Written by Bella | December 24th, 2015

Penyanyi Adira memberitahu beliau tidak akan hadir pada sidang media yang dianjurkan oleh suami beliau , Datuk Seri Adnan Abu  di pejabatnya yang terletak di Bukit Rahman Putra, Sungai Buloh hari ini bagi menjelaskan kontroversi tentang pernikahan mereka yang menjadi  viral sejak beberapa hari lepas.

Buat Adira beliau sudah menjelaskan perkara tersebut secara penuh sebelum ini dan tidak wajar untuk beliau mencampuri urusan yang sudah dirancang oleh suaminya itu.

Tidak wajar untuk saya masuk campur urusan yang sudah dirancang pihak suami. Biarlah dia saja yang menjelaskan perkara sepatutnya.

Bukan tidak mahu mengambil tahu, tetapi lebih manis jika buat masa ini saya mendiamkan diri. Keadaan ini lebih baik untuk semua pihak.

Berita tentang Adira sudah berkahwin dengan seorang VIP mula tersebar apabila seorang wanita dikenali sebagai Datin Red memuat naik foto beliau dan Adira dengan kapsyen seakan menggambarkan mereka berkongsi suami.

Tidak lama selepas itu, Adira tampil membuat pengakuan bahawa beliau sudah menjadi isteri kedua kepada Datuk Seri Adnan Abu hanya selepas tiga minggu berkenalan dan bernikah di Songkhla, Thailand.

111 responses to Adira Tidak Akan Hadir Pada Sidang Media Yang Dibuat Oleh Suaminya Hari Ini

  1. Anonymous says:

    tahu plak takut…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Perompak mana yg berani ngaku..kalau dah sedar rompak laki org..alamat kena main sembunyi2lah jawbnya..aku bagi 2 atau 3 tahun je..pas tu turun naik mahkamahlah alamatnya…bodoh punya pompan..cari na’as..mata duitan first class

      0

      0
      • minah jambu gerek says:

        memang betol cakap kau tu anon 8:22 kalau mata duitan pon jangan la rembat laki orang tol tak..mengong punye adira..ape bini pertama datuk tkde anak ke ?

        0

        0
        • mat stone says:

          aweera aweera aweera..kena kawin sama jantan ni…eeeeee

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aku pn x suka jgk pmpn yg nak kt laki org ni tp tang yg ni aku x ada skt hti pun sbb berbeza situasi, isteri pertama dia ok je..nape la korng ni, yg kes dulu2 kita smua geram sbb isteri trseksa dn di aniaya dn di tipu dn di curangi dn mcm2 lg, siap ada la gtau “lain la klu isteri pertama setuju dn x ada mslh terima bla bla bla, atau” tgok zarina zainuddin blablabla..”, ni skg adira nya kes ni pn lbih kurg sama la, kuarga sbelah 1 lgi tu okay je, so xya la kita nk burukkan keadaan..xpsl2 komen2 buruk la yg jadi punca perbalahan mreka nnti..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Doakan yang baik2 dahlah.. bini pertama dia pun tak kecoh, redha je.

        0

        0
    • minah jambu gerek says:

      hensem ustaz don kt tv1 ni minah jambu suka tengok muka dia..minah jambu suka tengok n dengar ceramah frum perdana pasal ustaz2 dia hensem2…lov u ustaz donn emmmuah hahaha…

      0

      0
  2. Opsss! says:

    nikah di siam…adoi la. apa jenis la manusia ni. berani kerana benar takut kerana salah. jangan jadi awie dan rita dah ler ye. k bye.

    0

    0
    • Putra Jaya says:

      Sudah macam pocong saja..Adira oh adira…Si penyakit putih tu ye..
      Serupa mayat hidup saja…Begitu Pucat sekali…

      0

      0
      • Titiwangsa says:

        Betul tu putra jaya……Aku sokong Kau putra jaya oii..

