Written by Bella | August 25th, 2016

Dato Red, tidak semena-mena nama suami Adira ini menjadi hangat sejak beberapa bulan ini apabila foto beliau merangkul pinggang pelakon Ruhainies viral di media sosial.

Sejak daripada gosip berkenaan, ramai netizen yang melabelkan Dato Red sebagai seorang buaya darat yang menggunakan kemewahannya untuk memikat gadis-gadis.

Namun, Dato Red menyangkal dakwaan berkenaan dan mengakui dirinya seorang “playboy” sejak dahulu lagi.

Buat Dato Red, kecaman yang beliau terima dari orang ramai pasti akan ada hikmah untuk dirinya nanti. Dalam erti kata lain, beliau tidak kisah dikritik.

Mungkin orang kata, saya bila kaya, (jadi) playboy. Tidak, saya bawa lori sayur pun saya sudah playboy.

Perempuan bukan semua yang pandang harta. Pandai bercakap, pandai melayan saja. Perempuan ini lemah (apabila) dipuji. Tidak semestinya (lelaki) ada harta.

Saya suka orang kecam saya. Macam hero Hindustan, kalah dahulu tetapi penghujungnya menang. Saya akan ingat siapa kecam saya.Tetapi penghujung nanti mereka sukakan saya. Saya hendak begitu.

Walaupun sudah mempunyai dua orang isteri, Dato Red akui beliau ingin menggenapkan kuota empat isteri dalam tempoh dua tahun lagi. Pada waktu itu beliau akan berusia 40 tahun.

Menurut Dato Red, seorang lelaki itu tidak akan pernah puas dengan apa yang mereka miliki.

Lelaki memang tidak pernah puas. Macam perniagaan, saya tidak puas. Impian saya, saya hendak kahwin empat sebelum umur 40. Saya hendak buat versi baru (pelawak) Salih Yaacob.

Pada masa yang sama Dato Red mendedahkan beliau memang berniat untuk memikat dan memperisterikan Ruhainies, tetapi sejak video mereka berdua tersebar, niatnya itu menjadi terbantut.

Malah, kenyataan beliau tentang ingin mencari wanita muslimah untuk dijadikan isteri hanyalah alasan semata-mata kerana kesian melihat Ruhainies dikecam.

Kenyataan di Berita Harian itu kenyataan yang betul. Kenyataan di Utusan, saya kasihan dengan nasib Ruhainies, orang semua akan kecam dia. Dia baru hendak naik.

Jadi, saya yang bukan dalam bidang itu, biarlah orang kecam saya. Sebab itu, saya alihkan kepada (ciri) muslimah. Jadi saya cuba alihkan isu itu.

Amboi memang berani mati kenyataan Dato Red yang ingin berkahwin lagi, memang tidak risau Datin Red dan Adira terluka. Emm, kalau memang dah mampu hendak cakap apa lagi bukan?

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

214 responses to Lelaki Memang Tidak Pernah Puas – Dato Red

  1. tolonglah...... says:

    Geli geleman tgk muka jantan gatal ni!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Statment xnk kalah… mmg ko playboy.. cara ckp ko bkn sume ppuan nk kn duit harta tpi npe ko pilih artis?? Yg mmg terang2 x kaya xkn nak la dorg kt ko?? Mmg malang la nsib bini2 ko… si Adira dulu putus dgn tng sbb de skandal dgn ppuan lain.. ni ko dpt laki buaya darat lahanat… tggung la… jgn ckp ko nk jd hero Hindustan sgt lah… nyampah aku… klu nk jd hero bkn sbb kawin byk.. tu bkn 4.. 10 pun blom tentu ko puas.. rmai lg ank2 yatim,gelandangan mangsa2 penderaan.. itu patut ko tlg… bru hero… x pnh aku dgr kwin byk dan jd hero…

      0

      0
    • Lelaki says:

      Awak tu perempuan .. jaga sikit mulut awak tu. Geli geleman konon… muka awak tu cantik samgat ke ? Atleast dia kaya , awak tu miskin sedar lah sikit diri awak tu.

      0

      0
      • haha says:

        Dato merah ke ni????

        0

        0
        • Lelaki says:

          Saya bukan Dato Red , saya hanya menegur perempuan kat sini sebab bahasanya sangat teruk, komen lah lemah lembut. Ini komen macam celaka kasar macam binatang. Kalau lelaki komen kasar x pe… ini perempuan. Perempuan apa lah macam ni ..elok cerai je perempuan macam ni.

          0

          0
        • Lelaki says:

          Saya bukan Dato Red. Saya komen ni pun sebab perempuan kat sini x reti jaga mulut dan komen kasar. perempuan kat sini komen sangat kasar x ada budi bahasa. Kalau lelaki komen kasar x pe.. ini perempuan yang dah tua berkedut komen kasar. Sangat lah kurang manis.

          0

          0
      • KKPL says:

        So??? Kalau miskin pun ada ke dia mintak sepinggan nasi pat depan rumah Datuk buRED ni?
        betul la cakap dia . Aku pun nk carik Baldi nk Muntoh tngk muka jantan ni, podah!!!
        Takat jantan melayu 3 inci tak payah la berangan sangat cukup time da panchit takde STAMINA!!!

        0

        0
      • wanita says:

        awak tu lelaki..jaga sikit ehemm2 awak tu drpd nak menjolok jer keje.. kalo kami x cantik sekalipun, kami pmpuan ni jgk yg korang cari nk puas nafsu…kami beranak pinak, badan gelebeh situ sini pun sbb korang jgk.. jadi appreciate kami sbgai wanita, not betina.. kalo nak dihormati sbg lelaki, hormat kami sbg wanita dulu.. lelaki adalah pembimbing wanita, bkn perosak wanita..fahammm!!!!

        0

        0
      • kak Pah says:

        kesian betul ‘Lelaki’, kesian tengok peribadi kau yg begitu. Kesian parents yg besarkan kau. Saya ada adik beradik lelaki, perempuan, anak lelaki perempuan, semua bahasa dijaga tuturkata dijaga, tak kira gender. Islam dtg utk semua, bukan pilih gender. Islam ajar akhlak utk lelaki dan perempuan, bukan ikut gender. Sorry, your mentality already shown that you have low level of understanding on Islam. Belajar lagi ye dik, hidup kita tak lama…

        0

        0
    • Anonymous says:

      patutnye statement dia bg spesifik sket..’lelaki buruk lemah akal iman baru nk up macam saya mmg tak pernah puas”

      0

      0
    • Anonymous says:

      Maaf cakap.. inilah bezanya orang kaya yg tak berpelajaran dgn orang kaya yang berpelajaran. Sy tak hina dato red ni sebab keupayaan iq dia yg rendah.. alhamdulillah dia bijak berniaga.. tapi apalah ertinya kaya harta tapi miskin akal. Allah bagi akal agar kita dapat mengawal nafsu.. bila tak berapa ada akal mcm ni la jadinya.. bangga pula bernafsu besar. Haishh

      0

      0
      • Tyien tyien says:

        Apalah sumbangan dia dapat title “dato”…sedangkan siti pn mula2 dlu tu dapat “datuk” jer

        0

        0
    • huhu says:

      kesian tgk isteri dato red(yg firstlh bkn adira) huhu kena byk brsbr….

      0

      0
      • Anonymous says:

        Yang pertama cerai. datin red sekarang yg ke dua….. yg pertama ada anak juga adira yg ke tiga. Datin red ckp adira rasakan apa dia rasa dulu. Dia pun mcm tu juga. 2X5.

        0

        0
    • kutu says:

      ya ampun..geli aku tengok Dato ni..ko dah kenapa??
      sekarang adira dah bukak mata kan..dah berpijak dibumi yg nyata kan..
      nahhh menangis la kau disana…*kata mak mertua kasim selamat.

      0

      0
    • Anonymous says:

      jatuhnya atau lingkupnya lelaki kerana 4 ta. ni la antara 2nya… wanita & harta

      0

      0
    • kikiki says:

      zaman sekarang senang je nk femes.
      hang jadi stupid, wt statement geli kepala.
      pas2 buat nama pakai color.
      dato green ke, dato yellow ke.
      conform femes 1 malaysia.

