Written by serenity | April 18th, 2015

Kalau semalam hangat dengan kisah seorang bekas peminat Zul Ariffin memaki hamun pelakon itu di ruangan komen blog-blog hiburan kerana dilayan sepi oleh pelakon itu sewaktu diminta bergambar bersama, dia juga ada memberi komen tambahan di ruangan komen BeautifulNara:

 photo Untitled_2.png
Bagaimanapun, Zul telah meberi respon ringkas berkenaan perkara itu di Twitter milik beliau.

 photo Untitled.png

Dalam bahasa Melayu, apa yang dikatakan oleh Zul Ariffin ialah:-

Jika menjaga privasi ibu dan keluarga saya menyebabkan saya dimaki hamun, saya tak kisah.

Nampaknya Zul mempunyai alasan tesendiri bertindak seperti itu. Status Twitter Zul mendapat sokongan peminatnya:

 photo Untitled_1.png
Bekas peminat tersebut sudah mendapat apa yang dihajati iaitu perkara ini telah menjadi viral, bagaimanapun bekas peminat itu juga turut dikecam kerana mahu bergambar dengan selebriti kemudian tidak dapat menerima apabila yang didapati tidak menepati jangkaan.

Biarlah perkara ini menjadi pengajaran bagi semua pihak. Selebriti pun manusia seperti kamu, dan ada masanya mereka mahukan masa peribadi untuk diri dan keluarga walaupun berada di tempat awam.

Bagaimanapun, bila sudah ada ramai peminat, kadangkala ragam peminat yang teruja bila bertemu artis yang biasanya sebelum ini hanya dapat dilihat di kaca televisyen tidak dapat dielakkan.

Mungkin inilah harga yang terpaksa dibayar atas sebuah kemasyhuran. Selamat maju jaya buat Zul Ariffin.

Sebilangan kita mungkin sudah biasa dengan sajian istimewa nasi yang dihiasi pelbagai lauk pauk yang enak. Namun, masih…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Thursday, 16 April 2015

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

114 responses to Zul Ariffin Respon Isu Peminat Maki Hamun Kerana Kekwat Ketika Diajak Bergambar

  1. nur kaseh says:

    Aku first

    0

    0
    • ace says:

      Lantak ko

      0

      0
      • Lily says:

        CT Nurhaliza pun OK je …xde masaalah pun bergambar dgn peminat.
        Yg ko, pelakon anugerah tahap jamban….berangan Brad Pitt. Puiii…

        0

        0
        • Swag Like A Diva says:

          lepas ni kalu jumpa si zul ni, x payah la. korang buat derk je wei. mcm aku buat bila nampak retis2. nanti karang diaorang yg terhegeh-hegeh sendiri dahagakan perhatian. sila cuba…

          0

          0
        • cinggggg !!! says:

          bagi aku, artis2 yg mesra dgn peminat tak lokek adalah shaarnaz ahmad, shila amzah, anuar zain, nurul wahab, ning baizura, amy search, dato siti nurhaliza, tun dr mahathir, ifa radziah, kris dayanti, chef wan dan azwan ali. aku rasa sbb tu mereka bertahan sebab pandai menghormati orang.

          yg lain pergi mampos lah.

          0

          0
        • sekadar memberitahu says:

          yg peliknya, si gayatri makwe si zul ni orgnya sempoi kat luar. very down to earth, humble dan sweet gitu. zul pulak yg ter over.
          hmnn…dunia oh dunia.

          0

          0
        • Podahhhhhh !!! says:

          dah lumrah artis. mestila ada fans2 yg nak bergambar dan itu ini. itu adat la. kalu nk privacy, baik kaw duduk jamban rumah opah kaw je. 5 minit je layan peminat, xkan x boleh kut? alasan bodoh.

          0

          0
        • whateva says:

          mengada-ngada lah zul ni.

          0

          0
        • anon says:

          Siti bagus??? 2,3 thn lepas dia ade pegi kat stesen RTM pantai timor. staff kat rtm tu punya lah hepi jumpe dia and nak bergambar, dia kata tak boleh, cume dgn satu or dua yg terpileh je. Sombong…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Zul, kau bukan internasional star. X payah nk berangan. Contohi lah Celine Dion and grow up.

          0

          0
        • Fark La says:

          alaaaaa, 5 menet pun x boleh, tu haaa celine dion tu, siap lintas jalan lagi jumpa fans. nak seribu daya, tak nak serbu dalih lah.

          0

          0
        • Bedah says:

          zul yg salah! awak tu kan artis..kena lah terima. itu dah lumrah jadi celebrity la. childish. badan je besar, otak semut.

