni kau tak boleh terima sebab kau yang kene tinggal biasanya kau yang tinggalkan orang kan ?

    what goes around comes around babe . good luck ! dah bertudung tu jagalah mulut elok-elok . tak payah nak cerita aib orang , cermin diri . renung2kan dan selamat beramal .

    0

    0
    • ria says:

      Allah tu bayar ‘cash’.. stuju sgt what goes around comes around… baik ko buat, baik la ko dapat.. buruk ko buat, buruk la ko dapat… curang ko buat, curang jugak la ko dapat… bila dah kena batang idung sirik, xleh trima pulak… manusia.. manusia… mudah sgt alpa… huhuu

      0

      0
    • kasihan kat mamat says:

      betul tu.aku p0n kenal ngan adda tu.’playgirl’ juga…mamat tinggalkan adda sbb adda tu dah x ‘suci’ ok… Allah Maha Mengetahui

      0

      0
  96. asal kampung says:

    adoss br bercinta kot..nak kecoh apanya…rilex arr beb!! x payah la nak salahkan sapa sapa..masing2 ada silap buang yg keruh amik yg jernih ..byk menda len bleh pikiaq..mcm jd sukarelawan utk hadapi banjir ka..adoii putus cinta mcm kes nak bercerai da skang ni..

    0

    0
    • ria says:

      ru la pasai.. pelik aku.. cam meroyan dah aku nengok si adda ni.. asik2 kuarkan stekmen yg buruk je pasal si mamat tu…

      0

      0
  97. Mr Leypark says:

    wah, 1st time my pic yang di hosted dekat my site masuk beautifulnara.com :) hehehe cayalah abg nara!

    0

    0
  98. moon says:

    hahaha…xboleh nk tahan gelak aku baca statement si adda ni…muka mcm mamat 2 boleh melukakan hati ramai pompuan2 cun…dasat2…bukan main lg yek si mamat ni..tp mmg betul kot adda 2 dia jdkn stok aweks jer,bukan bini..playboy2 pn mst nk bini pakai tudung mcm fida 2,kt tv kan sokmo kuar citer gitu…mamat2,aper ayat ko guna ushar awek2 cun yek?teringin nk dgr mn tau aku pn cair dgr…hehehe

    0

    0
  99. LN says:

    MENTALITI ORG KITA:

    MENGHUKUM PADAHAL BARU DENGAR SEBELAH PIHAK.
    FEEDBACK NEGATIF BILA SI PENCERITA BERCERITA NEGATIF SESEORG. (BARU SEBELAH PIHAK)

    ada beberapa komentor yg berfikiran adil. hanya beberapa.

    0

    0
    • buah hati says:

      sebenarnye ramai di kalangan yang komen di sini , bukan sahaja dengar cerite sebelah pihak , rasanya mereka tahu siapa adda dan siapa mamat. Rasanya before diorang komen pun mesti diorang rujuk fb budak berdua tu kann, dan rasanya ramai yang tahu dan sesiapa yang ada fb adda tu pun boleh nampak betapa bersilih ganti bf si adda cepat je bertukar ganti ..

      takde point pun nak aibkan sana sini..kalau dia percayakan tuhan. Boleh je buat statement pedas tanpa perlu mengaibkan orang lain. Kalau orang lain makan najis.. kita pun kena makan najis sama ke? Kau cuba tengok fb si adda tu dh macam fb perempuan meroyan, kejap marahkan si mamat kejap cakap masih single dan belum berpunyalah apa dah macam desperate nak bercinta je

      rilek rilek je sudah.

      0

      0
  100. fadhly says:

    lepas ni keluar la statement mamat, “saya akan putuskan hubungan kami mengikut adat”. LOL

    0

    0
  101. Tina turner says:

    Kesian mamat org ckp muka die burok.. Burok2 pon awek lawa2 minat kat dia. Korang nak kutuk perangai burok xpela tapi jgn la rupa paras yang dikutuk. Nanti tuhan bagi muka korang buruk baru tau

    0

    0
  102. kamielana says:

    bodoh betul ko mamat, menatang ko!!!hidup2 aku benci ko, dunia hiburan tak patut ada ko!!!