        0

        0
      • minah jambu gerek says:

        lov u putra jaya

        0

        0
      • tuatua says:

        jgn mengutuk x sedar diri putra jaya….kang ko idup dgn terberak2 disedut mayat hidup…mulut tu kena ingat bila nak membenci jgn kuarkan kata2 yg buat org lain meluat….sedarlah ko tu manusia juga ada family….

        0

        0
      • sangkar says:

        mulut dia dia mau disulah dgn batu dr gunung ….

        0

        0
      • Anonymous says:

        Jeles ke.. Die memang natural kulit putih pown. Cantik je. Yang dok ngate tu jeles lah tu. Dah memang ramai giler nak kulit putih. Kalau x, xdelah produk2 pemutih berlambak kat pasaran. Die x mekap over je. Tu yang nampak pucat tuu. Calit lipstik sikit je dah naik seri dah

        0

        0
        • Anonymous says:

          “Natural”. Bila google gambar adira masa kat AF dan sekarang, jauh langit ngan bumi bezanye. Kalau ye pun skrg dia dah pandai jaga kulit, takkannye sampai jd putih lebih dari mat salleh mcm skrg. Org tak jeles ponnnn… org cuma nyampah jerr bila adira tu claim itu kulit dia naturally. Puihh… “Natural” lerr sangat…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anon 2.30pm:

          Most Sabahan esp area tempat Adira tinggal memang kulit cerah2. Yg kulit jadi gelap most probably aktif bersukan atau rajin tolong mak bapa bercucuk tanam. That’s why kulit jadi gelap. Sebab tu la bila dia jaga kulit, boleh cerah semula. Kecerahan tahap dia tu normal utk Sabahan. Kau tak pernah jalan tengok dunia tau apa.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anon 4.46: ko takyah nk gebang sgt.. Aku penah pegi sabah dan ramai kwn sabahan.. Mmg ada antara mereka berkulit cerah (sama je cerah mcm org semenanjung), tapi takde putih mayat cam adira. Tgk pun dah nampak bukan putih normal. Mcm albino. Aku penah nmpk adira ni kat luar, to be honest, kulit dia putih tak cantik.. kalau putih merah mcm emma maembong tu ye cantik dan natural. Cuma adira ni kulit bersih, ok la tu.

          0

          0
        • izzy says:

          omg… kitorg ni bukan rabun tahap tenuk dik oooii sampai tak boleh membezakan org tu mmg asal putih ke idok.. pui!! putih semulajadi kunun… kalau ye pun mmg kulit cerah, takdela org tak boleh beza kulit dulu dan sekarang.. kau pg google gambar this tino skg jugak.. tak ku sangka ada org yg terlalu taksub dgn artis sampai jd bodoh melampau!

          0

          0
        • Anonymous says:

          dah sah-sah dia cucuk.. haha

          0

          0
        • Kak Green says:

          Kalau nak tengok kulit natural adira tu kena cari gambar mase baby lah gamaknyeee. Xkannlah nak tengok waktu awal kemunculan kat af.

          I x tengok pun af selepas zaman Stacy. X minat pun kan adira ni. But most people yg tinggal kat kaki gunung kat sabah ni memang putih salju. Sabahan area lain mungkin cerah gak tapi taklah secerah yang dok kat area adira ni.

          0

          0
    • Anonymous says:

      Xlah langgar syarak pun.. doakan je yang baik2 lah.

      0

      0
  3. kak red says:

    tidak manis campur tangan konon…nikah di siam manis ke?
    hmnnn…

    0

    0
    • kak red says:

      eh kenapa kak red jd green/kelabu pulak dah…ni mesti gara2 madu beracun tu. :(

      0

      0
    • Jeng jeng says:

      At least dia menikah bukannya tak….. dah jodoh dia…. doakan jelah yg terbaik… adoiiiiaiiiiii

      0

      0
      • Anonymous says:

        Nak tanya..kau suka kalau laki kau kwn lagi satu?..oh maybe kau ada title macm adira..

