Written by AbangNara | December 27th, 2011

Bunga Citra Lestari sememangnya nama yang penuh kontroversi. Isteri kepada Ashraff Sinclair ini dulu pernah mengejutkan Malaysia apabila gambar berbulan madunya yang agak kurang sesuai untuk tatapan orang ramai tersebar. Dan hari ini, sekali lagi gambar Bunga Citra Lestari kelihatan memegang sebuah minuman (kemungkinan besar minuman keras) dan merokok tersebar.

bcl baru

Nampak seperti penyebar gambar ini adalah seorang yang rapat dengan dunia hiburan kerana pengarah Indonesia bernama Rizal Mantovani juga turut kelihatan di dalam gambar-gambar tersebut. Mungkinkah gambar ini sengaja disebarkan untuk memberi sedikit kontroversi seterusnya menghangatkan kembali nama BCL?

Lagi 3 keping gambar Bunga Citra Lestari bersosial dengan membaca entri ini sepenuhnya.

bcl baru

bcl baru

bcl baru

Baca Yang Ini Pulak:-

95 responses to (GAMBAR)Bunga Citra Lestari Bersosial Tersebar Kembali

  1. meee says:

    woooweee

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
    • sawariyya says:

      Minah Indon
      biasalah tu apa nak diherankan
      huuuuuuu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 138 Thumb down 3
      • missglamor says:

        ni bukan gmbo sebelum die kawin ke?mcm penah tgk sblum ni..

        abg nara oi,da2 la fitnah org nye..nti bejangkit kt anak yg bakal lahir tu…

        renung2 kn…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 134 Thumb down 36
        • Norninani says:

          Ni gambar baru la, sebelum kahwin dia tak penah potong rambut macam tu. Kau tu yg bodoh.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 106 Thumb down 38
        • as says:

          gambar lama la..2 tahun lalu..siap aku save kat pc lg huahua..lembap tul blog ni

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 93 Thumb down 7
        • JIRAN MAK TONGGEK says:

          BADAN MACAM VAVI!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 6
        • rrr says:

          ntah

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 52
        • missglamor says:

          kau lagi bodoh

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 2
        • minah indon says:

          ni gambar baru la..cuba lihat btul2 dlm gmbar ni ada suami dia..suami dia pn x marah..bpelok ngan llaki lain lg tu..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 1
        • missglamor says:

          to NORNINANI..

          kau pon mesti golongan jahil yg suke fitnah2 org jugak kn..skrg sape bodoh?????????????

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
        • lin says:

          ni gmbr lama la…dh pnh tgk dh dlu

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • cimit says:

          ko bodoh la.benda dh nyata,ko kata fitnah..cam sial ko punya statement.,ko punya life pon same cam bunga cinta gedik ni

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
        • ekabukanmakcikkau says:

          tak kesah lah gambar baru ke gambar lama ke, dah buat dosa tu buat dosa jugak . ape kau ingat kalau gambar dia yang lama boleh forgive and forget larhhh?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
    • laki bini same je…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 1
    • selena gomez says:

      ini coke la…+ve.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
    • gm says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 84
      • psychological.drama.queen of goldfish says:

        rasanya the word of SETAN 2 are not suitable la digunakan utk manusia2…erm….

        even nak marah sekalipon….use the proper word la dude…

        come on….be matured dude~~~

        peace yawwwwww

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 3
        • aurelia says:

          Ntah apa apa laaa korang nih.. Komen laa cara berhemah… kalau yer pun dia dah buat salah… yg org lain ni duk maki prg lain bodoh2 nih kenapa la plak…. ishhh.. talk to da mirror???

          btw.. she is hot!! aku x kisah gambar ni br ke lama… sebab aku 1st time tgk pon… n again… canteks lak dia dlm pic ni..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 17
        • 2cent says:

          pls cari maksud setan dulu sebelum kata tak sesuai digunakan untuk manusia secara umum. tapi mungkin otk blogger ni tak sesuai la sal mungkin dia bukan sejahat mana cuma rajin bg kita mengumpat sj kjnya……..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • aila says:

      Dekat gambar kedua dan ketiga tu, yg paling kanan, kan Ashraf (suami BCL) kan? Tapi terpotong setengah muka dia. So ni mesti gambar baru kan?
      Boleh pulak laki dia tak kisah.

