Written by AbangNara | August 21st, 2012

Di hari ketiga bulan Syawal yang mulia ini, Norish Karman tampil menerusi Utusan Malaysia untuk membuat pengakuan tentang bayi di dalam gambar yang pernah tersebar suatu ketika dahulu. Menurut Norish, itu adalah anaknya yang diberi nama Muhammad Haq Lutfie Alexander. Haq telah dilahirkan pada 24 September 2011 di sebuah hospital swasta di Subang Jaya menerusi kaedah pembedahan.

anak norish karman

Norish Karman berkata:-

Awalnya saya runsing bagaimana hendak memberitahu tentang kelahiran Haq kepada peminat-peminat dan media. Rupanya inilah masanya di mana saya diberi peluang untuk tidak berselindung lagi. Sebelum saya menjadi sangat ‘sakit’ sebab rahsiakan kehadiran Haq, tetapi selepas ia tersebar di Internet, saya tiba-tiba jadi lega kerana tidak apa yang perlu disembunyikan lagi. Bagaimanapun cerita-cerita yang direka, ditokok dan tambah tanpa si penulis tahu apa di sebalik kelahiran itu membuatkan saya sedih.

anak norish karman
Menurut Norish, Haq adalah anak kandungnya. Kata Norish:-

Haq anak saya. Saya yang mengandungkannya selama lebih sembilan bulan dalam perut ini. Ini anak saya, hidup mati saya. Bagaimana ia boleh hadir, itu urusan antara saya, keluarga dan Allah kerana saya tidak mahu mengenang lagi perkara yang sudah lepas.

Diharap dengan penerangan secara jujur dan ikhlas daripada Norish Karman ini dapat memberikan kita semua penjelasan tentang kisahnya yang tersebar sebelum ini. Kepada Norish, tabahkan diri ketika membesarkan anak-anak anda. Semoga cepat-cepat bertemu jodoh dengan lelaki yang mampu menjaga mereka.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

211 responses to Norish Karman Akui Bayi Di Dalam Gambar Yang Tersebar Itu Anaknya

  1. Rooney says:

    Syabas Norish.

    Anak luar nikah atau anak halal sama sahaja di sisi tuhan.

    0

    0
    • nana says:

      saya bkn orang yg arif dalam hal2 agama, tapi saya terbaca ayat ni. mungkin ada yang lebih layak bagi penjelasan maksud ayat ini – Surah Al-Ahzab ayat 5.- Panggillah anak-anak angkat itu dengan ber”bin”kan kepada bapa-bapa mereka sendiri; cara itulah yang lebih adil di sisi Allah. Dalam pada itu, jika kamu tidak mengetahui bapa-bapa mereka, maka panggillah mereka sebagai saudara-saudara kamu yang seagama dan sebagai “maula-maula” kamu dan kamu pula tidak dikira berdosa dalam perkara yang kamu tersilap melakukannya, tetapi (yang dikira berdosa itu ialah perbuatan) yang disengajakan oleh hati kamu melakukannya dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (5)

      0

      0
      • ;) says:

        someone please explain..

        masa tu dia memang single ke?

        0

        0
      • no komen says:

        kata kuncinya disini adalah……B…E…..R…. Z…..I……..N………A !!!!!!!!!!!

        2

        0
      • Faizal Tahur Bukak Baju Kau Gam, Orang Berzina Kau Buat2 Lupa says:

        org yg sbuk ckp jgn bukak aib bagai..klu dh rse bnda ni mengaibkan..tkyh bukak blog ni..tkyh baca..tkyh komen..kannn besr pahala nya..klu ko dh baca..siap komen..makna nye ko pon sbuk nk th cte ni jgk kan. yg penting nya..nak tgk..IF cte ni btol..ape tindakan menteri penerangan komunikasi & kebudayaan? gam atau wat tk ksh.. jgn nt..jd cm wan norazlin lak…dh sah2 dia wat hal..tp bile nangis..ckp taubat..boleh berlakon blk..sama dgn kes awie rafael…tatu penuh..mula2 tk ngaku..dh kantoi, ckp taubat….soooooo ape tindakan kpd artis yg cmni? igt laa cket..ini malaysia…negara islam..ade adab2 nya….bkn HOLLYWOOD~

        1

        0
      • Kuman lwn Gajah says:

        Sokong 100% !!!!

        Isu Bersih 3.0, GLBT, maknyah, gay, lesbian….pencacai2 UMNO bising macam nak berperang. Kalau duduk berdua-duaan di taman, kena dakwa cekup ‘khalwat’ dengan pak2 imam. Kalau berzina sampai terkeluar anak, sudah terang lagi bersuluh macam ini… apa tindakan Jabatan Agama Islam, Pak Menteri2, Zed Zaidi, SENIMAN dan badan2 Syariah?

        Siasat jangan tak siasat!!!!! Bukankah lagi M’sia negara Islam?????

        0

        1
      • Penzina Harus DiHukum says:

        ***********BABY TAK SALAH, MAK BABY TU YG SALAH !!!!!*****************

        1

        0
      • Ismail Kerbau says:

        Biasa la manusia, waktu tengah sedap atas katil tak ingat tuhan, bila dah katoi satu Malaysia baru nak ingat Allah keluarlah statement “itu urusan saya dan tuhan”…

        *Meloyakkan*

        1

        0
      • Zarina Ann-Juling says:

        nextime, belilah kondom…ahaks!

        1

        0
      • Pas bodo says:

        Ni slah pas dgn pkr la ni. Pas tu cakap jak propa. Tp takdak sumbangan pun dalam menghapuskan maksiat. Pkr lagi la promote seks siap ada video. Pas main bini org. Pkr pun sama. Kaunseling 3 pagi di hotel. Puih. Pencacai pr yg bodo jak percaya.

        0

        1
      • Presiden Parti Untuk Kacukan Inggeris (PUKI) says:

        apa pulak kata SENIMAN & Zed Zaidi

        0

        0
      • Politik Itu Kotor says:

        ahli2 UMNO ada juga skandal seks..Rahim Thamby Chick dulu main ngan budak bawah umur, Khir Toyo ambik duit rakyat, Chua Soi Lek jadi presiden MCA sampai sekarang.

        Sudahlah, tiada parti maksum…semuanya sama, tolol!

        1

        0
      • Pantun Zina says:

        zina zina zina semuanya ikut nafsu belaka
        zina zina zina…semua nak ‘fun’ semata-mata
        zina zina zina, manusia sudah tak kenal erti pahala dan dosa
        zina zina zina, antara dunia, syurga dan neraka
        zina zina zina antara syahiton iblis merosak anak adam dan hawa.
        zina zina zina perosak masa depan anak muda.
        zina zina zina keluar anak melalui vagina
        zina zina zina yang rugi bukan jantan tapi si betina
        zina zina zina siapa ayah dia
        zina zina zina hanya memalukkan nama keluarga
        zina zina zina buang babyi merata-rata
        zina zina zina kenapa mengandung baru rasa malu pula
        zina zina zina, kenapa baru sekarang nak kenal erti dosa
        zina, zina zina, apa nak jadi dengan dunia
        zina zina zina apa nak jadi dengan artis Malaysia
        zina zina zina, nama siapa yg busuk akhirnya
        zina zina zina, mampuslah kau situ aku peduli apa
        zina zina zina, bukan aku yang bayar bil hospital dan bidan anda…..

        0

        0
      • Pondan Sepi says:

        TV3 tak nak suruh si Mazidul Buncit buat liputan ker???? Tak nak masuk rancangan 360???

        0

        0
      • Mak Ayam Sofia says:

        “Wanita Hari Ini” tv3 taknak buat ‘live coverage’ ke? Buat la..kan ini isu wanita sejati. Hantar helikopter…serang hendap hospital..baru naik rating kalah Akademi Fantasia waktu Mawi menang dulu. Baru dapat untung advertising. Lepas tu jemput la pakar2 psikoloji..kupas satu persatu kenapa wanita sekarang semakin rosak. Lepas tu jemput mekanik..cakap pasal kereta rosak pulak. Cara nak tukar minyak hitam ker, karburator ker? Kan best…isu ini!!!!!!!

        1

        0
      • Anonymous says:

        nana, motif kau meletakkan ayat tersebut tanpa penjelasan??? setiap manusia xkira la anak ape pun, semuanya sama di sisi Allah. yg membezakan mereka cuma amal ibadat. kita bukan Tuhan nak meltakkan darjat seseorg tu di atas atau di bawah.

        dan tahukan kamu, dosa berzina itu sesungguhnya akan diampunkan Allah swt jika mereka bertaubat.. tetapi dosa kamu2 di sini yg menhina, mencerca, memaki, mengumpat sesorg yg pernah melakukan dosa tidak sesekali akan diampunkan Allah sekiranya kamu tidak sempat memohon maaf dpd org yg kamu umpat sebelum kamu mati. betapa besarnya dosa kamu2 disini hanya Allah je yg tau. bertaubat la wahai manusia! sesungguhnya kamu lebih hina dr mereka yg berzina.

        1

        0
      • PAS=Jalan2 Ke Syurga says:

        Inilah akibat UMNO memerintah, lebih baik undi PAS langsung x de kes mcm ni di Kelantan. Hanya PAS mampu mengubah negara ini menjadi negara Islam

        0

        0
    • mak jemah says:

      satu je yg aku puji.. Ko ttp lahirkn anak tue..
      Jgn jd sesetngh org.. Dah buat satu dosa buat lg dosa kedua & ketiga.. Klu gugurkn kndungan x pe lah jugk, nie x buang baby tue.. Tue bkn mnusia tp setan.. Tak rasa kesian ker tgk zuriat sndiri kna gigit smut.. Sorry emo skit klu bab org buang baby nie..

      0

      0
      • senet says:

        Memg da taw tu ank die.tpxtaw daddynye,musykil.anak bin pak lah

        0

        0
      • nicky335 says:

        ape maksud u ‘ko ttp lahirkan anak tu’?

