Written by Bella | January 13th, 2016

Semalam Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin telah mengumumkan perkahwinan mereka yang bakal diadakan pada 8 Februari ini. Pengumuman tersebut sekaligus menamatkan segala spekulasi dan persoalan tentang status sebenar hubungan mereka.

Berita tersebut menerima pelbagai reaksi daripada peminat, ada yang gembira mereka bakal bernikah dan ada kurang puas hati mengapa Sam dan Syatilla harus menyembunyikan benda baik daripada pengetahuan ramai?

Apa-apapun mereka nampaknya sudah rancak membuat persiapan majlis sehari mereka, malah kad kahwin juga sudah mula diedarkan petang semalam.

Untuk pengetahuan anda, Sam telah merisik Syatilla pada 13 Disember lepas.

Selain menggunakan reka bentuk sama, kedua-dua kad undangan eksklusif ke majlis resepsi pasangan terbabit juga disertakan dengan kata-kata daripada ibu Sam dan Syatilla.

Kad daripada pihak lelaki pula berwarna hitam putih dan disertakan dengan foto bakal raja sehari didalamnya.

Majlis nikah pasangan itu akan berlangsung di kediaman Syatilla di Nibong Tebal, Pulau Pinang disusuli majlis resepsi sebelah pihak perempuan pada 9 Februari di Bukit Jawi Golf Club, Pulau Pinang.

Majlis resepsi sebelah pihak Sam pula akan diadakan pada 14 Februari di Hotel Mandarin Oriental, Kuala Lumpur dan majlis meraikan peminat pada 20 Februari.

Sumber Berita & Foto: BH ONLINE

41 responses to (2 FOTO) Kad Kahwin Shaheizy Sam Dan Syatilla Melvin

  1. ermmm says:

    Diaorang tunjuk photo kad ni pun bukan ajak kita pi makan nasi kenduri diaorang pun. Nak bagitau kat kita jer ini rupa kad diaorang yg cantek tu.. Tak mendatangkan kesan ekonomi rumahtangga pun kat kita..
    Cuma adalah jap lagi fan yg lepas baca ni pi jilat habis isu ni macam masuk subjek peperiksaan pegetahuan umum dunia artis kitab didada..

    0

    0
  2. si penipu says:

    “Sehingga saat ini juga saya tidak dijemput ke majlis minum petang yang melibatkan Sam itu. Kalau dijemput sekalipun, bagaimana saya hendak ke sana kerana masih terikat dengan jadual penggambaran. Saya sendiri tidak tahu mengapa orang asyik naikkan kisah yang sama sahaja tentang kami sedangkan antara kami tiada apa-apa, percayalah cakap saya.”

    kad kahwin dah di cetak awal2, PENIPU! Fazura is better than all these big liars!

    0

    0
    • migha says:

      kaaannn…

      kad dah siap awal2 tapi kluar statement kate tak dijemput..

      0

      0
    • Pekerja Gomen says:

      Aku dah baca permainan artis 2 ekor ni…
      Sblm ni Shaheizy Sam menafikan pernah bercinta ngan Fazura…
      Fazura je yg beriya2 mengaku..
      Kata Sam…. dia tak pernah declare apa2 ngan Fazura…
      Si Syatilla ni plak tolong boooooo kan Fazura..

      Dowang hidup mmg dh biasa menipu..
      Ni small the pieces je..

      Kepada Sam: Ko mmg buat video ngan semua perempuan yang bukan gf ko ke?
      Yg ko dok ‘Baby.. I love u’ dalam video tu apa kejadahnya??
      Lepas ni ko menafikan apa2 pun, mampos org tak caya..

      0

      0
      • anon kerana benarrr says:

        yup…korang memang bodoh kalau korang kata video tu bukan pajura dgn sam…
        Dah terang lagi bersuluh..Bukan nak jadi pandai, tp ni lah realitinya..
        Tolong jgn jadi bodoh sgt backup artis2 mcm ni.

        0

        0
        • sayabukanfazura says:

          sam ni satu famili dgn syatila tingtong ni memg sesuaii sgt – kaki penipu, dr dulu lg nak nipu je kejanye. dulu ms zizie nk kwen ngn bung tu bleh plak die subahat ngn maknya tuh ckp tak tau, last2 ade plak gmbr dierg satu famili ngn bung tu. ni lagi la ku tak caya. lelaki ni psiko kot? dgn mak nya tue perasan ala2 queen ke? apa kejadah kad kawen mak bagi kata2? tak layak wei..mommy sendrik pun bcerai kannn?? propa ahh famili nie. well done, you guys deserve each otha!