    0

    0
  103. ria says:

    pelilk aku… setau aku la.. adda ni yg lebih2 citer pasal si mamat tu.. mamat tu xdek plak aku baca aku dengar yg dia kuarkan stekmen burukan adda tu.. apa kes la nak bukak aib org.. tu baru bercinta dah cengitu skalik.. agak kalo cerai berai, mau yg dalam2 pun dikeluarkan… Allah tu kan Maha Penyayang, Maha Adil.. kira ok ape ko putus ngn mamat sebelum ko ada apa2 ikatan… kang dah kawin cerai berai lg haru… ko sepatutnye bersyukur… berdoa semoga ditemukan jodoh dgn org yg soleh, yg baik.. bukan playboy.. camtu pun xleh nak pk… huhuu.. hape pun xbleyyy…

    0

    0
  104. mereka ni pelakon hanya bercinta macam budak sekolah jer, cinta monyet, jap lagi tu berpisah lah…dah ramai macam tu..,

    0

    0
  105. basshunter says:

    dua2 something wrong je..kui3… tp org curang mmg x boleh dimaafkan..mamat ni pon sengal..boleh lak ckp x suka pompuan seksi..mase ko mengayat org tu dlu ko x pikir lak org tu seksi ke apa??skang org tu da bertudung da….seksi lagik ker? lg pon setiap org leh berubah..samada baik or buruk..terserah..

    bg aku normal je kalo adda nk mengamuk psl mamat..pas bercinta berthn, last2 kne dump dgn alasan x logik..alahai…kalo korg kne dump pon sikit sbyk korg ade gak mengamuk…x payah la nk bohong berlagak diri tu mcm suci sgt..hahahaha..

    0

    0
  106. Rai says:

    Si mamat ni yang berlakon dalam filem Rise of the apes tu kan, muka cam beruk. Kenapa ler pompuan cantik nak sangat ngan dia ni, heran aku. samalah macam kes si Tauke. Si Fida ni pun jangan ler desperate sangat, ada lebih baik untuk awak. Si Adda pun cun giler. tak padan langsung. Cam langit ngan bumi.

    0

    0
  107. nur says:

    mamat2..apa lah ko no ni kan…semua org ko nak kebas…nak kan ppuan cntik2…ish x leh bla ah ngn perangai ko 2…wekkk!!!

    0

    0
  108. kasihan kat mamat says:

    bukan setakat kutuk mamat je korang patot selidik adda juga ya

    0

    0
  109. i am supermak says:

    mamat..mamat…sian aku tgk ko..wlpun muke cam tempe basi digoreng hangit..ade hati nk jd playboya…nk jd artis ni buat le pangai leklok sikit..ade je artis yg ala2 tempe tp still rezeki mencanak2..coz pangai baik..ni ko dhle…ish3x..!!xtau mak nk ckp pe lg..doa ko berubah dh la..

    0

    0
  110. baget hot.. says:

    setau aku n dari segi pgalaman aku yg xseberape nie.. laki mmg suke enjoy,playboy..kawan gan byak pmpuan,tido gan pmpuan ke ape.. tapi bile smpai seru die nk kawen nk taubat tau plak die nk carik pmpuan yang baik2…aku bace komen kasihan mamat, adda dh penah main gn byak laki/dh xsuci n mamat tau? cnfirm mamat pn dah main gan adda kan? betul x ape yg aku ckp?

    0

    0
    • kasihan kat mamat says:

      demi Allah SWT sy tak menipu.sy cuma takut adda terkena batang hidung sendiri je.selidik adda dulu sebel0m korang d0k kutuk2 mamat

      0

      0
  111. ntah ler says:

    kalau dah putus tu… tak yah ler buka aib org pd seantero dunia… mmg mgkin sidia ade keburukkan dan kelemahan yg KONONNYA dulu awak bleh terima seadanya. Kenapa bila dah ditinggalkan… keburukkan sidia di canang dimana2… takut nnt aib awak pula yg berburai bila sidia membalas atau membuka suara… nnt awak pulak yg mndapat malunyer…

    0

    0
  112. secret says:

    alahai.. lelaki kalo dah ade yang laen mmg cam ni.. sy kne lebih teruk dari ni.. sampai skrg.. die still same.. x pernah berubah.. maki hamun saye sampai sekarang.. dah jumpa dunia laen.. cm tu lah laki… kita ni cam sampah..

