Written by Bella | October 18th, 2016

Baru-baru ini, hero drama Sayangku Kapten Mukhriz, Raja Afiq memberitahu beliau sebenarnya sudah dua bulan berpisah dengan pelakon Anis Al Idrus.

Susulan pengakuan Raja Afiq, Anis menerusi portal mStar Online berkata beliau bakal  mendedahkan punca mereka putus cinta berserta beberapa bukti.

Namun, beliau meminta orang ramai untuk memberi beliau ruang dan sedikit masa untuk menjelaskan perkara berkenaan.

Saya akan menjelaskan perkara sebenar kenapa perpisahan ini berlaku beserta bukti tertentu pada masa dan ketika yang sesuai. Buat masa sekarang, saya tak mahu beri sebarang komen untuk menghormati keluarga, dan ‘pihak-pihak’ yang terlibat.

Walaubagaimanapun, Anis enggan memberikan sebarang komen mengenai ‘pihak-pihak’ terlibat tersebut.

Anis bertindak untuk menceritakan hal sebenar kerana beliau menerima pelbagai kritikan  yang memburukkan dirinya daripada pihak tertentu apabila berita putus cintanya mula tersebar sejak semalam.

Untuk pengetahuan anda, percintaan Anis Al Idrus dan Raja Afiq hanya bertahan selama lima bulan sahaja.

Sumber Berita : mStar Online

41 responses to Anis Al Idrus Bakal Dedahkan Punca Putus Cinta

  1. Najib says:

    Who’s this POKEMON??? Tak kenal pun

    24

    0
    • X says:

      Petaimon dan Jeringta dua2 pokemon rare.hanya ada di tasik cini.Nak tangkap kena guna pokewak.baru dapat.cp80000.

      4

      1
  2. aku says:

    5 bulan je kot..mcm bukti apa je..huhh

    38

    0
  3. elle says:

    perlu ke?

    43

    0
    • noname says:

      itu yg ku heran tuh! perlu ke??? hahaha mcm2….

      21

      0
      • Stupisnonong says:

        Bukan bercerai kena rampas. Tak payah lah…..story biasa kot artis putus cinta. Buat apa nak gembar gembur lagi ceritanya.

        18

        0
    • bbycumil says:

      hahahaha tahu takpe..kekonon topik hangat la sampai nak tunjuk bukti bagai..padahallll ko blakon cite ape pon aku tak tau..tolong jangan fefeeling femes pls

      17

      0
  4. jenah sendal says:

    dh putus tu putus la anis oii. move on! tak payah nak cita bagai, ckp mcm mana skalipon org tetap akan salahkan ko. len kali pilih org yg lbh matang & elok perangai.

    25

    0
  5. Tempe goreng sedap says:

    Anis ni attention seeker!! Suka tukar2 jantan.. sket hari sharnaaz lps tu uia lepas tu si raja afiq.. skrg ntah saper ntah..kalo da break suda la.. yg kau nak citer keburukkan org buat pe.. bila bercinta canang satu dunia.. dah putus pon sama.

    19

    0
  6. AKU says:

    ALAAAA PUTUS CINTA JE PUNNN… RELAX SUDAHLAAH!!

    26

    0
  7. Elena says:

    dah lahh anis, xperlu nak keruhkan lg keadaan, yg dah lepas tu biarkanlah lepas, xperlu nak menyalahkan sesiapa, bersyukur lah klau mmg punca perpisahan drpd sikap/perangai pihak lelaki at least awkk tahu n sedar sebelum hubungan tu jadi lebih serius, lgpun baru 5 bulan kan,ada hikmahnya, siapa tahu yg datang lepas ni yg betul2 jodoh awkk, anggap je lahh yg ni mmg xada jodoh, xperlu d canang keburukan bekas pasangan, smoga allah permudahkan juga urusan kita

    16

    0
  8. susher says:

    malas nk layan

    5

    0
  9. izzy says:

    chop..! dia ni pelakon ke ape sebenarnye..? harap pakai tudung je, tp xde ciri muslimah lgsung!

    10

    0
  10. rose says:

    Anis,if u read this please heed my advise!kita perempuan kene jaga air muka,maruah dan harga diri, let him talk but do not go low as he is, HE’S not worth all the drama!lain lah kawin dgn dia dapat terus bungalow di mont kiara & BMW sebijik,just move on & focus on finding another guy
    Wish all the best dear (biasalah klu putus cinta perempuan yg kene kutuk lebih kan)

    17

    2
    • Anonymous says:

      dapat BMW cam kawan aku, Dato cina dari Sabah or Sarawak simpan dier kasi dier sebijik BMW 5 series, sebijik condo di Singapura under her name, tiap2 bulan duit poket $10,000 dollar belum termasuk her holiday trips abroad, designer handbags, barang2 kemas & the list goes on………….tak payah jadi artis idup tanggung beres tapi tanggung dosa.

