Written by AbangNara | January 21st, 2015

Pengiklanan produk Qu Puteh kepunyaan Dato Seri Dr. Hajah Vida di AJL29 baru-baru ini telah berjaya mencuri perhatian jutaan yang menonton program ini. Walaupun kebanyakan mereka melahirkan rasa meluat (seperti Chef Wan yang menutup TV), namun tujuan asal pengiklanan ini untuk mengukuhkan jenama Qu Puteh ternyata berhasil. Di mana-mana sahaja, tak kira laman sosial atau di kedai kopi, semua orang sibuk bercakap tentang Qu Puteh sambil membuat aksi gaya tangan di wajah mereka. Memang menjadi marketing!!!

qu puteh dato seri vida

Bersuara menerusi akaun Instagramnya, Dato Seri Dr. Hajah Vida menulis kata-kata yang cukup bermotivasi untuk tatapan semua terutama yang melahirkan rasa jelak dengan iklan melampau Qu Puteh. Tulis beliau:-

I cant tell the key of success, but the key to failure is trying to please everyone… Kita punya citarasa yang berbeza, kita punya interest yang berbeza, walau kita sesama manusia… Bak kata orang, rambut sama hitam, tapi hati masih lain-lain… Selamat pagi semua.. Semoga hari ini lebih baik dari semalam..

Sedikit fakta mengenai pengasas produk Qu Puteh ini. Beliau pernah kehilangan anak-anak akibat kebakaran yang melanda rumahnya. Dato Vida juga pernah menjadi ibu tunggal selama bertahun-tahun dan membesarkan anak secara berseorangan sebelum telah berkahwin semula. Difahamkan juga, Dato Vida merupakan seorang usahawan jutawan wanita dengan syarikatnya, Vida Beauty Sdn Bhd mempunyai ratusan pekerja. Hebat sungguh!!!

qu puteh dato seri vida

Apa pun, strategi pemasaran Qu Puteh di AJL29 ternyata berhasil dan berkesan apabila sehingga ke hari ini masih ramai yang bercakap tentangnya. Semoga jualan Qu Puteh mencatatkan perkembangan yang hebat selepas ini. Tahniah Dato Seri Dr Hajah Vida. Bangga melihat ada usahawan wanita Melayu yang sehebat ini. Cuma kalau nak taja lain kali mungkin boleh fikirkan strategi ‘branding’ yang lebih lembut. Barulah sesuai dengan imej Dato yang vas ke di bas.

iziefashion

P.S: Jom shopping fashion terkini di www.iziefashion.com :) all items ready stock. FREE POSTAGE untuk order RM150 dan ke atas. harga pastinya berpatutan dan anda pasti akan berpuas hati dengan produk dan servis yang ditawarkan. lebih banyak design yang pasti membuatkan anda rambang mata di website ^_^. Follow @iziefashion di instagram sekarang :)

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

128 responses to Kita Punya Citarasa Yang Berbeza – Dato Seri Dr. Hajah Vida

  1. Nara Poyo Je Keje Dia says:

    Aik Nara? Bkn ke kau yg ckp kau setuju iklan QuPuteh melampau sgt? Hari ni kau puji berbakul2 pulak.. Nak QuPuteh sponsor kah? kah kah kah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      org negeri abe nara,msti dia sokong..dato vida x payah spam ig artis,trus promote kat ajl..

      0

      0
      • amoi says:

        mmg la kita berbeza…tp awak tu dah mcm pokok krismas bagai…pakaian mcm sarkas, mmg sedey lah tgk!

        0

        0
        • fesyen tu kenyang ker says:

          fesyen mcm sarkas ke,out ke..duit berjuta2.. yg bfesyen bagai nk rak,habuk pun xda..bia papa asal bgaya ke? minah kilg pun bgaya bukan main,gaji seribu tu pun klu pulun ot..hahaha..

          1

          0
        • Batu giling dah pecah gegendang .. says:

          Dato seri … Org tak marah sbb iklan tu tp dah terlalu bnyk kali. Stiap kali sblm dan slps break siaran tu. Kami cukup brterimaksh pd Dato seri sbb tajaan tu tp pndekatn biarlh win2 situation. Dato buat mcm kami ni bodoh sgt. Sy pun mula2 dgr rasa mcm smpi je mesej iklan tu kpd pengguna tp bila dah bnyk kali spt mmperbodohkn penonton dan Pengacara pun dah nmpk mcm ‘Org Sewel’ dok ulang2 mcm Broken Rcd. Kami tak minta Dato seri ikut kehendak smua org cuma tolong PRIHATIN SIKIT bila kami nk tngk AJL jgn ganggu emosi kami dgn iklan yg berulang2. Itu shj Dato….