      0

      0
    • Limah says:

      ye, gatalnya dia. Nampak sgt …tak bole ctrl nafsu

      0

      0
    • Anonymous says:

      masalahnya yg dia ni acah2 tak pernah buas ni kat ranjang tu hebat sgt ke, ntah2 tak sampai 5 minit dah pancut dlm. biasala laki melayu ni toton kecik cinonet ade ati nk ckp x penah puas nk kawin ramai…cian bini, main tak puas pastu esok mengandung bawak baby ko 9 bulan….

      0

      0
      • Anonymous says:

        sbb die rs die lemah laa die cb buktikan y die hebat…kahkahkah….

        0

        0
      • kutikurap says:

        Secara puratanya..lelaki malaysia memiliki kepanjangan zakar sepanjang 4.5inci…yang terpanjang di asia tenggara. Adakaha anda tahu bahawa, lelaki kpop punjaan anda, ya lelaki korea mempunyai zakar yang paling pendek di asia,walau mereka tinggi dan comel mcm telur rebus.sekian fakta bersama kutikurap

        0

        0
    • makcik karipap says:

      hidup berlandaskan nafsu alamatnye lesu. cuba kau puasa sikit.

      0

      0
    • macam di KK... says:

      KIPIDAP DATO SRI RED…Anda jantan hebat. Driver lori sayur lebih power drp jantan drive BMW7 takut bini. Hu2

      0

      0
    • apa punya turr says:

      Aku tengok muka buRED ni macam ada panau keliling mulut dia.. Geli geleman plak aku tengok.. Perasan playboy.. hahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!

      0

      0
  2. Anonymous says:

    LELAKI BANGSAT …TIDAK MIKIR PERASAAN ISTERI2 LAIN..

    0

    0
    • Lelaki says:

      Awak tu perempuan .. jaga sikit mulut awak tu. Komen awak ni macam binatang.

      0

      0
      • Melor says:

        Ko red kan?
        Mati pucuk baru sedar diri agaknya.
        Nara pls jgn publish cerita dia ni. Kalau tak aku nak ajak sedara mara kawan2 semua boikot blog ko.
        Sekian

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku pun

          0

          0
        • nanako says:

          Aku pun..xyah layan Dato` Bured ni..nk publicity murahan..krikk krikkk kan je apa dia ckp..xyah up kt blog.

          0

          0
        • Anonymous says:

          kan??kenapa dia xnak lansung jaga perasaan bini-bini dia..dah la ceraikan bini ptama..lelaki bila dah berjaya lupa semua kesusahan
          ..sdih plak..muka mcm kaki onani..

          0

          0
        • Lelaki says:

          Saya bukan dato red , saya hanya menegur perempuan kat sini sebab bahasa perempuan kat sini kasar. Awak semua perempuan komen lah lemah lembut. Kalau lelaki komen kasar x pe.. ini perempuan komen kasar sangat buruk.

          0

          0
      • Akak Mulut Puaka says:

        kata kaya harta berkoyan2
        at least ko pg la buat muka ko surgery kat korea nun.
        elokkan muka sikit, muka dah la jahanam
        cakap bajet ko playboi.
        yang binatang tu adalah diri kau sendiri! paham bangsat?

        0

        0
    • Lelaki says:

      Tengok bahasa pun tahu awak ni perempuan miskin. Yang bangsat tu awak lah sebab awak miskin.

      0

      0
      • Cik Kim says:

        Dude,
        Biar miskin harta dari miskin ilmu

        0

        0
        • Lelaki says:

          Saya x cakap pun miskin harta. Saya maksudkan miskin budi bahasa. Tengok lah komen2 dekat sini sangat teruk. Kebanyakkan nya perempuan komen memaki hamun. Awak tu perempuan jaga lah mulut awak tu, jangan sesedap nak mengata seseorang itu bangsat. Panggil orang bangsat bermakna awak tu miskin budi bahasa. Saya ni bukan dato red..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Kaya lah sgt…harta dunia xbleh bawa mati bro.

        0

        0
      • Yuna says:

        Kadang kala aku terfikir
        Kau berikan nya janji yang sama
        Dan kau katakan pada ku
        Oh Sepuluh tahun yang lalu
        Oh lelaki
        Tak guuuuuunaa

        Oh lelaki
        Tak guna ku berikan semua
        Oh lelaki
        Tak guna ku berikan semua
        Lelaki lelaki
        Tak guna tak guna tak guna

        0

        0
      • Anonymous says:

        Apasal kau yakin sangat yg komen ni rata2 perempuan..pastikn diri sendiri 2 dah guna bahasa y elok mcm y manusia normal amalkan.. ada jg lelaki y pelik dgn rasa bangga nk femes manusia mcm dia 2.. miskin ke kaya ke setakat ni GST bayar sendiri.. makan pn hasil titik peluh sendiri.. tk rompak orng kaya

        0

        0
      • Ploples says:

        Biar miskin harta dari miskin kepala hotak… akai takdak..

        0

        0
      • DX says:

        Tengok bahasa pun tahu awak ni lelaki miskin juga… Miskin sel-sel otak

        0

        0
  3. kk says:

    Attention seeker ke mamat nih?

    0

    0
    • Anonymous says:

      yup! cara murah ni je die blh popular..iq low bajet highclass konon duit bnyk..x akan sama dgn org kaya educated yg ada values and manners..statement riak,mcm die tu kebal sgt hidup dlm dunia ni..sekejap je tuhan nk ambil balik ape yg Dia bg pinjam..

      0

      0
  4. Anonymous says:

    kesian adira…..
    pengajarannya di sini – kenali dulu siapa bakal suami/isteri sebelum bersetuju dimilikinya. sekurang2nya datin red sudah lama dinikahi dan sudah mempunyai anak ramai sebelum datuk red bernikah lagi.
    tidak terlintaskah datuk red ingin menjaga hati isteri yg baru dinikahi tak sampai setahun?
    he is so uneducated!! low class datuk!!

    0

    0
    • serene says:

      mmglah dia ni uneducated, low class, kalau ade pelajaran, takkan jadi drebar lori je. Yg miskin tiba2 naik ni yg selalunya tak sedar diri…

      0

      0
      • Lelaki says:

        Awak tu perempuan .. jaga sikit mulut awak tu. Komen awak ni macam uneducated low class woman. Kalau perempuan baik2 x kan komen ni. Atleast dia kaya.. awak tu miskin sedar lah sikit diri awak tu.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku syak yg nama Lelaki tu datuk red hahah asyik komen x puas hati je siap kata kat org miskin lah apa lah. Ntah mana la dia tau kita miskin ke kaya. Kaya harta bkn boleh bawak ke kubur pun. Loser~

          0

          0
        • Anonymous says:

          dato red detected! puji diri sendiri nampak..

          0

          0
        • Datin Kiah says:

          Booooooo…….podahhh!!

          0

          0
        • Perempuan says:

          Kaya sgt ke ? Setahun bayar cukai brp juta? Ntah2 beli aset byk yg berhutang. Org kaya ni slalu x mengaku kaya sbb takut org ambil kesempatan. Kesian bini2 dia, dahle dpt suami x berapa kaya tapi perasan kaya harta berkoyan koyan, anu pun x power brgkali. Silap2 tahan 5 mnt aje. Lick pun x pndai?. Riak pula. Sek pum x tggi mana. Kesian sgt dgn bini2 dia.

          0

          0
        • AKU PEREMPUAN MISKIN says:

          Dato Bured, jangan hina orang miskin duit ye. Kau sedarlah bahawa duit kau tu pun dari Allah. Kau sedar tak kau sedang diuji tu??? bila Allah tarik balik kekayaan DUIT kau tak seberapa tu / keupayaan untuk memuaskan nafsu kau tu je, baru kau tau tinggi rendah langit ni. Lelaki mangkuk macam kau ni, tolong lah hargai wanita dan anak-anak kau. jangan pandang wanita ni sebagai alat pemuas nafsu kau tu je. Aku tengok kau punya tu mcm KECIK je tapi cite pasal nafsu memang hebat! semua perempuan yang nak kat kau ni dah jadi macam MURAH sebab dapat lelaki haru macam kau. tolong lah jaga martabat lelaki MELAYU weh. buruk betul perangai ni. baru KAYA sikit dah BERLAGAK!

