Written by Bella | August 25th, 2015

Kontroversi Nad Zainal yang dikatakan bersikap kurang ajar dan berlagak antara isu hangat beberapa hari ini. Ramai yang tidak menyangka bahawa artis pujaan mereka mempunyai sifat hipokrit setelah pendedahan dilakukan oleh bekas pengurusnya Alog Zuren.

Meskipun hampir semua orang sudah hilang minat kepada Nad, masih ada invididu yang mempercayai beliau tidak bermasalah seperti yang digembar-gemburkan.

Anak kepada Dato Khalid Muhd Jiwa iaitu Asyraf Khalid menerusi akaun Instagramnya telah tampil memberikan pandangan belau sendiri mengenai Nad.

Menurut Aysraf, sepanjang tempoh perkenalan mereka Nad merupakan seorang gadis yang baik hati, merendah diri dan bijak orangnya. Malah, Asyraf memuji sikap pelakon wanita tersebut yang  ikhlas dalam sesuatu perkara selain peramah orangnya.

I just want to address an issue surrounding one of A Klasse’s latest signing, ‘The Girl Next Door’, Nad Zainal.

Recently, there has been a statement from her previous manager about her so called ‘bad behaviour’. Personally, I pity Nad, because i know her as a smart, humble and kind person, who is out going and cheerful. I think that she is very humble and down to earth.

I can’t comment on things i don’t know, but i know for a fact that Nad Zainal has a very good personality, and its easy for people to approach her, and i feel that she is always ‘ikhlas’ when doing something.

When someone without any credibility say something, I think we should take what they say with a pinch of salt. Adding to that, someone with a bad motive. I pray Allah will give strength to all of us to fight evil thoughts. 
I hope this situation will become better soon. I hope we can help resolve the issues with ease. I hope Nad can stay positive aswell.

Moving forward, I would like to thank all Nad’s fans on behalf of her for their continuous support and for showing so much love for Nad Zainal. 
To Nad, stay strong, and always be yourself. Let’s focus on getting your career to new height. I’m sure with A Klasse, we can help make you shine even brighter than before. We have faith in you Nad. We are proud to represent you.

Pernah tidak kita dengar kata orang tua-tua bahawa kita tidak akan tahu perangai sebenar seseorang itu sehinggalah kita  tinggal bersamanya. Dalam kes ini, Alog dan Nad pernah tinggal bersama dan mungkin beliau sudah masak dengan perangai Nad.

Walaubagaimanapun kami tidak berpihak pada siapa-siapa dalam kes ini tetapi kami berharap Nad dapat tampil menjelaskan hal sebenar agar peminat tidak terus berspekulasi.

Sumber : Instagram Asyraf Khalid

69 responses to I Know Her As A Smart, Humble & Kind Person- Asyraf Khalid Pertahankan Nad Zainal

  1. aku says:

    jgn nk menegakkan benang yg basah..org dh pandai menilai..tak kan lah video 2 nak menipu..dah sah2 mmg sombong dgn terkangkang bagai..

    0

    0
    • acap oh acap..ape ler bengap sangat ko ni..ko kan antara anak datuk yg femes kt mlaysia ni..so xde yg pelik klo
      bohsia tetibe jd ustazah klo nk tackle ko..sape xnk kawen dgn anak datuk, plus jd menantu mak iti, ipar duai dgn izara kn kn?

      0

      0
      • cash is the king nowadays guys
        everybody will do anythng just to earn more money
        when RM falls just like the building collapse, the vampire will keep hunting n searching victims
        beware !!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kalau nak jantan kaya raya… Kenalah tunjuk baik2…Kalau aku jumpa jantan kaya raya… Aku pun akan tunjuk baik kaw2nye… Ahaha… Lolz… Astaghfirullahal Adzim… Apa yg aku merepek nie… Ahaha…

          0

          0
        • VVVVVIP says:

          See. Berbeza layanan Nad pada golongan vip.
          Anak yatim, orang2 dalam rumah anak yatim tu, orang biasa yg sederhana, lain pulak ye tak. Betapa busuknya cara dia. Sebusuk orangnya. Tengok orang pun tau jenis busuk berdaki. Wekk!!