      13

      1
  11. Anonymous says:

    Xyah la beriya.. ni bkn nk jga aib sndiri tpi aib org ko bukak.. dh xde jodoh move on jela.. jgn org label ko ppuan yg lebih2 nnti tkot xde lelaki yg nk dkt.. sbb putus kasih pun ko canang.. bkn cerai kwin lg.. klu ko ckp pihak tertentu yg burukkn ko.. ko setel dgn org tu dh la.. watpe bg 1 msia tau?

    12

    0
  12. orgtua says:

    1st world problem ye! Ek elehhhh….

    4

    0
  13. cik kiah says:

    elly mazlin tak keluar bukti pun, bukti keluar sendiri. tu dah kawin ada anak. Yang awak ni baru 5 bulan, nak bukti apa bendanya dik oiii. Cerita apa berlakon pun hakak tak tau. kontroversi je lebih. pening lah kau ni dik. dok ig sana diam diam

    25

    0
  14. Anonymous says:

    bongok..brcnta bru lima bln pn nk canang satu dunia..bo layan laaaaaa…

    8

    0
  15. Anonymous says:

    gambar 1st n 2nd tu nmpk sgt mcm kakak n adk. tp tak kisahlah psl tu. yg aku kisah…malu oiii even aku sbgai prmpuan tngk perangai kau mcm ni..sedihhh.

    5

    0
  16. takheran says:

    tak ada sapa mintak pun, anis. tak da sapa heran.

    5

    0
  17. sam says:

    sape ni…tak kenal.
    macam gay boy dan kakak nye saja.
    nak lakukan drama macam neelofa and fattah gak ke?

    3

    0
  18. sara says:

    tak penting pon kak… 5 bulan jer bercinta… kalau curang skali pon.. xde org kesah kak.. xyah nk dedahkan.. semak jer….

    9

    0
  19. abc says:

    tolonglerr jangan dedahkan punca tu…mim lam wau alif ta

    1

    1
  20. hanie says:

    anis tak perlu la nak dedah bukti semua.. u just couple only..bukan laki bini yang cerai berai..move on.. muda lagi kan..banyak lagi lelaki lain, jangan bukak aib sendiri dan jangan tunjuk diri terdesak sangat..

    6

    0
  21. Golden says:

    Ala putus cinta je pun..x pyhla nk dedah apa2 pun lg.malu la ckit.duduk diam2 dh la.move on je

    1

    0
  22. Anonymous says:

    nape bl putus perempuan y di salahakn??apsal x slhkan si laki tuh??laki klu btl serius xde nk main kapel 5 bln…lg pun si afiq poyo ni bkk mulut dl ckp diorg bercinta…aku xde laa minat sgt kat anis ni…tp x adil laa nk slhkan anis ni sorg…y ckp anis ni gedik laa ape la…eh,cam laa korg x penah bercinta…kot korg y putus cnta pn mau meroyan sebulan…duk canang kat fb sebulan..cite psl buruk laki tuh…please laa..xyah nk jd suci sgt…

    32

    3
    • layankan je.... says:

      betul3…..dulu si afiq yg bukak statement dulu psl die bercinta ngan anis….pas die ckp br anis ngaku…setiap kali cmni asyik slhkan pihak pompuan je…sian jd pompuan ni…huhu
      #xminatpondiorangni#
      #jgnkecamhakak#

      1

      2
  23. Fidot says:

    Ko dh nape pempuan…dh la x femes. sila jaga adab perempuan bertudung please… Mcm bebudak la pulak gaduh nk bg bukti bagai. dah la baru je bercinta, if dh kawen tu iyo la.

    4

    1
  24. Anonymous says:

    Heran plak kiteorg ni dgn bukti ko tu

    4

    0
  25. Anonymous says:

    ada ke orang yg nak tahu sampai nak keluarkan bukti2 bagai ni?

    6

    0
  26. kakinakkaki says:

    bawak forensik gi tempat kejadian ke?

    pelisss laaa…kesaahh sgt aku

    3

    0
  27. Anonymous says:

    putus chenta je deknon bkn bercerai berai! motip nk trending ke hape nih?

    3

    0
  28. notdesperate says:

    hahaha .. couple ajer .. apa kes nak dedah dedah bukti …. bukan nya kena cerai … adoilaaa desperate sgt ke anisederus oiii

    1

    0
  29. OBSERVER says:

    GELABAH TETEK LERRRR NAK DEDAH2 BAGAI

    TAKDAK SAPA NAK TAU PASAI PAAA HANGPA PUTUIH CINTA
    KENAI HANGPA PON DAKKK!

    2

    0
  30. Anonymous says:

    Anis nmpk grg dgn kening mcm tu

    2

    0
  31. Anonymous says:

    Itu la..lain kali kalau bercinta jangan declare. Kalau declare ke mengundang putus. Baik secret2. Tgk azrinaz n wak doyok. Sebelum ni ok je travel oversea sama2….bila declare je tak lama lps tu putus. Ramai org dengki skrg ni. X senang tgk org happy.

    1

    0
  32. Anonymous says:

    Lawak

    0

    0
  33. mira says:

    ari tu koba cam 10thun da becinto

    0

    0