    0

    0
    • ntah ler says:

      jgn sesekali anggap diri kita mcm smpah walau kita terima blsan mcm tu dr org yg kita prnah dicntai…
      kita harus brsyukur kerana kita tak terus brsama dia… msti ade yg lebih baik dari dia yg telah ditelah ditentukanNya… kerana Dia lebih mengetahui ape yg terbaik utk kita

      0

      0
  113. suzi says:

    mamat sepah tu yg bodoh…dpt yg cantik tk menghargai…dahla muka buruk pangai pon buruk…nauzubilah…hanye sb cincin yg tk bernilai pon nk ungkit2..smpai bekas2 nk amik..tu ke yg layak dijadikn suami?? mengungkit2…jantanni langsung tk layak jd suami..syuhada tkkn bukak rahsiani klu mamat tk buruk2kn syuhada dulu..sape leh tahan? korg fikirla..

    0

    0
    • Awwalulkalam says:

      Perangai buruk tu ok lg…muka buruk tu tak terase hina ciptaan Allah ke sbb wajah kita diciptakanNYA? Semua elok2 belaka cuma berbeza…jgn kutuk lebih2 melainkan kita sendiri adalah sehensem Nabi Yusof atau penah menang Miss Universe..

      0

      0
  114. jantan tak hensemm says:

    ramai yg tak tahu sebenarnya adda yg curang,bukan mamat.mamat dah tahu perangai adda caner tu yg dia tinggalkan adda.

    0

    0
  115. nana says:

    si mamat ni bukan la handsome pun.malah, tak dapat masuk kategori tampan, kacak, good looking atau handsome. tapi ada pulak org nak berebut dia. * tak faham la

    0

    0
  116. zaia says:

    apesal la asyik kuar, “You are posting comments too quickly. Slow down.” “You are posting comments too quickly. Slow down.”!!
    bukak blk dh tetibe mcm kura2,pstu dpt laagii “You are posting comments too quickly. Slow down.”??!
    isk,geram lak aku!

    0

    0
    • bujang says:

      Agaknya semua org. dapat cam tu…..lepas taip..masa nak kelik submit comment tunggu kejap beberapa saat then kelik.
      Aku dah kena dulu banyak kali….sekarang dah tau dah…..leceh betul…….

      0

      0
  117. Queen Cobra says:

    Rata2 pengomen sini ckp muko mamat tak hemsenggg…So mamat harus ko pakai topeng..Hhehehe.

    0

    0
  118. TENTENTEN says:

    BIAQ PI LAA DIER DUA ORANG NI.. YANG PASTI PALING BODOH ADALAH FIDA…~

    0

    0
  119. DAYANG says:

    dalam hal ini kite x tau saper yang betul atau tak. ape ape pun aku x setuju tindakan adda.

    0

    0
  120. nina79 says:

    Hahahahah..kelakar lah komen di atas!!! muka adda ni mcm ziela jalil..

    0

    0
  121. Daniel says:

    bagus lah..dari diaorg kawen kemudian cerai berai..bagsu berpisah sekarang.Buat apa nak lawan jodoh dan takdir….lagipun..erm lumrah lah lelaki di msia ni..baru nak fames skit dah besar langkah…hati besar nak benda bagus…padahal tak ingat ke mula2 nak naik tu..dgn siapa dia bersusah payah semua tu….dah senang…senang sukati dia je kata tak sesuai lah apa la…cuba korang mcm aku yang tak fames2 ni….ada aku nak tukar2 awek?hahah..mungkin kalo aku fames mcm mawi,nabil,apek tu…aku akan tukar awek yang sama taraf artis…ok itu bukan aku lah..KALAU….sebab trend sekarang ni..kalo dah fames…memang confirm akan cari lain…

    0

    0
  122. boboy says:

    TANJAT BOBOY!!!!

