Written by AbangNara | May 22nd, 2013

Susulan kata-kata “Mak Afiq kurang siuman kot“, Eina Azman telah dikutuk dan dicerca oleh ribuan manusia yang kecewa dengan kebiadapannya. Siapa yang tak bengang kan? Kurang siuman sememangnya satu perkataan yang sangat kurang ajar.

eina azman

Berkata kepada Sinar Harian, Eina Azman memberitahu yang sepatutnya perkara tersebut adalah “off record”. Kata Eina:-

Apa yang Eina cakap petang tadi sekadar meluahkan…bukan untuk disiarkan. Eina lupa nak cakap ‘off record’

eina azman

Amboi boleh pulak macam itu? Nasib baik selepas ini Eina kata taknak keluarkan apa-apa kenyataan lagi. Selamatlah kita daripada mendengar kata-kata yang tak masuk akal daripadanya.

Selepas keluar kenyataan itu, ramai sangat orang kecam Eina…hukum Eina. Jadi, sekarang, Eina nak guna undang-undang, biar undang-undang lah yang menilai, kami ini betul ataupun salah. Keluarga Eina yang nak saman, bukan Eina. Eina dikecam pelbagai pihak kerana hendak menyaman orang tua. Ini bukan soal orang tua ke bukan orang tua, ini melibatkan maruah. Dia tuduh Eina tanpa bukti pun

Diharap Eina berpegang pada kata-katanya dan tidak lagi mengeluarkan kenyataan. Abang Nara boleh sakit jiwa setiap kali membaca kata-kata yang keluar daripada mulut Eina. Biarlah hal ini selesai di mahkamah. Nanti kat sana Eina boleh cakap sepuas-puasnya.

P.S: Model kismis yang sangat meloyakan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

330 responses to Lupa Nak Cakap “Off Record” – Eina Azman

  1. si comel says:

    afiq, ko biar je pompan ni cakap mak kau kurang siuman?!

    0

    0
    • bubblepop says:

      pompuan ni mmg bangang abadi…

      0

      0
      • blah laaa weeii, artis sendu oi says:

        bukan bangang, memang BODOH piang, cakap tak pakai otak. kalau jumpa depan2, aku ludah minah ni. lempang laju2, kasi sedar diri. lupa nak off record konon. benda da jadi la bodoh. kalo komen negative kat twitter ko boleh delete, maaf la ye..apa yg ko da cakap, “mak dia kurang siuman” tak boleh delete. harap maklum. orang sume dah tahu perangai ko yang bodoh piang.cakap tak guna otak.

        0

        0
        • pelik says:

          bangang bertingkat-tingkat.. tak kesahla off record ke tak.. yg pasti, memang ko yg cakap.. bukan orang laen.. memang patot pon ko diam.. dari ko bercakap bende yg xsemenggah.. dari orang kutuk ko melambung2.. diam lg baek.. tunggu je la kes saman tu.. baru bukak mulut.. senget.!!

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          oiii Eina,

          pernah dgr tak, terlajak perahu leh undur, terlajak kata buruk padahnya?

          ok, mmg ada kena mengena dgn ko, tp aku tak nk bg yang tu… aku nak kata kat ko…

          OFF RECORD KEPALA OTAK HANG!!!!!!!!!!!

          0

          0
        • blah laaa weeii, artis sendu oi says:

          lagi satu ko perasan tak?
          “Eina dikecam pelbagai pihak kerana hendak menyaman orang tua. Ini bukan soal orang tua ke bukan orang tua, ini melibatkan maruah. Dia tuduh Eina tanpa bukti pun”

          -bukan soal org tua ke bukan org tua??ko ingat ko sorang je ada maruah?mak afiq takde maruah?otak lu mana bai?kalo minah ni adik aku, aku sepak terajang sbb kurang ajar!

          0

          0
        • lala says:

          kopipes dr fb kok ping

          Fynn Jamal
          aku baru tau kita ada lesen berkata ikut sedap hati BILA kita lafaz “off record”.

          contoh:
          “off record la ye– tapi milah tu memang hadap jantan sikit”
          “rizki kan memang kaki kikis duit perempuan. eh. off record la ye”
          “abang ngah, ni mak nak cakap. abah kau nak kawin dengan janda nasi lemak tu. off record tau”

          serius aku baru tau.
          ok.
          aku nak amalkan.

          nanti masa mungkar dan nakir tanya:
          “si polan!! kenapa kau perlaku sekian2, wahai si polan??”
          aku nak jawab:
          “er.. ni nak off record ke acaner ni?”

          0

          0
        • lala says:

          kopipes dr fb..td mention nme kene delete komen aku..

          aku baru tau kita ada lesen berkata ikut sedap hati BILA kita lafaz “off record”.

          contoh:
          “off record la ye– tapi milah tu memang hadap jantan sikit”
          “rizki kan memang kaki kikis duit perempuan. eh. off record la ye”
          “abang ngah, ni mak nak cakap. abah kau nak kawin dengan janda nasi lemak tu. off record tau”

          serius aku baru tau.
          ok.
          aku nak amalkan.

          nanti masa mungkar dan nakir tanya:
          “si polan!! kenapa kau perlaku sekian2, wahai si polan??”
          aku nak jawab:
          “er.. ni nak off record ke acaner ni?”

          0

          0
        • missa says:

          yang paling bersalah skang ni afiq muiz. dielah yang kene bertindak sebenarnya. Jaga maruah mak die dari pompuan tak tau malu ni. Ni tak! duk berkepit je ngan pompuan ni. Afiq muiz! ko ni dah kene bomoh ke ape? wake up lah oiii!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          lupa nak off record? kiamat nnt ape yg ade dalam hati ko pon boleh diulang siar.

          0

          0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          sabar sabar blah laaa jangan ikot kn hati u yg marah tu sabar sabar…. Allah akan sentiasa berada kt mak afiq sabar yeeee…… biar kn eina saman mak afiq …kite tengok kn aje ok …duit dia dh banyak agak Nye dia nk main saman menyaman ni ! kite tengok kan aje ok…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Apalah kan reaksi afiq kalau tetiba dengar mak dia dah takda. Adakah dia akan menjenguk jenazah mak dia. Meraung bagai nak gila minta mak dia dihidupkan semula. Ha masa tulah tiada lagi maaf untuk kau afiq. Suka rialah kau sekarang. Bersuka rialah kau menentang mak kau yg mengandungkan kau selama 9 bulan. Nauzubillah. Kpd eina. Terima kasih sbb dah buat family afiq porak peranda. Ingat. You get back what you give. Not now but one day. Pasti akan terjadi. Allah tak pernah tidur. Afiq tahniah sbb kau dah berjaya menjadi anak tanggang modern.

          0

          0
        • kopok leko says:

          Eina , eina dulu kau ada masalah time wayang ‘ RATU THE MOVIE ‘ apa kau ingat kau Ratu sangat ? Ratu senget iyalah memang sesuai sangat. Lepas tu kau propa kecoh pasal Dato’ raba kau. Kau pun satu orang beli kereta kat ‘ KEDAI KERETA ‘ lah bukan dengan Dato’ miang .Nak discount sangat kan dah kena raba .Ni pulak kau kata mak orang tak siuman , otak kau kat DAGU kau kan sebenarnya sebab tu kau tak boleh fikir dengan KESIUMANAN kau kan kan kan ?

          0

          0
      • ckp jer says:

        teruk betui la dia ni, yg si laki tu pun dah pmpuan ni ckp mcm2 x nmpk2 lg ke?buta dah ek?

        0

        0
        • anak baik says:

          eina…orang yang tak siuman yang ko nak saman tu lah yang bagi bf ko susu,basuh berak masa semua.kalau xda mak dia ko xda nya nak berkawan dgn afiq tu.to afiq kalau rela mati apa kata ko muntahkan susu mak ko bagi,keluarkan darah dari badan ko sebab semua tu dari mak ko.

          please grow up kids!!

          0

          0
        • muka kemek says:

          afiq ni da la buta,bebal! bangang pulak nak betina murahan xde moral mcm ni.

          0

          0
        • Popo says:

          Bahaya betina ni…bakal menjadi artis bermasaalah.

          0

          0
        • kopok leko says:

          Eina , eina dulu kau ada masalah time wayang ‘ RATU THE MOVIE ‘ apa kau ingat kau Ratu sangat ? Ratu senget iyalah memang sesuai sangat. Lepas tu kau propa kecoh pasal Dato’ raba kau. Kau pun satu orang beli kereta kat ‘ KEDAI KERETA ‘ lah bukan dengan Dato’ miang .Nak discount sangat kan dah kena raba .Ni pulak kau kata mak orang tak siuman , otak kau kat DAGU kau kan sebenarnya sebab tu kau tak boleh fikir dengan KESIUMANAN kau kan kan kan ?

          0

          0
      • sayang says:

        pe la sgt yg ibu afiq tu tuduh..tak pape sgt kot.. ko je over..racun fikiran si afiq..nk pisahkan ibu dan anak.. kalau betul kau pikir psl maruah..sure ko saman Dato yg nk rogol ko tu..ROGOL tau bkn perkara main2.. ni setakat kene ejek kt twitter, kene sound je kot..dah gelabah beruk.. org lain pun kene sound jgk mcm2..rilek je kot..bkn nye kene debik.. g la saman..nak saman sgt.. tak selamat kau kat dunia ni.. kau n family kau mmg kurang ajar.. mak bapak kau pun galakkn je.. artis tempel..

        0

        0
      • K.A.A says:

        off record ke onn record ke mmg niat ko nak kate mak afiq tu x siuman.. x bgs btol..

        0

        0
      • TANTE says:

        sudah2 la………..eina…..bawak2 mengucap………tok sah la nk menghangatkn lg keadaan..ko patutnye cool…wartawan ni pon..xde keje len dah…menyoal org tgh panas…..mcm2 kluar la jdnyer…..

        0

        0
    • roonay says:

      tu bru depan org ko ckp dia kurang siuman..di belakang cmne ntah lak…org muda zmn skg ni len mcm sket kurang ajar bahasanye…i cant imagine.. :(

      0

      0
      • aina says:

        betul tu… ala.. tgk la.. die siap ckp konon family yg nk saman.. bkn die yg nak.. yo la tu… dah parent pn buat lg tunjuk perkara kt anak.. anak lg la besar kepale… sbb tu la xheran kalo moral budak2 skg makin zero… pandai tingkat2.. tp bodo pn tingkat2 gak…

        0

        0
        • mango says:

          Betul tu. Moral budak sekarang sangat rendah akibat mak bapak yg suka memenang kan anak sendiri..
          kat umah aku ada seorang macam ni. Bila kita tegur anak dia buat perbuatan tak elok. Lagi dia marah kan kita..nanti bila anak ko terlingkup baru tahu.. Barulah nak menyesal..

          0

          0
      • kukukakikakakku says:

        afiq muiz, pergilah minta maaf dengan ibu anda, walau mcm mana pun, ingat. SYURGA SEORANG LELAKI DI TELAPAK IBUNYA, walaupun cakap hah pun dah berdosa, lagi lah kau mengguris hati mak kau. bertaubatlah.tak kira lah mak kau buat apa kat kau, dia tetap seorang MAK YANG BESARKAN KAU DARI KECIK. yang jaga kau dari baby, yg menguruskan hidup kau, sediakan makan minum kau, kita perlu ikut cakap kedua ibu bapa kita selagi tak berkait dengan akidah, KAU TAU TAK!!! sebelum kau mati dan menjadi ANAK DERHAKA. perempuan yang kau agungkan sgt ni yang berani cakap depan2 mak kau macam tu, apatah lagi kalau belakang, entah apa lagi yang dia cakap. JANGAN KERANA PEREMPUAN kau hilang segalanya. Ingat, salah satu perkara yang akan menarik lelaki ke neraka adalah PEREMPUAN!!!!!!!

        0

        0
    • kahkuh says:

      tgk.. nak menangkan diri sndr pulak.. ckp “Keluarga Eina yang nak saman, bukan Eina” pandai backup diri sendiri dan secara x langsung nak menyalahkan family pulak.. kite tgk apa yg dia merapu dlm mahkamah nanti

      0

      0
      • mamee monsters says:

        eina azman & afiq muiz….aku lupa nk cakap yg korang ni tersangat la bangang….

        0

        0
    • Q~ says:

      woi sape yg dislike nih.. ~ini membuktikan bahawa eina azman punye fans tp dlm kuantiti yg kecil sahaja~ agagaga

      0

      0
      • My2Cents says:

        saya rasa org2 yg dislike tu mgkin sebab penggunaan bahasa kot..mungkin ada comment(s) yg memaki hamun…tak elok juga tu..sbb matlamat tak menghalalkan cara..tapi kalau ada peminat dia pun, citarasa masing2 kan..saya pun tak suka dgn cara eina dan afiq ni serta mak dia berbalah di media..malah saya tak kenal pun siapa mereka semua..tapi nak memaki hamun mereka tak perlulah..tak pasal2 kita pulak berperangai mcm mereka..

        0

        0
        • Anonymous says:

          aku malas la nak maki hamun kat sini.nanti kena syarahan plak kan.ramai yang alim kat sini.baik aku bagi ayat baik punya.eina awak ni kurang pandai la.tidak dewasa.tidak waras.tidak cantik bahasa.lagi tak tau la ayat baik2 dah.kalu ada dislike ni tak tau la yekk.

          0

          0
        • Q~ says:

          mungkin jugee…kdg2 pgunaan bahasa pengomen kt sini agak kasar..geram punye pasaiii :D

          0

          0
    • laling says:

      orang dlm industri hiburan, tolong la jangan bagi job pada 2 orang mangkuk ni. kasi ajar orang yang biadap nih!! biar diorg kenyang dengan makan ayat yang keluar dari mulut busuk diorg.

      0

      0
    • mariem bukan nama sbenar says:

      BOLEH TAK BOIKOT PEMPUAN NI? NEELOFA YG SUKE KONTROVERSI PUN X MCM NI PERANGAINYA.. TOLONGLAH ZED ZAIDI.. AKU DAH X NAK BERSUBAHAT DALAM PERMASALAHAN DIORG…. TOLONGLAH SEMUA RAKYAT MALAYSIA.. TOLONG……………….

      SAKIT TAU HATI SOAL ORG TUA DIBUAT MAIN.. TOLONG EH..

      0

      0
    • soffy aidura says:

      kepala hotak ko la betine!! kurg ajar!

      0

      0
    • Anonymous says:

      mana abam zed zaidi tak nak tegur ke perangai artis tak reti hormat orang tua nih

      0

      0
    • imani says:

      Dear Eina,
      You just so unmatured, childish, rude and sorry to say STUPID with all capital letter. Allah tak bagi otak untuk kita saja2. Use it. Unless your brain is similar to binatang yang di buat sembelih tiap kali raya korban.

