Written by Bella | January 12th, 2016

Setelah beberapa bulan berdiam diri dan saling menafikan sedang menjalinkan hubungan cinta, akhirnya pasangan Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin mengumumkan bakal berkahwin pada 8 Februari ini.

Pengumuman tersebut dilakukan dalam satu sidang media khas yang berlangsung di Hotel Sunway Putra sebentar tadi.

Majlis perkahwinan juga bakal menjadi Wedding Of The Year apabila menerima tajaan keseluruhan berjumlah RM25 juta.

Menurut Sam beliau sangat terkejut apabila dimaklumkan mengenai penajaan tersebut dan mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang sudi menaja perkahwinan beliau dan Syatilla.

Sejujurnya saya sendiri tidak tahu siapa penaja majlis kahwin kami. Bukan apa, saya menyerahkan segala urusan perkahwinan kepada ibu. Apa pun terima kasih kepada semua pihak penaja. Apabila dimaklumkan jumlah keseluruhan, saya memang terkejut.

Majlis nikah pasangan itu akan berlangsung di kediaman Syatilla di Nibong Tebal, Pulau Pinang disusuli majlis resepsi sebelah pihak perempuan pada 9 Februari di Bukit Jawi Golf Club, Pulau Pinang.

Majlis resepsi sebelah pihak Sam pula akan diadakan pada 14 Februari di Hotel Mandarin Oriental, Kuala Lumpur dan majlis meraikan peminat pada 20 Februari.

Amboi pandai sungguh pasangan ini cover line bukan? Baru sahaja pagi tadi keluar artikel Syatilla nafi ada hubungan dengan Sam, tiba-tiba dah umum bakal berkahwin. Apa-apapun tahniah kami ucapkan kepada mereka berdua, tentu hebat kan majlis perkahwinan mereka nanti. Iyalah tajaan sehingga RM25 juta kot..

Sumber Berita: Harian Metro

163 responses to (TAHNIAH) Shaheizy Sam & Syatilla Melvin Umum Bakal Berkahwin Februari Ini

  1. miss ungu violet says:

    25juta?banyak nya. bagi la aku sejuta. :(

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Eloklah… ni bukan cover line..
      Ini penipu… baca balik apa yg si Syatilla ni jawab…
      Confident dia bercakap… sampai aku terpk.. “pandai2 je dowang ni buat cerita.”
      Rupanya mcm ni caranya artis menipu…
      Confident masa menipu tu yg buat ramai peminat tertipu..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kan.. aku pun hampir2 tertipu.. depa ni retis pndai sunnguh buhung pastu dok kta xdak papa.. last kantoi dok iya kn pulak.. sok depa cita papa tang mna betoi tang mna buhung kita xtau..

        0

        0
        • Cilipadi says:

          Nak booking dewan hotel Mandarin Oriental on 14th Feb ko ingat bole buat bulan lepas?? At least 6 bulan ke setahun kot dah kena book. Hot date tu. So sah sah la mmg diorang dah lama plan semua ni. Mmg dasar penipu la. Dengan mak sam sekali sama, baru bagi statement yg deny semua ni. Propa!

          0

          0
        • kak nam says:

          semua rakyat malaysia dah ditipu. termasuk aku.

          0

          0
        • Anonymous says:

          aikkk…hari tu opah katy menafikan? berdosa taw tipu org. harap berkat la kawin tu ye…

          0

          0
        • Kiah says:

          dah nama pun pelakon.. mmg la pandai berlakon. next time jgn percaya pelakon2. :)

          0

          0
        • senyum kambeng says:

          Najib dan Mat Maslan tipu cakap GST menyenangkan rakyat korang x pulak bising. Padahal harga barang tetap naik sebab pengeluar naikkan 6%, pemborong 6%, pekedai 6%…sebab tu la barang2 makin mahal sebab kita bayar tripple. Cukai hasil GST dah untung rm30 billion wei. Jom…pakat pegang sepanduk nak???

          0

          0
        • LOL says:

          hanez suraya mesti bangga sebab sekarang dah ada geng baru. ;)

          0

          0
        • Diva says:

          Eh hanez suraya bangga… Siap wish congrats kat Syatilla dlm IG jaydeesm reporter Berita Harian tu..perangai sgt!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aku igt nur amirah 2 je pentipu 1 malaysia..rupanya depa jugak pentipu….huh! Pentipu btul!

          0

          0
        • ohbabyohbaby says:

          mcm tak biasa kena tipu. jibby pun tipu kot. hahaha

          0

          0
        • j says:

          hm nk wat cam ne punca pun dar m shazely … xnk popularti merudun katakan

          0

          0
        • r i t a says:

          sumpah aku x tipu…aku perlukan spender.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Mcm kakak dia jugak la dulu masa nak kawin dato sabah tu kan dua2 menafikan…memang dah trend keluarga diaorng kut..yg best tu mak dia pun menafikan anaknya nak kawin. Bagus mak. Terbaikkk…cuma nak bagitau la ni mak.. kami tak heran pun anak mak tu nak kawin ke tak ke…..ingat kami kisah sgt ke.

