Written by Bella | August 13th, 2015

Fara Mendoza meminta agar orang ramai tidak menuduh beliau sebagai gadis murahan susulan foto beliau bersosial tersebar di Internet.  Jelas Fara, foto-foto berkenaan tidak mempunyai sebarang kaitan dengan kontroversi beliau bersama aktor Fizz Fairuz.

Gambar-gambar yang disebarkan itu adalah gambar lama saya, tipulah kalau kata saya tidak pergi tempat-tempat hiburan kerana saya seperti orang lain juga yang pernah melakukan kesilapan.

Namun kalau menuduh saya sebagai bohsia atau gadis liar itu sudah keterlaluan kerana saya masih tahu batas-batasnya. Lagi pula gambar-gambar yang disebarkan itu gambar saya bersama kawan perempuan dan bukannya lelaki. Pada saya gambar itu tiada kaitan dengan isu Fizz Fairuz itu.

Berbalik kepada kontroversi hangat beliau itu, ada sesetengah pihak mempersoalkan mengapa beliau mengadu tidak tahan diganggu oleh Fizz sedangkan menerusi “screenshot” perbualan tersebut, Fara seakan melayan juga sikap Fizz. Namun, buat beliau mereka yang memberikan komen sesuka hati tidak mengetahui keadaan sebenar.

Saya malas nak baca komen orang ramai di internet kerana hanya akan menyakitkan hati sahaja, biarlah mereka nak cakap apa pasal saya. Mereka pun tidak tahu perkara sebenar yang terjadi. Cukuplah cari kesalahan saya dan jangan menilai saya menerusi gambar-gambar yang tersebar kerana ia sangat keterlaluan.

Setiap orang mempunyai pendapat masing-masing atas isu hangat tersebut. Walaubagaimanapun, susah untuk mengatakah siapa yang berada di pihak yang benar dan siapa pula di pihak yang salah sekarang ini.

Sumber Berita: mStar Online

85 responses to Jangan Tuduh Saya Gadis Murahan – Fara Mendoza

  1. Anonymous says:

    nampak pon mcm murahan

    0

    0
    • Lovelyvic says:

      Agaknya ada tak org yg tgk gambar dia ni akan cakap,
      “Budak pmpn ni nampak baik, sopan… tak mungkin dia sanggup goda Fizz Fairuz”…
      Ohh plsss… baik gambo lama… baik gambo baru…
      semua nampak jijik.

      0

      0
      • COPYPASTE JER says:

        actlly klu bab muka, cantik lg Almy..Pmpuan ni mekap tebal pun hnya dpt mncapai setakat rupe gitu je..klu bab bdn, almy nadia sama je dlu ngn dia malah dlu2 almy nadia punyalah kurus, ni lps brnk je naik which is sgt la normal bg pmpuan..motif nk tnjuk pujian laki almy pd dia kt 1msia?tah btl ke x tu laki almy, aku pn leh reka akaun. motifnya nk gtau org yg org puji bdn ko, ko xsdr diri ke smua pmpuan akn nmpk mantap bile pki seksi2 cmtu, sdr ke x brlmbak pmpun bdn cun2 gelakkn ko bile tgok muka n bdn ko yg tahap2 tu je tp nk kecoh2..Pmpuan cmni, muke nanhado mekap tebal gile, yela tahu kekurngn diri dn rse trcabar dgn kcntikan org lain, mulalah gigih nk up2 diri dgn hari2 brpkain mcm nk tlnjng pastu upload kt media sosial, trse laku bile org nk knl, cian, pdhl dia xtau org nk knl byk sbb, bkn sbb cinta atau syg je,,sbb diri tu ada unsur2 mcm pelacur2 ckt, jntn teruk mne yg xnk try…

        0

        0
    • Tolong bace cik Fara Bulldozer says:

      Tolong guna akal …. gmbr clubing ngan kekwn pompuan jer. Mesti ada laki dn pompuan … COMOLOT kira ok ke? Tetap Haram ye mcm lesbo.
      Alasan klise gambr lamer … 10 taun lps baru lamer …
      Pandai lak kate … manusia melakukan kesilapan. Skrang ni dah taubat ke?
      Gambr Pakaian skrng pon mcm dulu lg …. Posing mmg nk runtuhkn Iman laki2.
      Takkn nk tunjuk bentuk badan dan sembolkn buah tembikai tu kat pompuan ? .. Mesti lah kat laki2 kan ? Jual maruah x semestinya atas katil jee .. gambr mcm nk “Nak Menjual … ” smpi runtuh iman laki2 … kire jual maruah gak tau …

      0

      0
    • Anonymous says:

      close case, langsung tak cantik tak menawan tak da-bomb

      0

      0
      • malik makin goyang goncang batang says:

        MASIH ADA DARA LAGI KE TAK DIA NI?????? ramai pompan yg aku kenal gila clubbing semua dah ehem ehem paham paham ajerlah………………semua bab atas katil tak payah berguru lagi dia lah pakarnya ……..wild wild cat

        0

        0
        • Anonymous says:

          ko komen mcm tu msti ko pn pernah kan or sllu pegi clubbing kan…hahhaha…

          0

          0
        • malik makin goyang goncang batang says:

          memang aku selalu gi clubbing bab tu aku berani komen…………aku kenal sangat2 pompan jenis gini selalu bawak condom dalam beg for safety precaution or yg daring abis langgar semua. buat project pada dia orang dah tak der benda dah biasa………..tapi aku tak tuduh si mendoza bulldozer ni

          0

          0
      • Anonymous says:

        standard minah indon batak mekap tebal kerja kilang ja ni..

        0

        0
    • minah jambu nice girl says:

      dh memang kau tu murah sangat2 tunjok gambar kau yg semamcm tu kalau jambu tkpe la jugak..ni muka dh la macm minah klantan nk eksen jambu huh !!

      0

      0
      • Rahimah says:

        Hahahhaha siak la ko ni Minah ..
        Hahahahah muka Klantan mcm terlebih Santan

        0

        0
      • Anonymous says:

        Yang kau sebut muka dia muka macam minah kelantan tu kenapa?..tibe2 mention kenegerian tu pasal apa?..keyboard warriors sangattttt!..taip sesuka hati..

        0

        0
      • pening says:

        yg mntion minah kelantan ni cnfirm muke hodoh n jelez ngn awek2 kelantan yg cun….hahahaha…klu x jelez die xkn mntion mcm tu punye…wahahahah

        0

        0
        • falisya says:

          ala standard lah tu. tapi kan orang kelantan atau yang ada darah kelantan mmg ada muka yang kita boleh cam. cantik ke tak, pun boleh kenal. macam effie kawan datin sabreena, adik beradik senrose.

          0

          0
  2. unknown says:

    aibkan org lagi.. kan dh mendapat

    0

    0
  3. aku says:

    kalau kau mahal…ko xkan mendedahkan badan ko utk tontonan awam lahhh… bende2 mahal ni..tertup..exclusive… yg murah mmg melambak terdedah d hurung lalat…euwwww

    0

    0
  4. Anonymous says:

    agak dh ayat sama.. gamba lama.. tgk gamba skrg pun xde beza dgn yg lma!!! apa beza dulu dan skrg fara oii?? lain kali nk buat sesuatu bio bijak ckit.. ble org ckp ppuan murahan tau pulak marah.. bajet nk meletop la tu.. last2 ko sndiri yg kna… mmg bkn mcm murah pun.. tpi mmg dh xde harga pun..

    0

    0
  5. cikkilata says:

    Kalau g clubbing and jenis berparti tu jenis gadis ape la gamaknya ek?

    0

    0
    • Bajet mangsa keadaan! says:

      cikkilata, itu namanya gadis suci! Hahahahaha.. jwp cliche sgt, nmpk sgt recycle dr jwp org lain. Hahahahaha..

