Written by AbangNara | September 20th, 2013

Semalam Abang Nara telah kongsikan gambar-gambar mesra Ashraf Muslim dan Dayana bercuti di Sabah, hari ini ada seorang pembaca yang telah menghantar gambar mereka berdua yang menghabiskan masa bersama di Genting Highland sekitar penghujung Ogos.
ashraf dan dayanaNampaknya selepas berkahwin dua, makin mesra ikatan yang telah terjalin di antara Dayana dan suaminya. Bagus betul Ashraf Muslim ini. Sepatutnya apa yang dilakukan oleh Ashraf dijadikan contoh untuk mereka yang telah berkahwin lebih daripada satu atau berniat untuk tambah cawangan. Jangan dapat yang muda yang tua terus dilupakan.

ashraf dan dayana

Semoga Ashraf akan terus berlaku adil kepada kedua-dua isterinya. Benarlah setiap kejadian ada hikmahnya. Marilah kita doakan agar kebahagiaan mereka terus berkekalan. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

aircond murah

P.S: Seronok Asyraf Muslim ni bercuti tempat sejuk pulak kan? Anda nak sejuk dirumah pon boleh dengan memasang aircond dari AMM ni. Memang harga terbaik dan termurah di Malaysia. Tukang pasang pun pakar dan profesional. LIKE Facebook Aircond Murah Malaysia untuk info lanjut dan sebarang pertanyaan.

ashraf dan dayana

ashraf dan dayana
ashraf dan dayana
ashraf dan dayana
ashraf dan dayana

ashraf dan dayana

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

206 responses to (8 GAMBAR)Ashraf Muslim Dan Dayana Bercuti Di Genting Highlands

  1. saya ok jer!! says:

    kan best kalau takde wan sakinah dalam cerita dorg ni. haha.. opsss. byeee

    0

    0
    • Lembu Gemok says:

      kenapa perempuan2 Melayu zaman kini bodoh dan terlalu lurus? laki sendiri berak atas muka masih memanah ke? get a life …get real la.

      kalau aku lama aku mintak cerai. :(

      0

      0
      • PAK MERTUA says:

        ini semua..lakonan poyo semata !

        0

        0
      • Wan Markonah says:

        daripada memanah…baik pergi kelas melangsingkan badan! just saying…

        1+2= 14

        0

        0
        • Yen says:

          honestly kan, compare Dayana yg 23 with Sakinah yg 29 mmg nampak macam terbalik pulak @@!!

          0

          0
        • ika says:

          wah byk gambar sayana gi jalan2..
          kinoh mampu upload gambar ubat jerkk..kesian..

          btw.. apa instagram si kinah tu ek?

          0

          0
        • Dr Kutilyoyo says:

          Sakinah + Diyana x Aserap= Bangang !!!!

          0

          0
        • SimpliJemah says:

          Dayana style dia pun macam maid Indon je ha.
          Just think about it !!!!!! ;)

          0

          0
        • Datin Maimon says:

          yg penting dayana seorang isteri yg baik dan solehah.bkn perampas.
          klu setakat si kinah kurus kerempeng,harapkan cantik je..tapi perangai mengalahkan puaka niyang rapik..takde ape yg nk dibanggakan.
          bila2 masa si kinah tu blh gemuk..

          0

          0
        • Hanie says:

          comot la si diyana ni. bersiap la sket kok iya pun kan. mcm kerja kat pasar selayang jual ikan siakap aku nengok nya haih. yucks.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ramai artis cun melecun pon mak jan jugak…
          aku malas nak sebut lah..tp bekas ratu cantik kot…dah 2 kali jd mak jan..ape cer…Cantik bukan jaminanlah vongok

          0

          0
      • Olga says:

        mcam manalah suami x carik yg lain, jempol dan gedebap nya body. mcm ahli gusti.

        0

        0
        • Anonymous says:

          kalau suami nak carik lain, peduli apa kalau badan slim pun. bukan nak cakap ape, tp berapa byk dah artis slim yg dah bercerai. just saying.

          0

          0
        • hamba allah says:

          ish3 xbaik kata kat org..tgk diri tu dulu sblum kata kat org..

          0

          0
        • Olga says:

          artis2 bercerai sebab banyak yg tak reti masak, terkinja-kinja dgn lakonan, pentas ….tak reti2 nak duduk rumah jaga baby. laki mana yg tak fed up? just thinking use your brain…

          0

          0
        • Meahri says:

          Che ta yang body mantopp tu pun menjanda kak oiiii. Nora danish, rita, poziah latip semua nya slim melim tapi tetap kena tinggal dgn jantan. Just saying

          0

          0
        • Lembu Kurus says:

          artis bercerai sebab tak pandai atas katil…tak kasi blowjob pada si suami…. itu pun nak kena cakap ke?

          0

          0
        • Lindan Corn says:

          Agree dgn si Olga, Dayana tak cantik dan jempol. Nampak desperate sangat nak jadi perempuan lindungan Kaabah.
          Kasihan…..

          0

          0
        • along says:

          gemuk ke tidak, itu cuma fizikal, Tuhan sikit pun tak nilai semua tu, yg penting dia isteri yg taat pd suami walaupun agak menyakitkan unt dia telan, tp sekurang2nya dia tk amik tindakan dgn menderhaka pd suami dan terima hasutan dr org2 mcm korang unt bercerai.. korang mengata org sana sini tu, dia gemuk la apa la, blah3, tah2 dia kt sisi Tuhan lebih mulia dr korang, yg asyik menghina kejadian Tuhan..

          0

          0
        • Cik Ta says:

          lelaki sekarang jenis tengok body. makin bergetah makin laku disimpan. kalau perut boroi cam guni beras..alamat menangis sambil tanak nasi nyanyi lagu Pelamin Anganku Musnah la jawabnya kalian.

          0

          0
        • Anonymous says:

          oooooooo bru ku tahu..yg retis yg dpt pgkat “widow” kt lua sane tu smua gedebab eah???nk kutuk body org kunun pk la sape jdikan dayana..
          olga2 cakap bia pakai akal…aku tgk ok je body die..at least die bkn mulut puaka cam ko..n die xtarik laki die ke neraka…die xjdikan laki die laki dayus..hina sgt ke body camtu??lg penting die educated…die xmlnting lg stakat ni org duk kutuk die..

