Written by AbangNara | September 19th, 2013

Teringat pulak Abang Nara ketika dapat tahu wife mengandung satu ketika dahulu. Memang teruja yang amat-amat. Terus esoknya bawa pergi doktor untuk confirmkan kehamilan sebab nak dengar daripada mulut doktor sendiri. Jadi Abang Nara boleh faham betapa terujanya Ashraf Muslim apabila isteri keduanya, Wan Sakinah hamil.

ashraf muslim jadi bapa

Untuk anda yang tidak tahu, Wan Sakinah telah pun disahkan hamil selama 6 minggu. Wan Sakinah turut mengalami beberapa alahan yang biasa dirasai oleh wanita hamil. Kata Ashraf Muslim kepada Sinar Harian:-

Saya cukup seronok apatah lagi ini adalah anak pertama saya

ashraf muslim

Diharap sepanajang kehamilan ini, Wan Sakinah dan Ashraf Muslim akan menjaga diri sebaik-baiknya. Jangan sering tertekan. Pedulikanlah kata-kata orang. Yang penting, anda berdua kini bahagia. Semoga kebahagiaan itu akan bertambah dengan kehadiran orang ketiga kelak. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Nissan akan tingkatkan kapasiti Datsun

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

125 responses to Ashraf Muslim Teruja Bakal Jadi Bapa

  1. sha says:

    meluat!

    2+8=11

    0

    0
    • tak suka says:

      tak payah lah letak cerita dorang lagi, orang meluat….

      0

      0
      • mus says:

        tak suka ni mesti orang perempuan, hahahahahaha

        0

        0
        • Musliha says:

          dah la tu ashraf.. cukup la dgn kesyukuran kpd ilahi.. jaga hati bini pertama anda

          0

          0
        • Jamilah Jemali says:

          diam la ashraf.. lagi banyak ko berkata-kata lg seksa daya gamaknya.. ko tu ketua keluarga yg berbini dua.. jgn terlalu taksub nak anak sampai leka dayana dan keluarganya.. tuhan tu maha adil ashraf..

          si sakinah.. ko jgn excited sgt.. rezeki tuhan bagi bukan untuk menunjuk-nunjuk sana sini.. anytime je blh tarik balik.. jgn riak la minah oiiiiii…

          0

          0
        • ihatePERAMPAS says:

          riak & takbur!

          0

          0
        • Hamidon says:

          bahagia atas derita org lain..muntah ijou aku kt couple dua sejoli asraf dan kinah ni.

          0

          0
        • amoi says:

          utk ashraf…walau teruja…ingat hati dayana..smp skrg aku masih mendoakan dayana akan dpt anak…walaupun ko mcm x menghargai dayana…kurg2 sian la kat dia….jgn kuarkan statement yg boleh lukakan ati bini pertama ko..tlg ckp skit kat bini gedik ko yg no 2 tu, jgn over sgt…org x suke..jgn bajet boleh boleh ngandung, ramai org akan sukekan dia…jgn harap!!! pompuan yg x reti jaga ati madu dia, mmg x ptt dihormati!

          utk sakinah, aku ttp xnak ucapkan tahniah sbb ko dah byk lukakan ati madu ko…dasar pompuan x guna..kurg2 pk n hormat dayana…jgn sbbkan ko boleh mengandung, ko poyo semcm konon ashraf akan beratkan ko lebey…dgn sikap ko, aku lg bertmbh2 benci dgn ko…hrp nnt anak ko dpt balasan yg sama dgn apa yg ko buat kat dayana….

          0

          0
        • LIN says:

          kesian anak tu dpt mak bapak mcm diorang ni.. tak lahir lg dh kena tempias kesan daripada kebodohan mak bapak.
          kinah jgn over sgt…tak semestinya baby tu tuhan hantar sebagai satu anugerah, mungkin tuhan kirim pembalasan utk kamu melalui baby tu…
          klau sanggup hidup bermadu belajar la adab2 dengan madu. jaga la kelakuan sbg seorang madu bukan tunjukan perangai seperti perempuan GRO.

          jgn rasa dgn ada nya anak dh cukup selamat utk mengikat suami mu itu.. sbb lelaki yg punya anak 10 pun belum tentu jd setia.

