Written by Bella | March 29th, 2016

Zamani Slam menafikan khabar angin kononnya beliau sehingga kini masih belum ingin berkahwin dek kerana kecewa dengan cinta lamanya.

Jelas Zamani, meskipun sudah beberapa kali putus cinta, sebagai manusia biasa beliau masih mempunyai hasrat untuk mendirikan rumah tangga.

Tiada istilah kecewa dalam hidup saya walaupun pernah beberapa kali putus cinta. Sebagai manusia biasa saya ada keinginan untuk berkahwin, tetapi mungkin belum tiba masanya. Tetapi saya tidak menolak sekiranya memang sudah ditakdirkan saya berkahwin. Saya serahkan semuanya kepada qada’ dan qadar.

Menerima kenyataan bahawa jodohnya masih belum tiba, Zamani bagaimanapun berharap dipertemukan dengan wanita yang boleh menerima diri beliau seadanya.

Jika ada yang sudi, tidak salah saya mencuba. Tetapi di usia begini saya mahukan seorang wanita yang betul-betul boleh menerima saya seadanya.

Wanita tersebut juga, kalau boleh biarlah yang betul-betul memahami saya. Bukan Zamani yang dikenali ramai dan popular. Doakanlah saya bertemu dengan wanita yang boleh menerima segala-galanya tentang diri saya. Bukan sahaja kebaikan tetapi juga keburukan yang wujud dalam diri saya.

Walaupun Zamani mempunyai kisah hitamnya, janganlah memandang hina dirinya. Setiap manusia pasti ingin dikasihi dan dicintai bukan? Harapnya nanti Zamani dapat bertemu jodoh dengan wanita yang boleh menerima baik buruk beliau.

Sumber Berita : Astro Gempak

Written by AbangNara | March 29th, 2016

Faizal Ismail atau lebih dikenali sebagai FBI adalah antara selebriti yang amat berbakat dan serba boleh. Macam-macam yang FBI pernah lakukan sepanjang berkecimpung dalam dunia hiburan. Antaranya ialah:-

1.Deejay radio

 photo ac1.png

hari terakhir FBI sebagai deejay radio HotFM

FBI pernah mengendalikan rancangan pagi HotFM yang bersiaran bermula jam 6 pagi sehingga 10 pagi setiap hari. Abang Nara tak tahu FBI bangun pukul berapa nak pergi kerja tetapi setiap hari FBI sentiasa ceria, gembira, kelakar dan bertenaga menghiburkan para pendengarnya. Kalau Abang Nara confirm lalok semacam sebab tak cukup tidur. Hehehe.

2. Pengacara rancangan televisyen

 photo ac2.png

FBI ketika mengacarakan Akademi Fantasia

Kalau pagi dah sibuk di dalam konti radio, malam pula FBI sibuk di atas pentas untuk mengacarakan rancangan televisyen. Antara rancangan yang pernah digegarkan dengan keletah FBI ialah Akademi Fantasia, Apa Saja FBI, Projek Komedi Warna, Anugerah MeleTOP Era, Anugerah Skrin, Anugerah Juara Lagu dan macam-macam lagilah. Fuh!!! What a busy man.

3. Emcee untuk majlis-majlis korporat

 photo ac3.png

emcee untuk majlis makan malam Hicom

Selain daripada deejay radio dan pengacara rancangan tv, FBI juga turut sama menjadi emcee untuk majlis-majlis korporat. Iyerlah orang kelakar macam FBI memang banyak demand. Rasanya dalam sebulan, mesti ada 3,4 kali FBI jadi emcee. Tak habis-habis tenaga FBI nie. Dari pagi sampai ke malam sentiasa aktif. Kalau Abang Nara mesti dah pancit dah.

 photo ac4.png

Itu belum kira kesibukan FBI menguruskan syarikatnya iaitu FBI Entertainment yang turut menerbitkan beberapa program televisyen seperti Masak Lah Kau dan beberapa program realiti pada masa akan datang. Memang tak masuk akal untuk FBI entiasa bertenaga, ceria dan aktif sebegini. Abang Nara tertanya-tanya juga apakah rahsia selebriti serba boleh ini. Mesti ada something yang diamalkan oleh FBI untuk memastikan tubuh badannya sentiasa berada di tahap optimum. Cari punya cari, akhirnya Abang Nara berjaya menemui jawapannya.

 photo ac5.png

di tangan FBI itulah rahsianya!!!