          0

          0
        • Anonymous says:

          nak protek famili apa…fan tu bukan nak tumbok mak ko. alasan bodoh.

          0

          0
        • kliff says:

          —> cinggggg !!!…. Tun Mahathir belakon drama ke filem….? Ke dia menyanyi….single ke album…..?

          0

          0
        • Azira says:

          Jadah nya nk jge privasi…bkn nk tngkap gmbor dengan ayoh mak ko….nk tngkap gmbar dengan ko je kot… ayat tu jgn nk cover sgt…
          – Jga hti mak Dan kluarga knon.. Yg prgi bcuti brdua dgn gayathri tu kt bali beromantik berdua bagai.. Yg tu x prlu jga hti Mak Dan kluarga ke??? Menjatuhkan maruah orang Islam je ko neh!!! Belum kawen dah berkepit..

          0

          0
        • Anonymous says:

          sarah raisuddin pun ok. Lama tak dgr khabar dia

          0

          0
        • cikikaka says:

          sekarang bole la belagak kono privasi bagai.. lepas ni klu ko x menang satu anugerah pun and peminat xde yg nak amek gamba dgn ko jgn sentap pulak.
          nnti dh x glamor baru ko tau erti peminat.

          0

          0
        • cikikaka says:

          sekarang bole la belagak konon privasi bagai.. lepas ni klu ko x menang satu anugerah pun and peminat xde yg nak amek gamba dgn ko jgn sentap pulak.
          nnti dh x glamor baru ko tau erti peminat.

          0

          0
        • Retis pghibur kite je la, dsr ulu says:

          Aku rasalah, pmnt ZA yg cool dan bukan pmnt tp tk kisah n tk hadap pkara sebegini dh malas bg komen atau kecoh psl nie lg. Mgkn aku sorang je bkn pmnt yg tgh komen skg ni. Mcm bongoks n ulu sgt yg kecoh tk hbs2 ni. Yg lain2 dh puas bg pndpt kt entri sblm ni. Yg tk puas ht kt entri sblm, dgn gigih beroperasi di cni. Tkpelah ini ruang bg pmnt yg tk puas ht n da gang buat mcm2 nama, diikuti dgn haters ZA yg menambah perisa. Lntak korang la tp tu la dpt dilihat korang klu aku jadi artis pn aku tk hadap pmnt mcm ni geli aku oii mcm hape je. Meroyan. Mcm kena main pstu kena tggl. Boleh beza pmnt bodoh dn pmnt pndi. Yg pndi klu tk puas ht ada cara nk smpikan ketdkpuasan hati tu. Yg bodoh dn kehutanan, mcm ni la cara dia meroyan pstu tk hbs2 smpi ke tua la ko meroyan. Rendah otak rendah maruah. Geli. Bosan. K bye

          0

          0
        • Anonymous says:

          ayat konon bidget suci…guna ibu…
          lawak la ko zul…
          artis tu career kau…so…mmg kau kena “berlakon” bila jmpa peminat…
          mcm org2 yg keje nye customer servis..terpaksa senyum walau kena maki..
          ada paham?

          0

          0
        • hospital bahagia says:

          very very very d likeeee ur comment sis….anugerah tahap jamban hahahaha

          0

          0
      • cikikaka says:

        alahai kesian peminat si zul ni.. tu la sape suruh fanatik sgt dengan artis. so dari skrg dah tau la mmg zul tak kan menang ape2 lepas ni. and zul jangan terkejut la klu xde peminat nak amek gamba dgn ko lepas ni. hahaha. mase dah tak glamor nanti baru ko tau betapa berharga nye peminat kat mata ko..

        0

        0
        • mutiara says:

          kan ada satu lagi komplen pasal zul neh..mane mane..
          bella tak nak keluarkan ke..peminat masa dan tempat yang berlaian.
          dah ramai yang komplen betol la tu perangai zul tu camtu..

          0

          0
    • Jadi apa masalahnya kalo ko first?

      0

      0
      • nur kaseh says:

        Aku punya suka lah. Engko sesuka je cakap pepe berair, ko punya tu kering sangat ke?

        0

        0
        • abby says:

          tanpa aku…siapalah dia. kalau bukan aku, dia habuk pun tarak.

          0

          0
        • Kodok says:

          jadi artis, mcm pekerjaan2 yg lain juga. mcm jadi doktor. jika doktor tak nak jumpa rawat pesakit . mana boleh camtukan? itu sebahagian dunia artis jadi selebriti la. msing2 ada peranan dan tanggung jawab. zul la yg salah. tak paham konsep.

