Written by Bella | May 6th, 2016

Penyanyi Amy Search bakal mengadakan satu sidang media bagi menjawab segala persoalan mengenai tuduhan pemain dram kumpulan Search iaitu Yazid yang mendakwa isteri Amy telah memaki beliau dan pecah amanah kerana tidak menyerahkan bayaran pendahuluan Konsert 35 Tahun Search dan beberapa lagi persembahan lain sebelum ini.

Yazid telah membuat laporan polis terhadap isteri Amy, Norhasniza Hassan pada Rabu lepas di Balai Polis Wangsa Maju.

Buat masa ini, Amy enggan memberikan sebarang komen dan hanya akan bercakap ketika sidang media nanti.

Saya minta maaf kerana tidak boleh memberi sebarang kenyataan buat masa ini. Satu sidang akhbar akan diadakan dalam masa terdekat untuk menjawab segala pertuduhan dan pertanyaan yang dilemparkan.

Sama-sama kita nantikan sidang media yang bakal berlangsung nanti. Tentu ramai yang ingin tahu apakah sebenarnya yang berlaku dan harapnya perkara ini dapat diselesaikan.

Sumber Berita : Kosmo Online

 

48 responses to Isu Isteri Didakwa Pecah Amanah Dan Maki Yazid : Amy Search Bakal Adakan Sidang Media

  1. MINAH CEPAT SIMPATI says:

    Kesianya…Walaupun kita tak tahu situasi sebenar tapi sebagai manusia, aku kesian dengan pakcik Yazid ni.. Yelah, dahla sakit… mesti banyak kos yang dia nak kene tanggung.. Klau dia banyak duit, mesti dia tak bersuara..

    0

    0
    • Uqasha juboq panau says:

      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST
      FIRST

      0

      0
      • Kiah says:

        kaki songlap byk skg ni….dalam perniagaan pun mmg byk. pasal duit bukan kawan saja, adik beradik pun boleh gaduh2.

        0

        0
        • Pekerja Gomen says:

          YAZID + AMY = SEARCH
          AMY + (TANPA YAZID) = SEARCH BERKUBUR

          SEARCH TANPA NORISH = AMAN

          0

          0
      • bini amy mmg ahli sihir!!! says:

        Bini si amy ni pun dh sserupa dgn Perempuan ahli sihir..mulut mmg jenis jahat tahap lidah setan punya..Klau kena kat bapak aku.,aku pijak Perempuan ni sampai mampus..setan iblis punya Perempuan mulut puaka jahanam..Tuhan tu ada..tunggulah balasan kau nanti ya..tunggguuuu!!!!!

        0

        0
        • oh myyyy says:

          mcm rozana bini awie gak ke???

          0

          0
        • minah jambu says:

          memang betol cakap kau tu ..tengok muka bini amy ni pon dh tau hati dia tk bagos babtu dia bertudung pasal nk cver dia punye jahat…cuma amy aje yg tengok muka dia baik padahal padahal padahal huh ! prangai macm jahanam ni pompan huh !

          0

          0
    • anon says:

      kan. walauapa pn masalahnye kesian kt yazid tu. Kalau betul la dia kene maki cam tu..memang la diaorang nih..(tak nak sambunglah)

      0

      0
    • minah jambu says:

      siding media ? ape yg amy nk cakap kan pasal bini dia n yazid ? nk cakap yazid buat fitnah gitu ? nk cakap yazid cakap yg bukan2 gitu ? jangan nk mengarot la amy ! orang ngah sakit nk mempermainkn macm gitu kawan jenis ape u ni ???? helo amy ..u ni jenis kawan ketawa aje n bukan untok kawan menangis masa kawan susah huh ! macm gini punye manusia pon ada huh ! bini dh la macm giant lagi tk sadar diri huh !!

      0

      0
  2. ramleeJ says:

    Panazzzzzz. Tak sabar nak dgr penjelasan dari Amy Search. Apa istri nya PECAH AMANAH!!!!!! Cish cish cish cish……

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Okay, rase nye da boleh agak ape yg bakal berlaku mase PC tu nanti. Die akan back-up isteri die & bagitau media yang tu adalah tuduhan palsu. Pastu bayaran tu xdiserahkan pada Yazid sebab die xdiundang pon untuk menjayakan konsert tersebut, atas alasan kesihatan dan Amy and the geng da sebulat suara untuk cari pengganti Yazid. Pastu sebahagian kutipan hasil jualan tiket akan didermakan pada Yazid untuk rawatan kesihatan. Amy akan mintak Yazid wat permohonan maaf atau disaman. Rasenye la….