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          aku dah jadi bapa dah, anak ramai dah..
          klik my profile

          0

          0
        • amoi says:

          utk ashraf…walau teruja…ingat hati dayana..smp skrg aku masih mendoakan dayana akan dpt anak…walaupun ko mcm x menghargai dayana…kurg2 sian la kat dia….jgn kuarkan statement yg boleh lukakan ati bini pertama ko..tlg ckp skit kat bini gedik ko yg no 2 tu, jgn over sgt…org x suke..jgn bajet boleh boleh ngandung, ramai org akan sukekan dia…jgn harap!!! pompuan yg x reti jaga ati madu dia, mmg x ptt dihormati!

          utk sakinah, aku ttp xnak ucapkan tahniah sbb ko dah byk lukakan ati madu ko…kurg2 pk n hormat dayana…jgn sbbkan ko boleh mengandung, ko poyo semcm konon ashraf akan beratkan ko lebey…dgn sikap ko, aku lg bertmbh2 benci dgn ko…hrp nnt anak ko dpt balasan yg sama dgn apa yg ko buat kat dayana…

          0

          0
      • perempuan says:

        tak kemana la hai ko punye seronok tu tapi dalam masa yang sama, ada wanita lain yang makan hati.

        even sepupu sepapat atau kawan2 rapat sendiri sah hamil awal pun dah ada sikit rasa down, ni kan pula madu sendiri yang tidak direlakan sebagai madu pada awalnya.

        0

        0
      • FAKKA says:

        Kepada yg terlalu emosi dgn perkahwinan ke-2 asraf…. sudah2lah memaki hamun mereka… mungkin mereka telah berdamai… siapa tahu….

        Kita doakan mereka mereka agar bahagia. Elakkan mendoakan keburukkan dan kerosakkan…

        SEDANGKAN ALLAH ITU MAHA PENGASIH DAN MAHA PENGAMPUN…. siapa pula anda??

        0

        0
        • ish says:

          tapi sekarang ni aku tgk yg ashraf dan si kinah ni je yg bahagia.. dayana? takpe.. tuhan itu maha adil terhadap umatnya..

          buat sakinah.. jgn gila glemer!!!!!!!!!!!!!

          0

          0
      • Be sensitive hoccay!! says:

        “Pedulikanlah kata-kata orang. Yang penting, anda berdua kini bahagia”

        Abg nara oiiiii… Takkan nak berdua je bahagia? Yang sorang lagi tu tak perlu bahagia ke? tak cukup2 ke dia menderita selama ni? Ayat tu agak-agak la sikit. Cara cakap macam seolah2 dayana tak wujud langsung dalam hidup ‘dua orang yg bahagia ni’..

        0

        0
        • meen says:

          tak payah nak backing sgt la dorang ni nara oi! aku doakan dayana smoga berbahagia.AAMIIN!

          0

          0
        • Kak Ros says:

          Ha’ah ler ntah2 abg nara kite teringin nak nikah lagi 1 kot? Masa tu suruh ler kak nara doakan semoga berbahagie la yerrr…

          0

          0
      • nurul says:

        Nara ni ambik kesempatan ….

        0

        0
      • Tin Kosong says:

        Si Ashraf ni drama or movie baru tak der yang ader citer dia berbini 2 tak abis-abis.Cheap publicity!

        0

        0
    • Anonymous says:

      bodoh la…xde cite lain ke nak kuarkan…nbalik2 cite beruk siam gile mengawan dua ekor nih…ko serap n kinah xyah nak hepi2 sgt..kndung ko tu kecik pon lagi mcm2 bleh jadik..n kalo kuar pon nanti lom tentu budak tu baik….kalo jantan mesti ikot perangai serap yang gile lobang kalo pompuan mesti ikot perangai kinah yang gile laki oang nanti…

      0

      0
    • MAMI says:

      wow!! lepas ni boleh la anak sama-sama meniaga perfume!! kelessss kau Aserap…

      0

      0
    • dayana says:

      bahagiamu derita ku……

      0

      0
    • kak nitaaa... says:

      Sudah..cukup2 sudahhhhhh…nara please stop citer pasal kinah! sekarang ni ko update cite pasal Dayana ok semua orang nak tahu apa perkembangan dia sekarang ok ke x ngan suami dia? Perasaan dia mcm mana sekarang setelah dimadukan tanpa keizinan dia dulu? N nk bg pengajaran kt semua pempuan jgn 100% pecaya kat laki masing2 at least 10% mesti ada perasaan curiga kt suami terutama yg memang ada problem anak ni bukan menghasut tapi inilah hakikatnya sekurang2nya bila sesuatu terjadi org pempuan ni xdown terus…Please nara ye….

      0

      0
  2. kiah says:

    kesian wife pertama dia..tabah kan hati yer…
    bahagiamu deritaku :p

    0

    0
  3. hani says:

    aserap ni excited la sbb die subur..kan da terbukti! puiih!

