Written by serenity | August 30th, 2019

Seorang penyanyi rap yang berkasar dnegan seorang atendan stesen Petronas didenda RM 2,800 hari ini oleh Mahkamah Majistret Ampang.

Muhammad Raziq Rosli, 21, atau lebih dikenali sebagai Zynakal, mengaku bersalah atas dua pertuduhan mencederakan mangsa dan menghalang polis menjalankan tugas.

Majistret Mohamad Firdaus Sadina Ali mendenda tertuduh sebanyak RM 800 dan RM 2,000 di bawah pertuduhan tersebut.

Mahakamah memerintahkan tertuduh menjalani hukuman enam bulan penjara jika gagal membayar denda itu.

Zynakal dituduh menyebabkan kecederaan kepada warga Bangladesh, Ahmad Mostak, di stesen petrol Petronas Pandan Prima di Ampang pada pukul 3.00 petang, 28 Ogos.

Dia dituduh di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara setahun atau denda, atau kedua-duanya sekali jika disabitkan kesalahan.

Dia juga dituduh di bawah Seksyen 186 Kanun Keseksaan kerana menghalang tugas polis disebabkan enggan menunjukkan kad pengenalannya apabila diminta berbuat demikian.

Pertuduhan itu membawa hukuman maksimum dua tahun penjara atau denda maksimum RM 10,000 jika disabitkan kesalahan.

Pada mulanya, tertuduh yang tidak diwakili peguam merayua agar hukuman diringankan kerana tidak mempunyai pendapatan tetap sebagai penulis lirik dan pencipta lagu. – beautifulnara.com via NST

49 responses to Zynakal Didenda RM 2,800 Kerana Cederakan Atendan Stesen Petrol Warga Bangladesh

  1. Anonymous says:

    Gila!

  2. Anonymous says:

    peh muke pcah romah.. ahahahaha

  3. Anonymous says:

    Rapper made in Wakanda.. sesuai kena denda!

  4. Jemah says:

    Muka mcm scammer Zimbabwe ada hati nak jd retis…baik ko kait kelapa sawit jer … xpun menoreh dpt jugak sumbang hasil kpd negara jilake!!

    • Anonymous says:

      Nakal …pulak tu attitude hodoh. Kenot go lah brader. Cepat2 lah bukak gerai ke apa yng patot. Bertahan pun max 2 thn je kalu perangai cenggini hawau!

    • Sesuai Muka Dgn Ko Kunta Kinte says:

      Baru je nk up… dah down! Hiks

    • Cik wan says:

      Bagus la dah sumbang pahala untuk dia. Kau pulak cuba la tahu asal usul cerita sebab apa dia jadi mcm tu .jangan la nak jdi penyumbang perangai anjing kt sini. Sumbang kan perangai yg elok kt mak ayah tu bagus jugak. Dripada sibuk tak tahu apa jadi ?

  5. Anonymous says:

    Muka lesung batu ni pun boleh jadik artis ke..mesti dia jeles bangla tu lagi hensem dari dia cekik la stress bangla byk hansem di kl skg…wakaka

    • Cik wan says:

      Korang tak kenal perangai sebenar dia. Bukan korang serumah dengan dia. Bukan korang yang rapat dengan dia. Nak bercakap sila berfikir pakai otak yang tuhan anugerahkan. Kesian family korang kata bukan². Muka korang tu elok sangat ke? Perangai tu ha? Elok sangat? Mak bapak ajar suruh judge orang ke! Macam tu elok ke perangai korang tu!!! Tak tahu cerita baik diam . Jadi fitnah korang merangkak cari dia ramai². Mulut jangan maca loji taik ye semua… Tak tahu apa² sila DIAM! !

  6. Nak gelak ke atau nak menangis ni? says:

    0rg Timor Leste mesti minat ko bro!

  7. nakal nakal nakal says:

    nakal lah sangat

  8. miowmiow says:

    ENTAH DATANG DR PLANET MANA TIBE MENGAKU PENYANYI LA PENULIS LAGU LA KOMPOSER LA… ADUIII.. X PHM AK MALAYSIA NI…

    • Cik wan says:

      Kau ni pulak taktahu datang dari liang lahad mana nak judge orang la apa la .duduk dalam gua sampai tak tak tahu apa². Tak tahu cerita diam la brada .Jangan banyak bunyi. P masuk liang balik diam². Haihhh ?