    0

    0
    • Anonymous says:

      ni bukan 1st kes libatkan yazid & amy pun..before this pun dah pernah yazid komplen xdapat payment then masa sakit kat hospital pun langsung xde jenguk..yang peliknya geng lain pun xbrani bersuara..so xmustahil le kalu apa yang ko rasa tu akan jadi masa PC tu..cuma aku nak pesan kat geng search lain..kalau dia boleh buat kat yazid dia boleh buat juga kat korang..kbai

      0

      0
    • sandrianasiska says:

      Good analysis of the scenario..macam CSI. Keep it up :-)

      0

      0
  4. melati says:

    sabar ler Yazid biar Polis yg jalan kan kewajipan…….Uqasha Senrose lg byk problem, pecah kepala dia Fikir bakal tunang dia tak sampai2 lagi…..dh dekat 2 purnama dh….. tu yg dia meroyan sampai sampai lelaki sentuh pipi pun mcm tak bersalah, baik jgn pakai tudung……mungkin saudagar dr seberang yg kaya tu, Uqasha bakal tunang dia tukang masak Kapal kot….tu yg Kapal dia tk sampai2…..Uqasha Senrose kalau anda terbaca aper yg saya tulis ni saya nasihat kan anda..!!! kalau bakal tunang anda tk sampai lagi 1 purnama aper kater ko terjun KLCC ..!!! mesti jumpa punya, saya jaminnnn….wakakakakakaakakaakakkakakakaa…mereng Uqasha Senrose ni….

    0

    0
    • Anonymous says:

      merepek nya komen ko. mabuk ketum ke?

      0

      0
    • bravoo_girl says:

      Sakit perut aku gelak bace komen melati nie hahahahah… But I have to agree with her statement… Uqasha, muhasabahkan diri yer :)

      0

      0
    • biar saya tolong jawab says:

      Akibat salah alamat, tunang uqasha senrose sesat sampai ke uganda dan membuat keputusan berkahwin dengan orang asli uganda. Beliau membuat keputusan tersebut kerana tertarik dengan akhlak mulia serta kesopanan gadis-gadis di sana. Mereka juga tidak suka mekap tebal-tebal dan memakai pakaian ketat. Mereka mungkin tidak ada instagram atau facebook tetapi itu lebih baik daripada orang yang setiap hari tayang body dan mekap 5 inci tebal semata-mata untuk mendapat ribuan like atau pujian-pujian cliche seperti si cantik atau si jelita. Laporan, bernama.

      0

      0
  5. melati says:

    sabar ler Yazid biar Polis yg jalan kan kewajipan…….Uqasha Senrose lg byk problem, pecah kepala dia Fikir bakal tunang dia tak sampai2 lagi…..dh dekat 2 purnama dh….. tu yg dia meroyan sampai sampai lelaki sentuh pipi pun mcm tak bersalah, baik jgn pakai tudung……mungkin saudagar dr seberang yg kaya tu, bakal tunang dia tukang masak Kapal kot….tu yg Kapal dia tk sampai2…..Uqasha Senrose kalau anda terbaca aper yg saya tulis ni saya nasihat kan anda..!!! kalau bakal tunang anda tk sampai lagi 1 purnama aper kater ko terjun KLCC ..!!! mesti jumpa punya, saya jaminnnn….wakakakakakaakakaakakkakakakaa…mereng Uqasha Senrose ni….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Melatimelata…ko sihat aqi ney…komen ko yg sma ja x habis si uqasha..apa dia dah buat kat ko haa ksian la aku kat ko .dah kna badi dia ka hapa..meroyan dah ney tahap kronik..spa dlm ney bomo ka nurse ka tlong rawat minah seko ney…dah stres ney…

      0

      0
      • melati says:

        Anonymous ..May 6, 2016 at 6.02 pm….ni ruangan Gossip bukan nya ruangan mari mengaji….kalo kau terbaca ni aper kater ko pun ikut lew Uqasha terjun KLCC….kikikiki…

        0

        0
  6. tarabas says:

    gelojoh nya ko melati..

    0

    0
  7. poyos la says:

    ak rse mcm ad sesuatu jer.. tp klu kwn tu tgh sakit tlg la oiii..mase enjoy sihat mude dulu2 igt kwn da sakit kwn tu haremmm nk mbantu … klu betol kna tengking ..sungguh x patut sbg wanita bhijab rse nyer klh mak lampir .. klu ini 1 fitnah hrp btobat ..klu teraniaya pasti tuhan akn bantu kiter..sy doakn pkck yazid sihat sntiase.

    0

    0
  8. huh says:

    melati oh melati…awak memang sakit,..sakit segala2nya.
    awak dok meroyan pasal lelaki sentuh pipi uqasha…apa..?awak terbyang2@berkhayal ke ada lelaki yg pegang pipi awak lepas tu buat ala2 romantik..ke awak yg giant.
    ramai lagi pelakon@artis@org2 di luar sana yg berkapel..yg tdak ada apa2 hubungan berjalan mngalahkan org yg dah nikah…
    ada baiknya awak pi sound kat FINAS atau pengarah@penerbit sesuatu rancangan atau wayang@drama supaya aksi2 bersentuhan tu diharamkan. sya pun bukannya suka benda2 mcm tu…tapi mnyemak dgn komen awak tu.

    apa pun sya kasihan dgn yazid. selama ni mana dia pernah buat hal atau buka mulut..dah lama dia dgn kumpulan search tu…
    kalau x kena cara, tak mungkin yazid bersuara. Sabarlah bang yazid,..banyakkan ingat Allah..ingat awak tu sakit. Biarlah apa pun org nk buat. org2 ni bila kita bersuara ada je idea utk diorg balas balik. supaya org tak salah anggap pada dia. yg akan nmpak yazidlah yg akan dipersalahkan.

