Written by AbangNara | August 30th, 2012

Rupa-rupanya ada kisah di sebalik penyebaran gambar anak keempat Norish Karman, Haq Lutfie Alexander baru-baru ini. Berkata kepada Berita Harian, rupa-rupanya gambar tersebut disebarkan selepas si penyebar gagal mendapat wang ugutan daripada Norish Karman. Tak sangka pulak ada orang yang sanggup berbuat sedemikian. Kejam!!!

haq norish karman

Yang pasti, Abang Nara respek kepada peminat Norish Karman yang terus memberikan kata-kata perangsang dan semangat kepadanya ketika menghadapi situasi ini. Ini barulah peminat sejati. Kata Norish:-

Alhamdulillah peminat memberikan banyak kata perangsang kepada saya. Mereka memberitahu, akan terus menyayangi dan setia menyokong kerjaya seni saya. Saya membuat pendedahan itu pun bukan untuk membuka mahupun menutup sebarang cerita. Awalnya, selepas kelahiran Haq, saya memang terfikir bagaimana mahu memperkenalkan Haq kepada khalayak. Cara terbaik adalah dengan mengadakan sambutan ulang tahun pertamanya. Tetapi ada pihak yang terlebih dulu mendahului saya apabila menyebarkan gambar kami, kerana gagal mendapat wang ugutan.

Rupa-rupanya kat Malaysia ini sudah sampai tahap Hollywood jugak bab-bab buat ugutan ini. Kepada artis-artis lain, silalah berhati-hati di masa hadapan. Kang tak pasal-pasal turut jadi mangsa ugutan seperti Norish Karman. Apa pun semoga Norish terus tabah dan semakin bertambah kuat selepas dugaan ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

117 responses to Gambar Haq Disebar Kerana Gagal Dapat Wang Ugutan – Norish Karman

  1. anastasyea says:

    Memang tak patut betul orang yang sebarkan gambar tu .. =(

    0

    0
    • Anonymous says:

      sy pernah terbaca NK keluarkn kenyataan lebih kurang cmni.. ini lebih kurang aje la.. sy ingat tapi sedikit lupa. ‘ingat2 lupa’.

      “sy seorang wanita, anak & ibu. sy tak akan melakukan perkara yg tk sepatutnya”.

      memang betul 1 malaya tau hal rumahtangga NK ni. tapi sapa yg tak buat silap??? jd kita bersangka baik ajelh. mungkin dia dh kawin sebenarnya. berapa ramai artis yg kawin senyap2 & tau2 ada anak? kalau dia bersalah & berdosa sekalipun, Allah akan mengujinya dengan rasa kesal sepanjang hayat. dia dh berusaha menutup aibnya tapi seorang spesis dajjal yg membukanya. kita kena ingat, kita takkan melakukan kesilapan melainkan kita dalam kelalaian. kalau dia bersalah, kita pimpin dia, bimbing dia.. bukan jatuhkn hukuman dengan mencerca & mencaci. hanya yg di beri mandat boleh menjatuhkan hukuman. & biarlh Allah yg menghakiminya.

      0

      0
    • Selitone says:

      Penat juga lidah nak bersilat yer….

      Takperlah…. kalau benar…. bertaubatlah…

      Biarkanlah dia menjawab nanti… itu urusan dia dengan Maha Pencipta. Jagalah anak itu dengan baik baik dan penuhi ilmu agama dalam dirinya.

      Kita yang masih hidup ni, ambillah iktibar dan pedoman supaya kes seumpama ini tidak berlaku kepada anak dan saudara kita.

      0

      0
    • honey says:

      siapalah kita utk mengadili NK…kita manusia tidak pernah lepas dari membuat kesalahan…jgn dicaci, jgn dicerca & jgn dicemuh tp kita doakan agar NK di beri hidayah….doakan yg terbaik & bersangka baiklah….

      0

      0
    • lee says:

      ni pendapat aku.Ingat..PENDAPAT.untk difikirkan sejenak.Logikal akal aku berkata,kalau NK sudah kawen senyap2,mmg berdosa kita menghukumnya atau hentam dia.Mgkin soal kawen ni bg dia privasi.dia ada hak.Benar.TAPI dlm Islam da ajar baik2,kalau melibatkan perkahwinan,wajib disebarkan tak kira walau ada 30 org saja yg tahu,tujuan,mengelakkan fitnah.Dan benar,kasihan pada si bayi.yg turut terkena fitnah.ade sedikit kekeliruan pada kenyataan NK.aku pernah tgk kenyataan syarifah zarina yg dituduh khalwat sedangkan dia da kawen and ade anak 3.dia bermatian menunjukkan bukti,dia da kawen.kalau NK dipihak benar,knapa tak bgtau je ya sy da kawen.ok,mgkin org kata pasal AIB.jgn buka..benar..tapi kpd peminat NK pon,kalau seseorang buat silap,jgn mengiyakan perbuatan yg tetap salah..aku rasa,lebuh baik dia berterus terang je status dia and anak tu,kalau dia buat salah pon..kita manusia bole memaafkan,dan bertaubatlah ke jalan Allah..tapi jgn byk sngt kaitkan dgn UJian Allah.sebab yg baik itu semua dtg daripada Allah..tp satu pun statement takde ckp status anak dan siapa si ayah.yg sebar gmbar tu mmg da salah..tapi knapa benda ni jadi pon atas izin Allah jgk..so,fikir2kan..jalannya,terus terang dan bertaubat JIKA bersalah.~

