Written by AbangNara | January 28th, 2010

diana danielle

Kami dulu tak ada lah minat sangat kat si Diana Danielle nie. Suka sikit-sikit tue adalah sebab yang dia memang comel, cute dan sedap mata memandang. Tapi time dulu-dulu kontroversi banyak sangat. Tapi semenjak gambar Diana Danielle melawat orang asli Batek keluar, persepsi kami kat dia dah start berubah. Baik jugak budak nie. Ada bakat jadi duta keamanan Malaysia nie.

Dan yang terbaru baru-baru nie Diana Danielle pergi melawat perkampungan orang Iban pulak. Cool kan? Dan yang bestnya, dia pergi nie atas usaha sendiri. Bukan ada orang taja, atau orang suruh pergi. Cuma atas kesedaran diri dia sendiri. Dan kami bertambah yakin dia tak buat nie untuk publisiti murahan sebab mana ada suratkhabar yang keluarkan cerita pasal benda nie.

Tahniah buat DD. Semoga teruskan usaha anda untuk menunjukkan yang artis-artis Malaysia nie pun ada kesedaran untuk  melakukan perkara-perkara kebajikan macam nie. U go girl ~~

Lagi 30 gambar Diana Danielle semasa melawat perkampungan orang Iban dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

diana danielle

73 responses to (GAMBAR)Super Cute Diana Danielle Versi Iban

  1. May says:

    yay!!!!

    0
    0
  2. fifie says:

    yess 1st!!!

    mmg cute..

    0
    0
  3. May says:

    ahaha…me 1st!!! ahaks!

    0
    0
  4. May says:

    aikkk…
    suni jew?
    tada org kew???

    0
    0
    • gaga says:

      ni ada org ni. gagaga. hehe. comel la DD. baik lg tu. muah skit. :-X hehehe. slmt ptg May n lain2.

      0
      0
  5. i_hate_LO says:

    sejak2 D kuar pLKN mkin suka plak aku ngan die..smua keje2 kebajikan dibuat nmpaknya dgn ikhlas..love u D!!

    0
    0
  6. miss-hujan says:

    cute

    0
    0
  7. LaLuNa says:

    tu main celop2 tangan dlm sungai kang kene kokak dek boya kang..!!

    0
    0
  8. miss-hujan says:

    kokak??..Menda toh

    0
    0
  9. smart says:

    1st

    0
    0
  10. haHa says:

    lalala..comei gitu, hrp x de nye kontroversi lg..^.^

    0
    0
  11. Piston Pecah says:

    wah…memang natural lah DD nih…selambe jek kan jadi gadis Iban…kalau orang lain mau tak nak…takut jatuh status lah…cayolah ko DD….support 100%

    0
    0
  12. cintaqaseh says:

    bagus lah diana ni..barulah semangat 1 Malaysia.cerita macam ni algi bagus dari gosip-gosip murahan.

    0
    0
  13. cintaqaseh says:

    bagus lah diana ni..barulah semangat 1 Malaysia.cerita macam ni lagi bagus dari gosip-gosip murahan.

    0
    0
  14. THE CUTE DIANA DANIEL…!!
    CARING PERSON..!!
    GO ON DEAR..!!

    0
    0
  15. Mr.K says:

    Ese dulu ingat kan dia nie dah 20 lobih…rupa rupa nya belasan tahun lagi…mungkin pasal dia berlakon watak watak wanita berkerjaya tu yang nampak matang matang gitu…huhuhu….last last skali dengar dia pegi PLKN…kantoi la belasan tahun huhuhu…pendedahan awal pasal lakonan tu yang buatkan dia nampak advance dan matang….

    p/s: bro Nara…buat la entri ke mana pergi nya artis artis yang top dengan lagu rock kapak..nak gak tahu apa perkembangan dia org skang..

    all the best bro..

    0
    0
  16. Mr.K says:

    Ese dulu ingat kan dia nie dah 20 lobih…rupa rupa nya belasan tahun lagi…mungkin pasal dia berlakon watak watak wanita berkerjaya tu yang nampak matang matang gitu…huhuhu….last last skali dengar dia pegi PLKN…kantoi la belasan tahun huhuhu…pendedahan awal pasal lakonan tu yang buatkan dia nampak advance dan matang….

    bro Nara…buat la entri ke mana pergi nya artis artis yang top dengan lagu rock kapak..nak gak tahu apa perkembangan dia org skang..

    all the best bro..