          0

          0
        • Anonymous says:

          wei kodok.. nk jumpa doktor pun kena ada time la.. klau bkn shift dia mn boleh.. kena buat appointment .. klau case emergency boleh consider la..
          ni ko nk bergambar jer pun..tak mati ehh klau tak dpt bergambar..

          0

          0
      • Anonymous says:

        “”bagaimanapun bekas peminat itu juga turut dikecam kerana mahu bergambar dengan selebriti kemudian tidak dapat menerima apabila yang didapati tidak menepati jangkaan.”” <—-mcm feninn ayat ni.hahahhahha

        0

        0
        • Hmnn says:

          anuar zain, ziana dan neelofa bagi aku sempoi gile. respek. they ols dgn pakcik2 guard pun boleh berbual. x berangan. terpesona. itu semua asas didikan dan tata sivik org tua lah ya. tengok pak zain baik orangnya. moga allah merahmati mereka.

          0

          0
      • Beautiful Lala says:

        zul ni mmg poyo lah. kesian peminat2 dah kena tipu. perna jumpa sekali…eeee, please la. wtf.

        0

        0
    • Mila says:

      paling aku suka nurul wahab dan suami nya eric. aku pernah nk bergambar dgn nurul, siap si laki dia offer pegang beg handbeg aku. very gentleman gitu. aku respect artis2 mcm ni. layan kita seperti manusia tak kira apa darjat dan status. thumbs up.

      0

      0
      • Mak Tam says:

        akak suka dgn chef wan. setiap kali jumpa, ada je nk berborak. peramah orgnya. siap tanya akak nk masak apa. siapa artis ni? mcm kenal dah lama. aku ke artis …atau dia? chef wan da best lah. :D

        0

        0
    • Bravo says:

      Peminat nk berpic dgn kw..
      Bkn dgn parent kw..
      Takat amek pic skeping 30 saat..
      Tsgt menganggu privacy..
      Masuk kubur nnty bru ade privacy bro..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    mungkin kuarganya mau privacy.. tpi to zul kena terima hakikat.. itu jln yg kte pilih.. so kite kna trima situasi yg bakal kte hadap.. mmg org akn kta artis manusia juga.. ada happy,moody.. tpi kalau itu yg mereka pilih mereka patut tau keadaan yg bakal mereka hadap.. ibarat org yg nk jd doktor tpi xmau tgk darah boleh pitam atau muntah.. tapi masih mau jadi dokter sbb minat.. nk xnk kte kna hadap juga situasi tu.. org dtg pada kte sbb org minat.. dan artis perlukn peminat..

    0

    0
  3. ace says:

    Say sorry sudah.. Xpayah nk berperang bagai.

    0

    0
  4. mak nyampah says:

    Dh namanya public figure & ramai peminat…..sure la urg nk g tangkap gmbr ngn ngko…urg tak leh baca apa yg ada kat kepala hotak ko…ko penat ke….ko tak nak famili ko kene ganggu ke…nk tak nak ko tpksa layan gak…kalau tak sebab peminat…takde nye engko pemes zul oi….

    0

    0
  5. abang sado rupanya tomboi says:

    Yg ye ye sokong zul aripin ni kompom dpt syafaat kt akhirat nntikan…

    0

    0
  6. Shhh says:

    Peminat ni setakat benda mcm ni pun nak jadi masalah…ko tak suka tak payah lah nak ajak org tak suka..tu baru zul ariffin meroyan mcm tnggl laki je..kalo suami / byfren dia mcm Zul Ariffin agaknya meroyan dia tuh tahap mna..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Sorry,aku tak gambar dengan dengan golongan gay ni.Tak rela i tau.

    0

    0
  8. hantu longkang says:

    ye ye ooo je ngn family lak..siap guna nama mak bagai..

    0

    0
  9. zaza says:

    sudah la zul.. xpayah nak bg alasan nk privasi bagai. ko dh femes , inilah hrga ko kene bayar. ko nk bertahan lama mcm dato siti ke? jgn harap. kem salam jelah. kalaw mcm tu cara ko layan peminat.,lagi dua taun mkcik tu (gayatri)yg sara hidup ko sebb ko dah suam2 kuku dah.
    ?#?AntiArtisSombong?

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Ok tutup cerita. Aku rasa dia pun malas nak panjangkan issue ni.
    Pengajaran untuk dia dan peminat tersebut.

    0

    0
  11. Joyah Pok Pek says:

    Joyah gak yang tak pernah heran nak bergmbo ngn artis..ada artis siap panggil lagi bergmbo bersama..ak reject ckp baik2 tak per xxxx sya tgk jek!!!