    0

    0
    • Malu Dong Ahhhh!!!! says:

      Betui la hani…mesti bangga kan sbb dah terbukti dia subur…cepat lak tu…kesian kat Dayana…mesti rasa sgt down, sangat terluka, sgt rendah diri…

      0

      0
      • mama says:

        aduhaiiii.confirm ke anak serap ponn…..tp papehalpon jgn la doa yg tidak2 kt baby tu.dia tidak berdosa.huhuhu

        0

        0
  4. ain says:

    poyo!!!

    0

    0
  5. DIDU says:

    mamat ni banyak propa lah.. sesuai dgn sakinah, minah propa jugak.. “orang baik, dapat jodoh baik, orang………………..”

    0

    0
  6. kiki lala says:

    kehadiran org ketiga abg nara? hello ke empat ok? dh dayana 2 nk letak d mana… huh!

    0

    0
  7. minah meghoyan says:

    udah2 ler tuh abg nara oiii
    xmenarik psl diaorg nie
    nk gembira pe nyer amek laki org
    hormat sikit isteri pertama die tuh

    0

    0
  8. xoxo says:

    hari tu tak mengaku.
    apadaaa

    0

    0
  9. mia says:

    Seronok ye..erhmm mestilah seronok kan nak dpt anak..dah lama die tunggu..tp sedih + kesian pd 1st wife die :(

    0

    0
  10. ida says:

    Tahniah rezeki dari Allah.tapi satu je kandungan masih awal n sepatutnya xperlu dihebahkan.selalunya kandungan 3bulan keatas baru dihebahkan.sy dl pun terlalu xcited dua kali keguguran ms kandungan 6minggu.bila org tanya ingat sy dh ada anak ms tu stress sgt.xlama lps tu sy pregnant nak masuk 4bln,hanya orang terdekat sy bagitahu.n kandngan 6bln baru ramai kenalan yg tahu sbb perut dh besar.n skrg sy dh deliver baby girl.lagi satu jgnla kita terlalu xcited smpai mengaibkan org.dan ternyata bila dia bg tahu semua org yg isteri kedua dia hamil apa perasaan isteri pertama.satu malaysia ke ashraf awak nak bagi tahu isteri awak tu xboleh bagi awak zuriat?diam2 sudahla.jaga la maruah isteri pertama awak tu.xsemestinya kita kawin terus dpt zuriat kdg2 Allah nak duga kita.sy 4tahun baru dpt anak, sy n suami sabar tunggu n yakin ni ujian dari Allah.sy btl2 bersimpati dgn isteri pertama ashraf.harap tabah tempoh dugaan ni.

    0

    0
  11. ayam says:

    Tak sia2 korang lari ke taikland, korang mmg taik..

    0

    0
  12. momok says:

    kesian bakal anak die, sebab dulu bapak die ni xngaku emak budak ni preggy.. KESIANNNN

    0

    0
  13. sakit says:

    Rasenye asyraff ni ade sakit otak la. Keje asyik tak mengaku lpstu mengaku. Deny beriyer lpstu bile dah betul cerita tu die pnye statement lain nak support tu pon beriyer. sakit otakkkkkk nye die ni!

    0

    0
  14. uitt weitt says:

    harap2 x terabailah bini pertama dia nnti..

    0

    0
  15. shasha says:

    bwk mengucap..kite patut bgembira utk dorang. sbb allah kurniakan rezeki, anugerahkan cahaya mata kat dorang.pasti stiap yg blaku ada hikmah.smoga anak yg bakal lahir tu merupakan anak yg soleh dan bguna di dunia serta akhirat. Allahuakbar!

    0

    0
  16. betina garik+jantan miang says:

    perlu ke ko nak mention “ini merupakan anak pertama saya” hoi aserapppppp. nampak sgt ko nk banggakan kejantanan ko n hina bini pertama ko kan! apepon xbley!!!

    0

    0
  17. Serap Kecoh says:

    itu pn nk kecoh ker serap,,menyampah aku!!!

    0

    0
  18. Rim kereta says:

    Aku doakn Diana akan mengandung jga lepas ni..aminnn

    0

    0
    • asataga says:

      walaupon dayana ngandong ashraf akn lebih syg skinah,okeh!!!

      0

      0
      • Nonong says:

        mana kau tau dia sayangkan si sakinanh sewel tu???

        0

        0
      • minah jambu merah biru says:

        memang betollllllllllll !! kalau ashraf sayangkn dayana dia tkan kawin lagi satu tol tk ! macmana pon sakinah juga di mate ashraffff walau pon badan dayana dh kurussssss….. sakinah jugakkkkkkkkkkkk !!

