Written by Bella | May 18th, 2017

Ditampar secara langsung di hadapan orang ramai termasuk Perdana Menteri Malaysia, adalah situasi yang agak memalukan buat David Teo. Impak daripada kejadian tersebut, beliau turut dikecam oleh sesetengah netizen.

David akui beliau tidak sangka Mat Over boleh bertindak sebegitu. Namun, David memberitahu beliau sudah memaafkan Mat Over dan tidak merencana untuk mengambil sebarang tindakan undang-undang berhubung insiden tersebut.

Tiba-tiba saja dia meluru serta menampar saya. Saya hanya mempersoalkan tindakan Rosyam tidak menggunakan pentas bulat itu dengan sepenuhnya dan hanya fokus satu arah di depan saja sedangkan saya juga mahu bertanyakan soalan kepada Perdana Menteri. Saya tidak akan mengambil sebarang tindakan undang-undang dan sudah memaafkannya.

Apa yang berlaku tidak mungkin dapat di ubah. Kejadian memalukan dan mengecewakan ini sekaligus mencalar imej penggiat seni tanah air. Bak kata pepatah,  kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Harapnya dengan kejadian ini ia dapat menjadi pengajaran agar perkara yang sama tidak berulang lagi.

Sumber Berita : Harian Metro

37 responses to David Teo Tidak Akan Ambil Tindakan Undang-Undang Terhadap Mat Over

  1. nok gebuzzz says:

    macai umno ghupenyer…..mmg over la!!

    pak jib sengeh2 jer…

    27

    0
    • Anonymous says:

      lebih sudu dari kuah. pengajaran kpd semua. kalau forum2 dianjurkan oleh macai2 x perlu la kritik. nanti korang ditudung agen DAP dan Zionis Yahudi. Silap2 muka korang ada dlm video porno….

      15

      0
      • Anonymous says:

        Inilah UMNO..

        3

        0
        • kak altontunya says:

          Mat over yg otak nye dah basuh dgn hidup umno anti cina tu dtg terus tumbuk. Ni la realiti politik negara kite skrg. Pantang sentuh sikit terus betumbuk. Bahana politik perkauman..

          24

          0
      • siti says:

        macai umno…what do you expect? zzz!

        4

        0
      • Anonymous says:

        cina tu jugak yg kaya..melayu jugaklah yg hmpeh..hahaha vongok jilat je lebh?

        9

        0
      • syafikah talib says:

        alau betoi racist pun jangan kurang ajar dengan perdana menteri. lancauuu luu cina | apa2 pun syabas kpd yg memberi penampar. we need more people like you bro :) #slap that pig?

        1

        20
        • Anonymous says:

          alahai…..kalau esok lusa ada keurunan engkau yang kerja ngan tokey cina jgn lupa jilat balik ludah sendiri..

          19

          0
      • Anonymous says:

        ahli2 umno mmg rasis…dlm facebook aku ramai.

        3

        1
    • amoi says:

      kan…aku dah agak si mat over tu macai since dia tampar david…sbb tu dia nak tunjuk kat dpn pakjib yg dia sokong pakjib…aku ni bukan sokong david teoh…tp aku lg benci pada penjilat pakjib..sebabnya, dorg sanggup terima beban yang pakjib bg kat rakyat selama ni..apa eh yg dorg pk?hishh

      47

      0
      • Anonymous says:

        cina malaysia..yawnzzz. bangla baru beberapa bulan je duduk sini boleh cakap elok. korang yg lahir beranak kat sini pun masih pelat. rasanya dia lempang tu bukan apa pun. sebenarnya dia nak bagi lembutkan lidah supaya cakap eloklah tu. positive thinking!

        13

        5
    • Pak Becok says:

      program yg dianjurkan macai..tak terkejut pun. korang kalau pergi duduk diam mcm robot je lah. itulah yg umno hendak. hanya nk dengar puji-pujian saja.

      11

      2
    • Fakta says:

      Inilah budaya UMNO!!!

      10

      1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      kenape david teo tak ambek tindakan ? ambek tindakan la ! jangan kasi muka ngan orang macm gini kurang ajar sangat..tk respek PM ! mat over ni gangster ke atau step gangster je huh ! macm sial prangai huh ! tkde police ke ? kenape police tak tarek itu mat over ?

      2

      0
  2. Anonymous says:

    ni baru professional. Dia fikir business dia sbb tu dia xnak panjangkan issue ni. Nape ambik rosyam nor jadi moderator? Ni la akibatnya amik org x pandai mengacara jd host

    28

    0
  3. Anonymous says:

    semua salah…si penampar dan yg ditampar.
    mcm wwf lah korang..eee malu.

    7

    4
  4. Lala says:

    Lol!! Siapa yang sebenarnya tidak beradab?

    2

    2
  5. Anonymous says:

    macai umno…moderator gagal!!!

    9

    0
  6. Anonymous says:

    Macai dan budaya UMNO nk dapat habuan.