        0

        0
        • mak cinderella says:

          bior le diorang. x sume org peduli sama ada mereka first sec or last.

          dunia ni sementara.
          yg buat tanggung sndiri.asal x menyusahkan org lain dh cukup baik.

          ada byk kes masa tgh stim kawen nk cepat2 tp bila ada mslh nnti buka aib memasing kat court. sijil fotostat, sijil knr gigit tikus, kadhi guna kadhi palsu, etc..x nk byr nafkah batin lah, x nk byr nflh anak lah x nk belikan bra smpai 30 tahun etc….

          moral of story mmg nikah tu bagus tp jgn buat bnde ikut nafsu.

          sbb apa jua tindakan kita hari ni ada kesan apa jua yg akan dtg. kerana seronok sesaat dua, x fikir tntg tanggunjawab besar dlm melangkah ke alam rumhtngga.

          0

          0
        • sulung says:

          klu mampu apa salahnya org bermadu manis juga klu kena caranya…sy pun bermadu ok jer…kena redha klu dia nak kahwin lagi yg penting x lari dari tanggung jawabnya…dgn madu pun ok jerrrr….

          0

          0
      • pengkaji manusia says:

        to sulung

        ko bini nombor berapa. skrg ada berapa madu.

        0

        0
    • minah jambu gerek says:

      manis la gak Nye babtu dia jadi takot nk gi sidang mediaaa ..kalau betol si adira ni jujur dia tidak akan menolak untok ke sidang media ngan laki diaa..pasal dia tk jujur la dia tolak…nikah kt Thailand tk tolak pulak huh !

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dia kan perlu jaga hati banyak pihak. Terlebih cakap, susah. Tak cakap pun susah. Berbaik sangka dahlahh.

        0

        0
    • Kak Green says:

      Kahwin kat mane2 pown yang penting nikah tu tepati syarak. Hal2 manis ke tak tu semua letak kat mata orang jer. Sebab tu lah kena berbaik sangka kak red ooiii.

      0

      0
    • Punya la kemaruk nak jdk bini dato seri..siam pon siam laaa…kluarga pun x kisah..al maklum nk bemenantu dato seri jugak..serius ko bini tua dia lawo giler..tu pon blh cari adira ni..ye la dah mampu kan..kita sape nk mempersoalkan..doa je la adira biar bekekalan no. 2 tu yeaaa…

      0

      0
  4. Anonymous says:

    dah berak tengah jalan baru nk cuci.

    0

    0
  5. el says:

    dah tengok gambar gf shahrul nasrun yang baru tu, tak cantek manelah, menang putih gebu saja, sama macam adira ni

    0

    0
    • Anonymous says:

      melayu nk yg putih tu biasa. asal bkn yg keputihan …takpe la nak

      0

      0
    • lola says:

      gf baru dia tu janda…pengasas produk kecantikan beauty amera

      0

      0
      • pengkaji manusia says:

        so moral of story, dlm case study ni, janda menang mngalahkan anak dara ke atau camne tu.

        0

        0
        • I like janda cun only says:

          Aku perhatikan ramai janda lagi dasyat upgrade sekarang cun bergetah, tapi lebih hati2 pilih husband baru takmau laki orang. Yang tak pernah kawin pulak yang sakan kebas laki orang tapi tak selawa janda la plak. Tu yang aku pasan la…hehe jgn smash aku

          0

          0
  6. Lara says:

    Apesal minah ni banyak merapu ek? Kalau tau tak manis, kenapa pung pang duk bercerita habis nikah sana sini kenal pun tak lagi, heishhh diam la.

    0

    0
    • Penny says:

      Lara berkarat

      0

      0
    • minah jambu gerek says:

      ntah lah si adira ni nk tunjok perasaan pasal dia putus tunang ..dia main terjon botol aje kawin ngan datuk tu padahal baru aje kenal lom tau lagi ujong pangkal daahh jadi laki ..kawin kt Thailand pulak tu eeeee pastu takot pulak kt sidang media ishhh macm kelakar pulak ..