        0

        0
      • Ahli Pas says:

        Kalau betul2 anak luar nikah..Jabatan agama kena ambil tindakan..siasat!!!!
        Niat tak menghalalkan cara. Sebelum buat kenapa tak ingat..Tuhan?
        Apa beza bersekedudukkan, khalwat dan zina. Ada double standard kah dalam Islam dan JAWI????

        0

        1
      • Tipah Tak Tertipu says:

        jahilliah kau nyah. masaalahnya sini bukan salah bayi tu..masaalahnya mak si bayi tu. bodoh!

        0

        0
      • dah tentu neraka says:

        Membuka aib lwn zina. Kenapa mesti keluar persoalan ini?

        Agama jelas melarang kita untuk TIDAK menghampiri apatah lagi melakukan zina sehingga terhasil zuriat. Membunuh, berzina, menduakan Tuhan, etc adalah sebahagian contoh dosa2 besar. Kuman seberang laut nampak, gajah berak depan hidung kau buat2 tak tahu.

        Kenapa menyalahkan media dan komentar2? Kalau tak nak pekung dibuka, jangan buat, jangan jadi artis, pikir sebelum bertindak. Ingat neraka dan syurga.

        0

        0
      • Limau says:

        Perlu kah bayi tu dihukum? Come on la. Klau siasat pn, what do you get from it? @ahli pas. no words can describe your shallowness and ignorance.

        2

        0
      • Abby Kabadi says:

        PAS itu Syurga
        UMNO itu..Neraka

        0

        0
      • Anonymous says:

        dah tentu neraka, kau rasa kau dah tentu masuk syurga? jgn salahkan komentar2 konon. buka aib tetap salah, berzina pun salah. so ape beza dgn kau yg mencerca org berzina dgn org yg berzina itu sendiri sedangkan dosa nya sama besar? neraka juga tempat kau nnt

        0

        0
      • bdak mayonis says:

        knape nk mrah kan nyer spatutnya mrah ibunya bab dh tua tu ingat tuhan bkan nk brseronok jer kat dunia nie aq bkn nk mengutuk tapi ini realiti kalo nk BERZINA skali pon kahwin lah pas tu nk berzina pon bleh……>-<

        0

        0
      • misz nana says:

        Jabatan agama islam kena siasat. Kat penjara pun dah banyak kes pompuan lahirkan anak luar nikah, diambil tindakan.

        0

        0
    • bCaiman says:

      Memang sama di sisi Tuhan.. Tapi mereka berbeza hak2 tertentu. contohnya, nak luar nikah x berhak trima harta pusaka sebaliknya layak terima pemberian hadiah dari harta pusaka tu. Dan2 la kalau harta pusaka tu dibahagi secara hibah.. Ingatlah, anak luar nikah ni byk lelaki dari pompuan. Kalau lelaki lepas 7 keturunan baru bersih, pompuan pulak 3 keturunan je

      0

      1
      • akulah anon says:

        fatwa mana ko amek kata 7 3 keturunan baru bersih?

        1

        0
      • marie says:

        yang pasal pembahagian harta pusaka tu btol
        aku sokong…tp bab fakta 7 keturunan tuh n 3 kturanan tuh xpernah dgr sila sediakan fakta,dalil atau hadis sahih~~

        1

        0
      • bCaiman says:

        Xde hadis trtentu.. mungkin aku dgr org2 tua ckp kot, kiasan diorang mcm ‘jgn dok ats bntal nanti naik bisul’.

        Dan by logik, kturunan sbelah lelaki tu kan kuat.. Fikir2la knp anak luar nikah tu rmai lelaki..

        0

        1
      • Kak Nurkukumalasari says:

        Bagus la tu wahai Norish, agama dan moral dibelakangkan.

        Sedikit pun tiada perasaan malu dan takut dengan azab Allah. Yang kami nampak hanya ‘ego’….seperti mau menegakkan benang basah.

        Sudahlah..lakonan kau pun suam2 kuku. Duduk lah rumah, dekatkan diri ngan sejadah dan duduklah mengadap kiblat. Kau bukannya muda pun. Tak kemana pun dunia artis ni…

        0

        0
      • bCaiman says:

        Xde hadis trtentu.. mungkin aku dgr org2 tua ckp kot, kiasan diorang mcm ‘jgn dok ats bntal nanti naik bisul’.

        Dan by logik, kturunan sbelah lelaki tu kan kuat.. Fikir2la knp anak luar nikah tu rmai lelaki..

        Satu lagi, percantuman benih yang trhasil dari perzinaan selalunya tidak sempurna maka banyak anak2 luar nikah ni mempunyai gen2 penyakit, kurang akal serta mempunyai personaliti yang buruk

        0

        0
      • bCaiman says:

        Xde hadis trtentu.. mungkin aku dgr org2 tua ckp kot, kiasan diorang mcm ‘jgn dok ats bntal nanti naik bisul’. Aku nak tanya, tang mana yang naik bisul tu?

        Dan by logik, kturunan sbelah lelaki tu kan kuat.. Fikir2la knp anak luar nikah tu rmai lelaki..

        Satu lagi, percantuman benih yang trhasil dari perzinaan selalunya tidak sempurna maka banyak anak2 luar nikah ni mempunyai gen2 penyakit, kurang akal serta mempunyai personaliti yang buruk

        0

        0
      • bCaiman says:

        Sorry point aku brterabur dan sorry juga jika x mnjawab soalan. Satu yg pasti, orang brzina ni x bce bismillah pun time buat anak. Yang kahwin x bce bismillah tu nk wat cne, dah x sbr sgt kan rezeki halal depan mata. Org brzina ni x tenang, takut2, x bce bismillah..haa mudah la syaitan nak tumpang benih dia sekali. Jadi anak luar nikah yg lahir dari prcntuman benih yang dengan cra yg sangat keji tu akan alami byk komplikasi. Kalau boleh esok2 nak cri pasagan, carilah yg keturunan bukan luar nikah.. (Aku tak kata dan xlarang pun nak nikah dengan anak xsah taraf, trpulanglah kan lagi pun faktor agama tu paling penting)

        0

        0
      • nana says:

        bCaiman, memang berzina tu termasuk dlm dosa-dosa besar tapi percaya benda2 kurafat seperti yg awak kata tu (7 3 keturunan, duduk atas bantal) pun termasuk dalam dosa-dosa besar juga. SYIRIK tu namanya. and Allah tak ampunkan dosa syirik. berhati2lah bila nak percaya kepercayaan karut2 ni.

        kena tindakan atau tak biarlah pihak yg bertanggungjawab buat kerja diaorang. kalau diaorg tak buat, diaorang berjawablah kat sana nanti. yang kita2 orang awam ni seperti komen Hamba Allah; Sila muhasabah diri kite sendiri sebelum susah payah muhasabah diri org…
        **dosa orang yang meninggalkan solat juga seperti dosa orang yang berzina.

        0

        0
      • bCaiman says:

        Nana, sila baca komen saya betul2 :)

        0

        1
      • linda says:

        ayat tu tak sesuai dik…anak ni mmg di bin kan abdullah. apapun yg dia buat, hanya Allah yang tau..Allah maha pengampun. kalau dia wat dosa pun harapnya sudah taubat. kalau dia tak buat kita la pulak kena taubat sbb syak dia. anyway…norish ni macam sombong bila bercakap…macam semacam jer…

        0

        0
      • linda says:

        harta tu cuma untuk harta bapak jer, anak ni x leh di nasabkan pd bapak dia. Harta ibu, anak ni ada hak. by the way si ayah ni boleh jer bg kat anak ni seadilnya semasa dia hidup sbb dia yg bertanggjwb atas kelahiran si anak. bila dia mati tanpa wasiat barula faraid mcm pembahagian kat atas tu…anak tak salah. apapun norish buat, biarla Allah tentukan. karang tak pasal2 kita lak yg dapat saham….

        0

        0
      • Anonymous says:

        bcaiman skali lagi bg komen bodoh. anak sapa bcaiman ni? bodoh biol!!! 7keturunan atuk ko la yg x bersih2 sbb kebodohan ko ni!!!!

        ustaz azhar kata, berdosa besar sesorg yg bukan ulama mengeluarkan hukum yg mereka sendiri kurang pasti!!neraka la tempat ko bcaiman oii!! sama jgk dgn org berzina!

        1

        0
      • Anonymous says:

        muahahaha bcaiman bodoh kene bangkang dgn semua org!! tp x mengaku lagi dirinya bodoh!!!! muahahahahahahaah.. sudah2 la mengeluarkan fatwa2 sesat ko tu, ko ni pengikut ayah pin ke bawak ajaran sesat kat sini?? siap kata anak luar nikah tu kurang akal, gen2 penyakit, blablabla!! hoiiiiiiiiiiiiiiiii fakta mana ko amik ni bodoh? ke ko sbnrnya anak luar nikah sbb kata2 ko ni mcm org cacat akal jeeee!!!!!!

        1

        0
    • Hamba Allah says:

      Salam,

      kita semua tidak tahu pengakhiran kita sama ada baik atau buruk… doakan kite semua mendapat pengakhiran yg baik disisi Allah… yg bg komen semua ni pn dan bertahun hidup… dan konfemker x de dosa…? komfem ker anak kite semua nie bakal ulama? muhasabah la diri kite sendiri… dan doakan org lain untuk mendapat hidayah dr Allah… nk mengata org pn bkn diri tu bgs sgt… sbb yg mengata org tu dah tentu2 Allah marah… bimbing la diri kite sendiri supaya boleh ajak org ke jalan yg benar… bukan mencaci mereka…. Sila muhasabah diri kite sendiri sebelum susah payah muhasabah diri org….

      0

      0
    • Pikirlah Guna Otak Bahlol says:

      alahai, memang anak luar nikah atau halal sama disisi tuhan tapi si penzina dan pembuat dosa adakah sama dengan si anak ????