        0

        0
        • huhuhu says:

          aku lagi marah bila kak rosmah buat rambut sekali rm 1500.

          0

          0
        • Anonymous says:

          kakak dia perampas…perampas mesti la sorok mula2 takut kena ludah. heheheh

          0

          0
        • Anonymous says:

          Xpayah bising2..bkn boley bawak ke akhirat pn..setakat dh tau dh la..doakn yg terbaik je..yg dorg nk menipu biar la..Allah tu sebaik baik perancang..

          0

          0
      • bung says:

        POYO je.

        0

        0
      • bbycumil says:

        “Sehingga saat ini juga saya tidak dijemput ke majlis minum petang yang melibatkan Sam itu. Kalau dijemput sekalipun, bagaimana saya hendak ke sana kerana masih terikat dengan jadual penggambaran. Saya sendiri tidak tahu mengapa orang asyik naikkan kisah yang sama sahaja tentang kami sedangkan antara kami tiada apa-apa, percayalah cakap saya.”

        0

        0
      • Kelilawau says:

        Lepas 8 February nanti korang tau la…citer dia nk kawin ni pun tipu….

        0

        0
      • seketul dua ketul tiga ketul says:

        weh artis weh artis. korg expect apa. mestilah pandai “berlakon” hmmm

        0

        0
    • fazuri says:

      apa keistimewaan syatilla ni di mata sam, kesian fazura, kena reject lagi, tgk dalam Facing up Fazura tu, fazura obvious sgt terhegeh2 terkinja2 nampak sam, my ex boyfriend, bla bla bla, siap tersipu2 bagai, skali sam lalu, jeling pun tak, buat selambe derkkk je kat fazura.. kesian pun ada, wanita secantik fazura asik kena reject je,.. sampai terpikir2, apsal eh, sebab Bimbo sangat ke…

      0

      0
      • pelikkkkks says:

        Wait. Syatilla Melvin dgn Sam? Tpi Sam ni mcm hmm hmm dgn Fazura je? Ke aku trtinggal gosip?!! Tapi video yg viral fazura tu bukan ramai kta Sam ke? Gosh. Why why? Taknak komen bab propaaa tapi Syatilla ni trlampauuu cntik. Flawless aihh. Why sam~~

        0

        0
      • Legams says:

        Sebab puting hitam kot, tu yg asyik kena reject. Tu la bahana ‘serah diri’ sebelum kawin. Huhuhu

        0

        0
    • Anonymous says:

      Tak pasal2 nak kena cari tiap2 org minta maaf nanti kat akhirat…takda keja cari keja.

      0

      0
    • Anonymous says:

      hari tu mak nya ckp xtau ape2. mak nye mnipu kita dan x mintak maap???? len kali belajar dgn artis lain. ckp NO KOMEN

      0

      0
    • Sam says:

      kalau rasa tertipu….sila ke kaunter 3…ambil obat.
      loser la korang. jangan la vote aku lagi anugerah bintang popular.

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      tompang lalu sikit hehe…minah jambu heran kenape bila mak bapak baby hantar baby dorang kt pusat asuhan mesti budak tu jadi koma ada Lebam..sebelom baby tu di hantar dia sehat ceria tidak ada ape2 sakit pon bila dh sampai kt pusat asuhan baby tu jadi sakit dn macm2 lagi ape pengasuh Nye tkde Qualification ke untok jadi pengasuh ?? pengasuh dia jaga macmana ? jaga asal bolehhh aje ke ? pengasuh dia nk duit aje tapi jaga tk betol ! minah jambu baru baca kt harian metro ..terjadi di alor setar Kedah ..kenape jadi macm ni ? helo pak najib u mesti selidik ini perkara ..mana boleh terjadi begini…kesian kanak2 yg di hantar kt pusat asuhan dorang jaga tk betol kes ni dh banyak terjadi..pak najib u mesti ambek tindakan yg sewajar Nye pak najib……idop umno ! idop jalur gemilang ! idop 1malaysia idop pak najib ! lov u pak najibbb eemmmuah hahaha…

      0

      0
      • pikapika pongpong says:

        aku rasa, kau belom pegang status ibu kan? sebab tertanya2 je.. biasanya, ibu perlu survey keadaan taska & rumah pengasuh.. hantar anak seminggu pertama dengan pantau keadaan anak. trauma ke tidak, enjoy ke, happy ke. keadaan dalam taska plak tengok barang mandian ada untuk setiap budak atau ada 1 je dalam toilet. cara sidai towel, ada yg spesis sumbat je towel basah dalam beg. benda2 ni mempengaruhi pengudaraan dan persekitaran budak. lagi2 budak bawah setahun, paling senang kene infection. dan sebagainya.

