Written by AbangNara | August 30th, 2013

Patutlah Hans Isaac kecewa sangat-sangat sampai tahap nak berhenti menerbitkan filem. Menerusi laman web Finas, dapat dilihat kutipan rasmi untuk filem Lemak Kampung Santan arahannya hanya sekadar RM120,000. Memang sangat-sangat mengecewakan.

lemak kampung santan

Jika dianggap kesemua harga tiket untuk filem ini ialah RM10, ini bermakna hanya 12,000 penonton sahaja yang telah pergi ke wayang untuk menonton. Satu jumlah yang sangat kecil. Untuk makluman, Hans Isaac telah membelanjakan RM750,000 untuk mempromosikan filem ini. Memang tak berbaloi dengan kutipan tiket yang diterima.

hans isaac

Walaupun masih di dalam status “sedang tayang”, Abang Nara dapat merasakan kutipan filem ini tidak akan meningkat jauh. Takziah Abang Nara ucapkan kepada Hans atas kegagalan ini. Yang penting, Hans kena belajar daripada kesilapan dan kembali lebih kuat.

P.S: Tiada Myvi baharu yang dipanggil semula

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

113 responses to Kutipan Rasmi Filem Lemak Kampung Santan Sekadar RM120,000

  1. blub blub blub... says:

    nama filem xkena…

    0

    0
    • DAVID TIEWW LA SING says:

      12,000 je org tgk..HAHAHAA. Kalau dipecahkan lagi 12,000 / katakan 7 hari tayang = 1,714 orang je tgk dalam sehari tayang. Klau 1,714 org / katakan 13 panggung tayang sehari = 132 je orang yg beli tiket tgk dalam sehari. Dan kalau 132 / 2 kali tayang sehari sepanggung = 44 org je ada dalam panggung wayang sekali tayang. So row couple kat tepi2 je yg de org..tu pun buat aktiviti lain dalam gelap..hahaha..maklumlah, baru abis puasa sebulan..ramai tgh angau time2 ni..bila usha tiket, tak laku so de can lah ringan2. Kesudahannye, dari 44 tu berape org yg betul2 tgk cite ni dari awal sampai akhir dan berape ramai yg perah santan sendiri?.

      0

      0
      • Kak Seri Jintan says:

        Bersara je lah Hans,….jual santan lagi laku. Kekekekekekekekekeke

        0

        0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          hari tu bukan dah bagi tahu ke kutipan nasik lemak lopak brapa. ulang tayang benda sama sungguh membazir masa. dah buat filem bodoh taraf zaman 90an suruh org pergi tgk, cuba buat film mcm film iran yg adik beradik share kasut sekolah yg koyak sama2 tu, confirm film kau laku

          0

          0
        • Kak Jemah says:

          si lopak berlakon watak tak terkeluar karektor la weii. keras sikit muka dia tu. airmata tak terkeluar. jadi pengacara je lah kot. kureng la bakat lakonan dia. mungkin jadi duta atau model santan sambil memarut kelapa ataupun minyak kelapa asli lepas ni. pasti KaBoooooom pecah periuk mak jemah you.

          0

          0
        • Anonymous says:

          fb syamsul yusof dah kena hack, yg update status bukan syamsul tapi hacker. cuba abang nara siasat betul ke tidak. see this link
          https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1411919455690193&set=p.1411919455690193&type=1&theater

          0

          0
        • TV3a says:

          Terkini:

          9A dalam SPM tidak menjamin kutipan tiket Boxoffice.
          Filem mereka, duit anda. Sekian.

          :D

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          sian abg hans… meh dtg rumah cham! mcm ni ada pesta merdeka syawal tau! majlis mula pukul 10 malam – 5 pagi..
          biar kak cham tolong perahkan santan utk abg hans. alang2 bawa la kameramen boleh rakam! nanti tayangt kat wayang confirm 100 juta kutipan!

          0

          0
        • ok la juga kutipannya sebab ramai juga yg downlaod filemnya, opsssss. ini mesti keje orang yg duduk 24 jam depan komputer opsss

          0

          0
        • peminat filem yg bodoh memang tak pandai menilai filem yg bagus macam susu kopep neelofa kampung santan ni. kesian….

