May 14th, 2020

Berkaliber dan mempunyai ilmu yang mendalam dalam bidang seni, dua personaliti industri hiburan tempatan iaitu penyanyi Datuk Syafinaz Selamat dan pelakon Zul Huzaimy dilantik sebagai Ahli Lembaga Pengarah Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) berkuat kuasa 1 Mei lalu.

syafinaz selamat zul huzaimy aswaraMenurut laporan mStar, Syafinaz dan Zul merupakan antara tiga pelantikan baharu termasuk Tan Sri Norliza Rofli yang juga merupakan Ketua Pengarah Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara.

“Aswara dan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia dengan sukacitanya mengumumkan tiga perlantikan Ahli Lembaga Pengarah Aswara baharu iaitu Tan Sri Norliza Rofli, Datuk Syafinaz Selamat dan Zul Huzaimy Marzuki. Perlantikan ini berkuatkuasa 1 Mei lalu. Tahniah diucapkan.” 

Dalam pada itu, menerusi laman Instagram Zulhuzaimy, beliau berjanji akan menjalankan amanah serta tanggungjawab itu dengan sebaiknya.

View this post on Instagram

Alhamdulillah Di atas kepercayaan yang telah diberikan. Terima kasih Dato Seri @nancy.shukri Menteri Pelancongan, Kesenian & Kebudayaan, Dato KSU Nor Zari Pengerusi ALP, Akademi Seni Warisan & Budaya @aswara.official, Rektor Aswara Prof @pmsaharsadi dan Ahli Lembaga Pengarah atas lantikan ini. Insyaallah saya Akan jalankan tanggungjawab ini sebaiknya mungkin. Doakan yang baik2 buat saya. @beringin_aswara RePosted @repost4ig • Lantikan baharu Ahli Lembaga Pengarah Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan ASWARA YBrs. Encik Zul Huzaimy bin Marzuki @zulhuzaimy_m #aswaratimetofly #aswaraflyingcolours2020 #melangkahkehadapanbersamatradisi #repost4ig

A post shared by zul huzaimy (@zulhuzaimy_m) on

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata pengikutnya termasuklah rakan artis turut berbangga dengan pencapaiannya, malah ruangan itu juga dihujani dengan ucapan tahniah di atas perlantikan tersebut.

Untuk rekod, sebelum ini pada 2018, penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza pernah dilantik sebagai salah seorang Ahli Lembaga Pengarah Aswara malah perlantikannya itu juga turut mendapat reaksi yang positif daripada semua pihak.

Sumber: mStar


Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...