        ok bye!
        #jangankecamsayareplykomenminah

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          memang betol cakap kau tu pikapika…pastikn rumah pengasuh berseh n selamat untok budak2 air makanan mesti nk masak n berseh..jangan asal bolehhh aje nk kasi budak2 makan ..mentang2 la bukan anak dorang jangan buat budak2 tu macm patung bernyawa aje ! berikn kaseh sayang ngan budak2 tu walau pon bukan anak sendiri ! ape ingat mak budak2 tu antar anak dia suruh jaga ingat free ke !! minah jambu nk tanye ngan kau pikapika rumah pengasuh tu yg jaga budak2 tu mak cik mak cik tudung ke pompan muda tudung ?? Malaysian atau indon ???

          0

          0
    • Anonymous says:

      Dr mak sampai anak sampai bakal menantu menipu.. harap 2 jangan lah next generation pun menipu jugak. kalau tak sure kena chop keturunan penipu…:P

      0

      0
    • Kipochi says:

      Abang ipar taja lerr tewww. Dapat elak cukai. Buat2 jujur x tau la sgt.

      0

      0
    • syatilla gedik says:

      semua die xtahu…mase tye couple ke dgn sam pon die jwp xtahu..mase nk ade sidang media pon die kate xtahu…dah ape je die tahu?? ke cme tu jwpn yg die tahu nak jawap “tak tahu”

      0

      0
  2. Anonymous says:

    bukan la heran sangat pun dengan diorang ni.. tapi rasa terkilan pulak sebab kena tipu.. hurmm

    0

    0
  3. Anonymous says:

    tahniah ! untung jadi retis , dan org kayo .. wedding pun ditajo sampi berpuluh juta ..
    semoga bahagia ke anak cucu

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Ek ellehh…
    Baru RM25j, bukannye RM2.5b!!!

    0

    0
  5. anakhantutersisih says:

    sam ni spesis rendang x berbuah jugak jer..kihkih.mcm bonzai jer aku tengok..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    xbaik ckp tipu. ckp no komen suda

    0

    0
  7. akulahperempuanittew says:

    Poyolahhh!! Beria-ria tak mengaku, tetiba nak kawennnn???

    0

    0
  8. Kau hado says:

    Menyampah aku…bg statement konon xde pape..igt hilang fans ke..hoho
    Ps: aku bukan haters mereka

    0

    0
  9. Kau hado says:

    Menyampah aku…bg statement konon xde pape hubungan.igt hilang fans ke..hoho
    Ps: aku bukan haters mereka

    0

    0
  10. Anonymous says:

    br pg tadi aku baca minah ni kata xde hubungan dgn sam. dan tak tau pun sam akan buat sidang media hr ni. kenapa nk kena tipu. lidah bercabang. nk surprise tengkorak hang. kbai

    0

    0
  11. lara_hati says:

    See, gossip la berita yang boleh dipercayai lately, berita2 lain mungkin belum benar2 pasti tapi kalau gossip pasti menjadi hmmm, apa pun tahniah la Sam n Syatilla..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Poyo nya td nafi bgai nk rak siap ckp xde apa2 hubungan… Ko rase npe org rmai yg x caye dgn retis??? Yess kuat putar belit.. Menipu… Jawap je biar pihak lelaki yg jelas kn.. Xyah lah bgai nk rak nafi bgai..

    0

    0
  13. anti poyo says:

    Dari anak sampai ke mak menipu. Bakal bini pun menipu. Cerah masa depan korang. Tahniah

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Sehingga saat ini juga saya tidak dijemput ke majlis minum petang yang melibatkan Sam itu. Kalau dijemput sekalipun, bagaimana saya hendak ke sana kerana masih terikat dengan jadual penggambaran. Saya sendiri tidak tahu mengapa orang asyik naikkan kisah yang sama sahaja tentang kami sedangkan antara kami tiada apa-apa, percayalah cakap saya. INI YG HANG KATA KAN. DASAR PENIPU. MMG ELOK LA HANG JD PELAKON

    0

    0
  15. Sheejab says:

    Bodo pasangan ni. sekejap kata takde sekejap kata tak taw padahal minah tu ada je..kata terikat dengan penggambaran.

    0

    0
  16. nur says:

    Tahniah sama cntik sama padan.. suka tgok syatilla dlm cte sha n shah.. cantik bile berhijab.. tahniah..