      0

      0
      • aku says:

        maaf ya ni pendapat sy pulak.. Dlm hal ni apa ek salah si NK ni kat kita semua? Klu ngan saya rasa ya xde.. X taulah dgn org lain.. So nape NK nak kena minta maaf plak.. Dia x perlu jwb apa2 pun ngan manusia.. Semua yg kita buat jawab dgn Allah.. Klu dia bersalah pada Allah biarlah dia uruskan sendiri.. Nak solat taubat ke apa ke.. Tu urusan dia ngan Allah.. Kita org luar ni dh tau, dh tegur, sudahlah.. Leave her and family alone.. Kita pun ada family, klu salah sorg dlm family wat salah n masyarakat terus menghukum semua dlm family akan kena tempiasnya.. Dah dah la tu.. Enough is enough.. NOT HER FAN.. Kipassusahmatipunbukan…

        0

        0
  2. Anonymous says:

    sape bapaknyer sbenarnyer????

    0

    0
    • Anonymous says:

      persoalan yang belum terjawab. siapakah bapanya? nak tahu jugak asyik duk jawab ketentuan Allah je manjang. ingat. yang baik datangnya dari Allah.

      0

      0
    • cumil~ says:

      y atas dukung die tu haq eh? ade x mcm muke abg faradhiya? kan dulu nk ni becinta dgn abg faradhiya..

      0

      0
    • Anonymous says:

      jawapannya..biarlah rahsia..he..he..he…

      0

      0
    • budi says:

      kpd “Persoalan”
      mestilah kena jawab..agar tidak menimbulkan fitnah…kesian la budak tu nanti ..

      0

      0
      • pooh says:

        kalau NK x bgtau sape ayah anak tu, jgn salahkan org kalau bersangka yg x baik. normal la tu. cuba kalau nko yg single tetibe ada anak. pastu xnak bgtau sape bapaknye.. camana aku nak pcaya tu anak halal?
        sebb tu sunnah kalau berkahwin dihebah2kan.. jemput org dtg kenduri etc.. bertunang sunnahnya tidak dihebahkan.. ni dah terbalik… hai la org melayu…. ~

        0

        0
    • aku tau says:

      ppuan jalang ade bapak ker? kalo tu anak sah taraf dah tentu NK akn bgtau yg dier da kwen. bt ape dier nk org bt fitnah n pk yg bukan2 ttg dier n ank…anak dier mmg totally x berdosa.yg bdosa adalah org tua mereka..lg satu kalo x salah npe nk cover perut tu smpai ke bali?

      mmg urusan dier dgn tuhan,tpi kalo mati masih jgk manusia lain yg uruskan.so tu mmg urusan smua org la.kalo malaysia ade hukum hudud,mgkn kes mcm ni akan menyedarkan lg ramai pihak.

      0

      0
      • aku tak tau says:

        “mmg urusan dier dgn tuhan,tpi kalo mati masih jgk manusia lain yg uruskan.so tu mmg urusan smua org la.kalo malaysia ade hukum hudud,mgkn kes mcm ni akan menyedarkan lg ramai pihak”

        ALLAH ITU KAN MAHA PENGAMPUN, kenapa nak pertikai klu dia benar2 da insaf atas kesilapan dia yg lalu? Lagi 1, urusan jenazah itu kan adalah fardu kifayah means WAJIB di uruskan oleh umat manusia yg beragama ISLAM kalau x dibuat orang yg hidup tu berdosa. so xyah la cakap kalu mati masih jgak manusia lain yg kene uruskan sbb da bende tu mmg wajib. renung2kan lah dan selamat beramal

        0

        0
    • Insan Biasa. says:

      comelnya anak dia, mesti bapanya handsome.
      Walau bagaimana pun Norish aku tengok sayang anak2nya.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Rasanya investigative reporter mesti boleh tahu apa nama Mat Salleh Luqman Hakim tu. Orang kacukan selalunta ada nama Mat Sallehnya walau tidak official. Tapi nama budak tu Haq Lutfie dah cukup hint dah siapa bapaknya. Tapi kesian Bin Abdullah tu menunjukkan status kelahiran budak tu. Kalau bercerai masa pregnant pun masih akan berbinkan bapanya. Kalau bin Abdullah tu kalian maklumlah.