    0
    0
  17. HOT ZOOM says:

    comeinyeeeeeeee

    0
    0
  18. lisa says:

    DIANA DANIAL NI, MACAM JESSICA ALBA YG BERLAKON DGN MASYARAKAT PRIBUMI (IBAN)DISARAWAK DALAM FILEM “THE SLEEPING DICTIONARY”….CUBA TGOK BETUL2…SEMUA AGREE WT ME…..SO CUTE DD.

    0
    0
  19. Aurora says:

    alahai! comey la si DD ni. Humble je nmpk dlm gmbr2 nh…
    ni la contoh yg baek buat artis2 msia! low profile je minah ni skang. tup tup mcm2 kje amal dia dh buat…
    ni baru la popular dgn cr baik. bkn melalui gosip2 yg ntah pape tu……

    0
    0
  20. mr.r says:

    x aa… makcik yg bj ijau tu nenek dia la… dd blk kg masa prayaan iban… hehe.. pepun dd mmg cute sgt…. ;p

    0
    0
  21. GadisAyu says:

    bagus la DD ni.semoga lebih berjaya dala kareer

    0
    0
  22. hateTOMOK says:

    mgkn ni hasil kesedaran n semangat slps kuar dr PLKN..kn bagus artis2 lain cmni..xlah glamer atas kontroversi jek..
    nway DD congratulation!!!!
    semangat 1 malaysia!!!!!

    0
    0
  23. ozman says:

    knape xde dialog….letak sikit pon jadila……

    0
    0
  24. muat turuNaik says:

    kalau dibayar duitnya masyukkk boleh aja bah…

    0
    0
  25. perggghhh best dpt melacong dn melawat tempat2 yg indah…mengenali budaya org lain…

    dpt pengalaman dn kenangan yg manis…

    kn bgus jd cenggini…hehehe

    0
    0
  26. BlackBerry00 says:

    d beauty wif a good brain….
    this is Diana Danielle (DD)
    lagi matured dari Linda Onn (LO)

    dulu bl DD kena kasar oleh Syamsul
    DD wat police report
    (dat is d rite thing!!)
    tp minah ego si LO ni
    canang satu dunia
    mmg tak pro langsung

    (ish….komen aku ni ada kaitan kerrr..????)

    0
    0
  27. BlackBerry00 says:

    respek tol kat DD
    aku ni anak jati swk
    pun blom pernah g umah panjang
    dan blom tentu aku nak naik sampan
    takuuuuttttt……………
    huhuhu….

    0
    0
    • aries_april says:

      la…akak x prnh ker..ingt bru nk p srwak srh akak bwa kan..
      cam ni kna mnta tolong poco lah.

      0
      0
  28. alpha says:

    brilliant ideas to portraying good image. tapi mesti ikhlas..i believe in DD, very cute n stunning photos

    0
    0
  29. Clipkertas says:

    sooo… cute la DD nie…
    mmg nampak DD nie, punyer jiwa yg penyayang…
    inilah peluang die nak tau budaya org,,,, best nyer,,, klu aku pun bleh rase cam tu..
    mesti akan jd kenangan manis buat DD…
    huhuuuu

    0
    0
  30. nina says:

    i suka part qoute dia yg gambar dengan bendera…”I’m a proud Malaysian. Thank you mama”

    Part TQ mama tu nampak sangat dia ni sayang kat mama dia. anak yg menghargai mak selalunya murah rezeki. syurga kat dibawah tapak kaki ibu. kan ke begitu?

    nampak kasih sayang org iban pada dd nih. bangga seh!

    0
    0
  31. dr saheed says:

    cantik…nya

    0
    0
  32. kak teh says:

    TAHNIAH wat DD.. mmg bole nmpk dari gmbr yg DD langsung xkekok nk peluk n bermesra ng dorang.. akak salute DD mcm ni..teruskan usaha murni anda

    0
    0
  33. sida says:

    i just realize..kalau DD potong rambut pendek…sure macam sofia jane..kan?

    0
    0
  34. wani says:

    asyik muke DD je..bosan…

    0
    0
  35. lempenghangus says:

    aku tak tau ngape… mak aku suke ngat dia ni…. cantik katenye…. tak ker dia tau, anaknya ini lebih cun??? pelik aku hehe

    0
    0
  36. me says:

    wah, bestnye..DD cantik, pandai plak tu..
    emmm..best kat swak,aku dulu duk swak setahun, rasa macam nak tgl kat sana terus..baik2 org kat sna, soo welcoming…swak, nunggu kmk balit cnun lak, kmk lum puas gik makan mee kolok…sayau nuan swak:)

    0
    0
  37. unlisted_one says:

    Salam Bro Nara, 1st comment kat sini.