    0

    0
  17. minahjebon says:

    betapa tidak cerdiknya sesetengah artis memberi jawapan. sebelum ni – sam cakap itu, syatila cakap ini, mama kathy cakap tak tahu menahu. buat je lah apa yang kamu mahu, artis sekalian. asalkan bahagia.

    ps: muak.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    PUIII PEMBOHONG!!!

    0

    0
  19. timah says:

    pasangan psycho of the year

    0

    0
  20. Pomss says:

    Sesuai je Sam dgn Syatilla, just terkilan sebab beria-ia nafikan benda ni. Kot ye pun jawab jelaa ‘doakan yg terbaik’ ke apa kan. Anyway congrats both of you! Semoga kekal till jannah :)

    0

    0
  21. odah says:

    PROPA SANGAT!
    SESUAI BERDUA.
    eh same je fake kau tu dgn fazura.
    sam mmg suke yg fake eh? haha
    macam la sam lari kalau berterus terang.

    0

    0
  22. org singapore says:

    baik yg pompan ngan yg laki. tak faham giler sey all this denying statement. ape lah susahnye nak declare actually?

    0

    0
  23. cik wow says:

    jadi xsuka pulak kt syatila ni.. kaki penipu & kelentong

    0

    0
  24. Anonymous says:

    KONON NAK BUAT SUPRISE, TAPI MACAM BODO.. WEDDING STUPID & PYSCHO OF THE YEAR.

    Next, “saya tidak tahu menahu saya ni pregnant” sambil menayangkan perut buncit 8 bulan.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    yang baik npe nk di nyorokkan…. kata sma2 share happiness dngn pemintkan…. kwin berjuta2 akhir cerai jugak kan bagus lau wat kwin simple je pastu bt duit tu tok beramal kan sweet….. papepn semoga bahagia

    0

    0
  26. Prettymuchhuh? says:

    alamak ni readers plak yang kene tipu … statement tah ape2 aku plak terbaca nih… nyesallll

    0

    0
  27. kitty says:

    pasangan penipu of the year

    0

    0
  28. ctdk says:

    Fazura mcm mana?????

    0

    0
  29. menyampah says:

    ni paling bangang .. tadi kluar statement ta tau si sam ni buat preeconference tok apa . tup2 na kawin da .. poyo je 2 ekor ni ..

    0

    0
  30. ctdk says:

    Diaorang jemput fazura tak ? Fazura nanti datamg tak?

    0

    0
  31. divaboom says:

    mula la si syatila berlagak dua tiga kali coz menang win dari fazura. bengong! dh pandai kaki kelentong dr dulu…ada kisah ka….jgn lak sombong lg tinggi ye. ni la calon yg sanggup duk satu umah mak dia, itu ini….itu kan taste sam mau..walaupun dlm hati x de pilihan dah kot.

    0

    0
  32. anonymous says:

    OK FINE!!! AKU BARU NAK START SUKA KAU SYATILLA MELVIN..TAPI NAMPAK SANGAT PERANGAI KAU TAK UBAH2..BOIKOT SHA & SHAH

    0

    0
  33. cikkilata says:

    Nmpk sgt Sam sekeluarga ni kaki belit… Cakap x serupa bikin… dr zaman kakak dia kawen dgn bung sampailah diri sendiri nk kawen pun menipu je kejenya… aku lg prefer diorg ckp no komen dr bg komen yg menipu… So, dah bleh agak la bila sam ckp dia xde pape dgn fazura dlu, maknanya ada pape la tu… Dasar kaki penipu and x mengaku…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    ntah2 ni pun tipu jugak ni..

    skali tipu.. sampai bile2 penipu

    0

    0
  35. Kak Tom says:

    Semoga dua dua dipanah petir sebab menipu. Mak dia sekali

    0

    0
  36. TABUAN says:

    DARI SAMPAI MAK YG TUA KUTUK PEMBOHONG BESAR… SAMPAI LAH KE ANAK SI BONZAI CENDAWAN KONTOT PUN IKUT SAMA PEMBOHONG KAKI LOBANG.

    YG SI KIMK LAK DAH SERUPA…
    TERATAI LAYU YG LUNYAI HABIS MADU SEPAH DI BUANG. JADI BAHAN PENYEDAP JANTAN2 KONTOT!
    “BABY… AAAH BABY.. LOOK AT ME BABY..”
    SUARA KO TAK LEH LARI LAH CENDAWAN KONTOT..
    AGAGAGAGAGA

    0

    0
  37. pizza says:

    selalunya kalau kawen mengejut ni sebab ……

    0

    0
  38. milah sirus says:

    bujang dengan bujang buat apa nak sorok…lagi2 nak tipu…pastu ahli keluarga siap back-up lagi..
    statement mak dia aaaaritu n statement2 dorg aritu tu n tadik pun hampeh..ye ye je
    …tapi aku memang saspek dah memang dorg ni tipu..nama pun keluarga pelakon….hmmm aptb
    selamat pengantin baruleeeee~~