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  2. belonpanas says:

    fuhh sabor jela…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • eleh eleh says:

      BAHAHAHAA. sabor jela yek? alahh…takat letak sponge boleh la….klu dah 50sen tu…ttp 50sen… errr..oke bai!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
  3. insuraya says:

    nk sgt kawin dgn org lawa..perangai buruk pn tetap syg…isshh2x..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 0
    • along says:

      apa yg heran, asyraf tu pun aku tgk cam lbh kurang sosial juga, cuma gambar je yg tak tersebar… pendek kata, sepadan laki bini. wahahahaha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 0
      • fitt says:

        sbb asyraf nk dok sgt dkt jakarta coz snang nk bersosial sama tu bunga cinta,org indon biasa ler bersosial n arak, sbb tu ler musibbah byk berlaku di sna.coz ugama di permainkan.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
        • aila says:

          Kan kat gambar kedua dan ketiga tu, kat paling kanan, kan Ashraf (suami BCL) kan? Tepi terpotong setengah muka dia. Huhu. So ni mesti gambar baru kan?
          Boleh pulak laki dia tak kisah.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  4. sue says:

    musykil sat..dari dulu tertanya2..BCL ni Islam ka???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
    • sawariyya says:

      BCL NIE ISLAM
      TAPI TULAH ISLAM
      ATAS NAMA AJE

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
      • tebUan hiTam says:

        alangkah rebecca nur islam pun.. nama yg terang2 islam pun bpakaian x menutup aurat n bsosial.. skrg ni nama je islam.. tp perangai dan sikap xmencerminkan islam.. tp bsela kalo dah artis.. ble ade wrtwn tanya mst jwpn yg mereka bg menampakkan ke”stupid”an (sopan sket) mereka sdrik.. merujuk pd gambar di atas.. ade nmpk sipi2 muka sharaf sinclair.. so dia dkre dayus sbb biarkan wife dia bpakaian n bsosial cmtu.. dia sbg ketua x mnjalankan tggjwb sbg suami..pndai la jwb nnt di ‘sana’…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  5. kikilala says:

    ape nak jadi la dunia sekarang….
    bagusla tu dok bersosial ngn org len…
    x pk tggugjwab sbg isteri, ibu, anak….
    jaga la maruah suami, ibu bapa, anak…
    suami pon patot didik isteri jd solehah…
    tepuk dada tanya iman…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  6. hajimaru says:

    perempuan yg baik utk lelaki yang baik…dan sebaliknya..so LU PIKIRLAH SENDIRI…PEACE YAWWWWW

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  7. ahkak puaka says:

    SIAN LAKI DIE DPT BINI CMNI. B’TMBH BERAT LA BAHU SI ASHRAF SEBAB PIKUL DOSA BINI DIE NI.. OMG!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
    • gadis malaysia says:

      buat ape nak kesian si suami dia…. si ashraf yg pilih pompuan ni jadi bini, tanggunglah sendiri kelakuan si bini tu…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
      • along says:

        itulah, sekarang mungkin tak nampak lg. duk nampak cantik, lawa, gebu, tp kt sana takut tak tertanggung nnti. tp dlm hati kecil aku still berdoa agar mereka sama2 diberi hidayah oleh Allah, aku pun sama tak sempurna, hrp aku pun tak tergelincir…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • tebUan hiTam says:

        yup betul.. sbb dia yg pilih.. lgpun dia dh tau life BCL tu sblom kawen cmne.. nak gak pilih… lgpun dia pun suke life cmtu…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  8. nobody says:

    hurmm astaga..dah tentu ARAK tu minuman biasa jer…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  9. rombau says:

    Eeei.. Siannyer dia.. Dahla pakai baju adik dia.. Minumpun Nescafe O je… Takkan la suami tak mampu nak bagi Nescafe tarik kot ataupun Nescafe Shake…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 0
  10. Cikgu La says:

    heran apa kalau ‘laki’ sendiri pun sama izinkan bini dia jadi macam tu….gila glamer kot…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • siti says:

      mmg xmarah & xboleh nk marah..sebab BCL kat sane ala2 superstar..tu yg asraf diam jek..ye r kat sane hiburan/artis kan disanjung tinggi..kat sini asraf tu xla se glamer mane..