      0

      0
      • pizza says:

        Nanti budak tu masuk skolah, org akan tahu statusnya melalui birth certificate. Anak luar nikah takde bin or binti, ada nama dia jer kt ruangan paling atas. Ruangan bapa lak, tidak berkenaan. Kalau cikgu2 pandai simpan rahsia, selamat la. Kalau x, mmg makan hati budak tu kena taram dgn masyarakat yg tade sivik…

        0

        0
  3. aref rf says:

    lantok le..

    0

    0
  4. sayang salmah says:

    1st..kan dh kate..jgn tuduh NK sebarangan…

    0

    0
  5. erisaamieza says:

    what ever

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Tu la NK lenlaki nk buat pk dulu baik buruknye :P

    0

    0
  7. nini says:

    ank kecil yg tidak bersalah..sgt comel…

    0

    0
  8. cikgi says:

    yang dah jadi, memang tak boleh nak undur balik…..yg berdosa bukan si anak tapi ibu dan bapa… didiklah anak itu sebaiknya…. NK ubahlah gaya hidup anda.. anda bukan muda lagi…. jadilah contoh terbaik buat anak2…. jadikanlah iktibar.

    0

    0
  9. nelufark says:

    OPPA GANGNAM STYLE!!!~~
    TETIBE JE AKU NI KAN…
    TO KAK NORISH KARMAN, BERTABAHLAH…
    OPPA GANGNAM STYLE~~~ WAK WAK WAK WAK~~

    0

    0
  10. piz says:

    kite taktau cite sebenar. jgn la buat spekulasi die berzina.

    0

    0
  11. eja says:

    dh jadi mcm nie bru nk ingat tuhan..tggah berseronok xingat..apa2 pn semoga insaf!!

    0

    0
  12. BabySandra says:

    anggap sesuatu yg menimpa kita itu ada hikmahnya. jgn prsoalkan takdir dan jdkn ikhtibar di masa depan.

    0

    0
  13. hany says:

    sabar k NK..ALLAH lebih tahu segala sesuatu..insyaALLAH pasti ada jalan..

    0

    0
  14. nisha says:

    klau dah jdi mcm nie knape smua salahkan wanita….
    yg lelaki tu lpas tangan…..
    ini lah lelaki yg tak bertanggung jawab…..

    0

    0
  15. lulu says:

    artis malaysia skrg pun dh tahap hollywood sbb ada anak xde suami .. hehehe

    0

    0
  16. ape ape jerlah says:

    Tak paham lah .. kalu dah kawin ckp jer kt umum yg ko dah kawin. tk payah nak sembunyi2.. walaupun dah bgtau haq tuh anak ko..ape salahnya kalu umumkan sekali status ko samada, masih janda atau dah jadi isteri org so, org akan berhenti berckp.. Even laki ko (kalu aderlah) tk suka publisiti .. tk perlulah nk dedahkan sape laki ko tuh..just hebahkan pasal status ko udahler… tau tak, kalu ko masih nak sembunyikan benda2 tu sume akan timbul fitnah .. Ni masih nk bagi org ting tong…bertanya2.. taulah wartawan tuh mcm mana..kalu tk dpt korek citer, makin ligat ahh diaorg buat cerita.. pastu jgn plak nk slhkn org lain … salahkan diri sendri jer sbb tk berterus terang.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul tu. aku setuju dgn ko. Tiru mcm Zarina Zainuddin. Sampai hari ni sorang pun x tau siapa laki dia.

      0

      0
      • eeaa says:

        Zarina Zainuddin tu kawin dgn suami Rafidah Aziz, Menteri MITI dulu tu. Pernah bgtau kat public dulu. Even Rafidah Aziz pun admit dia bermadu dgn Zarina

        0

        0
    • Anonymous says:

      problem kat sini, manusia mcm ko tu yg suke fitnah. perlu ke ko nak fitnah2 org? NK plak kene susah payah nak nak jage ati org demi nak tutup mulut ko drpd rasa nak fitnah. mmg NK salah tp hak dia la nak bitau siapa suami dia, siapa bapak anak dia. sbb itu sume urusan dia dgn keluarga dia dan Allah.
      ko x payah jage tepi kain dia sibuk nak tau siape bapak baby tu bagai.

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku setuju pada 1st & 2nd komen…klu betul kawin cakap je la..cerita perkara sebenar…..tak timbul fitnah…..kesian kat anak tu….nnt mesti yang ada pertikaikan status budak tu…kesian dia…..yang lepas lepas la………

        0

        0
  17. lantakpilah says:

    doakan yg terbaik saje.

    0

    0
  18. Reena says:

    Begitu sekali semata-mata nak dpt duit cara haram..apadaa…

    0

    0
  19. noname says:

    tah ape2 tah…kna ugut la…ape la…cam x logik je…

    0

    0
  20. nuryn says:

    comel anak die kan…..