Ok mungkin jauh sangat benda yang dipegang oleh FBI itu. Mari kita close up sikit.

 photo ac6.png

Kopi Alicafe Tongkat Ali dan Ginseng inilah rahsia FBI sentiasa tampil bertenaga dan ceria. Akhirnya rahsia terbongkar jua. Kalau kopi segera yang lain adalah 3 dalam 1, Kopi Alicafe yang terbaru ini adalah 5 dalam 1. Ada pula dalam perisa karamel dan perisa lebih pekat. Sekali hirup mesti nak lagi. Kesedapan tak terhingga.

 photo ac7.png

Dengan tongkat ali dan ginseng yang dijadikan bahan utama, Kopi Alicafe Tongkat Ali dan Ginseng memberikan tenaga yang secukupnya untuk mengharungi hari penuh cabaran buat mereka yang meminumnya. Keberkesanannya sudah terbukti. Kalau FBI yang ada 5,6 kerja sentiasa bertenaga setiap hari selepas meminum Kopi Alicafe ini, Abang Nara berani jamin kita yang rakyat marhaen ini pun akan dapat rasa efek yang lebih power.

 photo ac8.png

Abang Nara tak sabar nak mencuba Kopi Alicafe Tongkat Ali dan Ginseng ini. Memang sesuai sangat dengan Abang Nara yang selalu kepenatan melayan kerenah 3 orang anak. Lepas ini confirm bertenaga dari pagi sampai ke malam. Tak adalah tetiba terlelap ketika menonton televisyen. Korang yang rasa nak try pun boleh dapatkan Kopi Alicafe Tongkat Ali dan Ginseng ini di supermarket berhampiran. Maklumat lanjut layari Power Root Malaysia

Written by AbangNara | March 29th, 2016

Ketika belajar di Korea dulu, Abang Nara memang menyimpan niat untuk pergi melancong ke Tokyo. Namun atas kesuntukan masa dan kekurangan wang, niat suci murni itu gagal direalisasikan. Sedih memang sedih, tetapi hasrat untuk melihat keindahan bandar Tokyo tidak pernah padam. Ia sentiasa tersemat di lubuk hati yang paling dalam.

 photo 1.png

alangkah romantisnya sekiranya dapat melihat pemandangan malam Tokyo sebegini bersama isteri tercinta

Niat Abang Nara untuk melancong ke Tokyo kembali membara selepas berlangsungnya Matta Fair di PWTC pada hujung minggu lalu. Walaupun Abang Nara tak dapat hadir kerana ada majlis perkahwinan adik tercinta, kawan Abang Nara berjaya menceritakan kemeriahan Matta Fair dengan begitu terperinci sekali. Dengan ratusan tawaran pakej pelancongan dan tiket kapal terbang, ribuan pengunjung telah membanjiri Matta Fair. Antara ruang yang telah mencuri perhatian para pengunjung ialah negara matahari terbit, Jepun.

 photo 2.png

nasib baik tak ada awek pakai baju Sailormoon, kalau tak confirm lagi ramai

Jepun ini memang terlalu banyak tempat untuk dilawati. Namun kalau tak pergi ke Tokyo, maka tak lengkaplah lawatan anda ke negara Jepun. Selepas menghadiri Matta Fair tersebut, kawan Abang Nara berjaya rumuskan 5 sebab kita perlu melawat Tokyo tahun ini juga.

1. Penduduknya yang teramatlah sopan santun

Yang ini rasanya tidak perlu diperkatakan lagi. Satu dunia tahu betapa sopan santunnya rakyat Jepun termasuklah penduduk Tokyo. Kalau terlanggar bahu kita, siap tunduk-tunduk minta maaf. Kalau kita tanya jalan ke tempat tertentu, confirm akan dipastikan kita sampai ke tempat itu. Kadar jenayah pun antara yang terendah di dunia. Abang Nara berani jamin anda akan rasa selesa dan selamat di Tokyo.

