Written by Bella | June 5th, 2018

Tindakan pelakon dan penyampai radio, Zulin Aziz memuat naik foto gaun perkahwinan serta petikan surah di akaun Instagramnya baru-baru ini menimbulkan pelbagai tanda-tanya kerana beliau seakan menggambarkan dirinya sedang menjalin percintaan dengan seseorang dan mungkin merencana untuk berkahwin.

Enggan terus bermain teka-teki, Zulin menerusi portal BH ONLINE mengakui sudah dilamar oleh seorang ahli politik dari Indonesia. Mereka berkenal sejak tahun lalu ketika Zulin bercuti ke negara berkenaan.

Zulin sebenarnya sudah lama bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai isteri, cuma dahulu beliau belum bertemu dengan orang yang tepat dan diuji dengan hubungan percintaan yang hanya separuh jalan.

Iya. Memang benar. Cuma saya tak mahu terlalu galak bercerita. Biarlah dulu. Kita doa yang baik-baik, Insya-Allah. Sudah lama saya bersedia ke arah itu. Cuma sebelum ini, saya sering diuji dengan percintaan yang tak pasti.

Siapa agaknya jejaka Indonesia yang berjaya mencuri dan memikat hati Zulin? Bukan calang-calang orang pula tu. Apa-apa pun, semoga mereka mempunyai jodoh sehingga ke jenjang pelamin, bak kata pepatah kalau sudah ada jodoh pasti tidak akan kemana.

Sumber Berita : BH ONLINE

33 responses to Zulin Aziz Mengaku Dilamar Ahli Politik Indonesia

  1. Anonymous says:

    alhamdulillah…
    org indon pon bole asalkan keje bagus2… kalo takat keje buruh bangunan baik kawin org msia jer

    18

    1
  2. Saya Bukan Peminat Zulin says:

    Nampak gayanya Malaysia sudah ketandusan jejaka2 malaya… Maka beralih arahlah pencarian bakal suami di negara orang. Nak yang ada pangkat jer makcik nie.. Kat sini ramai PATI2 yang kaya raya tunggu masa nak sambar minah2 yg sedang desperate cari teman hidop mcm Makcik Terlajak Bujang nie… hehehe! Semoga beroleh kebahagiaan dengan calon suami awak tuh yer …

    2

    26
    • Anonymous says:

      ko silap ape maksud PATI tu..cuba terangkan.
      Kalau foreigner yg kaya raya..x kn mereka x ada duit buat permit.
      PATI tu yg x ada duit..sbb permit mahal.

      Hrp menaip berlandaskan pengalaman bukan setakat fikiran.

      29

      1
      • Anonymous says:

        Menaip berlandaskan ilmu bukan emosi.

        2

        2
        • Anonymous says:

          Ko ingat negara Indonesia tu ada lelaki miskin dan bodoh je ke. Kan dah cakap ahli politik, mestilah org berpelajaran dan stabil jgk, klau jejaka malaysia tp x guna tu ko nak amek jgk ke janji org malaysia? Apedaa.

          3

          1
    • Anonymous says:

      Buruk sangat ke dia nak kawin dgn Indon ni? Kalau dpt kawin dgn omputeh baru hebatlah walaupun omputeh tu keja kutip sampah je. Jgn pandang hina pada Indon. Mereka byk juga yg kaya raya… dasar mentaliti melayu ingat org puteh tu hebat padahal diaorang pun sama mcm org asia yg lain juga. Dasar ketuaanan Inggeris masih menebal di minda org melayu

      50

      2
      • Anonymous says:

        x kesah lah org melayu ke indon ke mat salleh ke… kawin jelah! tp korg x yah lah nak backup sgt org indon ni… kau cuba tgok kt utube, diorg mostly x suka org malaysia yg kononnye mencuri tradisi/makanan diorg la… tak payah nk buat baik sgt ngan indon ni! diorg punya level mengutuk ‘malingsial’ lagi dasyat korg tau tak…?

        2

        1
        • Anonymous says:

          habis tu ko nak pukul skali harung semua org indonesia? camtu ko sama je lah mcm indon kat youtube tu. Dorng yg camtu bodoh, dah la 1 mlysia dia nk pukul rata, ko pun nak ikut sekali ke bodoh mcm indon di youtube tu?