        0

        0
    • Donna says:

      Honestly, aku tak rasa dayana nak tido sekatil ngn ashraf dah. For now at least.

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        cmana dayana nk tido ngan si ashraf ! time sondol ashraf asek asek bayang kn muka si sakinahhhhhhhhhh aje ! jangan2 ashraf pon dh tkde nafsu lagi ngan si dayana pasal dia dh tk sayang ngan dayana lagi iiiii lebih2 lagi pulak si sakinah dh ngandong ape lagi hancor lahhhhh !!

        0

        0
  19. emy says:

    Teruja la sgt..meluat..hrp dpt berlaku adil..jgn lebihkan yg no.2 je..

    0

    0
  20. BFF dayana says:

    xpaham aku dengan nara ni.dah tau orang xsuke mamat ni dgn si kinah tu lagi mau bukak pasal dorg. kesian la sikit kat dayana tu. aku yang bukan dayana ni pun sakit hati baca. xhabes2 nak review pasal mamat ni dgn si kinah perampas tu.huh! #aku emo okay#

    0

    0
    • leen says:

      sbb tu ar nara up cite ni… kasik panas dye punye blog…hehehe…. puiii…. ngn aku2 skali terjebak… hate them!!

      0

      0
  21. sofia says:

    seeloknya x yah announce lagi hamil 6minggu. sbb baru lagi…first semester ni mcm2 bole jadi.bkn nak doa kan yg x utk wan sakinah.jika ikut pantang larang org tua2,..lagi bagus announce selepas abis first semester. 3bulan dan ke atas. apa2 pun congrats to ashraf & wan sakinah semoga segalanya dipermudahkan.

    0

    0
    • sang saka kidnapp says:

      kak oi.. bukan semester la..trimester la sayanggg oiii
      to si serapp ngan si kidnap laki org ni..
      tak payah la jaja sgt cite..
      org meluat..
      looks cheap…
      puiiii!!!!

      0

      0
  22. alamanda says:

    tak tau nape aku rase sensitif & sebak baca cerita pasal sakinah ni.. sbb aku pun dah kawen setahun lebih tapi belum dikurniakan cahaya mata & aku pula teringatkan apa perasaan dayana ketika ini…

    0

    0
  23. hate c kinah says:

    Nak canang satu dunia kalo boleh si asrap ni. tak fikir langsung hati dayana, dah lah dimadukan diam2. sekarang hapy sgtla mention anak pertama. fikirlah cikit dayana tu, jangan nak fikir ci kinah ni je, dayana merana korang ape tau. Blom ada rezeki buat dayana, tp camne nk ada rezeki law dok berkepit 24jam dengan ci kinah tu,, sabarlah dayana kuatkan hati Allah pasti merencanakan sesuatu yg terbaik untuk kamu. Dengan segala pengorbanan pasti syurga balasannya.

    0

    0
  24. Suri says:

    Nara ni memang puaka. Semalam dah kena sound dengan Nabila Huda. Padan muka!

    0

    0
  25. Anon says:

    Dah termengandung tu yang sampai kahwin ke Siam tu.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Aduhaiiiiiii…menyampahhhhhhhhhh..bang nara..retis lain suami dia org pn ada teruja gak bila wife dia pregnant..tpi bang nra x kecoh pn…tpi bila si malaon ni abg nara sebuk bagi tahu kt BN ni plk…menyampahhhhh le….hishhhhhhh

    0

    0
  27. sherry situ sana sini says:

    bodoh la aserap ni..bini no 1 xminx cerai,masih taat, tak gebang sana sini mcm RITA pun dah bagos tau..ni ko nak lukakan hati dia buat kali ke 2 plak? dol bukan luka je tau..hancur remuk hati dayana! bodooo lg ko buat statement gini lg ramai mencela ko sekaligus tersampailah doa yg bukan2 kat bby ko..

    0

    0
  28. Anonymous says:

    x abis2 lagi ke cite pasal dia org ni…..cri cite lain le bang nara oiiii…cuba le cri cite y lain selain dari monyet seekor ni…nmpk sgt kawin ngan si monyet betina ni nk anak…

    0

    0
  29. Anonymous says:

    ni le dia ALIM2 TAIK KUCING…

    0

    0
  30. tensen says:

    Ntah knape aku sngat…sngat…sangat kesian kat diyana..walaupun dia xde kna mngena ngan hdup aku…..tiap kali bca psal dorang ni…nafas aku yg sesak mngenangkan prngai kinah n serap ni…..diyana bersabar la ye…moga2 anda akan mendapat ganjaran yg lebih baik satu hari nanti…

    0

    0
  31. Lolita says:

    Geli

    0

    0
  32. Pemerhati says:

    bang nara ni ap la..knpa le keluarkn cite pasal ni..kesian si dayana n family dia…kalau serap tu x pandai jaga hati dayana…abg nara sepatutnya faham situasi si dayana tu..so x mahu la keluarkn cite y mcm ni..kita org tahu le y bang nara nk naikan rating BN ni..tpi kalau x de cite pasal dia org ni BN tetp akan naik rating dia juga…mcm mana rasanya kalau d takdirkn wife abg nara x mengandung lagi spi skg..mesti dia sedih gila bila baca ni…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Made in Thailand.. Kap kun kap.. Sawadikap. Kalau anak pompan Nur Sawadikap. Kalau Boy, Mohd Sawadi

    0

    0
  34. sengsara wanita says:

    bersabarlah kalian semua, sedia maklum bahawa
    semua pembaca BN byk yg menyokong dayana,
    termasuk lah juga saya sdri, saya juga seorang wanita,
    juga seorang isteri, saya dpt rasakan bagaimana,
    perasaan dayana, xrela di madukn, xrela berkongsi suami dgn org lain.
    tapi itu semua telah pun terjadi buat dayana,
    sedangkan kita semua rasa marah, benci, meluat dgn ashraf ni
    apakah perasaan dayana?? hanya Allah yg tahu,
    kepada dayana bersabar lah, cinta pada yg satu iaitu Allah
    makin kita mencintaiNya, makin sentiasa Dia bersama2 dgn kita
    org yg bahagia di atas penderitaan mu tidak akn mendapat keredhaan dariNYA
    kpd pembaca BN sama2 kita doa supaya ketenangan itu milik dayana.

    0

    0
  35. kinah konah says:

    eei tolonglah tak payah nak show off sgt boleh? si serap better kesian sikit dkat bini pertama kau tu. jgn nanti kau abaikan pulak. si kinah tak payah nak tunjuk lagak sgt yg kau tu subur berjaya mengandung, balasan tetap ade nanti!!!!!!! dah lah nikah kat siam, ade hati nak heboh 1 dunia mengandung ke ape. podahhhhhhhhhhh

    0

    0
  36. cikembong says:

    abg nara..pls stop publish about them.. nak baca blog abg nara pon xde mood..tba2 moody..
    tlg jaga hati dayana jugak.. pls abg nara

    0

    0
  37. Tokiooo says:

    Betol lah kata org… pemusnah kebahagian perempuan adalah perempuan lain.

    0

    0
  38. zz says:

    mintak2 dayana pon pregnant tahun ni..so xleh la yg no.2 ni nk bg alasan nk manje2 sbb pregnant..mane tahu…rezeki Dayana tuhan nk bg tahun ni jgk…AMINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

    0

    0
  39. kikikih says:

    aku pon tak ske si serap ni…tapi kecian gak kat budak dlm perot tu..ape pon..serap,ko x yah kerek sgt dgn hamil 6 mnggu tu..da rmi yg menyumpah..hahahaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betol tuh.. Aku bukan ape ar.. Tak baek Si Kinah buat gitu. Btw, Anything can happen coz kandungan still kecik. Den tup tup.. Dayana plak yang preg. Tolong eh Serap, hantar minah tu balik kat mana kau pungut dia – Thailand!

      0

      0
  40. Anonymous says:

    kalau si serap ni tak bleh adil dan bahagiakan dayana.lepaskan jer la.naya kat dia.sekurang2 yer dia akan lebih bahagia dengan orang lain.seorang lelaki yang hebat.mungkin juga seorang dokter macam dia. yang paling penting setia.hansem lotak paling bawah yang penting adil dan baik hati.

    0

    0
  41. GAKI NO TSUKAI says:

    Die ni ngan bini baru, same je… tak pandai nk jage ati dayana. Atau mmg dh 100% lupe kat dayana. Bg statement mcm dayana tu x wujud.

    0

    0
  42. mat tajam says:

    untuk abang acap

    aku tau ko teruja sebab ni anak 1st ko tp kalau nak bercakap tu bole piker dulu tak..ni ko tak!!! bila ko cakap apa yang bini 1st ko rasa..ko xde piker kan benda tu semua?? ishhh..aku lak yang geram..kebahagian ko adalah kehancuran hati bini 1st ko..dah2 la acap..diam2 sudah..tu semua anugerah Allah dan x yah nak kecoh bagai sebab ada hati yang ko perlu jaga.noted!!!

