Written by AbangNara | May 2nd, 2014

Alhamdulillah. Jutaan tahniah diucapkan buat Misha Omar dan Firos Ezzwan yang telah pun sah bergelar suami isteri dengan sekali lafaz. Majlis pernikahan telah berlangsung pagi tadi sekitar jam 9.30 di Hotel Renaissance, Kota Bharu. Misha Omar atau nama sebenarnya Samihah Omarmenerima mas kahwin berupa seutas gelang emas manakala tiada wang hantaran disediakan dari pihak pengantin lelaki.

gambar kahwin misha omar

Antara rakan selebriti yang hadir ialah Adibah Noor yang bertindak selaku pengacara manakala Dina Nadzir, Jaclyn Victor dan Fara Fauzana bertindak sebagai pengapit pengantin perempuan. Untuk makluman, majlis resepsi sebelah pihak perempuan akan diadakan malam ini di hotel yang sama sementara 12 Mei adalah tarikh resepsi pengantin lelaki yang bakal diadakan di Hotel Concorde Kuala lumpur.

gambar kahwin misha omar

Tahniah sekali lagi buat Misha dan Firros. Semoga ikatan ini berkekalan sehingga ke akhir hayat. Semoga dikurniakan cahaya mata yang ramai untuk memeriahkan lagi perkahwinan anda. Tahniah!!!

Written by Mawar Putih | May 2nd, 2014

Prince William dan isterinya, Kate Middleton baru sahaja menamatkan lawatan mereka ke New Zealand baru-baru ini. Kate Middleton memang cantik gila kan? Tapi… pernah tak korang tertanya-tanya apakah yang terjadi pada Prince William? Wajahnya nampak sangat tua kan? Macam dah umur 40 tahun kan?

Rambutnya (atau kekurangan rambut) adalah punca utama Prince William kelihatan lebih tua daripada umurnya.

Dah lah muka Abang Nara tak sekacak Prince William. Kalau rambut pun lebih kurang sama, memang hilang terus kekacakan diri ini. Sedar betapa bahayanya kebotakan, Abang Nara mula membuat sedikit kajian mengenai perkara ini. Rupa-rupanya, tabiat dan cara hidup kita akan menyebabkan penuaan kulit kepala dan keguguran rambut. Tak sangka kan? Jika anda mempunyai salah 1 tabiat di bawah, sila berhati-hati ….

1. Tidak membasuh rambut setiap hari

Adakah anda syampu rambut anda setiap hari atau sekadar membilasnya sahaja? Cuaca panas sepanjang hari Malaysia menyebabkan rakyatnya banyak berpeluh. Sekiranya anda memakai tudung atau topi, lagilah cepat anda berpeluh. Jika anda tidak membasuh rambut (atau yang lebih tepat, membasuh kulit kepala dengan syampu SETIAP hari), liang rambut kita akan tersumbat dengan peluh, kelemumur dan kotoran. Lama-kelamaan, rambut akan gugur. Tak percaya? Cuba tengok gambar “scan” liang rambut yang tersumbat akibat kelemumur dan bijian minyak di bawah. Geli kan? Nak tahu sama ada kulit kepala anda kotor ke bersih? Dapatkan Imbasan Kulit Kepala 200 kali ganda secara PERCUMA di laman web ini.

2. Tidak cukup tidur/selalu tidur lewat

Adakah anda stress sejak kebelakangan ini sehingga tidak mampu untuk tidur nyenyak? Atau anda terlalu sibuk sehingga tidur pun tak cukup. Tak kiralah apa puncanya, sama ada anda banyak kerja, ada masalah keluarga dan sebagainya, stress dan kekurangan tidur secara tidak langsung menyebabkan keguguran rambut. Mungkin anda tidak nampak kaitannya namun percayalah kerana ini adalah hasil kajian saintifik dan bukannya mitos. Nasihat Abang Nara, dapatkan rawatan scalp dengan urutan professional yang menenangkan untuk membantu masalah keguguran rambut anda dan sekaligus merilekskan diri dengan melawat laman web ini.

3. Diet/Pemakanan Tidak Seimbang

Abang Nara selalu jaga makan, takut buncit nanti (walaupun dah mula ada tanda-tanda kebuncitan). Tapi tak sangka kalau tak makan makanan yang mengandungi vitamin D, besi dan kalsium, ia boleh menyebabkan keguguran rambut. Ingat tak bila kali terakhir anda meminum susu atau memakan bayam? Dapatkan tips pemakanan & penjagaan rambut PERCUMA daripada pakar dengan melawat web ini.

Persoalannya, macam mana kita nak tahu usia sebenar kulit kepala kita atau sama ada keguguran rambut harian kita adalah normal? Senang je sebenarnya. Hanya perlu jawab beberapa soalan dalam masa 30 saat di laman web ini untuk mengetahui dengan lebih mendalam mengenai kulit kepala anda. Jangan risau sebab tiada komitmen atau bayaran yang perlu dilakukan. Ia adalah PERCUMA.Sekiranya selepas ujian tersebut sememangnya didapati kulit kepala anda mempunyai masalah, anda akan berpeluang mendapatkan rawatan kulit kepala secara PERCUMA. Inilah peluang anda untuk mendapatkan kulit kepala dan rambut yang sama dengan usia sebenar anda. Jangan lepaskan peluang ini. Layari laman web ini untuk informasi lanjut. Tak payah tertanya-tanya dan jangan tunggu lagi. Ambil langkah pertama hari ini jugak.