          0

          0
        • Perempuan says:

          Lelaki baru nak belajar hidup kaya memang macam ni.. nanti, kalau dia dah hampir2 mati, suruh2 la dia bawak kaya dia tuh ok LELAKI @ Dato’ Red ahaha.. Bawak lori pun dah playboy, hmm betina mana tah yang buta sangat tuh

          0

          0
        • Lelaki says:

          Saya bukan Dato Red. Saya maksudkan di atas ialah miskin budi bahasa. Perempuan kat sini komen sangat kasar x ada budi bahasa. Kalau perempuan educated mesti komen lemah lembut. Kalau lelaki komen kasar x pe.. ini perempuan yang dah tua berkedut komen kasar. Sangat lah kurang manis.

          0

          0
    • Anonymous says:

      Encik yg bernama Lelaki… jgn nk gender stereotypic sgt eh. Sapa cakap yg lelaki boleh bercakap kasar dan perempuan x boleh? N perempuan yg educated akan ckp dgn lemah lembut?? Seriously?? Hg ni mai dr planet mana weyy. Lelaki yg educated or kaya sekalipun tp ckp kalau kasar mmg low class!

      0

      0
      • Lelaki says:

        Sebab ko tu perempuan jaga lah sikit komen ko tu OR SHOULD I SAY JAGA PANTAT KO BETINA.!!!!! Kalau lelaki nak komen mencarut pun biar dia lah dia lelaki .. dia ada hak. Tengok mcm zaman dulu… mana ada perempuan ckp kasar , semua sopan jer… perempuan kat blog ni semua x ada adab komen meroyan macam dia yg hilang laki.

        0

        0
        • kak Pah says:

          Woww.. bahasa melambangkan peribadi… kesian betul ‘Lelaki’, kesian tengok peribadi kau yg begitu. Kesian parents yg besarkan kau. Saya ada adik beradik lelaki, perempuan, anak lelaki perempuan, semua bahasa dijaga tuturkata dijaga, tak kira gender. Islam dtg utk semua, bukan pilih gender. Islam ajar akhlak utk lelaki dan perempuan, bukan ikut gender. Sorry, your mentality already shown that you have low level of understanding on Islam. Belajar lagi ye dik, hidup kita tak lama…

          0

          0
        • zeetajones says:

          ouch, you ni dato red, jgn la emo semacam..apa ni dato red guna bad nasty words mcmni..takde class la jadi dato..nanti org percaya title tu you beli..tapi seriously dato, muka you mmg tak hensem

          0

          0
        • ahkak says:

          dia nk cari jodoh kt sini ke…sebok dgn pompuan tu ini..n mne ko taw yg komen buruk2 ni pompuan…xkose ahkak

          0

          0
    • cuni says:

      jahat la dato red ni..x pasal2 ramai yg dapat dose gara2 isu yg xberpaedah lgsung..ayah sy kwin 4 xbising pon.org kampung je pon..bukannye dato’!!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      bukan apa .. confident dia melonjak sebab dia dapat kawen retis .. tu yg tetiba gatal kote nak tambah bini sampai cukup kuota ..

      0

      0
  5. datinRedGiant says:

    dato 1 je sy nk ckp ..dato ad mak ad adik pompuan ad kakak ad ANAK POMPUAN jgk.. jgn esok2 ank pompuan dato dpt laki yg xpernah puas siang mlm sudah la..last2 nti ank dato yg merana..sy ni bab poligami klu kena dgn cara yg betul sy blh terima lg tp tgk cara gaya dato bckp ni mcm bermegah diri plk nk kawen ramai2…ape2 je la dato.jgn wt naye kt pompuan dato..tuhan nk tarik blik nikmat tu skelip mate je dato..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    kesian adira…..
    at least datin red lama jugak dah kawin baru dia pasang isteri kedua. tapi adira? tak sampai setahun suaminya dah mengelenyar nak kawin lagi. bukan satu tapi dua.

    pengajarannya – jgn tergesa2 buat keputusan mengahwini seseorang…kenalilah hati budinya dan tujuannya dahulu sebelum setuju.

    0

    0
  7. KauDahKenapa says:

    Tolong ckp gunakn otak.. Jgn guna anu!!!

    0

    0
  8. kole susu says:

    NI yg dinamakan orang islam, kuat nafsu dan bagang, tak berpelajaran dan bodoh. dan yg pelik ada juga pompuan yg nak jadi pasangan tebuk manusia seperti ini. Kalau macam ni melayu dan islam akan hancur

    0

    0
  9. kendall jenner says:

    ni la contoh statement yng dikeluarkan apabila bcakap menggunakan kepala b*t*h.. contoh lelaki yang melihat seorang wanita tu hanya sebagai objek pemuas nafsu… aku tahu ramai lelaki yang mengimpikan nak kawin 4, tapi rasanya takde yang terang2an buat statement mcm ni, kononnya dia hebat sgt la tu puikkk…biarla dia…prmpuan yg nk kawen ngan dia pun sbb nk duit je…win win situation la….datin red pun ok je kot..kalau mintak cerai nanti ilang title datin..lagipun kalau aku jd datin red, alang2 dah laki aku kawen lain, bgus kawen smpai 4, at least bini no 2 tu pun merasa sakit hati jgk…hehehe

    0

    0
  10. Anonymous says:

    abg salleh pun x pernah keluar statement mcm ko ni.

    0

    0
  11. anon says:

    Duk sebok mencanang nak menambahkan quota, amal ibadat tu dah setaraf nabi ke. Duit banyak, tapi belum menunaikan haji lagi kan.
    Dasar mata keranjang. Lelaki lain ramai je yg kaya raya tapi tapi takde pun kawen 4. Tan sri azman hashim, syed mokhtar, kawen ramai ke…. Lelaki miang mcm dia ni, yg baru nak naik je yg over

    0

    0
  12. you says:

    Bapak lah gila dia ini. Overnyeeee. First time, aku tau dia kahwin dengan adira, macam biasa2 aje. Tapi over gila and tak pandan dengan kaya. Ntah pape tah mamat ini. Grrr.

    0

    0
  13. kole susu says:

    Melayu tak akan maju jika genetik-genetik seperti mamat ni di sebarkan kepada bini2 yg sama tahap kercerdikan kacang botol. Nasihat saya tolong stop kahwin banyak2 supaya baka anda tak berkeliaran di malayssia ni. lagi pun apabile anak dah ramai, lagsung semua di abaikan. Kalau ada pu kemungkinan besar mereka akan dapat genetik berikut:

    1. Lemah dlm pembelajaran, kebarangkalian untuk fail tinggi
    2. Kuat nafsu, tak tebuk, kena tebuk
    3. tak berdaya saing, hanya jual sayur atau gerai keci-kecilan
    4. Mentaliti kampung, bukan progressive
    5.Teruja dgn industri hiburan
    6.Tak pandai bertutur dlm english
    7. Kalau anak pompuan berjubah tutup litup tapi gatal
    8. Anak lelaki kaki main pompuan tetapi tetap nak yg muslimah, habis anak dar orang di jolok
    9. Tak bervaksin

    Conclusion kalau nak ada anak tu fikir2 le bagus untuk pertumbuhan Malaysia ke.

    1

    0
  14. kakikucinghitam says:

    fuhhhh senang nak jumpe org gilo skrg.. xpayah pergi tanjung rambutan

    0

    0
  15. kailan kecil says:

    dah sombong drebar lori sayur ni..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    just…wow….apakah perasaan datin red dan adira selepas kenyataan ini?

    0

    0
  17. think says:

    sape yg jadi wife ke 3 n ke 4 dia ni mesti jenis tak fikir jauh dn tegar hancurkan hati kaum sendiri..takde perempuan dlm dunia ni yg takde langsung perasaan cemburu walaupun sekelumit..

    0

    0
  18. sayangku kaptem mukris says:

    ya allah ya tuhankan berikanlah hidayah untuk menyedarkan laki ini. jang mengeluarkan kenyataan yang bangang begitu

    0

    0
  19. greenfingers says:

    Oh my… bila baca statement dia ni, btulla dia ni mmg takda class!! Dia meletakkan diri dia kat tahap plg rendah. Ini first time aku dgr lelaki tak tau malu mengaku dia playboy, tlg boikot sume business dia pleaseee… Mana2 pompuan yg lepas baca kenyataan dia ni n kawen ngan dia mmg bodohlah! Sampah pnya Dato Red!