    0

    0
  21. takeiteasy says:

    NK emmm ni lg 1…kta nk umumkn sal Haq 2 tp salpa time mla2 dok pertikai gmba 2 bkn dia????x paham la artis zmn la ni…lbh2 lg artis M’sia
    tp btl ke dia kna ugut 2 mcm x leh caya jeeee???????
    klu btl dia nk tutup mulut org dr ckp hal buruk2 sal dia n nk stop tgn org dr menaip n menulis sal dia so better bgtau semua sapa bapa budak 2 habis settle…
    rakyat Malaysia da malas nak dngr story bodo n x masuk akal artis malaysia ni coz bnyk sgt gossip kalahkan orang hollywood n bla dah kuar gossip bru nk ckp sal allah n buat2 mcm diri 2 bagus sgt…emmmm

    0

    0
  22. Anon says:

    Xphm npe org nk tau sgt sape bapa anak tu.if NK reveal sape bapanya,pe faedah kite dpt?x lain x bkn,if public tau anak tu anak sah taraf,dorg yg b’tnya ni akn diam.tp if anak tu anak xsah taraf,dorg akn trus mengeji..pokok pangkalnya,ape niat utk tau sape bapa anak tu?kalo stakat nk mengeji,lupakan ja la..tu la namanya m’buka aib org..

    0

    0
  23. hamba Allah says:

    setahu saya, dalam islam, hal perkahwinan kita perlu sebarkan pada orang ramai untuk mengelak fitnah. dan kita tak perlu melakukan sesuatu perkara yang boleh mengundang fitnah, walaupun dia tak buat apa2 kesalahan.

    kalau dia dah kahwin dan taknak sebarkan siapa suaminya, just beritahu yang dia dah kahwin dan rahsiakan je lah siapa suaminya. supaya orang tak fikir anak tu anak luar nikah. kesian lah kat baby tu. walaupun dia takde buat salah, nanti orang fikir yang bukan2. mulut orang memang susah nak tutup. tapi kita boleh mengelak dari jadi bahan mulut orang.

    0

    0
    • hantu susu says:

      mcmana nak bgtau spe bapaknye sbb takde bpk, die saje lambat2 tunggu pak sanggup dlm masa terdekat ni muncul and then baru cakap, nilah bapak die yg sebenar pdhal baru nikah smlm…dah mcm kris dayanti, kalo hudud dah kene rejam org mcm ni…ape pon kebenaranya kita tak tau…

      0

      0
  24. hamba Allah says:

    setahu saya, dalam islam, perkahwinan perlu kita sebarkan kepada orang ramai bagi mengelakkan fitnah. dan kita perlu menghindarkan diri dari melakukan sesuatu yang boleh mendatangkan fitnah, walaupun kita tidak melakukan apa2 kesalahan.

    kalau betul dah kahwin dan taknak sebarkan identiti suami, just beritahu status sebenar dia saja dan rahsiakan je lah identiti suami tu. kesian kat baby tu. sebab orang fikir dia tu anak luar nikah. memang mulut orang kita tak boleh nak tutup. tapi kita boleh cuba mengelak dari jadi bahan mulut orang.

    0

    0
  25. lady says:

    rasanya ada dgr cite dia dah nikah secara senyap dgn abg faradhia, cuma dia tak hebohkan sebab dapat tentangan keluarga lelaki atas sebab-sebab tertentu so mereka bernikah secara rahsia, lagi pun NK kan janda beranak-3 lelaki tu bujang so lbh krg mcm tue lah citenya. Pakai otaklah sket dia nie artis sah2 ramai kenal walaupun tak top mane skrg so tak kan nak lahirkan anak haram suka2, tp klu btl pun itu mmg antara dia dgn Allah kita tak yah lah sebok nak hukum org sedangkan diri kita tak sempurna walaupun mungkin sekarang kita tak sampai tahap dia.

    0

    0
  26. zaza says:

    da xle nk ckp pe dh..sbb muke budak tu mmg sebijik abgnye farahdiya ala2 mat saleh cket..
    walau apepn budak tu xbrdosa/ salah..yg xbtonye mak n bf mak dy…
    smoga haQ tabah bila dewasa nt..

    0

    0
  27. yang perihatin says:

    “””Sorry lari topic- Just for gentle reminder. BE CAREFUL IF YOU RECEIVED THIS MESSAGE THROUGH YOUR EMAIL….!!!!!

