Written by AbangNara | November 20th, 2013

Sehingga ke hari ini, kita masih tertunggu-tunggu keputusan laporan polis mengenai dakwaan skandal Adi Putra dengan isteri orang yang telah terjadi beberapa bulan lalu. Abang Nara tak boleh bayangkan betapa tertekannya mereka yang terlibat di dalam kes ini, lebih-lebih lagi Adi Putra yang merupakan seorang selebriti pujaan ramai.
adi putraPada pendapat Abang Nara, lagi cepat keputusan keluar, lagi cepatlah namanya dapat dibersihkan daripada kontroversi yang telah mencalit reputasi baiknya ini. Namun apa yang Abang Nara respek ialah tindakan Adi Putra yang menjalani kehidupan seperti biasa dan tidak pernah lari walaupun dirundung kontroversi sebegini besar. Kata Adi kepada portal GUA:-

Buat apa saya melarikan diri? Saya masih lagi menghadiri pelbagai acara. Kalau saya mahu lari, pastinya saya tidak akan tampil di khalayak umum. Allah itu maha adil. Biar kebenaran itu keluar nanti. Peminat pun masih menyokong saya.

Mengenai kes tersebut, saya masih menunggu konklusi daripada pihak berkuasa. Apabila saya dapat keputusannya, saya akan kongsikan kepada semua. Alhamdulillah, walaupun adanya kes dan kontroversi sebegitu, saya peroleh perkara lain iaitu saya akan membuka cabang bisnes baru yang berteraskan barang-barang keperluan mandi. Perkara ini tidak menjejaskan kehidupan dan kerjaya seni saya.

adi putraDitanya mengenai dakwaan dirinya menggunakan orang berpengaruh untuk menggugurkan kes ini, Adi menjelaskan:-

Saya tidak mahu memberi sebarang komen mengenai perkara itu. Jika ada orang berkata sedemikian, terpulanglah. Saya rasakan mereka yang bercakap sebegitu mengambil berat dan menyayangi saya. Kalau orang tidak bercakap maknanya mereka tidak mengambil berat pasal saya,. Oleh itu saya ingin berterima kasih kepada mereka. Sebagai selebriti, saya tidak boleh menghalang apa yang mereka ingin katakan

Semoga pihak polis dapat mempercepatkan siasatan dan mengumumkan keputusannya secepat mungkin. Lebih lama kes ini diheret, lebih banyak tohmahan, dakwaan dan teori yang akan dikeluarkan oleh orang ramai. Kepada Adi dan keluarga, teruskan hidup seperti biasa. Kata orang, takut kerana salah, berani kerana benar. Semoga kebenaran akan terbukti jua kelak.

P.S: Kenderaan lebih 12 tahun tidak selamat di jalan raya

40 responses to Buat Apa Saya Melarikan Diri? – Adi Putra

  1. hareeemmm says:

    namapak sgt bersalah…bertaubat lah!

    0

    0
    • apa pun tak bley says:

      Mane ko tau die bersalah..??

      0

      0
    • awek kpop says:

      tak abis lagi ke cerita ni…bosan nyaaaaa

      0

      0
      • One Direction says:

        babi je yg layan kpop. kau tu babi. aku benci Asian. ada hati nak lawan One Direction. kau suruh kpop kau tu duduk diam2 kat Asian. tak payah nak mendunia sangat lah. Dasar babi anjing layan kpop. pergi mampos lah babi !

        0

        0
        • Lalola says:

          Lailahaillah.. Kalau ye pun tak payah le sampai nak membabikan orang.. Dah dia minat kpop.. Lantak dia laa.. Yang kau nak benci asian.. Kau dari negara mana pulak..? Kau minat one direction tu kau punya pasal laa.. Takde sape pun nak halang minat kau.. Ape laa jenis manusia kau ni.. Nak membabikan orang tak tentu pasal.. Ciss..

          0

          0
        • Abby Adabi says:

          Assalamualaikum @One Direction

          Kau ni bangsa apa haa?..Bahasa menunjukkan bangsa tau..Kau kutuk2 org guna bahasa yang terlalu kesat, bkn setakat kasar je..

          Sebelum ni kau duk kutuk anak fasha n nora muka hodoh n penyet..Kau ckp melayu, cina n asian hodoh..Kalau btul pun kau mix n cantik sgt, tunjukkan diri anda..Biar kami komen plak rupa anda tu..Anda tu sbnrnye attention seeker bkn aku (at least aku tak pernah carut2 kn org )..