    0

    0
  20. Pomss says:

    Statement jijik yg dikeluarkan oleh manusia jijik. Geli weh. Stop making this jijik people famous laa media pun alahaii

    0

    0
  21. aini says:

    Bila nafsu menguasai akal begini la jadinya….

    0

    0
  22. ctnrhaliza says:

    tak pikir langsung perasaan bini2 kat rumah. sorang jaga anak2 sorang lg mengandung. dasar playboy tua

    0

    0
  23. #kecamdatored says:

    STATEMENT KAU BOLEH TAK JANGAN MACAM KAU TU HOT SANGAT.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    mampu dari segi duit je xcukup brother… mampu tu banyak segi.Tahu tak apa maksud zahir… jgn ingat batin saje… seriously geli dgn statment kau

    0

    0
  25. mak c kina says:

    ok…aku xde mslh klu lelaki khwn lbh dr 1..tp bila buat statement mcm ni,bg aku dia sombong!!!…lelaki2 yg nk khwn lbh dr 1 tu berniat ke,xsengaja ke watever la kan,xperlu kot nk sikap bongkak mcm ni..
    btl,ko mampu,tp kan lbh baik klu ko jg airmuka,imej,perasaan isteri2 ko dr ko buat statement bodoh mcm ni..ko xrse ke apa isteri2 ko rse?..ko igt ko blh ttp dgn duit?..even dorg redha tp isteri ko tu manusia biasa je kot..ada hati & perasaan..keluarga dia..mak bapak dia..hadoi…nape la ada lelaki bangang mcm ni..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Adira dulu mungkin tak begitu tau perangai laki ni mcm ni.. kalau tau, tak mungkin dia sanggup kawin, kan? Aku nk ckp 1 je… sape yg sudi kawin laki haprak ni jd bini no 3 dan 4, korang memang BODOH… tu je aku nak ckp.

    0

    0
  27. Shhh says:

    Masa adira kawin dgn dia..aku tk suka adira..aku kcian kt isteri pertama dia..tpi sejak akhir ni jadi kecian kt adira..dia kan tgh mengandung..tk tahu jaga emosi isteri dia ke..yelah dah lah ko kawin dgn adira..ko janji mseti mcm2 dgn dia..dh tentu adira mengaharapkan yg terbaik..tk thulah adira ni blh bertahan atau tak…lelaki nk bermadu tu mmg snng…tpi adakah isteri2 akan bahagia kalo keadaan jdi mcm skrg ni….mcm mana sekalipun..mesti isteri pertama..suami akan cri jugak..yg lain2 mcm na..yelah mmg org akan ckp..padan muka ko..aku pun da padankan muka adira juga..tu masa mula kes ruhanies kuar..tpi sejak akhir2 ni kenyataan dato nmpk buat kita meluat..dn rasa kasihan tumpah pada Adira..utk isteri pertama dia mgkin dh kebal dh tk kisah..so aku tk rasa kasihan sgt kt dgn dia…pasti dato red akan berthan dgn isteri pertama jugak..

    0

    0
  28. Anonymous says:

    kita kutuk pun xde diherannya..
    yg pelik tu.. nanti ade je retis yg menggatal nak kan dy..
    korang tgk laa.. x lame lg ade le retis yg merenyam rembat si Red nih..

    0

    0
  29. unknown says:

    attention seeker..

    0

    0
  30. hrj56j56 says:

    ya allah ya tuhanku,
    kau jauhhkanlah aku dan keturunan aku dari dia ni.
    subhanallah, macam ni ke statement seorang bergelar “Dato”
    speechless. baru dikurniakan nikmat lebih sikit je.
    mungkin dekat mata dia anggap kesenangan tu bukan satu ujian.sedangkan tengah senang ni la allah nak uji.hermm

    0

    0
  31. abc says:

    dia tu buat bisnes apa? Kaya sangat ka? berlagak betul

    0

    0
  32. Nina says:

    Pervert!!

    0

    0
  33. Datin black says:

    Dia ni artis ke? Gatal nk kawin pun tak payah bgtau satu malaysia. Sila jaga hati isteri2 tu malu diorg tau dpt laki tak pernah puas. Anak2 dia pun mesti malu dgn kwn sekolah dpt bapak merenyam mcm ni.
    Next!!!

    0

    0
  34. Si Polan says:

    Ckp belit mcm………………mula2 ckp ruhainies bkn wanita idaman..pastu ckp nk cari yg muslimah..ni ckp ada niat then terbantut..mana 1 kau ni chaaaaa

    0

    0
  35. Org kg duk obesi says:

    Bodoh punya datuk…bila bercakap didorong nafsu semata….bukan bercakap menggunakan akal.

    0

    0
  36. anonyMouse says:

    makhluk ni bukan retis pun, awat la berita dia ni selalu sgt keluar

    0

    0
  37. Angry woman says:

    Who the fugg he think he is? Media wartawan please la jgn tny soalan n interview si dick head ni.die bkn artis or celebrity.ni la jantan pikir pakai kote.memalu kn isteri2 n anak2 die.muke mintak pijak je! Perasan playboy padahal muka macam tayar lori!

    0

    0
  38. Maya says:

    Baguslah dato… cepat2 sikit cukupkan 4.. xyah tunggu 2 tahun.. kawin je selang sehari.. cepat sikit penuh kuota.. pasni xde dah la berita dato ngesel nk cari calon bini… 2 tahun tu lama dato… x sanggup sy nk tgk/baca cerita dato cari bini lg 2 tahun…

    0

    0
  39. MSJ says:

    Syaitan memang sentiasa benci anak Adam. Jadi adakah kita patut bersifat pemaaf dan berhenti baca bismillah sebelum makan sebagai tunjuk rasa hormat?

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Nin diaa statement dr the malay mail online…wtf dato red??

    “Ruhainies ini otak berniaga. Saya suka dengan dia walaupun dia baru dalam bidang ini. Tetapi saya tidak tahu ‘toyol’ mana yang ambil gambar itu.

    “Masa saya melintas dalam video itu di Star Hill, selepas mesyuarat kami ke Pavilion.

    “Orang itu pergilah cari [rakam video] Katy Perry atau Brad Pitt. Ini saya yang dia pergi cari. Bagilah orang masuk jarum dulu. Masalah betul mereka ini. Kalau tidak, akan jadilah projek itu.

    “Bila jadi projek itu, ikatan kasih sayang tersemailah di situ. Situasi menang-menang,” katanya yang sudah beristeri dua, dalam nada separuh berseloroh, dalam wawancara minggu lalu.
    ————————————
    Bagaimanapun beberapa jam kemudian, Adnan berkata calon isteri ketiganya perlulah bercirikan seorang muslimah dan Ruhainies bukanlah orangnya, lapor Utusan Malaysia pula.

    Bercakap kepada ProjekMMO di pejabatnya di sini, Adnan berkata video dan foto berkenaan bukanlah satu perangkap untuk menjatuhkan reputasi Ruhainies seperti didakwa.

    “Minta maaf saya cakap, Ruhainies itu siapa? Saya kalau nak perangkap, saya boleh panggil Emma Maembong atau Nora Danish. Lagi meletup.

    “Kalau betul saya bayar, baik saya bayar tinggi sikit,” katanya dengan nada serius.

    0

    0
  41. Karma Karmaleon says:

    Statement macam mencabar Tuhan! Seolah duit nikmat dunia akan kekal bersama selamanya. X sabar nak tunggu episod drama hindustan yg akan ada twist balasan Tuhan kepada hero di akhir cerita.

    0

    0
  42. Datin Red says:

    Masalah mental dia ni.

    0

    0
  43. Smpan riak tu ckit says:

    Klu aq jd bni dia..malu weiii,mne nk ltak muka bla org tau lki kuat nafsu.cr placur la dato red,grenti dia blh lyan 100 kli shari.