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kesian Hans

          buat duit hantaran loopakmpun tak cukup. Nasib kau lah Hans!

          0

          0
      • Miss University says:

        Bukan nak cakap apa la, orang dah menyampah dengan si Lopak ni. Mengada-ngada betul dalam MeleTOP. Cakap tinggi, konon inteligen dan berangan cantik. Mungkin kat luar dia baek tapi dalam Meletop perangai macam haprak aku nengok.

        Duduk dah la tertonggek, dada mencanak, makeup pulak macam pelakon lucah terang benderang- hudoh. Macam mana orang nak respek? Awal-awal dah eksyen. Kononnya urban la. Habis tu, filem kau berlakon orang tak nak tengok kau lagi la jawabnya. Tak salah kita merendah diri. Kan?

        0

        0
        • midah tongkol says:

          kata la filem ni leak mcm KL gangster tu kan, agak2 ade kutipan tak? tak leak pun kutipan hambar mcmni. hehehehe jangan marah.

          0

          0
        • betik says:

          neelopa ni sgt berbeza masa kat mrsm langkawi dulu…

          pelajar top 5 and sangat pendiam..

          x sangka cenggini dia skang.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Gelek neelofa

          Kalau nak ckap, ckap aja tak payah nak ooopps sana
          oopps sini. Mcm ayu raudhah da cakap pasal rita oopss oppps.

          Apa ke apa entah

          0

          0
        • Anonymous says:

          Miss Uneverstudy aku setuju benar.

          Action lebih arab ni tunjok2 lah ergi Dubailah pergi sini lah. Hans buat
          shuffle kat Blockbuster 2 pun orang mcm terpaksa ketawa. Orang action orang tak
          Minatlah Loopak, kelopak betul

          0

          0
      • Pecah Punggung says:

        AKU NAK DUIT RM 10 AKU BALIK.TAK CUKUP DUIT NAK BELI SANTAN LA.
        NAK BUAT MASAK LEMAK CILI API. BIAR AKU CILI SI HANS TU.
        FILEM MACAM CEREKARAMA. BUANG MASA. SERIK !!!!!!!!!

        0

        0
        • Bro 10 Inci says:

          Tickets sold are not refundable kekeke.. Sila pilih movie dgn lebih cermat pada masa akan dtg..

          0

          0
      • K.A.A says:

        cerita macam ni kalo kuar kat tv pon belom tentu org tgk.. sah2 rating kat tv pon x tinggi agaknya…

        0

        0
      • Nyah Gatai Puki says:

        Buat Filem PORNO je lah Hans!

        0

        0
    • pencinta wanita says:

      Maaf cakap la yer dengar nama tajuk pn dah xlalu nk g tengok tambah2 LOPAKKKK pulak berlakon cam kayu ja xda feel nk g tengok. Aku xminat LOPAKKK coz mula2 masuk industri hiburan dah buat hal ngan FAZURA lps 2 ngata kat TASHA SHILA yg dia xlayak nk menang, apa ko igt ko bgs sgt la layak dpt award pas 2 gaduh ngan ANZALNA (yg ni aku xtau la sape yg mulakan dulu or sapa benar sapa salah lantak korang la) pengajaran buat hans lain kali buat la filem yg advencture cikit ni tajuk LAMAK KG SANTAN cm citer kg aku rasa org kg pn xnak g tengok..mana dh dah tengok sila komen best ke x!!

      0

      0
    • wannabe says:

      x kesian langsung.. aku cuma kesian kat shamsul yusof kalau filem dia tak laku..

      0

      0
    • Olga says:

      SEBAB LEMAK NEELOFA KURANG KOT SEBAB TU XLAKU

      0

      0
    • Olga says:

      HANS ISAAC MOHON PERAH SANTAN LEPAS NI

      0

      0
    • Ana says:

      lopa2 x best dlm bab lakonan..kering dan kaku.sekian.

      0

      0
    • lopak says:

      tajuk filem pun aku xpaham…LEMAK KAMPUNG SANTAN???….apeni?ape mksudnye??tolong explain kt aku…klo cmni nmpk juga tajuknye “SANTAN KAMPUNG ….LEMAKKKKK”

      lagi 1…nyampah tol aku kalo dh kapel pastu blakon skali…boring!boring!nmpk sngt syok sndiri!