      You dan Afiq sama-sama gila kontroversi and cheap popularity.

      Pity on you.

      0

      0
      • ya says:

        it’s immature ? so don’t just simply call ppl stupid when you need to get yourself checked

        0

        0
      • makafiq says:

        aku sms panggil ko sundal ko marah terus nak saman. yg ko sedap2 publicly ckp aku kurang siuman boleh plak nak off record bagai.siap kau..agak2 aku saman ko ker ko saman aku yg akan menang??

        0

        0
    • Glamer Gilerrr says:

      Afiq sememangnyer lelaki yg paling bodoh dlm dunia artis.. Baru je rasa nak minat atas kekacakkannya, tp kalo dh prangai bodoh tanggang camni, sebelah mata pun aku tak hingin tgk dah!! huh

      0

      0
    • budi says:

      Eina Azman weeeehhhhhhhhhh
      Datuk yg nk ROGOL kau tu…FAMILY kau tak nak saman ke?

      0

      0
      • kembang says:

        sepatutnya datuk tu rogol je pumpuan ni. biar dia mengandung lepas tu dapat anak yang tahap kebangangannya sama level macam dia jugak. waktu tu baru dia tahu langit tu tinggi ke rendah.

        0

        0
      • Saya says:

        takkan saman punya coz sebab sama2 kaya koy…ibu si Afiq sengal ni tak reti pasal saman menyaman..sedaplah si Eina bangang ni nak saman..kalau saman datuk..nanti datuk bukak rahsia malam tu kan haru nanti…

        0

        0
    • ZIZAH says:

      pompuan ni ade mak bapak tak ??? bleh tak ajar dia bende yang betollll…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Jahat giler Eina si betina sial yg dah mcm muka Babi nih..!!!!

      0

      0
    • anak mami says:

      hang ni lagi banyak bercakap lagi terserlah tahap berpikir tu -.-
      stop going to media and vent. media is not your friend. go to your girlfriends for sympathy empathy gossip nk ckp org kurang siuman ka apa ka.

      0

      0
    • nina says:

      org seniman tak ambik tindakan ke? ni kan soal peribadi yang melibatkan artis.. :D

      aku sakit hati dah tengok dan baca pasal kontroversi ni.. Nauzubillah.. jauhilah aku drpd sifat sedemikian.. Amin…

      0

      0
    • mak jah says:

      aku rasa yang duk dislike ni mesti eina azman si bodoh piang zaman 2013!

      0

      0
    • XTO says:

      Haram bejadah..!!!

      0

      0
    • Dana says:

      Berikan beberapa sebab nape x suke eina azman berserta contoh:

      1) Mulut puaka-mase blakon filem ratu the movie dlu, dia bongkar produser ad affair ngan pelakon,terus gambar die kne tampal ngan gambar fauziah ghous,skrg ni burukkan mak afiq lak
      2)prasan nk mampuih-katenya penah kne pukul n ditendang kt skolah sbb tlalu cantik n tggi…puiii
      3) pakai bedak tebal 10 inci jenama tepung gomak
      4)xbrape cerdik-byk sgt contoh,malas ah nk bgtau
      5)keturunan giler glemer-sume family nk wat statement,pasni wat press conference ajk je satu kampung
      6)batu api-“saya cuma nak selamatkn dia dari keluarga dia”..puii
      7)xcukup kain-mak dia kate mampu sara ank,nk beli baju ank pon xmampu

      aku cuma harap, 2 ekor bdk mentah ni dpt pngajaran.

      0

      0
    • kalut says:

      Rasanya kalau mak si afiq tu tak kata apepe kat dia pun, maruah dia tercalar jugak..

      0

      0
    • Tukang Siasat says:

      Aku tgk yg dislike ni dlm majoriti 3 org ke bawah.. mesti afiq muiz, eina azman n mak dya…wakakakakakakaakaaaa….

      mesti panasss dohhh tgk komen korg2.. kene setepek kat muka kepek tuuu..wakakaakka

      0

      0
    • Weer says:

      Mak borek anak rintik. Mak bodoh, anak pun sama bodoh. Eina azman mmg bodoh piang mewarisi kebodohan ibunya.

      0

      0
    • bunga says:

      off record nenek kau. cuba orang cakap mak kau kurang siuman. kau marah ke tak?

      0

      0
    • Anonymous says:

      eina azman (rita rudiani jr)

      0

      0
    • Anonymous says:

      OFF RECORD?

      Malaikat dah catit. 1 dunia dah tau.. Haaa.. Aiyokkk

      0

      0
    • kopok leko says:

      Eina , eina dulu kau ada masalah time wayang ‘ RATU THE MOVIE ‘ apa kau ingat kau Ratu sangat ? Ratu senget iyalah memang sesuai sangat. Lepas tu kau propa kecoh pasal Dato’ raba kau. Kau pun satu orang beli kereta kat ‘ KEDAI KERETA ‘ lah bukan dengan Dato’ miang .Nak discount sangat kan dah kena raba .Ni pulak kau kata mak orang tak siuman , otak kau kat DAGU kau kan sebenarnya sebab tu kau tak boleh fikir dengan KESIUMANAN kau kan kan kan ?

      0

      0
    • Ireadireview says:

      Sesuai le tu…yg jantan ‘ si tanggang ‘ yg betina ‘ si tunggang’….sok lusa dapat anak jadinya ‘ tunggang langgang”…..

      0

      0
    • Anonymous says:

      mmg sah Eina azman ada masalah mental,Afiq pompuan sakit mental ni pun kp nak ke?mngkn keturunan dia mmg ada masalah mental la ni…biar la dgn labu-labunya makin layan org sakit mental ni makin merapu dia nnt..

      0

      0
    • Anonymous says:

      makin merapu pompuan ni,mmg sah ada mental problem ptt le mak Afiq pun malas nak layan…

      0

      0
    • lembu betina says:

      Si afiq ni bangang tahap dewa! Buruk cmne pon die ttp mk kita.. yg melahirkan kita.. blm kawen da ckp mk ko cmtu.. cari je pmpn lain! Pmpn tu x matang lgsg.. bangang!!! Bodoh ko afiq muiz plh pmpn yg x cntk akhlak!

      0

      0
    • pembela mak bapak says:

      orang yang bangang ialah orang yang meng’GILAkan orang lain a.k.a kurang siuman….
      tapi orang yang paling bangang adalah orang yang meng’GILAkan orang lain and say “ops! lupa nak off record! “

      0

      0
    • anonymous says:

      kalau afiq memilih poompuan ni buat pasangan, memang selamatlah dia… kita ucapkan selamat sudah…..

      0

      0
    • anonymous says:

      harap muka cantik tak kemana dlm akhirat… dlm dunia bleh lah sonang… otak ada tak pakai… mulut lebih bosar dari mulut tong sampah….

      0

      0
    • Anonymous says:

      bodoh………..mmg anak derhakalah ko afiq….ko patut fikir sejak ko lahir siapa jge mkn,pakai ko,sakit ko dari kcik smpi besar…bila ko dh jadi terkenal ko lupa asal usul ko pulak??hargailah ibu bro..setitik air mata ibu…10 kesusahan ko akan tempuh!!!!!!

      0

      0
  2. Yatie says:

    elehhhh….. lupa kunun…. mmg hg saja nk bg org tau pon… murahan sungguh statement hg ni minah oii….

    0

    0
    • Mariah Kari says:

      Eina oh Eina…mak kau bodoh mcm anjing…kau pula anak kepada anjing yang bodoh..kau memang xda harga diri….ok sila saman saya….maklumla sy kuar kan statement yg boleh jatuhkan imej ko!

      0

      0
  3. anakanda says:

    errr….ada jugak manusia cenggini kan? kesiannnnn………..
    buruk cmne pon…ko xreti hormat org tua ke..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    sengal

    0

    0
  5. Anonymous says:

    can i say u bitch ? oopppss ! hehe

    0

    0
  6. arbaiiiiiiiyahhhh says:

    Eina lupa nak cakap ‘off record’

    macam haram.. Nampak sangat lah kau ni kuat belakon eina azman oi… tu lah perangai kau yang sebenarnya.. kalau on record cakap elok2 lah ye? pelakon tetap pelakon walaupon pelakon nan hadooo je kau ni.. kalau aku jadi mak afiq tu sampai ke mati aku tak buat kau menantu.. kurang hajar.. terserlah sangat perangai busuk kau tu.

    0

    0
  7. maybes says:

    tak abes lg k nak bkata2 cik eina oiii…..sudah cukup sudah

    0

    0
  8. benci eina lempeng says:

    blah la woi..menyirap pulak aku tgk ko ni lempeng..kalau dapat aku ganyang, puas hati aku..

    0

    0
    • mia sara kusam says:

      budak tak habis sekolah lagu ni le…. dah le tak cantik bodoh lak tu ……. tapi pakai mercedes… tau…. i yang MBA pun pakai saga jer… ahaks

      0

      0
  9. Lahh sangatttttt says:

    Bodoh piangg minah bajet ni! Tuihh22

    0

    0
  10. diena says:

    off record x off record kla ko nak ank dia x patut ko kata mak dia x siuman !!!!

    emmmm tajuk brita akan dtg ” eina azman dapat mertua tak siuman “

    0

    0
  11. Anonymous says:

    diam la kau pompuan…

    0

    0
    • Anonymous says:

      wow…banyak komen kena dislike la..huhu, agak2 sape punya kerja ye…..

      *jage2 korang….ade yang memerati…hahahaaa

      0

      0
      • Glamer Gilerrr says:

        Kiah propa kot yg memerhati hahahahahaaha

        0

        0
      • Anonymous says:

        eina, afiq, dan mak eina yg dislike..hahha..nampak sgt xde job..keje dok menghadap kat computer..baca kutukan masyarakat terhadap mereka..pastu meroyan x tentu pasal..bodoh!!!

        alamak habis la pasni kne saman ngan eina…

        0

        0
  12. Anonymous says:

    wat a stupid gurl….

    0

    0
  13. Cik Hera says:

    Tak matang! suka putar belit cerita! menyampahnya

    0

    0
  14. anak mak aku says:

    kepala hangguk ko eina oii…… artissss senduu ko nehh…
    bluekkkkkk

    0

    0
  15. maybes says:

    bodo punya statement

    0

    0
  16. insan biasa says:

    pompuan mcm nih bg penampor jer… napa la dato tu x rogol je ko..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Zed Zaidi sila ambil tindakan…!!!

    0

    0
  18. Akak Glam says:

    propa lebih perempuan ni. benci gila baca statement2 yang dia buat. tak wujud kat industri hiburan Malaysia pun takpe! menyemak je.

    0

    0
  19. saya ok jer!! says:

    dah la eina. umur pun baru 18 tahun/ pergi la sambung belajar. tambah kan ilmu.. rimas pulak baca citer pasal kau jeeee. ermmm..

    0

    0
  20. KUKU says:

    HAHAHAH BONGOKKK XDE ADAB .. KALAU DA MAK DIE JUMPE PIC XSENONOH KO DGN ANAK DIE DLM HP ANAK DIE MMG BETOL LA APE MAK DIE CKP KO KUA DGN ANK DIE SAMPAI 2,3 PAGI …KALAU KO TU BAIK BWK2 LA TUTUP AURAT .. KALAU MAK CIK TU XSIUMAN ATLEAST DIE RETI TUTUP AURAT DR KO YG (SIUMAN) LA SGT TP DEDAH SANA DEDAH SINI… MENYAMPAH AKU TGK KO..DULU NAPE XSAMAN JE DATO YG NK ROGOL KO ..DATO TU PN MEMALUKAN MARUAH KO SEKELUARGA ..SENYAP JE SKANG SAL DATO TU… SBB DATO TU BYK DUET ..MAK AFIQ XDE DUET BERIE2 NK SAMAN !!

    0

    0
  21. mizz says:

    ewah siap ada hati suruh off record..terlajak feri bole pusing der…terlajak mulut prmpuan sengal mcm ko ni smpi ke sudahlah kena kecam…apa perasaan ko bila dikecam teruk oleh org luar? sakitkan..tu baru sikit..
    jgn pikir undang2 bole slmtkan maruah ko…maruah ko dah tercemar sejak hal ni timbul lagi…

    0

    0
  22. bebal babal says:

    bodoh nak mampuihhh hang nii laaaa .

    0

    0
  23. Saya terlupa nak suruh off lah says:

    Pemikiran budak 18 tahun, biler org dah kecam hina macam2 baru cakap keluarga suh saman lah ini lah itu lah.. dasar tak matang, dasar takot peminat lari.. Maruah sangat, macam nie lagi tak bermaruah, die ada effect periuk nasik kau ke kalau difitnah, selalu nya org yang salah jer mengelabah macam ko, kalau orang tak bersalah die mesti akan diamkan, diamkan bukan bertanda mudah ditindas tapi kita serahkan kepada allah jer . kalau aku jadi mak afiq tu aku senang jer tak kan halal makan minum die dari susu yang diminum, itu kalau aku…

    0

    0
  24. minah meghoyan says:

    ishhh tlg r perempuan nihhh..asyik nk cr publisiti murahan jer….
    xpyh la nk cover2 line lg
    satu malaysia dh tau prangai ko tuh cm ne
    jgn igt ko dew duit ko senang2 nk saman org sesuka ati ko..
    datuk tuh ko xnak lak saman bagai cm nie!!!

    0

    0
  25. jelita says:

    abes da kate2 kejian utk ak katekan psl pmpuan ni..ko ni mmg bodoh sejak azali kot.ayat2 ko kuar ikut bontot agaknye.busuk punye pmpuan

    0

    0
  26. cik makcik says:

    alah nak cover line je pandai…janganlah fikir dua kali je bila nak kuarkan statement tu..fikirlah berjuta kali..teruk betul la tengok masalah korang ni..saya baru je dengar ceramah hari ibu hari tu…walau macam mana jahat ibu tu pun awak tu tetap kena hormat dia…kalau dia kata dia tak redha dengan awak..mmg tak redha la smpai bila2..sebab tu hormat kan ibu..cakap lembut2 dengan dia biar dia pun berlembut dengan kita..dalam kes ni tgk macam ibu afiq tu pun salah jugak tp dia tetap ibu..sumpah ibu tak boleh dibuat main..so janganlah buat ibu tu sampai keluarkan ayat-ayat yang tidak elok didengar…bahaya didunia dan akhirat sana…please la…

    0

    0
  27. i luv u pani says:

    Eina, awek bangla lagi hot dari ko , ko tau tak? Sila terjun lombong sbb adenya anda didunia ini cuma menambah musibah

    0

    0
  28. Kak Ton says:

    Sampai sekarang kak ton tertanya2 kenapa eina ni tak saman je Dato yang “katanya” nak rogol dia dalam bilik hotel tuh!(itukan maruah jugak)..hmm

    0

    0
    • Anonymous says:

      Klu minah ni d jodohkan dgn si shahnaz ahmad tu bru padan. Bagai pinang di racip2…. sama2 Kuang Hajor….