    0

    0
  123. SHUIB SEPAH says:

    mamat… lu jgn try bini gua dah… gua sepak lu..

    0

    0
  124. Toybaby says:

    Mamat tu memang kuat propa, sanggup junjung alquran bersumpah, honestly mamat memang kuat penipu n pembohong, tak perlu cakap banyak biar Allah jua menentu kan dan membalas setiap perbuatan mungkar mamat.

    tak takut Tuhan, pandai berpura2 di sebalik ajaran agama.

    Apapun ramai tertipu dengan karektor PURA2 mamat. Punca sepah berpecah confirm sebb mamat paling degil dan tak displin, tak sumbang idea. tak caya leh tanya dari hati ke hati Jep Sepah.

    0

    0
  125. liesa arissa says:

    cam budak2 punya cter lar….korg da besar ler,cube lah bsikap matang ckit..kan dosa mengaibkan sesame manusia…hmmmm…

    0

    0
  126. darlynna says:

    kisah percintaan budak darjah 6 ni…da bagi barang ambik balik…tapi apa2 pun tak perlu nak kecoh sangat kat media ngan ceta 20 sen ni… masa bercinta punya manis ayat yang kuar dari bibir..da putus..nah hambikk kau..macam2 lak yang kuar…huhuhuhu..adda ni pun 1 da putus..putus jak la…ramai lagi lelaki luar sana yang nak kat engkau….ntah apa sangat yang ada kat mamat ni buat kau tertawan…

    0

    0
  127. miss yaya says:

    memang sah lagi sahih yg jumpa kt city square jb, 4hb tu mamat dgn free hair girl yg kiss2 pipi tu. i did mention bout *cap hijau for previous comment. mmg xsilaplah mamat yg i jumpa
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=191269017612168&set=a.124875917584812.23446.123557437716660&type=1&ref=nf

    0

    0
  128. me says:

    “HONEY BEE : ape la mamat ni…dpt awek cantik pun dilepaskan…

    dasar buaya…xde la handsome manapun…

    aduhaiii…”

    salam.. kalu cantik pun ditinggalkn.. mesti la ada yg tak kena dgn adda nih.. logik akal la kn..

    0

    0
  129. ada aku kesah says:

    erk elehhhhhhhh minat ni. Baru couple kut dah nak kecoh2. tak malu betul la kooo ni.

    buat malu je!!!

    0

    0
  130. pompom says:

    konon tak suka pmpn seksi..family akak adik abg seksi jerk…..owg tmn putri kulai ni

    0

    0
  131. ohoho says:

    ak kenal sgt3 adda ni..dia ni sedara ak jgak..mmg suka kacau laki..laki/suami org pon dia kacau..nk duit semata-mata..kami sdara dia ni malu nk mengaku dia ni sdara kami..

    0

    0
  132. kak l says:

    ala..ala…, biasala artis, dah da duit sikit, dah nak perempuan keliling pinggang, kalau muka macam pemungut kelapa pun, tapi kocek berisi , ramai perempuan pi, yang si para perempuan, carilah la yang berpndidikan, berkal dan berilmu…… jgn sebarang tibaiiiiii, nabil pun ……………

    0

    0
  133. sesuka hati je nak kutuk org says:

    pompom: kalau nk kutuk mamat, kutuk dia jek..x payah nak libatkan family dia..dlm hal ni family dia x salah..silap2 x tahu pun pasal ni..Bagusler korang semua kutuk n maki mamat..bertambah pahala dia..mudah2an makin bertambah rezeki dia..korang dapat ape?dapat dosa yang mmg dah menimbun tu…wpun aku ni SEBELUM NI LANGSUNG TAK MINAT kt mamat tapi disebabkan org2 yg mcm korang ni, tetiba aku jadi minat kt dia plak..rupanyer ramai lagi org MELAYU dan ISLAM masih x tahu ape hukum mengutuk, memaki dan mefitnah org sesuka hati tanpa bukti yang sahih..