      0

      1
      • Anonymous says:

        penzina sama la dgn kau yg suka mengumpat dan menghina org lain atas dosa2 mereka yg lepas. neraka la tempt ko nnt.

        0

        0
    • bege says:

      lewat la isu ni di post…dh basi…

      1

      0
    • MemBesar says:

      Itu lebih penting.!

      0

      0
    • anakayam says:

      kalau betul la berzina..itu dosa die ngan allah tp bayi itu tetap tak bersalah & harus benarkn lahir tuk dipelihara menjadi soleh ke dunia sbgai umat muhammad…

      ok wat even NK ini berdosa tp die tak buang baby tuh & kasi kena gigit semut….itu lagi keji…kalau aku jupe mak bapak die mmg aku nk siku2 kepala mak bapak budak tuh….xde hati & perasaan langsung…

      0

      0
    • Roy says:

      Kalau nak sedap NK, main dengan saya, boleh tahan lama sebab saya pakai gambir serawak.Boleh buat macam-macam feshen.

      0

      0
  2. Hackers_1978 says:

    Nampaknya tak jadi samanlah yek…:p…Perkara yg lepas jgn dikenang…bertaubatlah, Sesungguhnya Allah itu maha pengampun…:)

    0

    0
  3. loqloq says:

    1st!

    0

    0
  4. meoihhh says:

    semua org dah tau ko mengandungkan dia 9 bulan dan ko yg melahirkan dia…ni namanya dah jelas tp bg penjelasan yg sama, tp yg xjelas tu ko xnk jelaskan. Podahhhhh…!!

    0

    0
    • Sibuk la ko says:

      Yg ko sibuk nak tau benda yg die cuba nak rahsiakan apekehal? Ko xde rahsia ke? Kalo org lain paksa ko buka rahsia ko, ko suka ke?

      Kira alhamdullilah la die mengaku darah daging dia…Dari mana die datang, ko jangan nak sibuk..

      0

      0
    • Sibuk la ko says:

      @Mat rock

      Eh ko ni…apekehal nak pggl aku tolol plak? Ko pggl org dgn nama bukan2 tu Islam sgt ke? Bukan Islam kata kite kene pggl org dgn nama yg baik..Bagi nama anak yg cantik2..Ko bljr agama smpi tahap mane?

      Aku xckp pun yg berzina tu xsalah disisi agama. Ce ko tunjuk sikit part mana ku ckp xsalah?Ku cume ckp alhamdulilah die mengaku itu anak die. Itu yg terbaik untuk die dgn anak die. Dari mane die dtg, itu urusan die. Biar die sendiri settle dgn anak die. Kang die cerita habis2 kat sini, 10 tahun lagi bila anak die baca, kan ke anak die yg malu?

      0

      0
  5. EMPATI says:

    kuatkan iman mu…sabar dgn mulut2 sekelilingmu ini…dosa pahala ditangan allah swt…

    0

    0
  6. selamat hari rayaaa... says:

    :: benda da nak jadi. yg penting jaga anak 2 elok2. dan jgn buat perkara yg dah terlanjur 2 ::

    0

    0
  7. sioh says:

    alhamdulillah sekurang-kurangnya dia x gugurkan kandungan itu…bertabah lah amin..

    0

    0
  8. pooh says:

    ya Allah.. anak luar nikah.. sapela bapak budak tu..
    nway, nko buat statement tu mcm ko dirogol je. padehal hang tu berzina. hang sedaq x tu puan Norish?
    bertaubat sebelum terlambat! astaghfirullahh

    0

    0
    • Rooney says:

      Aku ni, tak kisah pun kalau dapat anak luar nikah. Jaga dan bela je. Sama macam anak orang lain, tak ada bezanya.

      Kau ni, mana kau tahu dia rogol atau berzina? Kau tahu apa hukum membuat fitnah?

      Senang hati nak suruh orang bertaubat konon. Kau tu dah jumpa jalan yang lurus ke? HUH.

      0

      0
    • Booo says:

      Mana kau tahu dier dirogol or berzina? Kau ader kat situ ke time dier kena rogol or berzina? Aku rasa yg kena bertaubat is engkau….by asking all dis questions kau indirectly dah memfitnah dier…

      0

      0
    • Anonymous says:

      mana ko tau dia berzina?
      pk la positif. maybe dia ada nikah ke,
      tak pon betol kena rogol. ko apa tau?????

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        sape pulak yg rogol si norish ni? tk kesah lah sape yg merogol atau di rogol asal kn dia dh selamat melahir kn anak dia itu yg penting…ape2 pn Allah saje yg lebih mengetahui nye ….

        0

        0
    • Itu urusan dia&allah says:

      Org mcm pooh ni la kadang2 buat aku malu dgn org melayu..tak layak kita nak judge dia bila kita tak tahu hujung pangkal cerita sebenar.Dan Norish pon ada hak tak nak cerita apa sebenar berlaku.Benda tu kan sgt personal?Alhamdulillah la dia mengaku baby tu dia yang lahirkan dan anak dia.Yang lain kita tak payahlah nak korek2.Dia berani mengaku tu baguslah.Dosa dan pahala antara dia dan Allah swt.Siapa kita nak mencemuh dia?ish ish

      0

      0
    • Miera says:

      Kenapa ko sebok sngat nk tau sapa bapak budak tu ?? perlu ke dia bg tau kt kita ni sapa bapak budak tu ?? selama ni ko gak nk tau betul atau x anak tu anak dia skang dia dh ngaku anak tu anak dia so kira tutup citer laa kan nape lak nk tau sapa bapak budak tu plak ?? Kalau ko tau sapa bapak budak tu ko bleh buat apa jek ??

      0

      0
  9. zizi says:

    oowh..jadi ni kira anak luar nikah ke ?

    0

    0
  10. biarla says:

    dia x cakap pun ini anak luar nikah…korang jgn assume ini anak luar nikah…siapa bapak budak tu pn korang x perlu ambil tahu…bukan korang yg bg budak tu makan pn…jgn salah kata, jadi fitnah nnt, sendiri yg merana.norish dah kata itu antara dia dgn tuhan, siapa lah kita utk paksa2 dia?

    0

    0
    • Booo says:

      Aku sokong kau….tak ya lah sibuk2 nak tahu Saper Bapak baby too…if too much assumption nanti jadi dosa lak…just respect her decision….

      0

      0
    • marie says:

      ntah..mane th dy da kawen tp perkahwinan tu rahsia ker?
      who knows~~mungkin byk hati y perlu dijaga
      ambil ler pendekatan y positif xpyh nk haram or luar nikah ank org….
      unless bukti sah mmg ye…xpe la gak

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ntahnya diaorg ni. Sesedap rasa je bantai dia lahirkan anak luar nikah. Tuduh org berzina lg berdosa besar! Dia kahwin rahsia ke, mana kita tahu. Kalau anak luar nikah, tak adanya senang2 SDMC nak terima dia as patient dan tak semudah ni dia nak buat pengakuan kat media. Maybe masa berita ni kuar kat inet dulu dia belum bersedia nak buat pengakuan, tu pasal dia malas layan media. Dan kalau anak luar nikah pun, tak payahlah kita ni nak bukak aib org! Tak pasal2 dapat dosa free.

      0

      0
  11. tun says:

    Syabas Norish, kamu lebih mulia dari ibu yang membuang dan membunuh bayi mereka utk menutup malu kerana berzina.

    0

    0
  12. agirl says:

    what la. lain kali DENY DENY DENY. lepas ni ada lagi la plk artis2 melayu nak mengaku lahirkan anak luar nikah. igt ni Hollywood ke apa

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer dh tukar kaler says:

      dh bagos tu dia mengaku yg dia lahirkn anak luar nikah huh !!!!! pada yg dh beranak buang anak kt longkang ! humban anak yg baru di lahir kn dari atas flat pas tu tk mengaku tu anak dia lagi sial pompan yg semacam itu !!!

      0

      0
  13. Anonymous says:

    MasyaAllah sudah2la.beri judgment.. Norish x berkata lebih itu hak dia.. Hal peribadi dia..xsah la nk speculate..macam drama.. Ni real life.. X kesian kat norish..kesian la kat bb tu.. X mustahil dia baca tulisan2 dan cetusan2 minda korg ni suatu hari nanti..doakan saja kebaikan n keberkatan hidup bb Haq di dunia dan akhirat..insyaAllah

    0

    0
  14. boni kacak says:

    tak tau nak komen apa… yang penting, usah abaikan anak itu.. itu adalah anugerah daripada Yang Esa..

    0

    0
  15. siamang blink blink says:

    Ada Aku Kesah???Bukan Anak Aku Pun…Jadah!!!!!!!!!!

    0

    0
  16. Fitri Syawal says:

    Astaghfirullah…ampunkan dosaku Ya Allah. Di manakah hukum-Mu diletakkan oleh para pemegang amanah fatwa peringkat kebangsaan?

    Saya bukan menuduh Norish Karman berzina, mengandung dan melahirkan anak luar nikah…akan tetapi dia sendiri membuat pengakuan yang samar dan mendorong orang awam membuat spekulasi.

    Perkara ini jangan diambil ringan. Hukum Allah di dunia untuk perkara sebegini memang ada termaktub. Pihak yang bertanggungjawab memegang amanah perlu mengambil tindakan…bukan sekadar ‘forgive and forget’…

    Na’uzubillah…!

    0

    0
    • Audrey Hepburn says:

      Kau ingat nak jatuh hukum tu semudah ABC ke? Main tabuh je hukum dia. Kau ingat senang nak kumpul bukti apa semua? Even kalau laksanakan hukum hudud sekalipun kena ada segala saksi dan bukti. Tak payah nak kutuk pemegang amanah fatwa ke apa. menghukum tu memang senang nak cakap, nak melaksanakan bukannya macam main tibai je.

