Written by serenity | November 4th, 2013

Sebelum ini kecoh dunia hiburan tanah air apabila seorang lelaki telah tampil dengan pengakuan yang pelakon lelaki popular, Adi Putra, atau nama sebenarnya Mohd Hadi Putera Halim, 32, telah menghantar mesej lucah melalui aplikasi telefon Whatsapp kepada isterinya.

Semalam, wartawan Zubir Bipop telah menulis di Berita Harian Ahad dalam sisipan Bipop yang lelaki tersebut yang bernama Amiruddin Osman, 56, juga tampil semula untuk memberikan pendapatnya mengenai khabar yang mengatakan Adi telah berjumpa dengan individu berpengaruh untuk meminta bantuan bagi kesnya digugurkan.

Saya terdengar cerita Adi ada bertemu seseorang minta bantuan individu berkenaan untuk menggugurkan kes beliau. Tapi, saya yakin pihak berwajib akan menjalankan tugas mereka dengan telus. Saya dimaklumkan kertas siasatan berhubung kes ini sudah disiapkan, begitu juga keputusan laporan forensik.

Menurut lelaki itu, isterinya yang bernama Nooraida Abdul Mutalib, 30, dikenali oleh pelakon itu melalui laman perkongsian foto Instagram Aidaannefasha

Namun, saya hairan mengapa Adi menafikannya, walhal dia sendiri mengaku dengan saya beliau mengenali Nooraida. Ketika mereka mula berkenalan, Nooraida sudah memaklumkan mengenai status dirinyanya sebagai isteri, sebaliknya Adi tidak mengendahkannya.

Malah Adi terus menggoda isteri saya. Bagi saya nak ‘nakal’ boleh, tapi jangan kacau isteri orang! Isteri saya mengaku, dia teruja apabila seorang artis popular seperti Adi ‘melayannya’.

Amiruddin turut berharap yang Adi akan dibicarakan di mahkamah dalam masa terdekat.

Sebelum ini isu skandal Adi ini seolah-oleh telah sejuk dengan timbulnya kontroversi artis lain seperti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal, namun minggu ini isu ini timbul semula. Bersama kita nantikan apakah hasil siasatan pihak polis berhubung kes yang menggemparkan ini.


Anda yang berbakat dalam bidang muzik dialu-alukan menyertai Ekspresi Muzik 2013 anjuran JKKN Melaka pada 23 November 2013 di Kompleks JKKN Melaka. Hadiah menarik menanti anda!

Berminat? Hubungi Milla di 06-2331787 untuk keterangan lanjut.

84 responses to Suami Wanita Terbabit Skandal Whatsapp Hairan Adi Putra Nafi Kenal Isterinya

  1. denggi says:

    sapa suruh kawin pmpuan muda? dah tau tua… carilah yg sebaya. pompuan ni msti gatal kelentit. bila dpt je ngan adiputra… kembang kempis la karipapnya,,

  2. mojo says:

    artis malaysia seks je lebih

  3. kelkatu says:

    Dulu ramai yg duk maki2 zubir…..haha…skrg mcm mana??? Ala…kalau takde angin takkan pokok bergoyang, ke beruk yg goyang kan.(oops…dah jadi roslan aziz pulak). Tulah aku dah kata dari dulu si Adi ni cuma manusia biasa aje, punya nafsu mcm korang jgk. Jadi kenapa pulak tak caya dia blh wat bende2 ni. Si Aminudin ni pun dah tua bangka, tulah nak kawin sngt dgn org muda. Belakang kamu dia cari org lain jgk nak berseronok. This old man must be delusional, next time go find someone yr age. Yelah who in their right mind would want to wake up to an old wrinkly man every morning….nak termuntah., kalau tak kerana duit or pangkat lah…(ok go on red arrow me, l mean dislike my comments….l dont give a hoot uolls…) Si Adi ni kan handsome, celebrity lagi……hmmm…

  4. Aku kau dia says:

    CAnteknya muka pompuan dalam gambar tu..
    muka puteh melepak , rambut warna keemasan …
    Agaknya ada darah kacukan ITALY duduk pat MALAYSIA , ni ..
    Hebat hebat hebat ….

    Patut la . Patut la patut la …ADI PUTRA suka .

  5. kelkatu says:

    Hey BN….where are earlier comments???