      0

      0
    • que says:

      santan lopak kurang berlemak punca filem tak laku

      0

      0
  2. Enguin says:

    Mmg le kalu heroinnya lopak…

    0

    0
    • Mulut puaka says:

      kutipan RM120,000, satu tiket agak2 RM10, so takkan peminat lofa seluruh malaysia ni 12,000 orang je kot? Tapi aku tengok peminat lofa mcm banyak je. nak2 dalam facebook fanpage dia dalam 200K kot org like page dia. kalau like page, maksudnya minat la kan. so kalau kata semua 200K yg like page dia tu g tengok kt wayang, 200K x RM10 tiket wayang, boleh dapat 2juta woo… blom campur peminat hans isaac lagi kalau gabung dah tentu juta2 lemon kutipan.

      rasanya tarikh tayangan juga membuatkan org x ramai tengok. memasing tengah kekenyangan ketupat rendang time tuh hehehe

      0

      0
      • Melopah Melepeh Meleleh says:

        Mungkin peminat2 beli tu….
        Sekarang macam2 boleh beli di online. “Likes” pun boleh beli.
        Peminat2 FB, Instragram, Twitter, Tumblr….boleh dibeli secara berkumpulan tapi semuanya spambots atau spammers.
        Kalau tak silap harga 5000 likes hanya USD$ 20.
        Nanti secara automatik robot2 akan like fanpage korang.
        Sebab tu la Lopah tak pernah menang ABPBH.
        Peminat2 sebenar tak ramai.
        Jangan tertipu, Bedah hoiii !!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          kawan aku kan dia beli jumlah followers…acc. dia kena suspended terus. aku tak tahu mcm mana system tu boleh detect

          0

          0
        • IT Guy says:

          bukan suspen…kena hacked la tu. spammers tu jugak yg hack/godam akhirnya.

          0

          0
  3. abg engineer yg sbnr says:

    okay laaa tu, lepas buat lopak beli kasut CL, naek etihad first class p london…not bad what…klu kutipan dkt sejuta, mesti lopak blh beli banglo pulak…keep it up hans! next year pls buat crita lemak ku bersantan botingket-tingket!

    0

    0
  4. Sasha says:

    Ini terlebih santan ke kekurangan santan. pasai tu tak laku kot.

    0

    0
    • Julia says:

      Santan Basi la tu

      0

      0
    • shishimut says:

      hehehe..santan dari kelapa busuk ni agaknye…

      *** ala Hans ni tau sgt perangai dia…Girlfriend die aje la yg dia amik berlakon jadi heroin filem tak sudah2…dari zaman Erra fazira lagi kot..cooiiii!!***

      **Nasib David Teo tak buat mcm ni..kahkahkah :-P**

      0

      0
  5. yayang says:

    semua sbb lopakkkk, berlakon mcm tiang…elok mengacara dkt nona jelaa aku rsa….sian ko lopak….

    0

    0
  6. Bunga Melur says:

    Kesiannye… rugi banyak tu.. ratusan ribu tapi memang tak dinafikan industri perfileman di Malaysia makin sendu. Semua nak tengok citer omputeh.. best dan berbaloi! Tapi sayang jugak industri tempatan kite ni. Come on director, penulis skrip dan semua kru kru produksi! Do something about this!! OPsss.. pelakon pun main peranan jugak kalau nak tengok. hehe.

    0

    0
  7. she says:

    moral of the sory, jangan pilih lopak berlakon..

    0

    0
  8. FAKKA says:

    Ada jugalah penonton…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Rsenye tinggi lgi kutipan filem 2 alam….

    0

    0
  10. she says:

    moral of the story, lain kali jangan pilih lopak jadi heroin, watak tempelan boleh la..

    0

    0
  11. breep2 says:

    xde ase lgsung nk tgk..

    0

    0
  12. jenab sendu says:

    cuba lagi!!!!!

