Written by AbangNara | January 21st, 2010

Makin cun plak kami tengok si Tiz Zaqyah nie. Takkan dia pun makan tempe jugak kot? Kami rasa si Tiz nie memang kecantikan semula jadi. Itu yang buat ramai terpikat masa dia berlakon drama Nur Kasih tue. Memang wajah Tiz mampu mencairkan hati mana-mana jejaka yang melihatnya. (termasuk kitorang la)

Tahniah buat Tiz Zaqyah kerana berjaya tersenarai dalam Top 5 ABPBH 2009 untuk kategori Pelakon TV Wanita Popular. Tanpa ragu kami boleh cakap ini semua penangan lakonan dia dalam drama Nur Kasih. Memang tak sia-sia dia terima tawaran dari Khabir Bhatia. Nampaknya ABPBH2009 kali nie banyak artis-artis muda yang dicalonkan. Satu perkembangan yang sihat.

Lagi gambar Tiz Zaqyah semasa majlis penyenaraian Top 5 ABPBH 2009 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Budiey.

90 responses to (GAMBAR)Tiz Zaqyah Yang Makin Cun Melecun

  1. intanizani says:

    mmg cantik die ni
    dress tu pun cantik

    0
    0
  2. addin says:

    cantk tiz

    0
    0
  3. meow_meow says:

    wah..wah..

    0
    0
  4. Bean Moreno says:

    pergh cun siot minah ni..kalau aku belom kawen dah lama dah aku ngorat…wakaka

    0
    0
  5. puteriaquarius81 says:

    mmg cntik.. lbh cntik kalau bertudung

    0
    0
  6. aries_april says:

    dia ada tahi lalat kat mulut ker?

    pngotor tul la minah ni.

    0
    0
  7. khylle says:

    luar cantik harap2 kt dalam pun cantik jgk lah yea!!

    0
    0
  8. anne says:

    nmpak cengkung la die…dlm nur kasih tu comel je…

    0
    0
  9. sangat cantik dan saya suka la tengok dia.. :D

    0
    0
  10. zahra says:

    kwn2 sy nk kongsi tips pasal nk kulit muka cun..

    1. kene byk minum air ok…tu pling penting…pakai la jenema apa pon tp kurg minum air ttp x brkesan.

    2. rajin gilerrrr gilerrrr pakai toner….tiap kali lps cuci muka pakai toner wajib..kalau blh sehri 3 x..
    yg terbaikkk adlh toner dr new york skin solution. n lps pakai tu sy akn pakai miracle water dr sk2. bg die betol2 msuk dlm kulit kite baru pakai pelembab. pelembab terbaik pilihan sy juga dr new york skin solution.

    3. wajib pakai setiap kali keluar umah adlh sun-
    block. n yg terbaikkkk bg sy adlh sun block dr Murad.

    4. langsung jgn pakai bedak yg blh menyebabkan muka mcm kelabu asap n pori2 trsumbat haha cthnya bedak Miyami two way foundation yg org semua suka pakai.. hoho bhyaaa oooo…kulit akn jd kusam n pakai la jenama apa pon ttp susah nk cntik.

    tu jer la petua sy utk hr ini…hehe…

    0
    0
    • keroro says:

      camna la rupa kulit ko ye? licin bak kulit belut? kuuuuuukukuku~

      0
      0
    • BumbleBee says:

      minum air masak byk and byk amik wudhu and solat jer…xyah kuar duit byk2 beli product memahal… dpt pahala berganda2 lagi ade…lg berbaloi baloi…~

      cuber tngok kulit2 qari/ qariah kalo ade tilawah al-quran kt tv tu… semua suci n berseri-seri… terbaekkk~

      0
      0
      • fifie says:

        sokong bb!!wudhu la penyeri muka yg sgt mujarab..
        heheh taknak mahal lak kan produk2 si zahra ni pkai..org yg msken2 mcm aku ni mane mmpu beb..

        0
        0
        • zahra says:

          sy just nk kongsi ape yg sy rasa baik n patut dikongsi..anywy pasal wudhuk tu mmg betol n jgn wudhuk jer tau mesti solat la lps wudhuk hehehe…sllunya kwn2 sy lps solat berbaris kat cermin nk tepek bedak n make up blk..tak ke menyusahkan tu slt zohor n asar hoho 2 kali tepek hehe…seminggu jerk dh hbs bedak kompak die nk tak nak kene beli lg..tp mmg betul penggunaan miracle water akn jadikan kulit halus, lembut, n x brminyak, mmg berbaloii dgn hrganya..bg yg kurg mampu try la dulu pek yg kecil 100 lebih jewwww…

          0
          0
        • zahra says:

          opsss keroro<<—-kulit belut hitam laaa….