    3

    2
  7. cik green says:

    Lorr..tu la pasal awat p buat stage bulat kat tgh2. susah kot pengacara nk fokus kehulu ke hilir, berpusing2 tgk sana sini. Baik stage kat depan pastu audience suma mengadap depan and letak la 2- 3 mic kat tgh2 so everyone can ask . xde yang terasa hati and probably this incident will not happen la.

    19

    0
  8. Anonymous says:

    yg trs menampar tu sebnrnya lbh tdk beradab. ya..mngkn david teo ada terksr bhs tmbh plak dgn intonasi suaranya yg sememangnya begitu..tp over tak beradab bila kau trs guna kekerasan di hdpan pemimpin tinggi negara. kau rs apa yg pm fkr??dia fkr kau beradab sgt ka?bnd tu sebnrnya menyatakan secara halus mat over tak menghrmti prgrm pd hr itu yg adanya org bsr negara. yg ptt malu ialah mat over

    48

    0
    • Brave Heart says:

      Sangat setuju…rasanya semua kenal dan faham macam mana David Teo ni…tapi yang Si Tua Sengal tu sudah kenapa?

      18

      0
  9. Fidot says:

    If pegi depan utk menenangkan lagi bagus sbb tampar depan PM utk live show memalukan diri sendiri jgk. Apepun kite x tau situasi sebenar so maleh la nk komen bebyk.

    3

    1
  10. kauingatkausapa says:

    Sapa start buat hal dulu memang patut kena la.. otak David letak kat buku lali. Cakap la elok-elok, ko nak tinggi suara apasal? ingat ko tinggi suara orang takut la?? Kalau DTeo cakap elok-elok, takde sapa nak marah. Betul Tak? Dia la punca nya.. memang padan muka la.. Org melayu yang pergi tgk filem dia, bagi dia kaya, dia berlagak lak. Lepas ni suruh dia buat cerita cina je la, tengok boleh dapat untung banyak ke?

    0

    21
  11. Aku tak sangka.. says:

    kata Mat Over..ini gimmick
    memang di rancang..
    siapa yg direct mcm nie…
    dia patut dihadiahkan 2 T…
    tampar dan tendang…
    Malu…SeMalu Malu nya..!!!

    2

    0
  12. Brave Heart says:

    Mat Over ni ada pegangan agama ke? Dia ni xpakai otak sebenarnya…memalukan diri sendiri, buat sial depan PM…sama lah dengan Rosyam Nor. Sangat tidak layak sebagai Moderator, jadi pengacara kampungan bolehlah…cubalah Pak Nil @ Aznil Hj. Nawawi yang jadi Moderator…xakan jadi macam ni…so kesian

    0

    0
  13. lady says:

    Mat over mmg over. nape perlu nak naik tgn? nape perlu nk guna kn kekerasan? Nasib baik DT tak saman.

    8

    0
  14. Brave Heart says:

    Terima kasih lah David Teo…sudah lah ditampar, disuruh behave bagai…tapi rasanya hati Orang Kaya@David Teo ni…tulus bersih…tiada hasad dengki…tidak seperti orang bangsa lain. Kalaulah David Teo saman si Mat Over ni…entah apalah duit bayar saman turun naik mahkamah…sebab tu David xingin saman, menyusahkan saja…nanti si Mat Over ni jadi mcm peminta sedekah@belas kasihan pula sebab xada duit bayar saman…

    17

    0
  15. Anonymous says:

    kalau la DT ni bwk hal ni ke mahkamah…mmg Mat Over ni akan kalah la. bukti video lempang DT dah cukup kuat utk saman Mat over ni. Mat Over patut bersyukur DT xnak saman ko…klu tak merempat la ko nak cari duit bayar saman..huhu.

    9

    0
  16. Anon says:

    Pelik ramai Melayu bangang asyik nak back up Cina bukit.. Korang bacalah balik pasal David Teo tu kutuk P.Ramlee.. Cina2 ni jgn bagi muka.. Mentang2 la diorang kuasai ekonomi, terus nak pijak kepala.. Lagi2 kalau company besar2, Cina2 ni pandang Melayu sebelah mata je tau tak?? Memang dikulikan aje. Terang-terangan diorang ni racist.. wake up la Melayu2 semua..

    11

    7
  17. Anonymous says:

    #sikap dan adab tiada lagi
    #maruah ditapak kaki
    # bagunlah bangsa dengan adil

    6

    2
  18. Anonymous says:

    malukan diri you sendiri mat over! tengok balik video !!!! and ask your familly . i know david teo, itu mmg style dia ckp !

    5

    0
  19. benak siot says:

    patut saman je.. biar mereput dalam jel.. over nak mampus!

    3

    0
  20. Anonymous says:

    kalau aku david,memang aku saman smpai licin si melayu miskin bangsat ni ,otak udang nak tunjuk power dpn najib,nanti najib tolong byar duit saman

    2

    0
  21. NarrowwealthMubie says:

    Filem2 david ni semua sampah, seolah nk rendahkan mentaliti budak2 remaja kita yg dh sememangnya hanyut, parents pls la jaga anak2 korang, jgn kasi tgk citer sampah xde value baik versi tempatan atau antarabangsa sekalipun.

    1

    1

Leave a Comment

Optional