      0

      0
  7. melati says:

    dia dpt tahu lah …ni Dato tong kosong jew yg menunjuk2…Dato yg btol kaya dia tak Menunjuk2…..contoh terdekat mcm Dato yg kawin gan penyanyi Ter s….. tu lew…

    0

    0
  8. A says:

    jodoh memangla jodoh
    yang org bengang cara dan kaedah ko mendapatkan jodoh tu
    dah ditakdirkan dia jadi suami ko,tapi cuba buat cara elok2
    dpt izin madu dulu
    pastu kawen kat sini buat majlis nikah kat masjid sudah
    yg penting kaum keluarga hadir
    yg penting x lari ke siam konon sbb sini byk prosedur
    abih dah nak bermadu ko ingt senang
    mak ayah restu pulak tu keputusan ko

    0

    0
    • A Konon says:

      A konon..Kau tu bijak sangat ke…Kau sokong ke? Si mayat hidup tu…
      Putra Jaya dan alor setar tu Punya cakap pun bagus…A konon..Kau
      Tu dapat sekolah a ke?…Otak kat bontot.. Biji mata kau Dekat
      lobang hidung ,and kelentit Kau kt mn..rebuslah Baru dapat a bodoh…

      0

      0
  9. anon says:

    Datuk ni nampak mcm muda lagi tapi dah ade dua bini. Kalau dah berumur sikit nanti, tak taulah berapa org bini….lts a man’s world….untung jadi lelaki.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Padan muka adira..mcm desperate sngt..sanggup ambik laki org…tak lama kwn..dia kena madu jugak..laku kwn tiga..padan muka..desperado

      0

      0
    • Klang says:

      Anon,banon,Canon,badot,

      0

      0
    • mak cinderella says:

      untung la sgt. mmg nmpk untung. tp org yg reti bab agama pun x ramai snggup buka cawangan byk2.
      bkn apa kawin ni bkn setakat berjunub saja, ads bab tanggunjawab mndidik isteri2 dan anak etc etc. jika byk wang pun mmpu ke nk galas tanggunjawab tu

      0

      0
  10. Tachibana says:

    Ko ni Adira. Banyak lg ba orang dusun yg mo ko. Adeiii Banyak lagi orang bujang untuk ko. Apa pun alasan ko, tidak bererti ko boleh ambil jalan mudah macam ni. Ko x fikir ka perasaan isteri pertama dia. idk anymore. You’ve chosen this path, so whatever happened in future jangan mau minta simpati ka, apa la, ini la..tanggung sendiri. As the proverb goes ‘you reap what you sow’

    0

    0
    • Alor Setar says:

      Ini orang Tidak sedar dirilah…bahalow Punya orang…Si mayat hidup Ni asyik selfie sahaja…Tak sedar diri kau adira oiiii..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sabar bah kamu.. Kalau memang sudah tersurat ini takdir dia, kasi doa seja yang baik2 bah. Madu dia pun sudah cakap dia terima baik seja keadaan ni kan. C Tachibana ni lelaki dusun ka? Jangan risau bah. Banyak lagi perempuan dusun single tu.

        0

        0
  11. minah jambu gerek says:

    kate bini pertama izin kan laki dia kawin ngan adira tapi kenape nikah di Thailand n tk nikah di Malaysia ? ni mesti ada yg tk kena la ngan si adira ni atau ponb laki dia..laki ikhlas nk buat sidanag media adira pulak tknk datang kenape ? tk ikhlas ke kawin ngan datuk ? kenape tknk dating di siding media ? takot ? malu ? ape yg tk manis Nye itu kan laki u yg buat .. sebaik2 Nye u kena la datang ngan laki u ..samdol punye adira baru aje dapat laki dh dia buat hal !!

    0

    0
    • Greenfingers says:

      Aku rasala kan sebabnya dh kawin or dh nk kawin br bgtau bini pertama. Isteri pertama pon redhooooo jela sebab nk larang pon dh terlambat.. Harap2 tabahla ye Datin Red. Sy tau mmg susah nk terima dugaan cmni, tp jgn risau. Selalu org mcm laki hang ni, kawin napsu ja ni. Jgn risau, adira tu pon lum tentu selesa ngan title bini baru, pompuan lain dh tgu tu. Muda lg datuk ni, bini pon cantik. Kalu makin tua, makin merenyamlaaaa..