  9. HahahaHehehe says:

    Siapa yang tuduh Haqeem Rusli tu sila minta maaf cecepat gaisssss~

  10. Anonymous says:

    kena la muka dengan perangai

  11. Sajjadiah Bukan Fake Mcm Sesumpah Ye Sis says:

    Belum apa2 dah nk jadi penyangak! Jadilah ko geng Safiey Illias..

  12. Anonymous says:

    sebab dia ni tak pasal haqiem rusli juga yang kena -..-

  13. Sabri Ali @ Nick says:

    MUJUR BUKAN HAQIEM RUSLI

  14. Anonymous says:

    Aku tgu jer caprice komen psal kwan dier ni..

  15. Anonymous says:

    macam gampang nama stage kau.

  16. Anon says:

    Retis ke? Tak pernah kenal or dengar pn nama dia. Mesti dia perasan popular sb tu berlagak giler cam tu. Tengok muka pn mmg cam samseng. Kalau handsome tu takpe jugak.
    Perangai artis2 bodoh sombong mcm farid kamil & lan pet pet pn meloyakan. Mcm lah terkenal sngt sampai nk pukul2 org. Kalau ade peminat sorang dua pn tentu akan lari sb perangai tak senonoh. Menyampah betol

    • Cik wan says:

      Ye cik anon. Jangan la duduk dalam gua sangat. Kalau habang² sado baru nak up cepat je kenal.perangai tu dah elok suci sangat ke nk judge orang? Mak bapak memang ajar dari kecik ke untuk judge? Ke mak bapak kau kaki judge orang? Tanya je ?

  17. Nigel Cornelius Cox says:

    Baru nak up dah mcm ii perangai. pendapatan tak tetap sebagai penulis lirik dan pencipta lagu? kalau tau tak tetap asal acah ii kaya? kononnya gi event bagai smua tu, terus jadi kaya? rapper old school dlu ii tak pnh lagi buat hal smpai nak tnjuk samseng dekat stesen minyak. ini dah up sikit lagu dah perangai macam setan. cmon lah ada bakat ada potensi guna lah betul ii bro. ramai lagi orang yg teringin sgt ada talent mcm kau ni.

  18. Amri says:

    Belum apa apa dah tunjuk samseng.mesti mat lalok ni..ngan polis pun nak tunjuk samseng.boikot je artis macam ni..

  19. Tampan says:

    ni package namanya all in 1… rupa, harta, adab, semua takda.. sian la ko dik…

  20. Temah says:

    Gosh, hodoh and a try hard

    • Cik wan says:

      Menghina raut wajah manusia sama seperti kamu menghina ciptaan tuhan. Duduk rumah belajar agama .Tengkk ceramah. Pergi masjid. Jangan kerja nak buat dosa. Walaupun rupa kau elok (elok ke) tapi perangai tak elok tak guna jugak.

  21. Baby shima says:

    Omg.. siapa ni hanat..?!?!?

  22. Anynomous says:

    ak harap yg tuduh haqiem rusli tanpa usul periksa dan buat spekulasi mcm2 tu sila minta maaf dkt dia.x hbs2 nk jd keyboard warrior.dh dpt dosa x psl2.blm dpt berita yg sahih dh buat mcm2 tuduhan.haishhh..#xsahihjgnkongsi #bknpeminathr

  23. anon says:

    kita perlu jadi netizen yang bagi support utk dia perbaiki diri di masa akan dtg …so aku harap lepas ni dia ni tukar lah nama …zaynbaik ..sbb pembawakan nama tu penting dik ..tak pun zaynsuci ke …zaynano kee ..x kisah lah ..

  24. Anonymous says:

    Raut wajah pun dah menggambarkan dia ni sambeng

  25. Anti minah tudung kerek ... says:

    Minah minah tudung mesti ramai jadi peminat dia ni ….

  26. tak yg ak x phm ni yg komen pakai nama cik wan ni ape mslh ko? ko knl sgt ke gn zynakal ni abis sume komen orang kau kecam?? sedara belah tok nenek kau ke ape?? ke teman romen ko?? geram plk ak

    • cik piah says:

      hahaa kan weh..semak betul komen dia.aku syak sedara dia tak pun gepren dia.tak silap aku mamat ni besfren gn baby pian..penah dgr kt radio,radio jemput pian pastu pian jemput mamat ni pastu depa berhuhu rap sam sama

  27. Anonymous says:

    Sapa dia ni weyh? Asal aku x kenal

  28. Sries says:

    sapa ni weyy……………muka mcm pecah rumah jerrr…

Tinggalkan Komen Anda Di Sini