    0

    0
    • aku backing korang says:

      yang penting kubur lain-lain mati sok,,,,xper…kutuk jer…sok sampai waktu kita tobat laaaa……ahahahahaha

      0

      0
  134. Toystory4 says:

    Isu Mamat, Jep buka mulut (sumber sinar harian)

    Kisah perpisahan Mamat dan Adda bukan lagi isu baru. Namun setelah adik kepada pemain gitar kumpulan Kristal, Rody ini membuat kenyataan mengenai perpisahan mereka menerusi sebuah akhbar baru-baru ini, timbul pula kontroversi lain.

    Selain mendedahkan perangai buruk Mamat, Adda juga mendakwa Mamat adalah punca utama kumpulan Sepah berpecah.

    Adakah benar dakwaan bekas kekasih Mamat?

    Zass mendapatkan komen ahli Sepah, Jep atau nama sebenarnya Mohd Nadzri Bin Zainal Abidin untuk mengetahui kisah sebenar. Jika sebelum ini, Jep lebih selesa menutup mulut di atas isu perpecahan mereka, kali ini Jep bersedia meluahkan konflik sebenar yang berlaku dalam kumpulannya selama ini.

    “Saya tidak menafikan kenyataan itu. Sebelum ini, orang tak tahu apa masalah kami hingga saya putuskan untuk bergerak sendiri. Terus terang saya katakan, masalah disiplin dan tiada komitmen adalah faktor mengapa kumpulan ini tidak boleh bertahan lagi.

    “Saya sudah pendam terlalu lama perkara ini dan tidak mampu bertahan lagi. Saya dapat rasakan kami boleh berjaya dalam industri seni ini apatah lagi kami bertiga sekampung. Masing-masing sudah mengenali keluarga serta tahu kelemahan dan kelebihan diri.

    “Tapi, apa yang boleh saya katakan, saya sudah penat dengan ahli yang tiada disiplin dan komitmen dalam bekerja. Ada yang buat sambil lewa dan menganggap semua perkara itu remeh-temeh. Saya mula bosan dan takut untuk bersatu lagi,” katanya ketika dihubungi semalam.

    Mengakui ada ahli yang sukar memberi kerjasama lebih-lebih lagi memberi idea untuk setiap persembahan mereka, Jep lelah dengan perkara sedemikian.

    “Bayangkan dari minggu pertama hingga minggu ke enam Maharaja Lawak, idea dan jalan cerita datangnya daripada saya seorang. Shuib juga ada membantu memberi idea dan selalu berbincang. Tapi, hanya kami berdua sahaja.

    “Saya penat kerana saya juga sibuk seperti yang lain. Kerana itu saya ambil keputusan untuk kuburkan sahaja Sepah. Apatah lagi, semakin banyak masalah peribadi yang timbul,” katanya yang nekad berpecah selepas menjuarai Maharaja Lawak.

    Hanya kerana nila setitik

    Lanjutan daripada perpecahan itu, Jep turut terkena tempias lantaran pelbagai cerita kurang enak yang melanda salah seorang ahli yang bermasalah.

    “Macam-macam yang saya dengar. Kaki perempuan, masalah disiplin, tak datang fotografi dan ada lagi yang membabitkan individu ini. Bukan hanya dia, malah ahli yang lain terkena juga. Hanya seorang buat hal, dua lagi akan menerima padahnya. Sepah tak ada disiplin, berlagak dan tak tepati masa.

    “Sebagai kumpulan, sudah pasti saya mengambil sikap menegur di mana kurang dan silap. Tapi apa kesudahannya jika segala teguran dan nasihat tidak diendahkan? Jadi, keputusan berpecah ini adalah jalan terbaik,” katanya.

    0

    0
  135. papapapapdomak says:

    mmm…yelah tu!kli dua-dua slh…maklumlah selebriti skarang..mna boleh dipercayai..:PPP
    smuanya palsu!!

    0

    0
  136. lantak la ko says:

    haha. lelaki2 commentator ni pon bkn baik sgt. nk nasihat org knon….nk kutuk org sana sini konon..dah mcm mak joyah dah aku tgk…ckp xlayak buat bini la..ape la….ingt dri ko 2 layak sgt la jdikan suami…yg aku nmpk zaman skg ni, pmpuan cm adda la yg ko amek buat jdi gf ko…last2 jdi bini ko gak…sbb nyer pmpuan yg baik2 pon xingin laki cm ko 2….diri sndri 2 jaga dlu……..