    0

    0
  43. Anonymous says:

    kepada Dayana…

    Usah risau tentang anak….ku doakan agar Rasulullah menanti mu di syurga…
    Jangan bersedih kerana namamu menjadi perbualan penduduk langit dan bidadari2 di atas sedang memerhati kan mu….

    Teruskan menjadi wanita solehah…yang menjaga aib & maruah suami…..dan seorang doktor yang berbakti untuk agamaNya…..

    Dayana….kaulah wanita akhir zaman yg satu dalam sejuta……
    Kau inspirasi untuk umat Rasulullah yang bergelar wanita dan isteri….

    0

    0
    • Saya says:

      Sebak plak baca comment kamu…
      Moga dayana bahagia disini & disana nnt…aminnnn :’)

      0

      0
    • someone says:

      Sedih baca komen anon ni .. saya doakan dayana mengandung after balik drp honeymoon..Amin……

      Sgt kagum dengan dayana.. jgn risau dayana ..sy doakan yang baik2 utk awk..

      To kinah..jgn la nk excited sgt.. kurniaan Allah tu bila2 masa Dia boleh tarik balik.. jgn la kita nk menunjuk-nunjuk ttg baby dlm perut yg belum tentu lagi nasibnya..sama ada lahir di dunia ataupun tidak.

      0

      0
  44. miss world says:

    eh??aritu nafikan sikinah ni pregnant ni mengaku pula.
    samela dlu..nafikan nak kawen dua tapi kawen juga.
    apa2 la bang acapp oiiii..
    nampak benor ckp xserupa bikin..
    tak boleh percaya apa yg dia cakap..
    hilang respect miss world kat bang acap nii tauu!
    menci..menci…ekekekekek

    0

    0
  45. jue says:

    btw tahniah..perangai tu elok2 sikit.. ^_^

    0

    0
  46. serapsekinahsamabangang says:

    laki bini kaki penipu . memula menafikan .. pastu ada . bodoh piang .. sepatah haram aku tak percaya lagi cakap laki bini ni . kaki putar belit ..

    0

    0
  47. Mat K says:

    wife pertama terkilan ke tak?

    0

    0
  48. bedah says:

    Boleh ko rasa teruja selepas 1Malaya ko tipu dgn bnyk benda?
    Huh, Aku ingatkn ko rasa insaf dgn ape y ko buat n cakap
    Lelaki y baik dgn perempuan y baik sahaja
    Kalau dpt y tak baik, mungkin dugaan hidup atau mungkin akan dikurniakan y lebih baik lepas ni.

    0

    0
  49. fza says:

    Alhamdulillah…..tp mintak Asfraf jgn happy sgt..bru saja 6 minggu tu…byk lg msa nk ditempuhi…so biar bersederhana saja terima berita gembira nih.Allah nk tarik bila2 msa jer….yg penting jga juga perasaan isteri pertama…

    0

    0
  50. neelopeh says:

    ya Allah.. apa kenela dgn ko ni Asherap oiii…
    tak perlu ko bgtau media betapa kau teruja nak dapat baby.. ko mcm pijak2 lumat je prasaan si Dayana tu kan.. ko dengan bini kedua ko tu sama je prangai… eee geram plak aku..

    aku yg baca statement ko ni pun, sedih n sebak tau.. terasa yg amat… aku tak tahula mcmana prasaan Dayana.. uuurggggghhhhh… sadisnyaaa…

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kan minah jambu dh cakap kn si ashraf ni dia dh sayangkn si dayana lagi babtu dia sengaja kasitau ngan 1malaysia yg si sakinah tu dh ngandonggggg n dia tk peduli kn perasaan dayanaaaaa…..dia sengaja nk sakit kn hati dayana n sengaja nk kasi dayana sedih ! si dayana pulak macm dh tk boleh nk kawin ngan jantan lain n macm tk boleh nk mintak cerai ngan laki dia ni ..n dia maseh nk simpan lagi laki dia ni nk buat cmana kan….kite kesian kesian ngan dayana pon tk guna pasal si dayana suka di perlaku kn begitu dengan kate2 lembut si ashraf mungkin si dayana cair kite mana tau !