      0

      0
    • Be realistic says:

      What’s on earth she telling all this?
      From the beginning she keep deny & hiding this. Tapi sekarang dia bagi statement macam ni & expect peoples accepts & tak bertanya kan apa2 pada dia? Kenapa x perjelaskan why all this happen to keep the society stop talking about her & stop think negatively towards her? Its make me feel that she had something to hide & its a bad / sins or what so ever but people can’t blame me because empunya badan di atas menyorokkan sesuatu yg tidak baik. Jgn memperbodohkan masyarakat if you have done something wrong. In the beginning when I read story about her fast marriage and their divorces, I know there is not good about this celebrity. I don’t mean harsh but I just don’t adore & respect her. Sorry for that!

      0

      0
      • Oh my english says:

        You are such a busy body and your english is really bad.So many grammatical mistakes.Imagine if this(the may or may not being pregnant out of wedlock) happens to any of your family members and people around you keep wanting to know about it..what will your family do?It’s not up to you judge.People make mistakes but it’s up to God to forgive them and for us to judge and condemn them.She gave birth to the child and didn’t throw it away.Because of judgmental people like you, we have teenagers and women in Malaysia that choose to abort their babies or worse,give birth and throw them in a ditch or dumpster because they fear being condemn by the society than being scared of Allah.She might have already repented but your sins for badmouthing her,you have to ask forgiveness from her on your own.Think about that.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Orang judgemental macam kau ni lah one of the reasons kenapa ramai baby kena buang.

        Its not about forgive and forget. It is about second chances. And respect the innocent newborn. Kalau semorang macam kau ni yang refuse to look beyond the sins, memang lagi ramai la baby yang mati kena makan dengan semut.

        You dont know the truth, she did not confess to anything so just zip it.

        0

        0
      • Oh my english says:

        Dear be realistic,
        Your english is bad and full of grammatical errors.I am an english lecturer by the way.I am appalled on how judgmental you are towards Norish regarding this very personal matter.My mother,you never misses her prayers and all,said that Norish is brave for raising the baby instead of aborting it.People like you are the reason why in our country we have many teenage girls and women who choose to abort their baby or worse,throw them into the dumpster because they fear of being condemn by the society that we live in.The society that relish and loves it when people makes mistakes.It doesn’t matter right that she has chosen to make right something that she has done wrong in the past.Why do we need to judge her for that when we don’t know what is the real deal.What if this happen to any of your own family members and the people around you keep asking questions,do you dare to say anything?We should give her space instead of condemning her.

        0

        0
      • Oh my english says:

        My mother *who*

        0

        0
      • oh my english II says:

        Be Realistic ,

        first thing first…be realistic skit boleh tak? before ko nak condemn or judge dier tu…boleh tak English tu improve kasih kaw2 skit..paling tidak pun..minimise le grammar errors tu…dah jadi laen maksud tu tau tak..sakit mata nak bace.. :)

        0

        0
      • Q says:

        English broken habis ! cakap Bahasa Malaysia je boleh tak???

        0

        0
      • u realistic? says:

        she does not have to explain to you. she does not have to expect you to accept. she wants the best for her baby. who are you to judge?

        0

        0
      • OMO says:

        poor english. pls don’t use manglish. ada ke patut ‘direct translate’ je

        0

        0
      • Speechless says:

        Ramainya alim ulama yg suka bergosip kat sini..

        Dek kerana ilmu sejengkal dah mula pandai mengata, menpertikaikan, menjatuhkan huku, dan pelbagai lah…

        Ingat tuhan tu maha kuasa..dia nak putarkan balik bda ni kat krang bebila jer..
        About norish i taknak sentuh…allah swt maha mengetahui…
        Hukumnya tetap adil n saksama…
        Cuma aku ralat ngan korang yg hebat berbicara mengalahkan alim ulama…
        Wallahuallam…

        N please jgn gok suka politikan isu ..korang ni melayu yg hamba politik ..malulah wehhh..

        0

        0
      • Be Realistic says:

        Oops, haha.. Sy tahu English sy x bagus tp sekurang2nya sy ada inisiatif untuk belajar sendiri. Sy bukan mcm org lain yg ada duit utk belajar lebih lancar bahasa English, ikut kelas @ kursus, so sy belajar sendiri dgn bergantung pada kamus dgn perkataan sehari-hari yg sy dengar & nampak dr radio & translation dr televisyen. Ini la masalah kita, bila org belajar brcakap BI org sibuk condem sbb tu kebanyakan dr kita x berani langsung cakap dlm BI. Sedangkan pelancong dr luar negara faham n dorg galakkan kita bercakap biarpun broken english. Sy x malu dgn BI sy sbb setiap masa sy akan perbaikinya, thanks atas teguran anda yg prihatin. Jadi pada yg mengaku lecturer English tadi, sila mengajar anak murid anda sebaiknya agar mereka x jadi seperti sy, kurangkan bergosip di sini ya :D

        Okay mengenai isu Artis ni, maybe dia ada sebab tersendiri kenapa dia hendak berdiam diri so sy minta maaf pada yg terasa dgn komen sy sebelum ini jika ia menyentuh sensitiviti & perasaan anda. Sy manusia biasa, apa yg ditulis mengikut pada perasaan semata2 jadi minta maaf.

        Peace no war! :D

        0

        1
      • Be Realistic says:

        Oops, haha.. Sy tahu English sy x bagus tp sekurang2nya sy ada inisiatif untuk belajar sendiri. Sy bukan mcm org lain yg ada duit utk belajar lebih lancar bahasa English, ikut kelas @ kursus, so sy belajar sendiri dgn bergantung pada kamus dgn perkataan sehari-hari yg sy dengar & nampak dr radio & translation dr televisyen. Ini la masalah kita, bila org belajar brcakap BI org sibuk condem sbb tu kebanyakan dr kita x berani langsung cakap dlm BI. Sedangkan pelancong dr luar negara faham n dorg galakkan kita bercakap biarpun broken english. Sy x malu dgn BI sy sbb setiap masa sy akan perbaikinya, thanks atas teguran anda yg prihatin. Jadi pada yg mengaku lecturer English tadi, sila mengajar anak murid anda sebaiknya agar mereka x jadi seperti sy, kurangkan bergosip di sini ya :D

        Okay mengenai isu Artis ni, maybe dia ada sebab tersendiri kenapa dia hendak berdiam diri so sy minta maaf pada yg terasa dgn komen sy sebelum ini jika ia menyentuh sensitiviti & perasaan anda. Sy manusia biasa, apa yg ditulis mengikut pada perasaan semata2 jadi minta maaf.

        Peace no war! :D
        Jangan marah2 :)

        0

        1
      • mak ngah says:

        alamak…yang menegur BI be realistic pun banyak silap ya..

        0

        0
  17. me myself says:

    smoga jalan kebenaran ditemui..
    kepada yg lain,betulkn diri sndiri dulu
    sblm nk betulkn org lain..
    sesungguhnye Allah s.w.t itu Maha Pengampun..
    lg Maha Mengasihani..Wallahualam^^

    0

    0
  18. piah says:

    apa nak jadi dunia akhir zaman…yg berdosa pun dibela….padahal dr awal dia x nak mengaku itu gambar dia n baby…knp dia nak elak2 from the beginning?

    0

    0
    • bCaiman says:

      Maybe tu anak somebody.. Macam kes Ogy la, dia kan ada anak dengan Tengku Abdullah tu tapi dia sembunyikan. Abislah kalau orang tau dia ad anak kandung berbinkan Tengku Abdullah. Norish ni maybe nak sembunyikan, kalau org tau x pasal2 kna usir dek somebody tu..

      0

      0
      • Anonymous says:

        wahhhhhhhhhhhh buat fitnah lain plak… besarnya dosa ko bcaiman. klu x fitnah buka aib org pulak. isk isk isk… selamat bersukaria di neraka!!

        0

        0
    • lu says:

      itu antara dosa dia ngan tuhan … dosa kita pon x terpikul …

      0

      0
      • happy go lucky says:

        betulla tu hak die dgn Allah.. suke hati die nak wat ape, nak cakap ape kan.. cumanya puan norish tu artis. so mmg crita artis berlegar2 pasal famili, cara hidup dia, kehidupan sosial la lebey kurang. kalau puan norish tu bkn artis, aku x kesah pun nak amik tau.. pasal aku dulu mmg minat kat dia. n bila ada crita cmni, jd x bes bila die xmo share ngn masyarakat. so aku pun mcm dah jd x brpa minat dah nak amik tau pasal puan norish ni lps ni. xde hinanya manusia bila mengaku kesilapan.. lg aku respect ade la.. so xpela puan norish.. kalau xnak org amik tau crita puan, x payah jd artis/ selebriti la pasni. aman dunia

        0

        0
    • ana says:

      betol…dalam tv siap nafikan tu gambar dia n anak dia..siap bersumpah lagi tu bukan dia

      0

      0
    • piah hakim? says:

      sedangkan yang Maha Mengetahui, Maha Pencipta, Maha Mengasihani, menerima taubat hambaNYA
      bukan awak piah yang disuruh jadi hakim

      0

      0
  19. permysuri says:

    Mari kita bersangka baik, dan doakan yang baik2 sahaja untuk Norish dan anak-anaknya. May Allah swt forgive us, strengthen our iman and guide us to the right path, ameen.

    0

    0
  20. lynn says:

    dh la.. kta sepatutnya nasihat dia bkn menghentam atau mehina dia… itu urusan dia dgn Allah swt.. kita sepatutnya memimpin die ke jln yg benar…. moga2 dia insaf dan bertaubat..

