Written by AbangNara | December 27th, 2011

Bunga Citra Lestari sememangnya nama yang penuh kontroversi. Isteri kepada Ashraff Sinclair ini dulu pernah mengejutkan Malaysia apabila gambar berbulan madunya yang agak kurang sesuai untuk tatapan orang ramai tersebar. Dan hari ini, sekali lagi gambar Bunga Citra Lestari kelihatan memegang sebuah minuman (kemungkinan besar minuman keras) dan merokok tersebar.

bcl baru

Nampak seperti penyebar gambar ini adalah seorang yang rapat dengan dunia hiburan kerana pengarah Indonesia bernama Rizal Mantovani juga turut kelihatan di dalam gambar-gambar tersebut. Mungkinkah gambar ini sengaja disebarkan untuk memberi sedikit kontroversi seterusnya menghangatkan kembali nama BCL?

Lagi 3 keping gambar Bunga Citra Lestari bersosial dengan membaca entri ini sepenuhnya.

bcl baru

bcl baru

bcl baru

95 responses to (GAMBAR)Bunga Citra Lestari Bersosial Tersebar Kembali

  1. meee says:

    woooweee

  2. belonpanas says:

    fuhh sabor jela…

    • eleh eleh says:

      BAHAHAHAA. sabor jela yek? alahh…takat letak sponge boleh la….klu dah 50sen tu…ttp 50sen… errr..oke bai!

  3. insuraya says:

    nk sgt kawin dgn org lawa..perangai buruk pn tetap syg…isshh2x..

    • along says:

      apa yg heran, asyraf tu pun aku tgk cam lbh kurang sosial juga, cuma gambar je yg tak tersebar… pendek kata, sepadan laki bini. wahahahaha

      • fitt says:

        sbb asyraf nk dok sgt dkt jakarta coz snang nk bersosial sama tu bunga cinta,org indon biasa ler bersosial n arak, sbb tu ler musibbah byk berlaku di sna.coz ugama di permainkan.

        • aila says:

          Kan kat gambar kedua dan ketiga tu, kat paling kanan, kan Ashraf (suami BCL) kan? Tepi terpotong setengah muka dia. Huhu. So ni mesti gambar baru kan?
          Boleh pulak laki dia tak kisah.

  4. sue says:

    musykil sat..dari dulu tertanya2..BCL ni Islam ka???

    • sawariyya says:

      BCL NIE ISLAM
      TAPI TULAH ISLAM
      ATAS NAMA AJE

      • tebUan hiTam says:

        alangkah rebecca nur islam pun.. nama yg terang2 islam pun bpakaian x menutup aurat n bsosial.. skrg ni nama je islam.. tp perangai dan sikap xmencerminkan islam.. tp bsela kalo dah artis.. ble ade wrtwn tanya mst jwpn yg mereka bg menampakkan ke”stupid”an (sopan sket) mereka sdrik.. merujuk pd gambar di atas.. ade nmpk sipi2 muka sharaf sinclair.. so dia dkre dayus sbb biarkan wife dia bpakaian n bsosial cmtu.. dia sbg ketua x mnjalankan tggjwb sbg suami..pndai la jwb nnt di ‘sana’…

  5. kikilala says:

    ape nak jadi la dunia sekarang….
    bagusla tu dok bersosial ngn org len…
    x pk tggugjwab sbg isteri, ibu, anak….
    jaga la maruah suami, ibu bapa, anak…
    suami pon patot didik isteri jd solehah…
    tepuk dada tanya iman…

  6. hajimaru says:

    perempuan yg baik utk lelaki yang baik…dan sebaliknya..so LU PIKIRLAH SENDIRI…PEACE YAWWWWW

  7. ahkak puaka says:

    SIAN LAKI DIE DPT BINI CMNI. B’TMBH BERAT LA BAHU SI ASHRAF SEBAB PIKUL DOSA BINI DIE NI.. OMG!

    • gadis malaysia says:

      buat ape nak kesian si suami dia…. si ashraf yg pilih pompuan ni jadi bini, tanggunglah sendiri kelakuan si bini tu…

      • along says:

        itulah, sekarang mungkin tak nampak lg. duk nampak cantik, lawa, gebu, tp kt sana takut tak tertanggung nnti. tp dlm hati kecil aku still berdoa agar mereka sama2 diberi hidayah oleh Allah, aku pun sama tak sempurna, hrp aku pun tak tergelincir…

      • tebUan hiTam says:

        yup betul.. sbb dia yg pilih.. lgpun dia dh tau life BCL tu sblom kawen cmne.. nak gak pilih… lgpun dia pun suke life cmtu…