          0

          0
      • ;) says:

        dear,

        tahu tak yang rukun iman ke 6 tue Beriman dengan Qada’ dan Qadar..just my 2 cent

        0

        0
      • saya says:

        dayana tak bodoh dan tak lurus. yg buat dia kuat adalah iman dan sabar. sentiasa ingat allah. kawen dgn sape2 pun tetap akan diuji. ada org laki pemalas, ada org laki mulut cibai suka maki hamun, ada org laki suka naik tgn, ada org laki taik judi, ada org laki kaki botol, ada org tiba2 laki jadi oku, ada org tiba2 laki sakit buat apa pun tak daya nak keje pun tak boleh.

        ada org dpt pasangan ok dah. tapi duit pulak tak berapa ada, mertua pulak mcm2 hal, ipar duai plak suka sibuk2 hal kita, anak sakit pulak ke, dok umah sewa sampai ke tua ke, org dengki kita bahagia sampai berbomoh2 ke, sampai ke sudah takde zuriat ke. ikut nasib la diuji dgn cara mana. tak boleh kata diri kita ni cukup iman selagi tak diuji. cuba tanya org yg pernah kawen beberapa kali. mesti ada kurang lebih org yg dia kawen tu. takdenya perfect 100% mcm dia bayangkan.

        0

        0
        • Realiti hidup says:

          Alhamdulilah…
          Masih ada gak org yg berfikir waras dan realistik ttg kehidupan.
          Berbeza dari sesetengah org yg komen ttg hal remeh temeh cth mcm isu berat bdn punca laki cari lain. (Sarcasm)

          Terimalah ‘like’ dari saya!

          0

          0
        • ilya says:

          aku setuju. masing2 ade bahagian masing2. x bermadu pun blum tentu bahagia. blum tentu suami bagi perhatian & kasih syg sepenuhnya. hidup berumahtangga ni memang banyak dugaan cuma bile ade yg dimadukan…nmpk mcm bni pertama tu kesian sgt. padahal ade lagi kat lua sana yg laki x balik umah, hari2 kene sepak terajang..etc

          0

          0
      • cayang says:

        engkau tu yang tak bijak..sedarlah..kita hidup untuk dpt redha Allah..apa fokus hidup kau?? jangan fikir hidup ni selamanya.jgn fikir engkau selamat n mati bila tua. kejap lagi ni pun nyawa boleh diambil..dayana bagus. redha dgn ketentuan dan ujian dari Allah. jangan jadi orang yang tidak berilmu..ingat tujuan hidup. dambakan diri pada Allah swt, Insya Allah selamat dunia akhirat.

        0

        0
      • cengkerek says:

        Krikk …krikk….krikkk…

        0

        0
        • zz says:

          pada yang suka komen, ‘kalau masuk ruangan gosip xpyh nak tnjk alim’ jaga skit ayat tu. sekurang-kurangnya kat mana pn kte kena ttp ada pegangan agama. apa? maksudnya kau tu bila masuk ruangan gosip kau terus jauhkan diri kau dr Allah?

          0

          0
      • Kan??? says:

        orang luar tu perlu masuk campur hal rumah tangga orang. duduk diam-diam, jangan nak negatif saja.

        0

        0
      • Isteri solehah says:

        Ms Lembu Gemok…. saya rase mesti suami awak ade banyak skandal kat luar tapi awak tahu… tu sebab ayat2 awak ni sangat kasar… U better tgk cermin dulu dear…

        0

        0
      • gudangpetaidahbangkrap says:

        @lembu gemok: sebab tulah kau sendiri gelar diri kau lembu. diam2 kau mengaku diri lembu, takde otak nak pikir. tulah, cakap org bodoh, sendiri gelar diri bodoh. doakanlah kebahagiaan dia, dah dia redha. laki kau berak atas muka kau nanti, kau mintaklah cerai kat dia, mmg kau pun cari lembu jugaklah. dua2 tak reti nak letak jamban kat rumah.

        0

        0
        • Pelik Lah Aku says:

          ada lagi ke perempuan2 bodoh cam Dayana ni di Msia?

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          siapa yg sokong poligami…dialah yg lembu.
          dah tak ada job/harga diri ke masih harap duit dan bantuan emosi laki korang????
          bahlul..

          0

          0
        • Kou Pun Lembu Jugak says:

          kalau anda bodoh jual petai…alamatnya bangkrap la.
          kalau anda bijak jual emas…untung la jawabnya.
          tak gitu?

          0

          0
        • berlari says:

          To Lembu Gemok

          Apa kau ckp? Sape sokong poligami tu lembu? Dlm Islam poligami tu boleh so kau sape nak lembu2 kan org yg sokong poligami? Mungkin kau bkn Islam sbb tu kau boleh ckp mcm tu. Kalau kau Islam, kau kene hati2 bila berckp. Pikir sebelum ckp!

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          hukum poligami ini boleh jadi haram jika seseorang lelaki ingin berpoligami merasa zhan atau yakin dia tidak mampu berlaku adil terhadap isteri-isterinya, boleh jadi kerana kemiskinan atau kerana kelemahanya atau dia tidak yakin dirinya dapat mengawal kecenderungan dan sifat prejudisnya, hukum poligami pada ketika ini ialah haram ye!

          sila bukak kitab…

          0

          0
        • takfahamhukum says:

          sbb diyana bkn lembu la dy dpt berpikir..sbb dy tau hukum..cerai adalah perkara halal yang DIMURKAI Allah..nmpak tak cara manusia dgn lembu berpikir?? ke tau menyondol je

          0

          0
      • Cer teka sapa aku? says:

        Tetiba jer banyak nama Fakka… kahkahkah…

        Takperlah… sekurang2nya angin perubahan bertiup sempoi-sempoi lalu yer dak??

        0

        0
      • getahscrub says:

        Lembu gemok=kau ni bukan lembu gemok..tp lembu bodoh..laki dia just kawen lg satu..bukan bzina…org bodoh n cepat melatah mcm kau je yg akan mintak cerai…dasar xtau hukum…opss terleser plak haku….sorry ek….

        0

        0
        • Fakka says:

          bodohnya lah korang kan? PC korang tak ade Google versi terbaru ke?
          walau bagaimanapun, hukum poligami ini boleh menjadi sunat utk individu yang ingin …silah lah Google wahai kaum hawa…dan dislikes la banyak2. ada aku kesah? Hahahahahahahahahatuih.