          0

          0
        • ntahpape says:

          tu la adik asyraf, Allah nak tunjuk kat adik yang nad tu bermuka-muka saja orgnya..bersyukurla adik asyraf dapat tau awal2, kalo tak mau sakit jantung 1 keluarga adik ada artis naungan macam tu.. kikikiki

          0

          0
      • Anonymous says:

        plastikk la die..jgn tertipu

        0

        0
      • Whatever says:

        Ala Aserapp oiiii depann kauuu jee tu. Kwn aku sendiriii weyyy pernah berlakonnn baikkk depan jantann padahalll bilaa kattt rumahh housematee sendirrrrrr nak termuntahhh nengokk akhirnyaaa pindahhhh. Lagiii pulaaa, dia baikkk ka apa kaaa sebelummm nii kat kauu itu lainn ceritaaaa, apa diaa buat sekarangggg kalau dah saalahhhh tetap salahhhhh kalau dah terukkkktetap terukkkk ! Masa kat umahh ank yatim tuuu ikhlasss la tuu buat camtuuuu. Memmmfitnahhh orang punn ikhlasssss.

        0

        0
        • izzy says:

          betul! kau tu anak dato k aka anak tiri dato siti.. mestila dia “cheerful, out going, humble.. taik kucing blablabla…”
          cuba kau jd org biasa ataupun anak2 yatim kt rumah kebajikan?! ade dia nk cheerful kat kau cam yg kau katakan tu! pui!!….
          sila x yah nk backup konon2 nk tunjuk bagus da sahabat sejati!
          pg melingkup ke longkang karier nad zainal!

          0

          0
    • Anonymous says:

      humble? dgn ank yatim tak melayan pn..
      smart? bawak jantan masuk bilik tdo ape yg smartnye.
      kind? tgk lah die layan ex manger n anak yatim cmne

      0

      0
    • minah jambu says:

      jangan nak cover sangat si nad zainal ni..dh terang2 kite tengok vdeo dia tengah dudok tekangkang tekoyak macm kerang tk laku kawin lagi2 si ashraf khalid nk pertahankn dia punye prangai yg macm kurang the ajar ni huh ! ape kau tk tengok ke vdeo nad zainal ngah dudok tekangkang tu kt depan anak2 yatim !! jenis minah tk tau malu huh !

      0

      0
  2. maira says:

    asyraf Khalid..u anak org kaya.. of course la si nad tunjuk baik. video yg di record takkan menipu. blh fikir sendiri la..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    nak ngorat nad lettew

    0

    0
    • Hanya Topeng says:

      Bkn dia ngorat nad, nad yg minta dingorat oleh dia. pompuan mcm dia, suda pasti gelenyar minta dingorat. Berjaya taktiknya, lol, buat2 ‘humble & kind’ gittew.

      0

      0
  4. AKU KUKU says:

    Smart, Humble & Kinds sbb kwn ngn ko Asyraf..anak dato’ K kooo…kot2 jd menantu tiri To’ Ti…

    0

    0
  5. kak besah says:

    laaarr…..ko kan anak dato k, yg ala2 berada gitu..mesti la dia x tunjuk belang dia kat ko weh….

    0

    0
  6. tupperwarepink says:

    Come on la asyraf khalid.. you kenal dia as what she want you to believe who she was. Da tgk belum video tu?
    Actress memang la pandai berlakon.. dengan you boleh la nak humble..

    0

    0
  7. qila says:

    Mungkin status asyraf khalid n family dia yg kaya raya nih membuatkan yang kurang adab pun boleh jadi beradap, yg kurang hormat pun boleh jadi menghormat.. adat dunia..