      0

      0
      • Hahahaha says:

        I likeeee u deq non…
        Bagai pinang d racip2 ehhh…
        Elok benor ngan sharnaaz, biar dpt baka pun kurg ajor ehhhh…tp sharnaaz nak ke pompuan dungu kurang ajar mcm nih..

        0

        0
    • abg ton says:

      aah la kak ton hooiii..nak cakap pasal MARUAH konon..!!!sepatutnya betina ni perlu malu g 1 Malaysia yang maruah ko hilang g ikot dato 2…eina2 nak jadi glemor pun g la cari job yang meletop2..dah kalau macam ni baik gulung tikar je eina..awok pun bukan pemes mane pun

      0

      0
    • emalya says:

      nak guna undang-undang utk menyaman org konon…. cik Eina, itu undang2 dunia yg engkau nak guna utk gertak org, kalau undang2 Allah nescaya engkau mesti kalah punya

      0

      0
    • Ireadireview says:

      Kak ton…sama da kes tu Dah ” off record” atau mmg eina tu Dah ” habis” maruah.or mungkin ” maruah dituduh pisau cukur ” lebih tinggi nilainya dari ” maruah MAU kene rogol”…..

      0

      0
  29. erikha saffiya says:

    budak2 bercakap xde pakai otak… canggini la gayenya.. sedarlah wahai insan.. dunia ini hanya sementara

    0

    0
  30. candy says:

    dah kenapa perempuan ni tk reti diam aaa~..aku pun pelik..
    .

    0

    0
  31. rOMBAU mOSt WAnTED says:

    TERLAJAK PERAHU BULEH UNDUR…TERLAJAK KATA,PADAN MUKE EKAUUUU…

    0

    0
  32. miss may says:

    senduk kemik ni tak famous . sbb tu dia cari publisiti murahan mcm ni . kes datuk nk rogol dia dulu , tak saman pulak yer ?? entah2 , dia yg goda datuk tu . hehehe , trmalu tak dapat goda , dia kata la datuk tu yg nk rogol dia . hehehe . kesian afiQ , perempuan mcm nie jugak yg dia pilih . dari kau pilih si senduk kemik ni , baik kau pilih monyet kt hutan tu buat jadi wife kau . at least , menurut kata tuannya juga . dari pilih pompuan yg tak seberapa ni , susah hidup kau nnt . mak kau dia dh berani kutuk2 , nanti kau kawin dgn dia , dgn kau sekali dia buat hamba abdi dia . :))) opsss

    0

    0
  33. INSAN SEDIH says:

    kesian…kesian…sedih dengan perangai budak-budak muda sekarang…tak boleh berfikir jernih…tak mampu nak fikir banyak kali..ikut sedap mulut je berkata-kata…sendiri mau ingatlah dik non oi…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    betul tu kak ton !

    0

    0
  35. LOLOLOL says:

    alahai bingai nya. itulah muda lagi sibuk nak jadi retis jugak. pastu statement semua nak bodoh2 je. muka penyek tapak kaki aku bagi. berlakon kayu. puihhhh

    0

    0
  36. ss says:

    kurang ajar…….Biar Allah yang membalasnye….

    0

    0
  37. KUKU says:

    MANE KOMEN SY ???

    0

    0
  38. aku yang sopan says:

    agaknya dato tu sedar kesengalan c minah xbrape nih.. trus lansung MATI NAFSU kat pompuan ni..hanya org xda TASTE je nk kat pompuan SENGAL nie..hahaha

    0

    0
  39. coklat says:

    hahaha..lupe nk ckp ‘off record’..otak letak kaki punye pompuan..walaupn off rekod tetap de niat ko nk ckp..yg bezanya ko xnk org tau yg ko ckp mcm tu..nk tujuk baik la konon.klu dh otak de tp xpakai xgune jgak..Allah dh cipta otak tu baik dh tp ko xpndai gune..syg bende yg pling berguna tp ko xpakai..syg sekali ko sia2 kan ciptaan Allah tu..kesian kat ko iena..tlg la msuk sek semula eina

    0

    0
  40. Anonymous says:

    dia ni betul2 dahagakan publisiti..kesian..kemaruk sgt..tp serba xkena apa yg dicakap..

    0

    0
  41. hantu raya says:

    biar ler dia nak ckp ape pun….lgpun pompuan tua tu bukannya mak dia. korang semua nie poyo jer

    0

    0
  42. OHMAKKAU says:

    Muke Penyet..

    0

    0
  43. karim says:

    kadang2 kalau dah bangang sangat..jgn ditunjukkan sangat kebangangan tuh..jgn sampai jadi mangkuk…nnti boleh jadi bangang mangkuk berhayun..

    tahu pulak dia kena kecam dgn org ramai..

    0

    0
  44. KWAN BAIK u says:

    xyah ckp la babe.. aritu aku da nk tlg ko crkn SUGAR DADDY.. tp bila u buka mulut… trus DATUK tu reject u.. i nk buat mcm mana kan..hahaha..
    u r not educated..bdn xmgancam pon.. not his taste babe..
    afiq SENGAL je yg nk kat u tu..lol

    0

    0
    • myname says:

      hahaha..

      salah ayat tu!

      ni yg betul: Bila eina buka mulut, terus dato sumbat ‘ice cream’ dia..

      hadoyai!

      0

      0
  45. MelakaLady says:

    Sebagai pengamal undang2, saya rasa budak ni bertambah sengal..am sure her lawyer must be really pissed off with her stupid attitude and her reaction with the media..she mentioned that her lawyer already asked her to shut up..but now, she came up with another stupid statement?? Sengal sungguh..This is what liars & stupid people do..they will come up with statement after another..just to cover up her/his stupidity and all lies..u should listen to your lawyer la sengal..bukan beri statement lain mcm ni..kononnya nak cover kesengalan kau yg lepas2..cara seseorang individu menghadapi sesuatu situasi menunjukkan jenis individu itu…dan dengan cara budak ni, maknya serta BFnya menunjukkan betapa ketiga2nya cetek akal atau dalam erti kata lain bodoh dan sengal..malah dilengkapkan dengan pakej ‘tak ada budi bahasa’..so, BIGGGG congratulation! all 3 of you have proven yourselves as “The Most Sengals of 2013”.

    0

    0
  46. kuku says:

    MANE KOMEN AKU ~!!! BUKAN AKU HINA DIE PN ..WTPE BACK UP PMPUANNN NI!!! NAIK ANGIN AKU BACE STATEMENT PMPUAN NI..YA ALLAH NAPE LA ADE ORANG BIADAP MCM DIE NI !!! DR KO SAMAN MAK DIE G SAMAN DATO YG NK ROGOL KO TU..DATO TU PN MENCEMARKAN MARUAH KO !!!

    0

    0
  47. Sayang says:

    Antara Dato’ yg kononnya nak merogol ko (klau ye la kan) dgn kata2 yg ko dpt dari Mak Afiq (padan muka senduk ko tu) yg mana satu maruah ko. Tolong Jawap

    0

    0
  48. Fare says:

    Susah kalau bersikap macam ni.. sampai bila2 tak akan selesai..kalau sifat tak nak mengalah ada dalam diri tu.. Tak salah mengalah untuk kebaikkan.. pahala menanti.. memang perlu tanam dalam diri jgn ada sifat mudah mengalah.. tapi dalam situasi sebegini mengalah amat digalakkan.. kita sebagai yg muda mengalahlah.. InsyAllah kalau kita di pihak yang benar.. semuanya akan berlaku.. Allah maha adil..dia sendiri akan membantu org yg dalam kesusahan.. tak perlu ada sifat ego dalam diri.. tak kisahlah salah siapa , atau dipersalahkan yg penting kemaafan yg mengeratkan semula silaturahim sesama manusia.. dan tak kiralah siapa yg perlu memulakan kemaafan tu.. memulakan kemaafan tu mulia sifatnya.. bila kemaafan mula dijalinkan.. akan ada episod kesedihan dan kesedaran akan berlaku.. mulakan lah kemaafan nescaya.. akan berakhir episod yg tidak akan berpanjangan…

    0

    0
  49. like says:

    Afiq mmg dh x syg mk die tu die bia je mk die kne ktuk..lupe kot pngorbnan mk die lgi bsr dri pngorbnan die..klu aku laa ak ganyang nk cili pdi, sape yg ktuk mak ak,ak tenyeh2 mlut org tu sapa x bole ckp,pdm mke..bkn kes rgol tu, mruah jgk ke?xder plak ak dgr si eina nk samn dato tu..

    0

    0
  50. Pemerhati says:

    setiap komen kt atas ada unlike…mesti bdk eina sengal 2 yg unlike…

    0

    0
    • oiii penyibuk says:

      ko tak perasan ke ada dua?mesti die ngan mak die…hahahhaa…weii,die baca komen2 satu2….dahsyat

      0

      0
  51. mieoww says:

    sila dahulukan saman kes cubaan rogol kau dari kau nk saman mak afiq sbb dia tuduh ko kaki kikis..mane satu yg lebih mencalar maruah..rogol @ kaki kikis..orang xskolah pon tahu mane 1 lagi penting..haishhh geram aku nk jentik budak sekor ni..meluat yg amat..pasni kalo ada citer ko berlakon kompem aku tutup tv..sila boikot pompuan kuang ajar ni yea..

    0

    0
  52. parodypasola says:

    hahaha…another stupid statement? amende la minah ni..bodoh dia ni makin menjadi2!! hahahahahahahahahahahahahahahahaha..gelak goleng2 aku kalau baca statement2 kau..cerita2 rekaan kau sebelum ni tak menjadi..yg ini memang menjadi tapi kau kena fikir kesan dan akibat selepas ini..kau ingat dengan cerita bodoh macam ni kau akan laku ke?? hahahahahahahahahahaha..bodoh tak terajar la kau ni..

    0

    0
  53. Irina says:

    Boikot!!!!

    0

    0
  54. Biokot Eina & Afiq says:

    Ya Allah..beri la petunjuk pd insan kerdil seperti eina hazman..Fren, with u new statement, we learned to understand your true colour! cuba berbaik d depan tapi belakang hati busuk mcm NANAH!

    0

    0
  55. hahas says:

    owh…kteorg umpat keji ni pon luahan perasaan je….”off record”

    0

    0
  56. OMK says:

    hahha btul….setuju dgn KUKU…klau nk cite ‘maruah’,baik ko saman Dato yg nk rogol ko dlu tu…nape tk saman??pelik gak haku…
    dh bodoh bebal pulak ko ni…
    Mane Zek Zaidi nie? tlglh pantau retis2 suam-suam kuku ni…nyampah….

    0

    0
  57. pah bedah says:

    hang ni law aku jumpa hang depan2 aku jijak2 hang!balakon pon sebab muka lawa ja…
    bg statement ala diva la sngt padahal phuiii.. artis paling bangan abadi pernah aku jumpa.. blakon suci tp prgai mcm babi!

    0

    0
  58. tu la…suruh blajo,ko gatal nak jd artis…kan ke bodoh namanya tuh….pencacai sgt…mak cik cleaner lg mulia drpd ko eina…masa2 kecik tertelan taik nih…tu yg bodoh melantun2…

    0

    0
  59. Kelapa says:

    Saman je dik… Biar tau langit tinggi ke rendah… Anak dia bleh arr dia nak maki hamun… Dia nak mtak duit, bnglo, keta, cium tapak kaki… Silakan sebab tu anak dia (afiq)… Tpi eina dia x ble senang2 dia nak ngata @ maki hamun… Eina bukan dia beranakan.. Lg 1, seksyen 509 kanun keseksaan boleh diguna pakai utk pnghinaan yg eina terima melibatkaan perkataan “sundal”.. Sebab pkataan tersebut menjatuhkan maruah.. Sekadar bkongsi…

    0

    0
    • aku says:

      SIBUK!!!!!!!!

      0

      0
    • tigginya darjat ibu says:

      yer sang cerdik undang2… ko rase ko nmpk x nama eina azman kt sms tu… puihhh la ko kelapa… ko ni msti spesis derhaka jgk kan… ko rser klu dier wat kt mak ko cmni per yg ko raser e…owhhhh… ker ko nti jd mcm afiq..back up samer2 pompuan tu tuk saman mak ko…kannnn.. !!!!!!!!!!!

      0

      0
    • MelakaLady says:

      dik, cuba baca balik seksyen 509 penal code tu..apa yg dimaksudkan dengan “whoever, intending to insult the modesty of any person, utters any word, makes any sound or gesture, or exhibits any object, intending that such word or sound shall be heard, or that such gesture or object shall be seen by such person, or intrudes upon the privacy of such person, bla bla bla..” pada akak, kau interpret seksyen ni salah..apa yg dimaksudkan “such gesture or object shall be seen by such person”?? SMS tu ditujukan dari emak kepada anaknya, bukan eina. Sms tu tak sebut pun nama sapa2..kat mana nak sabitkan tu? Dan katalah dah proceed, boleh ke kau pastikan SMS tu dihantar oleh mak dia? its only an SMS..kalau pun dihantar guna number emak dia, adakah mak dia yg hantar? atau adik beradik dia? ada byk kemungkinan di sini..kalau si eina ni berharap boleh menang kes ni, akak rasa harapan sgt tipis..hehe..kalau dia nak saman malu pulak, siapa yg byk keluarkan kenyataan menghina? mak dia ke afiq dan iena? SMS tu sapa keluarkan? mak afiq ke? takkk..so, akak tak nampak locus dia kat mana..

      0

      0
  60. Boikot A&E says:

    What ashamed to parents having children like Eina Hazman!

    0

    0
    • PicadiliStop says:

      ‘what a shame’ sayang oi..
      ashamed dah bermaksud lain :)
      *bukan mengutuk, cuma berniat membetulkan..so jgn ada yg gatal tangan nak mengomen lebih2 ye. TQ.

      0

      0
      • LOL says:

        Ashamed = malu, aib berasa malu apelah nk btlkn org ntah ape ntah

        0

        0
        • Adekukesah says:

          Btl la ashamed maksudnye berasa malu la ngong! gi buka kamus

          0

          0
        • pompomgirl says:

          kang kalau aku kata bodoh, korang marah pulak..betul la si Picadili tu cakap..penggunaan perkataan dlm english ni kena tgk camana cara menggunakannya..ayat Boikot tu ialah bermula dengan What..sejak bila pulak gabungan What ashamed bermaksud mcm yg korang fikirkan? pergi belajar english lagi eh..aduhaii..nak bodoh2kan si Picadili tapi korang yg bodoh sebenarnya..