          0

          1
        • QuRap .. baru lah Debap mcm ko says:

          kalau produk ko betul2 bagus, tak yah lebih2 promote sampai 3 juta satu show la. nampak sangat nak untung cepat kan? lagi satu, x semua perempuan putih tu cantik ye kak. “cantik” mcm muka ko lebih baik aku pakai hazeline snow je. x sampai 10 henggit sebotol…

          0

          1
        • Datin Semah says:

          Qu Rimas… :(

          0

          0
        • Succka says:

          Inilah wanita Kelantan yg pertama yg aku tengok bukan taste aku. Potong stim la, sis. Baju engko pun dah mcm tirai kt kedai Kamdar je wei.

          0

          1
        • Cili Padi says:

          kalau putih pun setakat bedak n foundasi 3 kilo, baik x yah kan puan vida oiiiii. karot la dia ni…

          1

          0
        • Anonymous says:

          ko gi maki tv3.. sape suroh ambik tajaan dato vida…sape lbih bangang tv3 ke dato vida?

          1

          0
        • Chef Wan Jr says:

          I swear, if one more time I see your produk in the anugerah show, I will close down my TV. Very distasteful kan Jah? Please respect the audience la. Aku bayar bill Astro memang nak tengok iklan sampah ko pun kan? Next?

          0

          0
        • Batu giling jd rabun sbb silau sgt says:

          Dato seri Pesen Baju tu spt Iklan Qu Puteh yg over mcm Broken Record sgt tu. Silalah jgn jdkn diri Dato sbg Fashion Victim. Sy tahu Dato seorg Jutawan, alangkah manisnya klu Fashion Lip Lap mcm Lampu Kelip2 tu di kurangkn. Menggangu emosi mata melihat Dato seri. Datokn Jutawan hartwn gunalah khidmat Stylist yg Prfsnl. Biar nmpak Anggun dn Brgaya. Bila org mengata, Dato marah tp Dato dengarlh rintihan kami. Datokn slalu mendermakn? Tidakkah trfikir bila org2 Semekin mlihat Dato pasti mrk sedih. So jgnlh mengganggu emo mrk dgn fashion yg Tabaruj spt itu.

          0

          0
        • Cili Boh says:

          Duit berjuta, nak bayar kelas Slim World pun tak mampu… Euewwwww.

          0

          0
        • Puii Sikit says:

          bukankah mengubah ciptaan tuhan itu ..berdosa? islam ke dia ni?

          0

          0
      • Bunkface says:

        nak tanya kenapa bunkface tak menang AJL ?????
        saya rasa performance bunkface best gile malam tu.
        tak adil lah bunkface tak menang

        0

        0
      • Eeeeee. says:

        iklan2 yg memperbodohkan penonton.
        ko ingat kami pekak ke wei?

        0

        0
        • Dr Aliyah says:

          Korang tak takut kena kanser ke ha… makan produk2 dan suppliments yg entah aper2 ni? Memang la “halal”. Keberkesanannya? Dari sudut jangka panjang, camner pula? Akak syorkan kpd sesiapa makan produk2 merepek ni sila buat pemeriksaan kanser, darah, pundi, pankereas korang. korang pakai main beli je. Korang tahu ke sumber asli dia aper? Jangan2 produk2 korang makan, packaging hanya di Msia tetapi asalnya made in China atau Taiwan. Jangan main sebarangan je dik.

          1

          0
        • Olga says:

          saya mengamalkan jus pegaga dan ulam-ulaman yg dikisar diwaktu pagi dna diminum bersama jus. terima kasih pasar tani……

          0

          0
        • Gadis Berhijab says:

          muka x putih tak per tapi biar lah ada ‘nur’.

          0

          0
      • Anonymous says:

        tak kisahla negeri mana. sokong semua. ini la yang dikatakan melayu, suka kondem bangsa sndiri. suka ke tak suka biarkan aje la, support la bisnes melayu sikit. naikkan martabat MELAYU.