    0

    0
  39. Intan says:

    yeay. sorok sebab belum confirm. suka dorang! tahniah! :)

    0

    0
  40. meluat says:

    Dlm sidang media yg kata konon nk explain psl wedding pun si sam ni MENIPU LAGI..”sejujurnya saya sendiri tidak tahu siapa penaja perkahwinan kami”…ya ampun artis bengap ni tk kn penaja tu baru kol ckp no taja smlm kot…dh tu apa motif ko bg tau ada penaja smpi 25juta…tk showoff ke tu…nk tipu tu bg logik sikit la

    0

    0
  41. kucing kiut says:

    memang berbakat berlakon. penipu!
    benda baik pun hangpa nak bohong

    0

    0
  42. meluat says:

    Dlm sidang media ni pn si sam masih nk menipu..”sejujurnya saya sendiri tidak tahu siapa penaja perkahwinan kami”..ya ampun nk tipu tu biar lojik sikit bro…org nk taja smpi 25juta tk kn ko tk ada info langsung..tk kn penaja tu baru bg tau smlm kot..dh tu apa motif bg tau ada org taja smpi 25juta…nk show off ke? Nk kawin benda simple pun riuh le mamat ni

    0

    0
    • ju on says:

      Mne tau penderma tu masukkan duit belanja dlm akaun Sam tnpa disedari? Acane tu. Logik x teori aku

      0

      0
  43. ctz says:

    Padan la bertemu jodoh dua dua taik penipu.daripada org nak mendoakan yg baik 2 terus org kutuk 2.
    Kenapa perlu nk menipu org?

    0

    0
  44. sayabenciHIPOKRIT says:

    maaf ye.. benda baik buat apa nafikan..xbelajar dr kesilapan “siapa2” ke. dah tentu2 confirm “korg ada apa2” sbb tarikh reception da booking bagai. kitorg xmarah sbb korg tanak kongsi menda baik ke apa… at least bg la jwpn bijak sikit. aduyai harap muka je cantik tp akal kurang. apapun tahniah.. sbb memang teramat “sesuai” korg ni.. betul lah lelaki baik utk perempuan baik..dan begitula jugak perempuan pembongak utk lelaki pembongak..tahniah2

    0

    0
  45. Me says:

    Penipu..sama je dgn si hanez suraya tu.cite beli2.bezanye sam tu bukan suami org..tu je.lagi satu rasanye x perlu kot nak bagitau berapa jumlah tajaan..org tak nak tau pun

    0

    0
  46. sayabenciHIPOKRIT says:

    sesuai..tahniah..xda org lain yg lebih sesuai melainkn korg 2 ekor hipokrit..lepas nikah nnt harap masuk sekolah balik ye couple 2 sejoli yg sweet mweet ni*alololo*..belajar smpai pandai ye cara bagaimana nk menjawab soalan dan sebagainya agar nmpak bijak…

    *muka syatilla melvin yg eurasian+japanese sgt tu..ptuii..gmbar atas sekali boleh nmpak..muka puas dan berlagak*

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Rilex la korg..dlu time ak kwen pn ak nafi2 kn jgk. Mmg niat konon2 xtahu sbb xnk la kecoh2..klu x jd kn..da jd crite lain pulak. Korg ni emo glaa..

    0

    0
    • emohotakhang says:

      xheran pun mangkok2 ni nak kawen ke nak skydiving ke..citanya skang bg statement tu tapayah la tahap IQ rendah sgt..beragak la sikit…xperlu bg org menyampah kn

      0

      0
      • Anonymous says:

        eh bangang , kalo ko x heran yg ko nk mnyampah beriye tu apahal ?
        kau tu sape ? ade kene mengene ke dgn idop syatilla n sam ni ?
        beriyeeeee sgt , dorg yg nk kawin rilek je xde nk heboh2 sblm announce ,

        nama pun press conference ,tunggu la dorg announce, wartawan yg hauk xsbr nk kol nk tau apahal , nk rembat story awal2 so boleh kuar headlines cpt2 ?

        klu awal2 da bg jawapan bg hint , xpaya buat pc la bodoooo . sbb tu dorg ckp xtauuu .

        0

        0
        • emohotakhang says:

          eh kau ni xcukup kasih sayang ea??nak nenen x?wit de hell la korg dgn pc ke..nk announce kt CNN ke… aku knal nk ckp sedara tu xlah mangkuk..tp aku tau la kalau diorg buat family gathering ke holiday ke..c tilla ni ada sekali.
          masalahnya skang jwpn yg keluar dr mulut sengsorg ni, kalau nk cover pun..kasi pndai la..xda la org bengang.. ko x sekolah ea…x faham2

          0

          0
        • Anonymous says:

          xyah la nk butthurt sgt , kalau si syatilla tu gelinjit2 heboh kt press sblm pc , pastu buat pc plak sah ko maki die berbakul2 cakap heboh la berlagak la mcm penting sgt la bla3 jugak kannnn .

          die ckp ke x ckp ke walau hanya bernafas skali pun ko benci jugak nak buat camno .

