Written by AbangNara | November 27th, 2012

Dalam kesenyapan, rupa-rupanya Hairie Othman sudah pun berkahwin dengan gadis pilihan hatinya, Dalia Diyana. Terima kasih kepada seorang pembaca yang sudi berkongsi info ini dengan Abang Nara. Kedua-dua mempelai nampak sama cantik dan sama padan.

gambar kahwin Hairie Othman

Semoga masjid yang dibina ini akan berkekalan sehingga ke hujung hayat. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Hairie dan Dalia. Pasti seronok hidup berdua lebih-lebih lagi di kala musim hujan ini. Tak ke gitu?

gambar kahwin hairie othman

7 keping lagi gambar perkahwinan Hairie Othman dan Dalia Diyana dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Momentlicious Photography.

P.S: Terowong rahsia ke Gaza dibina semula.

 
Written by AbangNara | November 27th, 2012

Di kala peminat bola sepak Malaysia sedang memfokuskan kepada kejohanan Piala AFF Suzuki Cup, Aidil Zafuan hari ini tampil di Mstar Online untuk memberitahu yang dia sanggup melakukan apa sahaja untuk mendapatkan haknya sebagai seorang bapa.
aidil zafuan

Sedih jugak Abang Nara membaca kata-kata yang dituturkan oleh Aidil Zafuan. Abang Nara faham hati Aidil lagi-lagi semenjak Abang Nara bergelar ayah ini. Kata Aidil:-

Bapa mana yang tak sedih apabila Rita pernah berkata anak-anak tidak pernah bertanyakan tentang saya. Saya percaya anak-anak tidak tahu apa-apa jika tidak diajar mengenai sesuatu perkara. Walau apa pun terjadi, saya akan pastikan dapat berjumpa dengan anak-anak. Saya tidak sanggup kehilangan mereka. Saya sanggup membuat apa sahaja untuk mendapatkan hak sebagai seorang bapa.

Untuk makluman, Aidil sangat kecewa apabila mengetahui Rita Rudaini bersama anak-anak kini berada di Australia tanpa pengetahuannya. Apa pun Abang Nara rasa buat masa ini Aidil janganlah fikir sangat mengenai masalah keluarga. Fokuskan terlebih dahulu dalam perlawanan AFF Suzuki Cup. Dah habis nanti barulah selesaikan masalah ini. Tak gitu?

P.S: Supreme championship cat. Comel gila kucing-kucing.

Written by AbangNara | November 27th, 2012

Sabtu lalu bertempat di The Pool, Ampang, telah pun berlangsung majlis EH! 20 Yang Anggun Dan Disenangi. Untuk yang tidak mengetahui, EH! adalah salah satu majalah yang sangat popular di Malaysia. Majlis ini diadakan untuk menunjukkan penghargaan kepada selebriti-selebriti tempatan.

eh

Antara selebriti yang hadir ialah Izara Aishah, Fahrin Ahmad, Intan Ladyana dan ramai lagi. Paling mencuri perhatian ialah Intan Ladyana yang tampil comel dengan dress serba pink. Memang comel level gadis Melayu.

eh

16 lagi gambar selebriti-selebriti popular tanah air di majlis ini dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Shahrizal Photography.

P.S: Amalan ajarah Syiah di India dan Iran.

 
Written by AbangNara | November 26th, 2012

Lama rasanya Abang Nara tidak mengeluarkan email luahan hati daripada pembaca-pembaca BeautifulNara kepada artis-artis Malaysia. Ramai yang menghantar email tetapi Abang Nara rasa tak berapa sesuai untuk dikongsikan. Namun email daripada seorang pembaca ini cukup menarik perhatian Abang Nara.

shaheizy sam

Rasanya ramai yang mengetahui kehebatan lakonan Shaheizy Sam di dalam drama dan filem. Lagi bagus kerana Sam sememangnya jarang dihimpit kontroversi murahan. Dan yang menariknya mengenai email ini, pengirim memberitahu betapa Sam di dunia sebenar pun sangat merendah diri dan tidak gah dengan status selebritinya.

shaheizy sam

Cerita banyak tak guna, Abang Nara pasti korang akan bertambah respek terhadap Shaheizy Sam selepas membaca email di bawah ini:-

Assalamualaikum wbt..

Hye abg nara..

Sy anta email nie bukan bertujuan untuk melebih2kan atau mencantik2kan seorang selebriti ni. Tapi ini berdasarkan pengalaman sy sendiri and secara peribadi, saya amat menyenangi cara dan sikap nya terhadap orang lain. Sy rase selebriti mcm ni la yang patut diminati dan dicontohi.

Ill just cut it short and say it straight to the point. I am referring to Shaheizy Sam.

Mcm yg most of us tau, he is really2 good at what he’s doing ie acting. His acting is almost mistaken as something so real and lively. Sy mmg suke die lakonan die sejak cite Pa’e lagi. Kecik-kecik dah pandai berlakon. As time passed by, he has brushed up his acting and now shine as one of great actors in my eyes besides Zul Huzaimy. Bagila ape watak pun, insya Allah he’ll carry it good and well..He impressed me with his actings. Tapi setakat tu je. Nothing more. Sebab im not the type of person yang suke pada orang yang sy xknal. Im not a fan of celebrities, anyway.

Luck or unfortunate if I may say, kebetulan one of my job portfolios was to deal with the artists. So I had to go and chased these people and as we could predict, dealing with these people wasnt easy. Kalau kerajaan byk kerenah bereaucracy, artis nie byk sgt perasaan bangga dirinya sampai nak kene follow up byk kali even we had clearly explained yang keje yang dibuat melibatkan undang-undang.