    0

    0
  137. Zalina Zakaria says:

    pelik la…tak hensem (muka mcm spesis beruk) tapi GF dia semua cantik.2…dia pakai minyak senyonyong agaknya…

    0

    0
    • manisnya kurma ituuuuuu...nyum2 says:

      hahahahahahhahahaaa..spesis berukk…tp aku skong muka dia mmg mcm beruk kan..HAhahahahahahaahaha!!

      0

      0
      • kurma yusuf taiyob tawar says:

        ahahhahahaha…….sokong2….da la muka planet of the apes…..dah tu disiplin ntah apa2…kurg ajaq suma ada kt mamat ni.aku ingt lagi tgok gelak khas, dia suka main kepala man belon…tolak mcm mainan…x caya cuba tgok….korg nak backing si mamat ni cuba la tgok gelak khas…yg sekolah budak nakal yg ada siti sarah tuuuu…

        0

        0
  138. ADEQ says:

    pd smua commentor jgn mdengar sblh pihak je x bek tau..asam garam dunia artis..jd mcm nie pn sbb mamat nie artis kalo la die nie org bese xde pn cter die nk heboh2…

    0

    0
  139. apa2 aje says:

    Kasihan kat mamat ialah mamat sepah agaknye.

    0

    0
  140. lili says:

    pelik la…tak hensem (muka mcm orang) tapi GF dia semua cantik.2…dia pakai minyak senyonyong agaknya…

    0

    0
  141. peminat kumpulan sepah says:

    bila dengar sesuatu yg buruk ttg org lain, jgn terus judge yg org tsebut salah…pkir positif n dgr dr kedua2 belah pihak..tu lebih mulia…kalo bnda btol jd umpatan, kalo bnda salah jd fitnah..dua2 dosa besar..pkir2kan :)

    0

    0
  142. manisnya kurma ituuuuuu...nyum2 says:

    aiee c jonggang pun pndai jua ia berplayboyyy..herannnn akuu…muka x hensem tp awek2 dia smua cun2 gileeeee…hahahahahaa~

    0

    0
  143. pelik says:

    apelah ko ni mamat…habis madu sepah ko buang

    0

    0
  144. adakukesah says:

    aku da cakap, tak yah la susah2 dok mengundi habiskan duit semua…bersubahat namanya tu sbb bila dah kaya /tekenal mula la nak aniaya org

    0

    0
  145. oct1883 says:

    ala.. dua2 dah jumpa pengganti, ok la tu. watpe nak kecoh2 lagi.. muka cam mamat tu pun leh jadi rebutan sampai nak bunuh diri ke? dahla mulut laser. :P penah gak la dengar si rody kristal (abg adda) cakap dalam melodi dia tak tau apa2 pasal hubungan mamat n adda ni dia cakap dia tak suka adda ada gosip2 kapel2 camni. agaknye rody tak ngam dengan mamat kot? :P sekadar speku aku je ok? :P

    0

    0
  146. suhaila says:

    mamat ni mmg dah ntah pape la…camne die boleh jadi playboy erk…dah agak dah punca sepah berpecah mmg dari mamat…

    0

    0
  147. lili says:

    kalau nak komen pon..xbaik katakan muka mamat mcm beruk laa huduh buruk laa..apa pula perasaan mak ayah dia bile dgr org pgil rupa anak mereka mcm beruk…luluh hati rasanya..berpadalah bila berkata kata

    0

    0
  148. kutuk kaw kaw says:

    1) adda/ mamat xbaik buka aib msg2 in public
    2) mmg mamat xhensem pon, kenyataan
    3) mamat buruk siku, dah bg cincin minta balik, taktik kotor plak tu, menipu nak tkr dgn rantai, sbb dia tau kalo kata minta cincin sbb nak putus, confirm kena maki setong dgn add
    4) mamat curang, dan playboy, dia pilihje sapa dia nak, sesedap rasaje siapa dia nak tggl
    5) fida ni pon buka tudung gak kat luar, on off pakai kan fida kan3…
    6) nasib kaulah adda, terkena dgn mamat