          0

          0
      • Anonymous says:

        Pooodaaah…klu artis tu kecoh nk kwen pn korg rimas jgk.. ap kaitan artis ngn korg pn ak xtahu..lantak die la nk tipu ke nk sorok ke buat surprise ke..dh dia nk kwen dikira bgus lh tu.. emo xpsal je netizen2 kat cni.

        0

        0
  48. Anonymous says:

    AKU X FAHAM ,BERIYE NGAMOK PASAL DORG XNK KECOH2 SEBELUM ANNOUNCE ..

    KORANG SEMUA RUGI DUIT KE ? MUFLIS KE? MENTAL KE ? KENE KANSER KE? XTEJEJAS SIKIT PUN KAN LIFE KORG ,MENGGELABAH HANJENG, HAUK PUNYE MANUSIA

    INB4 KHAI N ROSMAH AF PUN BERIYE DENY TUP TUP SANDING ATAS STAGE.

    0

    0
  49. puteh says:

    macam taik duhhh

    0

    0
  50. Anonymous says:

    wpun sam xbaca atau xhadap pun dgn komen ni..sy hanya nk komen..apekes ko sam?no sense of fashion lnsung..burok kut ko pakai mcm tu..nmpak lg ketot..nk berfashion pun kna la tgk kena dgn diri ke x..ok2…aku faham…seluar pjg sgt xsempat nk potong kaki seluar ea?seriously??*facepalm*
    murah rezeki bakal bini lg tggi ni..25juta tajaan..woww..tahniah2..kalau la aku boleh convert sponsorhip tu jadi duit n disalurkan utk palestin atau syria ke…donia2

    0

    0
    • Anonymous says:

      tetiba melalut nk salur 25juta ke syria apa kes

      ko igt penaja kasi sekepuk duit ke kt dorg ? tajaan tu haruslah merchandise, venue, baju pengantin etc etc .. smbil2 promot branding masing2 .

      durhhh

      0

      0
      • Anonymous says:

        eee…bodohnya…lenkali…nk komen kasi otak fresh sikit aa…baca dan hadam sekali lg la bahlul..xperlu aku aku buat pencerahan..kalau otak berkerak..terang la terperinci mcm mana pun..hati tamo terima doh..buat org gelak je

        0

        0
        • zizie says:

          penaja2 bongoks dah masuk. gila glamer nk tumpang populariti.

          0

          0
        • Anonymous says:

          DAH NAMA PON PENAJA , HARUSLAH BASED ON POPULARITY UTK GAIN EXPOSURE ,APE KE BAHLUL KO NI

          KLU SEMUA YG MENAJA TU BONGOK DATO VIDA PUN BONGOK LA X ABIS2 SPONSER RANCANGAN HIBURAN ???

          0

          0
  51. aku yang stress says:

    Drama sungguh…ni la episod kisah diorg..ok next please..boring

    0

    0
  52. ctz says:

    dr org nk doa baik 2 terus org menyampah.dulu suka gak syatila ni skrg tak.
    Kalu jumpa ulaq dgn 2 ekor ni katuk depa dl sbb taik penipu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      elok lah mendoakan yg x baik kt org , sdgkan idup kau sikit pun x trjejas la dgn statement dorg .

      hny sbb tu ko doakan dorg mati kene patuk ular .. hinanya mentality .

      0

      0
  53. Whatever says:

    Dah agak dh 2 org ni mmg ada apa2. Haritu siap bagai deny. Mcm mana nak respect kalo statement sblm ni ntah apa2. Malas la nak crita lg..sam pun xda la popular sgt sapa ntah yg mengundi. Semoga bahagia tu je…tp yg sakit hati tu knp selama ni x nk mengaku xda hbgn. Ckp elok2 x bole kah?

    0

    0
  54. cik mek molek says:

    tahniah.. elok lat tuh dia menafikan,sbb blum jadi lg… klau dia umum awal2 lpastu x jadi .kan ke maluuuuu.

    diam2 je bcinta mcm ni bgus. dari bercinta bagai2 ,gaduh delete gmbr kat instagram lpas tu upload balik mcm si sharnoz tu… kui3

    0

    0
    • Anonymous says:

      mana boleh , syatilla haruslah menitikberatkan perasaan netizen yg 24 jam busybody dgn hidup retis ni !

      sekarang ni kami dah tertipu !!!! mcm nk teruskan kehidupan dgn perasaan terkilan mcm ni ?????

      how????? HOWWWWW?????