    0

    0
  13. Mia says:

    sebab2 i tak tengok

    1. Pasal heroin ‘Lemak’ kampung Santan tak ‘hidup’ dalam filem tu, tengok trailer pun dah tau
    2. I memang tak nak tengok kalau neelofa berlakon, rancangan nona jer i tengok sebab tak memerlukan dia berlakon sangat, Tiz zaqyah boleh lah :p
    3. Hmmm filem ini macam kesah mengeratkan cinta mereka , so maybe filem ini hanya untuk mereka berdua sahaja :p

    0

    0
  14. peeiii says:

    harap hans tak salahkan penonton yg konon tak support filem dia ni…
    kalu hans nak pertikaikan ayat aku ni, kenapa nak bandingkan filem kita dengan filem Hollywood? Habis nak bandingkan dengan filem apa? Nigeria? Somalia?
    Maka, kalau tak boleh bandingkan dengan Hollywood, apa benchmark filem kita? maaf hans rakyat malaysia dah matang n tahu nak spendkan duit yg penat lelah dicari utk dptkan hiburan yg berkualiti

    0

    0
  15. nnknsrk says:

    mgkin die ingt dgn bwk nama neelofa bleh tarik rmai pnonton..tp org skrg tgk cter..bknnye ‘plot’ semata2..tajuk cter dh xnmpk mnarik..ambik ikhtibar ye hans..

    0

    0
  16. org kg duk obesi says:

    tajuk filem sendu, pelakon syok sendiri (bakat takde publisiti lebeh), pengarah tak cukup ilmu, jalan cerita ke laut….ituler formula kebanyakan filem melayu yg mebuatkan ramai org malas nak masuk panggung

    0

    0
  17. Julia says:

    Lepas ni buat filem Hantu Kopek Banyak Lemak (Pelakon Heroin harus sama. Baru mantap.

    0

    0
  18. Oppss sorryyyy... says:

    dgr tajuk nama filem pn enth ap2 n x de semangat langsung nk g tengok….d tambah plk ngan hero n heroinnya y berlakon…sorry la..lagi x mahu tengok…

    0

    0
  19. shahz says:

    siannye.. aku rase title pon memainkan peranan gak.. title tu mcm buat org malas pegi tgk je.. try lagi Hans.. don’t ever give up.. aku x bole nak komen lbh2 psl filem ni sbb aku pon x tgk lagi..

    0

    0
  20. saya lalala.. says:

    tajuk cerita pun daa standard drama.. perlu ke nak jd filem?? drama skrg pun lagi best2.. lebih baik tgk drama dr tgk filem berbayar mcm ni.. tak berbaloi rasenye.. bkn nak dengki atau xnk support filem melayu.. tp mmg hakikat tak berbaloi nak keluar duit tiket tuk cerita mcm ni.. tak mdtgkn kesan ape2… boleh agak daa jln cerita…

    0

    0
  21. sya says:

    em.. citer ni lau tgk triller pun tak paham.. macam mane orang nak tgk? sedih tgk industri filem melayu sekarang ni.. mcm dah tak de idea.. org buat citer hantu semua buat, org buat citer gangster semua buat.. please la buat citer yg lain dari lain..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    tu le hans…len kali ambl pengajaran dri filem ni…bukannya semua org mahu g panggung sb mahu tengok pelakon y cantik berlakon…kalau y berlakonnya kayu n wlpn cantik tpi ramai y x suka…filem tu ttp ke laut…tajuk cite pn dh ke laut..LEMAK KG SANTAN….tajuk filem pn dh leh masuk longkang…buka mata u besar2 hans..ambil pengajaran ngan ap y berlaku n jgn cuba salahkan penonton plk klau x menonton filem u…dh memg filem u x best….

    0

    0
  23. saya ok jer!! says:

    sebab utama kemerosotan filem ini ialah NEELOFA!!!!! SALAHKAN NEELOFA… HAHAHAHA

    0

    0
  24. alahaiyo! says:

    hehehe kutipan yg sgt2 tidak menguntungkan haha sian nk wat camne…. kna pasrah laa xkan nk slh kan penonton pulak watdehek bro.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      dia tk salah kn penontonnnnn…dia nk salah kn penonton nk buat ape huh !! time tayangan tu mesti lah bersesuaian dengan waktu nyeeeeeeeee contoh Nye > time 11am 1pm 3pm 5pm ok la kalau time cngitu ..ni tak letak time yg bukan2 cmana penonton nk datang tengok sengaja ke pe !!