          0
          0
        • tahoo says:

          eh..nak tnye gak pasal sk2 miracke water…pek kecik 2brape ml? arge berape? cm best jek…

          0
          0
        • veb says:

          miracle water sk2 mmg best.. tp bg baru yg nk cuba, kena saba siket sbb kesan dia agak lama.. but for long term mmg bagi kulit cantek..weee

          0
          0
      • miss commet says:

        haah btol tu. aku mmg tak pakai make up sbb mls kang nak ambik wudhu lg.smpai org ckp muka aku pucat mcm org sakit..tp tak perr..insyaallah berkat wudhu walau takde make up org tgk wjah kita terpancar seri dr dlm..itupun mesti disertai dgn hati bersih..

        0
        0
    • Sherina says:

      zahra…betul product new york skin mmg bagus…
      kalau pakai compact powder MAC ok tak? baru ingat nak try pakai…hrmm

      0
      0
  11. HantuPensil says:

    woooowwwwwww…. huhuhu….
    hehhe…terbaik wok…

    0
    0
  12. lirquoz says:

    lawa….

    0
    0
  13. tok batin says:

    tayah memahal.smyg 5 waktu dh tentu 5 kali basuh muke.lagi bersih dr 3kali pakai toner.
    Ade satu kisah menarik tentang muke yg cantik dgn air sembahyang:

    Ade seorang wanita cantik nak beli goreng pisang kt kedai tepi jalan.Tengah tunggu penjual tu bungkus goreng pisang yg die order,tetibe sorang lelaki tak sengaja terpercikkan air milo yg die tgh minum kt muka wanita cantik td.Perempuan td kemain la marahnya.Berikut adalah perbualan nya dgn lelaki tersebut:
    “Hei,awak ni takde mate ke?”kate wanita cun kpd lelaki td.
    “Saya minta maaf sbb saya betul2 x sengaja,tangan saya licin,mujur sempat pegang bekas air ni” bls lelaki td dgn penuh rase bersalah.
    “Awak tau tak, muke saya ni saya jaga dgn baik tau..bersihkan muke 2 kali sehari,tau!”Marah wanita cun td..
    Dgn selamba lelaki tadi menjawab..
    “Kalau macam tu bersih lagi la kaki saya sebab saya bersihkan 5 kali sehari untuk bersolat”..
    Dengan muke tensen + malu + marah x abes lg yg terpakse di pendam,wanita cun td trus blah lps dh dapat order goreng pisang singgit yg die nak..
    :))

    0
    0
    • Clipkertas says:

      wah..!!! best la cite tok batin nie…

      utk korang2 yg trsgt2 percayakn brgan kosmetik nie,,,
      dah la mahal, brgan luar negara plak tu…
      ko yakin halal tak smue tu, tu satu hal!
      kene pikir jgk, akan dtg kulit muke kite tak kn slalu tegang cam skrg.. bile dah tua, kedut jgk…
      yg penting hati, dan sikap yg sopan dgn org lain..
      klu cam cite tok td,,,, punyer kuwang hajor btul pompan tu…
      kene sebijik ayat laki tu,,, malu dek oooooiiiiiiii…..
      klu aku bagi jerk kaki
      huhuuu

      0
      0
      • BumbleBee says:

        tula kan…kadang ade jugak baca2 info, forum2.. yg brg2 luar ni kdg ade letak holy water la, uri baby la n mcm2 bende2 kotor utk org Islam…

        kalo perfume pun..slalunyer yg ade alkohol tulaa yg sedap bau n tahan lama… then eskrem pun sama. Member aku chinese ni dier ckp eskrem yg ade letak alkohol sket and ade bende2 ba alip ba ya ni rasa dier lg sedap dr eskrem beser…

        so x mustahil brg2 yg mahal n ‘mujarab’ ni ade ingredient yg terselindung gak… apepun berhati-hati~

        0
        0
  14. Piston Pecah says:

    dia memang lawa..cun..suci je dari jauh…
    tp lg cun lisa surihani…hoho

    0
    0
  15. rose says:

    betuk tu….kami yang tak dak duit nak beli memurah pun kena pikir 1juta kali, apatah lagi yang memahal…tettu tak yah pikir

    0
    0
    • BumbleBee says:

      tula… lenkali share petua yg menggunakan bahan2 traditional, herba2 yg mudah didapati, simple tp mujarab… confirm ramai yg appreciate the sharing~

      kalo brg mahal2 ni….hmphhh, x sumer org senang nk kuar duit ratus2 utk mencuba…

      0
      0
      • Clipkertas says:

        tul tu Bee….
        org suke klu kongsi tips yg natural drpd plastik nih!!
        klu sekadar muke putih kilat …(eee silau)
        tapi leher tangan gelap kusam buat per…. ape lg yg dlm…bukak2 jerk…..??
        makkkk aaaiiii….. jgn terkejut berok sudah…

        hwahwaaahwaaa…

        NATURAL IS BEUTYFUL!!! WONDERFUL!!!