    0

    0
    • hmmmm says:

      org kaya ni selalu tak amik pot pun.. bak kata dorang ‘a pinch of salt’ dan kadang2 org2 yg tak berapa kaya ni bila dengan orang kaya cakap lembut gigi dari lidah.. jaga adab.. jaga mkn.. jaga ckp.. maklum la.. berkawan dengan org kaya.. and yes.. faking it la..

      0

      0
  8. Anonymous says:

    awak anak datuk k asyrap oiii harus ler dia IKHLAS..mane tau ade peluang jd menantu tokti..benda dah terang2 dia terkangkang..agak2 kalau dia g umah tokti ko rase dia dduk terkangkang mcm tu x?haruslah x kenn..

    0

    0
  9. Logic Girl says:

    Grow up you young man! Kau anak datuk,memang lah nad pijak sumut pun tarak mati..Layanan pada anak yatim pun hambar,tang mana Nampak ikhlas dia tu? Mohon penjelasan.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    ko kaya raya.. ank dato lak tu.. aku pn nk tunjuk kesopanan dan kesusilaan aku.. ini kn pulak c nad tu…ayoooooooooooo apsal la bongok sgt.. #fliphair

    0

    0
  11. kompius says:

    apa hubungan dua org nie? depa bercintan ka?

    0

    0
    • Momo says:

      Aku rasa nad ade test market. Tp ashraf ni dah ada buah hati. Dah tunang dah pn dgn artis indonesia.

      0

      0
      • nad kembang benyek says:

        elok pon si jambang ni tunang dgn org lain. si katik ni out of league la! bkn lawa pon, muka kembang benyek.

        0

        0
  12. Anonymous says:

    Lbh baik ko diam jelah anak Dato oii…mmg la dgn org kaya dia tnjk2 baik nak ambil hati,jap lg dgn ko2 sekali tersebar gambar2 n video kontroversi..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    tolong jangan pilih nad biatch ni.. anda lebih layak wanita beriman

    0

    0
  14. kiah pekasam says:

    nad bangang muka jantan

    0

    0
  15. bodohnya ASYRAF says:

    HEIII BODOH….JANGAN NAK PERBODOHKAN KAMI….KAMI X SEBODOH ANDA…DAH NAMA ARTIS KAN…..HIPOKRIT 100%….. WAK LU LA BAIK HATI…. KAMI DENGAN INI SEBULAT SUARA AKAN TERUS MEMBOIKOT LAKONAN NAD ZAINAL…….SAMPAI BILA2

    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL
    BOYCOT NAD ZAINAL

    0

    0
  16. maira says:

    nad zainal dgn ank datuk k duduk elok sopan dgn anak yatim duduk terkankang..IKHLAS benor la tu.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    humble la dgn anak dato’ mcm ko…heiii video tu terang2 dah tunjuk beb…alog tu lbh kenal si nad tu laaaa…xkan dia berani ckp klu x betul…jerat leher sendiri namannya…

    0

    0
  18. cik mek molek says:

    ntah hape2 si asrap nie… kat miss kepoh pon dia ade..
    xyah laaa acah2 mcm very postive man sgttttt !
    bnda dah jelas si nad zainal tu x ikhlas.
    pegi ckp kat nad tu mohon maaf kat anak yatim!!!
    tu yg PERLU

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Bodoh punya budak. Dah terlalu dimanjakan dengan duit sampai nak bezakan yang benar dan lakonan pun bebal. Nad Zainal tu pernah kangkang depan kau time kau makan nasi kot? Kan dah terkena baik punyaaaaa. Good good, orang bodoh pasangannya orang lagi bodoh

    0

    0
  20. Anonymous says:

    ada udang disebalik batu la tue…nak ngorat la tue..nad memang acah2 baik depan dier..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    nad fans? siapa die-hard-fan nad ni? is it her family members je ke ahlinya? omg common malaysia..artis mcm ni pn ad jgk fan club.

