Written by shahzeeq | April 28th, 2017

Semenjak kelazatan KFC Twister baharu baharu, keinginan Abang Nara untuk makan di KFC semakin membuak-buak. Tidur tak lena, mandi tak basah, makan tak kenyang dibuatnya. Walaupun amat sibuk dengan urusan kerja dan keluarga, akhirnya minggu lalu Abang Nara berjaya menjejakkan kaki ke KFC sekali lagi untuk memenuhi nafsu makan yang telah menguasai diri ini.

1

macam biasa bergaya sikit depan KFC. Terasa macam model pulak

Sepanjang perjalanan ke KFC Abang Nara terfikir-fikir nak order apa kali ini. Ikut rasa hati semua benda nak makan. Keliru juga dibuatnya. Namun segala kekeliruan diri ini terlerai dan terjawab apabila Abang Nara ternampak promosi terbaru KFC iaitu KFC Super Jimat Box.

2

KFC Super Jimat Box ini memang jimat sejimat-jimatnya. Bermula dari RM8.95, Abang Nara boleh memilih nak makan apa daripada 6 pilihan kotak hebat. Setiap kotak di dalamnya turut termasuk seketul ayam KFC, crispier fries dan minuman berkarbornat. Teringat hari tue ada ternampak iklan KFC Super Jimat Box kat televisyen.

Meleleh kan air liur? Ok jom kita tengok apa yang ditawarkan dalam 6 kotak Super Jimat Box ini;-

3

Rollex Box dengan Salsa Roller

4

Signature Box untuk penggemar Zinger Burger

5

Snacker Box untuk mereka yang gilakan Cheezy Wedges

6

Soup Box yang dilengkapi dengan Zinger Mushroom Soup dan Butterscotch Bun

7

Tender Box dengan 3 kepingan Crispy Tenders berserta sos Sour Cream & Onion

8

last but not least, Twister Box yang dimeriahkan dengan Cheezy Twister. Yummy

Fuh!!! Memang lazat-lazat dan best-best sungguh 6 pilihan Super Jimat Box KFC ini. Ikut hati ini, memang terasa nak order kesemuanya. Tapi orang kata ikut hati binasa, jadi Abang Nara order 3 je. Hehehe. (masih tamak haloba jugak sebenarnya)

9

amboi happy sangat muka nie dapat makan 3 KFC Super Jimat Box

https://kfc.com.my/promotions/super-jimat-box

Abang Nara telah pun membeli Twister Box sebab suka sangat dengan KFC Twister baharunya, lepas tue order Soup Box sebab tak pernah lagi cuba dan yang terakhir Abang Nara order Tenders Box sebab teringin nak rasa kerangupan Crispy Tenders dengan sos Sour Cream & Onion. Diingatkan sekali lagi setiap kotak ini turut termasuk seketul ayam KFC, crispier fries dan minuman berkarbornat. Confirm kenyang tak ingat punya.

10

muka tersenyum tak sabar nak merasai kelazatan KFC Super Jimat Box

Ok marilah kita melihat aksi Abang Nara mencuba ketiga-tiga KFC Super Jimat Box ini:-

11

yang nie tak perlu cerita banyak la, memang sedap amat Cheezy Twister nie

12

gambar tengah makan Crispy Tenders tidak sempat diambil sebab habis dalam sekelip mata. Rangup yang amat. Terpaksa ambil gambar makan ayam KFC

13

boleh tahan rasa Zinger Mushroom Soup nie, anak Abang Nara mesti suka

Selain daripada kesedapan dan kekenyangan yang pasti apabila memakan KFC Super Jimat Box ini, apa yang paling Abang Nara suka tentang promosi terbaru KFC ini ialah harganya. Memang jimat yang betul-betul jimat punya. Bermula daripada RM8.95 dah boleh dapat satu set makanan lengkap. Memang berbaloi-baloi sangat. Lagi best, anda boleh menang RM1500 apabila berkongsi gambar atau video menikmati KFC Super Jimat Box dengan cara yang paling kreatif menggunakan hastag #KFCSUPERJIMATBOX #SOWORTHIT di Instagram. Dah la dapat jimat duit, ada pulak peluang nak buat duit. Memang best!!!

14

Jadi tunggu apa lagi? Silalah ke KFC berdekatan, order Super Jimat Box, makan sampai kenyang dan jangan lupa sertai contest yang menawarkan wang tunai RM1,500 ini. Mana tahu ada rezeki korang kan? Selamat mencuba. Maklumat lanjut layari https://kfc.com.my/promotions/super-jimat-box

Written by Bella | April 28th, 2017

Tujuh bulan mendirikan rumah tangga bersama Nazim Othman, pelakon Bella Dally memberitahu beliau tidak pernah merasa tertekan apabila diasak dengan soalan tentang  cahaya mata.