    Actually, this is a good come back for Diana. Lepas kontroversi teater Natrah tu. Ramai assume dia akan jatuh lepas tu sebab orang mula anggap dia ‘demand’. Hopefully tak la, this girl got talents!

    0
    0
  38. amy says:

    ala publisiti murahan. glamer dah merudum takder job

    eeiii tak geli ke masuk rumah iban ,naik sampan berbagai.aku tgk kat astro anthony bourdain tu pegi sana dorang selambadak je sembelih babi ,darah babi tu alir ke sungai.angkut babi naik sampan segala

    0
    0
  39. adam says:

    lawa, berbakat, bijak serta rajin menambah ilmu tentang hal masyarakat… lelaki mana la yg dapat nanti ni! adush! saham makin melangit tinggi. suara lemak merdu. maintain dd. maintain!!!!

    0
    0
  40. tahniah kepada DD sbb buat kerja2 sosial mcm ni :)

    0
    0
  41. azza says:

    Bagus la camni… At least dia boleh buktikan yg dia bukan demand sgt…

    0
    0
  42. Latia says:

    FYI, ini lah salah 1 strategi promosi dr segi mulut ke mulut..dia x kai media tp kai org2 yg dilawati tu..yg penting Niat kena ikhlas, apa pun yg dibuat dgn ikhlas, mmg akan dpt balasan..karma..always believe in it.

    0
    0
  43. Michelle Bajik says:

    Sbagai org Iban, i bangga dgn DD yg x sombong n boleh menerima kmi di Sarawak

    0
    0
  44. hhh says:

    weeehh..aku dah mula suka dia wehhh..muka dia nampak ikhlas weeeehhh…i love u lah DD!

    0
    0
  45. florence says:

    Tabik hormat kat DD..dlm keadaan yg agak tegang pasal mcm2 isu panas berkaitan ngan kaum & agama, DD berani tampilkan diri dlm kelompok org Iban..walaupun anak jati bandar tp melihat DD dlm gambar ni buat saya rasa terharu..saya x lh minat sgt ngan DD ni..tp kerana keprihatinan dia maka saya harus tabik hormat kat dia..bkn senang remaja cam dia blh membiasakan diri dgn suasana rumah panjang dan pergaulan..terima kasih DD..sesungguh nya DD akan di kenang sampai bila2 oleh org iban..murni jiwa mu…

    0
    0
  46. nuruni says:

    DD blh jd duta pelancongan Malaysia. She’ve been to rmh pjg. I’ve never been to a real rmh pjg although i’m a sarawakian. Rmh pjg dkt Kpg Budaya prnah laa.. Myb next time. I’m anticipating for DD’s next journey pics. Myb her next stop will b the beautiful state of Sabah (seriously, Sabah sgt best) or other interior parts of Swak , Bario Highlands myb? the place of the Kelabits. Go DD. Go.

    0
    0
  47. adonis says:

    Cute photos,

    0
    0
  48. lolita says:

    wonderful!! her face remind me to jessica alba in Sleeping Dictionary movie..im proud of u.

    0
    0
  49. ebiey lesly says:

    cantik lah D pakai pakaian tradisional iban….mesra lagi tu
    eeeee…best nya…..
    dekat pakan jae ke????bila pula nak pergi song????

    0
    0
  50. paula lala says:

    wow…..quiet beautiful….look nice….
    tq for coming to Srwk…..I like to be your friend if you don’t mine..

    0
    0
  51. ebiey lesly says:

    cantik lah D pakai pakaian tradisional iban….mesra lagi tu
    eeeee…best nya…..
    dekat pakan je ke????bila pula nak pergi song????

    0
    0
  52. you have got an amazing weblog here! would you wish to make some invite posts on my blog?

    0
    0
  53. I discovered your blog site on google and check a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading more from you later on!…

    0
    0
  54. girl from the land of hornbill says:

    lol DD..u look so gorgeous in ‘ngepan” (the traditional attire).. im an Iban girl from Sibu.. and, i used to live in rumah panjang since i was born..hopefully, you will come again to our place becoz sarawak getting more better..

    0
    0