    0

    0
  12. huhu says:

    Pernah naik gunung kinabalu bersama zul ariffin… memang agak kekwat dan sombong ckit gayanya… tapi kitaorang tak la meroyan sangat tak dilayan…huhu

    0

    0
  13. nameless says:

    Badan sado….Otak takdo…

    Idup kita ni mcm roda…ni ms femes2 ni bole la nk kekwat..masa di puncak kejayaan la katakan….kang jatoh gedebup…haaaaa…masa tu lah nak terhegeh2 ngn peminat…agaknya masa tu da tak peminat ko wahai cik zul aripin…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Kalau dah jadi artis, kena la layan peminat. Kalau tak nak bergambar tak salah tapi tolak secara baik. Industri kita ni kecik bukan macam hollywood atau bollywood yang mana mereka terkenal seluruh dunia. Kalau penyanyi Malaysia mungkin dikenali di s’pura, Indon, Brunei aje tapi kalau pelakon Malaysia macam Zul ni ade ke dikenali diluar Msia. Ingat la tanpa peminat , artis tak kan popular. Ada tu kerana nak popular sangat sampai sanggup beli undi untuk dpat anugerah.

    0

    0
  15. anon says:

    Nak protect mak & famili??? kenapa, peminat tu nak serang dia ke? apelah salahnya bergambar dgn dia org sekejap. Siapa lah kamu tanpa peminat zul…
    This is the price you pay for being famous zul. Kalau tak, takyah jadi anak seni. Gih kerje biasa2 je…Sombong, Tengok muka pun tau dia ni sombong….
    Honestly kdg2 aku heran jugak dgn peminat2 fanatik ni. Aku tak pernah minat sape2 or teringin nak amik gambar dgn sape2 pun… Kalau jumpe selebriti aku wat reti je,,

    0

    0
  16. jiji says:

    cakap je la sorry kat twitter…sbb apa dia buat camtu…kan senang…apo la berlagak divoo…adoi bodo

    0

    0
  17. Anonymous says:

    zul x paham dgn selok belok jadi artis. baik kau jadi pemandu lori balak je bro. sesuai la dgn badan ko tu….

    0

    0
  18. niki minah says:

    Klo ye pn x blh layan ckp scara baik rasanya boleh kott.. Zul ni dh rmai org kompen atitude dia x bgus.. So ingat la wahai kipas2 zul sume.. Jgn nak excited sgt la klo jumpe dia ni.. Tak lama mamat ni dlm industri klo gni prangai…

    0

    0
  19. dreamer says:

    Semua org mcm tu, bila baru nak naik baiklah. Bila dah popular naik tocanglah, sombong…. Dia org ni tak pikir, kalau tak kerana peminat dia org takkan naik. Org sombong mcm dia ni patut jatuh je. Baru tau langit tinggi rendah,

    0

    0
  20. hantu kubur says:

    baik la si kak rosnah mat aris junior aka aida jebat..dia punye layan peminat walau pon over n tergedik tp bagus..terlebih peramah pon hade kadang2

    0

    0
    • zaza says:

      hahahaha. yg nie aq setuju
      si ayda tu walaupon gedik pon dia tk pernah layan peminat dia seteruk zul

      0

      0
  21. Luv Mahathir says:

    Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini menggesa Umno menyingkirkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, mengulangi niatnya untuk menyelamatkan Umno daripada kalah pada pilihan raya umum (PRU) akan datang.

    Ia merupakan 2 daripada “pilihan” yang diberikan bekas perdana menteri itu kepada Umno, susulan kritikan beliau kepada Najib selama ini.

    “Kita berdepan dengan pilihan-pilihan ini.

    “Sama ada kamu singkirkan perdana menteri yang gagal dan akan memimpin Umno untuk tewas dalam PRU akan datang.
    “Atau kamu ambil peluang yang jika beliau disingkirkan, kita mungkin mampu selamatkan Umno,” katanya pada sidang media selepas forum jenayah perang di Kuala Lumpur hari ini.

    Beliau berkata demikian sewaktu ditanya sama ada perselisihan faham di antara beliau dan Najib yang menjadi tumpuan ramai mutakhir ini akan memecah belahkan Umno.

    Kenyataan terbaru Dr Mahathir ini menandakan bekas perdana menteri paling lama berkhidmat itu tidak lagi berlapik dalam menghamburkan asakan demi asakan kepada Najib.

    Pada sidang media sama, Dr Mahathir turut menyifatkan Najib tidak layak menjadi perdana menteri kerana gagal menjelaskan lokasi dana kontroversi 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

    Kenyataan itu dilontar Dr Mahathir di sebalik ungkapan sinisnya yang beliau bersimpati dengan Najib berhubung isu jambatan bengkok menghubungkan Johor Baru dan Singapura yang tidak diteruskan.