          0

          0
        • anonon says:

          Yela memang la ashamed tu maksud malu tapi dalam context ayat kat atas tu ayat yang paling sesuai “what a shame”. Ashamed kena guna cara lain “Her parents should be ashamed having a girl like her as a daughter.”

          0

          0
  61. mamaletupss says:

    Semoga ibu Afiq seandainya berada dipihak yg benar banyakkan bersabar solat malam, banyakkan tahajjud dan membaca AlQuran utk menjatuhkan syaitan yg cuba menghancurkan hati seorg ibu ini. Berserah pd Allah swt. Sesungguhnya Allah swt bersama org2 yg benar.

    0

    0
  62. mommy says:

    perkataan yang keluar dari mulut budak ni kita boleh ukur tahap kepandaian dan kebodohan dia.. dik g cari ilmu banyak2 dulu then baru ko buka mulut lebih2 lagi ilmu komunikasi sbb kalau ko amik mass comm mmg ko fail banyak kali..silap2 kene tendang.. and penting! ajak family ko g cari ilmu agama belajar dlm2 yang mana dosa yang mana pahala.. if not u are such a sundal bolong melalak sorang2 dalam golongan tuh..dont show ur stupidity . last but not least ” ko ni mmg muka tembok n show ur dignity like kelapa dah ditebuk tupai pastu meragau sorang2 ..! opsss BN tolong ‘OFF RECORDS’

    0

    0
  63. az_as1444@yahoo.com says:

    budak ni tak cukup ag ilmu.. takat baru lepas spm.. g la sambung belajar dulu jgn nak tunjuk pandai…. huh… afiq pilih calon isteri n mertua y paling baik la…. kesian…

    0

    0
  64. eina otak x cerdik says:

    weii..ada sorang dua yg tukang dislike ni mesti eina or famly dia..hahhaha. kesian!!!!
    eina ni dh bnyk sangt merapu. ckp mcm budak kecik. kids!! cm ni la jd kalau mengaji x tinggi. org kalau nk beli kerete kat kedai kete. bukan kt hotel. tapi ko..mmg semua urusan jual beli apa pun kt hotel kot~ oppps.
    p/s kalau nk beli ikan or sayur jgn lupa g market tau. bukan hotel hokeyyy. pls use your brain. fullstop.

    0

    0
  65. mimi says:

    puiii…nk jugak aku ludah kt muke pompuan ni!!! SLUT!!!

    0

    0
  66. chickendrummet says:

    Cerita Dato nak rogol tu satu kes..ada satu lagi..Eina ni kata duit dah bayar pada dato tu (downpayment) sebanyak RM175,000-00..tapi kereta mercedes tu katanya tak dapat2, menyebabkan dia datang berjumpa di hotel malam2 buta (bongoknya cara dia cook up story)..so, sepatutnya Eina boleh ambil tindakan atas 2 perkara :-
    (1) Lapor Polis kerana ada nya Cubaan Merogol oleh dato tersebut;
    (2) Proceed dengan Saman (untuk mendapatkan semula duit yang dibayar tu)

    ITU PUN KALAU BETUL LA CERITA2 SI EINA NI..

    ** PADA AKU, NAMPAK SGT CERITA2 TU SEMUA REKAAN…BMW hilanglah..nak kena rogol laa..bayar deposit Mercedes RM175k laa..Mercedes harga RM220k laa..ko ingat masyarakat Msia ni takde yg pakai BM / Merce / Bentley / etc ke? Meluat aku baca..org lain beli tak kecoh2..kau belum nampak apa, cerita dulu yg kecoh ke depan..realitynya? zero..mcm otak kau jugak..

    0

    0
  67. Jijah says:

    Walau ape pon mak afiq tu dh ckp n buat, sebenarnya lebih elok jgn disebarkan di media. Inilah hasilnya.. Berbalas statement yg menampakkan ketidakmatangan diri masing2..

    kepada afiq : walau bermacam cacian n makian yg ummi afiq lemparkan, ingat dan sedarlah bahawa SYURGA mu ditapak kaki Ummi. Sebagai anak lelaki, keutamaan adalah pada Ummi. ingat lah, sekarang balasan dibayar tunai.

    kepada Ummi Afiq : Maafkan lah afiq, dia hanya seorang anak yang mungkin belum matang. dan mungkin dahagakan kebebasan dan keseronokan. Ummi dah membela dan mendidik dgn baik. Sentiasa lah berdoa yang baik2 utk afiq. berhentilah memaki dan mencaci afiq. Jangan dihebahkan kepada media. tidak membantu, malah makin memburukkan keadaan.

    kepada eina : janganlah terlalu over dalam mencampuri urusan keluarga afiq. berhenti dari memberi kenyataan yang terlalu menampakkan siapa diri anda yang sebenar. fikirlah, siapa afiq dimata ummi, dan siapa anda dimata afiq. muhasabah diri. jika apa yang dimaki dan dikatakan ummi afiq adalah tidak benar, maka biarkan dahaja. jangan lah dibalas kenyataan dgn ayat2 biadap. jika orang lain mengatakan sebegitu kepada ibu eina, mesti anda juga akan terasa.

    tolonglah selesaikan secara baik perkara2 yang melibatkan keluarga, hati dan perasaan sebegini.. dalam pergolakkan, tidak semua bersimpati dengan anda. lebih ramai yang bertepuk tangan. ingatlah, syurga anda dibawah tapak kaki ibu.. kata2 ibu adalah satu doa.. dan ingatlah batas2 pergaulan.. Maaf kalo ada yang tersinggung.

    0

    0
  68. kayu says:

    eina –> off record?? nmpk sgt “talam dua muka” dan hipokrit. nak tunjuk kebaikan je. nape x berbincang sesama sendiri ttg maruah dan kebenaran? dtg krumh dia, ambik hati dia. org tua mmg mcm tu, ko x phm sbb ko blum tua. nanti terkena btg hidung sendiri, 100x lebih hebat dugaan dan pengajaran yg kn ko trima. wat goes around comes around.

    afiq –> Rasulullah SAW pernah bersabda menerusi hadis riwayat al-tirmizi daripada Anas bin Malik r.a.bermaksud:
    “Tidaklah seorang pemuda membiarkan (tanpa pembela) seorang tua kerana usianya,
    kecuali Allah mentakdirkan baginya seorang yang akan memuliakannya pada usia lanjutnya.”

    0

    0
  69. eina bangang abadi says:

    pompuan mcm ni pom ko nak afiq? mmg bangang abadi tahap vavi laah ko ni..~ serius ak tgk minah sekor ni mmg jenis betina kurang ajr.. mak ayh ko tak didik ker? sejahat2 ak.. tak ada lg aku ckp mak bapak kurang siuman.. kt org tua yg lain pom ak tak ckp.. aku hormat diorang sbb diorang ni tua dr kita.. ko tu bru umur tak smpai 20 thun dah jdi sakai tahap gaban.. off record konon. kiranya nk carut boleh la.. pstu ckp kt wrtwan.. “off record pleaseee” tolonglah.. mcm ni rupanya sikap retis x sedar diri.. berlakon bru nk femes dah buat perangai thp sakai.. hey eina azman.. go home!! ur drunk..!!

    0

    0
  70. anonymous says:

    AFIQ MUIZ takde telur…sbb tu x kisah ayam penyet ni hina mak dia….

    0

    0
  71. wawa says:

    nak saman mak afiq bukan main mak bapak ko join nye eina???
    time beli kete kat hotel tu parents ko kat mana?

    adoi sian mak bapak ko ade anak cam ko.. ke kesian kat ko sbb ada parents mcm tu?
    aku plak pening mikiornye…

    0

    0
  72. rasa mcm nk lempang says:

    hadoiiiiiiii…….ni ke pompuan yg ko agungkan afiq……dia ni yg kurang siuman ni….giler glemer…

    0

    0
  73. fatty jul says:

    eina ni muke mcm taik..perangai mcm taik..mulut mcm taik..otak kt kepala lutut..ko igt ko besar sgt la asyik dok jaja pasal mak si afiq tu, diani eii kalu tahap adik kakak aku, aku dah pijak muke dia ni, ko ni patot kene rogol pun, ke ko suke jaja cite ko kene rogol..konon2nye ko tu lazat sgt la?cermin muke dulu la, ckp pun meleweh2, mmg kuangajar tahap kena sumbat kasut la betina ni..ko ni sial la mmg sial sgttt..pegi mati lagi bagos la

    0

    0
  74. zara says:

    stetment. dr eina azman yang mintak dilempang laju2

    0

    0
  75. BB says:

    SETIAP COMMENT MESTI ADE “DISLIKE”

    PELIK

    0

    0
    • miss kiah says:

      mungkin eina atau mak eina yg dislike..muahahahaha

      0

      0
    • mizz says:

      pastu yg dislike cm dlm lingkungn 3 org jek…nmpk tak permainan diorg..hehe
      mst diorg tgh layan nara dgn muka mcm mak lampir jadian…

      0

      0
    • minah meghoyan says:

      si ena azman tuh la yg dislike tuh hahhahaahahahah

      0

      0
  76. bosdos says:

    bukannye datuk yg nak rogol dia sebenarnya dia yg malu sebab datuk tu tak sudi pun nak rogol dia itu pasal la dia x berani saman….gila ingat kes attempt to rape tu benda kecik ke? kalau betul mesti saman…ni saje propa sebab x laku wokey…mulut puaka pompuan ni.

    0

    0
  77. mayo says:

    eh mak ko pon tak siuman la monyet betina…*oppsss lupa nak cakap off record.

    0

    0
  78. miss kiah says:

    orang nak rogol pepet ko, ko xnak amek tindakan undang2. ni stakat kuar kenyataan kat media, meroyan ko anak beranak kan! yang haku pelik, kenapalah mak si eina tu menyibuk jep inteprem..naik menluat u olssssss rambut karat tak hengat!!

    0

    0
  79. Anonymous says:

    Semalam saya terfikir, kita penonton maafkan lah si Afiq ni sebab dia masih muda. Dia buat silap. Kita buat silap once in a while. Tapi bila hari ni baca cerita si Eina ni ckp Afiq tak back up mak dia pun rasa apa yg saya fikir smlm tu tak betul pulak. Tp saya masih rasa Afiq ni buat kesilapan sebab culture shock. Dulu hidup susah skrg hidup senang kwn pulak dgn org senang. Nama pun tengah naik. Memang boleh buat sesetengah orang jadi “tanggang moden”. Apa pun saya harap kita boleh mendoakan depa-depa ni insaf, diberi hidayah oleh Allah sebelum ajal menjemput. Setiap kesilapan ada cara untuk ditebus. selagi Allah tak menghantar malaikat maut menjemput kita pintu taubat masih terbuka.

    0

    0
  80. Anonymous says:

    yg ang duk pakai ketat2 tu x per plak..tu lagi maruah der…

    0

    0
  81. Nurul says:

    Yg paling bodoh/biadap/bengap bukan Eina Azman ni…anak ibu yg dikutuk tu (si Afiq) yg paling bodoh/biadap/bengap sekali. Berdiam dan membenarkan girlfriend (bukan bini pun, kalau bini pun tk boleh dibiarkan mengutuk ibu sendiri) mengutuk “tak siuman” kt ibu dia sendiri.

    Tak jantan betul!

    0

    0
  82. nana says:

    bodoh nyer pompuan nie…! aku rasa sbb dia xpegi sekolah la sbb tu jadi mcm nie…
    korg ingat x citer pasal pompuan nie yg berhenti sekolah and belajar kat rumah sbb dia asyik dipukul sbb terlalu cantik…. ? tuiih… bodoh btol!

    0

    0
  83. becok says:

    kepada ibu and family afiq , pakaila peluang ni sebaik baiknya tuk menyaman balik eina azman sbb mengutuk memalukan dan mengaibkan ibu afiq dgn statement kurang siuman .. ni boleh saman malu .. saman jangan tak saman …

    0

    0
  84. Lady Red says:

    Emm… selama aku baca komen-komen tentang isu Hasliza-Afiq-Eina Azman, ramai sangat yang nak jadi ‘hakim’ dan ‘malaikat’.. jatuhkan hukuman pada Afiq dan Eina tanpa usul periksa…

    Bijakkah tindakan seorang ibu menjatuhkan maruah seorang anak dan rakan anaknya melalui media? Sebagai seorang yang lebih dewasa, sepatutnya Hasliza menggunakan cara yang lebih matang untuk menyelesaikan masalah keluarga, bukannya bercerita, membuka pekung sendiri. Ya, syurga itu di bawah telapak kaki ibu, tetapi ingat ya… sekiranya si ibu yang memulakan angkara walau pun si anak tidak bersalah, Allah boleh tarik keistimewaan yang ada pada si ibu.

    Aku pernah terbaca satu kisah dalam sebuah majalah, seorang anak dibuang oleh ibunya sendiri.. digelar sundal dan anak derhaka, walhal anaknya itu seorang yang sangat baik… alhamdulillah, anak itu meninggal dengan cara yang cukup mulia… meninggal pada hari jumaat, dapat mengucap dengan lancar, malahan wajahnya berseri-seri ketika dimandikan. Si ibu sendiri pun belum tentu mendapat kemuliaan ketika mati seperti mana yang arwah anaknya dapat.

    Untuk Afiq, saya nasihatkan agar ambil lah masa untuk menenangkan diri. Tidak ada gunanya berbalas kenyataan kerana ia lebih memburukkan keadaan. Walau pun seburuk mana seorang ibu, dia tetap ibu anda. Mohonlah keampunan Allah dan ibu anda. Air yang dicincang takkan putus. Buat solat istikharah dan mohon petunjuk untuk menyelesaikan masalah ini.

    Untuk Eina, anda berhak mengambil tindakan undang-undang sekiranya anda berasakan maruah anda diperkotak-katikkan. Tetapi, jagalah tutur kata kerana kata-kata adalah cerminan diri kita. Anda masih muda, perjalanan masih jauh.. sayang sekiranya karier anda musnah hanya kerana tidak tahu menjaga percakapan dan kelakuan.

    Untuk Hasliza, berbincanglah dengan Afiq secara baik. Sememangnya anak muda, darahnya panas. Tetapi, renungkanlah kembali di mana silap anda. Adakalanya, kifarah Allah yang turun pada kita adalah kerana kesilapan kita di masa lampau, atau pun hasil dari didikan anak kita. Masalah ini boleh diselesaikan cara baik, tetapi mendedahkan kepada media adalah bukan caranya. Saya juga seorang ibu, saya faham perasaan anda. Tetapi anda kena ingat, sekiranya kita sudah kembali ke rahmatullah, doa mereka juga kita perlukan di alam barzakh kelak.