 photo 3.png

sedang sibuk memberikan penerangan tentang ke’best’an Tokyo kepada para hadirin

2. Makanan halal amat mudah didapati

Selaku orang Islam, sudah pasti kita mahu memastikan makanan yang masuk ke dalam perut kita adalah halal. Walaupun bukan negara Islam, amat mudah untuk memperolehi makanan halal di Tokyo. Siap ada applikasi smartphone untuk memudahkan kita mencari restoran halal di Tokyo. Jadi tak perlu risau kelaparan di Tokyo.

 photo 4.png

3. Sistem pengangkutan yang teramatlah efisien

Tahap kecekapan sistem pengangkutan Tokyo sudah terkenal seantero dunia. Kalau train dijangka datang 10.30 pagi, memang pukul 10.30 pagi akan sampai train tersebut. Bukan 10.31, bukan 10.32 atau ataupun 10.29. Memang sharp on time. Ini memudahkan kita selaku pelancong untuk merancang perjalanan. Lagi best, kesemua tempat-tempat pelancongan, bandar-bandar wajib lawat dan yang sewaktu dengannya boleh dilawati dengan menggunakan train.

 photo train.jpg

4. Bandar Shibuya yang happening sampai pukul 3 pagi

Kalau dah ke Tokyo, tak lengkap rasanya kalau tak singgah ke Shibuya. Inilah antara tempat paling happening untuk melihat budaya terkini, shoppping sakan dan melihat kemodenan Tokyo. Shibuya dibuka setiap hari sampai jam 3 pagi. Jadi boleh lepak sampai lebam. Sekiranya anda seorang wanita, Abang Nara jamin anda mesti suka Shibuya. Jangan sampai rambang mata dan tak nak balik sudahla.

 photo 5.png

5. Tokyo Disneyland

Tak perlulah Abang Nara ceritakan lagi keseronokan Tokyo Disneyland yang merupakan antara Disneyland terbesar di dunia. Bukan budak-budak je yang akan suka, mak bapak budak pun tidak dapat mengawal diri sebaik sahaja masuk ke taman tema ini. Daripada tips yang diberikan, dicadangkan agar jangan pergi ke Tokyo Disneyland di hujung minggu. Kalau tak habis masa beratur je.

 photo 6.png

blogger Cik Epal berkongsi pengalaman bercuti di Tokyo Disneyland

Amcam teruja tak nak pergi Tokyo? Abang Nara terasa nak book tiket pergi sana hari ini juga. Untuk lebih memudahkan dan menyenangkan anda, Abang Nara nasihatkan anda ambil pakej percutian ke Tokyo bersama mana-mana agen pelancongan. Mereka pasti pakar bab-bab Tokyo ini. Biasanya, dengan menggunakan agen pelancongan, anda memang tak perlu risau tentang tiket, tempat tinggal, makanan, tempat nak gi lawat, tukang translate dan sebagainya, semua setel. Syok kan?

 photo 7.png

Untuk maklumat lanjut, layari GoTokyo.org. Arigato gozaimas!!!

Written by Bella | March 29th, 2016

Tanggal 28 Mac semalam merupakan ulangtahun kelahiran Fasha Sandha yang ke 32, bersempena dengan tarikh itu, Jejai telah memuat naik foto bekas isterinya itu dengan ucapan hari jadi buat Fasha menerusi akaun Instagram miliknya.

Meskipun ucapan itu tampak agak ringkas, tetapi ia sebenarnya cukup bermakna dan menarik perhatian ramai. Ini kerana jelas mereka masih lagi berbaik meskipun sudah berpisah.

Happy birthday Ibu, many happy returns. From Daddy, Rayfal and Jemyma.

Instagram Jejai dan Fasha juga dipenuhi dengan komen yang mendoakan agar pasangan ini dapat bersatu kembali sebagai suami isteri. Mereka percaya bahawa Jejai dan Fasha masih lagi mencintai antara satu sama lain.

Alhamdullilah, Jejai dan Fasha dapat mengekalkan hubungan baik antara satu sama lain demi anak mereka. Erm, kalau soal jodoh dan perkahwinan ini kita tidak boleh jangkakan, ada sahaja pasangan yang sudah bercerai merujuk semula. Apa-apa pun, selamat hari jadi buat Fasha Sandha .

Page 4 of 63« First...23456...102030...Last »