    0

    0
  149. babay sayang says:

    kesian mamat korang ingat korang semua ni baik sangat ke sampai nak mengati orang tengok kat cermin dulu

    0

    0
  150. suria says:

    ntahla aku nk kata pe….mamat ni pon satu…bercinta tu pada2 la…ingat saat ni kita femes la…nnti da x femes xdenya mcm ni nasib awk tuh..harap awk akn brubah la…x elok buat mcm ni…org kata apa…muka biarla biasa2 pon, asal akhlak elok…tgk gmbr fida awk amik yg nmpk rmbt pon da taw da awk ni perangai cm ne..nauzubillah..

    0

    0
  151. Aku Insan Biasa says:

    Hmm..mmg masing-masing ade pilihan sebelum buat keputusan. Tapi jgnlah putus disebabkan rupa paras. Rupa paras x kan kekal..lambat laun berkedut jugak..Yang kekal hanyalah Dia. Kite nk kawin bukan nye tuk sehari dua..hari ni dpt wife cantik, tp lame2 tetap aku tua jgak. Kalu nk pilih rupe paras, mmg x kan abis. hrni jmpe yg cantik, besok jumpe lagi cntik..bile nk abis?so, carilah yg baik hati budi, hormat, bertanggungjawab n tahu jugak hal2 keagamaan.

    0

    0
  152. Waniey Shaari says:

    lainkali jgn BERCINTA SEPARUH MATI. skng masing2 nk buka AIB sndr. wallahu’alam =)

    0

    0
  153. amendeee la korang ni.. says:

    mende yg korg bsing2, kutuk org sini, sane..pe pekdahnye??? ingat boley selesai ke mslah negara???

    0

    0
  154. rhea says:

    Muke macam planet of the ape tu pun korang nak berebut…tak bleh blah la

    0

    0
  155. lily says:

    muka mcm berok mak yeh mcmni pun playboy…kelakar betul aku..

    0

    0
  156. hani khan says:

    wei ppuan2…tak payah lah rebutkan mamat ruper beruk ni meluat aku

    0

    0
  157. nita says:

    knp fida suka sgt dkt mamat dah la x ada rupa playboy hati2lah pilih laki

    0

    0
  158. halimah jongang says:

    setuju ngan LADY….pelawak tempel je dia ni…dia yang lebih lebih masa bagi speech lepas menang tu…hahahaha u masih ingat ayat dia ek….jepp ngan shuib punya la cool…..jepp ngan shuib lagi menyerlah dan lawak diaorang yang mantop giler…Melodi pagi tadi dah kuar statement Jepp ngan shuib dah officially gugurkan mamat ni..dan group pun dah tukar nama ‘SEPAH 2″…Tahniah SEPAH 2…jepp ngan shuib bakal meletop….thanks to mamat yang agak leka dengan citer peribadi and disiplin…akhirnya..tergugat masa depan sendiri…good luck Mamat….is the end of your career…..

    Dah macam trend skrg ni…ppuan sekrg minat sgt kat pelawak …tarikan nye ialah mereka suka pada lelaki yang ada sense of humour…tambahan plak diaorag ni artis…dunia glam…dan poket tebal…x gitu….

    0

    0
  159. lulu says:

    “lepas seorang, seorang lagi dia kenakan” – haa skang dia dah kenakan fida pulak…..malula wei jantan cani xde otak nk pk panjang sblm upload gmbr. tp tetap slh fida, klu fida xbiar dia amek gmbr xkan si bodoh babun tu nak amek, tul x? apepun, masing2 mmg ada salah. betul juga telahan Adda, mmg tak kekal dorang.

    0

    0
  160. adda mulut longkang says:

    euww teruknya adda ni..saja nk ikut glamer maki2 org..bodohlah betina ni..puii

    0

    0
  161. […] Ada iaitu bekas kekasih (awek) Mamat Sepah memberitahu dan menjelaskan sebab mereka putus cinta. Sumber. Semua sudah maklum dimana Mamat Sepah sedang hangat bercinta dengan pelakon baru yang sedang naik […]

    0

    0