  6. kelkatu says:

    Sori,,tertinggal…..my earlier comments…

  7. minah jambu merah biru says:

    yg bini kau peg layan si adi tu dh kenape ????????? dh bini dia gatal mengenyam dh ada laki lagi2 nk layan jantan lain !! walau pon adi tk menghindah kn Nye walau pon pompan ni dh cakap yg dia dh ada laki tapi kenape pompan ni maseh layan si adi jugak ??? sengaja kan !! tu makne Nye pompan ni sengaje nk kasi laki tua dia jelesssss konon2 dia tu jambu sangat !! cuba kalau adi tu bukan pelakon pompan ni nk layan ke ????? dh ada laki pon maseh ada niat nk curang !!! bila lobang dh pecah 1malaysia dh tau ha semua salahkn adi konon adi tunjok konek kt hp pompan tu macm siallll !! lain kali kalau tknk laki tua jangan kawin ngan laki tua lah !!! bila dh dapat laki tua ada hati pulak nk curang huh !! eh helo ! cermin dulu la muka tu kalau jambu macm EMMA EMBONG ..LOFA ..FASHA SANDHA tkpe la jugak bwekkkk booooooooooooooo !!

    • Aku kau dia says:

      Eh minah betul ke ADI Putra tunjuk benda tu ???
      Takkan la dia nk tunjuk sembarangan?
      Hanya utk isteri dia aje la.yg dapat EXKLUSIV.. Hhehhe
      . Takkan la dgn sipompuan rambut celup ni , yg cari publisiti murahan.

      • minah jambu merah biru says:

        tak tauuuuu lah ! habis yg orang2 ni semua kecoh cakap adi tunjok benda2 yg tk senonoh kt hp temasok konek dia sendiri ! kadang2 orang2 ni sengaja nk fitnah adi…laki tua pompan tu pulak bukan Nye nk tanye bini dia kenape gatal layan si adi ! laki dia main asal boleh cakppppppppppppppppppppppp aje sengaja nk burok2kn adi nk kasi satu kt 1malaysia…padahal bini dia yg gatal pepek tu ! mungkin selain adi ngan jantan lain pon bini dia layan !!

  8. Anonymous says:

    Serious cam hantu Sial Minah ni

  9. cece says:

    pelik la…kat instagram takde satu pun gambar dia dengan husband dia..atleast ada la sekeping dua ke..gmbr hari raya ke…gmbr dalam kereta ke…caption ‘makan with hubby’..or..gmbr family ke..’raya haji’…hihihi..

  10. Anonymous says:

    bini Ady gemuk gedempol maca badak sumbu lelaki mana yang selera, kenapa bini Ady bodoh sangat tak reti jaga badan, nak kata gemuk sebab beranak tak pernah beranak, tak guna jadi perempuan klau tak reti jaga badan sendiri. Ady kau x payah pura2 setia..kau memang kenal minah gatal burik diamond ni kan (amin3 thanks dgn komen anda pd sy). tq

  11. miss oppssss says:

    INSTA DIA PUN XDA SATU PUN YANG DGN LAKI…. INSTA LAKI DIA JA YG PENUH GMBR DGN SI POMPUAN NI……

    THEN PAKAI SEKSI2, SNAP DEPAN CERMIN TERBONJOL DUA NASIK LEMAK SEGALA, MANA LELAKI X MIANG….

    JGN SALAHKAN LELAKI… SALAHKAN DIRI SENDIRI FOR BEING TO CHEAP!!!!!!

  12. tak tahu punca says:

    wajah dier mcm guna apps 365 jer

  13. DEENA says:

    dah tengok dah instagram pmpn ni. betul la, gambar dia dengan husband dia langsung tak ada. yang ada pun gamba anak diA ja. hurmm, lagi satu, tgk pic dia ni macam bukan isteri pun, seksi ooo. dah la gmbar suami pun tak ada.

  14. langsoyar says:

    ewwwww!! dah mcm langsuir!

  15. Lia says:

    klau difikir2kan, xde angin cmne pokok bergoyang…klau adi xde buat xkan org leh suke2 tuduh lak

  16. haha says:

    dua-dua bengong!!!! adi bangang gatal merenyam sekali dgn bini hang! cantik kebende edit je lebih dgn lens besor..hudoh piang!

  17. […] ke hari ini, kita masih tertunggu-tunggu keputusan laporan polis mengenai dakwaan skandal Adi Putra dengan isteri orang yang telah terjadi beberapa bulan lalu. Abang Nara tak boleh bayangkan betapa tertekannya mereka […]

  18. […] ke hari ini, kita masih tertunggu-tunggu keputusan laporan polis mengenai dakwaan skandal Adi Putra dengan isteri orang yang telah terjadi beberapa bulan lalu. Abang Nara tak boleh bayangkan betapa tertekannya mereka […]

  19. Anonymous says:

    eleehh gambar edit tu pun comel kerr.. bersepah pompuan skrg post gambar 360 wehh.. paling xsuka bila jumpa F2F, rupanyer lawa lg aq n kulitku dr dorang tu.. hahaha

  20. […] Suami Wanita Terbabit Skandal Whatsapp Hairan Adi Putra Nafi Kenal Isterinya (82) […]