Written by AbangNara | October 29th, 2009

yunalis zarai

Congratulation, congratulation, congratulation (baca ikut nada sesuka hati anda). Tahniah beribu-ribu lemon kepada Yunalis Zarai yang telah pun ber”konvo” pada hari Selasa yang lalu. Anda memang bukan sahaja berbakat dalam menyanyi, tapi kini dah memegang segulung sijil. Buat mereka-mereka yang tak tahu dan tak nak amik tau, Yuna nie dia amik “law” kat UITM Shah Alam.

Ini yang kami mahukan daripada artis-artis Malaysia. Bukan setakat tau menyanyi dan berlakon ajer, tapi at least berpendidikan la jugak. Sayangnya realiti dunia hiburan kat Malaysia nie, dah la menyanyi suara sumbang, berlakon pun macam patung, belajar pun setakat lepas SPM je. Semuanya mengharapkan muka yang cun melecun je. Asal muka lawa, mesti boleh jadi artis. Asal muka hensem, boleh jadi artis. Tue yang kalau bagi skrip ada bahasa omputih sikit tergagap-gagap nak membaca.

Tapi Yuna memberikan satu nasihat dan pandangan yang boleh direnung bersama tentang artis yang tak berpelajaran nie:-

[note]Saya memang sentiasa meletakkan keutamaan terhadap pendidikan. Bagi saya, ilmu memang amat penting bagi setiap manusia. Tetapi saya berharap, masyarakat boleh menukar persepsi tentang artis yang tidak belajar sehingga di peringkat universiti. Jangan labelkan artis itu tidak pandai hanya kerana dia tidak mempunyai ijazah atau bukan berkelulusan tingi. Ilmu boleh dikutip di mana-mana saja sebenarnya sepanjang hidup kita. Adakalanya, ‘street smarts’ lebih bagus daripada ‘book smarts. [/note]

Apa-apa pun, buat Yuna dan keluarga, sekalung tahniah kami ucapkan atas konvo anda. Oh ye buat anda yang berminat nak jumpa Yuna nie, try la jenguk-jenguk kedai baju Yunalis di Seksyen 15 Subang Jaya. Kadang-kadang Yuna ada gak terpancul kat situ. Hari tue kami dapat jumpa dia kat kedai tue.

Written by AbangNara | October 29th, 2009

nanu baharuddin

Umur dah 40 tahun tapi Nanu Baharuddin nampak macam anak dara umur 20 tahun dengan fesyen rambut pendeknya nie (dengan bantuan make up la). Inilah wajah terbaru Nanu sempena dengan drama Spa Q. Sekali tengok nampak macam Bunga Citra Lestari pun ada gak. Secara ikhlas, kami lagi suka Nanu yang berambut panjang. Baru gadis Melayu gitu ~~~

Kepada lelaki-lelaki di luar sana, adakah anda lebih menyukai wanita berambut panjang berbanding yang berambut pendek? Lagi gambar terbaru Nanu Baharuddin dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | October 29th, 2009

aifashla juraimi

Perhatian kepada encik-encik polis traffik di luar sana, sila perhatikan kereta Honda Civic berwarna biru milik Adifashla Juraimi, deejay radio Era. Teknik pemanduan dia sangat membahayakan pemandu lain dan boleh menyebabkan kemalangan. Teknik pemanduan Adifashla yang paling bahaya ialah mengambil gambar kereta orang lain semasa tengah memandu. Di bawah ialah kenyataan daripada sebuah suratkhabar yang boleh dijadikan bukti kecuaiannya:-

[note]Sambil melihat pemandu di sebelah, ada beberapa ketika Adi sempat mengambil gambar menggunakan kamera telefon bimbit kalau ada kereta berdekatan, yang memang amat diminati. Begitu nakal sekali perangai Adi yang bergelar pemandu ini sampaikan dia sibuk ingin mengambil foto kereta lain walaupun sedang memegang stereng![/note]

Kawan kami sendiri pernah disaman oleh pihak polis kerana memandu sambil menghisap rokok. Alasan yang diberikan ialah tak boleh memandu dengan sebelah tangan. Kalau bawak kereta sambil hisap rokok pun dah disaman, inikan pulak memandu sambil menangkap gambar? Bukan wajar disaman je nie, kami cadangkan agar lesen memandu si Adi ini digantung!!!

Satu lagi rutin memandu si Adi ini ialah suka memandang ke kiri dan ke kanan sampai kadang-kadang termasuk ke lorong orang lain. Memang membahayakan dan menyusahkan orang lain. Sila baiki mutu pemanduan anda. Bawak kereta pandang depan ye. Jangan pandang kiri kanan. Kang eksiden rosak pulak kereta Civic baru anda tue.