    0

    0
  9. kibotwariyear's killer says:

    wht wrong with u melati keyboard warrior,mcm psycho, obsess dgn c uqasha, komen2 Ko selalu mcm sampah

    0

    0
  10. gigi emas says:

    Inilah perangai pompuan muslimah pakai tudung bertopengkan setan…..Kepala tutup tetapi perangai macam tut….cis

    0

    0
  11. kak milah says:

    kah3, aku rasa wife dia ni ni bleh buat grup whatsapp dgn wife awie.. hahahahhahah

    0

    0
  12. ladybird says:

    haiz dunia2 …..
    psal $$$ sanggup aniaya kawan seperjuangan
    ini hari yazid esok lusa hari amy pulak
    tak gitu?
    1 hari pun smua orang akan melalui stage
    ‘orang tua’
    jgan aniaya orang, doa orang yg teraniaya
    slalunya di makbulkan allah

    0

    0
  13. zaza says:

    Wah wah…makan hasil orang rupanya..kembunglah makan hasil haram.si amy ni bohonglah kalau dia kata dia xtahu menahu.dah ko laki dia.ketua kumpulan lagi.bohonglah kalau ko tak tau.ambik gmbar pakai kopiah berjubah sana sini ingatkan baik rupanya munafik laki bini.
    Berita ni mmbuatkan aq fikir nabila huda yg kaki sosial tu jauh lbih baik dari korang.

    0

    0
  14. kelkatu says:

    Duit boleh buat ramai yang gelap mata. Zaman skrg ni susah nak cari org yang amanah bab duit ni… Ginilah kalau islam hanya pada nama, tak pratikkan…..nampak bertudung litup tapi mulut jahat. Dah lah sakit, kesian kat yazid…

    0

    0
    • minah jambu says:

      bini si amy ni dia pengurus search ke sampai bende2 gini dia masok campur..angota search yg lain2 mana ? tkan senyap aje tk bersuara ?

      0

      0
  15. Anonymous says:

    sori.. aku tak terkejut bini amy tu yg org sangka bertudung ayu bagai padahal mulut Ya.. Allah jahat gila. kalau aku tipu aku berdosa.. dan mmg dia sorg mulut laser. mak dia pun dia maki. so aku tak heran..

    0

    0
    • Amoi says:

      So kira amy pun kena maki juga le.. Garang x pe ni kurang ajar! Mcm dia x akan salit x akan tua, dia pun dpt laki tua.. Opss dia kan J dulu ada anak sebelum kawin dgn amy tp ngaku ” dara” uwekkk

      0

      0
      • Kak ngah elle says:

        Tak sangka Amy ni gila Nonok jgk ye..
        Ingat kan kalangan bisnes man aje, rupan rupa kacung tua makan biskut ni pun nk jgkk.,
        Hahahhahahhahaha

        0

        0
  16. Anonymous says:

    bekas somi dia keja di tesco ada anak lelaki. mmg mulut laser pmpn ni. belajar pun tak abis.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Aleh x nak bg kenyataan dlu..ye la smpat ko reka idea dngan bni ko nak nipu tutup salah…pastu bru la kuarkan kenyataan..ceh blh bca la otak lu..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    nk heran apa amy pun dia jerkah. kisah benar.. bukan fitnah. berdosa aku jumaat ni kalau aku buat fitnah…amin. cuma Tuhan tak tunjuk lagi kat dia

    0

    0
  19. Anonymous says:

    ala nak reka alasan lettew..amy takut bini.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Knapa bini Amy yg urus duit..??? Apa kena mengena dia dgn Search

    0

    0
  21. kakak cantik rupanya maknyah says:

    Terjun klcc jmpa melati?jmpa roh melati yg x diterima bumi sbb mak nyah tu ke?

    0

    0
  22. Rahsia says:

    Dah agak dah nampak je bertudung litup bagai. Hari2 upload psl agama.. Tapiii
    Hai manusia so fake..
    Salute amy dr dlu sabar masa handle kes nabila n all. Now bini pulak xkomen byk xmarah xape
    Always think before u talk..
    Ko dah guna org melenting pulak pompuan tu pun kesian org sakit tua kutuk pun kerja drum pulak tu need byk energy tau
    Dumb

    0

    0
    • minah jambu harapan nenek says:

      minah jambu kan dh cakap minah tudung ni semua hipokrit dorang eksen baik n alim aje pasal nk cover prangai dia yg burok je babtu la dorang bertudung depan laki pijak semut pon tk mati blakang laki scandal huh !

      0

      0
  23. jpop says:

    opkos la xdpt payment pakcik yazid oi kalau konsert nye pun belom. konsert kan tangguh august. klu kite bg awk skrg, pastu masa tu awk larik camne? x ke makan gaji buta nama nyo? sedehhhh!!

    0

    0
  24. waklu says:

    aku kenal dgn si yazid ni.. dr muda dulu mmg suka ckp kasar dgn urg..

    0

    0