        1

        0
        • Lolalilu says:

          ni bukan pasal nk kondem bisnes org ke aper. respek mmg respek kat dato vida ni sbb dh jd usahawan wanita berjaya d negara kita. malah perjalanan hidup dia mmg penuh pancaroba. yg kondem rupa n bentuk badan dia mmg aku tak setuju. tp yg aku tak setuju bila dia n tv3 terlalu menggunakan AJL utk promote produk dia smpaikan penonton menyampah. smpaikan pengacara pun tak habis2 sbut qu puteh qu puteh. tak ke cara n pendekatan melampau gini yg membuatkan org kondem dia n tv3? org barat buat event pun lebih berprestige dr AJL ni. tgk contoh american idol yg mana penaja utama mereka selama ni adalah ford n coca cola. aku tak tgk pun ford n coca cola selitkan iklan dorg dlm program ni melampau2. fokus utama septtnya event tu sendiri bukan nya penaja. bila org dh menyampah, blh jadi org fobia plak tgk produk ni d jual kat kedai lepas ni…

          0

          0
    • Olga says:

      muka dia kat pic no 2 tu mcm Nora Danish~

      0

      0
      • Martha Tilaa...Murni dan Suci says:

        jangan pakai produk dia, nanti muka korang pun jadi muka dia…mcm cempedak masak gitu. lariiiiiiiiiiik…. !!!!!!!

        0

        0
        • Fasha Sendhat says:

          I beli/guna suppliment GNC jer sebab ianya terbukti dan diluluskan oleh FDA. Food and Drug Administration USA tau…USA. Ingat tu ye.

          Apa kelas nak guna produk yg hentah haper2 ni. Not my level hokay…..

          0

          0
    • jgn x tau..si nara ni mmg lalang yg cekap coverline!

      0

      0
    • Dayang Sulu Fan Club says:

      Ambillah buluh runcing dan tikamlah di tapak kakinya… he he he

      0

      0
    • putih2 melati merah2 delima says:

      nara ni kan lalang…kejap sokong kejap x…one word for nara KAKI BODEK

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Dia pun xde putih sangt…

    0

    0
  3. rita says:

    memang tak nafikan ini semua marketing strategy, tapi kalau orang menyampah, tak guna juga.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Hurmm seram pulak bila tgk lama-lama. Mohon Dato Vida hire sorang stylish untuk pantau penampilan & pemakaian beliau. Sekian.

    0

    0
  5. Jenab says:

    Fesyen outtttt , hmmm

    0

    0
  6. ira says:

    sanggul tu kasi turun ckit ye dato’

    0

    0
  7. Mat K says:

    aku menyarankan Dato’ free hair terus.

    0

    0
  8. jenna wade says:

    boleh laku ke produk ni, tengok tuan empunya diri pun rase tak nak beli…..nampak mcm tak menjadi je.

    0

    0
    • luna says:

      at least dia banyak duit dari kau hasil usaha dia. kau ape ade? mengutuk je pandai

      0

      0
      • anon says:

        Org tak cakap psl banyak duit, cakap psl produk dia tu, cume mepertikaikan je. She’s not a gud role model. Selalunya kan org amik model yg lawa puteh…Yg kau ni keluarga dia ke.

        0

        0
        • kak non purple aku tnya apa kaba says:

          anon jennawade adalah kak non purple..hahahaaaa…mmg busuk ati ke nora danish x skaya dato vida? x mngharap duit jantan?

          0

          0
        • luna says:

          lantak pi la dia nak jadi model ke apa. kau sakit kt mana. bukan susahkan hidup kau pun. guna duit kau pun x

          0

          0
    • Qu Itam says:

      Kelaka sungguh komen ni!! tq

      0

      0
  9. wok says:

    Dia pun tak kurus, ader hati nk jual produk kurus? kuruskan diri sendiri dlu la sblm menguruskn org lain…

    0

    0
  10. saba says:

    betol ke nih ,…anak dato ini ke yg meninggal dlm kebakaran hari itu….sbb dlm internet ,…x di hebohkan kisah mereka….

    0

    0
  11. kesiq says:

    hajah ke hajjah? kalau hajjah, penampilan mestila kene hajjah jugak.tp kalo hajah,mungkin boleh jadi haramjadah

    0

    0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      janji ada jah jah kt depan kire ok la GOBLOK !! macm sentol la dia ni huh !!

      0

      0
  12. apa ko rabun ke olga???
    ada ka muka cam nora danish???
    dah ko pi cuci mankok jamban!