    0

    0
  22. tak minat pun nad zainal says:

    Bagi aku mudah jer..bila seseorang tu sanggup sebarkan aib orang yang pernah “bagi makan” kt dia, mmg dia berniat jahat laa… Nak tanya alog tu jantan kan? Tapi mulut, mah aihhh menakutkan… Para wanita hati2 la ngan jantan mulut puaka macam tu. Malanglah nasib bini @ bakal bini dia. Agknya klu dia x puas hati kt bini, mahu hal dalam kain bini pun dia sanggup cerita…choiiiii… puiiiii.. sukalah jantan tu ramai yg mengutuk si nad zainal. Mission berjaya!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kau pasti ke Alog tu lelaki? Bodohhhhh

      0

      0
      • Anonymous says:

        alog tu pompuan kut.kalau laki xkan die nk duk serumah ngan si nad ni.choyy..!!!!!

        0

        0
      • muntah hijau says:

        Tapi kalau tengok muka macam jantan. Ke dua alam… kui..kui…kui

        0

        0
      • Tak minat pun nad zainal says:

        Amboii..pandainya bodohkan orang. hehe. Kau sedara alog ke? Marah nampak.

        0

        0
      • Tak minat pun nad zainal says:

        Amboi pandainya bodohkan orang. Ko sedara alog ke? Marah nampak. Hehe. Alang2 ko secara dia, boleh aku tnya kalau dia bukan jantan, lesbian ke? Muka tak mcm pompuan langsung. Kalau les, cinta tak berbalas la tu. Meowwww

        0

        0
  23. Nad peanut says:

    Asyraf bam bam anak datok yg tembam….DONT TALK NONSENCE!! VIDEO CLIP DONT LIE!! GET YOUR FACT RIGHT!! TAK PAYAH NAK BACK UP BACK UP…TAMBAH MENYAMPAH ADALAH…!!! ASYRAF TALK NONSENCE…BAM BAM CHIK CHIK BAM BAM!!

    0

    0
  24. Nad peanut says:

    ASYRAF..NI BAIK BAIK SENYAP…DENGAN KAU PUNYA STATEMENT ALA ALA NAK BACK UP PEREMPUAN SERIAU NI…. DENGAN KAU KAU PUN KENA BANTAI… PUIIIIII PUNYA ASYRAF.

    0

    0
  25. Kemboja Putih says:

    back up ada makna ni…….. kui kui kui
    dpn anak yatim boleh duduk terkakang luas, kalau dpn anak dato K ni pulak besar mana kangkangan dia ekkk.. BODY LANGUAGE nad sangat berbeza dlm video anak2 yatim dan dlm pic dgn anak org kaya..
    kalau x suka anak2 yatim, jgn dtg ke tempat diorg..faham?! BIADAP!!!

    0

    0
  26. kecipang kecipung says:

    smart??? yg ini kelakor.. honestly aku mmg xsuke nad zainal ni sbb die berlakon pn agak over.. n die xde pape pun yg nk dibanggakan plus sentiase ade gosip cinta sana sini mcmla die hot sgt.. x faham aq..smart???kelakor sbb tgk jela kt rancangan “awak kat mane” – hos nabila huda..terserlah kebodohan die…tgk sendirila…!!

    0

    0
  27. 2ndchance says:

    Senang cerita la skarang ni, try nad duduk terkangkang mcm tu dkt rumah dato’ siti nurhaliza. Mesti la rasa tak proper kan. Tapi apa bezanya bila dtg ke rumah anak2 yatim? Martabat mereka tu tinggi di sisi Allah swt. Apa bezanya? Still kau tak boleh duduk terkangkang mcm tu. Inappropriate.tak faham dgn org yg masih rasa, duduk terkangkang mcmtu dkt rumah anak2 yatim benda biasa. Kalau betul la kau humble kau takkan duduk mcm tu. Ni la agaknya balasan atas perbuatan tempoh hari dkt sana, cepat atau lambat je Allah nak bagi. Kita semua kena ingat, buat baik dibalas baik, buat jahat mmg mendapat la kau.