          0

          0
        • kubukanpajura says:

          terang lagi bersuluh? kamon la, muka sam pun x nmpk, boleh plak ko kata bersuluh.
          hahahhaa
          ini fitnah semata.
          yang fazura tu, i xleh nk kata ape dah.

          0

          0
    • botol ayaq says:

      tak dijemput konon.. puiii…

      0

      0
    • ChanteQ says:

      totally agreed

      0

      0
    • Anonymous says:

      dah mmg namanya pelakon wayang..hidup pun mcm wayang..yg si ibu pun main wayang….apo dahh..kad kawin tu pun wayang kot..kahkahkah…

      0

      0
    • NANA says:

      mmg wayang lebih la. diva sgt geli aku. anzalna pon tak mcm korg…still xde org nk mengata pon.

      0

      0
    • Mimi says:

      kan……?

      kata tak tau, tak dijemput, tapi kad dah siap.
      penipu sangat, padahal boleh je cakap no komen kan?

      Kalau macam tu, i rasa apa fazura tu cakap memang betul lah tu, yang diorang tu ada hubungan sebelum ni. i rasa kalau orang yang taknak reveal the relationship camni, tak mustahil dia sebenarnya banyak gf dekat luar

      0

      0
  3. B says:

    “Saya sendiri tidak tahu mengapa orang asyik naikkan kisah yang sama sahaja tentang kami sedangkan antara kami tiada apa-apa, percayalah cakap saya.”

    0

    0
  4. Boom says:

    Dlm satu keratan mn mengatakan Syatilla ni “penyabar, jadi diri sendiri dan selalu ada bila saya perlukan”.. What?? Penyabar? Yg bab twitter meroyan insecure tu apa… Bukan 1, 2-3 kali royan. Yg hipokrit x ngaku putar belit ckp tu apa ? Mmg dia ada selalu coz dh gilakan Sam. Poyo la terkejar. Elok la perangai depa.. Secocok hipokrit. Then teringat Syatilla kata kat Fazura dlm twitter ” buruk benor perangai”.. La ni sapa buruk ye?? buruk mcm hang ka…

    0

    0
  5. plastik says:

    cara dia cakap pun mcm queen control, low class. Biar dia control si pendek nanti… perempuan jahat nak burukkan ex-girlfriend si pendek. Dasar penipu, stupid bitch! 3 tahun mesti kena cerai dari si pendek!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Kesian ya. Org nak kawin terima ucapan tahniah. Diorang terima sumpah seranah.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    dari emak sam sampai bakal bini penipu…. cakap tak tau kenapa ada PC emaknya pula cakap pasal tak tau anak prepare untuk kahwin….. rupa2 mau publisiti… Zizie kawin dengan suami orang dan sekarang jadi datin tidak pula di beri publisiti…….. retis2

    0

    0
  8. nil says:

    next..
    tak minat langsung

    0

    0
  9. akuminatsyatillamelvindengansam says:

    lantak pi la depa nak bohong awal2 pun sat lagi umum awal2 terkandas tengah jalan puak2 hampa hat suka mengutuk ni jugak la duk bising duk canang hal depa…. dah depa nak kawen alhamdulillah la…… adoyaiiii pelik menor prngai org malaysia tmbah2 yg melayu kedengki busuk hati… doa yg baik2 dah la.

    0

    0
  10. Mek Ti says:

    disebabkan banyak kali propa sgt dorg ni aku terus jd meluat ! terus x minat sbb menipu je keje

    0

    0
  11. mak jemah says:

    Aku suka syatilla..kbai

    0

    0
  12. Yoyo says:

    More respect d way Fahrin actor ms announce kawin. Low profile n diam2 tup nk kawin. Sederhana n steady je dia. Mcm ni???! Mmmm pong pang gedik mcm2. Pastu wat ayat statement biarla hanya family kami memahami bla2. X pe Fazura. They look down to u ke puji ke hina ke.. Allah know best! People will compare itu ini but biarlah.

    0

    0
  13. eppy says:

    cantik kad kahwin SS…
    tahniah.