      0

      0
  51. xpopuler says:

    kalau ada button remove diorang forever dr dunia artis, dh lama dah aku click.siap aku block bortingkek2 lagi.
    yg si serap ni pun, dulu cakap dah kenal konah ni sblm kawen lg. abes tu kenapa la pegi kawen jugak dgn dayana? kita ni kalau nak bertamak2 pun, tak payah la sampai nak ‘kunci’ hidup orang lain. klu ko nak konah, jgn kawen ngan dayana. untung2 ada org nak kat dia. tapi ni dua2 ko nak sapu. ape ko ingat ko pentingggggggggggggg sgt ke?

    aku rasa, klu dayana mntk dilepaskan dgn alasan x rela bermadu, kompem ramai laki yg nak kan dia. klu aku jd laki pun aku meminang cpt2. giler baik mcm ni sape yg xnak.. masa tu kta tgk la mcm mn serap n kinah konek ni terkapai2 mencari arah idup. duit dah la seciput menjual perfume.. puiiiiiiiiii

    0

    0
  52. zilla says:

    memang anak pertama dari tp bini no.2..aku rs x yah la mention cm tu..sbb u kna ingat ada hati yg tguris..mention je u gembira akn jd ayah..cukup la tu..

    0

    0
  53. aummm says:

    abg serap i tunggu u tau… bile kinah dlm pantang nnti u carila i.. i sedia jd no 3. i lg cantik dari kinah.. hidung pon mancung.. langsing lagi dr kinah, gebu dr kinah.. i tau u mesti cair la ngan i.. kita kawin kt bali pulak ye kompom dpt kembar..muahhhh abang serapp.. bye2 kinahhh. i will take over.. auuuuu

    0

    0
  54. eina says:

    xde citer dia lg baik arr.. x popular pn… harap kontroversi jer lebih… wlau aku x prgnant tpi nk muntah jer skrg tgk cite ko… wekkkkkkkkkkk

    0

    0
  55. nabila says:

    ABG NARA NI XPIKIR KOT TAU TULIS JE CRTA DEPA NI,MLUAT AKU HABAQ HG,DHLA KINAH NI MUKA CM KASUT,ASYIK NK BYH GMBAQ DIA YG POSING MCM HARAM….

    0

    0
  56. Tolonglah says:

    Nara, ko mmg suka tgk sakinah kena sumpah seranah ngan kitorg..
    Tolonglah..
    X payah repeat tajuk yg sama..

    0

    0
  57. aku says:

    jodoh pertemuan ajal maut di tangan Allah…sudah2 la nk sumpah diorg..x baik menidakkan ketentuan Allah…

    0

    0
  58. kawan says:

    TAK PAYAH NAK TERUJA SANGAT.MENGANDUNG TU PASTI, MELAHIRKAN TU BELUM PASTI NGOK..KORANG 2 ORANG NIE KAN OVER SANGAT LAH…MELUAT DAN MENYAMPAH TENGOK..SAKINAH TAK SEDAR DIRI RAMPAS SUAMI ORANG..ESOK LUSA ALLAH BAYAR CASH KAU GUGUR BARU PADAN MUKA…JAGA HATI PERASAAN ORANG SEKELILING.

    0

    0
  59. missdevy117 says:

    ape daa,slalu deny den ngaku plak..ngaku jelah klo bnda btl..aiseimenn
    *apa2 pn moga Diana tabah n sbar..mne lah tau nti Diana pregy kembar! huh menyirap~

    0

    0
  60. mee.. says:

    anak tu bukan orang ketiga…. suckinah tu yang orang ketiga…

    0

    0
  61. DD says:

    Diam Ashraf,DIAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM…..

    0

    0
  62. Pakcik says:

    Dalam hal ni pakcik rasa kesian jugak pada Dayana dan keluarga Dayana. Tapi rasanya di pihak Dayana dgn keluarganya pun ada salah jugak.

    Ashraf ni kan jodoh pilihan keluarga Dayana. Rasanya Dayana akur saja pilihan ibu bapa, maklumlah kan. Tapi rasanya jgn kita cepat sgt nilai seseorang itu dari luarannya dan namanya.

    Perhatikanlah sikap, karakter dan personaliti. Rasanya kalau parents Dayana lebih kritikal dan include kan sedikit ilmu psikologi dalam mengenal orang, boleh nampak sikap sebenar si Asyraf ni sejak dari mula.

    Lagipun Asyraf ni kan terhutang budi pada parents Dayana, mestilah bila dijodohkan berat Asyraf nak menolak. Kalau kita menolong orang, pastikan kita ikhlas. Perkahwinan bukan perkara main-main. Selepas kahwin, parents Dayana juga yang makan hati sebab menantu pilihan tidak berpanjangan kesannya.

    Dayana pula sebagai wanita yang berpelajaran tinggi kena faham hak sebagai seorang wanita. Bukan hanya akur dan taat pada suami walaupun ditipu apa bagai. Bagaimana wanita muslimah nak menjadi contoh pada wanita lain yang bukan islam di luar sana? Wanita muslimah nampak kurang berpendidikan dari aspek kebebasan dan hak seorang wanita untuk mengecap kebahagiaan rumahtangga.