    0

    0
  13. doktor says:

    dato’ ni kalau takde “Dr” yang valid tak payah la pakai. Dr medical pun tidak Dr phD pun tidak. Gelaran pun dapat dari uni tak diiktiraf. Meniaga dengan jujur tanpa guna title tipu kan bagus. Haish manusia zaman sekarang.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    bling2 kite tngok.. dah mcm pokok krismas bergerak jer kite tngokk.. eeiuuuu

    0

    0
  15. bedah bedot says:

    Kalau dia ada jual ubat kurus tapi sendiri kata tak berkesan untuk diri dia… memang tak bagus la produk tu. Kat pasaran produk2 bagi putih, kurus, gebu bersepah2. Jgn terpedaya sudahlah….kita ni bagi tolong depa kaya je…. tengok rupa pengaasasnya dulu. Takut cakap tak serupa bikin.

    0

    0
  16. al java says:

    ehem..
    Boleh periksa tak, dapat PhD tu dari universiti mana? apa tajuk thesis Puan Hasmiza Othman siapkan untuk memperolehi PhD tersebut? Dan apa tujuan penggunaan title “Dr” tersebut?

    0

    0
    • Anonymous says:

      beliau bekas guru di ipoh,ijazah usm,phd dr harvard..try wiki dia punya latar blakang,,knapa ada pnyakit hati bila org mniaga? nk tngok cina je ke kaya? sungguh x faham

      0

      0
      • mimi says:

        phd Harvard??? Bukti pls.

        0

        0
      • bukandengki says:

        PhD dia adalah bogus yang dibeli dari universiti yang tak dikenali.

        0

        0
      • Anonymous says:

        konon phd harvard.nak sama taraf dengan sultan sultan nazrin shah la ye.kalau harvard tak macam ni strategy marketing dia & taste baju dia azab amat.ala wiki tu pun bukan tak boleh edit sendiri.dia yang tulis sendiri profile wiki

        0

        0
      • Anonymous says:

        da ko tngok la plak degree dia dlm ap… jump dlam biology… pas2 trus wat phd… masternyer mne??

        0

        0
      • Karun says:

        Ye,ye je phd havard, nampak dia promosi produk dia kat tv, pun nampak sgt xde hujah ilmiah, yang dengar acid amino2, boleh dia kata acid amino tu masam, haha, lawak aku dgr

        0

        0
  17. jemah says:

    over xpose! jgn jd macam sosilawati udah ler…

    0

    0
  18. Melayu Ultra says:

    Modus operandi ‘ahli perniagaan’ berjaya melayu.

    1. Beli PHD daripada universiti cap ayam.

    2. Ada duit beli title Datuk pulak.

    3. Orang pun percaya la,beli produk, konon ada kredibiliti, ada Datuk, Dr. bagai.

    4. Lepas dah ‘berjaya’, rapat2 sikit dengan geng2 roayalty, dapatla Datuk yang sah. So lepas ni orang tak boleh pertikai dah title dia walaupun dia punya perniagaan tu start dengan penipuan.

    5. Sama macam PHD jugak. Kalau dah kantoi, orang persoalkan, baru lah terhegeh2 nak buat PHD kat uni yang ada akreditasi macam yang dibuat mentor perniagaan kesayangan ramai tu.

    6. Bagilah derma, buat program ala-ala islamik sket, nak naikkan imej kau. Nanti kalau ada orang komen, pengikut2 kau boleh kaunter guna point ni. “at, least dia ada bagi sumbangan kat mangsa banir, program agama, kau ada?”

    Aku tabik spring kat ahli perniagaan melayu, yang betul2 kerja keras, cari duit cara sah, tak beli title. Ada duit banyak tak tunjuk. relaks bawa kereta besar, rumah besar. Tak lupa jugak kepada yang belajar 6-7 tahun nk dapat title Dr. Kepada yang betul-betul bagi sumbangan kat negara baru dapat datuk

    Bukan yang jenis nak buat duit ekspress, tangkap gambar bundle duit, depan kereta mewah yang bukan sendiri punya pun, yang konon nak senang dapat projek beli title datuk, yang jual nama agama dengan melayu nak laris produk. Tolong melayu konon. Belajar malas, buat bisnes nak kaya cepat. Pegi mampos pada orang macam2 ni.

