Written by Bella | October 14th, 2015

Sudah mengikat tali pertunangan pada 26 September lepas, Stacy dan Akim telah melangkah setapak ke hadapan dalam persiapan mereka untuk berkahwin sekitar tahun depan.

Baru-baru ini, pasangan tersebut telah selesai menghadiri kursus kahwin  di sebuah tempat yang dirahsiakan pada hari  Isnin lepas. Stacy sempat meluahkan rasa syukur kerana kursus itu berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah.

Stacy juga telah memeluk agama Islam menggunakan nama Ummu Shaikhah Stacy Anam. Meskipun sudah bertahun lamanya mempunyai hubungan dengan Akim,  penyanyi lagu Not For Sale itu menegaskan hasrat beliau untuk berhijrah lahir daripada hatinya sendiri.

Alhamdullilah semua langkah Akim dan Stacy untuk berkahwin dipermudahkan jalannya. Tidak sabar kami nak lihat anda berdua bersanding di pelamin, semoga bahagia sehingga akhirnya.

Sumber Berita: Utusan Online

 

10 responses to Akim Dan Stacy Sudah Hadir Kursus Kahwin, Syukur Segalanya Berjalan Lancar

  1. pooooraaahhhh says:

    Bagus utk anda berdua. Kebiasaan kita melalui fasa fasa tertentu dlm sepanjang kehidupan. Tertarik kpd jantina berlawanan, berkahwin dan membina institusi rumahtangga @ berkeluarga adalah fitrah manusia, jika ada jodoh. Cabaran anda tersendiri.. Artis, popular, mualaf dan lain lain perkara mengenai anda berdua menjadikan anda harus kuat hati dan sabar menghadapi kata kata negatif dari mulut mulut neraka. Masih menyanyi dan tidak pakai tudung adalah kritikan yg anda berdua harus siap sedia dgn jawapan sedia tersiapsiaga, harus bijak dan berhemah menjawab. Ingat mengorak menjadi Muslim adalah satu langkah yg besar, perkara kekurangan diri sana sini boleh diperbaiki perlahan lahan. Masyarakat yg baik adalah memberi galakan dan mengkritik secara membina. Semua insan kurang.

    0

    0
  2. zaza says:

    jgn lupa ushar2 penaja skali kumpul bagi bnyk,,baru grand

    0

    0
  3. poooraahhh says:

    Tahniah.. Perubahan itu perlahan lahan. Tiada paksaan.

    0

    0
  4. Pekerja Gomen says:

    Weeeee-!!! Dah bau dh nasi beriani gam….
    Tak dpt beriani gam…. nasi minyak pun jadi la…

    0

    0
  5. minah jambu says:

    Nampak sangat si stacy ni gelojoh huh ! Almaklom lah…

    0

    0
    • Mat Jambu says:

      Bodohnya kau..apala yg nak d gelojohkan? Biarla mereka jalani hidup mereka sdiri. Yg ko sibuk kenapa?? Benda baik..teruskan saja. Daripada pasangan lain kesana kemari bkepit kumpul dosa tak kahwin2 tak btunang2..itu org tak pula sibuk2 nak judge..

      0

      0
      • Lara says:

        Betul betul betul, sokong apa yang Mat Jambu cakap. Biar la mereka dengan kehidupan mereka sendiri, at least dorang berusaha ke arah kebaikan, hat lain tu berlambak tentu2 Melayu Islam tapi terang2an berkepit kulu kilir takder lak yang heran.

        0

        0
  6. Rose melor says:

    Kurang ajar si minah jambu. Jangan2 kau yg melampau gelojoh
    Sebab tu kau ckp Stacy gitu.

    Its ok Stacy jangan pedulikan orang cakap banyak lagi
    Hamba Allah mendoakan you dan Akim along with Bella.http://beautifulnara.com/2012/04/

    We are sisters ok… Allah mengetahui … Biar balas kan mulut
    Celupah Minah Jambu biar senget sebelahhh Amiin

    0

    0
  7. Nobody says:

    Maaf da tak minat kat ummu ni. Sebab cinta kepada lelaki, tinggalkan agama. Kalau betul masuk agama baru sebab “lahir daripada hati”, kenapa tidak terus berubah paling2 soal pemakaian. Tunjukkan yang agama baru anda itu betul2 lahir daripada hati bukan di mulut sahaja ya ummu. lahir daripada hati bermaksud, ko faham benar2 apa tuntutan agama itu. bukan setakat cakap lahir di hati tapi xnampak PERUBAHAN. sekian

    0

    0