    0

    0
  44. Muahahaha says:

    Jgn riak sgt dato,kang allah tarik balik rezeki tu..salah guna rezeki allah bagi..dgr cerita,title dato pun kau beli..adira x pandang duit???kalau xde duit,adira pon x pandang ko..puiii

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Maaf cakap.. inilah bezanya orang kaya yg tak berpelajaran dgn orang kaya yang berpelajaran. Sy tak hina dato red ni sebab keupayaan iq dia yg rendah.. alhamdulillah dia bijak berniaga.. tapi apalah ertinya kaya harta tapi miskin akal. Allah bagi akal agar kita dapat mengawal nafsu.. bila tak berapa ada akal mcm ni la jadinya.. bangga pula bernafsu besar. Haishh

    0

    0
  46. Aimi says:

    Hahaha! Nak jadi hero gadis gadis lah ni? Puih.

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Boleh tk tkyah buat cerita psl dato ni..yg artis adira..bini no 2 dia..tkyah cover story dia boleh?..dh lh tk hensem..br rasa kaya sikit sibuk nk kawin banyak…kalau nafsu tu kuat sangat, dlm islam suruh puasa…bukanye nk pg canang ko ti gila seks…mengaibkan bini je lh dia nih..bini sakan jaga aib suami

    0

    0
  48. Anonymous says:

    My god. Tolong la jangan keluarkan berita pasal makhluk keparat ni. Cara dia cakap memang tak hormat perempuan langsung. Weh sedar sikit kau ada anak perempuan. Jangan sebab perangai lahanat kau anak kau pulak terkena nanti.

    0

    0
  49. dina says:

    dah kaya makin bodoh pulak ek.
    takperlah at least dia dah announce kan plan dia.
    so mana2 wanita yg gatal tu nakkan suami org jadi isteri ke 3 & 4 …sila tackle si mangkuk red ni. bini2 yg no 1 & 2…layan dan pendam kan jer lah ye.
    nanti mcm jadi citer pramlee lah pulak.
    paling aku kesian sebenarnye adira….sbb nampak sgt si mangkuk red ni gunakan dia utk popular….dah lah baru berapa bulan dah buat perangai…adira tgh mengandung pulak tu….aku tak rasa mangkuk red ni sayang dan respect kan adira ni….kahwin kat siam…senang dan murah harga diri adira ni di buatnye….she used to be that singer yg orang hormat….now she is nothing…

    0

    0
  50. Elle says:

    Lelaki bodoh bangang bongok macam ni pon ada orang nak. Puiiiii.

    0

    0
  51. saw says:

    What a pig!!

    0

    0
  52. Mary says:

    I beg to differ…lelaki x mcm tu ye…yg x pernah puas tu jantan namanya…yg namanya lelaki mcm Arwah Ayah I, setia dgn Arwah Mak sampai hujung nyawanya…jantan pulak klu bagi semua pompuan kt dunia ni pn xkn pernah puas…istighfar bnyk2 la jantan oiiii…btw, I suspect dia ni gilakkkkk…

    0

    0
  53. kkkk says:

    xyah la tunjuk marah sgt kt die.. lagi layan lagi die suke.. lantakkan jela die.. asal kita jgn involve jdi bini die sudah.. lain lain hal, die nk kawen ke nk bercerai ke gasak la die..

    0

    0
  54. mimimi says:

    Statement memalukan orang islam..menggunakan agama untuk kepentingan diri sendiri,taksub pada diri sendiri..

    0

    0
  55. Kemek Suhaiza says:

    memang rembezzssss dato BuRed nih hokay laa nak kawen byk pon bertambah laa umat.

    0

    0
  56. Anonymous says:

    Ambil perhatian
    kalu tiada cerita pasal jantan ni x boleh ke.
    Sbb dia bkn artis pun. Penting sgt ke dia.

    0

    0
  57. Dr Ariana says:

    Simpan sikit bodoh tu. Jangan tu tunjuk semua kat org dato oi..

    0

    0
  58. Anonymous says:

    kenyataan yang jujur & ikhlas. Seorang yg tidak berpura2….mungkin niat nya begitu. ..tpi kalau tak di izin Allah ianya hanyalah kata-kata saja ya. Datuk Red…Semuanya Tuhan yang menentukan qada & qadar….

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Ko ni memalukn islam je. Nnti org ingt kaum islam lelaki kawen 4 sbb nk memuaskan nafsu. Kesian kat isteri2..luar okay tp dlm hati siapa yg tahu.

    0

    0
  60. Yang Menyampah... says:

    Apa yang boleh saya katakan di sini.. Ilmu di OTAK tak cukup Tinggi, Tapi Air di Anu cukup Tinggi.. Tolong lah Dato? Dato ker? Please lah, ini bukan situasi dimana anda adalah HERO Hindustan? Hahaha part ni nak gelak besaQ.. Anda adalah seorang “sila isi tempat kosong”……………………………………………….. Tak fikir long term, isteri dan anak-anak yang bakal lahir. Besar TANGGUNGJAWAB menjaga mendidik isteri dan juga kepada anak-anak.. LOW CLASS DATO, eh Dato ker macam ni?

    0

    0
  61. apa-apa aje says:

    dia ni artis ke apa?asik cite dia jea..yang artis adira..alih-alih dia yang lebih gila glamornye dah kenapa..bak kata perpatah “lebih sudu dari kuah”..asal cite dia heboh nak kawin 4..asal buka mulut jea cite kawin 4..apakah..

    0

    0
  62. Nur says:

    haih…mudah bebenor la mamat ni dpt pahala dri kutukan netizen…kalau nak sgt kawen 4,diam2 udah ler…

    0

    0
    • Anonymous says:

      pembetulan. kalau dia duduk diam diam tak kacau orang, tak bagi statement satu jadah pun, then netizen bash dia. itu memang dia dapat pahala, oleh kerana netizen kutuk or bagi hinaan yang tak bersebab. tapi dah kalau diri sendiri yang keluarkan kenyataan minta kena kutuk, agak2 dia tu tak ke penyumbang dosa orang lain? dia yang mintak kena kutuk. sengaja. konon dapat pahala sebab kena kutuk. goshhh

      0

      0
  63. Anonymous says:

    ORANG TAMAK SELALU RUGI……

    0

    0
  64. sue says:

    geleng kepala. semua statement dia menunjukkan “not much is going on in between his ears”. If you know what I mean…

    0

    0
  65. zf says:

    eh jap..np ari2 highlight cite pakcik ni ek..ape kepentingan die ni

    0

    0
  66. Whatever says:

    Kalau benar statement ni dr dato red. Nak jadikan salih yakub jadi mentor poligami dia. Ikut lah nasihat salih yakub tu. Dalami ilmu agama dulu bukan giler glamour. Iman dan ilmu agama dato red tak tau la tinggi mana sbb tak kenal dia. Tapi dari kenyataan macam org yg kurang didikan agama je. Maaf kalau saya silap. Poligami bukan hanya nak puaskan nafsu je tp banyak tanggung jawab didik isteri isteri anak anak dunia akhirat. Harta utk isteri isteri mungkin dato red boleh bg sama rata. Adil. Hanya tuhan yg boleh menimbangnya. Apa apapun good luck utk dato red. Jangan menganiaya isteri isteri jangan ambil kesempatan jgn menyakitkan hati isteri. Jangan memainkan perasaan wanita di luar sana dah. Berpoligami krn mengikut tuntutan agama takpe tp bkn krn nafsu semata. Cheers

    0

    0
  67. KECIPANG KECIPUNG says:

    woi dato’ bured!
    muke menggeretu, rambut menggerinting kecik2, kulit kusam gelap, aku tengok ko pun geli. ko ni lgsg xde aura dato’. dahla macam katek je ko ni aku tgk bukannye tinggi sgt. aku pernah nampak la ko mmg xde aura lgsg geli adelah! mmg sebijik driver lori sayur. kalau ashraf muslim ke, norman hakim ke buat kenyataan mcm ni aku terima la jugak dorg tu ade rupa paras menarik sesuaila klu nak isytiharkan kt msia ni “AKU PLAYBOY” ni ko????ko????tu pun dorg xpernah ckp dorg playboy sbb sedar diri. ko ni x sedar diri. klu yer pun x kesian kt bini2 ko sbb ko mmg xpernah ade perasaan pun kan (kalau x xkn ko buat gini) kesianla kt family ko, ingat mak ko x malu k haaaaaa?bapak kooo x marah k kt ko ek..klu ko family ko pun attention seeker okla br aku fhm nape ko gini. bumi ni berputar tau wahai red pencinta wanita. sekejap je tuhan tarik balik rezeki ko cacatkan ko jap je jatuh ko terjelupuk kt bawah. time tu bini2 ko pun malas dh nak jaga ko! satu msia kot doakan yg buruk kt ko! kesian gile x makan ubat agknye.

