Written by AbangNara | February 26th, 2014

Kalau sebelum ini A Aida ada menyarankan agar artis buat pembedahan untuk nampak cantik, hari ini menerusi Harian Metro pelakon ini membuat pengakuan telah 3 kali membuat pembedahan hidung. Namun jangan salah sangka. Pembedahan yang telah menelan belanja lebih kurang RM100,000 ini dilakukan untuk merawat kesan kecederaan yang dialami 20 tahun lalu.

a aida bedah hidung

Kalau A Aida bedah semata-mata untuk mancungkan hidung atau mencantikkan hidungnya, memang Abang Nara tak boleh terima. Namun kalau untuk pulihkan kecederaan, memang dibenarkan. Kata A. Aida:-

Saya tidak pernah membuat pembedahan plastik atau kosmetik di bahagian lain tubuh badan saya untuk cantik seperti artis-artis lain tetapi setakat ini, hanya hidung saja dibedah atas dasar rawatan.

Saya bukan buat untuk cantik kerana saya memang sudah berpuas hati dengan apa yang Tuhan beri, tetapi kecederaan itu memaksa saya merawatnya.

Saya buat sedikit pembedahan ketika itu tetapi bengkaknya masih berterusan dan saya bertemu doktor untuk rawatan kosmetik sekali lagi kira-kira 10 tahun lepas. Bagaimapun masih ada kesan bengkak dan lendiri berkumpul di bahagian batang hidung hingga hujung tahun lalu.

Atas nasihat seorang rakan artis, saya lakukan pembedahan kali ketiga dengan kos sebanyak RM25,000 tetapi masih tidak berpuas hati sebab ia tidak kembali seperti hidung asal saya.

a aida bedah hidungKecederaan pada hidung ini dialami oleh A Aida ketika menjalani pemggambaran drama Lela Sari di Pulau Besar, Melaka. Akibat kecederaan ini, hidung A Aida mempunyai darah beku di dalamnya. Apa pun kalau untuk tujuan rawatan memang dibolehkan untuk membuat pembedahan. Diharap jangan ada artis yang sengaja gatal sebab duit banyak nak bedah kasi mancung hidung pulak.

P.S: Motosikal pertama daripada Lotus

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

37 responses to A Aida Mengaku 3 Kali Bedah Hidung

  1. ... says:

    oh iyer ??? whatever…

    0

    0
  2. Anonymous says:

    entah nape aku x minat langsung kat minah ni…ko nk wat pembedahan smpi seratus kali pn ad aku kesah…kalau ko wat pembedahan plastik sekali pn ttp x lawa sb dh memg ko x lawa…bazir duit jer kalau wat pn…retis skg pn kalau ada wat pembedahan plastik mesti nanti dia org ad kelebtong cakap pasal kesihatan la..ap la..skg kita tunggu hanez n yana plk ap dia cakap…hidung dia pn mesti ad problem…

    0

    0
  3. nok gebuzzz says:

    dia ni popular sbb gosip murahan jer…..plzzzzzzz ler wei………..!!

    0

    0
  4. ct juga nama nyer says:

    3kali bedah tetap juga muke x cantik. bg dosa mengubah ciptaan tuhan. hidung tu tetap x muncung. ingatkan pas bedah boleh dpt hidung mcm angelina jolie. feffffffff…

    0

    0
  5. ikan says:

    sesie jela berabis duit puluh ribu. camtu je hasilnye?

    0

    0
  6. bobcat says:

    erk! nak rawat kecederaan makan masa 20 tahun yek? kot kena menabung sehari rm1 tu yg tggu 10 tahun br wat 2nd operation, then lg 10 tahun 3rd one… maklum la rm100,000.00 noks… abih dah abis byk tu “x puas hati sbb hidung x kembali mcm rupa asal”, tetiba jd makin mancung dan comel… ini suma doktor tu punya pasal, dah ni kena menabung lg nak wat operation ke 4 nak wat hidung kemek mcm dulu2 gak… ko tgg la lg 10 tahun kak oiii… kahkahkah! org bodoh kalo suruh berckp mcm ni la…

    0

    0
  7. Kassan says:

    iyer lahhh,jauh lain rupa hidung kita!!

    0

    0
  8. anon says:

    Hmm….ape2lah. Jadi mcm si Ajai, bedah hidung tapi kata kerana kesihatan, ye ke??? Tapi tak kesahlah, org3 lran pun ramai yg bedah hidung sb nak kecikkan hidung dia org……mereka pun org2 lslam jugak…

    0

    0
    • pisau says:

      tak heran lah.Adik aku kerja kat klinik bedah. Ramai ppuan melayu yg membersakan buah dada lah, facelift lah selalu nya pasal takut suami sundal cari lain atau nak pancing dato2. Paki businessman besarkan konek pon ada. Arab ipokerit bungkus tertungkus tapi tak ketinggalan gi bedah/cocok . Caya lah macam2. Cantik tak cantik tu terpulang kpd yg empunya. Ada masa kita tengok tak cantik pon – SO PLASTIK!! tapi dia puas hati . Duit berlambak, prinsip hidup tongang terbalik apa nak buat. Self esteem = zero!