      0

      0
  25. Pilih kasih says:

    tajuk filem pn pakai cincai j ltk dh mcm tajuk drama…..tajuk drama kt tv pn lagi best…lebih baik layan drama cinta jannah lgi best dari filem si hans ni…

    0

    0
  26. pencinta wanita says:

    Aku memang pencinta wanita but not LOPAKKKK coz dia punya statement masa TASHA SHILA menang anugerah buat aku nyampah kat dia perasan bagus + suka cari pasal ngan artis wanita lain pas 2 xnak ngaku salah..btw dengar nama tajuk pn xbest crita ala2 org kg yg xmoden, kolot, org kg sendiri pn xnak tengok kot. buat la citer yg advencture cikit. Dapat 120,000.00 ok lg la 2 daripada xdapat langsung kan?? kira ramai gak yg tengok 12,000 ribu orang banyak ooo bukan takat dua tiga ratus je…mana2 yg dah g tengok sila komen best ke x lakonan LOPAKKKKK nih aku nk dengar..

    0

    0
  27. Enter Your Name says:

    Tajuk filem pun dah hilangkan selera. Pastu tengok trailer lagi la hampeh. Baik Hans buat stage komedi saja la. Lagi mendapat sambutan.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    tajuk pon dh xmenarik…haha.

    0

    0
  29. Anna says:

    I only have these words for the movie~Absolutely hopeless!
    Hans, what were you thinking??? You are supposedly a credible actor and director but made yourself an absolute fool in this movie. I was one of the unlucky audience who wasted my hard-earned money to watch this flop!
    It’s good you decided not to make movies anymore, don’t waste your money la..

    0

    0
  30. noknokgorgeous says:

    betul jugak tu, peminat neelofa kan melambak lambak lambak, takkan lah 12 ribu je yg tgk, habis tuh yang rajin mengundi time anugerah blokbuster aritu kemain lagi sampai dapat anugerah walaupun filem yg die berlakon tuh hancuss, ke undian sendiri macam abp dulu? mueheheehehehehhe .. yup lebih suka neelofa menjadi pengacara sahaja.

    0

    0
  31. Mirai Suenaga says:

    Aku rasa filem KL Gangster 2 yang dah leak tu pun lagi banyak kot nanti kutipan dia dari filem santan masam ni

    0

    0
  32. Anonymous says:

    nama filem macam drama je..

    0

    0
  33. uphighdownlow says:

    padan muka !!!! tu lah berlagak sangat taknak masuk astro first bagai ..tajuk filem pun buat org nak termuntah dengar !!

    0

    0
  34. LemaKampungPisang says:

    kpd lopak.harap muka je cantekk.tp bila berlakon failed. n kpd hans jgn slh kn org di luar sana klu xnk p tengok cte kau. cuba la buat cerita yang org rasa nk tengok. xsior teman nk nengok. tgu jela kt astro nnt mesti keluar.hehehe. jom kita reramai tgk Kl Zombie.

    0

    0
  35. susu rendah lemak says:

    dalam movie tu ada awie, harun salim bach, afdlin shauki, khir rahman..semua pelakon yang bes..tapi tak laku jgk…tu la, len kali panggil kak limah je hans….kihkihki…

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Si lopak ni sakit mata aku tengok kat meletop. Ngan rambut sanggul tinggi cam orang lepas pantang. Pastu pakai skirt pendek. Kaki ngan betis macam bunting gajah… nabil buat lawak, sibuk cover jadi baik… heeeee

    0

    0
  37. wawa says:

    terima jela hakikat..kalau neelofa yang berlakon, mmg kelautlaa….hatta tukar nama cite kepada nasi lemak antarabangsa, kg baru pon belum tentu dpt kutipan juta2 kalau still guna neelofa,,,,,huhuhuh

    0

    0
  38. malaysia merdeka 31 ogos 57 says:

    alah….name cite punn pelikkk…lemak kampung santan..mik pulak neelofa berlakon..tayang waktu raye…spe je yg pi tgk…msing2 nak pi beraye…