          0

          0
      • Jenab Jackson says:

        HANYA PEREMPUAN2 HODOH SAJA YG RELA DIMADUKAN ! SUDI-SUDIKAN….

        0

        0
        • hamba Allah says:

          Kalau camtu isteri2 Nabi selain Aisyah pun hodoh la??

          Fikir dulu sebelum bercakap..bila nafsu menguasai akal…

          0

          0
        • Cermin Hidupan says:

          tapi isteri2 nabi tak masuk gossip dan berwarak mengentut disini kan?

          0

          0
        • Jenab Jackson says:

          sorry ye…tiada istilah payung emas dlm islam dan Assraf muslim bukan dalam golongan nabi atau mailaikat !!!

          kalau pun nak backing si Assraf…suluh la dulu iman anda. baru submit comment. kan?

          0

          0
        • BodohLah Peminat Ashraf Ni says:

          TOLONG JANGAN SAMAKAN ASHRAF TU DGN NABI. JAUH PANGGANG DARI API LA WOIIII….

          0

          0
        • Semak Sejarah Please says:

          Nabi tidak menipu isteri pertama dgn lari menikah di Thailand. Ahaks !!!

          0

          0
        • Cengkerek says:

          krikkk….krikkk….krikkkkk…. !!!!

          0

          0
        • minah jambu merah biru kire ok says:

          apesal cakap pasal nabi pulak kt sini ?????????? jangan masokan nabi di dlm blog ni…blog ni blog gossip yg paling sial skali kenape mesti nk masokan nama nabi !! tkde orang yg boleh ikot macm nabi di dlm donia yg fana ni !! jangan banding2kn nabi ngan si ashraf atau pon ngan manusia2 yg lain ..ni bukan blog forum perdana ..

          0

          0
      • minah jambu merah biru says:

        pompan Malaysia memang gitu lah ! hadap sangat ngan jantan yg semacm tu ! ape yg dia takot kn entah ! bukan satu jantan dlm donia yg fana ni ! satu hari tuhan mesti kasi jodoh yg baik punye ! tk payah la nk takot takot nk jadi janda ! janda pon leh idop jugak as long as u hepi dengan u punye live kire ok laaaaaaaaa…pada simpan laki macm ashraf ni makan hati nk buat ape ! dayana dayana apeee nk jadi ngan u ni .u hepi ke ??? laki u buat u cngitu ? kawin tk kasitau aleh aleh aje si sakinah dh ngandong ! u maseh hepi lagi ????

        0

        0
        • mia lola says:

          Kesian nye yg ckp dayana ni bodoh sbb terhegeh kat ashraf.ak pun tak suke ashraf ni, sakinah lagi la tak. tp tula yg membeza kan thap kesabaran keimanan seseorang, poligami tak haram mengapa perlu bercerai? Sbb dayana ni tinggi kesabaran tinggi keimanan dia masih kat tempat dia sbagai isteri ashraf. Klu kne kat orang tak cukup ilmu agama mmg la smpi nk bercerai, tak sabar n xckup iman di dada. Poligami tak haram, penceraian itu dibenci allah.

          0

          0
        • Nak Muntoh says:

          kalau jantan perangai cam setan gondol menipu…buat apa nak berkasih sayang. Itu namanya mendukung biawak hidup. please la. once a cheater always a cheater la.

          0

          0
        • mia lola says:

          beza betul dayana dengan pengkomen2 bagai dirasuk syaitan kat sini. tuan punya badan redha, orang lain melebih lebih.

          0

          0
      • Olga says:

        Olga lagi cantik bang Asrap hoii daripada Surkinah dan Duyana tu la.

        0

        0
      • Kak nOn says:

        Sikit2 nak cerai . sikit2 nak cerai. best sangat ker jadi janda haa ?? bodoh !

        0

        0
      • Anonymous says:

        ITU KALAU ORANG TAK DER IMAN MACAM KOME….

        0

        0
      • baby says:

        mintak3 sakinah gugur

        0

        0
      • nur iman says:

        bknnye bodoh ttp inilah yg dkatakan redha akan ketentuan ALLAH…

        0

        0
      • tiada nama says:

        Dia dah tentu2 dapat payung emas..sape kita nk kata org len bodoh..bukan salah dia klo dia tabah & x macam ko yang pandai sgt tu…doakan dorg bahgia dah la….

        0

        0
      • gegirl says:

        cakap senang nak buatnya susah.hal minta cerai bukan macam mkn kacang..kena rasa sendiri baru tau..just saying:)

        0

        0
      • Mujahiddah says:

        sape bdoh skg ni?? Dayana wnita solehah, ilmu agama n iman kuat…cerai bukn pnyelesaian tbaik klu dia mmpu utk bhgia ngn asraff bcause she knows sume tu hnya onjaman smta2.. Allah xkn mnguji hmbanya melainkn hmbanya mmpu utk melalui ujian tsbut…Allah knows the best, respect dayana..

        0

        0
    • Ismail Kerbau says:

      sunnah- kawin dua… memang bahagia. hehehehehe

      0

      0
    • Wan Jemah says:

      bosannnnnnnyer citer ni….nak masak apa ha utk suami petang ni?

      0

      0
    • mira says:

      bini baru tua… bini lama muda

      0

      0
    • dayana vs serap vs wan konah!!! says:

      2 Dayana please g langsingkan diri ko, jaga penampilan cikit umur muda lagi dari konah tp muka looks old!! That y your bad2 husband pasang cawangan..aku tengok si serap ni bwk dayana g mkn angin just want 2 take her heart back not more than that!!.2 konah please la xyah tunjuk2 bahagia mmg kau perampas pn semua orang xkan suka ko walaupun ko dh beranak 10, sebagai sorang pempuan ko boleh pokir baik buruk sblm ko kawen ngan laki orang..yes!! org akan cakap dh jodoh ko ngan suami org but ko still boleh elak buat apa ambik hak orang sedangkan ko akan buat madu ko kecil hati, bukan senang nk dapat payung emas kalo hati terluka xikhlas n xdapat terima hakikat dimadukan..2 serap muslim pulak stop acting like a good husband maybe Dayana ko boleh kaburi biji mata dia dengan bwk g honeymoon tp hakikatnya family mertua ko still akan terluka ngan perbuatan ko SERAPPPPPP!!!!!! eee…rasa cm nak lempang je ko nih!!!