    0

    0
  85. anon says:

    lupa off record bukan penyataan yg bagus utk defend diri anda wahai budak hingusan. dr apa yg keluar dari mulut dia, kita dah boleh nampak prangai buruk dia ni-memalukan mak pak saja.

    0

    0
  86. Anonymous says:

    eina azman sialllll……mampus la koo…..

    0

    0
  87. kembar eina tp menyesal muka hodoh says:

    bodoh piang lempiang piang. kereta nak beli tu entah2 duit rm30k afiq. haha. saman apa sekolah pun bodoh.

    0

    0
  88. AdeqManis says:

    hahah..eina azman ni da macm baling batu sorok kan tangan plak.. bile st dunia da kecam kau? tbe2 kau ckap? family eina yang nak saman..bukan eina?na ckp yg die ni still berperikemanusiaan la? abes nape x slow talk ngn mak bapak awak cik kak x pyah la na mnyaman2 orang.. haishhh

    0

    0
  89. Bukan Eina Azman says:

    Hakkkkk Tuuiihhhhhhh

    0

    0
  90. reezwan says:

    aku hairan orang melayu ni bangang sangat salah kan si eina ni..cuba kmu letak diri kamu dlm situasi dia…sudalah kamu di fitnah lepas tu di malukan di media sedangkan benda tu perkara budak2 yg boleh di selesaikan secara matang oleh orang tua dan karier dia baru nak mula sudah dilakukan sebegitu rupa sapa tak marah???kamu bleh diam ke arr?gpun apa lg yg nak di tafsirkn tentang org tua tu??adoi lpas tu dorang tu takda pertalian darah dan blom gak ada hubungan yg jauh ngan anak dia tuk di pertikaikan apa yg si eina ni nak buat suka hati dia la nak ckap apa pun sibuk sangat la warga malaysia ni..melayu mudah mula hahaha..fkir pkai logik la..klu nak salahkan sangat salaahkan la si afiq tu…napa gatal sangat smpai kluar malam balik smpai subuh seperti yg di nyatakan leh ibunyer tu..takkan la prempuan yg paksa klu tak sang lelaki yg tak tahu jga nma klurga sendri..what da hell ya both of you people !! suka ati kamu jak mo judge org kamu ni sempurna sangat ker??tepuk dada tnya selera la..bg aku si eina ni mangsa keadaan di samping belum matang dan berakal tu jer..so kmu yg dewasa ni kena pham la…da..brambus…huhuh

    0

    0
  91. SJ says:

    Habis study ke ppuan nie???entah pas ke tak SPM..ko buka mulut je terus terkeluar ayat2 BODOH ko.Macam xsekolah jak ppuan nie.ko tue masih mentah lagi baru 18 tahun, toksah cakap lar diam jak..makin ko buka mulut makin terserlah keBODOHan ko tue..jgn percaya sgt cinta MONYET ko tue sebab ko bercinta dengan MONYET AFIQ yg KURANG AJAR tue..haaa, padan lar korg2 tue bergabung memang DEBOOOOMMM..ko2 popular ngan kontrovasi MURAHAN lar woi, tak kemana nyer.kalau setakat belakon suam2 kukukakiku tue pa jak lar.baik berhenti jak berlakon..kang kuar gi mana2 org kutuk ko2, tak pasal2 terbang pingan mangkuk hayun kat ko2..

    0

    0
  92. kazen eina azman says:

    kesian kat kak eina. harap kak eina banyak bersabar…

    0

    0
    • NekSedaraKau says:

      kalau namanya cousin, sepatutnya tegur cousin awak yg mulutnya mcm longkang tu..akhlak buruk..dan suruh mak ayah awak tegur sekali makcik awak yg sama buruk akhlak tu..

      kalau betul lah awak cousinnya..kalau sekadar nak glamor guna nama ‘kazen’, sila main jauh2 laa..kerana impostor tidak dialu2kan disini..

      0

      0
    • insan biasa says:

      kecian hekk mu… pegi mampuih la nk kecian.. gan mak org lain pun xhormat apatah lagi la gn mak sendiri agaknye.. g la study cukupkan ilmu tu.. ko berlakon pun ado2 je.. buat pe,

      0

      0
    • PHF says:

      hai kazen eina azman..u apa khabar? tgh buat pe tuh… kesian kt eina azman yer…kesian sgt2 kt org yg tergamak kata kurang siuman kpd seorang IBU yer…kenal mangkok bertingkat tak?? tak kenal?? ala kesiannyer dierr

      0

      0
    • wawa says:

      kesian sangat…. sebab lupa cakap off record lepas kutuk orang kan….
      nanti kena saman plak sbb dah wat statement “mak afiz muiz tak siuman kot”

      0

      0
    • SJ says:

      Kesian?????ko pun sama mcm “KAZEN” ko tue…SEKELUARGA katakan.

      0

      0
    • Linzy Longkang says:

      Bukan semua salah eina jugak, memang nampak sangat mak afiq tu jeles kat anak sendiri, nampak eina mcm betul nak tolong si afiq yg sendu nih

      0

      0
  93. eikin says:

    budak ni kalau aku dapat memang aku lempang je.

    0

    0
  94. nelly says:

    ‘off record’ kepala hanguk dia…kalo dah kua kate2 mcm tu
    bkn name yew kuang ajar..ader owg bodo mcm niew

    0

    0
  95. lily says:

    Hahahha… nak muntah aku bace statement budak bangang ni! Nape la dulu dato tu x rogol ko tros jer kan? Agaknye die x selera kot tgk ko..kepada perogol2 bersiri tu, ini lah mangsa yg sesuai…. puiiiiiiiii!

    0

    0
  96. peoh says:

    terlajak perahu masih boleh di undur lagi..tapi kalu terlajak kate2…hai buruk la padahnyer…wait n see

    0

    0
  97. Anonymous says:

    mungkin dia igt guna undang2 dlm dunia boleh save maruah dia. maruah kau kat sisi Allah mcm mana? hukum Allah itu pasti. jgn riak sangat atas muka bumi nie. sekali Allah tarik apa yg kita ada, tersungkur terus kita.

    0

    0
  98. ibi says:

    Sebenarnya naluri seorang ibu itu betul…….jadi kalau se ibu memang tak berkenan dengan muka penyek tu memang betullah….mulut longkang …….

    0

    0
  99. Biskut Meri says:

    off rekod ke..on record ke..off topic ke….off switch ke…..ko mmg tak siuman eina! ckp plak family yg nk saman. kalau kau bgtau kat family kau jgn…takde nyer dorg nk teruskan. nampak sgt 1 family gila glamer….maruah d dunia yg kau sebok nk jaga…akhirat kau tak pikir pun….

    off topic kejap…kau glamer ke eina??

    0

    0
  100. OHMAKKAU says:

    Seriously,i mmg ske Afiq Muiz ni Before die mnjadi SI TANGGANG..
    Now,seriously I HATE him so much..
    Even mak die yg mulekan dlu o watever lah,die tak sepatutnya backup Si wanita penyet ini berbanding HAMBA ALLAH yg telah Mengandung an die slame 9 bln ..syurga die ttp di bwh tpk kaki IBUNYA..bukan si SUn— ini..
    #Opss lupe nak tulis off record

    0

    0
  101. cendiakawan says:

    Semoga Eina dan Afiq sempat meminta maaf sekalipon mak Afiq yg bersalah.. Yang tua kan harus dihormati dan dikasihi.. Yelah.. berdosa dgn Allah, senang minta ampun.. sesama manusia? Mudah2an sume dipanjangkan umur semoga sempat bermaafan. sekian. :)

    0

    0
  102. SDDS says:

    BABINYA BETINA SUNDAL NI…JOM PAKAT RAMAI2 BUAT SOLAT HAJAT KASI BETINA NI KENA SAMBAR PETIR….

    0

    0
  103. tak sangka afiq muiz gtu perangai says:

    Mudahnya seorang anak melupakan jasa2 n pengorbanan ibunya..tak ku sangka tak ku duga

    0

    0
  104. Anonymous says:

    Off record ke tak perkataan u tu keluar dr mulut u juga kan?biadap sungguh si Eina ni…tujuan u nk saman mak afiq tu xtually bukan nk buktikan u benar tapi u nk tunjukkan yg u berduit so u blh buat apa saja…n nk balas dendam kat mak afiq n fly dia kan cz tk suka u…rasanya if u tkda duit adakah u Akan gunakan undang2 Utk buktikan kebenaran u…skrg mak afiq pun blh saman u cz u kata dia kurang siuman…jgn nk berlagak sgt if u d pihak yg benar rasanya tak perlu u nk buktikan cz lambat-laun org Akan tau juga n if u just shut ur mouth tkda org Akan kata u bisu…cz itu masalah keluarga org lain yg u lbh2 tu knp??n kata afiq tu bestttt fren u so u tak reti respect mak dia ke?if fly dia tak suka or kutuk u tak perlu ambil pot if tak just putus kawan dgn ur bestttt fren je…masa I tgk u komen kat galaksi n nangis2 tu rasa mcm u buat drama tk Jadi…u bercakap ke u berpidato?n siapa u nk sibuk komen mak dia nk duit je..itu pun mak dia blh saman u tau..n tk perlu kot tunggu until u Ada menantu n dpt balasan yg sama…cz rasanya ur karma is around the corner…n tak perlu buktikan u benar cz kta tgk u pun mcm fake setiap masa…if mak afiq suka duit ank dia je pun y u Sakit hati?masa mak dia besar kan ank dia tu pakai duit u n fly u ke?duit ibu bapa blh dihabiskan Utk ank2 mrk n y duit ank2 tak blh dihabiskan utk ibu bapa???kdg2 rasa pelik dgn ank2 ni mrk sanggup berhabis dgn org luar drpd bg fly sendiri terutama lelaki…sanggup berhabis Demi gadis yg belum tentu jd hak milik dia but Utk mak bapa berkira…n Eina if u menang kes saman pun kta tak Hairan cz peribadi u dh kalah…uhh buruknya perangai…n next time dh Kawin gaduh dgn Suami pun mesti saman je la keje u n ur in law pun better Diam je dgn u cz nanti Kena saman pula

    0

    0
  105. SEDARA says:

    BODOH NYA BETINA SUNDAL NI…BOLEH GITU CKP LUPA OFF RECORD…??? NAMPAK SGT KEBODOHANNYA…..TERSERLAH KEBANGANGANNYA…

    TP BAGUS GAK DIA CKP MAK AFIQ TAK SIUMAN…ATLEAST DIA BERFIKIR 10 KALI NAK SAMAN MAK AFIQ SBB RASANYA KALAU MAK AFIQ SAMAN MALU DIA, DIA AKAN KALAH….

    KESIAN BETINA SUNDAL NI…KO MMG BABI DENGAN MAK KO…KO BABI…MAK KO PELACUR…KO BABI…MAK KO PELACUR…KO BABI…MAK KO PELACUR…KO BABI…MAK KO PELACUR…KO BABI…MAK KO PELACUR…KO BABI…MAK KO PELACUR…KO BABI…MAK KO PELACUR…KO BABI…MAK KO PELACUR…

    0

    0
  106. student bandung says:

    come on la….kalau pon mak dia tuduh ko songlap duit afiq, u can just say no i tak ambil n diam dah la..lg nmpk awak bgus drpd skg ni awak nmpk sgt desperate nk tnjk awak betol smpai sgup saman org tua..

    bkn nya mak afiq ckp dia nmpk gambar bogel awak buat aksi lucah dlm phone..tu logik gak la nak saman melibatkan kemaluan…lol

    bodohnya….bodoh bodoh

    0

    0
  107. IZAM says:

    alala tomeinya eina azman nie..SOJUK MATO DEN MANDANG…manis senyumannya umpama madu…kunun cute sangatler tuh dengan spek mata atas rambut tuh…tengah dengar lagu apa tu?? kongsikanlah dengan peminat semua….

    BAGI PELOMPANG LOMBU TERABUR GIGI BARU TAU…SODAP ANAK TOKAK EKAU KATO ORG KURANG SIUMAN EK..

    0

    0
  108. IENA SI PELACUR & IBUNYA MAK AYAM says:

    IENA SI PELACUR & IBUNYA MAK AYAM SUNDAL…IENA SI PELACUR & IBUNYA MAK AYAM SUNDAL…IENA SI PELACUR & IBUNYA MAK AYAM SUNDAL…IENA SI PELACUR & IBUNYA MAK AYAM SUNDAL…IENA SI PELACUR & IBUNYA MAK AYAM SUNDAL…IENA SI PELACUR & IBUNYA MAK AYAM SUNDAL…IENA SI PELACUR & IBUNYA MAK AYAM SUNDAL…IENA SI PELACUR & IBUNYA MAK AYAM SUNDAL…IENA SI PELACUR & IBUNYA MAK AYAM SUNDAL…

    0

    0
  109. Pung pang Pung pang says:

    Assalamualaikum ,
    Kita tengok siapa yang melutut nanti ,”Biasanya doa orang yang teraniaya akan termakbul” Jika betul ibu afiq ada buat salah dan silap , DIA TETAP SEORANG IBU!! Allah tidak akan menghukum hambanya dengan sesuka hati , Well eina .. “Ko kena ingat ,perjalanan hidup ko ditentukan oleh Allah swt , dan kena ingat hari pembalasan tetap akan ada , samaada di dunia ataupun akhirat ko akan terima selagi ko tidak memohon maaf pada ibu Afiq dan bertaubat pada Allah swt. takut nanti tidak sempat berucap~

    0

    0
  110. nureisyaothman@yahoo.com says:

    Rase nya EINA ni yg x siuman …bleh lak dia ckp family dia yg suruh saman..memang dasar suka putar belit la perempuan ni…ade meroyan dalam court nnt…tgguuuu je la…Buat AFIQ buka la mata dan hati..kami semua dah npk knp AFIQ xleh berfikir lg…insaf la sebelum terlambat…

    0

    0
  111. Anonymous says:

    pasal ni kau beria2 nak saman.. pasal kes nak kene rogol tu taknak pulak ka

    0

    0
  112. No Name says:

    Walau bagaimana buruk sekali pun perangai kedua ibu bapa kita itu bukan urusan kita, urusan kita ialah menjaga mereka dengan penuh kasih sayang sebagaimana mereka menjaga kita sewaktu kecil hingga dewasa.
    Walau banyak mana sekali pun dosa yang mereka lakukan, itu juga bukan urusan kita, urusan kita ialah meminta ampun kepada Allah S.W.T supaya kedua ibu bapa kita diampuni Allah S.W.T.
    Doa anak yang soleh akan membantu kedua ibu bapanya mendapat tempat yang baik di akhirat, inilah yang dinanti-nantikan oleh para ibu bapa di alam kubur.
    Erti sayang seorang anak kepada ibu dan bapanya bukan melalui hantaran wang ringgit, tetapi sayang seorang anak pada kedua ibu bapanya ialah dengan doanya supaya kedua ibu bapanya mendapat tempat yang terbaik di sisi Allah.