    1

    0
  39. Lalola says:

    Maaflah.. Ni sekadar pendapat aku.. Bukan niat nak perlekeh filem tempatan.. Tapi, tengok pada tajuk filem pun tak menarik perhatian aku nak tonton.. Ditambah pulak heroin NEELOFA.. Rasanya, Hans perlu buat sesuatu untuk naikkan lagi mutu filem.. Tak salah kalau nak ambil buah hati berlakon dalam filem tu.. Tapi, untuk waktu utama.. Biarlah cari pelakon yang sememangnya berbakat dan berpengalaman lebih banyak..

    0

    0
  40. Arshadd says:

    apa salah lofa pon aku taktau lah yg sampai ramai org kutuk2 dia setiap kali si nara ni post gosip pasal lofa.. nak kata dia seksi, mekap tebal or else, ramai lg retiss lain yg lg teruk.. nak kata dia x pandai, hmm dia ni mmg budak pandai.. and lg satu, dh filem hans ni x laku, x yah la kutuk2. biar je la.. yg dh x minat tu, watpe la nk maki2 dia and lofa bagai. kalau korang buat filem, pon belum tentu ada org tgk.. lek ahh !!

    0

    0
  41. gogo says:

    rase cite da ok…cume heroin je x brp sesuaiiiii……

    0

    0
  42. iHATELopak says:

    kalau dah si LOPAK tu heroin nya mmg lah takde org yg nak tgk.. menyampah aku gedik pulak.. lepas tu mcm bagus. Please lah… baik aku tgk kartun Mr.bean lg best.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      ape kate suroh hans ambek farah fauzana pulak jadi heroin? amacm ok tk ????

      0

      0
    • Anonymous says:

      Lopak muka tak ada rezki….konon dah pakai lawyer action pandai ah de ni.
      I think Hans u tak yah kahwin sudah. Lopak nak cari hubby bimbing dia. Hans
      Nak orang bimbing dia. ladt last 2 action orang pun tak suka tengok dudok ase
      K tukarbtukar kaki….melekit kot

      0

      0
  43. santan dah habiiiiiisss says:

    timing tak tepat. kuar time cite adnan sempit kuar. memang tersempit terselit lah ko punya kutipan. apepun, akulah salah sorang penyumbang rm120 ribu ko tuh. neelopak tolong pakai bra ketat sikit time nak berlari ye, sakit kepala mak tengok terhuyung hayang~ malu!

    0

    0
  44. Orang PKR says:

    apa bole buat hans..da bukan rezeki ko buat filem melayu..jgn putus asa..lpas ni cuba try buat filem blue..mesti laku punyer..mungkin bakat lopak boleh di gilap kat stu? kriteria dari segi pnampilan pun da ngam…tajuk filem : lemak santan berskirt singkat lo pak me loo…

    0

    0
  45. fad says:

    faktor die sebab neelofa..first time jumpa die masa jamuan raya media prima and skrg baru tahu nape ramai x suka neelofa.so im officially said..benci neelofa!!

    0

    0
  46. embam says:

    kesian Awie, Aflin..dll yg terkenal tu..patut filem diorang belakun tak pernah jadi gini. Kami tak pernah tak pergi tonton. tapi kami tak pegi tonton kali ni sebab ada Cik Nelofa….terima kenyataan dia tu penyebab tak laku… bukan jeles sebab dia cantik. uhuk! tapi…tak pandai belaku macam Yana Shamsuddin, Intan… , pergggh si Rita Rudani..tak kisah lah org ckp dia apa…ha…mcm tu la belakun!!

    0

    0
  47. AdeAkuKisahhh... says:

    terus terang aku bgtau..neolofa kalu berlakon ape2..mmg x sesuai.aku lg suka Anzalna berlakon dr Neolofa..neolofa ni mcm perasan cantik..aku ingat lg rancangan AirAsia x silap..mak aiii..perasan giler die..nmpk kegedikkan die.mmg nmpk sngt.bkn aku sorang je ckp camtu kaum kerabat aku sume kate dak ni perasan.selagi die berlakon selagi tue rosak filem ke drama ke ape2 la…jgn la amik die.kalu aku tgk nona ke Meletop ke..mmg aku x tgk..aku lebe suka nabil ngn zizan jerk mengacara siri meletop tue..jgn mara hans.