    “Just hoping this email reaches you well, I’m sorry for this emergency but I just have to let you know my present predicament. I made an urgent trip to Madrid, Spain. Everything was fine until I was attacked on my way back to the hotel, I wasn’t hurt but I lost my money, bank cards, mobile phone and my bag in the course of this attack. I immediately contacted my bank in order to block my cards and also made a report at the nearest police station. I’ve been to the embassy and they are helping me with my documentation so i can fly out but I’m urgently in need of some money to pay for my hotel bills and my flight ticket home, will PAY BACK as soon as i get back home.
    Kindly let me know if you would be able to help me out so I can forward you the details required for a wire transfer. I will expect your response soon.”

    Thanks

    0

    0
    • yang teliti says:

      kalau dapat email macam ni and dah sah2 dari orang yang tak kenal, of course kita akan buat bodoh.. busuk2 je nak bagi duit dekat orang tak kenal buat apa.. sapa g bank in meh aku luku pala dia..

      hehehe btw thanks for the information.noted

      0

      0
  28. nama ku siapa says:

    Dah la..korg bace, diam2 sudah…xyh kutuk org….

    0

    0
  29. kembali says:

    NK dari dulu i minat u and think u lawa.
    Tapi lately ni i see u look aneh.
    i hope u maintain beauty yg dah dianugerahkan pada u.
    tak perlu yg tak natural.
    dan dalam u ingat Allah dan tabah, i hope u try to follow HIS WAYS.

    0

    0
  30. agro says:

    status perkahwinan kena jelas. islam bukan agama sorok-sorok.kalau nak sorok-sorok inilah akibatnya.merdeka!medeka!

    0

    0
  31. Tabitha says:

    Sya rasa memang anak abang Faradiya, NK shud bertobat lah dari sekarang… jaga Haq baik2 but have the feeling yg NK and luqman x hubungan lagi adui!

    0

    0
  32. gula says:

    Very bad example

    0

    0
  33. bCaiman says:

    Rambut Haq macam kerinting sikit. Hu2

    0

    0
  34. susi says:

    HUKUM BERZINA DLM HUDUD.. DISULA SAMPAI MATI OR SEBATKAN??!!
    TAKUTNYE!! CUBA BAYANGKAN KALAU NK KENA SULA!! siapa yg akan jaga anak2 NK kalau dia mati di sula?? bertaubatlah!!
    bersediakah anda jika hukum hudud di amalkan?!

    0

    0
    • Khunnie says:

      Dalam hudud takde hukuman sula….tgk dlm cite P.Ramlee ke?
      Rejam la dik oiii… Ko jgn nk paranoid sgt pasal hukum hudud…yg ko nk takot sgt pesal klau ko x buat salah???? Undang2 yg manusia buat pun ada yg kena hukuman mati…yg tu ko xtakot plak??????

      Klau ko xnk kena potong tangan, jgn mencuri..
      Klau xnk kena rejam..jgn berzina
      Klau ko xnk kena sebat..jgn berzina/jgn tuduh org berzina/jgn minum arak

      0

      0
  35. lawak la korang nih says:

    KALAU nak bagi lasan kita pun tak sempurna, jangan komen pasal NK, halllooooo, mana ade manusia yang sempurna ko habaq maiii. Kalau betul cakap lah yang betul, kalau salah bagitau yg salah. dah kawen bagitau la dah kawen, kami pun suka.
    Jangan kerana kau minat NK ko nak cover dia tak kira betul atau pun salah. Tah ape2 ntahhh.
    NK..janganlah dok kata peminat masih menyayangi saya, sayang peminat tak bawak ke mana pun, redha dan sayang ALLAH tu yang penting.
    huh…..

    0

    0
  36. sunset says:

    tapi nape anak NK berbin Abdullah??

    0

    0
    • Melah says:

      kat ner tau bin abdullah ek?? Ada kan bukti tuuu…ish tak baek tauuu klu tak nyata disebut2

      0

      0
      • Anonymous says:

        Tengoklah gambar budak tu. Kan gelang tangan pengenalan bayi kat hospital tu terang-terang cakap ‘bin Abdullah’?

        0

        0
  37. teka says:

    rasenyer memang anak abg faradhiya.. muke nak seiras, name pun lebih kurang.. abg faradhiya luqman & name penuh haq pun ade luqfi..

    0

    0
  38. bertaubatla makcik NK oiii…..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Pada saya, saya tak sokong aibnya yang dikorek2 orang tu. Biarlah antara dia dan Allah. Tapi yg buat saya geram jawapannya yang menyentuh soal agama. Tak kena gaya. Memang lah kalau kita tak tahu agama kita tak tahu nak ckp mcm ustaz & ustazah. Cumanya kalau tak tahu jgn cakap apa2 langsung drpd memberi komen yg menyakitkan hati orang2 yang mencintai agama. Saya sarankan kalau NK ni tak nak bagi tahu kebenaran, suka hatimu lah. Tapi tolonggggggg lah jgn lagi dok bagi komen sebut nama Allah itu ini yang tak kena tempatnya. Baca lah buku2 agama dulu sebelum buat komen yang macam tu. Sensitif.