    0

    0
  28. pandai says:

    dia baik ngan kau sebab kau kaya la ngok!! kot2 dpt jd menantu datok k..

    0

    0
  29. Joyah Pok Pek says:

    Of course la dia smart, humble, kind, funny..innocent girl next door..dah engkau tu sape??anak datuk berduit kot..cuba kalau ko anak org jual ikan kat pasar..x de makna yer…apa yg u lihat dgn yg org lain rakyat marheam lihat x sama..people know how to adjust themselves being pretending ok

    0

    0
  30. si bunga says:

    Kalau dia smart dia tak akan kalah dalam rancangan “awak kat mana?”.. tengok kebengangannya terserlah.. tu dikatakan smart? Memang tak lah…

    0

    0
    • mimiyangdivine says:

      hahahahaha betul!!! clue rm10k habis cam tu je…smart camana tah…benda asas mcm pen dan kertas pun tak ada..sampai kena sound ngan nabila…pastu nak tunjuk muka bengang and temper..padahal dia yang fail…

      0

      0
  31. zaza says:

    sape yg backup minah ni? ooo… keluarga datok k? haha. kelakar. sape nk percaya statement dia ni, semua org tau keturunan dia gilakan artis. bapak kawin retis,anak kawin retis, sedara mara kawin retis.so tk hairan lah keturunan dia backup baik punya makhluk so called retis ni.

    0

    0
  32. MEL COMEL says:

    berape umur jantan ni? aku tgk dh baya Datok K dah…dr ko sebok nk pertahankan si ketot tu baiklah ko make over rupe ko dulu…pelik aku anak2 orang kaya kt malaysia ni xda yang hensom dah…

    0

    0
  33. GADIS says:

    mmg la die punye baik dengan ko. sbb ko kaya. kalau aku pon bkn men sopan gadis melayu terakhir ak tunjuk dkt ko. drama opkos la no.1. cube ko penarik beca ko hengat die nak drama kat ko? lupekan. opkos die dok terkangkang mcm die dok dpn anak2 yatim tu. please la.. jangan jd bodoh.. and mana tau ko boleh terperangkap dgn die. kaya kot. so ko dgn nad leh terjun dlm longkang, kbai

    0

    0
  34. izat says:

    mana ada orang buat perangai depan lelaki kaya-raya yang ada kemungkinan jadi pakwe…ini semua common sense.

    0

    0
  35. kesian says:

    nad..nad..saya doakan awk tabah menghadapi dugaan dan cabaran ini..manusia ni tak sempurna..org ingat dah jadi artis kena sempurna..tapi artis pun manusia biasa..ada baik dan buruknya..tapi mungkin kali ni ternampak pulak dekat orang ramai buruknya..kadang2 untuk ingatkan awk..supaya lebih menjaga adab..ini cara DIA ingatkan awak dan peringatan kepada artis2 baru or lama..if you’re really humble and honest do come upfront dan mengaku tak beradab depan anak2 yatim dan betul2 malu dan menyesal dengan sikap itu..dan ingin berubah ka arah kebaikan..semua orang ada ruang untuk berubah menjadi lebih baik..Allah tu maha pengampun..time will heal..just turunkan ego dan mengaku kesilapan tu..insyallah lama-lama masyarakat boleh terima balik..sekian dr akak yg tibe2 nk bg cadangan yg x seberapa ni..tq

    0

    0
  36. graci-asss says:

    hi to asyraf whoever you are,

    You said “I cant comment on something i dont know” by any means this refer to Nad..and you went again with “When someone without any credibility say something” this refer to Alog

    you might wanna pay attention to these 2 phrases that came out of your mouth asyraf whoever you might be…they collided don’t you think? bias much???

    my question is..how well do you know Alog and how did you come out with “when someone without any credibility say something”…you are judging Alog here…but at the same time you defending Nad which someone that you don’t know well enough either..based on your wise choice of words above “i cant comment on something i dont know”. you should not say anything or comment on something you don’t know about Alog too.

    gracias…

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Keikhlasan n kejujuran susah nk cari tapi lakonan mmg ramai…yg xkaya buat baik mcmmana pun …org yg lebih brduit jgak yg dia pandang… dh nk mintak tolong apa2 yg susah ni jgak org2 mcm ni mintak tolong…. ramailah yg mcmni….