    0

    0
  68. what a life!!! says:

    aku rasa dia ni sejenis lelaki yang mental..ada masalah kat otak dia ni kalau ikut dari gaya dia cakap..aku tak rasa mana-mana lelaki kat dunia ni akan keluarkan statement macam mamat ni..haprak betol!!

    0

    0
  69. DATOREDMUKAPURKIE says:

    wewwit Dato lelaki or perempuan mmg takkan pernah merasa puas dari apa segala kehidupan yg ada…sebab kita manusia biasa bukan malaikat..melainkan manusia yg hidup berlandaskan NAFSU dan susah untuk belajar BERSYUKUR je akan rasa DIRI TAK PERNAH PUAS…saya sarankan dato drpd sibuk dok cari niat nak tambah bini baik dato tambah niat nak dalami lagi ilmu agama..drpd dok bazir duit yg ada tu utk kepuasan nafsu..ingat Allah senang memberi dan Allah jugak senang ambik balik apa yg kita ada…peace!

    0

    0
  70. opsenel says:

    Setelah statement ini dibuat secara publicly, semoga perempuan perempuan di luar sana lebih berhati hati (kalau tanak jadi wife ke 3 atau ke 4). Tapi kalau ada spesis yang rasa nak bajet jadi artis dan dapat liputan media biarpun tak sumbangkan apa apa pon, (mcm tok red) boleh la hulur badan kat tok red ni.. kekeke..

    Apepe pun, pahala banyak kat adira dan tin red sebab bertabah banyak dok hadap si gila celup ni..

    0

    0
  71. _ _ says:

    Biarlah dia canangkan kebodohan nya. sekarang semua org dah baca statement dia ni.pepandailah kaum hawa fikir sendiri.

    0

    0
  72. datin sewel says:

    Suami ku DATO TING TONG..hahahahahaha….

    0

    0
  73. Black says:

    Akal ada tpi xguna. xboleh nak kawal nafsu. Dibangga2kan lagi ada nafsu besar. memalukan!
    Mintak simpang dari bersaudara dgn org berperangai lagu ni.

    Kahwin kerana lubang!
    X reti puas. Nafsu kuda!

    0

    0
  74. hani says:

    Dato red…ambil lah janda2 yang hidup dalam kesusahan sebagai isteri..
    Bantu jaga dan didik isteri2 kamu seiring ajaran islam.

    Poligami mengikut sunnah… Jangan melawan kuasa Allah…dengan meletak target…seolah2 segalanya akan berlaku dengan kawalan & kuasa kamu…
    Jodoh..kesihatan dan kewangan semuanya diberi dan ditentukan Allah swt…
    jangan biar kesombongan dan takbur melilit hati mu dato red.

    0

    0
  75. Benci Orang Takde Ilmu says:

    Kesian Adira..surely u regret your decision to marry this low class dato’ Red ni kan…whatodo…be strong thts all u can do..and Nara pls stop publishing story about this low life bekas driver lorry sayur ni…you are just feeding his EGO!!! He is not an artist let alone worthy of a news…geli!!! #inilahakibatnyawhentakdeilmutetibakaya

    0

    0
  76. dania shasha says:

    RED saja bg statement mcm tu sebab dia tahu akan diVIRALKAN then dia akan FEMES . Korang jgnlah too emotional disebabkan mamat ni . Dia mmg saja nk jadi perhatian . So ramai2 kita IGNORE je mamat ni . PEACE ~

    0

    0
  77. Anonymous says:

    aku rase dato’ terencat ni….

    0

    0
  78. sje komen says:

    gila glemer punye org. shame on you red!

    0

    0
  79. drebarsayur says:

    Kalau betul la kau kawin empat dan ada anak ramai,skali business kau lingkup.terus jatuh muflis,mcm mana kau nak tanggung bini kau yg empat org dan anak2 kau yg ramai tu..so terpaksa la kau pegi jual sayur balik kat tepi jalan sambil pekik “sayur sayur sayur”..

    0

    0
  80. Anonymous says:

    “Allah nak tarik nikmat yang DIA pinjamkan tu bile bile mase je”

    0

    0
  81. Anonymous says:

    nak kawen 4.. Perasaan isteri isteri mampu ke nak jaga..? perempuan ni luar nampak bole terima hakikat.. tp hakikat kat dalam hati hnya diri dan DIA je yang tahu apa sebenar yang dirase..

    0

    0
  82. entah says:

    jantan ni bakal menderita penyakit mati pucuk di usia 40an… mari kita doakan

    0

    0
  83. cahaya pelita says:

    lelaki macam dato red memang tidak reti bersyukur- tajuk yg sepatutnya di pilih utk artikel ni -semoga impian dato red tercapai, bukan apa takut ajal yg datang menjemput dulu sebelum rombongan meminang di lakukan

    0

    0
  84. blablablaaa says:

    Aku xsaba nk tgk spe bini no 3 dgn 4 die tu.

    0

    0
  85. pendoa setia! says:

    berhati2 bila bercakap Dato..x semua apa yg kita inginkan akan dpt jika tiada keizinan dr NYA… setiap niat tu..biarlah berdasarkan hadis and sunnah Rasul kita…bukan sekadar cita2 aje tuk memperisterikan 4 org…

    takut nya baca luahan hati dato…. jgn smpai riak bila dilimpahkan rezeki yg banyak…ingat Allah tu maha pemberi..maha melihat…bersyukur la apa yg diberikan selama ini..

    hargaila org2 yg banyak bersabar dgn kita ye dato… semoga diberikan kesedaran and berubah kearah kebaikan,…insyallah

    0

    0
  86. Yat says:

    Kesian Adira, time mengandung hormon/emosi tak stabil. Suami buat macam ni…tak tau nak jaga perasaan isteri. Apatah lagi isteri-isteri yang lain. Lagi banyak dapat dosa tau…emmm…Mampu kahwin 4 tak semestinya ada duit banyak baru boleh kahwin…Banyak perkara lain lagi perlu diseimbangkan supaya semua sama rata.

    0

    0
  87. mimi says:

    please make this guy stop breeding!

    0

    0
  88. please lahhhhh says:

    make this guy stop breeding, please !

    0

    0
  89. Dorameon says:

    dato ni patut buang kat dalam tong sampah..
    myesal tak sudah si Adira dpt laki bgini!…

    0

    0
  90. jejai says:

    mamat ni mental la….

    0

    0
  91. ana says:

    Ntah la yek…poning jgk memikirkan nye…at least dia dh canang nk kawen lagi..so bini2 dia nk tk nk kene bersedia la utk terima madu…
    Yg aku grrrram sgt2 ada laki yg kawen senyap2 tanpa pengetahuan bini 1..bila bini tahu laki dh kawen…teruk jgk la bini tu dari segi emosi..dh la terpaksa terima takdir laki poligami..yg bini baru plk ‘lebih moi dari mangkuk’..takda sifat tolakansur langsung..ituje lah aku larat nk taip..kalau nk cerita panjang lagi ni..bini 1 tu kakak aku..

    0

    0
  92. Jimbo says:

    Selagi Datuk Red tak mati, selagi tu reporter sibuk nak up kan cerita dia. Kalo reporter tak tanya, takkan Datuk Red nak cerita. Tapi muka Datuk Red ni muka tak boleh percaya. Muka gila publisiti murahan!

    0

    0
  93. Jebon says:

    Kau org ni cemburu ke….biar jelah…daripada dia buat zina kat anak org baik dia kahwin. Kan sah tu.. jgn fikir negatif je. Sekarang ni perempuan dah ramai yg tak kahwin… asalkan dia adil fan dia tak minta duit pun dgn korang. Isteri2 dia pun nampak oke je…korang je yang bising. Kalau terjadi pada diri sendiri baru nak terdiam….terhantuk kepala sendiri….

    0

    0
  94. Human says:

    Bila nafsu mula berkata-kata, akal turun takhta.

    0

    0
  95. cik enon says:

    riak betul dia ni. getik!