Buat pemandu-pemandu lain, sila jangan contohi teknik memandu si Adi nie. Selari dengan motto kami “Bergosip Secara Berhemah”, memandu jugak perlu secara berhemah dan tak menyusahkan orang lain. Pesanan Khidmat Masyarakat ini dibawakan oleh Sekolah Memandu BeautifulNara.

Written by AbangNara | October 28th, 2009

Sesuai dengan moto kami, harap-harap cerita ni bukanlah dari pembaca Beautiful Nara. Kami ambil cerita ni daripada blog Linda Onn. Lain kali nak bergosip tengok kiri kanan depan belakang & gosiplah dengan berhemah ye! :)

[note] Al-kisahnya, semalam Linda ke cyber cafe,teman kawan Linda nak print kertas kerja dia. So,Linda pun masuk ke cyber cafe tu dengan muka selamba jer.. takde orang perasan Linda masuk sebab masing2 tengah sibuk mengadap komputer. Ada yang main game,ada yang chatting,ada yang layan facebook dan ada yang tengah bergosip di forum artis !

Hmmm.. nak dijadikan cerita,Linda duduk sebelah seorang budak perempuan ni. Linda duduk agak belakang sikit dari dia. So,dia tak perasan yang duduk kat belakang dia ni adalah LINDA ONN. Jadi, Linda pun sempat ‘skodeng’ apa yang dia gosipkan..di ruangan forum artis . Huh! Kalau artis baca, boleh berdarah jugak lah tengok apa yang dia type ! Lepas satu topik,satu lagi topik dia bukak.. dah tu..dia hentam artis baeeeeekkkkk punya ! Macam takde perasaan.

Tiba satu part ni,dok hentam tentang muka artis… antara yang dia taip ialah

“eleh..takat muka jawa lubang hidung besar…nak jadi artis? hampeh! Monyet tengok pun belum tentu nak jadikan couple! Sah tak laku!”…

OK ni lagi satu.. Linda tak ingat satu persatu apa yang dia taip, tapi Linda ingat isinya..

“Paha besar macam *&^%$# . Takat muka macam dia ni,nak jadi gf mamat tu? telinga capang. Aku lagi layak lah.. Minah tu dah lah hidung macam serombong kapal! “

Lepas tu..dia boleh pulak sama-sama join ‘memfitnah’ dalam forum yang tajuknya ‘Dagu Linda Onn runcing’. Dia taip gini ->

“….cantik sangatlah tu dagu di injek..botox! Tak guna dapat duit banyak tapi semua ke dagu. Patutlah kena tinggal balak dia dulu sbb dagu tak cukup panjang! choyyy!”.

Linda pun sabar je … Rasa macam nak cekik je budak tu dari belakang. Dia tak perasan yang Linda Onn yang dia fitnah tu ada kat belakang dia. Pelik Linda tengok. Walhal dia pakai tudung. Dari sudut aurat,dia perfect sebagai seorang muslim sejati! Tapi dari sudut hati,perangai,pemikiran…dia kotor! Jijik! Jadi tudungnya itu untuk menutup jijiknya ke? Ya Allah,itu kan semua ciptaan tuhan..kenapa dia sebagai hambaNYA mengeji ciptaanNYA?

Nak dijadikan cerita,dia bangun sebab dah penat buat dosa agaknya. Dia toleh ke arah Linda dan terkejut badak!! Linda pun cuma senyum… dan sempat cakap

“..dik.. Kak Linda Onn tak buat dagu..tak percaya? peganglah dagu ni? “

Minah ni punyalah malu,dia tak terkata apa. Cuma sempat cakap “eh..hi..kak..”.

Lepas tu terus keluar dari cyber cafe tu. Linda dah tak nampak sangat muka dia.. yang Linda nampak cuma seorang perempuan yang rendah nilai dirinya..

DAGU LINDA ? Buat apalah nak buat dagu? Linda sendiri tak faham kenapa orang kena cucuk muka? Nampak bengkak tau tak.. But who knows..mungkin mereka ada sebab lain utk inject. BTW,my dearest blog readers…sayangku,manjaku,cintaku…dengarlah cakap Linda ni…Dagu Linda ni,dah berpuluh kali Linda katakan..nampak runcing bila kurus,cara mekap & cara senyum yang buat dagu nampak panjang. Linda tak pernah inject dagu ni.. Lillahi.. Ishhhh ..selisih! [/note]