          Ni org duk kate ke aku je sblm ni n nmpk salah aku je..Komen aku kira berlapik n berhemah berbanding One Direction ni mcm org takde agama hemburkan kata2 kesat kat org..

          *One Direction paling tak beradab*

          0

          0
    • Abby Adabi says:

      ISTERI ADI PUTRA JELAS TIDAK MENUTUP AURAT DGN SEMPURNA DLM GMBR DI ATS..

      TUDUNG HANYA MENUTUP RAMBUT N KEPALA..LEHER JELAS2 TERDEDAH

      Allah merahmati wanita-wanita Muhajirin yang pertama, apabila turunnya ayat (yang bermaksud) “…dan hendaklah mereka menutup belahan leher baju mereka dengan tudung kepala mereka…”, serta-merta mereka mengoyakkan apa sahaja kain (yang ada di sekeliling mereka) lalu bertudung dengannya.”

      0

      0
    • Abby Adabi says:

      CARA ADI PUTRA CIUM ANAK ANGKAT NAMPAK SEPERTI BERNAFSU ITU ADALAH TIDAK WAJAR..PERLU DIINGATKAN ANAK ANGKAT JELAS ANAK ANGKAT BUKAN ANAK KANDUNG SENDIRI..BANYAK PERSOALAN ANAK ANGKAT AKAN TIMBUL KELAK..

      IBU bapa angkat perlu faham tanggungjawab memelihara anak angkat terutama perkara berkaitan hukum Islam supaya niat suci untuk melindungi bayi yang dijadikan ahli keluarga itu tidak mendatangkan fitnah.

      Begitu juga dari segi batasan hubungan, bapa angkat tidak boleh menjadi wali. Anak angkat perempuan perlu menjaga aurat dengan bapa serta abang angkat sementara ibu angkat juga perlu menjaga aurat dengan anak angkat lelaki,” katanya.

      0

      0
      • eeeh kau ni says:

        Janganlah fikir yg bukan2…pervert!!

        0

        0
      • nanano says:

        nape jahat sgt kau ni, suka hati dialah, kalau nak komen baca dulu pasal agam baru boleh komen.

        0

        0
      • redeye says:

        dah kenapa ko nie?x silap aku dlm mingguan wanita dulu ada 1 artikel tentang diorg nie..rasanya wife dia dah susukan anak angkat diorg nie..maka secara syarak budak nie haram dinikahi adi putra, mahupun adik beradik susuan yg lain..andaikata mereka dikurniakan cahaya mata kelak,anak dia pon x boleh kawen dgn budak nie..n secara automatiknya adi merupakan muhrim budak nie (x batal air sembahyang)..oppss aku rasa ko lg faham pasal islam!

        0

        0
  2. Shin Chan says:

    Kawan-kawan,
    Jangan jadi ‘budak’ nakal!!!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Buat dosa tanggung sendiri dan bertaubatla. Terima hukuman dengan redha… tapi berdiam diri adalah lebih baik. Bagi kenyataan macamana pun pasti ada orang yang tak puas hati. Jadi, baik berdiam diri…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    abby abadi di mana-mana pun kau ada.

    0

    0
  5. Jeng Kreng says:

    Abby Abadi

    Kau komen cam good2 je. semua org kau kondem. sempurna kah kau wahai makhluk Allah???

    0

    0
  6. Anonymous says:

    dia ni laki bini leh d kondem ke…kang d kondem kang terasa hati plk…mcm terjadi ad org komen kt oh bulan tu…retis lain lagi teruk kena hentam kaw2..dia org rilex j…dia ni laki bini x leh d kondem…bini dia y bukan retis pn kadang2 tu sebuk sekali…bini retis lain wlpn laki dia popular rilex jer x menyibuk…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    kebahagiaan di gambar tu x semestinya ad y bahagia…kadang d sebalik tabir rumahtangga lintang pukang…

    0

    0
  8. ................... says:

    menjak dia ni ad kes tentang tunjuk……aku dh x berapa minat kat dia…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    bini adi ni penampilan dia mcm mak cik2….