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  11. Ladybird says:

    Biarla dia…laki dia tak marah..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 5
  12. zuanzuan says:

    …..kesian baby diaorang dapat papa & mama macam tu….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  13. hehehe says:

    kalo btl la bcl nie smoking sian la baby dia…coz takkan ms dia mengandung dl dia behenti smoking lak n lps bersalin sambg balik…setahu aku org yg smoking nie ssh nak behenti…aku tak kisah ke bcl n suami dia nie sendiri yg memilih hidup ala America nie tp sian la anak dia msh kecik mak bapak sibuk bersosial merokok…merokok itu merbahayakan kesihatan apatah lagi jika baby tu menyusu badan…ada nakotin dlm susu ibu yg merokok…sian baby…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  14. laki die tak kisah ke? haishhhh
    rusak2..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • dedak says:

      laki dia kn ade kt c2 gak..tp tukang sebar gmbr pg edit/potong muke lakinye tue…hmmm same jek dedua 2×5..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  15. wat?? says:

    laki die ada kat tepi2 2 je..korang tengok btul2…ni mmg kontroversi nak naikkn BCL la ni…eleh…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  16. BCL lagi lawa says:

    alah, bukan cantik sangat pon dia ni.. Kalo aku mekap mcm ct pon, aku rasa aku hot. Xmekap pon dah ramai yg berkenan. ni kan plak kalo mekap..BCL ASHRAFF XHOT OKKK>>

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 3
  17. Badri says:

    BCL tu rupanya peroko tegar!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  18. lady says:

    1st of all poor ashraf coz dpt bcl nie as a wife cantik luaran tak akn kekal if cantik perangai mcm nie pun wat apa?sanggup plak jd PATI kat indon hahah n loghat berckp pun mcm indon hahaha shame on u~~~ ank dia masih menyusu bdn x ek?coz if yes malang nasib ank dia ibu mnm arak jd darah daging n den susukan dia…urmmm DUNIA OH DUNIA

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • sukati aku lah says:

      barang 50sen mana ada susu… dia bagi susu lembu tu yang dia tak kesah menonggang… laki pun sama2 jekk… dah tua baru nak insap katanya… kesian anak jadi mangsa keadaan atas dosa ibu bapanya.. berubahlah sebelum terlambat

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  19. LOLOK says:

    oh ashraf …poor you.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  20. what the? says:

    oi! baru lepas beranak badan series slim, jeles aku ngan kau, bagi sikit tip.. kalau sebab arak, rokok, aku tak mahu, aku mahukan yang lebih sihat dan HALAL.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  21. chiara says:

    kalau tgk pic tu betul2 kan nmpak gmbr laki dier…..thats mean laki dier pun xkisah la….xpelah…kita sama2 doakan mudah2an dier dapat hidayah suatu hari nnt…amin

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  22. KO ADE? TAK DE KAN says:

    ISHHKK!! perangai tak berubah serupe pondeh!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  23. AngryBird says:

    ini la realiti dunia akhir zaman…dianggap remeh remeh soal hiburan dan keseronokan tanpa batasan dan landasan agama…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  24. TeruteruBozu says:

    ntahnyer…ade jer laki dier muka sumer terpotong separuh sebelah kanan(viewer right) yg pakai spek tu… saje nk kontroversi. Album kan nak kluar…~

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  25. lulu says:

    seriously ker lps kawen sbb masa pregnant dlu bdn dye naik gle kot. tp if ni hslny lps mengandung pe rhsianya ? hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. along says:

    kesian gak nengok diaorg b’2 ni…..bila lerrrr nak dpt hidayah yerrrrr………………..semoga mereka cpt sedar & kembali ke pangkal jln………..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  27. Bunga Raflesia says:

    Sudah lah ko BCL. Buat lah kot mana pun dah tak cun. Perangai jangan cakap lah… Dia dengan laki dia 2 x 5!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  28. kiki lala says:

    pe nk heran…dh artis..artis malaysia pn sama je..tp kn kt indonesia artis diorg beragama islam leh plak de tato dgn lg filem2 diorg yg de unsur2 porno..hmm..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  29. orange says:

    abg nara, ni gambar lame tahun 2008..xcaye cer search bunga citra lestari, gambar ni sekitar 5.15 pagi.time tu mmg kontroversi BCL suke bersosial…mmg adepon gambar pegang glass wine. tp thn 2008 die br knal ngan ashraf xsilap..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  30. joyce says:

    cantiknya badan… jeolous aku… ada aset macam itu takpa la pakai macam itu.. lebih baik dari badan macam balut buah nangka saja…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  31. Tentang BCL says:

    adehhh….body mantap mcm ank dara…tapi perangai HAMPEHHH !!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  32. lila says:

    8 november 2008 dorang kawen la..apa la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. psychological.drama.queen of goldfish says:

    perlu eh semua2 nieh juz utk enjoy d life???

    erm moral of d story???balik uma…….tdoq..bangun and jalani life cam biasa…cam nothing happen last nite..erm…..

    xtaw nak habaq pa ag…….shame of u ashraf….sepatotnya ampa kena take serious benda2 nie……tegas…bukan join sekali depa….

    sama2 muhasabah diri sekalian hamba2 Allah….

    xkemana gak kita nanti…

    dunia itu hanya sementara……..

    peace yawwwwww~~~~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  34. ayin says:

    gbr husband dia sparuh je. bini lak kepit2 ngn laki len, husband dok tepi. rase nk hantuk je kpale 2 mangkuk ni.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  35. farah says:

    abg nara, klu betol tk pelaaa smua nie…klu salah mcmana? klu gmbr nie sblm die kawen cane lakk? kn dosa tue…dh laaa bini abg nara tue pregnant…asyik dok jaja cte artis jer…klu fitnah mcmana?? effects kt ank tau…ingt abg nara, allah byr cash skrg nie…jge2 skit ok…syg tlg ingtkn jer…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  36. tan says:

    mek indo lawo npe..???xth la pe ade pd bga smpai asyraf gle2 kt bunga,nk kte lawo 2 xlawo mne,hrp kye je…hk gni rmah kte g kbur kte mr…dnia nk akhir zman….rnung2 kan dan selamat bamal…amin….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. anon says:

    dah kategori artis mcm ni. nak buat apa? dah budaya dia, nak buat apa? kita cakap bernbakul, stu lori pun dia peduli haper. iblis tu!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. anon says:

    nilah artis2 yang tak boleh jadi contoh. kita lihat diri kiter biar dilindung dari benda2 gini. dan kalau baik hati, doakanlah dia. dia dalalm belenggu setan tu.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. gambar baru ke gambar lama ni??

    Mengapa Perempuan Melayu Sahaja yang Kena Histeria???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. BOBOI JUARA says:

    sian abg asrap declare dpt vini vacam ni aaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. kiah... says:

    xkanla bcl masih cam gini??
    laki dy pun sama je..tarak guna…
    mat saleh celup…patutnya nasihatkan si isteri..
    dunia..dunia..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  42. Anna says:

    Nama pun indon. Org indon ni mmg kepala batu. Macam maid saya tu, kita tegur buat kerja tak betul, buat muka macam sial je…….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  43. pemerhati says:

    Keluar je pic mcm ni, bertersbur komen2 ie kurang ugama, kesian anak dorg, poor ashraf, islamke tak, elokla laki bini sama padan dan mcm2 komen yg agak saya rasa syoksendiri dan mcm bagus sgt. adoi, inila perangai melayu, mak cik2 dan org2 yg sy rasa ada sikit kacau dlm hati mereka. itu hal dia dgn tuhan, takde kene mengena sampai komen mcm ko lebih baaek dr dorg ni. okbye nak sambung baiki atap rumah.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  44. rubyy says:

    actully ni gmbr lama la.. Cuba search kat gambar bunga citra lestari! tak up to date la blog ni.. cite lama pon nak uar2 kan lagi ke??? tak pe kalo cite baik ni cite yg nak mengaibkan orang…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  45. super duper hatin' gossipin' says:

    kalau bab mengomen & mengutuk memang laju. tapi bab mendoakan orang or sebar dakwah, sume stock tunduk kepala (nasihat tuk diri sendiri). free suggest, kamu mengutuk orang sudah pasti berdosa. asyraff n BCL punya dosa dengan Allah. bukan dengan kamu2. doakan dye berubah kan lebih baik.