    Buat Afiq, beringatlah tntg darjat seorg ibu…
    Buar Eina, tiada yg off record di sisi Allah =)

    Berdamailah

    0

    0
  113. Reena says:

    Inilah akibatnye apabila mulut lagi cepat drpd otak!!!! Kebangangan abadi!

    0

    0
  114. Anonymous says:

    Mak Afiq pun bole saman ko Eina sebab ko kata mak dia “tak siuman” …itu mmg betul statement ko, sedangkan mak Afiq cakap ko kikis duit Afiq tu.. x de bukti..cuma dia kata duit dalam account Afiq habis RM30,000 itu aja..macam mana..aku rasa dalam perkara ni ko yg x siuman, perangai macam betina sundal..tergedik2 dgn anak bujang org..x malu ker ..sekalipun kau bekerja sebagai GRO jangan lah sampai tunjuk perangai x baik ko di khalayak ramai..

    0

    0
  115. KIAH says:

    dasar anak kecil tak cukup umur berkata-kata tanpa memikirkan hati orang jauh lebih usia dari kau. cuba kau cakap emak kau orang kurang siuman? tengok sikit apa jadi? hek elehhhh. kau tak reti belajar adab ke apa? tu lah dulu orang suruh belajar agama kau main-main !

    no wonder lah kan. kau baru umur 18 tahun kan?
    perasaan saitan berleluasa. biasa dah.
    tak ada langsung. tak reti respect2 ni
    jiwa remaja kemarahan membuak buak kannnnnnnnnnnnnnnnnnn

    0

    0
  116. Anonymous says:

    Aku rasa si afiq nie dah makan nasi kangkang dari perempuan bodoh nie agak nya…..main biar jer pompuan nie nak kutuk mak die kuang aja…..nampak sangat kebodohan si afiq n si eina nie……

    0

    0
  117. Anonymous says:

    *kuang siuman

    0

    0
  118. fatty jul says:

    memang patotlah mak afiq x terima betina sial ni…dahla muke taik..perangai pun taik..mulut pun taik..ni kalu adik kakak aku la mcm ni, mmg aku dah pijak muke ko ni kuanghajar..ko ni mmg ppuan cr publisiti murahan lah, akal xde, mmg mulut ko yg meleweh2 tu layak kena sumbat ngn kasut…dudukla afiq ngn betina sekor ni..xtau yg beranakkan si afiq tu sape?mak ko ke?ppuan yg ko jaja sana sini tula yg teran beranakkan si boyfren ko yg same bodoh same bangang mcm ko tu..cermin muke dulu sblm nak masuk campur hal org..asyik2 dok ckp pasal bukti bukti bukti..itu jela modal ko betina oiiii…

    0

    0
  119. anti_eina says:

    Byk komen kena dislike.. yg dislike tu mesti adik beradik / family eina.. hahaha

    0

    0
  120. wiena says:

    blakon je lebih minah nihh..ble buat sidang emdia, menangis la..masa kes dgn datuk dulu pon menangis.yg tu taknak saman ke?hal anak beranak biarlah dorang settle sendiri.ni bila interview, dia plak lebih sudu dari kuah.ehhh2….

    0

    0
  121. zzzzz says:

    Alahai eina oiiiii!!!!!…publisiti murhn sgt la kaw ni!..hritu seb0k ckp kaw hmpir nk kne rogol lah..skrg kaw ckp mak org lain kurang siuman…eh..ngko dgn afiq tu mmg padannn larh…no wonder la ak dlu x suke tgk citer mimpi cinderella..all of them are FAKE..btw dik…result spm ko xnak heboh satu dunia pulakkkk kn…grrrrr…next!..

    0

    0
  122. ME says:

    off record ke on record ke…Allah tahu….mmg tak ada akal lg budak ni.
    dah sekarang kata parents dia plk nak saman…hari tu dia yg beria2 bg statement nk saman…nasiblah mak bapak dapat anak macam ni…..

    0

    0
  123. mak afiq says:

    aku pon nak saman kau lah sebab ckp aku kurang siuman ! boleh tak ?

    0

    0
  124. aihhh says:

    afiq… pergila jumpa ibu anda.. dan selesaikan masalah ini.. dua dua pihak pun tak perlu bawa ke media.. semua orang tgk x elok la..

    apa2 pun afiq.. itu ibu anda… kalau bukan kerana ibu, anda tiada di muka bumi ni… saya dah kahwin, dan wife baru sahaja melahirkan seorang anak.. saya ingin pesan kepada afiq, bukan senang ibu anda nak melahirkan seorang anak… terkedu saya melihatnya dan keperitan yang dilalui oleh seorang perempuan untuk melahirkan seseorang..

    gi je la minta maaf…
    kepada eina, stop being a bitch.. you tak layak panggil seorang ibu macam itu.. eina tak perlulah nak goda afiq ngan bentuk badan tu dan kemaluan anda untuk mengoda afiq… kalau perangai u cam ni.. mcm mana u hendak menjadi menantu kepada keluarga afiq?.. udah2 la…

    0

    0
  125. ina naim says:

    Ya Allah Kau hukum dan berilah petunjuk pada mereka berdua ni. sampai begitu sekali kau cakap ibu orang tu? yg afiq kau tak nampak lagi ke? seriously wlpn tu bkn mak aku, tapi aku rase cam lempang muka kau eina. kurang ajar sangat. mak kau ajar ke tak ni? konfius aku. weh afiq kalau kau dapat balasan nanti kau tahu la azab nye. marahnye aku!!

    0

    0
  126. amin says:

    Astaghfirullahalazim…. Iena..bwk2 btaubatlah..smpai hari ni mak afiq dh xde kluarkn apa2 stetmen..cukup2lh time melodi hari tu.. 1 je aku pesan ngn ngko, apa2 prckpn or tindakn ngko,mesti ingt Allah dik.. Allah tgk,Allah dgr,Allah tahu sume yg kita buat.. Istighfar byk2 eina.. Aku xnak doakn yg buruk2 utk ngko..tp aku brhrp sgt ko n afiq dpt hidayah dr Allah sblm trlmbt.. Ambik wuduk..solat lah selagi tulang 4 kerat msih mmpu utk brgerak..ingt eina…biler2 masa jer, dlm sekelip mata,Allah akan tarik balik semua nikmat kekayaan,kecantikan yg ada pd ngko..ingt eina.. Allah tgh tgk ngko skrg.. JGN SOMBONG PD NIKMAT YG ALLAH TELAH BERIKAN.. Mudah2an ko insaf.. Amiinn…

    0

    0
  127. maRnia says:

    Off record ke.. tak off record ke ….ianya tetap dari mulut Eina. Kalau ye pun nak publisiti murahan, jangan la main dengan emosi rakyat Malaysia… Tengok …Abang Nara pun ada kata, dia boleh dapat sakit jiwa setiap kali membaca kata-kata yang keluar daripada mulut Eina. Ini kan Afiq yang selalu bersama Eina… tahan Afiq melayan karenah Eina tu.

    Putar belit betul….

    Rasanya kalau dia saman ibu Afiq, dia yang akan kalah. Cakap berbelit-belit. Mana tau berkat doa orang ramai dan doa seorang ibu dimakbulkan Allah. Kun Fayakun. Kalau ye pun nak ikut macam Neelofa, fikirla dulu akibatnya. Kes Afiq ni dah buat orang ramai meluap-luap. Kes Neelofa tu buat orang ramai menyampah. Turun naik mahkamah ni bukan nya macam pergi tengok wayang. Habis semua perangai buruk Eina akan dibongkar nanti satu persatu. Kan malu..kosnya pulak masya Allah….sanggup keluarga Eina bayar. Belum lagi kena bayar pampasan kat mak Afiq…

    Kalau dengan orang tua lain Eina tak hormat dan kurang ajar, tak mustahil satu hari nanti Eina akan buat perkara yang sama pada kedua ibu bapanya.

    0

    0
  128. Tina turner says:

    Afiq, mula2 aku kesian dekat ko. Igt kes ko mcm kes aku. Tp nampaknya tidak.. Family ko mmg betol.. Eina ni mmg x boleh pakai. Baik ko rujuk balik kt family ko.. Da sampai ckap mak ko begitu skali mmg x patut la. Kalau btol eina tu nk kt ko dia xkan wt begitu. Ko jangan nk jd bangang wahai Afiq!!

    0

    0
  129. atun says:

    slm…acik saman budak hingusan ni plak…sukaati ckp org tua kurang siuman, oiii minah ko nak anak lelaki dia lah…yg jantan afiz ni oiii awek gila ko ni ckp mak ko lah…klu aku org ckp mak aku..mahu je tamparan hebat kat muka ko.. eina, allah kasi ko wajah yg sempurna tapi hati ko x lawa langsung… banyak betul org sumpah ko, x senang lah hidup ko nanti…

    0

    0
  130. kak bedah mulut laha says:

    zed zaidi please do something to these jerks.xcukup ke lagi kebanjiran filem2 sampah…nak banjirkan dunia seni dgn artis sampah lak.skrg membanjiri blog2 gosip dgn cerita sampah dia lak.
    eina mmg patut muka buruk, sbb perangai pun buruk.i feel sorry for u afiq
    semoga ibunya tabah dan tidaklah sampai tahap nk sumpah si afiq.kalau ibu ko hati dh keras disumpahnya ko afiq, seumur idup la ko sengsara.

    0

    0
  131. yayaaaa says:

    afiz ko xnak suh org2 yg kutuk awek ko ni mintak maaf kat eina azman ni… berani betul ko suh umi ko mintak maaf kat eina yg ckp umi ko kurang siuman… nerakalah tempat ko jika x mintak ampun dr dia tau.. ko rela mati. banyak ke pahala yg ko ada.. wah kat twitter guna nama afiz azman … sudah tukar ke??

    0

    0
  132. akutakjelesdgnkaupun says:

    Nape aku tak rasa minah ni cun sampaikan kena berhenti sekolah??? Ke aku sorang je yang rasa dia tak cun?? Btw, apa yang penting, statement tu memang ada keluar dari mulut kau kan.. takyah la baru nak bagitau lupa nak mintak off record. Jangan sampai mak cik tu saman kau balik sebab kata dia kurang siuman..

    0

    0
  133. sya says:

    Kecoh tul minah nie, dia lak yg lebih..lagi bnyk koe bukak mulut…lgi bnyk silap yg nmpak…org x berpeljran cmni la… artis mcm nie… pulaukan aje…semua lakonannye jgn tgk…itu j pengjran dia…off record konon…pirahhh…..

    0

    0
  134. EINA AZMUSIBAT says:

    wei musibat..ape masalah sebenarnya ko ni? dah la tak blaja dah nmpak terang2 kau bodoh tapi nak ckp besar pasal undang2?kait plak ngn family ko..owh tau pun ko ade family..tapi kenapa ko tak pikir family afiq tu? tade rase pape ke? cuba buang rase benci,marah kau tu..kalau ko kahwin ngn afiqtadetelur tu pun..dia tu mak mertua ko tau?..yg afiq ni pun satu musibat nombor dua tade telur tu bagi mak eina kemam buat facemask KATANYE! org luar aka kekasih kutuk mak sendiri dia rilek aje?..dia igt einaazmusibat tu yg jage dia dari kecik bagi susu tetek (ade tetek ker?bulu mate fake adela)….so fikirkanlah wahai 2orang MUSIBAT..jgn sampai tak sempat keluar statment makan dek sumpah..dua2 menyesal seumur hidup…

    0

    0
  135. Anonymous says:

    Salam,

    Wahai manausia tahukah kamu,ketika nabi muhmd telah member syafaat kepada umatnya, nabi muhmd hendak masuk kedalm syurga tetapi nabi muhamd terdengar rintihan dari neraka…(Rasullah..tolong kami…kami umatmu….)orang terakhir yang merintih dineraka memohon rasullah memberi syafatnya untuk mereka masuk kesyurga adalah anak2 yang tidak diredha oleh kedua ibubapanya,sehinggakn Allah berkata kepada rasullah.Allah tidak membenarkannya kerana ,Rdha Allah adalah redha kedua ibubapanya.subhanaalah..Sehingga rasulluh sanggup mencari kedua ibubapa mereka yang sudah masuk kesyurga dan berkata : lihat lah anak2 mu yang menderita disana kerana kamu tidak meredhakanya,sehinggalah ibubapa itu memberi redhanya (jgn lah mengingkari ,menindas,memalukan kan kedua ibubapa.)
    Walau bagai mana teruk sekalipon kedua ibubapa kita,pilihlah jalan mengalah.dan perlu anda tahu mengalah bukan bearti kalah.menyelamatkan keadaan.Mohon lah kepada Allah supaya dilembutkan hati ibu,dijauhkan dari sikap buruk sangka terhadap anaknya..ibu manusia biasa membuat kesalahan,dosa dan sebagainya..
    Jika ibu memulakan sengketa,jangan lah kita mempebesarkannya.berbincanglah..
    Saya tidak berpihak kepada anda,atau pon ibu anda.saya juga manusia yang sering menyakiti sesama.selalulah merendah hati.nasihat menasihati.segeralah memohon ampun kepada ibu.dan saya mohon sedarkanlah ibu jika dia bersalah.tp jangan smpai memalukannya..ingat untuk kesyurga perlu redhanya..semoga kita berjumpa di syurga Allah. InShaAllah…..
    Dalam hal ini, berbincang adalah lebih baik,daripada membuat statement di media..saya faham ibu dah memalukan anda di media.tp cara awak menghentam balik untuk mengunakan media adalah salah.sepatutnya awak terus berjumpa ibu awak dan keluarkan kata2 itu didepannya ,bukan media..
    Saya sedih tengok keluarga dan anda sendiri diperkecilkan oleh masyarakat.telah bertambah lagi dosa orng yang menilai tersebut.dgn meghina,mengherdik
    MasyaAllah

    0

    0
  136. Anonymous says:

    Salam,
    Harap baca,moga awak akan tenang.
    Wahai manausia tahukah kamu,ketika nabi muhmd telah member syafaat kepada umatnya, nabi muhmd hendak masuk kedalm syurga tetapi nabi muhamd terdengar rintihan dari neraka…(Rasullah..tolong kami…kami umatmu….)orang terakhir yang merintih dineraka memohon rasullah memberi syafatnya untuk mereka masuk kesyurga adalah anak2 yang tidak diredha oleh kedua ibubapanya,sehinggakn Allah berkata kepada rasullah.Allah tidak membenarkannya kerana ,Rdha Allah adalah redha kedua ibubapanya.subhanaalah..Sehingga rasulluh sanggup mencari kedua ibubapa mereka yang sudah masuk kesyurga dan berkata : lihat lah anak2 mu yang menderita disana kerana kamu tidak meredhakanya,sehinggalah ibubapa itu memberi redhanya (jgn lah mengingkari ,menindas,memalukan kan kedua ibubapa.)
    Walau bagai mana teruk sekalipon kedua ibubapa kita,pilihlah jalan mengalah.dan perlu anda tahu mengalah bukan bearti kalah.menyelamatkan keadaan.Mohon lah kepada Allah supaya dilembutkan hati ibu,dijauhkan dari sikap buruk sangka terhadap anaknya..ibu manusia biasa membuat kesalahan,dosa dan sebagainya..
    Jika ibu memulakan sengketa,jangan lah kita mempebesarkannya.berbincanglah..
    Saya tidak berpihak kepada anda,atau pon ibu anda.saya juga manusia yang sering menyakiti sesama.selalulah merendah hati.nasihat menasihati.segeralah memohon ampun kepada ibu.dan saya mohon sedarkanlah ibu jika dia bersalah.tp jangan smpai memalukannya..ingat untuk kesyurga perlu redhanya..semoga kita berjumpa di syurga Allah. InShaAllah…..
    Dalam hal ini, berbincang adalah lebih baik,daripada membuat statement di media..saya faham ibu dah memalukan anda di media.tp cara awak menghentam balik untuk mengunakan media adalah salah.sepatutnya awak terus berjumpa ibu awak dan keluarkan kata2 itu didepannya ,bukan media..
    Saya sedih tengok keluarga dan anda sendiri diperkecilkan oleh masyarakat.telah bertambah lagi dosa orng yang menilai tersebut.dgn meghina,mengherdik

    0

    0
  137. tupai comel says:

    hmm..maaf nak tnya gak ni..zed zaidi dah bersara ke?? knapa dy xamik tindakan dgn kes budak2 mcm ni?? ni melibatkan tingkah laku artis baru yang bermasalah..