      0

      0
  12. minah jambu gerek says:

    kete bini pertama izin kan laki dia kawin ngan adira tapi kenape nikah kt Thailand n tk nikah di Malaysia ? ni mesti ada yg tk kena la ngan si adira ni atau pon laki dia..laki ikhlas nk buat sidang media adira pulak tknk datang kenape ? tk ikhlas ke kawin ngan datuk ? kenape tknk datang ke sedang media ? takot ? malu jadi perampas ? ape yg tk manis Nye itu kan laki u g buat sidang media kan bagos kalau u ada sama ngan laki u ..samdol punye adira baru aje dapat laki dh dia buat hal huh !!

    0

    0
  13. wawa says:

    Adalah yg lebih manis klau ko tk amek laki org adira oiii!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Masa nak kawin ngan laki org dia tak fikir plak manis ke tak ya…bila dah kawin baru sibuk nak jaga hati semua pihak..nak jaga mende lg..hati bini tua dah hancurrr berkecaiiii….

      0

      0
      • minah jambu says:

        dh rembat baru dia nk cakap nk jaga hati semua pehak..masa nk rembat laki orang tk ingat pulak dia nk jaga hati bini pertama huh ! Oooo rembat dulu baru boleh jaga hati semua pehak emmm geliga jugak kepala hotak adira ni eh..

        0

        0
  14. Madah Pujanggut says:

    jodoh datang dari pelbagai cara. ada nafsu dan ada cinta.

    0

    0
  15. jenny says:

    Kata bini 1st izinkan? Kita tunggu la sidang media nanti. Semua akan terjawab. Aku tak akan sudi bermadu tapi bini dia sudi dan adira pun menyudiyudikan diri dan laki diaorang pun menyuduyudu….apahal aku dan korang jadi mcm cacing mengeliatliat? Rilek dan jaga poen dan peon laki masing2 key. Salam pohon krismas untuk semua.

    0

    0
  16. mawar says:

    sorry la adira u nampak desperate sgt nak kawin lepas putus tunang…3 minggu kenal kena ajak kawin terus setuju …hmm,,,apa nee

    0

    0
    • minah jambu gerek says:

      almaklom la dia kan dh bertudung dh tk berape nk laku so jalan penyelesaian is kawin..tk payah nk nyanyi2 lagi pasal dh bertudung ape yg boleh dia buat kan !

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Adira gila batang terpakai…bodoh..masih muda banyak choice..hak org jugak kau nak ambik..duit boleh dicari adira oooi….confirm tak matang…kalau rasa tak bersalah..knpe sanggup nikah kt siam…tandanya kau dipergunakan..bahlol..

    0

    0
    • minah jambu says:

      adira mana nk pikir tu semua ..ape yg di pikirkn kt kepala hotak dia ye lah kawin kawin kawin itu janlan mudah dia tapi dia sadar tak yg dia dh rembat laki orang ??? dia ada pikir perasaan bini pertama laki dia ?? dia pikir diri dia sendiri aje macm muka tu dh tk laku sangat ! banyak jantan2 lagi yg dia boleh pileh ! adira adira apeeee nk jadi ngan engkau ni ..

      0

      0
  18. Jiji says:

    Merangkak le kat akhirat esok kome cari adira minta maaf..jodoh dan ajal sudah tertulis..siapa kita menyoal takdir Allah… dah sah pun… Pakai duit kome ke diorang kawinpun…. Masalah la org mesia…ni..malayu sgt

    0

    0
    • Anonymous says:

      Allah bagi akal fikir bukan sondol..jodoh pun jodohlah..jgn salahkah tuhan..kalau jodoh kau ikut hawa nafsu dan duit semata..alamat tak lamalah…sikit2 salahkan tuhan…merepek manusia ni..kalau boleh jauhkan jauhkan..ni tak..