    “Saya tak akan sarankan penyingkiran seorang perdana menteri semata-mata kerana beliau takutkan Singapura untuk membina jambatan.

    “Saya simpati dengannya kerana beliau sangat lemah, jadi beliau tidak boleh bina jambatan…

    “Kerana itu, saya maafkan dia. Tetapi apabila kamu menghilangkan wang dan tidak boleh jelaskan ke mana perginya wang itu, saya rasa kamu tidak layak jadi perdana menteri,” kata Dr Mahathir. – 18 April, 2015

    0

    0
  22. Derhh! says:

    Dr mula dia bertapak pun ms dia rapat ngan Abby Abadi tu kn. Lepas mereka putus.. Cepat dia jump ke girlfriend Gayathri Yg lebih berusia dan ade byk contact in industry kn ( penerbit) …can see la how he is…bukan nk condemn but if he seriusly tau selok belok dunia industry especially nama dia naik lepas dia menang award apa entah festival filem ke and lepas tu satu drama letop tu…he shouldering think wisely. Kerjaya nya pun atas sokongan peminat juga. Jgn hilang peminat sudah. Accept IT and learn IT. dont pint point…jd jadi nak wat MCM mn..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    ye pon family first apelar…jwab lar baek skittt..xkan sbb jga famili adab kena buang ke laut..

    0

    0
  24. mus says:

    masalah ni bukannya pasal nak bergambar sangat, tapi sebab jawapan yang dia bagi dekat peminat tu.. ayat yang tersangatlah angkuh dan sombong..

    0

    0
  25. Shahz says:

    Kot ye pon x nak bergambar, tolak la dgn cara baik n rasional. Ni cara dia jawab tu kot yg buat peminat tu marah sangat. Patutnya dalam twitter tu just cakap sorry je zul oii..

    0

    0
  26. Xpyah nk kekwat sgat laa zul…tanpa peminat xde ye hang popular…kalau hati dah rasa boleh hidup tanpa peminat hang buang jelaa trofi2 yg hang menang tu…tnpa peminat xde lerr hang merasa smua tu…lau nk ckp artis popular berlambk lg ada dkt luar…seburuk2 hanez suraya,neelofa,azwan ali yg selalu org kutuk..ttp mlayan mesra peminat nk bergmbar…peminat dia aq hrap jgn terpedaya dgn artis mcm ni…klau dkt drama mmg laa nampk perfect 10 tp kat luar fikir2 kan laa akak2 oii…

    0

    0
  27. iammyself says:

    If you want privacy, travel in the first class.. lepak lounge before boarding, takde siapa nak kacau..arrival pun, do request nak keluar ikut pintu lain macam Bieber buat masa arrived kat KLIA untuk World Stage dulu..haha

    0

    0
  28. aku says:

    yang kau batak sangat nak ambil gambar dengan artis tu dah kenapaaaa..padan muker… =p

    0

    0
  29. Kamal Adli says:

    Aku tak paham. Apa kena mengena mak dia dalam cite ni? Pondanlah dia ni.

    0

    0
  30. Tengok tu.. says:

    Mak aiii…tengok tu zul. Humble nya celine dion tu. Diva giler tp down to earth. Klu nak lama dlm industri, ambillah contoh ni. Pesan utk semua artis jugak

    0

    0
  31. xtgk cite rindu awk 200% says:

    dr mula2 die jd pelakon n bercinta ngn abby sampai la skrg mmg xpnah minat tgk mamat nie berlakon..mmg pelakon sgt

    0

    0
  32. sakura says:

    Zul arrifin memang mengada ngada dan berlagak popular!! Dia dijemput ke Pesta Perdana 13 di Singapura baru2 nie tapi perangai mengalahkan artis international!! Dia ingat dia brad pit kaper…hak tuiii…!!

    0

    0
  33. Batman says:

    Peminat yang muka tak gorjes agak nya…kan dia ni bangsa memilih..!

    0

    0
  34. ooo says:

    lain kali lau jumpe artis xyh nk bgambar..lau kita dok mlyn depa lg depa prsaan baguihhh..yg artis plk..sikit2 nk privacy..lau semua tempat xleh bgambar..abis tu nk bgambar kt celah mana..jumpe kt tmpt mkn..artis nk mkn..jumpe d mall..nk beli belah..jumpe d klinik..nk jumpe doc..jumpe d pasar nk beli ikan..semua slh la peminat nie..apa pon x boleh..yg bolehnya time bila..time nk undi utk anugerah..senyum sampai ke telinga bak angggg…peropa sgtttt

    0

    0
  35. dahlia says:

    Ahhh bosan la dia ni

    0

    0
  36. budi says:

    habisla ko zul arifin ..jgn sombong sgt…haha

    0

    0
  37. zietafus says:

    kesian akak tngk komen dok sakit semua
    tu la hang zul aripin len kali wat homework
    sebelum masuk industri artis
    akak pun dh ade yg offer berlakon tp akak
    tolak bab akak tau klu dh jd pelakon kena
    hormat kat peminat..btw akak dh tolak tawaran
    jd artis mentah2 coz akak tau watak yg die nk bg
    mesti jd org gaji atau bini pemandu…haha

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tk tya pon kak…

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku pon nk cite pengalaman aku mase jmpe retis..
        mase akhir tahun lepas ade booth2 yg ramai artis join tu..
        ade ct nordiana..nurkiriah..liyana jasmay n ade lg la retis yg x bape pemes..
        aku ni tetiba getik nk bgambo ngn liyana jasmay
        sbb mase mntak gambo ngn nor khiriah,fynn jamal n ct nordiana dorang mmg sempoi gile..siap bsembang2 wpon x beli jubah n tudung dorang jual..
        seblum tu aku tgk la si liyana jasmay ni bgambo ngn peminat2 die yg beli tudung2 kat die..siap peluk cium,tkinja2..
        da tgk xde org,aku pon pegi la nk amek gambo..
        mntak izin elok2..die trus jeling aku smbil ckp ok nada tpaksa ye..
        jeling die tu aku ingt smpai bile2..
        siap die leh duduk atas krusi mcm diva..muke dlm gamba kerek nk mampos..
        mula ingt x jd nk bgamba sbb da pasan die tpaksa…tp segan plak ade yg tgk kat dpn tu..lepas je kwn aku snap pic,die trus bangun tggalkn kami tnpa ckp ape2..
        die gi belek2 tudung2 yg die jual yg hodoh lg mahal nk mampos tu..
        oooooo phm..lenkali nk bgambo ngn retis kat booth2 kena beli barang dorang dulu..
        masalahnye tudung liyana ni jual mcm makcik2..mahal gile plak tu…
        sendu la ko..mcm la popular sgt..puihhhh
        da la itam,kepeng..x sama langsung mcm dlm tv or magazine..

        0

        0
        • b says:

          Hah. Sama mcm sy kena dgn liyana jasmay kat vendor festival matrade tahun lepas. Hseate mmg nk gak say hi and amk photo dgn die, memandangkan die ade kat booth. Tp die sangat kereks dgn hsemate sy.xnak layan and buat xnampak je. Kakak die jauh lagi baik dari die. Since thn mmg pangkah si ketot ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          b – sy kena kat matrade tu la..hahaha
          muke mcm nk pijak je..
          ingt die cantik agaknye itam legam centu…
          x hingin beli tudung die jual tu..gile burukkkk

          0

          0
        • malunya tipah says:

          Sama lah kita. Pengalaman pahit bergambar dgn nora danish. Tak ikhlas cam terpaksa aje. Sombong. Kita nak tgk muka dia, dia berpaling ke tempat lain. Patut lah muka tak sma dalam instagram. Kulit tak selicin dan segebu dalam instagram. Tapi muka dia sweet dan comel lah. Sejak dari insiden tu tak hingin aku nak bergambar dengan artis. Fauziah gous tu baik sangat. Fasha sandha yang menang banyak award tu pun sebatu dah senyum tak sombong pun. Hari tu ternampak amyra rosli, nak tegur takut kekwat cam nora danish. Fobia aku.

          0

          0
  38. Anonymous says:

    Tk minat pon kat mamat ni…walopon muka dia agak handsome tpi npk pelik skit….suka tgok muka syamsul yusuf lgi….handsome gak orgnya tpi ada daya penarik…sama taraf dgn aron aziz auranya penariknya…

    0

    0
  39. dreamer says:

    Honestly l tengok muka mamat ni pun nampak mcm samseng je, bukan nak mengata. Tak nampak mcm org baik2. Hmm….tak pernah minat dgn dia ni. Next time kalu jumpe artis mana2 pun wat mcm aku je. Aku tengok sekali imbas gitu je, takde nak terteleng2 tengok dia org. Sb kalau kita teruja sngt bila nampak dia org, makin lah dia org ni menyombong & perasan popular…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aik aku ingat aku sorg fikir benda yg sama.. Hahaha.. Betul lah.. Muka samseng gitu..muka susah didekati. Rupanya mmg betul ek..tgk pengalaman org lain mmg betul la kot zul ni samseng secara halus.. Huhu

      0

      0
  40. makdara says:

    Kalau yapon FAMILY first…boleh tolak dengan baik kan..
    NO MANNERS..Semoga kau jatuh baru tau langit tu tinggi atau rendah..