Buat Bella, setiap pertanyaan itu adalah doa buat beliau dan suami. Menurut Bella, mereka berdua tidak pernah merancang tentang soal zuriat dan menyerahkan perkara itu kepada Allah SWT. Jika ada rezeki dalam masa terdekat mereka akan menerimanya.

Usia perkahwinan kami pun baharu tujuh bulan. Jadi, soalan sebegitu tidak memberi tekanan. Saya juga lihat ia sebagai doa serta keprihatinan peminat buat saya dan Nazim. Kami juga tidak mempunyai sebarang perancangan, sebaliknya menyerah hal itu kepada-Nya. Lucu juga apabila saya mendapat komen sama ada hamil selepas baju yang digayakan di Instagram nampak kembung pada bahagian perut.

InshaAllah,  satu hari nanti pasti Bella dan Nazim akan dikurniakan rezeki untuk menimang cahaya mata. Teruskan berdoa buat mereka berdua.

Sumber Berita : BH ONLINE

Written by Bella | April 28th, 2017

Pelakon Azrel Ismail dan Risteena Munim bakal disaman RM 1.5 juta selepas didakwa melanggar kontrak perjanjian menerusi drama Yes Sir Nak Pergi Mana. Peguam yang mewakili pihak produksi, JNI Creative Sdn Bhd iaitu Mohd. Fadly Hashim berkata, kedua-dua pelakon tersebut diberikan tempoh masa selama 14 hari untuk berbincang dengan pihak produksi berkaitan permasalahan ini.

Notis saman itu adalah bertujuan untuk menuntut jumlah yang diberikan kepada pelakon sewaktu awal pengambaran, jumlah yang dibelanjakan produksi dan keuntungan di masa hadapan yang melibatkan pihak ketiga. Azrel dan Risteena juga didakwa mengeluarkan kenyataan tidak benar kepada pihak media bahawa pihak produksi enggan membayar baki bayaran mereka.

Mereka meminta lebihan bayaran sedangkan sudah tertulis dalam kontrak bila pembayaran akan dilakukan. Kedua-duanya ada berhubung dengan syarikat untuk meminta bayaran awal dan pihak produksi bersetuju tetapi beberapa hari kemudian mereka mengeluarkan kenyataan produksi tidak mahu membayar.

Jumlah bayaran di dalam kontrak menurut Mohd. Fadly adalah sebanyak 30% ketika bermula penggambaran, 20% selepas selesai episod ke-15, 35% selepas episod ke-30 dan selebihnya, 15% selepas sesi promosi drama.

Terdahulu, Azrel membuat laporan polis bersama-sama beberapa pelakon dan kru produksi di Ibu Pejabat Polis Daerah Serdang, Selangor untuk menuntut sebahagian gaji dari syarikat produksi JNI Creative Sdn Bhd yang belum dilunaskan.

Wakil JNI Creative, Muhibbudin Ahmad berkata, pihak penerbit agak terkilan dengan apa yang sudah berlaku. Walaubagaimanapun, pihak mereka masih ingin berbincang dengan Azrel dan Risteena mengenai isu berkenaan.

Sumber Berita Dan Foto : Utusan Online 

Written by Bella | April 28th, 2017

Umum mengetahui pelakon Benjy baru-baru ini ditangkap oleh pihak polis Indonesia atas dakwaan menyorokkan dadah jenis syabu didalam duburnya. Menerusi sebuah siasatan yang dijalankan oleh pihak mereka, Benjy akui mula terjebak dengan penjualan dadah demi membiayai rawatan kanser ibunya, Azean Irdawaty.

Pernah, enggak racik sendiri untuk pakai, tetapi untuk biayai (pengobatan) kanker ibu saya. Anak jantan mana boleh lihat ibunya sakit.

Untuk makluman anda, Azean Irdawaty menghembuskan nafas terakhir pada 17 Disember 2013 selepas menghidap penyakit kanser payudara.

Menurut pihak berkuasa Indonesia lagi, setelah diteliti berat dadah yang Benjy cuba sorokkan hanyalah 4.5 gram sahaja dan bukanlan 14 gram seperti yang dilaporkan oleh pihak media sebelum ini. Terdahulu, Benjy ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Namu, Medan, Indonesia,  pada 20 April lepas kerana cuba membawa dadah jenis syabu  yang dibeli dan dibawa dari Kuala Lumpur.

Sumber Berita : merdeka.com

Page 2 of 3512345...102030...Last »