          1

          0
    • Din says:

      Busuknya hati ko. Komen pun tak membina. Simpati kat ko ni. Jeles kt zulin ye?

      2

      1
    • wud wud wudd says:

      macam bagos jer ngko nie.. ke ko jeles dengan zulin. die xdela desperate sangat nak berlaki sampai maen rembat jer. mmg helokla law dapat yang berpangkat ke ape. doakan yang baik2 jela, tayahla membawang perli2 macam ko tu bagos sgt.sekurang2 nye die ade anjakan dalam hidop die. ngko yg busuk hati ni? ntah2 desperate nak berlaki kott??

      3

      1
  3. Anonymous says:

    sape ahli politik tu?

    2

    1
  4. bibik_cun says:

    kalau berjodoh alhamdulillah. tp ni xde pape lg awk dh bukak mulut, sabar la dlu bile dh confirm! kang jd mcm kes fafau kite ppuan jgk yg malu.. #sabarituindah

    14

    0
    • Mr Mamak says:

      Ha ini lah dia, tak jadi kahwin even salah lelaki tetap dikata perempuan dapat malu. Patutnya nama lelaki pun kene terpalit sama sama malu. Ini tidak asyik asyik perempuan je dapat nama #feminismsekejap

      10

      0
  5. kecik says:

    Nara.. banyaknya iklan.. jenuh scroll nak tulis komen

    30

    0
  6. Makcik Bawang says:

    BONGOK, APASAL BANYAK SANGAT IKLAN!!!!!

    24

    0
  7. Anonymous says:

    yela dulu dgn ahya anak normah damanhuri tu x jadik…..tgk lah family die camne..skg pn ahya dah ade awek lain, baru lah confirm nk umum die dgn ahli politik indo…

    4

    0
  8. Anonymous says:

    yela dulu dgn ahya anak normah damanhuri tu x jadik…..tgk lah family die camne..skg pn ahya dah ade awek lain, baru lah confirm nk umum die dgn ahli politik indo…

    0

    0
  9. anonymous says:

    jauh sungguh kau bermimpi

    0

    0
  10. fishball says:

    idk who is this woman

    3

    2
  11. Anonymous says:

    Persoalannya… muat keh baju tuu… bukan dia ni debab ke? Kalau alter pun nanti byk tu kena alter utk size si zulin…. huhu…

    5

    8
  12. Anonymous says:

    Biarlah badan debab asal hati bahagia. Kurus kang mulalah pakai baju sendat.

    1

    1
  13. Crop top says:

    Abis tu orang laki Melsia ni dah byk jadi gay. Kutip la indon pun.. janji tulen.

    8

    0
  14. Anon says:

    elok la tak sama ngan family ahya tu… huru hara mcm xda batasan. ahya pun da hangkut awek gi bercuti sama2 takde segan silu. geli la tgk kak km tu yucks . yg sedih anak2 dia pun dah mcm dia gak

    12

    0
    • lin says:

      kak km tu mmg over seksi mengeletis..tapi i suka tgk hubungan dia dgn mak dan adik beradik dia, saling sayang menyayangi :)
      sebab tu la murah rezeki dia.

      0

      2
  15. prihatin says:

    esok nk nikah arini baru la canang hati sudah dimiliki… pompuan ni mmg perasan lebeh. esok2 x jadi mcm2 lak cite lain keluar. ngan ex dulu pun kata nk kawin gk…

    2

    0
  16. Anonymous says:

    Over excited si debab ni.. Kalau dgr dalam suria fm tu, setiap hari dia hint nak berlaki.. desperado.. dah takde rasa malu dlm diri tu agaknya.. Sampai radio tu buat contest kalau menang dpt makan dgn si debab ni.. bajet hot

    6

    0
  17. Alanice says:

    Ahli politik dun papua ke? Cri org luar sbb kt msia xlaku ke? Gajah sberang laut sng nmpk.

    1

    0
  18. Dollah Yah says:

    Nk kahwin..kahwin jelh zulin..umur pun dh kertu..jgn kau gempak je last2 ‘0’..wat malu je..moga berjaya tangkap org politik indon tu ok. Gam kuat sikit..

    1

    0

Leave a Comment

Optional