      0

      0
      • Mmg kau pmp murahan says:

        betina sundal ni part time pelacur / escort ke? dressing, make up, gaya dia bgambar mmg serupa dgn sorg escort girl yg aku kenal. Spesis sundal mcm nie mmg tau kikis duit laki jer, setakat bagi body tu takda hal utk diorg. Nauzubillah..

        0

        0
    • ali says:

      lubang dah keretapi boleh kona

      0

      0
  6. chepah says:

    sendu

    0

    0
  7. Anonymous says:

    kalau gambar dulu…kau masih pakai pampers..hingus meleleh…serupa je aku tgk dulu dan skg..oh mingkin itu gambar nenek kau masih muda..

    0

    0
  8. redbuttercup says:

    mmg le gosip ko dgn c fairuz tu x ada kaitan dgn gambar ko yg comolot dgn pompuan tu ..tapi, org tau nilai..pompuan mcm ko ni mmg murahan..haha..ada hati nak rampas fairuz kot..haha..hish,..tak geli ke comolot pompuan2 dgn pompuan..lesbian kot..

    0

    0
  9. aini says:

    org x tuduh tp kau sendiri yg menampakkan diri kau mcm tu….pikir sendiri la

    0

    0
  10. bojojo says:

    sudahlah rupa buruk (walau tebal solekan tidak dapat menutup keburukan beliau), tidak berpelajaran tinggi, malah akhlak juga buruk, so apa sahaja asset beliau? she is incriminating herself, membuka aib sendiri. jauhkanlah dari genetik keturunan beliau ini. eeeeeee so jijik.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    sekarang orang ckp kau pompan murahan.takyahlah marah.besok2 pasti ramai producer cari kau buat filem blue..nak tak? bayaran pasti mahal..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Macam pelacur je gbr gitu. Nak glamer tapi takde akal beginilah caranya. Cara murahan. Buat kontroversi. Ambik gambar seksi. Jual body secara tak langsung.
    Oklah tu…. pompuan ni Islam ke? Bagi dia telekung sebijik buat hadiah birthday dia nanti.

    0

    0
  13. dikcik says:

    tgk la cara pakaian dah tau hg tu murahan…hishh semak ja

    0

    0
  14. euwww says:

    kalo xleh panggil gadis murahan, panggil gadis xde nilai..kikikiki

    0

    0
  15. Anonymous says:

    aku nk tanya 1 je..fizz fairuz men golf x

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Pompuan ni janda kan? Cuba korang selidik. Kalau tak janda pun…dia anak dara tua.
    Janda je yg berani ambik gbr terlebih seksi gini. Tu yang gian nak layan laki org. Anak dara kalau dia gian laki org gini, sure dia dah takde daranya lagi. Dara atas nama je. Isinya dah janda. Kompom…aku kompom seratus 25 percent.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Pompuan kepoh yang sumbat sentel tembakau je komen macam ko ni. Arif la konon pandangan ko? Laki ko kena kebas dgn janda ye?! Padan muka! Tak de sape leh tahan peribadi dan bahasa mcm ko ni..Mintak simpang la dapat bini mulut cam longkang

      0

      0
      • nk cepok jer ... says:

        Kakakakkaaaa ….. kelakar komen awk anon …. dr pompuan bimbo kat ats tu … laki2 lg takot mulot pompuan sentel tembakau ni … bukan longkang lg tp tangki septik ….

        0

        0
    • aku says:

      Jgn tuduh janda mcm tu..tak baik tau!Janda tu manusia biasa,banyak yg baik,segelintir je yg jahat..kebanyakan mereka bukan nk title tu tp dh takdir mrk tpaksa menjanda..sensitif la sket ek..