    -malay mentality never change by time, but change when u face it!-

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  46. farabella says:

    korang, abg nara suruh tengok gambar dan nilaikan sendiri, ni terbalik, membodoh-bodohkan org lain plak..apalah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    gambar bunga ni mungkin gambar sebelom dia kawin ngan ashraf tk pasal badan dia macm badan belom kena sondol lagi…ape kate kau pondan cover betol tk ape yg minah jambu cakap kn betol tk? betol tk? ha betol tk? ha pondan cover betol tk?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. meeradriana says:

    hubby dia x kisah..
    ada aq kisah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. cardon says:

    uih…gmbr last skali ade awek kat blkg pakai baju hijau belang2…cun seyhhh! i like mat rempit!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. tettt says:

    alahai..ni gambar lama dohh.. =..=

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Lagubestbest says:

    Lawanyer.. kalah nora danish.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. No Name says:

    Kesian,ni mesti kes media da x de cerita.Empty dustbin pun di korek2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Amy Lee says:

    cantiknya dia.. jeles tul

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. noname says:

    yang semer dok sibuk hal artis tu artis ni kenaper? diri sendiri pun belom tentu betol. yg sbar kan gmbr tu bahlol, yg komen pn bahlol yg bacer komen pn bahlol. temasuk la aku. hakhakhak. tp yg komen emo2 tu la yg paling bahlol.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. ciput says:

    nasibla..ni la habuan yg dapt bile beristerikan org indon yg xtau nk amalkan ajaran Islam dgn betul…. nk cari yg femes jek..tapi?? kalu dh kedua2nya dh terawang-awangan nilai agama, ntah bile leh kembali pd asal… puan-puan, tuan-tuan, adik-adik, abang-abang…kalu nk cari pasgn hidup tu, tetapkanlah ciri2 pasangan anda dengan baik dan pastikan letak ciri2 beragama tu di tingkat plg ats yek..jgn tgk pd rupa dan harta jek..sekian

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  56. nera says:

    ada jugak suami yg biarkan bini dia camni. . .kesian sgt kt ko asyraf. . .kesian sbb ko x mendidik bini jd yg sepatutnya.. .mati tu bila2 blh brlaku. . . . .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. insanlemah says:

    di akhirat kelak, ada 4 golongan wanita yang akan membuatkan lelaki tidak dapat menjejakkan kaki ke syurga..
    1. ibunya
    2. isterinya
    3.anak perempuannya
    4.adik perempuannya

    renung2kan dan selamat beramal..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  58. sazlinasji says:

    Aku tak heran pun dgn keluarga si Asyraf nih. Orang Indon banyak nak jadi orang Msia dia pulak nak jadi warga Indonesia. Sebab kan minah “hot” nih. Apapun,semoga korang berdua ngan anak anak mu diberikan jalan yang lurus.Amin..Tak lupa kat kita kita nih,semoga kta semua dapat hidayah..Doakan yang terbaik sesama kita.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  59. put3 says:

    rasanya ayat ‘(kemungkinan besar minuman keras)’ x perlu diletakkan… boleh menjurus kepada fitnah jika ianya tidak benar… lagi satu, kita dianjurkan supaya untuk menutup keaiban orang… nasiib kita & ahli keluarga kita di masa akan datang, kita pun x tahu.. lagi satu, saya rasa air tu adalah air coke.. sama-samalah kita bersangka baik(husnuzzon) sesama kita.. wallahua’lam

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  60. am says:

    hi abang nara nak cakap sikit.saya ada terbaca kat forum orang mengandung,dia kata pantang orang mengandung kena jaga mulut/hati.sebab kalau kita sebok mengata orang,nanti anaknya jadi mcm yang dia ngumpat tu.ada satu komen tu dia cakap,dia adala dalam hati kutuk2 adik ipar dia yang duduk serumah,sekali anak dia lahir hitam cam adik ipar dia tu walaupun dia and husband dia putih.so walaupun bukan u yang ngandung tapi oleh sbb u yang tulis blog ni so u better watch out la kan.u tu kan banyak dosa

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  61. SeƱorita says:

    Tu coke la.. Kalau selalu bercampur, bergaul dgn ramai org, mendpt exposure dgn tmpt sebegini mesti kita x post dlm blog berunsur fitnah mcm ni. tmpt mcm ni glass coke or carbonated drink akan dihidangkan begini. Astafar byk2.. Pikir yg baik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. Bulls*** says:

    Ala.relax la.Air tu air coke..Rokok tu aq xtau nk ckp ape.N org sekeliling tu,mnela tau relative asyraff ke..Kalau gbr artis cmni,trus nak ckp,sosial la,ape la.Korang tu bgus sgt??Dah konfim sgt ke korang lbih bgus??huh!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0