    0

    0
    • z says:

      Tip bisnes melayu no.1: orang melayu jangan kritik bisnes melayu lain. DENGKI katanyaaaaaa. walapun bisnes tersebut hazab and ada ciri-ciri menipu

      0

      0
  19. Anon says:

    tah la bila tgok Dato’ Vida ni sedih je rasa..mmg la cara pengiklanan dia over, penampilan pun blh tahan la sarat, tp dia tidak la sejahat mana utk menerima cemuhan yg melampau2.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    kesian..muka tak lawa pakaian pun tak lawa. cuba pakai model lain. dlm ramai2 mereka ni hanya pengasas sendayu tinggi je yg padan jd model produknya. kak ton = muka pondan. model terlajar laris mcm bujang telajak. malaysia oh malaysia.

    utk dato vida: jg nak perasan. org sebut produk ko bukannya nak beli tp org meluat. badan gemok gedempol mcm buah nangka berbungkus. klo btl produk putih ko berkesan bg org india try dulu. klo dpt putih baru aku beli.

    lg 1, jenama yg ko pilih tu dekat2 dgn penyakit keputihan yg dialami oleh kaum wanita

    0

    0
  21. aku pohon DISLIKE byk2 says:

    manusia2…semua tak kena.
    da kalau die letak phd dari mn, gaji brp juta, rmh banglo brp puluh biji, dlu skolah mn..ko kata die menunjuk2 plak.Ni duk pertikai org tu kelulusan mn.
    da dia kaya..ikut dia la nk pakai baju pokok krismas ke apa.takkan die nk pakai kain baju cotton?klu ko kaya mcm tu..kot ko pun bergaya mcm kete berhias jgk? ko yakin ke ko tak menunjuk2 bila kaya? Tak berlagak.Sbb tu Allah tak bg ko kaya mcm tu kot.duk mengata orang.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    mm duit bnyk dari mana? x pernah pun dgr testimonial orang pakai produk ni…

    in future lets the product speaks not the presenter…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    BARULAH PUTEEEEEHH!!!
    keputihan??

    0

    0
  24. VIVA KANCIL says:

    produk dia kalu tak silap memang femes dan sold out yg nama pamoga kalu tak silap..memang ramai org consume..biras aku nega kedai jamu.,.mmg selalu orang dok bercakap pasal pamoga ni..kebanyakkan beli pamoga ni pak cik mak cik umo 40 keatas..banyak lagi la produk dia yg banyak org beli tapi tak tau tokei produk tu dia..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Sedih betul baca komen-komen kat sini. kenapa nak caci cerca org. Dato Vida buat apa salah kat korg. Bahagia ka hidup dgn mencerca org. Tak faham betul dgn korg ni, kenapa hati sakit bila org Berjaya dan kenapa hati ketawa ria bila tgk org jadi susah. Kita kena didik hati, jgn biarkan saja hati kita di hasut iblis dan akhirnya jadi hitam. Bila hati hitam, kebaikan dah x blh Nampak, kejahatan saja yg buat hati rasa happy

    0

    0
    • anon says:

      Dah adat kat dunia ni bukan semua org akan suka kat kita. Vida ni tak buat salah, samalah mcm si nora danish, scha, lopa…..or sape2 je, dia org tak wat salah jugak tapi dunia ni dipenuhi oleh manusia2 yg iri hati. Nak wat camne, kita bkn blh control mulut org drp mengata…

      0

      0
      • Anonymous says:

        mcm mlut ko la kan..x habis2 dgn nora danish..phui

        0

        0
      • kak non purple makan taik says:

        sama mcm si/nora danish? hahahaa..jijik aku dgn ko non purple nk bandingkan bohsia jalang tu dgn dato vida..mmg ko mkn tahi nora kan..xpe la..aku faham

        0

        0
  26. anonymous says:

    buat iklan sampai ramai orang meluat, nak tengok tv pun tak jadi..rugi bayar bil astro… kaya lah hasil kemeluatan orang

    0

    0
  27. Pujangga says:

    dato vida i support u 200%!. come on naikkan nama bangsa kite. biar org lain tgk kite mmpu kuasai ekonomi. lantak sama hati2 yg busuk tu. bljr pun x tau smpi tahap mana, ade hati nak kondem org

    0

    0
  28. lalang berduri says:

    watever

    0

    0
  29. Awan says:

    Beliau adalah anak kelahiran Kelantan dan telah berkecimpung dalam dunia perniagaan ini hampir 16 tahun. Beliau berkelulusan Ijazah Sarjana Muda jurusan Pendidikan & Perniagaan di Universiti Sains Malaysia Penang. Seterusnya melanjutkan pelajaran hingga peringkat PHD jurusan Biologi di Universiti Charles Molnar, Hungary. Sebelum beliau berkecimpung sepenuhnya dengan aliran Perniagaan ini, beliau adalah salah seorang tenaga pengajar di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Poi Lam, Ipoh. Beliau telah mengambil keputusan yang berani dengan meninggalkan karier beliau selaku guru dan beliau telah berusaha dengan jayanya. Dengan usaha beraninya itu, beliau telah berjaya membuka sebanyak 38 cawangan di sekitar Perak, Kuala Lumpur, Terengganu, Kedah, Penang dan Kelantan.

    0

    0
    • Jon says:

      PhD Biologi dari Universiti Charles Molnar? Universiti tu wujud kah? Senang je tipu orang dgn skrol yang dibeli. Ntah bila pulak dia buat Masters. Sorila, biasanya orang yang grad PhD tak ada macam dia ni.

      0

      0
      • Nek Bunga says:

        Oisi jonKANGKANG, lu ni PEDENGKI usahawan/bijak-pandai ISLAM/MELAYU apasal?! PI BERAMBOS!

        0

        0
        • Aida233 says:

          Nek Bunga, sebelum nak mengata orang, cuba fikir logik : Bachelor dalam Pendidikan dan Perniagaan, tup2 terus buat PhD dalam Bio??? Senangnya nak dapat PhD dalam Bio. Kalau camtu aku yg degree Business Admin ni boleh la kan tiba2 tukar jurusan ke dalam bidang Sains tulen buat Bio.

          0

          0
        • Nek Bunga says:

          Oi si ‘aida’; jgn. nak MENYAMAQlah! Yg. lu DENGKIsgt. ada umat Islam/Melayu BIJAK mcm. YB DS Hajjah Dr. Vida ni, apasal?! PI BERAMBOS lu!

          0

          0
    • Oren says:

      Universiti Charles Molnar, Hungary tu memang dah masuk dalam siasatan universiti penipu…jual scroll…

      0

      0
    • fisha says:

      Dah 2… bkan senang kot orang dari jurusan sastera msuk trus bhagian sains… tak logik kan… tambahan plak dngan x wat masters

      0

      0
    • pening says:

      dari paper new straits times:
      Tun Hisan said the customers were offered fake academic qualifications in various fields including human resource and engineering from five universities.
      The universities were the University of Rockhampton (United States), Harvey International University (United States), Cannington Brook University (United Kingdom), Glastonbury University (United Kingdom) and Charles Molnar University (Hungary).

      aik…university dr vida pn ade kt situ….so original ke phd die ni?tolongla siasat…sian org Malaysia kene tipu…beli produk sbb igt org bijak pandai yg buat…

      Read more: VIPs bought fake degrees – General – New Straits Times http://www2.nst.com.my/nation/general/vips-bought-fake-degrees-1.113455#ixzz3QjKTUm58

      0

      0
  30. choiiii says:

    Nak kemuntahan tengok dia ni. Macam badut je.

    0

    0
  31. KT Pari says:

    Dia ni kaya kan, kene upah stylist, sb pakai baju tak sesuai dgn bentuk badan & usia dia . Lawa pd org, belum tentu lawa pd kita. Kesian jugak tengok dia ni nak bergaya tapi tak kene….

    0

    0
  32. Boleh Belah says:

    sibuk nak suruh orang putih konon nye lah kan???…badan dia mcm badak tu tak sibuk plak.

    0

    0
  33. mahani mohamed says:

    Salam semua, xpayah lah dok ngata ke org, buat dosa aje, doakan yg terbaik kerana kita sesama Islam, usah busok hati ngan org lain

    0

    0
  34. kelas mengaji says:

    i suke dato vida nih..u dato. i datin.. mmg sesuai sgt!!! jgn peduli dato kate kate org bodohnih..diorg ni dah lah bodoh..dungu.miskin,x kaye cm kite dato..awww…i love u lah!!!