Written by AbangNara | May 1st, 2014

Pelakon Sari Yanti memohon untuk memasukkan bantahan awal berhubung permohonan nusyuz yang difailkan suaminya, Mohd Edy Casmadi Che Hussain di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling, Subang Bestari di sini. Peguam syarie Marlina Amir Hamzah yang mewakili Sari Yanti atau nama sebenarnya Sari Yanti Mohamad Nazari, 30, selaku responden memaklumkan perkara itu pada sebutan kes berkenaan, petang tadi.
sari yantiMarlina berkata, permohonan itu dibuat kerana terdapat satu lagi kes yang difailkan anak guamnya di Mahkamah Rendah Syariah Seremban Negeri Sembilan membabitkan permohonan perceraian.”Anak guam saya sudah menerima notis saman daripada plaintif ( Mohd Edy Casmadi) bagi kes ini pada 8 April lalu dan wakalah lantikan peguam juga sudah diserahkan kepada mahkamah.
sari yantiBagaimanapun, pihak kami berhasrat untuk failkan bantahan awal memandangkan ada kes difailkan anak guam saya mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-undang Keluarga Islam (Negeri Sembilan) 2003, iaitu permohonan cerai,” kata Marlina lagi.

sari yanti

Sari Yanti yang ditemui di luar dewan mahkamah bagaimanapun enggan mengulas lanjut sewaktu ingin ditemubual pihak media. Sebaliknya dia hanya terus berjalan meninggalkan perkarangan mahkamah. Sementara suaminya, Edy Casmady berkata, beliau hanya menyerahkan keputusan kepada mahkamah. “Biar mahkamah yang buat keputusan”, katanya ringkas dan terus meninggalkan mahkamah. Sumber Harian Metro dan RotiKaya.

Written by AbangNara | May 1st, 2014

Dalam tak sedar, bulan Jun ini masuklah tahun ketiga perkahwinan Abang Nara dengan isteri tercinta. Cepat sungguh masa berlalu. Dengan kehadiran si anak yang comel, hidup kami berdua terasa lebih lengkap. Memang seronok kahwin ini, macam-macam dugaan dan cabaran dapat ditempuh bersama. Tak adalah rasa berseorangan. Sentiasa ada teman di sisi. Paling best ada orang nak digaduh manja. Hehehe.

kerja kahwin 2014

Teringat kenangan masa membuat persediaan untuk majlis perkahwinan kami dulu. Setiap hujung minggu pasti akan pergi ke karnival perkahwinan yang dianjurkan di sekitar Kuala Lumpur. Beria nak cari kad kahwin murah, barang hiasan perkahwinan, jurugambar dan macam-macam lagilah. Memikirkan balik semua itu, memang terasa kepenatannya kalau kita tak tahu apa nak dicari. Jadi khas untuk bakal pengantin pembaca BeautifulNara, Abang Nara nak kongsikan mengenai Promosi Kerja Kahwin 2014 yang sedang berlangsung di Kompleks Kraf Kuala Lumpur, Jalan Conlay.sehingga 5 Mei (Isnin ini)

kerja kahwin 2014

Dianjurkan oleh Kraftangan Malaysia yang merupakan agensi di bawah Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia, Promosi Kerja Kahwin 2014 adalah satu aktiviti tahunan yang mempunyai pakej lengkap kepada semua bakal-bakal pengantin yang mahu menggunakan elemen kraf dalam perkahwinan mereka. Dibuka dari jam 10 pagi sehingga 10 malam, Promosi Kerja Kahwin 2014 yang dianjurkan buat kali ke 9 tahun ini mengetengahkan kepelbagaian penggunaan produk kraf tempatan dalam majlis perkahwinan melalui gabungan idea-idea baru yang dipersembahkan dalam persiapan majlis perkahwinan yang eksklusif dan kontemporari dengan mengekalkan seni budaya warisan Malaysia.

kerja kahwin 2014

Bertemakan ” ‘Kraf & Perkahwinan”, antara yang menarik perhatian Abang Nara di Promosi Kerja Kahwin 2014 ini ialah sesi demonstrasi yang bakal dipertontonkan kepada para tetamu yang hadir. Setiap hari demonstrasi seperti pembuatan produk kraf untuk dijadikan perhiasan (kasut, bekas telur, dulang hantaran dan macam-macam lagilah), masakan kuih tradisional dalam perkahwinan dan juga penghasilkan kotak cenderahati daripada kraf. Memang menarik sangat-sangat. Paling best siap ada kursus pra perkahwinan yang akan dianjurkan pada hari Sabtu dan Ahad ini. Jadi bakal pengantin yang belum hadiri kursus ini bolehlah sambil datang melawat sambil lengkapkan kursus anda.

kerja kahwin 2014

Banyak lagi aktiviti-aktiviti menarik dan khemah-khemah pameran yang pastinya akan membantu bakal pengantin membuat persediaan perkahwinan mereka di Promosi Kerja Kahwin 2014 ini. Malah ada pertandingan yang boleh disertai oleh mereka yang hadir. Mana tahu boleh menang hadiah-hadiah menarik. Kalau Abang Nara tak kahwin lagi, confirm diri ini akan hadir ke Promosi Kerja Kahwin 2014 ini untuk melihat sendiri promosi yang ditawarkan di situ. Jadi buat bakal pengantin, silalah kosongkan jadual anda dan hadirkan diri anda ke sini.

 

 
Untuk maklumat lanjut, layari laman web Kraftangan Malaysia, LIKE Facebook Kraftangan Malaysia dan ikuti mereka di Instagram dan Twitter.

Page 27 of 27« First...1020...2324252627