      0

      0
    • Apa2 je la says:

      Masalahnya sblm ni ckp x ada apa2. Teman yg rapat saje. X bcinta. Cuba la ckp mengenali hati budi kalo ada jodoh kami kawin kan senang. Pastu si mak ckp bkn main lg kata x tau anak nya nak kawin. Rasanya bln lepas punya cerita. Mayb surprise la ni kot kat mak dia…cuba mcm erra fazira digosipkan dgn shahir…x mengiyekan x menidakkan..kira x nak komen la xda la org bengang. X mcm si syatila tu ye ye ckp xda apa2…x tau ini itu la. Apa apa je la..ni la namanya org tak jujur..

      0

      0
  55. Samdol says:

    Ramainya penipu kt Malaysia ni, dr pemimpin sampi ka retis.ciri ciri org munafik. Bila bercakap dia BOHONG, layaka buat bini?

    0

    0
  56. Anonymous says:

    25 juta, bantu anak2 yatim la.

    0

    0
  57. Buttercup says:

    Gediknya dua dua ni. Puihh. Cakap berbelit.

    0

    0
  58. Anonymous says:

    25 juta…lepas 5 tahun cerai. hahaha

    0

    0
  59. Anonymous says:

    boleh join hanez suraya.

    0

    0
  60. mek kelante says:

    org sabah mmg kuat menipu bah….

    0

    0
  61. Jemah says:

    “Sehingga saat ini juga saya tidak dijemput ke majlis minum petang yang melibatkan Sam itu. Kalau dijemput sekalipun, bagaimana saya hendak ke sana kerana masih terikat dengan jadual penggambaran. Saya sendiri tidak tahu mengapa orang asyik naikkan kisah yang sama sahaja tentang kami sedangkan antara kami tiada apa-apa, percayalah cakap saya.”

    Jemah copy paste balik ayat awak ni syatilla.. xde ape2 hubungan lepastu boleh pulak dh ade tarikh nk kawin..?? xlogik.. penah ke korg decide tarikh kawen dgn kwn2 korg?

    0

    0
  62. Gg says:

    Klau da mengandung, ckp jelah mengandung (perumpamaan je, xckp dia pregnant tau). Klau nk kawen, ckp jelah nk kawen. Takut apa yg kita nafikan atau bohongkan tu jd doa. Elok2 mengandung jd gugur, elok2 nk kawen jd pelamin anganku musnah

    0

    0
    • Aku sebatang kara says:

      Exactly, takut kot scandal2 shahizey Sam munculkan diri..???

      Tu Si pompuan tu cakap tak tau sapa nak taja…Dia ingat Dia famous sangat kot nak main Tarik tali..backoff je la shahizey Sam stakat pompuan macam ni…

      0

      0
  63. dina says:

    mungkin adalah sebab2 tertentu yang diaorang kena rahsia kan.
    elok jugak tu….mcm sharnaz n nabila…kecoh kat instag…bila break ramai lah yg cakap padan muka.
    anyway…ketot betul si sam ni ye….kaki pendek dari badan….

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      memang sepadan dorang dua ekor ni satu penipu yg lagi satu besar punye pembohong huh ! nanti kalau korang dh kawin prank la satu Malaysia cakap yg korang dh cerai pulak…!!

      0

      0
  64. Untung la kahwin pun orang taja. berjuta juta pulak tu. Aku kahwin nak minta taja gak la. Ada sesiapa nak taja aku tak? Hahaha

    0

    0
  65. KimK says:

    Syatilla ni kata tak tahu la ada press conference, xdijemput la apa la. biar pihak lelaki bgtau la. putar2 belit sekali dtg press conference siap pakai baju mcm nak nikah. huhu apa punya org la. xboleh nak ckp terus terang2. skrg baru la nak ngaku dah nak kahwin semua. pelik manusia2 ni. lawak pun ada. satu keluarga putar belit menipu menangkis hehe

    0

    0
    • Anonymous says:

      Minah ni mmg kaki penipu.kaki propa.muka tak sincere lgsg.air muka jahat.tgk lah lps kawen nti..akan keluar lah taring dia.padan muka si pendek katik tu.