    0

    0
  21. berprasangka baik lah semua, kerana itu akan menenangkan hati kita. kalau over thinking, boleh membawa kepada prasangka buruk. kalau kita menyuarakan prasangka buruk tu takut jadi fitnah pula. apa yang jadi, antara dia dan ALLAH. bersyukurlah kerana ALLAH itu Maha Pelindung dan telah melindungi dosa-dosa kita. ketahuilah juga bahawa ALLAH itu Maha Pengampun dan Maha Penyanyang. mungkin ini dugaan buat NK supaya dia bertaubat kerana ALLAH masih sayang. kita juga perlu buat benda yang sama, InshaALLAH. :)

    0

    0
  22. petualang says:

    cewah dah terberanak baru kluar tuhan , rasul, kitab akhirat apa semua
    bila semua letak tepi sekali kain baju gamaknya

    0

    0
    • Senang je ckp says:

      Wahh sedap je mulut kau.If jadi kat sape2 dlm family kau sendiri baru kau tau.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Hukum rejam sampai mati utk yg sudah berkahwin adalah jln terbaik sekiranya berzina. Mcm citer semerah padi

        0

        0
  23. marc says:

    semua nak yang dilahirkan adalah bersih, macam kain putih. ibubapa yang mencorakkannya…

    0

    0
  24. Guest says:

    Allah Maha Mengetahui sahabat2ku.
    Kita yang masih hidup jadikan ini sebagai pengajaran. Jaga maruah keluarga. Ingat keluarga.

    insyaAllah diberi hidayah pada NK untuk bertaubat.
    Dosa Pahala bukan kita tentukan. Semua urusan Allah SWT.

    1

    0
  25. aku says:

    anak xsalah..memang la hak harta warisan/ kawen (bg anak pompuan lain) sbb anak luar nikah xleh bin/binti ayah…
    tp anak luar nikah (yg baru lahir) sama je ngan bb lain di sisi Allah..xde tambah dosa pon sbb die luar nikah.yg salah, mak ayah..dosa pahala kira lepas baligh~~~
    xde bersih2 lps bape keturunan…karut jer sume tu.

    0

    0
  26. Emmmm says:

    Mungkin dia buat in vitro…

    0

    0
  27. takde name says:

    Bagi saya kalau benar dia berdosa, biarlah antara dia dan Allah..bukan nak menggalakkan fenomena anak luar taraf tapi setiap manusia tidak lari dari buat silap..mungkin dia dah melakukan kesilapan dan maybe dia dah bertaubat pada Allah.Yang penting dia menjaga anak itu dan die mengakui anak itu anak die..ade orang lain siap tak mengaku dan buang anak tu atau serahkan pada orang lain sebab nak jaga nama keluarga tanpa kesiankan anak tu yang tak dapat kasih sayang dari ibu dan bapa kandung..sebgai masyarakat kalau kita asyik nak menghina kesilapan orang lain tanpa beri ruang untuk seseorang betulkan kesilapan yang pernah dia lakukan, kita hanya akan memburukkan keadaan..Berilah sokongan moral padanya untuk membesarkan anak2 nya..tapi kesalahan yang die pernah lakukan, kita nasihatkan agar die taubat nasuha pada Allah.Sesungguhnya Allah Maha Pengampun..InsyaAllah

    0

    0
    • Anonymous says:

      akak setuju sgt dgn statement di atas ni. mmg kita manusia biasa tentunya lepas dari melalkukan kesilapan.cuma yang tak seronok nya kenapa NK terlampau ‘daring’ dan ‘selamba’ menayang2 baby nya apa sebenarnya yg NK cuba nak buktikan? adakah NK bangga membuat dosa. .bukan kah lebih baik di sorok sahaja daripada mendtgkan fitnah. bimbang nanti jadi contoh yg tak elok utk anak2 NK sendiri . ingatlah malu itu tanda beriman. semoga Tuhan memberi petinjuk kpd NK

      0

      0
  28. ikhlas says:

    rasenye tiada salahnye kalau NK beritahu cerita yg sebenarnye….lebih lame dirahsiakan lebih byk la spekulasi dan fitnah yg disebarkn…bkn la brtujuan utk memuaskn hati semua org or mensahihkn spekulasi org ramai…tapi ia boleh melindungi maruah diri dan anak tersebut…dgn menyembunyikn cerita sebenar tdk akan dpt menutup mulut org dan dlm jangka mase yg pnjang akan membebankn anak tersebut….jika spekulasi org ramai benar sekalipun, masyarakat akan lebih hormat kpd NK jika mnceritakn hal sebenar kerana sdikit sebnyak ia akan mmberikan pengajaran kpd org lain…anak itu tdk brdosa..dan tdk ade yg sempurna di dunia ini melainkn Allah S.W.T…tdk mnjadi satu dosa jika kta mengaku keslahan yg prnah dilakukan….dan jika ia bkn la stu keslahan, maka elokla disebarkn cerita sebenar….tapi itu adlah hak masing2…yg lain pula seharusnye lebih memahami dan sedar kedudukan kta di dunia ini…

    0

    0
  29. emmm says:

    Memg ankPak lah pn
    .bpe xtaw cpe.musykil

    0

    0
  30. Business says:

    Bagi mengelak fitnah..hebahkan lah perkahwinan anda..(jika kahwin)..kesian baby tu nnt..

    0

    0
  31. JH says:

    manusia senang sgt nak jatuhkan hukuman, mana kau tau anak tu anak hasil zina? ni la kalau sentiasa pk org lain ni teruk

    0

    0
  32. baby norish says:

    haram tetap haram. niat tak pernah menghalalkan cara. dengan taubat dan minta keampunan dari Allah saje dpt menghapuskan dosa. siapa bapak baby tu, biar dia je yg tahu. sama ada rogol, zina atau nikah, hnya Allah yg tahu.. sesungguhnya, neraka itu wujud, syurga itu wujud, hidup di barzakh itu benar, dan balasan di akhirat juga benar.. wallahualam..

    0

    0
  33. Hamba Allah says:

    Agak menakutkan ble baca komen2 kat cni. Xkisahkan anak luar @ dlm nikah, itu antara dia ngan Allah, yg kite ni jgnlah memuji2 atau menyokong tindakannya tu, seolah2 apa yg dia buat tidak bersalah langsung (kalau betul dia melahirlan diluar nikah). Salah tetap salah, berpada2lah bila memberi komen, takut nanti lama2 akan menjadi satu kebiasaan yg diterima masyarakat jika melahirkan anak tidak berbapa.

    0

    0
    • bCaiman says:

      Yang pasti, janganlah sesekali mendekati zina apatah lagi merestui apa yang penzina tu buat. Kita xyah ckp banyak pasal dia kawin senyap2 ke, kna rogol ke, paksarela sukarela ke.. Jika dia benar dia tak perlu takut, jika dia salah pun dia masih brpeluang kmbali ke jalan yg benar.

      0

      0
      • bcaiman bodoh takde tahap! says:

        jgn sesekali mengeluarkan hukum yg palsu, jgn sesekali mengumpat atau mencaci org, sbb dosanya lebih teruk dari berzina.

        0

        0
    • Anonymous says:

      betol2 aku sokong sangat Hamba Allah…ada segelintir daripada manusia kat cni da macam anggap anak luar nikah ni perkara biasa..walhal 20 tahun lalu kalau ada kes macam ni keluarga malu smpai sanggup mati daripada mendengar kutukan..
      sekarang aku tengok mereka seolah-olah menganggap perkara ini biasa..boleh plak console si NK..
      NK ni da tua da kot..she should know apa yg baik dan buruk…kalau ikut hukum hudud da lama kena rejam sampai mati ni…
      satu hal lagi yang ko publish cerita & bagitau nama anak kau bagai ni apa kes?? x pasal2 1 malaysia tau nama budak ni…surely one day it will effect this child’s life…cth: eh kalau ikut name ni macam nama anak luar nikah NK KAN??

      0

      0
  34. ye ke??? says:

    Korang nie sembang dasyat. Panjang lebar… semua nak komen. hujah dasyat2. zinalah anak luar nikah la Korang cakap2 nie ntah2 NK tu dah nikah. amacam? tak pasal2 buat dosa sebakul dua. pikir2 kan lah. pikir sebelum cakap der….

    0

    0
  35. Mufti Pahangs says:

    Join Pas, buat roadshow sama itu Abby, OK jer…..

    0

    0
  36. dipetikdariWARISdidalamsebuahblog says:

    “Salah sorang sahabat Rasulullah juga ada yang menanam anaknya hidup-hidup di zaman jahilliyah.

    Bila sudah bertaubat dan Allah terima taubat itu maka insya-Allah… ahli syurga.

    Orang ramai hanya boleh bercakap dan mengata tapi kadangkala dosa diri sendiri tak berapa perasan.

    Kita sama-sama doakan agar wanita ini bertaubat dan berhijrah.”

    0

    0
  37. poyo says:

    sbb tu Rasulullah suruh sebarkan perkahwinan…
    nak elakkan fitnah mcm ni la…

    0

    0
  38. peace norish says:

    norish, may u find peace.
    leave the limelight.
    bring up the children well.
    may baby Haq be a torchbearer of Truth.

    to others: dont talk about things u have no knowledge of.
    dont speculate. dont insist on knowing other people’s secrets.
    you too have secrets that you dont want others to know.

    0

    0
  39. Anonymous says:

    kesian baby tu…bila dia dah besar then dia baca hal ni mesti dia sedih..