    0

    0
  38. Anonymous says:

    dari bapak sampai la anak gilakan artis, da sama level ngn kerabat negeri jibby

    0

    0
  39. Bukan Bekas Pengurus Nad says:

    melainkan ko penah duduk serumah dengan org tu, baru la kau tau mcm mana perangai sebenar dia..

    0

    0
  40. mawar says:

    nad ni bukan maksom..so x heran lah kalo kdg buat salah…okbai

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dear.. kalau dia pakai seksi ke aper aku tak kisah sebab dia memang bukan maksum.. tapi ni “kerja amal” dgn anak yatim.. sedangkan pornstar pun tahu jaga adab ketika buat amal kebajikan.. malu weii..

      0

      0
    • to mawar melur taik ayam kat atas says:

      mmg nad tu bkn maksom

      maksom tu makcik kt blkg rmh aku..dia jual nasi lemak pagi2…maksom tu baik tau.klu nad tu maksom die pn baik.

      kah.

      0

      0
  41. hipokrit says:

    Nad ni hipokrit depan orang kaya baik humble to the earth konon, depan orang biasa, anak yatim sombong xnampak dah earth tu. Aku cukup benci orang macam ni .sape ko nak sombong sangat hebat ke….yang anak dato’ ni ko xyahla komen ko kan kaya ..mestilah ramai nak kawan ngan ko..aku pun nak kawan ko….ko nak kawan ngan aku orang biasa gemok pulak ko nak ke..

    0

    0
  42. Memerhati says:

    Dari cermin orang kaya… betullah seperti diperkatakan…
    dari cermin __________… pepaham jer la..
    but, islam never ask people to bukak aib atau memburukkan sesama bangsa or manusia…
    Hiduplah dalam keadaan positif….. saling memaafi…takkan nk tunggu raya jer kot…
    bila si A komen si B balas… A jawab balik…
    so, korang berdua sbnrnya sama jer perangai…
    Sabar kan indah…

    0

    0
  43. kesiansiapayangnamanadkenacurse says:

    Kesian nya nad jenal hangpa semua duk blame dia semua. Tapi based on what your/not your /never be your fans watch vid your ex manager posted at her/his facebook account really show who you really is. Yet I still don’t want to give an early assumption just because of that 15 sec video but if its true what you have done at that time I think that is really inappropriate to do so. Yeah maybe your answer will be ” urgent matter arise”. Who am I to judge ya. Because am afraid this thing might happen to me as well. Wish you have a great career ahead. Just not to forget is turn back to Allah and seek HIS forgiveness. Kind reminder to you and everyone here. Self reminder. May Allah bless all.

    0

    0
  44. Kaki Perati says:

    Dik Nad ooo Dik Nad.Tengok aje masa rancangan SUPERSPONTAN 2014, time Dik Nad jadi guest.Kemaen buat muka.Then tengok pula time rancangan DALANG + AWAK KAT MANA.Tengok jer cara dia.TAK YAH ACTION SANGAT DIK NADDDD.

    0

    0
  45. TEKSI DRIVER BAPA SI NAD ZAINAL says:

    anak si pemandu teksi ni mmg buruk perangai dia… dari sebelum jadi artis smpai la skrg mmg perangai burok. tergedik2 terkinja2 cam pempuan gatal bijik… dia memang pandai bemuka muka..

    0

    0