    0

    0
  96. natalie says:

    bagus dia terus terang. jadi lepas nie mana2 ppn yg ttp masih nk ngan dia, jgn complain pape ye.. jgn complain sedih la sakit hati la… bab lelaki nie da transparent gler. so kalau awak ttp nk ngan dia, salahkan diri sendiri ye. mana2 ppn lau ttp nak ngan dia , aku da tak tau nk cakap apa agi. Tolong dato red, jgn samakan diri awak tu ngan Salih Yaacob.

    0

    0
  97. Anonymous says:

    Moga diberikan hidayah dan insaf. Mengeluarkan statement seolah-olah awak tu confident senang n sihat selamanya…Kalau duit dh byk sgt pegi buat haji n amal ibadat yg boleh mendatangkan pahala drpd sibuk canang d media nak berbini 4 sebelum umur 40thn.

    0

    0
  98. sentap says:

    la…dah playboy dari zmn bwk lori sayur…ckp merapu cam org sangap…
    terbakar la adira dgr statement telus dr somiku en. lori sayur ni….
    so adira…bersedia la tuk dpt adik no. 3 & 4….

    0

    0
  99. my name is bond...james bond says:

    Org lelaki..kalau tk beriman..tk solat..jgn kan kawen 4..kawen sorang pun tk layak..sibuk nk kawen 4…tapi dari segi rukun islam nya tk plk sibuk melaksanakan…jgn hanya ingat seronok didunia…diakhirat padang mahsyar nanti berat…sgt berat bagi lelaki yg berpoligami…

    0

    0
  100. Anonymous says:

    ada gak hanjing2 dlm ni yang dislike komen against dato ni heheeeee

    0

    0
  101. Giant says:

    Dulu biasa2 ja datin red. Tak pandai bergaya. Tapi semenjak dua menjak ni pakaian ketat kemain makeup mcm tak nak kalah. Post gambar makanan pun kerap. Uhm? .. Hihi

    0

    0
  102. Benci dgn org perasan says:

    Hidup berlandaskn nafsu semata…

    0

    0
  103. Anonymous says:

    udah2 lerr abg nara oiiii…plis la stop publish cite psl kepaRED nih. attention seeker je dia ni…dulu sblm kawen ngn adira tu, siapa dia pon kita tk kenal…tetibe skg nk femes ngn statement2 murahan pulak..phuiiiiii

    0

    0
    • mak jemah tepi tingkap says:

      nara suka dato red sbb lagi byk org komen dia punye blog yg untung. nmpk x di situ? betul x encik nara?

      0

      0
  104. Anonymous says:

    Hero terlajak gersang..perasan bagus sangat..tapi sebaliknye hampeh…

    0

    0
  105. Amy says:

    Muka pecah.. ada hati ngaku playboy.. kaya sgt ke stakat tayang kotak rokok penuh kt tgn.. ptut bibir itam.. mcm ati ko gak dato bured.. tp btol la slme ni yg ak prasan muka hodoh je yg x malu ngaku plyboy.. haishh.. bila la agak nye ALLAH nk bg hidayah kt ko ni.. xpun bia la ko jd mskin lik.. drebar lori syur blk.. pstu join mlm jd kaya.. dato bured itam bodoh..

    0

    0
  106. kak non says:

    Kalau dah bagi statement cam gitu, sah-sah calon yg ketiga susah dapat sebab dah tau akan ada yg ke 4. Kalau ada yg sanggup pun mesti org yg mata duitan jee….
    Mak bapak pun tak bekenan nak jadikn menantu, kalau ada pun mak bapak yg mata duitan jee….

    0

    0
  107. tak bodoh tapi sengal says:

    suami artis paling poyo abad ini. goli den…

    0

    0
  108. Anonymous says:

    nak muntah tgk muka dato red ni.. geli geli

    0

    0
  109. Jaja says:

    Kata-kata orang tak beriman. Dengan ini, anugerah lelaki paling tidak beriman abad ini, jatuh kepada Datuk Merahhhhhhhhhhhhhhhh……..!!!!!!!!

    0

    0
  110. rina says:

    babi je statement ko…ko igt ko hot sangat ke?? aduhai tak bole bla la statement die..tak jaga hati isteri langsung.ko igt bini2 ko tu pemuas nafsu ko je ke??

    bodoh punye jantan

    0

    0
  111. Adirahafiz says:

    Mati pucuk memang tak pernah puas. Kompem batang tak tahan lama. Bahaha

    0

    0
  112. fizah says:

    Jgn melatah atau sentap.kita bebas nk keluarkan apa2 statement.anyway congratulation dato’red.anda berani.kaum wanita kena ingat,lelaki suami kita bukan hak kite.jgn sentap mengate xtentu.Suami kite pun belum tentu bail.Sebab wanita kene ade harta dan kewangan kukuh.jgn suke mengata.jaga diri sendiri yg penting.

    0

    0
  113. zupzapzupzap says:

    Wahai ustaz2 yg ada kt Malaysia ni…tolong nasihat sikit dato red niii…kenyataan dia sudah merendahkan maruah kaum wanita ustazzz…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Masa ni la y suka sangat ckp agama lain kafir.. keluarkn semua ilmu kalian utk membuktikn kalian orng alim..

      0

      0
  114. Anonymous says:

    macam bagus je ko ckp kn. muko tu suloh lah dulu.

    0

    0
  115. Slackerz says:

    Apa mslh hg ni dato red..sila meninggal!!!

    0

    0
  116. bukanhambadengki says:

    Datuk, ingat datuk kalau mati esok datuk bawak kain kapan je nnt datuk masuk kubur. isteri2 datuk x ikut datuk ke alam barzakh. melainkan segala amalan mereka semasa mereka isteri datuk yg datuk kena jawab. so buat statement tu datuk tgk la kiri kanan atas bawah. Allah tu Dia Maha Melihat. Semua kekayaan datuk, walaupn hasil titik peluh datuk, sekejap je kalau Dia dah tetapkn kalau bukan milik datuk lg. so time tu, nak menyesal x guna. X kisah la kalau datuk nak beristeri lapan kali pun, tapi Jadi jagalah Redha Allah. Beringat ckit nak kuar statement. Jgn sombong Datuk. Saya tau Datuk jalankan tanggungjawab sebagai suami dan bapa pd keluarga datuk dgn baik, tp jgn la lupa kita ni umat Islam, sebaik2nya merendah diri lagi baik

    0

    0
  117. Anonymous says:

    DATO BODOH

    0

    0
  118. LY says:

    KAU NI MEMANG TAIK, KAU BERAK KAU MAKAN TAIK KAU SEBAB TU KAU PERANGAI MCM TAIK ,KAU PATUT KISAH APE ORG CKP DEKT KAU SBB APE KITE CKP TU DOA, KALAU DH SEMUA SUMPAH SERANAH HIDUP KAU TENANG KE LAHABAU, KAU IGT PEMPUAN PMAINAN KAU KE, DEKAT DUNIA KAU SEDAP, DKT AKHIRAT KAU MENJAWAB, KAU TAKYAH KAITKAN SALIH YAACOB KALAU KT DADA KAU SETITIK AGAMA PUN TAKDE,

    0

    0
  119. Anonymous says:

    Dah pasti ke dlm tempoh 2tahun tu maut xkn dtg mnjemput..?

    0

    0
  120. Hamba Allah says:

    Orang buat kerana Allah, ikut jalan betul jalan yg da diajar dalam Islam. Kamu buat sebab nak jd salleh yaakob no 2? Hmmm. Allah sajelah yg berhak menilai dan mengadili kamu red

    0

    0
  121. Purple says:

    lelaki Malaysia yg paling jujur..haha..mna korang nk cari lelaki jujur mcm dato merah ni?jarang weihh..podah dato red

    0

    0
  122. doh says:

    dato eizlan yusuf yg hensem and available tu pun xde nak perasan macam mangkuk bured ni.
    eizlan lagi lah sebok jaga anak 3 orang. xde pulak nak giler glamour or lagak playboy. dan masih setia nak rujuk dgn his one and only wife.

    0

    0
  123. sam says:

    si red suami isteri ni giler glamour ke apa…dua2 letak pangkat dato n datin red kat instagram account diaorang. macam jakun pulak depa dua orang ni baru dapat title.