    0

    0
  35. nara pengen nikahi perawan says:

    sekurang2nya dato vida berpelajaran tinggi, pangkat dato, banyak harta dan berjaya dalam perniagaan. lantaklah kalau badan dia macam sarung nangka ker, branding dia cam kampung ker, baju macam pokok krismas. che ta yang tak sekolah tinggi, berpakaian tapi telanjang tu jugak yang korang bangga2 kan? jual tudung padusi tapi mempersendakan orang bertudung? katanya tudung orang malas? bodoh punya che ta. dia tak tau, budak2 kecik yang belum akil baligh pun senang nak pakai tudung sebab tudung awning. tudung yang dia dok jual tu belum tentu cukup untuk kembangkan punggung dia yang tak ada isi sangat tu. puiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

    0

    0
  36. Qu Qa Qi Qo Qe says:

    Money cannot buy you style and class lah Vida. Tapi you boleh bayar a personal stylist untuk nasihatkan you apa yang sesuai dipakai untuk shape badan you. Dan ape kaler yang boleh menaikkan seri di muka dan cara ber make up yang sesuai untuk umur you. Jangan harapkan nak putihkan kulit muka je tapi yang lain lain hancussss!

    0

    0
    • Nek Bunga says:

      Awat mulut lu mcm. KANGKANG; sampai nak menghina usahawan Islam/Melayu kami ni sampai begitu sekali?! PEDENGKI nak MAMPOS!

      0

      0
      • nell says:

        what is wrong with u nek bunga? u marah org menghina usahawan islam/melayu bagai, tapi cara u menegur tu xde ciri2 kemelayuan n keislaman langsung.

        0

        0
        • Nek Bunga says:

          Oi si nellBANGANG, lu ingat kami ni kena ‘polite’ lah memanjang dgn. si BANGSAT-BANGSAT yg. asyik HINA umat Islam/Melayu – PI BERAMBOS lu!

          0

          0
        • nell says:

          assalammualaikum nek bunga..apa salahnya kalau kita polite? what can u gain from maki maki orang like that? self satisfaction? will that makes u a better muslim and malay? xpelah nek bunga, as u wish..

          0

          0
  37. Janice says:

    Gambar #2 tu..boleh jumpa kat tepi jalan @ Grik highway sekitar pukol 12 tgh malam….melambai lambai…eeee serammmm…! Muka PUTIHHHH…!

    0

    0
    • Nek Bunga says:

      Oi si janiceCELUPAQ, lu ni yg. HANTU-TERKANGKANG; si PEDENGKI kat usahawan berjaya dari umat Islam/Melayu!

      0

      0
  38. mojo says:

    Muka dengan punggung dah tak de beza.

    0

    0
  39. Nek Bunga says:

    YB DS Vida, jutawan Islam/Melayu kita yang sungguh MENGKAGUMkan dan amat cekal, walau dua arwah anaknya meninggal dlm. kebakaran dulu. Harap DS Vida ada dua tiga-BODYGUARD dari bekas POLIS/TENTERA utk. dirinya dan keluarganya.

    Semoga ALLAH SWT melindungi Dr. Vida kita dan keluarganya ini!

    0

    0
  40. Nek Bunga says:

    Ramainya si PEDENGKI kat sini; benci sgt. bila ada JUTAWAN Islam/Melayu yg. juga cerdik-pandai; yg. bekas guru dan ada PHD lagi, mcm. YB DS DR. HAJJAH Vida ni! Pedulikan si PEDENGKI-`LOSERS` yg. memang hati punya JAHAT!

    0

    0
  41. Jangan La Dengki says:

    0

    0
    • Nek Bunga says:

      Persembahan yg. TERBAGUS – dahlah tu sudi menjemput OKU kita! Baiknya hati MOJO ni!

      Bukan mcm. si dua ekoq ‘omputih-CELUP’ yg.suka buat isyarat tangan puak SYAITAN tu!

      0

      0
  42. Anonymous says:

    “Degrees were sold at RM6,500, Masters for RM8,500 and RM10,500 for PhD,” he said, adding that the academic scrolls were offered to locals and foreigners.

    Tun Hisan said the customers were offered fake academic qualifications in various fields including human resource and engineering from five universities.

    The universities were the University of Rockhampton (United States), Harvey International University (United States), Cannington Brook University (United Kingdom), Glastonbury University (United Kingdom) and Charles Molnar University (Hungary).

    Tun Hisan said once a significant number of fake graduates were registered, the company would then organise a grand convocation ceremony at prestigious hotels in the Klang Valley.