      0

      0
  66. mmmmm says:

    Tahniah

    0

    0
  67. tina says:

    bgus ape syatilla ngan sam kawin. tak de la kesane kemari tak de ikatan..
    ape apepun kalau deorang buat silap maafkan aje sbb manusie ni tempat nye salah dan silap nak sempurne memang tak lah jawabnye…

    0

    0
  68. Follower Blog says:

    Alhamdulillah, kekal hingga ke Jannah.. tp sebelum2 ini… korang (artis) ni buat statement memang BUSUK MULUT laa …da terang2 suka sama suka, boleh mgaku ape 6 or 7 tahun kut kenal siap follow 1 famili masing2 lg ..nak bina masjid pun bukannya korang (artis) buat x senonoh … bahaya la mereka ni .. hbis tu nanti lepas ni klu ade rezeki dpt anak pun x nak mgaku or nak ckp putar belit jugak ke ? serius bahaya ade jugak org mcm ni .. tolong laa jangan buat lagi x elok

    0

    0
  69. sue says:

    what’s the point of all these cover-ups, lies etc? & then only to be very happy and jovial when announcing that they are getting married?! worse, what’s the point of all of us following the news of this “couple” when they said depa tak bercinta, & then deny ada press conference, deny that they are getting married and then only to have a press conference & announce “WE ARE GETTING MARRIED”? Really, what are they trying to stress here? Really…

    0

    0
  70. mimi says:

    Anggaran je 25 juta…rantai yg di pakai tu mungkin dah 15juta kat situ cayalah….baju pengantin pun konon dah 3juta mengalahkan menantu lady D….
    propa je aku pun leh sebut tajaan 100juta… mmg nk gah sangt ..Dato Fadilah Kamsah pun cakap buat apa nk war2 kan pembaziran..ramai lg yg tak makan… hiasan je yg grand..nk tgok grand mcm anak Rosmah kawin tak.?

    0

    0
  71. Anonymous says:

    bodoh komen aku tak kluar

    0

    0
  72. kopok lekor says:

    Doakan yang baik-baik…doakan moga kebahagiaan kekal untuk mereka…
    setiap org tidak akan lari daripada melakukan kesilapan..nobody is perfect in this world…
    anyway congratesss for both of you sam and tilla…hakak doakan moga segala perancangan berjalan dengan lancar…aminnn.

    0

    0
  73. Alieza says:

    Penipu. Semoga hidup bahagia… nak tgk sampai bila… Say no to SAM..

    0

    0
  74. Anonymous says:

    abis la ko sam pas kawin ni ko jatuh merundum d sebabkn ko suka menipu..ni baru bab bercinta ko bulat2 telah menipu…bab y lain tu?????????????? haaaa…lu fikir la sendiri..

    0

    0
  75. Anonymous says:

    Well… Aku tak rasa pun tertipu sbb dua2 pelakon ni pun aku tak minat. Berlakonlah mcm mana pun, ada aku kisah…

    0

    0
  76. Soulfly says:

    Aku tak faham dengan artis skrg ni… nak kawen pun perlu buat press conference ke?
    Jadi masalah ke kalau terus edar aje kad jemputan tu?
    Bila perkahwinan ada masalah pun masing2 buat press conference konon dengan alasan nak mempertahankan [email protected] masing2.
    Hai la artis…. kahwen sajalah. Benda baik pun. Edar kad jemputan pun org dah tau dah yg kamu tu nak kawen.

    0

    0
  77. Bedah hey says:

    Bercinta diam2 tunang diam2 dah kahwin baru hebahkan.. saye rasa ap dorang buat xsalah.. dorang cuma ingin menyelamatkan hbgan dorang sahaja.. berapa ramai artis bercinta last ptos. Berapa kerat ja kahwin . Sape anda nk komen itu ini.. dorang nk bin as masjid.. bnda yg baik.. boleh mintak maaf dah koth. Tkot xdan ja nanti.. dorang bercinta atau tidak itu bkan urusan anda smua.. .dorang kenal anda pn tidak.. anda ja terlbih kalut.. apa2 pn taniah

    0

    0
  78. me me says:

    tahniah sam n syatilla..semoga bahagia till jannah.u all pasangan yg sweet sgt.,,

    0

    0
  79. Jiran ko says:

    Aku rasa baru haritu aku baca satu artikel kata mak dia kata tak tahu apa-apa.Tiba-tiba Sam kata segala urusan perkahwinan mak dia yg uruskan. Pelik betul

    0

    0
  80. x says:

    katik.seluar lipat.huhu.kacak.

    0

    0
  81. Bodoh bertingkat says:

    Dlm islam pn dh ckp….bertunang x blh dihebahkan….betol la cara diaorg tu….blm pasti buat ape nk iyakn….kalo korang bercinta…nk ke korang hebahkn tarikh nk kahwin bagai…bru hari pertama bercinta….bodoh bertingkat org malaysia skrg ni……penipu sbb xnk hebahkn….tindakan yg betol….bila nk kahwin…bru la umum….bru la edar kad la bodohhhhh

    0

    0
  82. Anonymous says:

    kenapa perlu rasiakan benda baik ?? ke ada kena mengena dgn mak shazly sem

    0

    0
  83. r i t a says:

    25 juta…berapa byk spender aku bleh beli huh. membazir je.

    0

    0