    0

    0
  48. emy says:

    x minat lopak. sorry.

    0

    0
  49. Ikhlas says:

    Tingok trailer kat youtube mcm best jugak film nie. Pelakon pon best2.. Tak payah la nk salah kan neelofa jer. Mcm ada improvement dlm lakonan dia. Macam la dia jahat sgt n buat salah besar. Cuma mungkin org nmpk dia mcm belagak bcos dia mmng dari keluarga yang senang kan. Neelofa kene belajar rendah diri sikit kot lepas nie. Tp entah la mungkin sbb tajuk tak sesuai dan tayangan tak kena time…

    0

    0
  50. mak jemah tak minat lopak says:

    Cuba suh lopak tu join MIG..aku rasa,kompeni david teo pon boleh lingkup.
    Sori lopak.ko pegi sambung study,buat phD.keje lain,pelisss!!

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Majoriti slhkan lopak..agk2 la hans nyesal x dia kapel dgn lopak?agk2 hans nyesal x dia bwk gf dia jd heroin filem dia?aku brni bet la xmgkn sekelumit pn dlm hati hans x slhkan lopak..hahaha jd lopak,bila lg anda nk sdar diri???

    0

    0
  52. Akoo says:

    Letak jawatan jelah lopah… Ramai yg hate u…kat mesia, retis yg sombong x dikehendaki dlm industri. I believe david teo will also run away….huuaahhhh!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Loopak
      nanti on this Tuesday kan ada Meletop panggil Hans datang suroh Nabil
      Tanya kenapa Hans filem dapat sambutan.
      Tu jam u dudok boleh la tukar tukar kaki kiri sjap tukar kaki kanan. Tak
      Caya rewind yang lama2 tengok….i tak fahamlah

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sorry to say i think kalau ada jodoh dengan Loopak tak ada penaja agaknya. Any you both banyak duitkan pakai duir sendirilah.

        Action sangat nak saman orang konon dia terror n smart la 9A so whhhhhat

        0

        0
  53. anonymous says:

    Hrga tiket ritu rm13 on first/second day tayang crite ni..kesimpulan: xcecah 12000 pon org tgk..kami lah antara yg telah menyumbang kpd kutipan..hans please thank us

    Pndpt psl cerita ni: masuk wyg dok fikir amende la cite diorg ajak tgk ni, keluar wayang dok fikir amende la yg tgk td (?_? )
    The idea of the story was decent and fresh. Tajuk fail.Gmbr cantik. tp jalan cerita sgt pelik..org kampung santan ada power..tp amende power diorg exactly? Kenapa diorg xboleh pakai kuasa diorg ?(utk yg xtgk: awie mati /lesap/jadi habuk bila dia pakai power dia) brp umo org kampung tu??

    pengajaran n intipati xde..there was no depth in the story. xde rasa sedih or happy lps tgk..rasa blur n pikir ah there goes my money..huhuhu

    0

    0
  54. hans azab says:

    hans dah tiba masa kau sedar diri..filem kau dari duu mmg semua hampeh..bukan saja filem hg kau arah tp yg kau berlakon pun crita hampeh lg tajuk hampeh . contoh :

    1. misteri jalan lama (keta baru gerak 2km dah ada hantu tubik haaa)
    2. cuci (apa ni sedap lagi kalu taruk fab buku baru)
    3. persona non grata ( pahni wat suprima non grata pak)
    4. errrr..

    eh apasal smua filem cm xbest ni…puiii

    0

    0
  55. stella says:

    filem bodoh dan pelakon bodoh , sepa mo tguk ?? puii . . kalau bagi free pun , sa buang tiket p parit . .