    Read more: VIPs bought fake degrees – General – New Straits Times http://www2.nst.com.my/nation/general/vips-bought-fake-degrees-1.113455#ixzz3PUPqub1U

    0

    0
  43. pink says:

    serabut aku tgk… klu org nk merompak dia ni pn pening nk rembat mna 1 dlu.. byk sgt

    0

    0
  44. mami jarum says:

    Lantakla ape chef wan nak cakap, die memang macam tu, jeles tak tentu pasal. kita sesama melayu sepatutnya tolong menolong. promosi melampau tak boleh, anak sendiri nak berjaya nak chef, tak boleh. Ape yang sedap bg chef wan bagi die, masakan die sendiri je, yang lain bagi die tak sedap kot. Qu puteh, promosi je, bagi aku orang melayu mcm ni lah kita kena respect dan salute. Bercakap dengan fakta, bukan putar belit untuk kepentingan diri sendiri atau sensitif memanjang je…..!!!!!

    0

    0
  45. Hafizah says:

    Salam semua, kalau nak tegur pun buat lah dengan cara yang baik dan tidak menyakitkan hati. Kalau rasa iklan tu berlebihan cakap cara baik bukan tegur badan atau rupa. Itu anugerah ALLAH.

    Terima kasih.

    0

    0
  46. mamaraisya says:

    korang kan kalau produk melayu… keji tak habis2.. cuba yang taja tu produk as kay dua..
    mesti korang senyap je kan sebab produk tu produk antarabangsa.. class kan.. biar le dia nak propote barang dia.. berjuta kot dia taja.. kurang2nya dengan juara lagu.. satu dunia kot boleh tengok produk dia ni…

    0

    0
  47. Anonymous says:

    aku rasa la..semua org bukan benci pada product qu putih ni tpi dia org benci n menyampah ngan pengasas dia iaitu dato vida…cuba la datok vida ni cari duta y slim..comel molek…cantik n sedap d pandang…wlpn ad iklan beribu kali kat AJL dia org x kan berbunyi punya…ni bila iklan muka datok vida y x cantik…ngan badan dia y gemuk…d atas kepala plk ad balang kuih…cara penampilan pn x kena…sape pn akn boring n menyampah termasuk saya….ko rg mest berkata2..huhhh…dh le gemuk..muka x lawa…asyik2 keluar kat iklan jer…

    0

    0
  48. encikburn says:

    bagi sy y penting ikut bbangga org tuh mnaikn nama melayu y sukses,mmbantu org..buat apa seksi2 cantik2 figure cuma kosong n publisti murahan rampas..skandal..promot2 y tidak2

    0

    0
  49. sue says:

    nape post/bergaya macam tu. Aku paling menyampah tengok orang bergaya dengan mulut muncung.

    0

    0
  50. syed17 says:

    dato seri jgn layan sgt haters..ckp la apapun haters tetap haters.. mereka yg x blaja pemasaran mmg tak tahu apa2.. so senyap je la.. Apapun satu msia da kenal Qu Puteh ;)

    0

    0
    • Omm says:

      “katakanlah yang benar walaupun pahit”

      0

      0
    • amboiiii ..., says:

      Amboi sedapnya kata org tak blajar. Penat org lain pun belajar bertingkat2 bangunan. Apa ingt Dato dgn awk ke jer yg blajar marktng …. ambik kat uni mana en syed?. Punyalah berlagak sakan … terperanjat baca komen en. Syed tu. Sepertinya en syed yg tak blajar mrktng. Cara u bg komen tak mcm org yg lulus dip bis pun.

      0

      0
  51. Anonymous says:

    Sakit hati pulak tengok orang yang guna title fake tapi cakap besar. Dia tak tau betapa susah payah nya orang yang betul-betul buat PhD in bio sampai bertahun-tahun.
    Pastu ade pulak yang mengagung-agungkan orang macam ni. Konon nya kita yang kritik ni dengki, padahal diorang sendiri yang minta dikutuk dengan menipu orang.
    Sorry la, setakat jual ubat putih yg belum tentu bersesan ni, xde sebab pun nak dengki

    0

    0
  52. siti says:

    Sedeh nya

    0

    0
  53. bedahitam says:

    weh, tangan dia hitam..kalah tangan bedah..qu petwh celah mana..kangkang putih x

    0

    1
  54. nyonya maneer says:

    dah macam Jaafar Onn versi perempuan tua dah aku tengok

    0

    1