    0

    0
  40. Nek Wan says:

    Tolonglah NK bertaubat…dulu nak kahwin ngan suami org siap bagi syarat ceraikan isteri pertama…sebab nak dapat title. Tak malu sgh artis ni, tgk camna dia cuba nak alihkan perhatian dgn wang ugutan pulak….kau ingat kita orang ni bangang ke? dah sah2 anak LN pastu nak buat mcm tak bersalah…
    Inilah yang sepatutnya ZED Zaidi kena pantau, artis camni tak boleh kluar TV biar dia rasa……hukuman Tuhan tu di akhirat, kita semua ni pun kenalah beri pengajaran juga…biar sedar dan ingat bila nak buat benda tak elok.- faham NK awak tu..bukanlah best sgt pun, blakon pun bukan BOX office pun, tak payah nak arrogant sgt!!

    Mana ZED ZAIDI ni, mana pak Menteri aku bengang bila Faizal bukak baju kena GAM tak boleh kuar TV…ni kalau mcm ni spai kuar anak HAQ diam je!!! tak adil pada artis lelaki….

    0

    0
  41. pemandu teksi says:

    kalau betul anak tu anak luar nikah, HK ni tak boleh didakwa ke malakukan persetubuhan haram hingga melahirkan anak ? Tuan Peguam syarie tolong bagi pandangan

    0

    0
  42. Laura Meccier says:

    Kalau malaysia melaksanakan Hudud, NK harus direjam dengan batu , tanpa hudud NK dengan muka tak malunya tayang anak hasil bersetubuhan haram dekat masyarakat..Lama-lama orang melayu akan beranggapan ” Oh,takpe!takpe! jom kita berjina jom, kalau ngandung pun takdehal! “… NK patutnya digam dan tak patut memunculkan diri di khalayak lagi..

    0

    0
  43. sipi says:

    hurm. kan ke dalam Islam ada suruh supaya menghebahkan perkahwinan utk mengelakkan fitnah? kenapa artis zaman skrg suka sorok status ea? cukup lar kalau bgtahu dah kahwin ke belum kalau tak mahu bgtahu siapa suami sekalipun. Bukan masalah hak sendiri ke utk bgtahu umum ke tak, tapi dalam Islam sendiri dah ada panduan kan? Supaya kita semua berbalik kepada agama Allah swt.

    0

    0
  44. chacha says:

    baca kt dlm paper, dia buleh buat statement mungkin dgn terjadinya perkara ini nama saya akan naik semula, mcm hareemmm statement. dulu start dgn KD, pastu merebak. cth yg sgt tidak baik.. pasni rakyat malaysia akan jd lebih terbuka, xkisah kalu sapa2 ada anak luar nikah, siap ada yg bela pulak tu.. dunia akhir zamannn bila maksiat berleluasa dan org anggap ianya perkara biasa.. astagfirullah halazim.

    0

    0
  45. Nur says:

    Senang je cite. Kalo dah kahwin hebahkan je. Kalo dah terlanjur, bawak2 bertaubat. NK ni dah besar panjang, dah tua, dah matang, dah penah kahwin, dah beranak pinak! Sepatutnya jadi contoh yg baik dekat anak2. Harap banyak bersabar. Biasa la, awak tu artis, mmg confirm bnyk mulut org duk ngata.

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Kita pun kena jaga anak dan keturunan kita jgn sampai mengaibkan keluarga. Jgn sedap mengata org. Esok2 kena kat anak cucu kita baru tau. Dah banyak terjadi.

    0

    0
  47. nak komen jugak lah says:

    Aku tengok muka budak tu mcm muka ex laki dia jer..tah2 dah rujuk balik kot, tp tknk heboh pasal dulu cerai kan kecoh semalaya bab tuntut harta bagai..

    0

    0
  48. cuba korang nengok muka anak dia yg sepasang tu sama maybe bapak diorang sama yg gemok tu lain sgt mesti bapak lain yg baby tu mesti dah laki lain eeee tah dah bape byk jantan si norish ni main kalo ko tu memang dasar sundal tetap hidup as sundalan kan

    0

    0
  49. haikal says:

    untuk makluman semua..sya dengan ini ingin memberitahu kepada anada semua bahawa saya la bapak kepada anak itu..mmg betul saya berkahwin ngan nk..bt mkluman semua saya yang menyuruh agar nk tidak menghebohkan kelahiran serta perkahwinan kami demi menjaga hati kedua2 belah pihak..saya akan buat sidang akhbar tidak lama lagi..jangan menghukum dan menuduh isteri serta anak saya itu..