      0

      0
      • ameera says:

        tau takpe…nak kata alim tak juga…biasa2 je..jaga lah sikit imej tu..umur muda lagi,doktor pula tu….hurm…ramai je yang gemuk gedempol tapi imej tetap cantik .

        0

        0
    • Anonymous says:

      doakan semoga mereka ber3 bahagia dunia dan akhirat..
      buat asyraf do the best in your life..take all for the granted on ur life..

      0

      0
    • Hmm says:

      Kinah idung kembang tu mesti muntah darah Lalu lubang hidung kembang die tgk gmbo lelaki yg dah ngandungkn die tgh honeymoon dgn dayana. Hahaha. Sian ko kem..(kembang).

      0

      0
    • mushroom says:

      klu tk de yg kedua pn blh gak happy mcm ni..

      0

      0
    • Suni says:

      Apala manusia2 zaman skrg..poligami tu kan halal..patut korg malu dgn remaja2 yg dh kwen tp xmenikah2..stp apa yg berlaku Allah dh tentukan..bt pe la korg nk fkir negatif…agaknya korg xbahagia dgn psgn korg kot..duk keje nk cari salah org lain..dr korg pnt fikir apa akan jadi kt life diorg, baik korg fkir mcm mn nk cari duit halal, tmbh ilmu agama..anak2 tu tgk skit..jgn sbuk bergosip smpi anak laki bini tu xtau ke mana hala..jaga laki sdri sudah…

      0

      0
  2. Olga says:

    Jantan Kejam !!!

    0

    0
  3. Fakka says:

    …anda telah melaksanakan tugas sebagai lelaki Muslim yg sejati. Respect sama lu bro.
    Wanita2 Malaysia memang patut dimadukan demi meningkatkan jumlah umat manusia.
    Tahniah kepada yg bermadu !!!

    Silahlah tekan butang dislikes…hahahahhaahaha

    0

    0
    • jengjengjeng says:

      fakka… ko ni lahir dari benih bini kedua ke? kalau iya.. patut la salah seorg jumlah yg meningkat naik tu adalah ko.. lepas ni suruh ayah ko cukupkan kuota 4 yea.. mesti meriah 7 keturunan ko nanti..

      0

      0
      • Fakka says:

        masyarakat Malaysia memang suka membuat spekulasi bodoh dan tak bertempat seperti anda dan spesis2 yg sewaktu dengannya. Sila cuba sekali lagi…mana lah tahu kalau tekaan anda tepat nanti. k bye…

        0

        0
        • jom gelak!~ says:

          fakka touching!

          hahahahahaha.. kesian.. patut la galak sangat dgn poligaminya.. ada asal-usul rupanya..

          hahahahaha

          0

          0
        • Fakka says:

          ketawa itu bukan bereti anda dipihak yg benar!
          cuba lagi…..jgn sesekali anda berputus sasa.

          0

          0
        • Fakka says:

          betul kan… dah kena dislikes. perempuan2 melayu bodoh…tak reti terima kenyataan tak mahu mengubah mentaliti dan menidakkan sunnah nabi. kesian korang..belajar agama hanya untuk dibuat main.

          0

          0
        • Perempuan Melayu says:

          oit fakka… kami belajar agama bukan hanya nak suruh bakal atau suami kami berkahwin lebih dari satu.. ko belajar semata2 nak kahwin lebih dari satu? kesian ko.. lg cetek ilmu agama kalau setakat mengiyakan perkahwinan lebih dari satu tanpa mengetahui hukum hakamnya..

          0

          0
      • gudangpetaidahbangkrap says:

        laaa, aku ingat Fakka ni dah bertaubat tak nak cakap tak baik-tak baik lagi dah. harapan palsu jelah. aih…mcm tulah, melayu mudah lupa.

        0

        0
  4. paparazzzoo....no more stranger!!! says:

    semoga kebahgiaan ini mengiringi mereka bertiga bersama anak masing2….amin!!!

    0

    0
  5. Mrs Ferus says:

    Somoga Sakinah memboyot sambil meroyan melihat kebahagiaan mereka..wikkk..winkkk

    0

    0
  6. paparazzzoo....no more stranger!!! says:

    tunggu gambar mereka bertiga pulak…dayana, asyraf,sakinah…hehhhe..heh

    0

    0
  7. Miss Sha says:

    Bagus la diorang dah berbaik-baik..

    0

    0
  8. uratsaraf serap says:

    seraf muslim gambar ke 3 :
    senangnya dalam hati,
    dapat beristeri dua
    tahun depan ana tambah lagi
    jadi tiga

    0

    0
  9. No name says:

    Moga honeymoon kali nie membuahkan benih cinta mereka… lagi sebulan Dayana pulak post gmbr folic acid… eeee… sonoknyer…. jom ramai2 doakan mereka!!! Allah maha adil kan…….. ;-)

    0

    0
  10. cinta says:

    agak2 kn, sape yg kuar bajet utk sume percutian ni erk…? opsssssss….

    0

    0
    • Nek Joan Rivers says:

      Nek setuju dgn ko… That’s why lah kita cuma nampak Dayana yang bercuti… Weols paham2 lah sapa yang taja kan… Ashole mana ada duit sendiri… Oh Dayana… Kesiannyer ko kena beli kasih sayang suami… Wake up girl…

      0

      0
  11. tingtingtengteng says:

    Kenapa lepas asraf kawen lagi baru nak ade pic honeymoon bagai. seblum ni x p honeymoon ke? KESIAN dayana tu. Asrap tunjuk baik la sebb nak amik ati kau balik. Kalau aku ape la sangat honeymoon kalau nak pujuk balik. Hati yang hancur bukan senang nak sembuh

    0

    0
  12. Juju says:

    mane nak dapat lagi perempuan, anak, isteri setabah Dayana ni..wa caya lu la

    0

    0
  13. Mak Senah AKA Radio karat says:

    Mak Senah tumpang hepi dgn Dayana, walaupun dimadukan Serap, Think positive mungkin kita xtahu apa dalam fikiran si Serap tu, mungkin nak tmbh lg, atau mungkin segalanya mungkin… Dayana memanahpun uolss nak kecoh, mana kita tahu mungkin dalam kepala dia… dia bygkn yg dipanahnya itew adalah si Sakinah & Serap, haaaaaa…. berlubang hidung dorang, hak hak hak…