      0

      0
      • Anonymous says:

        btol tu babe anonymous 12:01pm.

        umpama nmpk lori mnuju ketika sdg melintas jln smbil x mngelak. adakah itu nme nya takdir?

        bila dh tau lelaki tu hubby org xperlu ckp mnja2 ngn dia. abis, dia dh stim ajak nikah. kalo mcm ni nk salah kan takdir kah?

        tp mmg kdg2 takdir yg x dpt disngka cntohnya hari ni laki keja CEO. tup tup syarikat tu bankrap. ater bininye dulu pakai loboutin, kne tukar kpd kasut bata. abis nk salahkan takdir? the only thing is kne bersedia dan brdoa jgn takdir buruk trjadi. tu la org ckp doa tu senjata mukmin. kalo dh trjadi cnggitu redho je la anggap tu ujian kecil je. ada org x pakai kasut.

        kita xtahu what transpired. so yg empunya diri sje yg tau ngape kita nk sebok baik aku gi basuh pinggan.

        0

        0
  19. Anonymous says:

    adira…adira…adira….bosan la weiiiiii…dtg x ad cite lain ke…dh ambik laki org kecoh satu dunia..kate bini pertama setuju…tpi nape kawin kat siam…bini pertama lgi lawa dri adira..

    0

    0
  20. ketam says:

    kita merancang tuhan menentukannya.. kita x tahu apa yang terjadi pada kita esok hari…semua tu kerja Tuhan…..jg mask campur hal umah tangga org pandai2 lah dorang settlekan….

    0

    0
  21. hehe says:

    seronok bace komen korang hina2 adira!
    mesti rumahtangga korang harmoni bahagia sentosa kan,!

    0

    0
    • Datin Red says:

      ko tu tak de sape nak kan ha ha… lagi harmoni ha ha

      0

      0
      • hehe says:

        tak kisah pun
        masuk kubur pun sorang2 jugak…
        hihi

        0

        0
        • Poyo bagos says:

          Sebelum masok kubur la merase bahagia dunia..kalau hidup ko takde orang berkenan tosah pekik kat sini..sila jangan pakai katil tido memalam. Pakailah keranda practice tido sorang2

          0

          0
        • hehe says:

          rilek la.
          keranda bagai plak.
          haha. lawak2.
          aku yg hidup sorang2, org lain pulak panas. :D

          ni la hakikatnye.
          xkawin pun org kutuk gak.
          kawin ambik laki org pun kutuk gak.
          bagus la korang semua ni. judge2 orang yang “murni2” je.
          confirm masuk syurga!!

          0

          0
        • Kulat says:

          Sapa la yang peduli ko tak laku berkulat kerak sampai mati??….ajet2 dara suci murni pulak kertu ni..takde sape tahu dia confirm masuk syurga pon..sendiri tengok cermin sudahh..

          0

          0
    • nora says:

      kau tulis kau jwb psycho ko ingt ader org x tau ker ko org yg sm?

      0

      0
  22. ikan says:

    restu madu? hahahhaha.. kelakar.. bukan adira yg nak kene tanya madu dia. bakal laki die la yg kene buat. dah bakal lakinye takut nak tanya, tu yang kawin kat siam. anyway, asking for forgiveness is easier than asking for permission. dah selamat kawin, bini 1st nak cakap ape pun? nangis jelaaaa.

    0

    0
  23. Topaikongsiamma says:

    Buat malu keluarga kahwin kat siam! Dahla artis sendu bajet nak raih populariti balik la? Hellllo! Dah pancut dalam baru nak nikah,kalau tak tadenya nak kawin kt siam

    0

    0
  24. mawar suhaila says:

    Yg mgutuk ni ingt kifarah ye.
    Org tu dah nikah, biar je la.. masalah dorg ko nak semakkn kepala otak ko pkir jgk buat apa? Jg dr msg2.. kita ni mgata org takut2 brbalik pd kita sndiri. Apa slhnya mdoakan je. Manusia.. manusia.. brlagak mcm Tuhan.