Tapi manusia nie kdg2 bila rase diri die lebih baik dr orang lain, die jadi mcm..ntah..mcm kt nie kejap2 kene meminta2 they all ni untuk attend and blablabla. so keadaan tuh sgt melecehkan n memenatkan. kadang2 artis2 nie pk kt nie cari dorg sebab minat sgt kat dorg..cmonla..please..to me, celebrities ni in general, i repeat, in general [and not specifically referring to anyone or even ALL] bukan

Contoh yg baik pun yang dorg nak letak diri dorg tgi sgt..mcm kite nie hadap n nak sgt kat dorg nie. Tp too bad, my work before, dealt closely with the Malaysian Law yang berkaitan dengan this industry. Nak xnak kene deal jugak dengan dorg. Seriously, most of the times I got fed up dealing with these people..infact, ade beberapa org yg mmg bukan men lagi popular, tp kt call, kt sms cakap kt nie sape n bekerja berkaitan ape n mintak return call pun susah.

Yg deal dengan PA lagila..susah gilerrr nak berurusan. Kalau x pk pasal keje ni berkait ngan undang-undang..mmg malas sy nak layan dorg nie..tp yela dah keje..buat jugakla kan..n artis2 nie plak..kdg2 mengade2..panggil meeting xnak dtg..bile amend law and kepentingan dorg xdibangkitkan nak marah2 pastu blame2 kerajaan..

Ni ke level of professionalism artis-artis Malaysia nie?dalam mags n papers bukan maen lagi kt kene professional la kene bersikap baik la..kene involve la..mcm2..tp bile panggil meeting..bz..bz..bz..dh bz tuh satu hal..suh bg date free pun mcm kite nie nak kene mengemis2..sakit hati kdg2..

Luckily i wasnt the type yg nak ikutkan sgt dorg nie..kalau xnk sudah..tp masalah kdg2 timbul because kt nie dealing with public and ministries..jd susah..bile xdpt chase dorg nie..kt kene marah..tp kalau nak dpt kene meminta2 pun nak watpe kan..tp kalau dh asek kene marah sebab dorg nie..kdg sakit ht jugak..dahla budi bahasa xde..kite plak la kan nak kene marah sebab dorg nie..owh..that’s just too much la..

Tp..

Sam nie..he proved to me that despite the dark sides of these people, he always have the courtesy to inform and be humble in many occasions. Bile die xdpt attend invitations, die akan dngan baik nya say sorry. And bukan just sorry, he’ll explain what he’s doing and why he cant. And the best part of all is that..with my experience dealing with the people in the industry, he’s one of those people yang MENEPATI JANJI.

Susah sgt nak jumpe org bese pun yg nak menepati janji apetah lg kalau bende2 tuh menyusahkan. lg la org xnk tolong. tp die x..when he says he tries, he really does. and even at odd hours(sebab bz keje) he’ll make the effort to inform kite the updates and siap bgtau lg “..takut terlupe..”

How can u not love this type of person? Sy bukannya die hard fan of anybody..tp he has proven that there are still their type yang sgt humble dan berbudi bahasa. Itu satu..PA die pun, EDO, adalah sgt helpful dan senang untuk berurusan. Pendek kate, deal dengan die sgt mudah..boleh die akan kate boleh..xboleh die kate x boleh..n kalau die kate die nak tengok dlu..die akan make the effort to inform u back.

This is supposed to be the attitude yang sepatutnya ada dalam diri artis2 lain. Jangan ingat asal org nak deal dengan dorg nie org gilekan dorg or crazy heads over heels. Adakalanya sbnarnye org TAKNAK pun n MENYAMPAH sgt nak keje sebab tau lousy attitudes dorg nie..tp sebab dh terpaksa..

Another thing, SAM adalah one of those artists yg i shud say, berilmu. I had the chance to talk about reviews of movies, attitudes and scenarios of the industry with him. Cakap2 die mmg bukan empty vessels. Semua nya berisi. And ape yang die ckp disertai dengan fakta. Tapi die sentiase hormati pendapat and pandangan org lain. Mungkin ade yang ckp “..die artis..depan org mmgla kene baik..” mungkin btol..but bear in mind yang i am just a NOBODY.

Bukannya org yang berkepentingan sangat pun pada dia untuk bg job ke ape atau peminat die sgt yg die kene layan gile baik utk cover attitude die. Tapi, despite this, layanan die tetap humble and baik. And it is so good to hear bile die keluarkan satu statement yang die tau pun bukan akan keluar paper pun..”..kite baik dengan org..org pun mesti akan baik dengan kite..” so ckp2 die tu mmg die sendiri..

That’s y sy rase he deserved to get that ASK award.

He impressed me with his actings, now he impresses with his attitude. Ape yg sy cite nie bukan sesuatu yang sy tokok tambah atau mencantik2 ataupun melebih2kan die. ape yg sy tulis adalah total pengalaman n ape yg benar2 berlaku.

Kalau die nak sombong, mungkin itu pilihan die sebab die mmg famous pun..tp he choses to be humble and down to earth. Kite ni asek respect artis sebab ape yg dipaparkan kat layar perak je..kenape kt xrespect those people yang masih bersikap baik even tanpa ada camera pun di klik?

So, abg nara..i think thats it. sorry for the long email. Tp i truly believe..SIKAP adalah bende yg kite bawak ke mane2 menunjukkan jati diri kt..jd due respect goes to shaheizy sam.

Thank you for reading. And if possible, publish it untuk kesedaran artis2 lain jugak. Thanks again..=)

Diharap Sam akan terus kekal dengan sifat merendah diri sebegini. Artis-artis lain yang perasan hebat mungkin boleh mencontohi sikap Sam. Kepada Sam, you have my respect bro!!!

Page 4 of 32« First...23456...102030...Last »