    0

    0
  40. red says:

    Mgkn Norish pernah kawen..kita mana tahu kan..mgkn silapnya Norish tak sebarkan perkahwinannya. ..

    anak luar nikah x salah, x berdosa…sama sahaja di sisi Tuhan. pembahagian harta tu semua undang2 di buat oleh manusia..hm…abang sy ada sorang anak angkat..diambilnya kerana maknya x nak kan anak tu..terlanjur dengan boyfren..bila da ngandung laki tu lari…so, abang aku ambil. saya tengok ok jer pun..x de la juga nak sakit2..cerdik pun iye juga..akhlak pun ok juga..siapa kita nak menghukum anak luar nikah dengan mengatakan mereka mgkn akan begitu begini..Tuhan dah menjadikan mereka..maka semuanya adalah urusan Tuhan…jika kena dengan didikan dan asuhan, maka baiklah jadinya..jika salah didikannya, maka pincanglah mereka…

    0

    0
  41. oh my englush says:

    Kesilapan tlh dilakukan..tpi x bererti seseorang itu tiada punya
    Jln kembali. Selagi dia mencari taubat…jln kembali sentiasa
    Terbuka kepadanya. Allah itu maha pemurah dan penyayang. Hanya
    Manusia jugalah yg bukan saja kikir kepada hartanya tetapi juga dengan
    Sifat penyayang dan kemaafannya…jgnlah kerana mulut kita kehidupan
    Org lain tambah binasa. Ucapkanlah kta2 yg mendekatkan jiwa yg rosak
    Kepada kebaikan..bukan dengan caci dan hina. Ingatlah..yg kita hina2 itu
    Barsngkali bakal menjadi ujian buat kita pula di masa hadapan..

    0

    0
    • yang benar says:

      ya inilah yg Haq.
      yg benar.
      kita semua tak tahu perjalanan kita dan anak cucu kita bagaimana.
      berilah kemudahan kepada yg ingin cari jalan keredhaan, jalan keampunan.
      berikan mereka cinta
      jangan fikir, i am holier than you.

      0

      0
  42. diana says:

    ape ke sial nye di NK nie? awal2 ari tue… kan men deny, allah maha mgehtahui laaa, saya dfitnah laa apa laaa, kalu daa wat salah tue, mngaku jeee laaa… lagi ko deny lagi org marah, daa skang nape ttiba tbukak laks ati nak mngaku? jgn mgunakan agama kalu diri sendiri x tahu apa itu agama, mmg allah tidak penah mnilai atau judge setiap umatnya, tapi itu bukan lah tiket tuk ko nak persenda2kan agama, dgn bsumpah laa bjanji laaa, berbohong dan sebagainya… sape2 yg nak back up si NK nie hak koang kowt, even sape2 nak kecam comment aku nie pon aku x kisah, at least im being honest rather than nak cakap pusing2… aku paling pantang org dlm dunia nie ckp pusing2… ko cakap sekali pusing2 sampi mati aku x caya cakap ko…

    0

    0
    • bella says:

      aku xrase yg norish amik kisah kot ttg ape yg ko pikir pasal die sebb die xkenal ko pun. jadi, xyah nak bagi komen perasan bagus sgt ye. zzzz

      0

      0
  43. dian says:

    msh ingat lagi gosip dulu kan,,, lepas dia bpisah dgn exhusband dia bcinta dgn abang penyanyi Faradiya… jd anak dia ni kita tak tahu anak siapa….

    0

    0
  44. jaja says:

    ni anak buah farahdhiya ni….kikiki

    0

    0
  45. Anak Jantan says:

    sekurang2nya dia ni mengaku yg anak tu anak dia….pasal dah tersebar gambar dia dengan bayi tu kat hospital…..tak macam si al-juburi tu tak nak mengaku menyondol chinadoll walaupun terang2 gambar siap dengan video lagi…itu pun nak kata orang buat fitnah…..nak kata salah orang tu orang ni…..suruh bersumpah tak nak…….hahahaha…….kesian pencacai kencing rakyat ni…..merosakakan akhlak dan negara je la…..

    0

    0
  46. Anak Jantan says:

    sekurang2nya dia ni mengaku itu anak dia…pasal dah tersebar gambar dia dengan bayi tu kat hospital…….tak macam si al-juburi tu tak nak mengaku walaupun dah nyata terbukti gambar beserta video lagi menyondol chinadoll….itu pun kata orang buat fitnah……..tak kan la orang tak tahu siapa tu……hahahaha…….kesian pengikut Perosak Rakyat ni….kena kencing je hari2 dengan mat juboq ni…….

    0

    0
  47. kak julie says:

    semuanua salah…. UMNGOK!

    0

    0
  48. misz ryna says:

    Bgus sbb die mengaku. Harap lpas ni bertaubat. X guna ada keberanian utk mengaku je tp x menginsafi dosa2 yg telah kite lakukn. Klo itu yg sudah tertulis dlm takdir hidup die sape la kite utk menidakknnye..sape2 yg islam tu msti pecaye setiap ape yg belaku tu pasti ade hikmahnye.insafla n ingat la..prevention is better then cure..ikut hati mati..ikut rasa binasa..ikut la iman insyaallah bahagia dunia akhirat..

    0

    0
  49. baby102 says:

    From the beginning x pernah rasa dia lahirkan anak luar nikah, yg aku rasa maybe dia kawin dgn some vvip sebagai isteri ke 2 & terpaksa rahsiakan their marriage.

    0

    0
    • yatie says:

      aku pun rasa macam tu. rasa dia mesti nikah dgn somebody yg vvip and mmg kena rahsiakan.. and maybe jugak skarang dah cerai dah pun, sbb tu dia kata bende lepas xnak kenang..

      walau apa pun, KALAU lah anak tu luar nikah sekali pun, dan kalau lah dia berzina sekalipun, kalau dia dah bertaubat nasuha, taraf dia jauh lebih baik dari kita semua yer.. sudah2lah tu mengata yg buruk2..

      0

      0
  50. ovserver says:

    Whatever…!!!!

    0

    0
  51. M nasir says:

    pengomen kat sini semua bodoh!!!

    0

    0
  52. baby102 says:

    From the beginning tak pernah terfikir dia lahirkan anak luar nikah. Aku rasa maybe dia ni dah kahwin dgn vvip dan menjadi isteri kedua and terpaksa rahsiankan perkahwinan.

    0

    0
  53. Leela says:

    jangan terus serkap jrg tuduh zina. Berdosa besar!! Barangkali dia nikah senyap2 dan dah bercerai…ataupun kena rahsiakan sang suami yg brgkali byk isteri?? Cukup dgn tuduhan tanpa bukti…!

    0

    0
  54. ZZ says:

    As salam…setiap manusia melakukan kesilapan. Jangan cepat mentafsir dan mengatakan itu dan ini kerana jika suatu hari Allah swt berkehendak kan perkara itu terjadi pula atas diri kita maka akan terjadi la jua.

    Beringat apabila menulis dan berkata-kata. Jadikan ianya sebagai satu tauladan. Dan berhenti lah mencerca antara satu sama lain.

    Selamat Hari Raya ..

    0

    0
  55. nana tanjung says:

    jangan di hina anak-anak luar nikah atau tidak sah taraf itu. dorang tak bersalah, tatapi yang bersalah adalah ibu bapa mereka. tak rasa kesian ke tengok anak-anak kecil tu dihina disebabkan oleh kesalahan ibu bapa dorang? bukan budak-budak tu diminta dilahirkan dari benih yang macam tu. come on la, tukar la pemikiran korang semua tentang anak-anak luar nikah. they deserves to live macam kanak-kanak lain.

    0

    0
  56. nonono says:

    semalam masa terbaca kisah NK dalam paper. saya terkedu. bukannya apa… dia telah melakukan dosa besar, ambik gambar tak menutup aurut (at least to show how insaf she is) & at the same time, bagi nasihat cara nak menenangkan diri dengan membaca Quran etc… something is wrong somewhere. ironic betul. tak tau la salah NK ke ataupun salah media. think of the message being sent out to the younger generation…. scary…

    0

    0
  57. Pak Mael says:

    Bini Datuk K dah mengandung ke belum ni?

    0

    0
  58. Noni says:

    Jika saya di tempat Kak Norish, saya tak kan tampil untuk memberitahu umum tentang bayi itu. Cukup Allah, keluarga dan orang yang terdekat dengan Kak Norish sahaja yang tahu. Even dia tampil memberitahu pekara yang sebenar, masyarakat tetap akan mengutuk dan menghina diri nya. So what’s the point of telling everyone about this? Ada ke mereka akan membantu atau simpati dengan nasib Kakak? But i’m proud of Kak Norish, dia tetap mmbesar kan anak itu.. tidak seperti setengah manusia di luar, yang tahu buat anak lepas tu tahu buang anak. Itu lagi berdosa besar. Pesanan saye buat Kak Norish, people yang hina atau keji Kakak, suatu hari akan terkena batang hidung sendiri. Mereka boleh beri mcm2 comment yg negative but if one day it happen to them of family then they will know.

    0

    0
    • best for baby says:

      saya rasa dia buat ini untuk kebaikan baby, agar baby tahu dia tidak dinafikan. tak perlu untuk memuaskan hati masyarakat.

      0

      0
  59. anti-bersih says:

    mcm mane korg blh yakin yg die dah berzina?

    masing2 bercakap ikut sedap jari menaip aje.. ntah2 die dh bernikah tp jodoh x pjg bercerai sebaik shj si NK bersalin ke, kita tau ke?

    yg sebuk mengata kata die ni berzina ni, korg de bukti kukuh ke? tau x pe hukumnya memfitnah org x tentu pasal..? BAGI BUKTILAH KATA DIE BERZINA, jgn ikut sedap nak kata mcm2.. pe daaa… pemikiran masing2 (yg mengata) ni lebih dasyat dari msykt zaman kuno..

    0

    0
  60. Lyzza says:

    Dah2 laa tu..tk payah sibuk2 psl org lain

    0

    0
  61. Anonymous says:

    AKU TENGOK MUKA BABY TU MCM ABG FARAHDYIAH SI TENGKUK BERBULU?
    SYUKUR NORISH KO TAK BUANG BAYI TU,
    KALO TIDAK BERTIMPA2 MUSIBAH DAN DOSA?