    0

    0
  25. Datin Red says:

    Adira,

    akak redha dengan kehendak dato red yang gatai …..akak restu janji akak masih datin…
    ko dik nanti faham fahamlah kan… kahwin pun kat siam…

    akak diamkan ajer… tapi ko tahu jer dik…..

    nasib ko nanti adira ha ha …. ( ayat mak…. red….)

    0

    0
  26. dina says:

    To Adira….u just spoil ur own good reputation. what kind of signal are you giving to the youngsters out there?.. that its ok to marry someone elses hubby ? rushing into marriage is good?…getting married in Thailand is clean and pure??? wtf…

    0

    0
    • Anonymous says:

      xpela.
      kalo ko rase dy bukan contoh yg bagus utk youngsters,
      ko nasihat la youngsters di sekeliling ko utk jadi wanita sepatutnya.

      xminat pun adira.
      tapi xyah nk beriya sgt sembang suci.

      jiran aku, kutuk gila2 akak blok sebelah, sebab jadi bini no dua kwn jiran aku tu.
      kutuk hina kaw2,
      memang la akak tu salah, tp takyah la hina2 siap canang satu taman.

      last2, dia kena madu, pun jd heboh satu taman gak. tdiam dia. xkuar rumah dh wat geng gosip. huhu.

      pengajaran nye,
      kalau ye pun rase adira tu hina,
      org yang menghina tu lebih hina sebenarnya.

      dan jangan ingat benda hina yang kita duk herdik kat org lain,
      jangan ingat ye, jangan ingat TAKKAN jadi kat kite atau adik beradik kite ke, mak ayah kite ke, anak kite ke, dllg.

      0

      0
    • Aku pun skolah jugak says:

      Artikel pun bahasa melayu..komen bahasa inggeris..kepoyoan tol…pergi baca THE EDGE atau komen dekat PEREZ.HILTON atau TMZ.com sana

      0

      0
    • mawar suhaila says:

      Dr segi hukum, dan pd pdgn Allah pnikahan mrk tetap sah.
      Tak perlu la ko nak prsoalkn mcm2 mgapa bgitu, knapa bgini.. itu dah msuk cmpur hal dlm kain rmhtgga org.. toksah pkir lbh2, mkin suka setan hasut ko.. susah kot nk pkir yg baik2.
      Beringat la, jln idup ko pn x tntu lg.

      0

      0
  27. sarah says:

    cubela fikir perasaan 1st wife. Within 3 weeks dh dpt madu..mesti stress n frustrated..anything we wnt to do hve to think about others. Kalau nk bermadu boleh, guna jln yg betul & jgn tergopoh2..baru 3 minggu kenal dh berani brnikah di Thailand..akibat kemudian hari baru fikir? Islam menyeru umatnya bermusyawarah sebelum buat keputusan & berfikiran pnjang..bkn xpress mcm nie..A smart & matured guy wont do this way.

    0

    0
  28. lawaknya says:

    org yg nikah kamu org yang panas heeee..kelakar betul

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Tak sampai sebulan berkenalan terus kawin… Dlm ramai2 lelaki, laki org jugak yg ko sangap. Nmpk sgt kawin sbb title dia DS dan hartanyerr.. Desperate si adira ni.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    ada 2 lagi kosong tu….. silalah yg cun2 ngorat husband dia…. mesti adira tak kisah punye.
    Menyampah aku tgk adira..

    0

    0
  31. soba says:

    sory to say.
    xminat adira.
    tp takyah la hentam2 dia sangat.
    ambik iktibar kisah jiran sebelah rumah aku.
    asalnya keluarga harmoni,
    blessed with ank2 yg pndai, mmg boleh bangga la sempurna serba serbi.

    kebetulan, kawan jiran aku tu,
    suami dy kawin lagi senyap2.
    bini no dua tu, satu blok je kt taman ktorg ni.

    jiran aku aoe lagi, hentam bini no dua tu.
    kalo apek jual ikan dtg, dy perli2 depan2,
    siap canang kat suri rumah lain psl pmpuan tu xtau malu la, perampas la.