    0

    0
  14. siti g ken says:

    bang nara, bini tua serap ni lagi muda dari bini muda dia.. tak rugi apa2 pun bini tua serap ni.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Alhamduliilah semoga bahagia hingga ke Jannah…

    0

    0
  16. bobcat says:

    hmmm… sape le lg yg nak hantar gambar mesra2 ni ke BN kalo x si serap sendiri… kalo dah ada pic selfie bagai, sape punya camera kalo x si serap… lol! nak tunjuk satu malaya yg dia x la ngabaikan bini tua… lepas ni aku bet si kinah mesti meroyan x nak ngalah nak upload pic dia plk bikin fofular satu malaya… contohnya pic serap gosok perut dia ke… kahkahkah! attention seekers – serap + kinah = SENAH

    0

    0
  17. saya lalala.. says:

    rasenya.. dayana lebih tahu ape yg perlu dia buat.. perjalanan dia masih pnjg.. rasenya dia tak rugi apa2 dlm hubungan ni.. terluka tu mmgla bila dimadukan.. ikhlas si suami dia pun mgkn tak pasti.. tp dia cube yg terbaek memiliki hati suami dia.. dlm hbgn ni rasanya sakinah yg patut lebih tgugat.. menjadi bini no 2, rase dia tak la sehebat keperibadian berbanding dayana.. nasib ko laa sakinah.. nak sgt bermadukan dayana yg lg baik, santun, tabah, bekerjaya, kaya.. rasenya tak semudah ashraf nak tglkn dayana ni.. waallahualam..

    0

    0
    • Aku perempuan says:

      Asraf xkan lepas kan sakinah, sbb dgn sakinah nanti Akan ada anak, jd kedua2 isterinya amat penting dlm hidup asraf tu, Dayana kan orang kaya..

      0

      0
  18. Catgirl says:

    Leave them alone!!! Suka sgt nak mengutuk2 orang. Macam la awak2 ni semua perfect sgt! At least he tried to do the best for both wives. Mereka2 yang kutuk ni sebenarnya yang tak puas hati kerana Ashraf tu berpoligami. Let them live in peace. Masalah dengan mentaliti perempuan2 Melayu ni, nama saja Islam tapi kalau pasal poligami, bukan main menentang macam la poligami tu haram! Dan lelaki yang poligami tu semua zalim lagi mahafiraun!! Bukan semua macam tu. Yes, Ashraf kahwin di Thailand tanpa pengetahuan isteri pertama. Mengikut undang2 negara kita memang salah. But bear in mind that Islamic laws says, he doesn’t really need approval from forst wife!! Pergi mengaji balik kalau tak percaya.

    Sekarang semua telah jelas. Tiada apa yang perlu dipertikaikan. Apa yang penting adalah try to be fair to both wives. If both wives content with their husband and happy with their married life, who are you to complain?? Suka sgt nak menjadi batu api melaga2 kan isteri2 Ashraf!! Yang tu tak salah ke?? Get a life people!!!! Kalau takut suami2, tunang2 atau boyfriend2 anda cari lain, kawal mulut tu sikit! Kalau tak sanggup di madu, itu korang punya pasal la. Jaga la lelaki korang tu baik2. Jangan sibuk jadi batu api orang lain yang telah redha bila dimadukan.

    Siapa kata poligami tu tak boleh membawa kebahagiaan?? Ayah saya pun kahwin 3. Mak saya isteri pertama. Kalau nak diikutkan, isteri kedua dan ketiga pun bukannya cantik sgt pun. Cantik lagi mak saya. Tapi kami ok je. Bahagia je hidup. Adik beradik pun ramai. Mak2 tiri saya semua layan kami dengan baik. Cuma mmg typical orang perempuan melayu ni, tak suka tgk org bahagia. Kalau korang tak nak doakan kebahagian mereka, lebih baik tutup mulut. Daripada buat dosa kering jadi batu api!!

    Well done Dayana!! Saya respect ketabahan awak. Cuma harap tak terpengaruh dengan pengutuk2 ni.

    0

    0
  19. mak jemah 2nd wife says:

    Serap woiii..pujuk la 2, ko xkn lepaskan dayana , ko hape ader? C kinah ape ade?Dayana complete package, hope meroyan la c kinah… smoga dayana temui kebahagiaan, phuiiiii sikit kat muke serap n kinah…

    0

    0
  20. aurell says:

    Ntah nape ble tgk dor nie ak tringat cite AMEERA..alaa yg syamsul yusof n rita rudaini blakon 2..taun lps nye cite kat tb3. Ameer 2 kawen lagi 1 sbb nk anak je..tp cinta ttap kat wife no1.yela ameera 2 kn kaye…yg wife no2 tu jhat giler..aty busuk!! juz ending je laa x best.coz ak hrap Ameer n Ameera idup bahgia ngn anak wife no2 tanpa ade gangguan dr wife no2tu lagik! huhu

    0

    0
  21. semalu says:

    FAKKA….baguslah mcm tu kan. Surohlah ayah, adek2 ipar lelaki and menantu2 lelaki kamu tak lama cari bini lebih dari satu. Biar emak, kakak2 or adek2 perempuan and anak2 perempuan kamu dimadukan. Tentu kamu happy kan FAKKA….

    0

    0
  22. Anonymous says:

    biarla mereka uruskn rmhtga mreka..kite sape nk campur hal rmhtga diorg..doakn diorg bahgia je sudah..kite pn xtau hdp kite camane ms akn dtg

    0

    0
  23. Mirai Suenaga says:

    Biarlah dia…
    Salleh Yaakob tu elok je aku tgk.

    0

    0
  24. buntat says:

    uols..cuba korang fikir..kalau ashraf abaikan dayana,sape pulak yg nak bayoo sakinah beranak nanti ek?hahahahhaa..ashraf kene bijak dlm hal kewangan..dia kan retis..kang tak pasal2 sakinah pulak yg meruyan dlm media ckp ashraf takde duit nak tanggong bil beranak..dr dayana la sumber kewangan dia..;p

    0

    0
  25. bini tua? yg umurnya lg muda dr bini muda?..