  8. nobody says:

    hurmm astaga..dah tentu ARAK tu minuman biasa jer…

  9. rombau says:

    Eeei.. Siannyer dia.. Dahla pakai baju adik dia.. Minumpun Nescafe O je… Takkan la suami tak mampu nak bagi Nescafe tarik kot ataupun Nescafe Shake…

  10. Cikgu La says:

    heran apa kalau ‘laki’ sendiri pun sama izinkan bini dia jadi macam tu….gila glamer kot…

    • siti says:

      mmg xmarah & xboleh nk marah..sebab BCL kat sane ala2 superstar..tu yg asraf diam jek..ye r kat sane hiburan/artis kan disanjung tinggi..kat sini asraf tu xla se glamer mane..

  11. Ladybird says:

    Biarla dia…laki dia tak marah..

  12. zuanzuan says:

    …..kesian baby diaorang dapat papa & mama macam tu….

  13. hehehe says:

    kalo btl la bcl nie smoking sian la baby dia…coz takkan ms dia mengandung dl dia behenti smoking lak n lps bersalin sambg balik…setahu aku org yg smoking nie ssh nak behenti…aku tak kisah ke bcl n suami dia nie sendiri yg memilih hidup ala America nie tp sian la anak dia msh kecik mak bapak sibuk bersosial merokok…merokok itu merbahayakan kesihatan apatah lagi jika baby tu menyusu badan…ada nakotin dlm susu ibu yg merokok…sian baby…

  14. laki die tak kisah ke? haishhhh
    rusak2..

    • dedak says:

      laki dia kn ade kt c2 gak..tp tukang sebar gmbr pg edit/potong muke lakinye tue…hmmm same jek dedua 2×5..

  15. wat?? says:

    laki die ada kat tepi2 2 je..korang tengok btul2…ni mmg kontroversi nak naikkn BCL la ni…eleh…

  16. BCL lagi lawa says:

    alah, bukan cantik sangat pon dia ni.. Kalo aku mekap mcm ct pon, aku rasa aku hot. Xmekap pon dah ramai yg berkenan. ni kan plak kalo mekap..BCL ASHRAFF XHOT OKKK>>

  17. Badri says:

    BCL tu rupanya peroko tegar!!

  18. lady says:

    1st of all poor ashraf coz dpt bcl nie as a wife cantik luaran tak akn kekal if cantik perangai mcm nie pun wat apa?sanggup plak jd PATI kat indon hahah n loghat berckp pun mcm indon hahaha shame on u~~~ ank dia masih menyusu bdn x ek?coz if yes malang nasib ank dia ibu mnm arak jd darah daging n den susukan dia…urmmm DUNIA OH DUNIA

    • sukati aku lah says:

      barang 50sen mana ada susu… dia bagi susu lembu tu yang dia tak kesah menonggang… laki pun sama2 jekk… dah tua baru nak insap katanya… kesian anak jadi mangsa keadaan atas dosa ibu bapanya.. berubahlah sebelum terlambat

  19. LOLOK says:

    oh ashraf …poor you.

  20. what the? says:

    oi! baru lepas beranak badan series slim, jeles aku ngan kau, bagi sikit tip.. kalau sebab arak, rokok, aku tak mahu, aku mahukan yang lebih sihat dan HALAL.. :)

  21. chiara says:

    kalau tgk pic tu betul2 kan nmpak gmbr laki dier…..thats mean laki dier pun xkisah la….xpelah…kita sama2 doakan mudah2an dier dapat hidayah suatu hari nnt…amin

  22. KO ADE? TAK DE KAN says:

    ISHHKK!! perangai tak berubah serupe pondeh!

  23. AngryBird says:

    ini la realiti dunia akhir zaman…dianggap remeh remeh soal hiburan dan keseronokan tanpa batasan dan landasan agama…

  24. TeruteruBozu says:

    ntahnyer…ade jer laki dier muka sumer terpotong separuh sebelah kanan(viewer right) yg pakai spek tu… saje nk kontroversi. Album kan nak kluar…~

  25. lulu says:

    seriously ker lps kawen sbb masa pregnant dlu bdn dye naik gle kot. tp if ni hslny lps mengandung pe rhsianya ? hehe

  26. along says:

    kesian gak nengok diaorg b’2 ni…..bila lerrrr nak dpt hidayah yerrrrr………………..semoga mereka cpt sedar & kembali ke pangkal jln………..

  27. Bunga Raflesia says:

    Sudah lah ko BCL. Buat lah kot mana pun dah tak cun. Perangai jangan cakap lah… Dia dengan laki dia 2 x 5!