      0

      0
  17. manusiabiasa says:

    jwpn artis sendu acah2 mak enon hot stuff “gambar lama”..berlakon pon tempelan n nk tumpg glemer emma kembong, tu sbb sebut nme emma kembong..insaflah wahai manusia bernama para buldozer..disebabkan satu cerita, anda fofular semalaya kalah kak mah..insaflah menjadi wanita penyebab runtuhnya rumahtgga org lain..ada cara lain selain mendedahkan aib org..bila kite dedah aib org, org pon akn cari smpai lubang cacing kerawit aib kite..tq

    0

    0
  18. irish says:

    sebab ko murah la ko tayang sume tuh…euuuu…geli aku pompuan saiko ni..
    emma maebong kawan ko ni..kawan koooo….

    0

    0
  19. saya di bomoh says:

    fizz fairuz pun xboleh percaya gak.. dulu tgll kan almy tunang dgn bini org.. alasan apa nak bg? dia ni geng geng mak datin si karen rahman,alhardy,maria farida…tp fara mendosa tu pun satu gakkk jgn buat gila layan laki org.. mcm hanez suraya.. smpai sekrang xkeluar tv dah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      fizz fairuz tu jantan..tapi pompan ni dah terlebih gedik tahap maksima..jgn salhkan jantan..kalau betina tak mulakan miangnya jantan takut nak dekat..tgk aksi dia ni pun ada tokoh GRO..takleh salhkan org lain melainkan diri sendiri..pas tu konon diri dia suci sesucimya

      0

      0
  20. aku xjumpa komen aku says:

    mana komen aku oiii!!!

    0

    0
  21. si pari pari says:

    boleh di kata kan once a week i jmp dia dkt jalan dorai. gosh dah la murahan. masuk kelab pn kelab murahan. hahaha

    0

    0
  22. nexttopmodel says:

    Ada bunyi dh la pompuan nih…dh tu sapa yg start dulu…bosan…NEXT…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Hahahha…ingatkan boleh jdi populer pas keluarkan gosip laki org gila kat dia…nk ckp le dia seksi gila bodi mantap bagai…tgok2 kena kutuk dgn 1 malaysia…kesian ko ppuan murahan…muka buruk perangai lgi le buruk…puuuiii

    0

    0
  24. ayahanda abdul rani kulup says:

    dah la murahan..ada diskaun lagi n tanpa gst..so ko pikir la sendiri ekk cik parah mendosa

    0

    0
  25. Bukan fizz n bukan mendoza says:

    Dua2 merenyeh… sekoq bohsia…sekoq bohjan…kalau dua2 tak layan…tak jadi… bila kantoi..padan muka

    0

    0
  26. anonymous says:

    poyo lah korang. mentang2 kesian kt almy nadia, kegatalan fizz korang tutop mata. firasat aku rase pompuan ni memang cite bende betul. but hey, aku tak cakap pompuan ni tak salah melayan laki orang. but maybe she was just melayan sbb die tu artis lame but ended up jantan tu mintak lebih and she’s fucked-up. tu yg terpakse reveal chat dgn fizz tu. welcome to dunia artis bimbo!

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku pun sependapat dgn kau. aku rs dia cite yg betul. tp laki ni besa lah bnyk akal. dan perempuan slalunya akn sentiasa bg chance berkali2 dgn hrpan laki tu akan berubah. sehinggalah sampai satu tahap semua tu dah tak ada makna lg, perempuan pun nekad tinggalkan laki biarpun syg. myb almy masih bg pluang sbb syg dan anak mereka yg br lahir.

      0

      0
      • Anonymous says:

        pd aku almy la kena berhati2 skrg ni…suami dia dh tunjuk belang….ak rasa almy tu plhn kedua fizz je lps dia xjd dgn ppuan ari tu…klu btl fizz cinta sgt dgn almy knp dia pg tunang dgn ppuan lain even dh bertahun2 kapel dgn almy…so almy jgn nk guling2 sgt gelak tu..wake up girlll…bye

        0

        0
  27. hotmama says:

    belum khawin , belum beranak mantop la nyah…dah beranak nanti semua lariiii

    0

    0
  28. Hattap says:

    Aku somehow ada sedikit setuju dgn sttmt mendoza ni yg dia bukan gadis murahan. Nak g clubbing tu tak murah weih, pakai baju yg seksi seksi tak cukup kain pun tak murah weih, beg berjenama pun tak murah weih..aku rasa her monthly expenses lagi tinggi dr gaji najib PM kesayangan ramai. Betul dia bukan gadis murahan. Tinggi perbelanjaan bulanan dia.