    0

    0
  138. cha says:

    hahaha kesian kat minah senget ni.. tade orang pun tak backup dy sbb mmg terbukti kurang ajar tahap gaban… pity on u.. baru setahun jagung dah nak tunjuk belang.

    0

    0
  139. Anonymous says:

    pempuan paling bangang dlam dunia.ni lah die

    0

    0
  140. Anonymous says:

    “Lupa nak ckp off record” Well said, eina.
    What a drama queen, Tehee.

    0

    0
  141. pemerhati bebas says:

    wah.semua comment kutuk eina…sian dia..bg aku biarla dia nak saman ke mende ke..tu hak dia..lgpon dia takder kena mengena dgn ibu afiq tu..tak DERHAKA pon kalau dia ckp ibu afiq kurang siuman…biasala org tgh marah.. kalau kita sendiri pon tgh marah pon boleh lepas ckp mcm ni. so xbleh nak salahkan eina ni 100%. kita pon tak tau sapa yg salah sapa yg betul. lgpon dia kan ada family jgk yg backup dia..takyahla kutuk melampau sgt..

    To AFIQ:.Afiq!!!!! ko p balik umah ko skarang, g mintak ampun cium tapak kaki mak ko sebelom terlambat…..

    0

    0
  142. i say says:

    aku cuma nak katakan “dua2 kurang didikan agama” sorang xnak kalah dgn mak (afiq), sorang lg nak saman menyaman (eina). . kita kat sini tunggu dan lihat sahaja kerana “karma” akan bermain dengan mereka. Ingatlah bahawa Allah itu Maha Melihat lagi Mendengar.. seburuk mana pun seorang ibu di mata kita walaupun dia seorang pelacur, tetap juga islam katakan “WAJIB” hormat kepada ibu kita kerana lahirnya kita di dunia. Inilah manusia sekarang bila dah BUTA hati, BUTA harta, BUTA nafsu, BUTA dengan dunia sedangkan semua tu xkan kekal! Aku doakan agar hati kamu berdua terbuka untuk bertaubat sblm terlambat.

    0

    0
  143. Anonymous says:

    ni lah lambang arts murahan…bakat tak berapa nak,tp perangai mcm longkang…

    0

    0
  144. Anonymous says:

    semoga allah memberi hidayah pada mu eina dan bertaubatlah. bila kita ada anak sendiri baru kita tahu….dunia ini bulat dan setiap kejadian akan datang pada kita. astagfirullah

    0

    0
  145. comot says:

    OFF RECORD ke X itu x menghalalkan kau nak mengutuk, mengata seorang insan yang bergelar IBU, dasar BETINA JALANG!!!!!! yang JANTAN BANGANG pun mengikut jer pulak… kau dah telan NASI KANGKANG ker, sampai orang kata mak kau pun kau boleh diam….. SESUAI… JANTAN SUNDAL & BETINA JALANG…….

    0

    0
  146. Anonymous says:

    Allah bagi ko rupe yang sempurna bukan untuk kurang ajar…walalupon ko xd kena mengena ngan mak afiq tp tu bakal mak mentua ko n dia orang tua..x’n ko xleh nak pikir..belajar pon xtinggi pastu nak ckp mcm orang pandai..baru lpas spm je kot..afiq pon bru umur 21..mmg xmatang sangat..bila mak ko da xhalal’n setitik air susu mmg merana hidup ko lepas ni…selamanya xberkat..kalau nak berkat g ler mnum air mak ko..derhaka btol..!

    0

    0
  147. say no to EINAFIQ says:

    kalau lah sy ni ada kuasa, sy nak jek haramkan terus dua ekoq mahkluk sendu nih dr dunia retiss.. abam zed zaidi xnak amek tindakan ke?? dah terang2 depa dua ekoq ni dah bagi reputasi buruk pd artis2.. huhuhuu

    0

    0
  148. hati ibu says:

    kepada afiq:

    saya suka mengingatkan awak dan diri saya sendiri bahawa SYURGA ITU DI BAWAH TAPAK KAKI IBU..

    saya suka mengingatkan awak dan diri saya sendiri bahawa SEORANG ANAK LELAKI BERTANGGUNGJAWAB UNTUK MELINDUNGI KELUARGANYA..

    saya suka mengingatkan awak dan diri saya sendiri bahawa BAIK BURUKNYA IBU KITA JGN SESEKALI KITA MENGAIBKANNYA DAN MEMBIARKAN ORANG LUAR MENGHINA ORANG YANG PERNAH BERKONGSI NYAWA DENGAN KITA..

    tips: 1) Berdoa dan mengadulah kpd Allah agar diberi petunjuk..(bkn mengadu kpd kekasih y kurang ilmu didada)
    2) bukalah semula album masa kita bayi/kecil agar kita sedar semula betapa besarnya kasih sayang seorang ibu.. melindungi, mengurus dan membesarkan kita

    :)

    0

    0
  149. Sekadar Nasihat says:

    i thinks she’s immature and show some stupidity in her…..If she’s really a good daughter she will not saying that to the OLD LADY….bagi saya eina nie kurang menggunakan akal fikiran dis…bercakap macam kurang didikan akhlak…..Please jahatmana pown orang tua tu dia tetap orang tua and kita patut hormat. If tak nak hormat senyap and kalau nak tegur biar berhemah…..

    Arefiq Muiz Jangan lupa anak lelaki tanggungjawab dengan MAK AYAH sampai mati…..dan Doa ibubapa nie mustajab dan terus sampai kepada ALLAH tanpa sekatan…..Ingat Arefiq dari dia kita lahir….Baik buruk kita kena terima sebab darah dia menglir besabung nyawa demi kita…..Minta AMPUN dengan EMAK k……bayak penhajran dalam movie dan nasihat dari kisah zaman nabi…….harap ambil sebagai iktibar…..TAK BERKAT HIDUP TAK DAPAT RESTU MAK AYAH……..Ingat APA APA BERDOA PADA ALLAH itu sebaiknya daripada kita memburukan MAK kita…..KALAU KITA SANGGUP MEMBUKA AIB MAK KITA APATAH LAGI AIB ORANG LAIN…..

    0

    0
  150. lala says:

    BN kalah, industri muzik hancur. BN menang, artis hancur. Norman, ade komen?

    0

    0
    • norman bukan nama sebenar says:

      ermmm..aaa..ermmm aaa..camno den nak komen erk..hancur…apa ek…(sambil mengorek taik hidung) ..hancur tu musnah…musnah tu hancur….hancur tu mcm lebur…besi kalau dipanaskan jadi lebur..kiran hancurlah…ermm aaa no komen lah..

      0

      0
  151. homer says:

    Yg dislike tu mmg sme prgai kowt dgn dot dot tu…mmg dh pnh buang mk dye kot..

    0

    0
  152. akak says:

    sejujurnya..ku x bisa…hahaha..poyo btul minah ni ek..mcmla dia tu da jd isteri si afiq tu..pd pendapat i la kan..eina ni sepatutnya diam je..x perlu beri sbrg komen kepada media..sbb dia org luar bkn sape2 kpd kuarga afiq ni…baru awex..bkn isteri or tunang..blum ade ikatan pape lg da tunjuk perangai yg x elok…mcmane org x suka…org ckp biar rupa hodoh sbb jgn perangai hodoh..kalau eina ni perempuan yg baik dia msti pujuk afiq jmpa mak dia..minta maaf…bkn jd batu api dlm masalah kuarga afiq..kalau eina ni adik i da lama kene lempang da…memalukan…tgk dia bg statement dlm galaksi lagi ler sakit hati…mcm dia tu perempuan yg teraniaya……yucks!!!!!!!!!!!……

    afiq : syurga ko dibawah telapak kaki ibu bkn kaki eina tu….

    0

    0
  153. Burberry says:

    budak ni lulus SPM ke apa? baguslah kan buat mcm ni, esok2 kahwin nanti ada anak, anak dia pulak buat kat dia mcm apa yang dia buat kat mak afiq…

    0

    0
  154. RAKYAT MALAYSIA says:

    toksah pk byk aaa… cnfirm pompuan nih xbrapa nk ada otak (sebenarnya mmg xde otak!)… dulu kes kena tipu ngan dato…. jmpa kt hotel… ada ke dia reti pk sblm gi hotel tuh…. nih plak ckp mak orang tak siuman…. tu ckp sblm pk la tu…. lupa off record konon…. ko SPM brape aaa?!!

    diorg nih nk glemer free sbnrnyerr… spesis artis x glemer …. tuh pls timbulkan kntoversi camni… sedihkan…?!! betapa murahnyerr diorg…. wallahualam…..

    0

    0
  155. Anonymous says:

    toksah pk byk aaa… cnfirm pompuan nih xbrapa nk ada otak (sebenarnya mmg xde otak!)… dulu kes kena tipu ngan dato…. jmpa kt hotel… ada ke dia reti pk sblm gi hotel tuh…. nih plak ckp mak orang tak siuman…. tu ckp sblm pk la tu…. lupa off record konon…. ko SPM brape aaa?!!

    diorg nih nk glemer free sbnrnyerr… spesis artis x glemer …. tuh pls timbulkan kntoversi camni… sedihkan…?!! betapa murahnyerr diorg…. wallahualam…..

    0

    0
  156. Anonymous says:

    umo 18 kan??orang yg lahir tahun babi ni perangai cam babi gak kot. awek adik aku umo 18 jugak. perangai miang bangang cam eina ni la. muka puaka, mulut puaka, perangai binatang, kurang ajar dengan org tua. mak aku mintak semua duit gaji part time adik aku. so dia protes ckp mak aku nk duit dia. yang dia xtau, mak aku amik duit tu bukan utk belanja. tapi tolong simpankn..tolong menabung bg pihak dia. utk hari tua esok. kalo tak mintak, abis wat belanja betina syaitonn tu. sape tak bengang dapat adik camni, nak2 awek plak babi betina tunggal..hhaaaaakktuuiihhh

    0

    0
  157. eiiiinaaaaaa **** says:

    bahlol binti tolol

    0

    0
  158. pok teh says:

    hek elehhh..apa punya bahlol la minah ni..bajet bagus sgt..pi cermin muka hang la weeyyyy..afiq ni mmg seorang manusia paling bangang aku pernah tgk kalau sampai tahap mcm ni pun hang masih dok bawah bontot minah ni dengan emak dia yg sewel tu

    0

    0
  159. leen says:

    mendidih dada aku bace statement kau lah pempuan!!! n suddenly u said spttnye off record!! wth!! mengucap pnjg aku ngn kau n afiq2 skali… teringin sgt nk jpe mak afiq dan cuba pujuk hatinya… smge pn hasliza tabah dan kuat… puan x berseorangan… berdoalah pd Allah… mtk smge dilembutkan hati afiq dan kembali ke pangkal jalan… doa seorang ibu adalah doa yg plg mustajab… sedih tgk… berbaik2lah semula… selesaikan dgn cara baek between u and afiq…

    0

    0
  160. miss propa says:

    bodoh tol afiq muiz….ko bia betina ni kutuk,hina dan caci org yg mengandungkan, membesarkan dan susah-senang utk ko….Masuk neraka la ko wahai anak derhaka!!!!puiiii

    0

    0
  161. aku apik says:

    alaa . bia la dorg dua ni. senang je. kita penonton. boikot je dorg punya keja. last2 tgk la nanti dah xde job baru tau mana btol mana x. boikot ! boikot ! boikot !

    0

    0
    • APEKS says:

      taulh haku skrg npa msa sekolah dlu ko selalu kena sepak terajang oleh student lain,bkn krn mrk cemburu dgn ‘kecantikan’ dan ketinggian ko tapi mrk MELUAT dgn perangai ko yg rse baguz sgt tu…
      npalh pihak industri tak tapis dlu retis2 yg mcm mrk2 ni..sesungguhnya mrk nilh yg merosakkan industri itu sendiri…. alahai dunia…

      0

      0
  162. TggaBatu says:

    sengal tak sudah..ni mak kau pulak sengalkan diri..anak beranak sengal rupanya ye..yg jantan tu pun sengal..baguslah tu..sengal serangkai..haha

    0

    0
  163. SH says:

    Terkenang nasib ini anak aku.., berak kencing aku basuh, tidur aku temankan, baju pampers aku salinkan, nyamuk sekor aku tak biar gigit, nak susu aku suapkan, aku ajar bercakap, pimpin berjalan takut jatuh, deman malam aku kesiangan, nak makan diajar berdoa walaupun anak mampu sebut ..Amin..tiba tiba aku dicap tidak siuman? Pilunya hati kalau aku tidak siuman dah lama aku picit hidung anak biar mati. Baru tidak siuman namanya..masuk Tanjung Rambutan baru betul betul mental sickness..