    0

    0
  50. NK says:

    anak tu lambang cinta..soal kahwin no.2…i tk kisah dgn tohmahan org..biar tuhan yg hukum kesilapan i ..i akan bertobat..manusia kan sering buat silap..jgn kan artis..iman, ustaz, ustazah,bilal, alim ulama, pak haji dan lebai pun ada yg tersasar dan buat maksiat…

    0

    0
    • unknown says:

      Kalau ko sorang je kena hukuman, takpe.. tapi mcm kisah kaum lut, Allah turunkan bala kepada keseluruh umat kerana membiarkan kemungkaran berlaku.. sbb tu umat islam di suruh amal makruf nahi mungkar. kalu ko pikir anak tu lambang cinta, n kahwin no 2, apa beza ko dgn kucing yg beranak bersepah2 tu eh. dia pun beranak sbb lambang cinta, takyah nikah pun..

      0

      0
  51. NK says:

    heran kah artis buat silap?..pak lebai, pak imam, pak haji, ustaz dan ustazah buat silap tk heran pula?…

    0

    0
    • nyah speaker says:

      kalo org kg pak imam yg buat maksiat tu heran dan kecoh satu kg mana ko tau kan sebab ko jenis keras hati tak peduli hukum tuhan org kecoh sebab ko tu artis tu lah len kali kalo dah x nak org kecoh hal ko buat apa nk jadi artis baik ko jadi pelacur kat chow kitt je memang sah tempat tu tuhan laknat

      0

      0
  52. ibu mithali says:

    Memangla anak itu tak berdosa . Tapi kalau NK mempunyai anak yang tak sah taraf sepatut nya kita janganlah menyokong dia secara membuta tuli. Nanti ia akan menjadi trend dan ikutan untuk anak2 muda melahirkan anak yg tak sah taraf nya dan berbangga dengannya. Jangan la menjadikan negara kita seperti di hollywood-anak2 haram ada dimana2. Janganlah kita mengagung2kan benda2 macam ni. Rosak nanti umat islam di negara ini. Tapi kalau Haq betul2 ada bapa , saya mohon maaf …..

    0

    0
  53. public says:

    ok…
    1. aku xstuju ngan cra NK… KALO DH KAWIN, GTAU…
    2. pantang aku kalo org nk ngelak soal jwb, trus bg alasan “itu antara hang ngan allah”… aku sbg public berhak nk tau psl hal ang SBB KALO btul ang bzina, aku ADE hak nk hlg ank2 aku drpd tgk tv yg de mke ang… (aku mmg dh hlg ank2 aku tgk drama2 mlayu skrg ni… org puteh lg la…

    aku mlrg bkn pe… aku dh xtau nk jwb pe ble deme tanye ” mak, diorg islam kn? ngape diorg bleh pgng tgn? ngape diorg leh peluk2??

    kalo die tanye psl cite org puteh 2 reti la ku nk jwb… ” diorg bkn org islam”.

    kalo dh deme tanye bkenaan cite mlayu??? kat negara malaysia plak 2… pe cite…
    sila la komen sdri….

    0

    0
  54. siti merdeka says:

    pejabat agama kenapa dok diam ja takdak siasatan ka????
    kalau ada siasatan memang akan terbukti anak tu anak luar nikah ataupun tak..??

    0

    0
  55. bekas laki norwich karman says:

    tula..kan org dh tau sbb hape hang kene cerai..berdating pun gune kete haku..pdn muko

    0

    0
  56. anti-bangsat says:

    eleh..betina bangsat ni..ko xyah la nk propa..ko da menyundal mengemut sana sni..ko pndai la buat cite..lahanat nye ppuan

    pis yo

    0

    0
  57. lisa says:

    Betul tu. Zed Zaidi patut take note ya! Rase aku, si NK ni adalah warga Singapura. Tak tau lah aku klu dia dah dpt kerakyatan M’sia. Dan aku pun setuju jika Majlis Agama Islam investigate hal ni. Klu NK dah bernikah, alhamdullillah. Tapi jika tidak, dia telah menggalakkan trend yg tak sehat di kalangan anak2 muda kita.

    0

    0
  58. nor says:

    cuba fikir kenapa hukum walimatulurus adalah sunat muakkad (amat dituntut dalam islam) amt perlu lah diadakan bila seseorg kawin… bagi mengisytiharkan perkahwinan pasangan lelaki dan perempuan agar tidak timbul fitnah…kalau x announce u kawin n..ni la jadinya…so jgn nk salahkn org bila org mengata….NK bukan satu contoh yg baik untuk masyarakat…perkara yg macam ni perlu dibendung di kalangan artis yang buat sesuatu ikut sedap hati die je…sbb katanya “kubur masing2 weii” kalau macam tu nnti ko mati esok2,,ko mandikn n semayangkn mayat ko sendiri…cane..

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Selagi aku xtau sape bapak budak ni, selagi tu la aku pcaya si norish ni dah terbranak anak luar nikah. Kalu btul ko dh kawin, sila bgtau kpada umum. X pyh sorok2 dah psl anak ko dah terkeluar pun. Ko pun bkn hebat sgt yg nak sorok2 bagai laki ko kalau betul ko dah kawin. So, sudah2 la buat publisiti murahan psl anak-taktentu-status ko tu.

