Written by Bella | March 3rd, 2015

Semalam kami rasa ramai yang terkejut apabila menerima berita tergempar bahawa Nazim Othman berkemungkinan sedang bertarung untuk melawan barah otak. Meskipun tiada lagi penjelasan daripada Nazim berkenaan hal tersebut, tetapi peminat sudah boleh menjangkakan ia berdasarkan foto imbasan magnetik (MRI) yang dimuat naik oleh beliau di akaun Instagram.

Namun, Nazim nampaknya tidak keseorangan dalam menghadapi ujian ini kerana kekasihnya Bella Dally masih tetap setia bersama dan memberikan kata-kata semangat untuk Nazim menentang penyakitnya itu.

Positivity and strength at its best. Rest assured your’re not alone @nazimothman

Jika benar Nazim Othman sedang bergelut untuk menentang barah otak, ianya bukan senang untuk beliau menerima berita tersebut bukan? Tentu sekali beberapa perkara akan bermain dimindanya dan saat ini beliau memerlukan sokongan orang ramai terutama sekali insan tercinta untuk terus bersemangat.

Kredit Foto: Instagram Bella Dally

17 responses to Dikatakan Mempunyai Barah Otak: Bella Dally Tetap Berada Di Samping Nazim Othman

  1. nok gebuzzz says:

    semoga tabah…. penyakit tu dtg dari Allah dan jika penyakit itu adalah penghapus dosa redha dan tawakal,Inn sya Allah ………..

    0

    0
    • syana says:

      tabah la. ALLAH uji hambaNYA sebab Dia sayang.

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku disahkan mengidap brain tumour pada tahun 2012. tumour tu sebesar bola pinpong. aku takut nak pegi hospital untuk pembedahan otak walaupun aku mampu berubat di hospital mahal & gunakan khidmat professor.aku buat keputusan berubat secara alternatif. selepas rawatan alternatif untuk buang tumour itu sakitnya bukan kepalang. rasa macam nak mati ajer. siang malam menangis kesakitan. hanya yg pernah melaluinya saje yg tahu betapa sakitnya, sengsaranya & takutnya dugaan dari Allah ni tapi aku redha & terima ujiannya. selepas 2 minggu dah tak sakit lagi dan aku beransur pulih. aku berhabis RM134,000 untuk pengkhidmatan alternatif itu & alhamdulillah sekarang aku sembuh sepenuhnya & tumour free.Syukur kehadrat Illahi. Masa mula2 dapat tahu berita buruk tentang penyakit ni, aku macam tak keruan dibuatnya. Jadi tolong saper2 yg tak pernah mengalami jgn cakap ikut sedap mulut.

      0

      0
    • Olga says:

      BNDA NI SEJAK AWAL BULAN 2 LAGI LMBT BTOL NARA NI POST

      0

      0
  2. lopak says:

    betul ker sakit barah,perlu ke nak bagi tau bnda yg tak confirm,artis2 sengallllll attention seeker ni..padahal dua2pon suam2 kuku kaki jerrr lemauuuu

    0

    0
    • damai says:

      astagafirullah lopak, just suspect also its cancer, tahu apa makna cancer tak, kalau awak tak pernah alami please rasa sensitive sikit. cancer is a serious mtr tau. tlg lah tak nak doakan jgnlah mengata , kalau kena diri anda atau keluarga anda bgm perasaan anda org berkata seperti ucapan anda

      2

      0
    • Anonymous says:

      Lopak hasil sprema yg gagal. Mohon gunakan kondom agar keturunan ini tidak merebak.

      0

      0
    • wki-wki says:

      lopak, benda2 mcm ni takkan dia buat main2 kot…
      arwah ayah dan abang sepupu aku meninggal kerana cancer.. cancer ni bukan boleh main2.. kita yg melihat pun terasa sakit nya.. apa lagi orang yg mengalami ..

      0

      0
  3. ain suzana says:

    betul atau tidak cancer dia tetap tidak sihat. so berdoa saja la semoga dia sihat & dipermudahkan segalanya. tak perlu pikir saja dia nak attention atau tidak. jgn lupa doa utk diri sdiri utk hilangkn perasaan busuk hati.

    0

    0
  4. anon says:

    Bagi yg hati yg kotor selalu buruk sangka. Sepatutnya bersyukur diri tu sihat. Kalau kene kat kita baru kita tau. Dasar manusia takde hati perut…. neway, all the best to you nazim. Hope u get well soon…
    Pls try hemp oil ….

    0

    0
  5. Joyah Pok Pek says:

    semoga tabah menghadapi dugaan Allah.

    p/s: Elakkan penggunaan bahan kimia berlebihan pada rambut..pewarna warna, gel, spray…mampu menyebabkan barah juga :)

    0

    0
  6. hamba allah says:

    ini mengingatkan kita kepada mati dan Allah..umur muda pun boleh kena barah atau cancer.bila-bila Allah boleh ambil balik haknya dan turunkan penyakit untuk kita ingat pada Dia..kalau betul nazim kena cancer, semoga cepat sembuh.

    0

    0
  7. Peminat says:

    Saya ada cari pasal ubat yg nazim osman ambik utk treat penyakit . Xde kena mengena ngan kanser pun..kalau kanser org buat kemo . Betul atau auta????

    What is dexamethasone?

    Dexamethasone is a corticosteroid that prevents the release of substances in the body that cause inflammation.

    Dexamethasone is used to treat many different inflammatory conditions such as allergic disorders, skin conditions, ulcerative colitis, arthritis, lupus, psoriasis, or breathing disorders.

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      auta gak nye takkkkkk..ape2 hanye nazim aje yg tau masalah dia ngan penyakit diaaaaa kalau auta ..auta la diaaa..kalau betol semoga cepat sembuhhh..

      0

      0
    • Monocle says:

      Such patient (based on his MRI) takes the med to reduce the inflammation on his brain, in order for the doctor to further study the tumor. You for one, don’t need to become a doctor and summarise all you know, just by googling.

      0

      0
      • Nurul Hidayah Ibrahim says:

        Well said monocle..

        Normally kalo tumor will end with operation..

        Tp cancer akan ada kemo..

        Sbb tumor n cancer 2 benda berbeza

        Tumor org panggil ketumbuhan.. boleh dibuang dgn operatin.. tp tak menjamin 100% berjaya.

        Cancer org panggil barah. Dlm medium sel2 barah. Kemo boleh mengurangkan activiti barah ni…

        0

        0
    • din berus says:

      itu ubat tahan sakit laaaaaaaaaaa….palliative care nama dia…itu adalah praktis doktor2 kerajaan kalau ko first time pegi mengadu ko pening..dia takkan refer ko mana2 melainkan ko kelengtong doktor tu ko dah sakit 2 3 bulan….itu doktor kerajaan..doktor swasta cakap 2 minggu pening dia terus amik darah dan suruh scan mana sakit…tapi berbayar la…

      0

      0