    0

    0
  164. ANON says:

    sengalnye mak lampir ni…blh plk kate lupe nk off record….tp yg plg sengal adlh si mamat yg membiarkn shj ibunya dihina & dipijak maruahnye…..sdh lupekah mamat ni akan jasa ibu yg melahir, membesar & mendidik……
    minah saiko ni sdh2la bg sttment yg menyakitkn hati…sttment anda menggambarkn tahap kecerdikan anda….smoga kedua2 bdk ni diberi hidayah….

    0

    0
  165. pjbonbon says:

    macam2 laa..gelak sorang2 aku baca comments kau org ni..hilang tension aku files dan books menggunung atas meja ni..hahaha…apapun, ketiga2 makhluk ni mmg patut taubat nasuha laa..mak si lelaki ni skrg dah terkena dgn wartawan, sila ambil iktibar ye makcik..dan sekiranya benar makcik ada marahkan anak mcm dalam sms tu, harap2nya lainkali jgn lah marah mcm tu lagi ye..kata2 itu doa..tambah pulak makcik ibunya anak makcik tu..apa salahnya doakan yg baik2 utk anak2..apapun, saya sokong makcik sbb anak makcik dan 2 org lagi tu melampau terlebih :)

    0

    0
  166. anonPKLU says:

    Tuan2 dan puan2,

    ni namanya statement BANGANG ABADI..

    sekian terima kasih

    0

    0
  167. kelopaksalak says:

    LOL! Off record ke tak off record, tetap ko yang cakap kot!! So, apa beza dia???

    Bawak bawak la berbincang elok2 Eina oi.

    0

    0
  168. loyar_tak sah says:

    Dia ni nak saman mak afiq sbb tuduh dia kikis eh? Maybe mak Afiq boleh saman balik sbb dia tuduh tak siuman…. valid kan? Hmmm…

    0

    0
    • loyar sah dah 13 tahun says:

      saman malu kerana memberi statement fitnah di akhbar bahawa sipolan tu tak siuman..tapi sipolan tu nobody pun..tapi masih relevan kerana printed and circulated..

      0

      0
  169. tatitu... says:

    Org umo muda ni g blaja dulu..pnuhkan ilmu tu dulu..ni sibuk nk jd retis.. Dh bengap cenggini x dapek la nk nolong.. Ugly with no brain..huhi…
    Sian pulak aku tgk..

    0

    0
  170. tasya says:

    xkisahla ko nk saman mak afiq pun… tp xpyh la ckp org tua tu xsuiman…. sengal….

    0

    0
  171. nunu says:

    tolong lahh abg naraaa nasihatkan eina niii.. jgn smpi makan slipa nnt. mesti shahnaz bersyukur lam hati kate ‘ade lagi org yg kuang ajo dr ak.’

    0

    0
  172. akubahtoh says:

    afiq… cuba engko contohi najwa latiff tu… biar ayah dia kluar statement yg anaknya derhaka tp najwa guna akal mcmana nk handle mslh keluarga… engko ni x…terlalu ikutkan hati… kalau nak minta pandangan ke..nasihat ke..pegilah minta dgn kwn2 lain tapi bukan dgn eina dan mak dia… mmg patutpun org ckp engko ni dah kena nasi kangkang… utk eina, engkau mengeluarkan statement yg mencerminkan keperibadian engko yg sangat buruk tu… off ke tak off record, engko tetap bersikap kurang ajar thdp ibu afiq… artis skg ni baru berlakon skit dah tunjuk pandai… sikit2 saman… huh kesian industri hiburan kita ni dihuni oleh artis mcm afiq dan eina….

    0

    0
  173. rahmat ujian says:

    ALLAH mengasihi mu, di uji tahap keimanan..bertaubatlah, bersifat la dengan sifat fitrah manusia..sifat pemaaf..maafkan lah kesalahan..

    semoga mendapat hidayah ALLAH..

    0

    0
  174. aku pn sorg ibu dan anak says:

    Sbgai insan secara jujurnya kita pernah berselisih phm dgn ibu kita tp mcm mn pn klau kita dgr org kutuk sedara kandung kita ttp mrh apatah lg ibu sendiri.. rasanya ppuan ni mengeruhkan lg keadaan spatutnya dia diam ja biar afiq settle sendiri tp dia yg lebih sudu dr kuah jd rmai hentam dia sbb dia yg jthkan maruah dia sendiri.. segala kelakuan n kata2 dia menunjukkan keperibadian dia yg sngt2 low class.. afiq pula kena tahu sbgai anak lelaki mmg selayaknya anda menyara ibu anda itu tggngjwb anda.. skrg ni rmai lelaki lebihkan girlfriend @ isteri dr ibu sendiri.. anak perempuan pula yg hulurkan duit.. jgn jd sebahagian drpd golongan tsebut.. sy sorg ibu dan anak mmg phm sbb selalu dgr rungutan ibu ttng anak2 lelaki..

    0

    0
  175. Artis Murahan banyak di Malaysia says:

    agaknya dia nie tak pernah tengok cerita tanah kubur.. bagi dia tengok tanah kubur, biar dia insaf sikit.. nanti sebelum mati sempat la nak bertaubat.. Nie semua spesis gambit yang sombong lagi poyo, bakat nan hado..

    0

    0
  176. tipah oo tipah says:

    sepatutnyer…xpayah la nak ckp gitu ker gini ker… dia plak yg over… da la mak ngan anak bergaduh..dia plak yg membakar lg… tukang sibok.. klu betol la jodoh ko ngan afiq tuh.. mmg sampai syorgaaaaaa kerrr… ko budak lg… byk garam yg ko kena telan lg…
    ko xnak saman plak dato yg nk rogol ko tuh kan… kesian…

    0

    0
  177. Anonymous says:

    Eina Azman, bapak ko tak siuman agaknye.. ehhh!! lupa off record la.. agak2 apa perasaan ko kalo ada org ckp cam tu kat parent’s ko.. fikir dlu sebelum berkata2..

    0

    0
  178. Akoo says:

    Silap hari bulan, court tolak kes saman ni, sbb xde weight. Yg Untung lawyer Eina. Dan klu Eina menang, mak afiq xde duit nk bayar. Paling tinggi pun, duk lokap 1 hari. Bila mak afiq kuar, dia Akan di hero kan. Sedangkan Eina n family Akan dikeji seumur hidup. ….

    0

    0
  179. Anonymous says:

    Tengok muka pompan nie memang muka kurang ajar puuun…..!! cube kalau Mak dia orng cakap macam tu, ape rasa die … BODOH !!

    0

    0
  180. hatipanas says:

    harap lepas ni xde mana2 pihak ambik diorang 2 nie berlakon..kalau buat filem confum x laku punya..biasalah orang baru nak glemer jadi retis..mintak2 pihak tv blacklist nama diorang baru tahu tinggi rendah langit ni.

    0

    0
  181. sss says:

    apekata lepasni amk afiq lak saman budak biadap ni

    0

    0
  182. mak jemah says:

    semua statement ko memang banggang la eina oii..alamak mak jemah tlupa nak off record,nanti kena saman plak dengan eina ni…nak bagi gelaran kat si eina ni ratu saman dan si biadap tahun 2013..pirrahhhhh…

    0

    0
  183. GegIrlZ says:

    Pompuan paling tolol dalam dunia…

    0

    0
  184. Haslina says:

    Boleh seorg anak dengar org ckp ibu dia kurang siuman…kalau aku la, mau aku sepak mulut org yg menghina mak aku…

    0

    0
  185. shasha says:

    ntah hape-hape je pompuan ni.dulu kontroversi nak kena rogol sbb bangang pegi buat temujanji dlm hotel.berlakon tak semegah mana duit berkepuk siap nak beli mercedes bagai.bakat tah kemana,gosip je lebih.

    0

    0
  186. endo says:

    are you crazy eina? lupa nak ckp off record?
    Hah, kawan2, cuba bygkan apa lagi dia cakap off record, confirm perempuan ni mulut mmg jahat lagi dr ‘on record’

    0

    0
  187. lin says:

    kepada Afiq,
    perlu diingat…walau seburuk mana pon ibu kite, WAJIB lah kita menghormatinya…& adalah lebih lagi menjaga maruahnya drp di hina sedemikian rupa oleh org lain. cth spt eina yg terang2 anggap mak kamu gila adalah x sewajarnya..malah dianggap eina seperti kurang ajar pula…persoalannya…wanita(eina) begitukah nk dibuat bini/ kawan???…saya nasihatkan baik dielakkan..kalu x tahu nk hormati org..

    0

    0
  188. lala says:

    Off the record ke tak ke, tak patut cakap benda macam tu. Dah la sbgai GF je, dah tak reti nak hormat mak BF nye. Mak si Eina ni pun satu, patut tegur anak dia. Cuba berbaik dengan mak Afiq. Ni tak. Nak saman la ape la. Dah berumur pun perangai macam budak2.

    0

    0
  189. Anonymous says:

    mak eina kurang siuman .

    0

    0
  190. Akoo says:

    Lupa nk cakap, budak si eina ni kan Ada kes gadoh semasa dia berlakun dlm filem x laku, Ratu, ntah ke apabenda tuh. Kecoh gak masa tu, memang dia jenis mulut longkang kot! Tu yg suka bergadoh sana sini…kpd kwn2 skolah Eina, ceciter lah skit perihal dia kat skolah, mesti best nyer!

    0

    0
  191. Anonymous says:

    Mak Afiq sila saman EINA AZMAN kerana memalukan mak cik….

    0

    0
  192. kak yong says:

    aku rse dah berjuta org maki ko… klu Tuhan makbul, hidup ko konpem hancor.. mak bapak tak tau ajar anak.. perangai mcm pompuan bodo tahap gaban ni ckp ape pun tak guna..

    0

    0
  193. eina paloi says:

    tepung gomak kurus kering tak cukup zat..baik kau buat MISI MENCARI MERTUA JE..same macam dalam belog nie
    http://cheesecakecintahoneystarz.blogspot.com/2013/05/misi-mencari-mertua.html

    0

    0
  194. Titu says:

    Dik oiiii. Biar muke x lawa, tp jgn bodoh

    0

    0
  195. lorh…aku syak dia ni keturunan bodoh dan bangang kot….org mcm ni ada masalah mental…ko percayala….kesian..muda muda dah mental….tak boleh terima kesalahan sendiri…tak boleh terima hakikat apa yg dah jadi….mcm ni la..nak harap apa kt betina cm ni….dhla bangang….bodoh….kalau suroh selesaikan satu soalan matematik tingkatan satu pun….belum tentu dia boleh settlekan..muahahah

    0

    0
  196. Sabariah ali says:

    ko ni mmg bodolh Eina azman…bgs klu ko kwin ngan afiq muiz ni..lps tu pek nen..bru ko tahu cm ner jd ibu plk..sesuke mulut ko je kt mk die krg siuman…ko tu yg bangang…giler…mcm cntik sgt ko tue…jgn prsan ler…

    0

    0
  197. Yuyuyu says:

    Nabi dulu, difitnah laie dasyat. Kalau setakat kes mcm ni da rase diri tecalar sgt, tataulah..org akn lebih repect kalau kamu maafkn gitu je kalau betul baik and x bersalah

    0

    0
  198. yaya says:

    Salam,
    tulah org jadi artis..awk nk jadi artis..
    ble jmpa press mula la jawab pakai otak lutut..
    kalau aku lah kan..aku jwb ini “:soal ibu & anak..biarlah afiq selesaikan masalah family dia..
    walau macamana pun, syurga dibawah tapak kaki ibu..
    dah abis citer..xyah la ko nk tnjuk hebat..nk berlawan ngan org tua..lau dia salah pun..biarlah..ko sape?bakal menantu anak hantu je kot..

    0

    0
  199. anon says:

    semua komen yg nasihat/ menentang eina semua kena thumb down. mst kluarga eina kan :P

    0

    0
  200. tiara says:

    Kerana mulut badan binasa.

    0

    0
  201. adsad says:

    pukimak kau eina
    babi
    sial
    pantat faraj busuk
    puki lendir putih nanah
    emak makan babi
    sialllllllllllllllllllllll kau

    0

    0
  202. benci eina says:

    iena yg xsedar diri…ko memang pompuan yg sombong plus budak mentah xtau ape2….ko ingt ko cantik blah la wei……

    0

    0
  203. lollyta says:

    patut tukar keyataan tu, bukan undang-undang yang menilai, tapi ALLAH yang menilai. jangan cakap macam orang tak ada agama. Islam setakat IC je.

    0

    0
  204. Saya says:

    kepada pengkomentar semua…cantik sgt ke si Eina sengal ni….muka mcm senget la aku tgk…

    0

    0
  205. Puteri Bawang says:

    Salam, tolonglah jaga bahasa anda semua , Bercakap sila guna otak bukan ikut hati. Kita bukan Tuhan untuk menghakimi sesiapa. Tegurah orang yang buat salah dengan cara berhemah dan bukan memaki dan mengutuk sesedap mulut.

    0

    0
  206. macam macam halllll says:

    bodo punya pompuan!

    0

    0
  207. puteri santubong says:

    muka kau ni burok la eina. tak cantek langsung. muka macam pinggan rumah opah aku je. eh sory ye. off record. bye.

    0

    0
  208. ratu simpati nasib ibu says:

    kenapalah ko tidak mghargai jsa dan pgorbanan ibu ko bro…ko ikutkan ckp si pompuan tu wt pe??klu xde mak,ko xlahir kedunia ni lah bro..and ko xjmpalh si iena yg poyo tu…fkirlah..ksian mak ko.woi kasih ibu mmbawa ke syurga tau!!ko xnk rasa syurga ke nok!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  209. Anonymous says:

    bodoh kelaut minah ni..mungkin masa ni kau rasa kau hebat dapat memperlekehkan sorang makcik..akan datang kau akan sesal sendiri sebab kebodohan bertingkat kau..malangnya, kebodohan kau ditayang pada umum dan masyarakat akan ingat sbb case kau ni ibarat kau expose diri kau yg extraordinary stupid..

    0

    0
  210. Ruhil says:

    hek eleh.. pompuan ni kan..time kes konon ko nak dicabul dgn DATO tua tu kn.. ko tak de la plak nak saman2 kn…ni pasal kes mcm ni pun nak saman…nampak sgt bkn DATO tu nak cabul ko, tapi tah2 ko yg nk cabul DATO tu kn…bila Dato tu tak layan, mula la ko meroyan kan..huhuh…

    0

    0
  211. izan says:

    kepada afiq,

    inikah perempuan yang afiq nak jdkan pasangan idup? sanggup dia kata yang bukan2 pasal mak afiq dan nak saman mak afiq sendiri?.. Afiq fikir2 kan la…

    Kalau dia kawan/pasangan baik, dia tak akan sanggup untuk menyaman walaupun dia kata family dia yang nak saman bukan dia sendiri..

    0

    0