    0

    0
  62. ...plastik dlm botol says:

    alangkah baiknya kalo statement tu kasi tambah lagi..”iya saya bertaubat x kn melakukan perkara yg terkutuk” … drp rahsia2 bikin org buat spekulasi

    0

    0
  63. yuyu_nurjuma says:

    Alhamdulillah…sekurg2nya dia x buang bayi tu mcm setengah org,dia bertanggujwp..mmg la ape yg dia wat tu 1 dosa,ZINA tp dia x menambah lg dosa dgn menbunuh..
    kesian gak norish,x mgaku salah da mgaku kena hentam la..
    aku akui agak susah masyrakat di lua sana nak fhm kdaan kami,ak sdiri pun spt norish..tp aku x nak tambah dosa aku dgn mbunuh..aku nak didik anak aku dgn sebaik2nya..tidak semua anak lua nikah tu buruk perangai dia,itu silap kami,jgn hina anak kami yg x tahu apa2…
    pd si bapa bayi ini,buka lah mata..x rasa syg ke tgk baby ni..

    0

    0
    • lisa says:

      sedihnya…sebab saya pun pernah merasa. Ya Allah, manusia hanya tahu menghukum tapi sampai bila? Masing2 ada keluarga, ada anak perempuan. Sedih…saya tahu dosa saya… tapi tak berhak kah mereka yang berdosa seperti saya ini diberi peluang untuk berubah. Saya si ibu yang sanggup memperjuangkan maruah anak saya one day nanti if ada orang yang memperkotak katikkan dye.

      0

      0
  64. […] Di hari ketiga bulan Syawal yang mulia ini, Norish Karman tampil menerusi Utusan Malaysia untuk membuat pengakuan tentang bayi di dalam gambar yang pernah tersebar suatu ketika dahulu. Menurut Norish, itu adalah anaknya yang diberi nama Muhammad Haq Lutfie Alexander. … Continue reading → […]

    0

    0
  65. who cares says:

    kalau dah kawen tu hebah2 kanlah…walaupun isteri ke2/isteri pada vvip ke
    kalau dah cerai(ms mengandung tu)…mengaku jelaaa
    kalau dah terrrrrrrrrrlajak tu..taubatlah
    kalau dah terrrrrrrrrkantoi menipu..mintak maaf je la

    0

    0
  66. Lacely Liyana says:

    jangan lah kita ni sibuk menghukum, menghina, mencerca, dan mengeji dia kalau dia berzina.. kita tak tahu mungkin satu hari nanti dia bertaubat dan Allah terima taubat dia…
    belum tentu lagi di penghujung hayat nanti kita lebih baik dari dia..
    dan hidup ni pun panjang lagi, korang pasti ke korang kutuk2 orang berzina ni, satu hari nanti korang xkan berzina? boleh confirm ke kalau Allah nak uji kita?

    0

    0
  67. zbm says:

    maknanya betullah tuduhan bekas suami NK dlu. si NK ni ada kekasih gelap. tu pasal dia kena cerai. tp ramai gak yg kutuk bekas suami dia dlu. bekas laki dia dlu beria2 nk dptkan hak penjagaan anak sbb dia tau perangai si NK. malangnya dia kalah dlm perbicaraan. pe2 pun, setiap perbuatan ada balasannya. cuma lambat @ cepat je….bangkai babi x bleh tutup selamanya sbb akan berbau jua….

    0

    0
  68. Jeng jeng jeng says:

    Tindakan Kak Norish ni memang patut. Sebab iya melibatkan anak kandung dia sendiri. Kalau Kak Norish tak mengaku budak tu anak depan umum sampai budak tu besar panjang lagi ler haru biru.. Kesian budak tu nanti… Dah besar baru tau diri tu anak luar nikah. Budak tu tak bersalah.. Dia pun manusia yg punya perasaan. Kalau Kak Norish nafi melahirkan budak tu, cuba u all fikir mcm mana perasaan budak tu.. Mesti sedih…Bagi aku lagi bgs tau awal2… Setiap manusia tak lari dari melakukan kesilapan. Cuma after this harap Kak Norish lebih berhati2 & sedia berubah ke arah kebaikan..

    0

    0
  69. mak esah cun says:

    hanya Allah yg mengetahui segalanya..hanya Allah yg layak menghukum..hanya Allah yg menentukan kita ni ke syurga atau ke neraka..

    0

    0
  70. natasha says:

    hahahaha….yg dah berzina @ tidak itu kita tidak tahu secara jelas…tp yg jelasnya di sini, korang yg dh buat dosa mcm org berzina…mengumpat, mengata, mencaci & mencerca….jd korang pun sama gak…ingat ye…kita sume ada family, adik pompuan, kakak, adik saudara, sepupu…klu terjadi perkara yg sama, apelak komen anda…atau anda sendiri yg terkena @ mengena dlm situasi begitu…ZINA…..jgn menuding jari terlampau..kelak makan diri..ingat tuhan…

    0

    0
  71. ana says:

    dunia semakin rosak..dunia perlukan penyelamat…seks yahudi merosakan..
    seks suci islam perlu ditegakkan utk kalahkan seks yahudi yg maha kotor..
    zina,rogol,gay,lesbian semua tajaan yahudi nak rosakkan umat islam..
    marilah kita sama2 doa mendoakan utk Tuhan datangkan segera penyelamat..
    utk selamatkan kita..dan dunia..

    0

    0
  72. Assalammualaikum yang penting dier tak buang anak tu..lagi bertambah dosa..alhamdulillah norish ni nak bela anak dari kandungan dier…dosa lalu biarlah dier dgn ALLAH..yg penting sifat keibuan dier masih lagi kuat..tolong bagikan kata2 semngat kat dier…zaman sekarang ni bukan mcm dulu..malu pegi jumpa bomoh kasi buang itu kandungan…tapi zaman sekarang ni org dah pandai berfikir walaupun berfikir bukan dari segi agama.. fikir dari sifat keibuan…bagus..cara kamu itu memang betul..jangan takut orang pandang serong pandangan dari sisi ALLAh lagi sepatutnyer kamu takut…yang dah terjadi biarkan..jangan ditambahkan lagi dosa seperti membuang atau mengugurkan..lagilah buruk perangai….

    0

    0
  73. Anonymous says:

    Agaknya norish tengah berlakonkan satu watak dalam drama ke telifilem ke tak pun wayang…..ha..ha..ha….korang2 dah pun dah terkena…

    0

    0
  74. bukansapesape says:

    yang paling kejam dan sadis dalam cerita ni adalah bapa budak tu. sangat dayus sebab sampai sekarang masih tak berani untuk tampilkan diri dan mengaku yang tu anak dia. dayus2 sungguh LELAKI itu. (–“)

    0

    0
  75. manusia confuse says:

    Pelik la I ngan die nih.. Mule2 cakap bukan gambo die..pastu cakap bende tu fitnah semate2…skunk tibe2 cakap anak tu anak die pulak… Kalau betul Norish berada di pihak yang benar kenapa tidak membuktikan nya. U patut fikir, anak2 zaman skunk cilik IT, Bile anak u besar besok..die google name u..terbaca article ni. apa perasaan die??? kawan2 die tak pulau kan die ke? Skunk memang la u kate u tak kesah apa orang nak cakap. tapi u fikir [email protected] tahun akan datang. Bukan u yg kene…anak u jgk..

    Renung2 kan

    0

    0
  76. ct says:

    Dia Cari Publisiti Murahan. Wadever la . ( * _*) selamat hari raya

    0

    0
  77. Bapak budak tue says:

    Biasalah tue… mula2 tak nak ngaku budak tue anak die…. nanti budak tue dah besar dia pulak tank ngaku tu mak dier…. biasalah tue…..

    0

    0
  78. hamba allah says:

    semua komen kt atas semua brckp die brzina dll mana korg tau die brzina.pernah die mengaku?die pn brakal.tahu budaya negara kita trhadap org brzina mcmne.bg aku besar keMungKinan die sudah berkhawin dgn org vvip or org gobermen ke, sbb tu die merahsiakan siapa ayah nya.korg kalau die xbrzina sudah jatuh fitnah klu betul sudah jatuh umpat.lebih baik kita branggap baik seperti dr muhaya bgtau

    0

    0
  79. Mak Enon says:

    aku dah hagak minah ni taknak mengaku dulu! haa hamik kau, kona punya kona, last2 kau dah tak tau nak pusing cerita mana daahh and lastly terpaksa mengaku. hey perempuan, kau tak perlu nak guna nama Tuhan lain kali. perangai dah lerrr nauzubillah, pastu nak salah kan org lain. memang patut pun tersebar. memang patut Tuhan nak tunjuk, sbb kau dah terlalu jauhhhh sangat menyimpang perangai kau tu. lepas ni rumah tangga sape pulak kau nak tabur tanah kubur tu?

    0

    0
  80. Anonymous says:

    bapaknye sapeeee///???????

    0

    0
  81. jika rasa tak “tahan” tu silalah berpuasa. moga2 reda perasaan yang tak terkawal tuh…susah juga kalu diuji dengan masalah seks ini. siapa yang dah pernah diuji dan menang pun perlu beringat…kali pertama ok, kali ke2, ke3…..

    0

    0
  82. Kita hanya manusia biasa... says:

    Alah faham2 jelah..takkanlah sibapak kalau dah buat benda2 macam ni nak mengakukan..sibapak tanpa lesen ni pun apa lagi ambil kesempatanlah tinggalkan siperempuan sorang2..dia pun nak jaga aib dia juga kononnyalah.. dan taknak perkara seperti begini dapat susah pada dia…siperempuanlah yang selalu kena tanggung beban ni semua sorang2…kesian orang perempuan yang teranianya nikan..apapun semoga norish terus tabah dan kuat semangat untuk menjalani kehidupan bersama anak2nya dan anaknya yang tak bersalah tu juga dengan lebih baik…amin…

    0

    0
  83. nurul says:

    NK,
    Walau apapun kisah disebalik kehadiran anak ini, sesuatu yang mulia dgn memutuskan untuk melahirkan dan mendidik anak ini..hanya Allah yg tahu, tp dgn gossip dan kontroversi segala ni, bukan ramai org yg dpt buat kptsn mcm ni..siapala kt ni manusia nk menghukum org, klo org pernah buat silap, n menyesal, bertaubat, org itu bersih..kita yg sibuk buka aib org, cerca org, ni tak tentu lg apa habuan dan kadaran kt di sana nnt..siapa yg jaga aib org, akan dijaga aibnya di akhirat nnt..sbb tu xelokla suke2 sgt ckp yg tak baik2 psl org..