    0

    0
  124. Khalisa says:

    Cerai jelah drpd jadi hamba pemuas nafsu..
    Aq thu tgs isteri melayan suami tpi jgn lah sebegini rupa x pernah puas dah dpt 2 nk lgi 2 plk..
    Pastu duk mengaku playboy sejak zaman dulu lgi..muntah hijau dowh..
    Sape yg jdi nombo 2 n 4 tu mmg bongok kot bgi aq
    Sbb ape?? Sbb korang dah merelakan diri utk disakiti olh suami yg bgini # gatal # kemaruk!!! plik aq..!!!

    Ko igt pompuan blh dibeli dgn harta yg ALLAAH pinjam kan pada ko

    # maaflah kasar bahase..
    # x setuju gile perangai ko yg hanya mengikut nafsu semata² Allah bri 9 akal dan 1 nafsu untuk ko(lelaki) berfikir dan bkn mengikut nafsu…

    0

    0
  125. Anonymous says:

    Bila kena batang hidung sendiri… esok2 carila milik orng dah tau pn laki orng nk jg jd ke2.. laki cari ke3 ke4 baru kau pula faham perasaan isteri pertama.. share2 = jimat kali…

    Y laki 2 gila femes, ke ni cara kau nk beniaga.. ramai je bila umur da tua pi buat amal rajin ke surau.. oo hampir lupa blm 50thn pula.. tp pelik benar isteri lebih dr seorang = boleh jd hero.. patutla.. nasib baik agama kami Mesti Harus Wajib isteri seorang je sampai mati

    0

    0
  126. Kaubagussgtk says:

    Xlama lg datin red akan share kat ig resipi burung punai masak cili padi..

    0

    0
  127. mat saleh anak akob says:

    Bukan lelaki, tapi MANUSIA. Manusia tak pernah puas kalau hidup berlandaskan hawa nafsu.

    0

    0
  128. Kak MIAH HARON JONID says:

    Susah nk cakap .. Kalau jantan tu ajak kahwin n pompan plak setuju, takde sapa yg nk disalahkan, jantan yg kaya raya pun apalagi .. Ngap ngap la jwbnya..

    Apa kata kita BOIKOT Semua jantan jantan yg kaya raya dan beristeri .. Jgn terima lamaran nya.
    Biar hidup melarat , dari dikata masyarakat!!
    Biar belanja tersekat dari tak dapat Barkat .

    0

    0
  129. I dont like red! says:

    Ko dh knp dato bured dok kemaruk sgt nk memantat???
    Hero tamil pn x mcm ko la hai. Bured btl!!!

    0

    0
  130. minachi says:

    Si rohainies tu dh mula bg respon baik kt dia ni kot, sbb tu dia sggup memalukan diri sendiri.
    mungkin sbb tu dia rasa dia dh menang pd akhirnya… Mcm hero tamil lagaknya..
    Paddiappaaaaa??!@&€£%?!

    0

    0
  131. Miss green says:

    Bsr selera x padan ngn rupa!!!

    0

    0
  132. LelakiTakPuas says:

    Mungkin orang kata, saya bila kaya, (jadi) playboy. Tidak, saya bawa lori sayur pun saya sudah playboy.
    Perempuan bukan semua yang pandang harta. Pandai bercakap, pandai melayan saja. Perempuan ini lemah (apabila) dipuji. Tidak semestinya (lelaki) ada harta.
    Saya suka orang kecam saya. Macam hero Hindustan, kalah dahulu tetapi penghujungnya menang. Saya akan ingat siapa kecam saya.Tetapi penghujung nanti mereka sukakan saya. Saya hendak begitu.
    Walaupun sudah mempunyai dua orang isteri, Dato Red akui beliau ingin menggenapkan kuota empat isteri dalam tempoh dua tahun lagi. Pada waktu itu beliau akan berusia 40 tahun.
    Menurut Dato Red, seorang lelaki itu tidak akan pernah puas dengan apa yang mereka miliki.
    Lelaki memang tidak pernah puas. Macam perniagaan, saya tidak puas. Impian saya, saya hendak kahwin empat sebelum umur 40. Saya hendak buat versi baru (pelawak) Salih Yaacob.

    0

    0
  133. Relahidupsendirian says:

    Mase jd drebar lori sayur pun saya dah Playboy…bangga jadi Islam yg Playboy? A.k.a Kaki Perempuan?

    Perggghhh ayat jantan berlagak…ini contoh xbaik utk lelaki2 yg sekolah tp memanjang fail subjek…

    Dulu sy respect beautifulnara blog sb ada byk cerita artis yg berjaya tp skrg asyik cover story Dato Red ni apahal yer?sy agak kecewa sedikit sb baca cerita sampah cmni…Dato Red who?i dont care…

    At least, saudara Salih Yaakob tak pernah la keluar statement kurang ajar cmni…menjatuhkan martabat wanita &isteri2…

    Bekas suami saya pun simpan niat mcm Dato Red tapi seminggu hari raya saya diceraikan sb kantoi dia simpan perempuan lain…bekas suami sy lagi la tak bekerja,anak sorg baru umur setahun…skrg cita2 nak jadi kontraktor besar…

    Kenapa perlu beritahu plan nak cukupkan kuota isteri 4 sblm umor 40thn?tak salah…tp motif awk beritahu smua seolah wanita2 & isteri2 ini petik jari je 10 yg dtg kat ko ye Dato Red?

    Sy ni janda…xde rupa,gemok,gelap…awk nak amik sy jd isteri x?whateverlah Dato Red..abg nara tolong stop cerita dia boleh?

    0

    0
  134. Reader says:

    Bukan semua lelaki sentiasa rasa tk puas dgn apa yg dia ada. Ramai lagi lelaki di luar sana yg sentiasa setia mmpunyai seorang isteri dan berusaha membahagiakan isterinya itu.

    0

    0
  135. Anonymous says:

    seriouly jantan ni…. aku jrg komen bab2 artis ni tp ko mmg sgt, teramat, terlalu menggelikan n mengembangkan tekak. plus, ko bkn artis n mohon sp yg bg dia gelaran dato utk tarik blk gelaran ni. sgt x sesuai. dr kenyataan2 ko sblm ni pn dh terserlah betapa x bijaknye ko n betapa prkhwinn hanya brlandaskn hawa nafsu je pd ko. spesis buaya x sedar diri. sengaja cetus kontroversi. pergi tuntut ilmu agama dulu woi. org yg btl2 fhm agama je yg fhm betapa brtnye tgjwb pd sorg isteri, ape lg 4. seriously go to hell. kalau mcm ni la statement, jelas yg ko xkn mampu jg hati isteri2 ko. sgt geli. aku hrp ko bankrup n sorg2 tinggalkn ko. go to hell jantan mcm ni. pantang nmpk pmpn cantik sikit. seriously u r 1 pathetic human being.

    0

    0
  136. kelakorrnyee says:

    tolong jangan update dia ni lagi.. xde pekdah. saja nak publisiti murahan

    0

    0
  137. Nora Danish says:

    Ni lelaki gatal. Eww Gila dengar. Kahwin sbb nafsu buat pe..

    0

    0
  138. Akak akak sangat tau says:

    Aduhaaaiiiiii.. sape jugak dia ni sebenarnyee?? kesah keee akak??

    0

    0
  139. Anonymous says:

    Habis tua, klu dah cukup kuota 4 orang klu nak kawin lgi cam mane? Haa…siap la salah seorang nak kena cerai….pstu nak kawin lgi, ceraikan lgi isteri2 yang dok ada, kawin lagi, cerai lagi, sampai la ko mampuus dato’ red….

    0

    0
  140. Anonymous says:

    Habis tu, klu dah cukup kuota 4 orang klu nak kawin lgi cam mane? Haa…siap la salah seorang nak kena cerai….pstu nak kawin lgi, ceraikan lgi isteri2 yang dok ada, kawin lagi, cerai lagi, sampai la ko mampuus dato’ red….

    0

    0
  141. datin blue says:

    Dato red ni asyik nak pompuan mengangkang utk dia aje..skali kau kena nasi kangkang baru padan muka kau. terkangkang kau sorang2 duduk one corner nanti.

    0

    0
  142. salamat munak says:

    kau tue je yg tak puas jilake…
    org lelaki lain OK je puas dgn satu…
    depa tue jauh lebih hebat & kaya dari kau kot…
    booooo…!!

    0

    0