  28. kiki lala says:

    pe nk heran…dh artis..artis malaysia pn sama je..tp kn kt indonesia artis diorg beragama islam leh plak de tato dgn lg filem2 diorg yg de unsur2 porno..hmm..

  29. orange says:

    abg nara, ni gambar lame tahun 2008..xcaye cer search bunga citra lestari, gambar ni sekitar 5.15 pagi.time tu mmg kontroversi BCL suke bersosial…mmg adepon gambar pegang glass wine. tp thn 2008 die br knal ngan ashraf xsilap..

  30. joyce says:

    cantiknya badan… jeolous aku… ada aset macam itu takpa la pakai macam itu.. lebih baik dari badan macam balut buah nangka saja…

  31. Tentang BCL says:

    adehhh….body mantap mcm ank dara…tapi perangai HAMPEHHH !!!

  32. lila says:

    8 november 2008 dorang kawen la..apa la..

  33. psychological.drama.queen of goldfish says:

    perlu eh semua2 nieh juz utk enjoy d life???

    erm moral of d story???balik uma…….tdoq..bangun and jalani life cam biasa…cam nothing happen last nite..erm…..

    xtaw nak habaq pa ag…….shame of u ashraf….sepatotnya ampa kena take serious benda2 nie……tegas…bukan join sekali depa….

    sama2 muhasabah diri sekalian hamba2 Allah….

    xkemana gak kita nanti…

    dunia itu hanya sementara……..

    peace yawwwwww~~~~

  34. ayin says:

    gbr husband dia sparuh je. bini lak kepit2 ngn laki len, husband dok tepi. rase nk hantuk je kpale 2 mangkuk ni.

  35. farah says:

    abg nara, klu betol tk pelaaa smua nie…klu salah mcmana? klu gmbr nie sblm die kawen cane lakk? kn dosa tue…dh laaa bini abg nara tue pregnant…asyik dok jaja cte artis jer…klu fitnah mcmana?? effects kt ank tau…ingt abg nara, allah byr cash skrg nie…jge2 skit ok…syg tlg ingtkn jer…

  36. tan says:

    mek indo lawo npe..???xth la pe ade pd bga smpai asyraf gle2 kt bunga,nk kte lawo 2 xlawo mne,hrp kye je…hk gni rmah kte g kbur kte mr…dnia nk akhir zman….rnung2 kan dan selamat bamal…amin….

  37. anon says:

    dah kategori artis mcm ni. nak buat apa? dah budaya dia, nak buat apa? kita cakap bernbakul, stu lori pun dia peduli haper. iblis tu!

  38. anon says:

    nilah artis2 yang tak boleh jadi contoh. kita lihat diri kiter biar dilindung dari benda2 gini. dan kalau baik hati, doakanlah dia. dia dalalm belenggu setan tu.

  39. BOBOI JUARA says:

    sian abg asrap declare dpt vini vacam ni aaa…

  40. kiah... says:

    xkanla bcl masih cam gini??
    laki dy pun sama je..tarak guna…
    mat saleh celup…patutnya nasihatkan si isteri..
    dunia..dunia..

  41. Anna says:

    Nama pun indon. Org indon ni mmg kepala batu. Macam maid saya tu, kita tegur buat kerja tak betul, buat muka macam sial je…….

  42. pemerhati says:

    Keluar je pic mcm ni, bertersbur komen2 ie kurang ugama, kesian anak dorg, poor ashraf, islamke tak, elokla laki bini sama padan dan mcm2 komen yg agak saya rasa syoksendiri dan mcm bagus sgt. adoi, inila perangai melayu, mak cik2 dan org2 yg sy rasa ada sikit kacau dlm hati mereka. itu hal dia dgn tuhan, takde kene mengena sampai komen mcm ko lebih baaek dr dorg ni. okbye nak sambung baiki atap rumah.

  43. rubyy says:

    actully ni gmbr lama la.. Cuba search kat gambar bunga citra lestari! tak up to date la blog ni.. cite lama pon nak uar2 kan lagi ke??? tak pe kalo cite baik ni cite yg nak mengaibkan orang…

  44. super duper hatin' gossipin' says:

    kalau bab mengomen & mengutuk memang laju. tapi bab mendoakan orang or sebar dakwah, sume stock tunduk kepala (nasihat tuk diri sendiri). free suggest, kamu mengutuk orang sudah pasti berdosa. asyraff n BCL punya dosa dengan Allah. bukan dengan kamu2. doakan dye berubah kan lebih baik.

    -malay mentality never change by time, but change when u face it!-

  45. farabella says:

    korang, abg nara suruh tengok gambar dan nilaikan sendiri, ni terbalik, membodoh-bodohkan org lain plak..apalah..