        0
        0
  16. emmy says:

    mcm agnes monica jer…

    0
    0
    • BumbleBee says:

      yezza…ade iras2 sket kan… :)

      0
      0
    • ati says:

      emmy..btl la kata awk tu, muka tiz mcm agnes monica. cuba tgk pic dia kat majalah intrend keluaran january, sebijik mcm agnes…dah lah kulit putih melepak. geram tgk….

      0
      0
  17. Tiz yg cun.
    candid cun too.

    0
    0
  18. zass says:

    tak la cantik mana pun..nenek aku berkemban lagi cantik

    0
    0
  19. ewiezz says:

    canteek.. tp nmpk lebey matang aa dr usia sebenar dia.. Tapi ank buah aku yg sama umur ngan dia dah ade baby hehehe.. dah ‘bercucu’ aku, tua dah uhuk uhuk!!

    0
    0
  20. ras 8 says:

    adooiiiii………..cantikk

    0
    0
  21. den rs dio ni dh de pakwe lh tp bkn remy…muko cmni xkn xde berkenalan mane2 jejaka handsome yerrr…hehehe

    0
    0
  22. cikedi says:

    mmg cantik tiz nihh…ishh..ishh…cantik sungguh ciptaan allah nii….

    0
    0
  23. Geli Hati says:

    Tiz ni species Ayu Raudhah berlakon alim bertudung hakikat sebenarnya seksi.

    0
    0
  24. Geli Hati says:

    Tahi lalat betul2 kat bibir. Org tua2 kata mulut jahat.

    0
    0
  25. Nurul says:

    lawa sungguh la tiz ni. cantik!

    0
    0
  26. bulan says:

    jadi bini tak cari lain

    0
    0
  27. Rin says:

    sweet sgt..!! dulu minat gle kt lisa surihani, tp sjak wujudnya Tiz, lisa jatuh no.2,, sbb Tiz lg hebat dlm lakonan :) suka tgk dia..

    0
    0
  28. cik jiji says:

    berbakat…cantik..natural beauty….so…jgn lupa diri wahai cik tiz yg jelita…nanti ilang peminat..sia2 jer…

    0
    0
  29. MissN says:

    Bonus Tuhan bg.. tapi mudah sgt lupa diri..

    0
    0
  30. duadua says:

    mulut tiz ni ada iras2 mulut ummi nazeera lah kan? rahsia nak kulit putih? pakailah krim pemutih tebal2 dan banyak2 dalam sehari, tiap2 hari..

    0
    0
  31. saya says:

    ntah kenape aku teringt andrea the corrs..gaya2 dia tu..

    0
    0
  32. May says:

    lawa lar…..mcm wajah seseorg dlm drama sepanyol…. namanya Altagracia…dengan mata yg menawan, kulit putih melepak-lepak di betipulnara kih3!!!

    0
    0
  33. GadisAyu says:

    memang cantik.kulit putih lagi tu

    0
    0
  34. azrain says:

    perghhh..meleleh air liur aku tgk!

    0
    0
  35. oohhoii says:

    WOW!
    TERINGIN SAYA NAK MELIHAT PUNGGUNGNYA!

    0
    0
  36. dak_mlayu says:

    lgi cntik lau die nh pkai tdung….
    sweet je….

    0
    0
  37. ANNA says:

    tizz mmg cantik…she neutral beuty…

    0
    0
  38. azie says:

    cantik luar aper guna… hopefully, perangai macam nur baru lagi ramai peminat.

    0
    0
  39. bdk perakk says:

    comelnye die….ak rase nk buat anak dgn die je skrggggg

    mlancap ari2 kerana die pun ak sanggup..

    muahhhhhhhhhh tiz zaqyah

    0
    0
  40. mamat says:

    tringin nk tgk buah dada dia…;-(

    0
    0
  41. cabai says:

    astaghfirullahalaziiiiiiim…itu Tizla..bukan ida nerina..

    0
    0
  42. ustaz akhil says:

    memang cantik lah…

    0
    0
  43. tiey suke tgk tiz brlakon.nmpak cute………………..

    0
    0
  44. licku says:

    kalau dapat minah ni, aku jilat berdesup..

    0
    0
  45. yumm says:

    dapat aku jilat semua

    0
    0
  46. porno izle says:

    Totally digg your website thanks a lot for the info

    0
    0
  47. Hi! I found your website by accident this morning, but am really pleased that I did! Not just is it entertaining, but also straightforward to use compared with lots that I have viewed! I was attempting to learn what theme you had employed, – anyone have any clue? I have utilized a similar overall web page layout myself, but discover that your world-wide-web website loads a whole lot a lot more swiftly, while you appear to have an awesome deal extra content. The only problem I have had is with the header, which seems less wide that the actual web page in Opera v8.0, although it appears Ok in IE and in firefox… possibly it is time to swap! Outstanding world-wide-web web page, unbelievably tidy job, and also a outstanding inspiration for my simple attempt! I’ll be searching to increase my very own web site and will definitely check out again soon!

    0
    0