    0

    0
  60. ZED ZAIDI says:

    Zed Zaidi ni dia fobia ngan artis lelaki je kut…kalau artis ppuan kalau boleh nk tpang sekaki kut…smpai skrang tak dgr apa tindakan ke atas NK yg terlebih prasan dia ni voque sgt konon..ee NK gi brambus balik duk Singapore…jgn nak buat maksiat kat KL ni.

    Quote Zed Zaidi:
    takpe ypu jgn susah hati nati I tlg you, ngan syarat you tolglah I, dah lama I mimpikan you…ooooNK
    UNQOUTE:

    Kepala hotak lah presiden seniman konon, tolong artis beragama islam..jangan jadi duri dalam daging…berlakun2 juga, jangan spai terkeluar anak HAQ!

    0

    0
  61. MAK JEMAH says:

    tak sudah2 eh dia ni nak menegakkan benang yg dah loyot? kalau NK betul2 di pihak yg benar, buat apa trying so hard nak explain kan keadaan? dah la kau explain tu tak menjawab siapa bapa anak yg baru lahir tu. setahu aku dia dah lama cerai kan. kalau dh kawin, bagi tau je lah drpd org dok fitnah kau. nampak sangat taraf anak tu diragui. ayat come back kau nak bongkak je, memang tak tau takut langsung perempuan ni. makin tua, makin tak laku yer kak, i suggest you back off dan tak payah keluar tv dah. nak jadi motivator katanya? motivator utk apa eh? how NOT to abort and thought it’s the savest and hollier thing ke mcm mana?
    sikit2 nak cakap org framed dia. takde siapa nak frame kau lah MAKCIK, memang Tuhan nak tunjuk belang kau tu kat org ramai dgn bayar cash kat muka bumi ni. tolong malu sikit nak sebut2 nama Allah, nak salah kan takdir, terima qada dan qadar etc. nafsu binatang sendiri tak boleh kawal, bukan nak salah kan diri sendiri, nak jugak tu pointing fingers. eh sudah please.

    kalau dok sibuk jugak nak jawab soalan media sana sini, jawab soalan root ni: siapa bapak Haq tu. that’s all yg org ramai nak tau. tak payah lah nak konon2 bagi ayat kau lah perempuan yg selalu ditindas segala. meluat lah. org fikir logik je bila kau tak mampu provide jawapan. perempuan mcm kau tak layak di huznuzon kan, ayat kau semua bongkak.

    apasal si zed zaidi tu tak bising soal artis kertu ni? wahh masa bebudak neelopa dgn anzalna tu gaduh2, kau bukan main nak kluar segala statement, masa aaron ajis menang itu award kau pun bising soal artis singapore. sekarang ni artis singapore si NK ni kita dah ragu2 dgn sahsiah dia, why not kau gam kan je. buat lah sikit kerja kau zed zaidi kalau mula2 dulu kau bukan main excited bising kat aaron, why not to NK now? adekah kerja2 persatuan seniman tu tak merangkumi isu kelakuan artis yg dah season ni? aku meluat gila dgn perangai org malu tak sedar diri.

    0

    0
  62. pian says:

    bagi saya artis diatas adalah seorang yang bertanggungjawab dan kita sebagai peminat atau orang awam perlu menghormati pendirian beliau..tidak perlulah mempersoalkan status bayi tersebut dan siapa bapanya

    0

    0
  63. makjemah says:

    mak jemah kesian dgn baby comel tu,.. Nk, bertaubatlah… :-(

    0

    0
  64. makcik gersang says:

    tapi mmg betul la, ayat dia berlagak giler..kat melodi cakap ” kalau saya nak beranak pun itu rahim saya, saya nk tanam bunga pun itu pokok saya, bla bla bla…kalau saya nak menyundal pun itu smelly pussycat doll saya, saya punya pasal la! hehehe….

    0

    0
  65. Wanitaini says:

    Media please do not help NK to get the exposure about the unknown baby. kemon la, its look like uowlss support the zina (sorry to say). Nk pun tak perlulah nak belagak cakap pasal hal diri dia bagai.. awak tu hak Maha Pencipta tau. Think!!! Jangan jadi kufurr!!

    0

    0
  66. mycomment says:

    muka haq mcm mix je
    no comment if that kid is a bastard or what tp the moment NK bercerai disebabkan org ke3 aku dah lost respect kat dia. pompuan zaman skrg bermacm jenis

    0

    0
  67. ini makan die says:

    sah2 anak haram.. gaya pon da tau pompuan sundal..

    0

    0
  68. papagomol says:

    pompan mrahan..dasar sundel

    0

    0