    0

    0
  56. Plot filem ni lebih kurang macam filem SARA (filem 90-an)
    yang Ida Nerina & Samsul Ghau Ghau berlakon.
    Kisah lebih kurang sama, jumlah kutipan pun nak sama..hambar.
    Tapi filem SARA tu bila dah tayang kat tv ramai kata best,
    mungkin sebab promosi untuk filem tu kurang.
    Tapi yang ni? Cerita memang hambarrrrrrr

    0

    0
  57. fafarid says:

    si lopak ni sesua utk buat lancap n one night stand je…

    0

    0
  58. Kambeng says:

    Tajuk filem pun tak memikat hati….huhuhu

    0

    0
  59. Dali says:

    Awak jadi pengarah..heronya awak,heroinnya gf awak…orang pun menyampah kot.
    Lagi satu, awak bukannya pengarah berpengalaman, ni filem pertama arahan awak..tu pun nak merajuk, tak berapa matang oi!

    0

    0
  60. Leo says:

    sebab-sebab orang tak nak tonton:-
    – tajuk nya tak menarik
    – pelakun nye (pasangan couple, pengarahnye dia jgk.. emm)
    – neelofa

    0

    0
  61. norlaila yasin says:

    betul tu..
    yg berlakun adalah pasang couple yang dicanang2, so peminat boring
    satu lagi mungkin pelakun dia kot yg tak berapa komersil..hmmm kena cari pelakun yg jauh legih bagus, jgn dikira dari segi akademik sajer…(tak menjamin jugak…sorry to say these)
    tajuk – mcam ok sbb nak tiru tajuk2 yg ‘eye catchy’ cam hantu kak limah balik kampong…
    kena la buat research yg byk laa..
    tp tak per lah mr Hans, jgn give up, boleh belajar dr mr david teo, jadi pengeluar filem tak payah berlakon filem sendiri, citarasa masyarakat sekarang dah berbeza…bukan cerita hindustan lagi…

    0

    0
  62. hmm says:

    hans, aku cuma ada satu soalan.. camana byk2 perbendaharaan kata bahasa melayu.. tiga perkataan tu jugak yang kau pilih buat tajuk..

    0

    0
  63. oppa korea says:

    Why not abg Hans masuk islam kalau benar2 serius mahu menikahi adik Lofa.
    Mungkin lepas kawen, rezeki datang mencurah2…

    0

    0
  64. anonymous says:

    Awal2 tayangan harga tiket rm13..kalau kira balik, xcecah 12000 org tgk..wktu kami tgk haritu, kami shj dlm panggung..mmg conquer abes..mcm ktorg booking satu panggung..tu baru 2nd day tayangan..xtau pon kewujudan cite lemak santan ni, cousins and sibling yg ajak tgk..i’m not a big fan of malay movies, tp sekali sekala i go and watch at wayang to support filem tmptn..

    Panggung wayang ade brp panggung je nk cater utk semua movie, its understandable knp diorg xletak crita xmendapat sambutan di luar prime time..wyg pon nak kaut untung.

    Hans..jgn putus asa..lemak santan could do better dgn tajuk lain, lineup pelakon diminati ramai, execution yg lebih baik..the idea was fresh but the storyline and execution was weak..at the end of the story, makin banyak persoalan psl jln cerita..senang kata: i did not gain any pengajaran or excitement lepas tgk kampung lemak santan..i left the cinema with disappointment.

    Try to not repeat the same mistake..never let your viewers feel disappointed after spending their hard earned money to watch your movies..

    .

    0

    0
  65. Mat K says:

    Ada Neelofa?

    Memang tak sudilah aku nak tengok. Orang lain nak tengok, tu kau punya pasal.

    0

    0
  66. Anonymous says:

    okla tu dari tak ada yg tgk langsung

    0

    0
  67. aiman says:

    hans hero kerepot.tgk pun geli aihhhh
    lopa banyak sgt publisiti murahan …tu orang nyampah.

    0

    0
  68. Lela says:

    tak pergi tengok sbb ada Neelofa. Memang berminat sebenarnya, sbb movie Hans Isaac. Tapi kalau da itu heroin nya….tak payah buang masa lah.

    0

    0
  69. cilihijau says:

    filem syok sendiri….hahaaha

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Filem azura lofa berlakon pon tak laku….lepas minyak naik 20 sen ni lagi berkire la kami nak pegi tengok wayang…..pheww..

    0

    0