    0

    0
    • Abby Adabi says:

      Buat aida, wife adi putra,

      (Imam al-Ghazzali):

      Untuk menyenangkan hati si suami melihat si isteri, maka si isteri haruslah menjaga dirinya supaya kelihatan ceria dan menarik. Ketika berada di dalam rumah, si isteri perlulah mengenakan solekan yang sewajarnya agar suami tertarik hati melihatnya. Si isteri juga hendaklah memakai wangi-wangian yang boleh menarik perhatian si suami

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ababi kau ni eh mcm bagus ah…. Kau tunggu kau da menopause
        Laki muda kau cari lain pakai minyak wangi satu botol pun kalau
        Dia dak nak kahwin lebih macam ustaz Azhar, imam ghazali pun dia
        Tak ingat kau la adabo….

        0

        0
      • minah jambu merah biru says:

        minah jambu kalau dh kawin nanti minah jambu kemban aje senang hepening jugakkkkk tk payah nk pakai baju2 ni semua rimas ! pakai aje bedak kodomo tu Wangi jugak huh !

        0

        0
  10. blossom says:

    abby adabi entah ape2…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    ABG NARA, baik abg nara block abby adabi tu sebelum ramai org boring nak masuk blog ni.. kalau dia tukar nama lain blok lg… MENYAMPAH SUNGGUH.. klu ada yang dislike komen aku ni,org tu tak lain tak bukan mesti abby adabi.. dia mesti dislike byk kali…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul please block out this sick women. Patut norman tak nak dia.

      Sekejap nak mengamok sekejap nak baik. Memey stay away from hete

      0

      0
  12. putri lilin says:

    kesian aida. aku tau apa rasanya dapat suami artis dan melayan betina lain. makin diam makin memberontak. lebih2 lagi ada anak kecil. pergerakkan terbatas.

    0

    0
    • Abby Adabi says:

      @puteri lilin

      Menurut komen kau di atas, kau tahu apa rasanye dpt suami melayan betina lain..Aku bersimpati dgn kau tp renung2 kn nasihat ini..

      Nasihat aku satu je, kau sepatutnya muhasabahkan diri kau..Menurut pandangan aku, terdapat kesalahan dari pihak kau juga, kau sibuk bergosip dalam blog nara maka terabailah rumah tangga kau..justeru tidak hairan la suami kau melayan betina lain..

      Rumah tangga kau terabai atas sikap kau sendiri jugak..Cuba jadi isteri yang taat dan solehah utk suami..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Abe kau nak nasehatkan orang rumahtangga kau banyak
        baik. Dua kali kau kena cerai hooi dengan Norman.

        Macam betul ah kau nak basehat puteri lilin. Boleh belah
        Jangan jadi hostajah..lah

        0

        0
  13. tina banana says:

    eh eh mana entry pasal hanis zalikha semalam? Dah delete ke? Ni mesti Hanis contact Bang Nara kan suruh delete entry tu hihihiih

    0

    0
  14. Mdm Poppy says:

    Seriously i thought AP taking picture with Enotsss… Kena grooming & well mtn Kak.. Not only for hubby, utk u sendiri gak..

    0

    0
  15. minah jambu merah biru says:

    bagos adi ! jawapan ini lah yg kite ingin kan….biar ape yg orang nk cakap kn asal kn u ngan bini anak u bahagia ! soal orang yg bercakap gi mampos !! lov uuuuu….

    0

    0
  16. kipas lipas says:

    3Aku kesian dgn bini adiputra ni…yang dikatakan salah adi tapi yang lebih kena hentam teruk bininya pulak…pasal pakai tudung ke x..gemok ke kurus tu bukan punca kalo adi nak menggatal..semua dalam diri sendiri x da kena mengena dgn isteri dia pun..kalo orang sibok cakap pasal penampilan bini dia yang menyebabkan si adi ni curang..so aku nak tanya jugaklah artis2 kita yang cantik manis seksi meksi yang kena tinggal atau dicurangi suami tu sebb apa pulak.. kalo cakap or komen tu pikir2lah hati n perasaan orang jugak..

    0

    0
  17. Yelah…lbh baik Nara block si Abby adabi tu…betul2 psycho….pal hanis zalikha aku tak sempat baca lah…boleh sape2sinopsis kan?

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kau niiiiiiii mengarot betol lah !! mari minah jambu cite kn ….tajok dia kt blog nara ni > hanis zulaika eksen divaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! < dh paham ??

      0

      0
  18. anonim says:

    semak la aku dgn sorang minah ni, abang nara tolong la block minah tu, uhuh….

    0

    0