    xlame lepas tu.
    tdiam tau jiran aku tu.
    rupenye laki dia senyap2 kawin satu lg jgk.
    huhu. malu…

    kesimpulannya, mana yg baik kite contohi.
    kes adira ni, jdkan la sempadan.
    bukannye ambik kesempatan nk hina, kutuk bagai.

    sehina2 sesiapapun, ,hina lagi org yg menghina.

    dan jgn yakin sgt la, benda hina yg kite ckp psl org lain, xkn jd kat kite balik.
    sadis.

    k bye.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Sriusly stewpid pengkomen2 kat atas ni. Dah 1st wife kot yg reveal sndr..dorg happy je.. korg yg pnas lebih2 apa hal.. tak skolah apa..

    0

    0
  33. bukanpeminatadira says:

    Typical malay mmg sgt negative bila dengar perkataan kawin di Siam.. lain kali adira,, ko pergi kawin kat Jakarta ke Singapore ke Dubai ke,, kurang sikit sakit hati mereka ini gamaknya..

    0

    0
  34. Adira dijangka 3some mlam ni sganaz2nya says:

    Cuba korg bygkn adira 3some ngn dtuk n dtin red skali perghh msti nkmat gila nenen kena cipap kena dubur pn kena auhhh sakitnya abgku

    0

    0
  35. Sam says:

    Haih artis artis. Tak habis habis nak amik laki orang. Bukan sebarangan laki orang plak tu, mostly laki orang yang bertitle!

    Nak hidup senang, tapi tak sanggup nak berusaha sendiri secara berpanjangan. Perempuan perempuan. Suka menjahanamkan kebahagiaan perempuan lain. Pastu yang kene kutuk perempuan jugak. Si laki jugak yang best.

    0

    0
  36. Julia says:

    Bini pertama tu anak 3 orang..masih kecil2 lagi, tu lah sebab dia tak nak pisahkan anak2 kecil dgn ayah. Si Jantan ni memang gatal nak kawin sebab ikut nafsu..batang asyik naik je bila nampak sibetina Adira ni..bukan nya ikut sunnah pun. Lepas tu pandai lah pakai ayat power..’jodoh’..’dah tertulis’..’siapakah kita untuk melawan takdir Allah’…ishhh ‘nyampah aku!

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Abg nara ni tak ada ceta lain ke?? Bosan lh. Tak reti nak cari ceta lain. Benda yg sama jer.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    yang duk kutuk2 ni sume agak2nye dah merasa laki dye kene rampas la gaknyew kann..sedihh…

    0

    0
    • makcik kau says:

      kau ni bodoh kan, esok lusa laki ko kena rampas bila ko dlm pantang baru ingat apa yg kau kata ni kan..
      amiin… aku doa kan

      0

      0
  39. AKU SABAHAN says:

    ringkas jak mau cerita memang si adira ni bodoh!
    ndak ada makna nya kenal 3 minggu pastu nikah thailand.
    Dah gila ke apa.
    kesian ba tgk keluargamu di sabah malu…

    0

    0
  40. xnama says:

    bopren main kayu 3.. bagai nak rak keciwa.. sanggup putus.. tapi sanggup pla jadi org ketiga… jijik.. sanggup lari kawin pla tu..

    alasan la sgt jodoh bagai… mmg dasar napsu semata.. mampu? puii la .. lelaki skrg jrg yg dpt belaku adil..

    yg bekap sgt adira.. tunggu la korg br branak laki korg kawin lain .. dan masyrakat kata tahniah dan stay strong pd madu anda .. nti korg baca la balik ayat bekap anda sume kat madu anda ye…

    harap adira tabah bermadu ye.. jgn pla ngadu sana sini klo hidup derita.. itu pilihannn ko sndiri ye

    0

    0
  41. aku says:

    Adira ni serik dlu bcinta ngn bujang trang tang tang…asyk nk mgoda pompuan len je.baik kwn nga laki org…nk mduakan pun..dah tentu2 ngan madu sendiri.tkda la nk mkan ati…huhu

    0

    0