    0

    0
  41. fifau says:

    fara fauzana pun kekwat… nak bergambar tapi muka tak ikhlas… menyesal aku jadi peminat dia selama ni.. hakktuiiii…. nak geng geng dia jer…. dahlah pertama kali jumpa lps tu buat muka.. kalau jumpa kawan artis bukan main ok.. mcm apa… ko tak suka ko boleh tolak eloksenyuman … aku pun tak hadap nak bergambar ngan ko.. artis skrg tak pandai jagahati peminat… hakk tuiiii

    0

    0
    • Anonymous says:

      yang ni I pun pernah kena! nyesal gileeeee ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! evetho kat my SIL wedding and shes the MC.. mmg sumpah menyesal!

      0

      0
    • Aku Bedah Tong Gas says:

      fafau mmg dr dulu kek wat…memang belagak…byk mekap artis complaint cakap dia tu sombong & cerewet!

      0

      0
  42. manusiahalimunan says:

    Salam..
    Bertemu kembali..apa??? #FamilyFirst ?????? hmmm..ayat yang simple,menarik dan senang di fahami…bro,ko dah lupa ke??? mak ko tu jauh kat belakang ko tinggalkan..dah setel ko carut kan kitaorg,bru la ktaorg nampak mak ko…knapa berselindung di sebalik ayat “family dan mak” tu..?jadi betullah apa yang terjadi bukan?igtkan nak kuar statement gentle,mengaku ke apa..tapi di sebalik badan yang gagah tu terselit juga “ketakutan” sehingga terpaksa menggunakan “family dan mak” sebagai pelindung..oklah,org ramai pun dah tahu ko mcm mana..populariti ko bukanlah menjamin ko boleh melakukan apa2 terhadap org lain…mcm artis2 selalu ckp bila mereka dah kantoi ” artis juga manusia biasa mcm kamu juga ada hati dan perasaan” so,dekat sini aku pun ada satu tagline juga “BILA DAH POPULAR,JANGAN POYO..PEMINAT PUN ADA HATI,JANTUNG,PARU-PARU,LIMFA,JIWA DAN PERASAAN JUGA”..adios.

    0

    0
  43. nokomen says:

    zul ni memng berlagak..dulu pon ader shoot kat tempat saya. siap kami bagi sponser lagi untuk dinner. nak ambik gambar sekali pon susah..apatah lagi nk cakap terima kasih.orang tgh makan dia boleh hilang sejam dok begayut. tak reti hormat event .sgt kekwat..nk yang seksi2 n peluk2 jer kot.yang biasa2 ni memng x layanlah..last2 kantoi ambik gambar kat kelab malam. acane..haha..

    0

    0
  44. ee says:

    lain kali jumpe retis tak payah heboh nak begambor..

    0

    0
  45. aku sebatang kara says:

    bukan nak amik pic mak ko pun zul. mak pak tak ajar kot. ko ni apa2 salah kan org….or divert to other people..

    org Badan sado mcm ko selalu ada masalah micropenis.

    0

    0
  46. aku sebatang kara says:

    Well, ada artis yg pernah tolak bergambar.But seriously the artis doesnt annoy me at all.5′

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Bg aku, kalau penat sekalipun, tolak dgn lembut. Bkn peminat tak boleh faham kalau ko ckp elok2. Jaga peminat then peminat akan jaga engkau. Win win situation lah. Btw, tak minat pun si zul ni,bkn hensem mana pun..

    0

    0
  48. disgusted says:

    He has responded and dealt with it….so all of you …the fans have togive him his space and not go lunatic…like you’re gonna die for not taking pics with him….so deql with it.

    0

    0
    • aku sebatang kara says:

      ask him to deal with his micropenis syndrome.

      Dont divert it to other people for the stuff he creates!

      0

      0
  49. anonym says:

    sombong,angkuh dan perasan….beringat sikit…kau masih baru….ada ramai lagi yng lebih bagus dari kau…’langit tidak selalu cerah’!