    Muslimah yang bijak, bijak bertindak dan bukan hanya tahu berserah pada takdir Allah. Allah menciptakan dunia dengan peraturan dan hukum alam tertentu (fizik, biologi, psikologi, dll). Sudah terang-terangan suami anda tidak bahagia dgn anda dan pastinya ada masalah terutamanya komunikasi dgn suami.

    Perlu ilmu dan kebijaksanaan dalam menangani hal semacam ini. Di Malaysia, ada mahkamah syariah untuk membela hak kamu. Jangan kerana terpengaruh dgn ajaran yang dipanggil islam tapi tidak dinyatakan dlm quran dan bertentangan dgn quran seperti isteri tidak boleh minta cerai, isteri durhaka kalau melawan arahan suami dan sbgnya.

    Gunalah akal dan kebijaksanaan serta rasional diri dalam mengecap kebahagiaan. Madu kamu sudah pun mengandung, tak sampai 6 bulan pun menikah.
    Saya percaya juga hubungan intim antara kamu dan suami punyai masalah.
    Dalam hal begini kamu kena faham dan rasional, betapa suami mu tidak menyayangi kamu sepenuhnya.
    Suami yang baik akan menjaga hati isteri bukan hati BAKAL isteri.
    Suami yang baik akan mengutamakan maruah isteri bukan maruah BAKAL isteri.
    Suami yang baik tidak akan menipu isteri untuk berkahwin lari dgn BAKAL isteri.

    Buka minda anda Dayana.
    Bahagia di tangan kamu. Allah memberi kamu kuasa untuk membuat pilihan

    0

    0
  63. KK says:

    LUKA HATI 1ST WIFE LOM SEMBUH LG DAH TAMBAH PULAK LUKA YG BARU..
    SERAP..KO MMG XDE HATI PERUT LNGSUNG..KLO YE PON KO TERUJA XYAH LA NAK OVER SGT..HAMPEH TOL..

    0

    0
  64. sakinah bitch says:

    kalau aku kenal sakinah ngn serap muslim ni aku pegi ludah seko2. perangai mcm ape ntah. sakinah aku tunggu je bila pembalasan atas kejahatan kau. weh what you give you get back bitch! mungkin la bila jadi mcm derhaka seorang madu baru kot si serap muslim tak berapa muslim ni baru menyesal dapat si sakinah bitch ni. eh aku emo ni. okay..haha

    0

    0
  65. hyfa says:

    Terlalu awal untuk rase excited.. spupu aku pn 5 minggu jgk heboh kt fb ckp mngandung last2 smpai sekarang habuk pn xde.. kadang2 allah bg rezeki tuu untuk menguji hambanya.. janganla berasa riak dan bangga..
    Orang tua-tua pn ade cakap 3-4 bulan pertama jangan bgtau heboh sgt takut xjadi..
    take note ya! :D hehehe

    0

    0
  66. isteri says:

    kebahagian di atas kedukaan org lain.

    0

    0
  67. belia benci nara says:

    sorry la nara. aku baca BN ni pon nk isi masa lapang je. tp kekadang aku rasa berita ko keluarkan ni saje je nk jd batu api. no more after dis. benci.

    0

    0
  68. naranara says:

    Klu citer psl asyraf muslim n kinah konfem komen beratus2.

    0

    0
  69. Zain Sardin says:

    abg nara kalu nak bikin citer kinah ngan scrap nih baik gi terjah carik gamba dorang bedua pastu buat topic dorang baru bikin panazzzsssss, ramai org tak sabar nak puihhhhhh kat dorang nih

    0

    0
  70. […] dengar daripada mulut doktor sendiri Jadi Abang Nara boleh faham betapa terujanya Ashraf Muslim Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Ashraf, Bakal, Bapa, JADI, Muslim, Teruja. […]

    0

    0
  71. Beruang keding says:

    poyolah,menyampahh…..dasar markonah

    0

    0
  72. kim kardashian Msia says:

    abg nara salah tulis..

    Semoga kebahagiaan itu akan bertambah dengan kehadiran orang ketiga kelak.

    patutnya mcm ni..

    Semoga kebahagiaan itu akan bertambah dengan kehadiran orang keempat kelak.

    Sbb skrg derang dah pun bertiga..so anak tu yg keempat lah..kehkehkeh!!…

    0

    0
  73. rose says:

    made in thailand hahahaha

    0

    0
  74. Anonymous says:

    BANYAK LA DOSA ASHRAF… WALAUPUN REDHO SBGAI MANUSIA BIASA PASTI DAYANA MERASA SAKIT D SUDUT HATI…

    0

    0