Zulfahmi Khairuddin Lari Dari Pentas Sebab Tak Nak Kena Sembur Arak

Trending

Zulfahmi Khairuddin Lari Dari Pentas Sebab Tak Nak Kena Sembur Arak

Rider AirAsia-SIC-Ajo Zulfahmi Khairuddin mencipta sejarah Malaysia apabila menamatkan perlumbaan pada tempat kedua untuk Moto 3 Malaysian Motorcycle Grand Prix di sepang Ahad lalu. Pada hari itu juga dia menyambut hari lahirnya yang ke 21. Tapi apa yang boleh admin respect gile apabila dia lari dari acara menyembur arak tu. orang panggil apa eh?? cee cite sikit kalau ada yang tahu. Tahniah Kepada Zulfahmi!



Advertisement

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

20 Comments

  1. Hamba Allah

    October 29, 2012 at 1:35 pm

    tindakan dia betol.. lepas dia lari. dia kene naik blk untuk sesi bergambar.. tp si manusia sorg tu tidak menjaga sensitivity langsung.msh mahu sembur arak tu kat zulfahmi. . zulfahmi cuba elak jugak… dlm hal ini sepatutnye penganjur yg perlu ambil pedulik..

  2. Anonymous

    October 24, 2012 at 10:51 am

    Yup, i was surprise that there is such a ceremony. I would of thought that the authorities would ban such exercise because of the Muslim status of our country.

  3. anon

    October 23, 2012 at 12:50 pm

    i was there and yes he avoided it at first, but he joined the ‘champagne ceremony’ at last after the other two riders asked him to join. what a fool. x kisah la arak tu masuk dlm mulut ke x but you should have not done it and stay away from the arak because it is still haram.

    • ag

      October 23, 2012 at 5:34 pm

      kalau at last join gak..tak de apa nak di banggakan pun..blh tolak dgn baik..bknkena denda, kena hina, whtsoever pun!!!! tp in satu pengajaran buat dia… yelah muda lagi.. maybe blm tahu nak handle situasi… LAIN KALI JGN BUAT LAGI YE!!! walaupun bkn di Msia… kalau kita ada pendirian, mereka akan lbh hormat pd kita, insyaAllah

    • Anonymous

      October 23, 2012 at 7:32 pm

      yeah, learn from mistakes. maybe he doesn’t know how to handle the situation afterall this is his first time to be on podium. but still, as a muslim it is disappointing to see what he have done. yeap, the sponsors/management should have done better not to serve those drinks. as far as i know, only in Qatar circuit that strictly forbid champagne which is something to be proud of. our country should have followed them for good.

  4. Anonymous

    October 23, 2012 at 12:48 pm

    i was there and yes he avoided it at first, but he joined the ‘champagne ceremony’ at last after the other two riders asked him to join. what a fool. x kisah la arak tu masuk dlm mulut ke x but you should have not done it and stay away from the arak because it is still haram.

  5. Love Islam

    October 23, 2012 at 12:22 pm

    Owh ini lah yg dikatakan Malaysia negara Islam… Jom Ubah!!

Loading...