    0

    0
  84. Miss Lulu says:

    Jgn mudah syak wasangka.. Kita tak tau anak tu anak hasil perbuatan haram ke tidak… Sekurang2nya NK berani mengaku kehadiran anak itu.. Semoga hidayah Allah sampai kepadanya…

    0

    0
  85. pez armstrong says:

    anak tu memg tak salah, tak payah maki maki lagi. auntie norish ni je..sebat seratus kali.habis citer.

    0

    0
  86. Tak Tanya Ustaz Pun says:

    Semua ulama sepakat yg bayi/anak luar nikah itu tidak berdosa. Tetapi akan berkembanglah umat islam yg bermula dari keturunan anak luar nikah sekiranya anak ini nanti dewasa dan berumahtangga. Bayangkan sehingga kiamat kelak betapa ramainya umat islam dari keturunan anak luar nikah ini? Sebab itu pesan nabi Muhammad s.a.w. kalau hendak mencari isteri/suami salah satunya adalah dari keturunan yg baik. (banyak maksud yg tersirat dari ‘keturunan yg baik’ itu) Oleh itu jauhilah zina, kerana nafsu serakah rosak keturunan umat islam sehingga ke hari kiamat!!! Allahua’lam.

    0

    0
  87. xyz says:

    Try not to judge her. But, how the industry and government act on this issue will affect future cases. Kalau kita biar buat taktahu (atas sebab dia telah come clean atau atas sebab tidak ingin mencampuri urusannya), orang lain / artis lain akan terjebak perkara sama. Bila jadi macam kes ini, diorang akan kata NK dulu dia admit terus semua okay. No punishment. Lama-kelamaan it will became habit, dont u think it scary to know that? The industry will become Holloywood. Jangan judge, tapi siasat dan lakukan yang sepatutnya supaya perkara ini tidak menjadi budaya kita. PS : Where’s ZZ and Seniman?

    0

    0
  88. ali baba says:

    norish karman tak dilawat oleh kakitangan pejabat agama ke..al kisahnya dah berlaku zina. secara zahir anak itu tidak sah tarafnya..namun…negara kita ni ada undang2. pelaku zina mesti didakwa..tp sampai sekarang xde apa2 cerita pun..

    kalau kes sebegini dipinggirkan..maka akan beri lebih impak pada generasi lain..
    harap ada pihak yg akan tampil untuk menjalankan amanah yg ditetapkan.

    yang salah tetap salah..hukuman di dunia berbeza dengan hukuman di akhirat..kalau kita berdiam..kita boleh dikira bersubahat. walau apa pun statusnya..kerabat mana sekalipun..tetap perlu di hukum. jgn kerana kita perlekehkan hal ini..maka sekalian mendapat ‘saham percuma’ tercatit dibahu kiri masing2.

    p/s: ke ada pihak yg melindung..apapun..kita tengok sahaja..adakah ADIL dan AMANAH kah institusi Islam di Malaysia ni.

    0

    0
  89. seman says:

    Camne dia bole hadir????tu yg kami sume nk tau…cpt la ppuan jawa..

    0

    0
  90. TEEpah says:

    mmpph..confirm ke anak ni anak tidak sah taraf. main sedap molot tuduh org berzina. entah2 dia dah kahwin, ttp terpaksa tutup identiti suaminya. makcik tak nampak pun dia kata anak dia tu anak haram? ker..ada? ker suka suki korang je buat consumption…tak baik dikkkk

    0

    0
  91. Anonymous says:

    HUDUD perlu diwujudkan di negara kita lepas ni

    0

    0
  92. bunge sakura says:

    rasa nye zed zaidi perlu ketengahkan isu2 mcm nih dari asyik mempertikaian isu kemasukan artis luar!

    0

    0
  93. kenyataannya tak jelas..menimbulkan fitnah dan kontroversi…

    0

    0
  94. debo says:

    Hmm tak paham naper smua menjurus NK berzina, tak dak yang jelas pun mengatakan Haq adalah anak tak sah taraf, semua sekadar serkap or speculate dari apa yang kuaq dari mulut NK or cerita terdhlu. Bergantung pada apa pemikiran yang ada pada diri insan kebykkan ker negatif.. Apa yang aku nampak n paham dan tahu anak tu anak dia dan NK tak leh nak kongsi ianya benih siapa, tapi dari raup wajah bayi tu leh teka dh.. Allah maha kaya. Perkahwinan yang dibina secara rahsia demi menjaga hati2 insan len dan tanpa restu dri keluarga lelaki jodohnya tak panjang dan sang suami tak sanggup memikul tanggungjawab as a father yang mana bginya kan merumitkan masalah sedia ada…berlalu melepaskan smuanya biar sang isteri melalui sendirian. Simpati dgn NK setelah apa yang dikorbankan termsuk perkahwinan lalu demi cinta pada pria muda kesudahannya pahit juga…
    Moga tabah dan ada sinar len yang menanti

    0

    0
  95. kejora says:

    Isu Norish ni dia dah sebarkan isu fitnah………..
    Sebab itu digalakan perempuan kalau dah kawen mesti adakan kenduri atau jamuan supaya orang tau dia dah bernikah dan tidak timbul fitnah.Sekarang ni Norish dah galakan fitnah…Dia berdosa dan kita yang sibuk ni pun berdosa.
    Susah sangat ke nak mengaku dah bernikah? tak payah sebut siapa orang nya…
    tapi kalau tak nak ngaku dah nikah…..main kata itu hak individu sendiri..sahlah
    dia tambah beban dosa pada masyarakat…..alahai Norish!!!!

    0

    0
  96. missy elly says:

    Hurm…kita ni manusia akhir zaman..banyak godaan dan dugaan…memang benar kalau kita ikut landasan Islam kita semua tak kan tersasar..tapi kita tak tau masa depan kita macam mana..tak semua orang mampu untuk mengharungi dugaan dengan sempurna..pada Allah kita memohon untuk dijauhkan dari perkara yang tidak baik..tapi sumtime terkena jugak…mungkin ada hikmah disebalik apa yang berlaku pada dia…siapa juga kita untuk menghukum dia kalu diri kita pun tidak sesuci mana…kita mungkin tidak berzina tapi kita pernah menipu atau meninggikan suara pada ibu kita, kita mungkin tak pernah melahirkan anak luar nikah tapi kita mungkin pernah ambil riba atau berjudi, kita mungkin tak pernah ada skandal tapi kita pun pernah mendustai nikmat yang Allah berikan..niat bukan untuk sebelahkan mana-mana pihak..sekadar berkongsi rasa…rasanya hal ini takde berkaitan dgan parti politik atau mana-mana individu lain..semua orang bertanggungjawap ke atas diri sendiri..maaf andai menyinggung mana-mana pihak..

    0

    0
  97. nenetBurberry says:

    entah2 NK kena rape kot? yelah kan… manalah tahu…

    0

    0
  98. gotogo says:

    a couple of days back, terbaca NK bagi interview yg isu ni menaikkan populariti dia and yesterday, dia mengaku dia tidakpun terima sebarang cemuhan… macam mengatakan hey, its ok to do what she’s done! proud that she has survive this thing….entah la apa nak jadi…… sedih :(

    0

    0
  99. bang dul says:

    anak haram yg tak berdosa dilahirkan dari ibu yg biadab…..
    kumpulkan sebanyak banyaknya di NEGERI MALINGSIA…..
    dan di besarkan oleh negeri kemudian dijadikan maling maling profesional…wkwkwkwk…

    0

    0
  100. wani says:

    mmg spatutnya ada pihak yg tampil menyiasat dan jatuhkan hukuman skiranya benar.Jd, xdelah artis2 ni nanti sewenang-wenangnya membuat dosa n tampil meminta maaf. Mcm kecik je bnda sdngkan mereka ni ikon. Melayu n islam. Yg mana mengkritik, bagus. Anda benci kpda dosa, n kpda yg menyokong pon bagus. Anda sokong kpda prubahan dia. Dunia ni warisan utk generasi kita, pastikan ianya terbaik buat mereka.

    0

    0
  101. aduyaiii says:

    aii NK niii…..mula2 klua citer pi nyorok sbb ngandung n bersalin…x ngaku, kata sebok keroje jaga anak bagii…tup tup terbarai plak gambo bersalin kt sepital…after that ngaku plak tu mmg dia n anaknya…lepas tu citer kate ada org ugut nk duit, bila x dpt duit sebarkan gambar die kt sepital tuu….apahal ko NK, KAYA sangat ker smpai org ugut nak duit hang?sbb apa hang diugut?? hai NK, NK, ..bercakap mcm wali Allah, nak ditinggikan darjat kunun….hukum asas menutup aurat pun ko x penuhiii….ada ker peminat yg buta mata hati suker bebeno dgn die ni ?…berhati-hati lah, akhir zaman ni org x pandai agama pon sebok cakap pasal agama….x usahla minat kat ikon yg x ikut syariat islam nii, ni ada org minat sampai taksub beno, cantik la, awet muda la…mati nanti x tau rupa camnerr….Ya Allah lindungilah kami, kaum kerabat kami dari seksaan azab api nerakaMu ya Allah, tunjukan kami jalan yg lurus

    0

    0
  102. basikal tua says:

    assalamulaikum
    ada anak permpuan kan???
    jaga elok2…..JANGAN SEJARAH BERULANG……
    ibu bapa tonggak utama pembentukan hidup anak2….

    0

    0
  103. […] Norish Karman Akui Bayi Di Dalam Gambar Yang Tersebar Itu Anaknya (210) […]

    0

    0