    0

    0
  14. ain suzana says:

    anak beranak penipu. saya bukan fan fazura but I think she is more sincere. sam dari dulu Nampak mcm poyo. by the way, semoga kekal perkahwinan & bahagia.

    0

    0
  15. fifizafa says:

    syatila penipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..vaviiiiiiiiiii

    0

    0
  16. cik piNgu says:

    tetiba rasa kesian ngn fazura.. mse duk sedap2 kemain ‘i love u baby’ skg tilla yg dpt KimK Sam Cendawan…

    fazura ni kalau dia mulut tu elok sikit, jaga pertuturan sikit, aku rse dia dpt la si katik SamCendawanni tp mulut hangsuang sgt. ye;ah sb dr segi rupa, dari segi hot, tilla xleh celen jurah ken.. tp bab mulut, aduhhh.. kalau bterusan mcm ni mmg kena dump la sampai bila2. rupa cantik tp xleh kontrol mulut mmg tak kemana.

    mksud aku (lps pjg bg komen) mungkin fazura leh ‘blakon’ baik dengan kawal mulut jgn celupar sgt.. kalau dah sampai kertu x kawin lg, sape pun x pandang dh awak tu fazura.. kalau tak krna sikap awak yg ‘ntah pape’ tu takkannn laaaa boleh si TMJ pilih Cik Puan skg yg rupanya biasa2 tak selawa fazura tp dia mjaga percakapan dan beradap(dia btl2 jaga atau dia blakon baik itu blkg cerita).

    0

    0
  17. anonymous says:

    bagus juga la diorang ni kawin..sepadan serasi bersama..sorang kaki propa sorang kaki pembelit..memang lengkap melengkapi..btw pasal tajaan 25 juta tu xpayah heran kot..si sam ni xtahu @ xnak bagitahu sebab yang taja pun mesti family dia..sama le macam family dia taja paper masa ABPBH last year kan..korang rasa???

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Makan hati berulam jantung la KimK tengok ni..

    0

    0
  19. odah says:

    Dari Mak ke Anak ke Menantu PENIPU. sat g dapat cucu PEMBONGAK. elok lagi fazura yg korang berdua dok dumb tu. fake atau bongkak dia pun xmenipu.

    0

    0
  20. anonymous says:

    korang ni patut tengok upin ipin kisah pengembala kambing menipu..korang pun nanti mesti jadi macam pengembala tu..1,2 kali menipu orang masih terpercaya lagi..tapi lepas ni jangan harap le so korang boleh pegi mereput dari dunia hiburan..elok2 orang nak doakan yang baik2 tuk kau syatilla melvin terus kena sumpah seranah..orang2 tua kata hidup bukan sebab pujian mati bukan sebab kejian tapi kata2 tu satu doa juga..dengan ini aku doakan semoga korang bahagia

    0

    0
  21. anonymous says:

    to fazura..ada hikmah juga semua ni..tengok orang dah doakan yang baik2 tuk u..hilang dah kes kimK tu

    0

    0
  22. poyo says:

    for me..at least Fazura jujur coz benar iklhas of wat happen dulu with Sam. if they can lied mcm n Sam ni main tarik tali x nk declare bab Fazura..if Sam leh tipu bab ini relationship ngan pompuan Syatilla ni, apa entah lagi ngan Fazura. hanya org industri tau aa apa yg jadi. dunia bukan besar mn pun depa. tgk la nnt bila red carpet event. muka syatilla ngan BANGGA nnt.

    0

    0
  23. unknown says:

    patutla KimK meroyan aritu..abg Sam dia nk kawin ngan org lain..pity u fazura

    0

    0
  24. Ibu says:

    Popular sangat ke sam ni asyik menang je tapi nengok lakonan dia biasa aje

    0

    0
  25. selimut says:

    kesian kat pajura.kalau betul dalam bideo tu dia dgn sam ni, mesti malu.dah bagi semua benda, tapi duk kawin dgn satila.satila suka letuw dapat boo kan pajura.menyampah dgn satila, mcm pura2.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Blm dpt i lebiu da dpt gud bye to u…..ohhh lelakiii xguunnaaa…

    0

    0
  27. kaki sebok says:

    videooo apeee??? tak tahu pooonnn

    0

    0
  28. Heart says:

    Ish…ish…ish…marah btol korang ni ya ^_^
    Congrats Tilla & Sam. Nice.

    0

    0