    0

    0
  26. almy says:

    @Lembu Gemok kalau awak ni Islam sila jaga kata2 awak.. jgn sampai terpesong akidah, suka2 hari kata org berpoligami ni lembu… ALLAH yg wujudkan poligami & undang2nya

    0

    0
  27. Bini No.2 says:

    Terharu saya tengok cerita ni, sejujurnya saya pun rasa bersalah bila kes seperti ini berlaku, saya pun isteri kedua kepada suami saya, isteri pertama suami saya tidak dapat melahirkan anak jadi setelah berkahwin dengan saya hubungan kami menghasilkan 3 orang anak yang juga disayangi isteri pertama dan hubungan kami baik macam satu keluarga. Diharap Dayana dapat tabah dengan dugaan ini, asalkan Ashraf tidak mengabaikan tanggungjawab sebagai suami, saya doakan semua akan ok.

    Lagi satu Abg Nara, nak maklumkan saja ye, Dayana isteri pertama tapi umur dia 26 tahun. Sakinah isteri kedua umur dia 29 tahun. Tiada usul bini tua atau bini muda k. Hampir-hampir sebaya. Thank you.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    ye ke..ntah2 gambar masa lepas kawin dulu.
    propa je

    0

    0
  29. Anonymous says:

    dah ini takdirnya..dy kne redha..tapi klu ak dpt tau laki ak kawen lg 1..ak rela bercerai dr share..xbole..xsggop..adoi..dayana ney kuat org nyer..sbb dy masih mampu tersenyum utk ttop mslh dy..syabas dayana..

    0

    0
  30. Terang says:

    Harap x de sape yg keliru…hukum poligami bkan sunat tp cme harus..sebenarnya x digalakkan pun sbb manusia mmg susah berlaku adil kanX3???

    0

    0
    • Maria says:

      Hukum asal poligami ialah harus dan dibolehkan seperti mana firman Allah s.w.t tp hukum poligami ini juga boleh menjadi sunat, makruh atau haram berdasarkan suasana dan keadaan individu yang ingin berpoligami.

      0

      0
    • shina says:

      berdasarkan pengalaman, hukumnya jadi haram jika ia mendatangkan kemudaratan kepada kehidupan berkeluarga. contoh: tak mampu menanggung makan pakai anak-anak. Cuma nak pastikan saja sebab pengadilan mahkamah kpd saya menyatakan ini dalam keputusan permohonan poligami.

      0

      0
  31. bini no 2 says:

    saya pun bini no 2. sy umur 21 dn suami umur 39, peguam dan bpangkat datuk. bini tua umur 38, asyik nk melawa tk jga mkn minum suami dahulu, anak2 tinggal kt pbantu rumah, kerja mhabiskan duit beli barang mahal2 dan beli tudung bjenama. saya pkai tudung bawal jea. buatkan suami mcari calon dan sy kbetulan bkenalan dgn datuk. masa kenal igt nk main2 jea sbb datuk beli kereta kt sy utk senang jumpa sbb datuk slalu tpaksa suruh driver dtg amik kt kolej. last2 jadi bini no 2. apapun sy happy and bahagia jea. bini tua asyik meroyan ganggu sy. masa berdua tknk jaga suami bila dh sy wujud baru sibuk nk tarik phatian. apapun, im always the winner. setiap thn suami akan pilih sy juga utk teman dia pg outstation overseas. sy bahagia jea bini no 2. nasihat sy pd sapa yg ada hati nk bmadu atau jd bini no 2, cari ler suami yg bduit boleh tanggung mkn minum dn jamin khidupan kita. tk payah nk cari mcm asyraf nie tk bduit, honeymoon pun kt msia jea. bawa la isteri pg jln2 jauh2 tengok dunia luar. sy dulu sblm kawen kapal terbang pun tk pernah naik, pas kawen setiap 6bulan sekali ikut suami outstation luar negara, umur 21thn dh merasa pkai volkswagen beetle. happy in my own way. suami sentiasa disisi, selsema sikit pun suami sanggup blk rumah jaga. anak2 pun manja dgn sy sbb sy slalu masak utk diorg.

    0

    0
  32. apa-apa jela says:

    Apelah korang nih!! cuba berbaik sangka sikit..dayana xmelenting korg plak lebih2x….pikir positif la oi….amek yang jernih lupakan yang keroh, doa-doa jela dayana hamil plak.. pelik la mentality kebanyakkan rakyat malaysia ni

    0

    0
  33. gadis simpati says:

    nama je madu tapi pahit bagai hempedu….apa boleh buat lumrah dunia..wanita sekarang banyak dari lelaki,that why wanita akan merampas kebahagiaan kaum sejenis sendiri,dan si suami untung dpt 2 bini,tpi klo dpt bahagiakan ke2nya xpe…klo x mjwblah kt akhirat nanti kerana xdpt nk bahagiakn si isteri dgn adil……

    0

    0
  34. Idah says:

    Biarlah mereka dengan kehidupan mereka. Hal suami isteri, hanya mereka jer yang tau. Kadang-kadang kita tengok husband and wife cukup bahagia, tapi ending bercerai juga. sebab hal-hal rumahtangga hanya mereka saja yang tau. Mungkin ada wanita yang boleh terima, tapi hati tetap terluka. Majoriti wanita tak boleh terima. Salute pada yang boleh terima dan bersolat + bersabar. Bukan soal kena bodoh dengan suami, tapi mungkin lebih berfikir untuk bahagia di akhirat. Wallaua’lam.

    0

    0
  35. mak jemah says:

    percayalah. dalam hati dayana mesti mengharapkan tiada wan sakinah dalam hidupnya, lolololol

    0

    0
  36. harapan mak ayah says:

    Astaghfirullahalazim.. sepatotnye kita sesama sedare islam haruslah mendoakan kebahagiaan saudara islam yang lain.. bukannya berperang sesama sendiri.. Dayana tu baru 26 tahun, panjang lagi kisah hidupnya.. kalau dia sendiri redha dengan apa yang jadi, siapa kita untuk mempersoalkan apa yang mereka lakukan.. kita takkan rasa seperti apa yang mereka rasa, kecuali jika kita ada dalam kedudukan mereka.. hati2 pakcik makcik, Allah tengah tengok apa yang kita lakukan dan perkatakan..

    0

    0
  37. minah kipoci says:

    ini semua poyoooo…puiihhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  38. Rozita says:

    mungkin Dayana ni happy sebab nnti di akhirat dapat payung emas

    0

    0
  39. Kok Chik says:

    Semoga hubungan ini mendapat restu Allah swt dan kekal dalam keharmonian. Elakkn penceraian kerana ia benda halal yang dimurka Allah. Tambahkan ilmu utk membimbing isteri2 dan anak2 kelak. Sesungguhnya Allah swt tahu apa yg terjadi. Usah dihirau mulut manusia. Mereka tak akan berhenti. Semoga hidup dan tingkah kita semua dalam peliharaanNya. Amin.