    Bersangka baik, mungkin itu yg cuba diberitahu oleh mendoza “saya bukan gadis murahan”. Unless dia ada datok/sugar daddy sponsor, murah la kot.

    0

    0
  29. mawar says:

    jgn panggil awak pompuan murahan…x kan nak panggil awak perempuan lindungan kaabah

    0

    0
  30. Anonymous says:

    betol ke ni anak saudare ramlah ram….macam ade iras iras sedikit

    0

    0
  31. aku says:

    Ehmm,kesian gak sgn si farah nie…dicaci maki seolah2 dlm kes nie,dia sorg je yg bersalah.kesimpulannya,bila penampilan kita tak berapa nk senonoh,walau kita di pihak yg benar pun,takde org yg akn percaya ckp kita.tapi kalu kita nmpak baik n bersopan santun,org akn cpt percayakn kita walaupun kita menipu..ubahlah cara berpakaian tu kalu tak nk dipandang buruk..insya,kita akn lebih dihormati,selamat dr fitnah d dunia n akhirat..

    0

    0
  32. faralobossuda says:

    padan muka ko pompuan…nak sgt glamour cpt kn? abis org selongkar smua pic silam ko…gedikkk,sesuai la bff ngan emma kembong….

    0

    0
  33. Lara says:

    Setuju dengan komen2 kat atas yang cakap lama dan baru takder beza. Yer.. kalau awak dah berubah to someone better now, boleh la salahkan gambar lama. Plus takder pun orang tuduh u perempuan murahan, dah terbukti… nak tuduh apa :p

    0

    0
  34. almy bini fizz says:

    elehhhh kecoh la lu betina…ko pon same gatal puki,yg ko layan pehal? block suda…saje nk glamour cpt,maklum la,artis suam2 kuku..

    0

    0
  35. AA says:

    ‘Sy masih tahu batas2nya’
    Batas apa yg ngko ckp ni? Batas apa je yg kau jaga? Cliché betul jwpn

    0

    0
  36. AA says:

    ‘Saya masih tahu batas2nya’
    Batas apa yg ngko ckp ni? Batas apa je lg yg kau jaga?
    Jwpn cliché

    0

    0
  37. Zainudin Zidan says:

    CASE CLOSE. NO VALID CONTENT. NEXT

    0

    0
  38. lolipop muda says:

    Kasihan tgk pmpuan mcm ni. Ibu bapa sedara mara semua x tegur ke? Dgn pakaiannya tak ckup kain, gambar cium2 pmpuan, pangai x senonoh.. Siapalh yg tabah nk buat die jd bini ni..or mak mertua mn yg sggup tgk anak laki kwen ngn pmpuan mcm ni..?
    Apa2 pn..everyone deserve a second chance..berubahlah wahai adik..msih blum trlambat selagi Tuhan x cabut nyawa.. bila akhlak buruk, muka pn autopilot jd buruk.

    0

    0
  39. manusia bila dah kantoi buat salah, kebiasaannya akan memberi pelbagai alasan..dan alasan ni bertujuan utk mengelakkan persepsi tu berpanjangan..kalau alasan tu logik, bagus nasib badan…kalau tak, mmg merana satu badan

    0

    0
  40. whateverla says:

    tuduh kau bimbo boleh tak

    0

    0
  41. ahmad says:

    Lubang keretapi boleh kona….pompuan murahan

    0

    0
  42. Anonymous says:

    hmmmmmmm orng pompuan jugak yang nampak salah kan. Si lelaki terlepas macam tu je

    0

    0
  43. matilanakkk says:

    GADIS ??? DIA NI BUKAN BAPOK KE ???? LULZ

    0

    0
  44. mimi says:

    kalu btul Fizz ke mana2 lelaki kacau xyah lah sebok nk reply jgak…kalu xreply lama2 senyap la jantan2 tu… ni 2×5 pastu nk ckp Fiz plak… btul la pmpuan ni… mcm saja nk rosakkan umhtgga org…

    0

    0
  45. fettyz says:

    kalau xde niat nk rosakkan rmh tgga org nape nk share msj tu kat wechat… mmg sengaja kn… nk popular dengan cara mudah.. pelik. cantik mmg cntik..tp murah buat pe

    0

    0
  46. APALAH NAK JADIK...... says:

    SATU JEK AKU NAK CAKAP…..
    MESTI JANTAN FIZZ TU NGAH BER HUHUHU KAT UMAH…..
    MESTI DALAM PIKIRAN DIA CAKAP…..
    TGOK….ORG PERCAYAKAN AKU…..
    PASNI BOLEHLA CARIK MANGSA LAIN PULAK…
    MANAKALA ALMY PULAK MAKIN GALAK MULUT PUAKANYA DI INSTAGRAM…
    MAKA BERHUHUHU LA LAKI BINI NI SAMPAI MAMPUS……..

    0

    0
  47. Ana says:

    Rahimahsays:
    August 14, 2015 at 12:05 am
    Hahahhaha siak la ko ni Minah ..
    Hahahahah muka Klantan mcm terlebih Santan

    Yg komen mcm nie jeles kat org Klantan la nie!! Bodoh x abes2 sifat kenegerian

    0

    0
  48. kakak says:

    tak baik kutuk orang. adalah elok kita menutup keaiban orang lain dan mendoakan dia supaya berubah. spread love, peps!! :)

    0

    0
    • logik la says:

      Funny???? hahaha.. dia yg buka “AIB” dia sendiri.. murahan la tu namanya.. hahaha.. CHEAP!!!

      0

      0
  49. sepaun says:

    mungkin betul juga fizz mmg jenis lelaki miang yg kaki pengurat tp apa hal pla minah ni layan kalau betul x suka..haishhhhhh. tu cari penyakit namanya :)

    0

    0
  50. caiyang kak almy says:

    sehudoh-hudoh n seburok seburok Almy Nadia,tp dia perempuan yg baik-baik tau.. sweet jer tak mcm engko!! budak bitch baru nak up! chicken! plz there! euww!

    0

    0
  51. namasayafarah says:

    tolong jangan bagi malu nama farah boleh tak. cilakak.

    0

    0
  52. Didie says:

    Dari screenshot…minah ni yang layan..minta di belanja makan…Muka cam ni tak cukup nak jadi gelamor kecuali buat kontrovosi…kalau benar benar rasa terganggu, apasal tak terus jumpa bini dia. Aku selama ni tak kenal sape tu Fara Mendoza..Serious,,Tapi sekarang baru tahu minah ni wujud dalam dunia artis….sebab crita murah ni…Kecian dia…bakat ada ke ..?

    0

    0
  53. Wateva says:

    Bukan Fizz sorang jantan keparat macamni.Ramai lg artis jantan yg mengenyam kt luar tu. depan tv macam alim2 kucing. I pun dah bberapa kali kena u olls.Nak kata fake account, suruh buat video call,mmg org yg betul.Lepastu minta macam2.nk kata i oll guna gambar sexy,daring takda lak.Xpayah la nak guna ayat,’sekarang zaman teknologi org bole buat macam2′ padahal memang betul pun tu kau!kalau fb ke bole la tipu.ni wechat kot…mestila ko @pompuan tu ada number phone masing2.tapi i xda la sampai tahap nak kasi tau media.Sebab i bukan artis.tak payah layan sudah!berlakon je semua

    0

    0
  54. Abu Sufian says:

    Kalau dh sampai cemolot sesame jenis tu pehal xmurah lagi.ko ni dah lebih bg free terus.jual pon xlaku dah ni habis punah luar dalam. Kaki social xlayak nak wat bini.puii geli ak

    0

    0