  46. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    gambar bunga ni mungkin gambar sebelom dia kawin ngan ashraf tk pasal badan dia macm badan belom kena sondol lagi…ape kate kau pondan cover betol tk ape yg minah jambu cakap kn betol tk? betol tk? ha betol tk? ha pondan cover betol tk?

  47. meeradriana says:

    hubby dia x kisah..
    ada aq kisah..

  48. cardon says:

    uih…gmbr last skali ade awek kat blkg pakai baju hijau belang2…cun seyhhh! i like mat rempit!

  49. tettt says:

    alahai..ni gambar lama dohh.. =..=

  50. Lagubestbest says:

    Lawanyer.. kalah nora danish.

  51. No Name says:

    Kesian,ni mesti kes media da x de cerita.Empty dustbin pun di korek2..

  52. Amy Lee says:

    cantiknya dia.. jeles tul

  53. noname says:

    yang semer dok sibuk hal artis tu artis ni kenaper? diri sendiri pun belom tentu betol. yg sbar kan gmbr tu bahlol, yg komen pn bahlol yg bacer komen pn bahlol. temasuk la aku. hakhakhak. tp yg komen emo2 tu la yg paling bahlol.

  54. ciput says:

    nasibla..ni la habuan yg dapt bile beristerikan org indon yg xtau nk amalkan ajaran Islam dgn betul…. nk cari yg femes jek..tapi?? kalu dh kedua2nya dh terawang-awangan nilai agama, ntah bile leh kembali pd asal… puan-puan, tuan-tuan, adik-adik, abang-abang…kalu nk cari pasgn hidup tu, tetapkanlah ciri2 pasangan anda dengan baik dan pastikan letak ciri2 beragama tu di tingkat plg ats yek..jgn tgk pd rupa dan harta jek..sekian

  55. nera says:

    ada jugak suami yg biarkan bini dia camni. . .kesian sgt kt ko asyraf. . .kesian sbb ko x mendidik bini jd yg sepatutnya.. .mati tu bila2 blh brlaku. . . . .

  56. insanlemah says:

    di akhirat kelak, ada 4 golongan wanita yang akan membuatkan lelaki tidak dapat menjejakkan kaki ke syurga..
    1. ibunya
    2. isterinya
    3.anak perempuannya
    4.adik perempuannya

    renung2kan dan selamat beramal..

  57. sazlinasji says:

    Aku tak heran pun dgn keluarga si Asyraf nih. Orang Indon banyak nak jadi orang Msia dia pulak nak jadi warga Indonesia. Sebab kan minah “hot” nih. Apapun,semoga korang berdua ngan anak anak mu diberikan jalan yang lurus.Amin..Tak lupa kat kita kita nih,semoga kta semua dapat hidayah..Doakan yang terbaik sesama kita.

  58. put3 says:

    rasanya ayat ‘(kemungkinan besar minuman keras)’ x perlu diletakkan… boleh menjurus kepada fitnah jika ianya tidak benar… lagi satu, kita dianjurkan supaya untuk menutup keaiban orang… nasiib kita & ahli keluarga kita di masa akan datang, kita pun x tahu.. lagi satu, saya rasa air tu adalah air coke.. sama-samalah kita bersangka baik(husnuzzon) sesama kita.. wallahua’lam

  59. am says:

    hi abang nara nak cakap sikit.saya ada terbaca kat forum orang mengandung,dia kata pantang orang mengandung kena jaga mulut/hati.sebab kalau kita sebok mengata orang,nanti anaknya jadi mcm yang dia ngumpat tu.ada satu komen tu dia cakap,dia adala dalam hati kutuk2 adik ipar dia yang duduk serumah,sekali anak dia lahir hitam cam adik ipar dia tu walaupun dia and husband dia putih.so walaupun bukan u yang ngandung tapi oleh sbb u yang tulis blog ni so u better watch out la kan.u tu kan banyak dosa

  60. SeƱorita says:

    Tu coke la.. Kalau selalu bercampur, bergaul dgn ramai org, mendpt exposure dgn tmpt sebegini mesti kita x post dlm blog berunsur fitnah mcm ni. tmpt mcm ni glass coke or carbonated drink akan dihidangkan begini. Astafar byk2.. Pikir yg baik…

  61. Bulls*** says:

    Ala.relax la.Air tu air coke..Rokok tu aq xtau nk ckp ape.N org sekeliling tu,mnela tau relative asyraff ke..Kalau gbr artis cmni,trus nak ckp,sosial la,ape la.Korang tu bgus sgt??Dah konfim sgt ke korang lbih bgus??huh!!