    0

    0
  40. sue says:

    tak baik kutuk orang. cuba letakkan diri dalam situasi dia orang. Isteri mana tak sayangkan suami. Kalu dah tu jodoh dia. Saya pun tak suka konsep bermadu ni. tapi kalau itu dah ditakdirkan saya boleh terima asalkan suami berlaku adil. Siapa kita nak menghakimi keputusan Ashraf berbini dua, siapa kita nak menghakimi Diana kerana menerima keadaannya dimadukan, siapa kita nak menghakimi Sakinah kerana merampas kebahagiaan Diana. Itu ketentuan dari Yang Esa. Tak kena batang hidung sendiri senanglah cakap. Dia orang bertiga je tau. Korang gaduh-gaduh, maki-maki, buang masa je. Happy je dia orang berdua. mudahan jodoh berpanjangan ke akhir hayat walaupun bermadu.

    0

    0
  41. rima says:

    Maaf ye..takde hadis quran sebot pasal payung emas..jgn memandai nk bg hukum sundri..

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Bulan madu kat genting je…..tu tempat bawa anak2 berhibur….. kot ye pon nak bulan madu kat msia, bawa la gi tempat peranginan yg romantik sikit…byk ada kat msia ni… takde kelas la ko aserap…. esok ko dah ada anak, kat situ jugak ko nak bawa main game… hek elehhhh…

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Olga ke dalam video tu…..whatever..

    0

    0
  44. Cuba Carik says:

    Olga weii…dlm video kat atas tu…dipertengahan page thread ni… :D

    0

    0
  45. Olga says:

    Sila lah like ..:)

    0

    0
    • Tasha Shila Nafi DiTangkap Khalwat says:

      kenapa sampai keluar parang dik? penghayatan lebih ke? jgn sampai bunuh diri dah la.

      0

      0
    • minah jambu merah biru kire ok says:

      helo Olga ! mana vdeo u ni ?? kosong aje tk leh play…lebih baik u pekek kn bang nara skarang ! mari kite pekek sama sama BANG NARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!

      0

      0
    • ilikhman says:

      Masyaallah, this video has opened up my view abt polygamy. Saya seorang wanita n b4 this I was so adamant against it. Now, I really, really know what it is all abt. But my sincere advise to Sakinah, if you really want acceptance or make it work, jgn buka aib sendiri esp di alam maya, u may say u r in a private space, but is it really?? If it is so private, how did it end up in the blogger’s column??? This is a simple case of menjaga maruah keluarga. Whatever is going on shld be simply be between family. Posting tht photo is simply unwise n definitely put u in a bad light. U hv invited the whole world to speculate when u can simply leave it at tht. No, Im not writing this cos Im against u but really hope u’ll be wiser after this cos’ I think 1st wife is trying her best to be accepting n respectful by not making any negative statement towards u. This, u hv to work on with her. Sincerely, fm the bottom of my heart, I really would like to see all of you achieve that happiness. Like the sheikh said, polygamy can be a wonderful thing. So, c’mon let’s prove to all the people who has been so negative abt this, wrong. My prayers are with you.

      0

      0
  46. K says:

    Based on pengalaman..perampas yg akn lgi makan hati..kesian kinah..serap tak bwk honeymoon ker kinah??

    0

    0
  47. Bantal tak berapa busuk says:

    Yg dok taip “just saying”2 tu macam org yg sama je….? Tukar name je kee????

    0

    0
  48. Just Sayin' says:

    honeymoon genting hland je ke? tu pun si duyana masih lagi sayang. itu tempat bangla dan filipino lepak weekend la. haih…sedey la ko si aseraf

    0

    0
  49. Asyraf says:

    Kamu semua ni komen tambah dosa saja.

    0

    0
  50. adnan semput says:

    alahai dayana ni macam kurang kasih sayang pon ada. ko tak tau ke asscrap tu saje bawak ko jenjalan sbb nak cover kes dia menikah tu? mcm bebudak dpt gula2 kesukaan la ko ni dayana oiiii

    0

    0
    • dayana says:

      bukan senang nak dapat laki hensem macam abang asrap kalau i cerai dengan dia. korang ni.laki korang tak sehensem laki i ok. biarla orang cakap dia tak guna pun, kejam ke apa, tqpi dia terap baik dengan i. jentik pun tak pernah ,tinggikan suara pun tak. ada laki tu dah la tak hensem,panas baran pula…tu patut cerai.ni dia kahwin lain je.

      0

      0
  51. maria tunku sabri junior says:

    oh lelakiiiii,…….. xguna…. ku berikan semua…… -diana –

    0

    0
  52. Aku sebatang kara says:

    Dayana hope u sentiasa sabar and tabah.
    Kinah jangan la meroyan je kerja.
    Asraf kurangkan propa yer pak ustaz!

    0

    0
  53. sayainsanhina says:

    Nape nk doakan yg bruk untuk kedua2 pihak? Kn bagus doakan kedua duanya hidup bahagia. Klu diorg bleh trime, nape kite nk tmbah dosa hentam pihak sini dan pihak sinun. Besar pahala dayana sabar dengan suaminya. Poligami tk berdosa ok. Ingat, yg duk pak pung pak pung kutuk si dayana n sakinah, hari ni, Allah bg ujian dkat diorang..esok lusa, tk tau lgi perjlanan idup kte ni mcam mn…renung2kan la ye..

    0

    0
  54. yuhuu says:

    Si dayana ni dah terminum air kaki asrap gamaknya..ikutttttttt jer smua benda,serap juga yg untung..dua2 rasa,huh

    0

    0
  55. suhaida says:

    benda2 mcm ni, kena byk sabar n tolak ansur. x kira la bini muda ke bini tua ke.. nak elakkan prgaduhan, rmhtgga kekal aman & bahagia. dah memang tuhan jadikan lelaki ni boleh khwin lebih drp 1. jgn persoalkan hukum tuhan. yg penting cara berpoligami tu biar betul, khidupan selepas poligami tu biar adil. sama2 lah kite doakan yg baik2 shj utk mereka.

