Written by Bella | September 3rd, 2019

Baru-baru ini, viral dengan isu seorang penyanyi rap BBNU, Zynakal yang didakwa bertindak ganas dengan mencekik seorang pekerja stesen minyak.

zynakal bipolar mania

Dikecam dan dikritik netizen atas tindakannya itu, ramai yang tidak tahu Zynakal  sebenarnya mengalami gangguan mental, Bipolar Mania.

Menurut teman rapatnya, Syazwan Zanini,  Zynakal kini ditahan di wad psikiatri Hospital Kuala Lumpur bagi menjalani beberapa rawatan pemulihan di hospital. Buat masa ini, keadaan penyanyi itu belum stabil dan kelakuannya tidak boleh dijangka.

zynakal sakit mental

Setelah mahkamah menjatuhkan hukuman denda pada Jumaat lalu, kami pujuk dia untuk ke hospital kerana nampak lain pada dirinya yang menggambarkan itu bukan dia.

Awalnya dia menolak, namun akhirnya dia akur dengan permintaan kami, hasil pemeriksaan doktor mendapati dia menghidap salah satu masalah pada mental dan perlu mendapatkan rawatan segera. Buat masa ini tidak dapat dipastikan bila akan dia dibenarkan pulang.

zynakal Pada masa yang sama, rakannya itu turut menafikan Zynakal dibawah pengaruh bahan terlarang seperti yang didakwa.

Untuk pengetahuan anda, Bipolar Mania merupakan salah satu penyakit gangguan mental dimana seseorang itu akan kerap berhalusinasi, mempunyai perwatakan yang berubah-ubah, gangguan emosi, terlebih aktif dan kurang tidur.

Sumber Berita : mStar Online

12 responses to Zynakal Disahkan Hidap Bipolar Mania, Kini Sedang Dirawat

  1. Anonymous says:

    Kawan2 iQram bila lagi..

  2. kakikucinghitam says:

    semoga cepat sembuh dik…

  3. Makcik Cabai says:

    Kalau masuk Hospital Kerajaan ni memang sah sakit ni…
    Semoga cepat sembuh nak…
    Jauh lagi perjalanan hidupmu….

  4. Kobes Bunga says:

    sementara blh ubat, ubat…..

  5. Anonymous says:

    klu spe jdi awek dia ni mmpoih la.. dok kne cekik. kne rabe sume.mmg ko sakit la pmpuan

  6. aku tetap aku says:

    nama pun tah apa2. nama melambangkan diri sendiri. zynakal. SI NAKAL la ko. mmg sesuai ngan perangai kau.

  7. #khabarbaik says:

    tukar la nama tu biar org panggil ko nama elok. itu pundoa juga.. semoga yg baik2 shj ye dik

  8. Nor izah says:

    Nama muka dan penyakit amat sesuai dgn empunya badan

  9. V says:

    Aku ada kawan kena bipolar ni, kalau tgh ‘manic’ tu, tiba2 smua dia rasa boleh buat, jadi berani, rajin, duduk ofis rajin smpi jam 1AM, gila bersihkan rumah. Tp klu depress mode, keluar rumah pun xmau. Kesian Zynakal kalau betul bipolar, klu x silap mmg mcm tu ja la kena makan ubat to stabilize mood and byk2an therapy. Mudah2an dia tabah sbb maybe tengah manic kot tu yg dia cekik orang tu.

  10. Anonymous says:

    takpayah bipolar sangat cakap je makan batu kan senang

  11. Anonymous says:

    semoga abg cepat sembuh eh

Tinggalkan Komen Anda Di Sini