      0

      0
  9. Jumbo Gajah Biru says:

    Alamak..yeke? seb baik bgtaw..
    NEXT…………….!!!!!!!

    0

    0
  10. lulu says:

    aku ckit pn x phm.. iyela mmg kecederaan kt hidung, bengkak, brlendir.. tp dsbbkn oleh ape?? resdung ke?pth ker?? lggr tiang ker?? kne tumbuk ker?? ape2 jelah mkcik weh.. aku pn bknnye mnat sgt kt k0..

    0

    0
  11. HANTU RAYA says:

    CER NYATAKN PEMBEDAHAN APA YG BELIAU LAKUKAN?
    A-SEPTOPLASTY
    B-TURBINECTOMY
    C-RHINOPLASTY
    D-COSMETIC SURGERY

    DAH BERABIS BERATUS RIBU, TAKKN XDE INFO LANGSUNG SURGERY APE KO BUAT? BAIK DERMA KAT MASJID DARI KO MENIPU.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Fesyen rambut palsu tu boleh tukar tak? Balik2 wig yg ni ko pakai.

    0

    0
  13. nonononono says:

    dia juz ada wig ni je kot.. basuh setahun skali sembur dgn mnyak wangi.. lenla cm erra

    0

    0
  14. Linzy Longkang says:

    wig dia nig minah nigeria kot yg bagi fesyen ketinggalan zaman nokkkkssss

    0

    0
  15. sometimes says:

    betul lah tu…anak bujang saya pun dah 2 kali buat pembedahan hidung sebab ada lendir berkumpul dan susah bernafas dari kecil. terus ada perubahan pd hidung. yg pertama di hosp swasta, mancung hidung nya…beberapa tahun kemudian, kena bedah lagi, di hosp kerajaan pulak…nampak kemek dikit hidung.

    0

    0
  16. DENGAR TU YANA SAMSODEN..JANGAN NAK SEBARANG – BARANG BEDAH HIDUNG UNTUK NAMPAK CANTIK. TERIMA JE LAH HIDUNG AWAK YG KEMEK TU..DAH NAMA ORG BIDAYUH MEMANG MCM TU..KEBANYAKANNYA HIDUNG KEMEK..MUKE AWAK PUN STILL X CANTEK WALAU PUN D BEDAH..APA – APA PON AWAK MEMANG X CANTEK..

    0

    0
  17. adik nara says:

    nk hidung macung pkai je la nose up.. Rm35 je.. bapak nipu

    0

    0
  18. Gelak berguling says:

    Saya lebih suka baca komen2 nie dari cerita diatas..

    0

    0
  19. anak abah says:

    setia nyer mak cik ni ng rmbut palsu dia tu

    0

    0
  20. anoyyed says:

    Artis pergi mampus la.
    Nak bertaraf filem international la sangat.Jadi pelakon pun ke laut..
    Yang ada degree pun membazir duit MARA last2 jadi pelakon.
    Padahal kalau dah tahu nak jadi pelakon baik tak payah bazir duit MARA..
    Useless..

    0

    0
  21. Puiii says:

    akan tetapi…kenapa perlu dimancungkan?mmg ada masalah mcm tu kena mancungkan ek? mcm kalau orang ade br***t cancer, dia buang cancer & br***t yg sakit tu dan buat yg lg besar dan mantap gitu??? err ade sesapa doktor bertauliah kat sini leh rungkaikan? puiii

    0

    0
  22. Kak Mala says:

    Alang alang nak betulkan hidung sebab ‘kecederaan’ mancungkanlah sikit….tak nampak sangat nak buat ‘plastik surgeri’…ye tak..?

    0

    0
  23. Daniella says:

    Hello! This post coulod not be written any better!
    Reading through this post reminds me of my previous room mate!
    He always kept chatting about this. I will forward this article
    tto him. Pretty sure he will have a good read.
    Thanks for sharing!

    0

    0
  24. Greetings from California! I’m bored to tears at work so I decided to
    browse your website on my iphone during lunch break.

    I ejjoy the information you provide here and can’t wait
    to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog lpaded on my cell phone ..
    I’m not ven using WIFI, just 3G .. Anyways, fantastic blog!

    0

    0
  25. It’s remarkable for me to have a site, which is good in favor of my know-how.
    thanks admin

    0

    0
  26. This is my first time go to see att heree and i aam truly happy
    to read all at one place.

    0

    0