    0

    0
    • ola says:

      hi…cakap macam bakal isteri kedua je….kekeke….kalau nak jadi isteri kedua… pastikan isteri pertama tahu…jadi tak la huru hara lepas kahwin yer suhaida

      0

      0
  56. eden says:

    boleh percaya ke lagi asrap ni? macam terpaksa je tunjuk adil.hurm…sure nanti makin boyot sakinah dan sampai ada baby…sakinah didahulukan…ni permulaan tunjuk macam lebihkan dayana dulu.kesian dayana.

    0

    0
  57. linda says:

    batang serap mesti besar panjang kan.. sedapnya kalau dapat.. nyum.. nyum…

    0

    0
  58. Jemali says:

    Dayana contoh betina melayu yg senang diperkotak-katik. sad case…

    0

    0
  59. Kak ton says:

    semua komen2 d ats adalah bodoh!!!!

    0

    0
  60. hamba ALLAH says:

    masih ade lagi perempuan yg tak reti menilai erti bermadu kan? pi blaja lgla kalo komen2 korang sume negatif mcm nie…ade yg dh pndai pun otak dungu lg…org tuu dh bahagia doakan jela…kene btg idung sendiri, sendiri la rase…

    0

    0
    • minah jambu merah biru kire ok says:

      helo ! bermadu bukan Nye tk bolehhhhhhhhhhhhhhhh tetaaaaaaaapi si ashraf ni dia kawin sembunyi2 tk kasitau dayana bini diaaaaaaaaaaaa pahammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ! ape motif si ashraf buat macm tu ! ape motif dia ????????? kawin kt Thailand ngan sakinah pasal sakinah dh ngandong ke sampai tk sempat nk kasitau ngan dayana !! yg heran Nye mak bapak ashraf n mak bapak sakinah pon dh sepakat setuju anak2 dorang ni di nikah kn kt Thailand !! kire2 bagos punye plan huh ! tk boleh bersabar ke untok kawin di Malaysia ?????? nk beranak nanti gi la beranak kt Thailand buat ape nk beranak di Malaysia kalau tk tau menghargai negeri sendiri huh !!

      0

      0
  61. nor says:

    jgn la nak memaki hamun n kutuk2 wan sakinah lg….. mereka bahagia dengan cara dan hidup mereka… rezeki awal dah ditentukan utk si sakinah…. sama2 la doakan dayana pulak dapat rezeki anak…. ajal jodoh anak Allah dah tentukan.. doakan yg terbaik….

    0

    0
  62. mak c kina says:

    dayana xperlu cantik,seksi,kurus kerempeng utk puas kan hati org lain…bg aku dia ok je…kurus gemuk bkn ukuran kasih sayang…n bkn sbb title j dayana xnk becerai tp dia tau hukum agama…n xperlu nk ugut suami psl cerai cerai ni…dia redha n rela,kita yg kt luar ni doakan yg terbaik…aku bkn la doa ashraf ni becerai dgn sakinah sbb dorg dh khwn kan,xbaik plak…,tp aku harap kasih sayang dia pd dayana semakin bertambah…

    0

    0
  63. najewaletop says:

    Aku tak tengok dayana debab ke ape2….
    Derang minum starbuck…….aku rasa mcm tak best dan tawar hati dah ngan dayana yang aku anggap perempuan hebat abad ini selepas abby.
    Starbuck=yahudii=bunuh palestin= jahat.

    0

    0
  64. buah berungai says:

    ehem..ehem..abg serappp.. haktuih..

    0

    0
  65. ksk says:

    aku benci ashraf..gatai… kesian dayana

    0

    0
  66. hanari says:

    walau bagaimanapun,namanya wanita pasti ada rasa tidak rela di duakan.

    0

    0
    • Riya says:

      Hanya wanita yang benar-benar kuat iman sanggup dimadukan kerana dia tahu suaminya bukanlah hak dia tetapi hak Allah.

      0

      0
  67. lol says:

    boikot starbakkkk!

    0

    0
  68. cekedis says:

    hermm..lelaki yg kawin lebih satu mmg mcm ni..sblm kawin..”abg janji,,,abg akan berlaku adil sayang..”..pastu bawak jenjalan bini tua,,,konon adil la sangat,.sayang tak berbelah bagi…phuuuiiiiii……

    0

    0
  69. jija says:

    kau org blh tak jgn jadi pelesit..dok kata org mcm2? rumahtangga dia..dia tau la nak handle mcm mana..yg kau org tu dah cukup bagus ker?

    0

    0
  70. izat says:

    genting je? punyalah luas dunia ALLAH ni..genting je ko bawak…adehhhh…paling tak pun pergilah langkawi ke, sarawak ke jauh sikit…ni genting? alahaiii

    0

    0
  71. Riya says:

    Dayana tau hukum, saya juga isteri pertama seperti Dayana, saya tahu apa yang dia rasa, isteri minta cerai dari suami derhaka namanya, kalau tak caya tanyalah ustaz, kecualilah kalau suami tu zalim dan mengajak kepada kemungkaran, ramai perempuan takut dimadu sebab takut dicemuh masyarakat kononnye tak pandai jaga suami bukan kerana ketidakadilan, kalau Asraf tak sayangkan Dayana dah lama dia ceraikan Dayana, betul tak? Cinta Ashraf pada Diana tetap utuh insyaallah.

    0

    0
  72. mak jemah says:

    moga allah murahkan rezeki dayana dgn suami…

    0

    0
  73. lalala says:

    cuba fikir positif :)

    0

    0
  74. idupantaradungu says:

    itulah ikut lagi budaya Arab bongok. Bagi lah segala alasan…tetap BONGOK!!

    0

    0
  75. Anonymous says:

    alahai ashraf tu senyum mcm nmpak tpksa ja.. wedding dgn si sakinah leh lak snyum smpai ke tlga.. sedihnya hati diana x dak spa yg tau…. diana nmpak kurus skit… tp muka dia ttap brseri dr si sakinah perampas… diana cri je jodoh lain..

    0

    0
  76. […] (8 GAMBAR)Ashraf Muslim Dan Dayana Bercuti Di Genting Highlands (203) […]

    0

    0
  77. The slump was there but it was only for a quick time period of time.
    ) is a great instrument REALTORS use in purchase to selling price a home right before it is
    positioned on the industry. Attaining True Estate Can
    Be Tricky, Study The Facts Below To Help.

    0

    0