    0

    0
  50. Mek Ti says:

    yg korg fanatik nak kesah sgt psl dia kenapa? relax sudahlahh.. both merepek! puihhhh…

    0

    0
  51. sara says:

    ramai da sedar perangai ko zul ripin…akhirnya…hahahaa biar semua org tahu pangai berlagak ko tu..hipokrit …even org kat set pun takot nak bangunkan ko kalo ko tengah tido…bajet diva..puiiiiihhhhhh

    0

    0
    • Anonymous says:

      TAK PAYAH DAH TENGOK APA2 DRAMA LAKONAN DIA..
      BARU UP SIKIT DAH BERLAGAK..
      BUKAN SEORANG DUA YANG TERKENA..
      KALAU BUKAN PEMINAT YOU ARE NOTHING..
      PEMINAT PUN ADA HATI DAN PERASAAN..
      KALAU TAK NAK BERGAMBAR CAKAP DENGAN BAIK…BIASANYA ITU CARANYA KALAU ADA ADAB..
      NI LAYAN PEMINAT MACAM PEMINAT TU TIADA PERASAAN DAN MARUAH..
      BOLEH BLAH LAH..RAMAI LAGI ARTIS LELAKI YANG LAGI BAGUS TAPI TAK BERLAGAK SOMBONG..
      DULU KALAU BUKAN BERKAWAN DENGAN ABBY WAKTU DIA TENGAH KRISIS DENGAN NORMAN.. TAK SIAPA KENAL PON..

      0

      0
  52. gayatri pelir jol says:

    ap salahnya si jol ipin ni minta maaf secara terbuka ngan peminatnya…ni x?alasan family dia plk..sebenarnya peminat dia tu bukan hadap sgt nk bergmbr…klau si jol ipin ni tolak perlawaan dia org utk bergmbr secara baik..peminat si jol ni pn x akn marah…cuba la jgn jadi angkuh n sombong sgt jol oiiiii….klau ko nk bergmbr n pilih bulu n nk brgmbr dgn y cantik je TAPI awek ko tu bukanya lawa sgt pn..aku tengok pn x ad selera…minta maaf la aku ckp..tpi memg btl ap….so skg kita org semua dh tahu perangai buruk ko..pas ni klau ko jatuh ke..tergolek ke..baru padan muka ko…ingat…dunia ni bulat…haaa..masa tu la kita org akn ketawa terguling2 bila ko jatuh tersembam kat lubang jamban…..skg kita sdh tahu y jol ipin ni mcm mane..so x payah le kita terhegeh2 support dia…

    0

    0
  53. Mimi says:

    Aku trserempak dgn Tun Mahathir n Tun Dr Siti Hasmah kt Klcc tgh jalan2 .mintak bergambar dgn Tun M dulu pastu Dgn T D S Hasmah siap dia tya kita dari mana nk kemana hihi… Lagi bapak pembangunan n Pm mlysia tak sombong..woo respect laa… ko sapo nk tolak peminat yg sokong ko slama ni..ciput je sumbangan ekonomi Negara banding dgn Tun M…malulah…..

    0

    0
  54. Iman says:

    Mmng jarak bumi dan langit nk banding Zul Ripin dgn Tun M.. lagi nk sombong…
    kalu aku pun sentap kata2 tak ikhlas tu Zul Ripin tu.. Mintak maaf lain kali xbuat lg ..ok gak ni bgi mcm2 alasan… penat bebeno manenye dok kt flight leh tido lg..ckp penat ,bosan aku kalu jantan cakap penat ni…dasar pemalas…

    0

    0
  55. Anon says:

    Pernah terserempak ngan Farid Kamil kat airport.. Saya bagi salam kat dia dari jauh. Tapi lepas tu die sanggup jalan datang kat saya and salam saya. Respek

    0

    0
  56. shh. says:

    Pernah terserempak dgn nabila huda time tgh makan. Lepas mkn tegur la nak bergambar. Walaupun time tu dia rushing nak hantar Keisha blik but still layan ktorg n siap say sorry sbb rushing. Yuna pun sama sangat sempoi walaupun international artis. Hmmmm

    0

    0
  57. rose rossa says:

    seloknya minta maaf pda fan…bukan jwpn tu yg fan nk dengar. Tanpa fan siapalah dia kan. Tapi tu lah manusia tk lepas buat silap. Jadikan tauladan sudah.
    TAk perlu pjg crita. Keep it up bro !! Sya tgok retis sy buat dek je…depa manusia juga bukan org plenet lain. So yg terasa tu sbar2 jak lah ye. Dh tk de rezeki nk bergambo.

    0

    0
  58. bob says:

    dlu sy dh agk die ni akan femes…then sy agk die ni lau femes msti b’lagak….see, rite!

    0

    0
  59. zul who? says:

    nk gak citer psl pnglmn bgmbr ngn artis iaitu siti saleha.kbtulan die tgh shooting kt mall n ade skali kak sheila rusly..2-2 baik and x kekwat langsung walaupon muka bpeluh tgh penat shoot.. siap senyum smpai telinga lagi..dah le lawa. pastu sheila rusly tu walaupon mcm tegas mulanya(yela director ngko) tp bila tgk fan besusah payah nk bgamba..siap ckp..”meh le.. tangkap gamba aku lawa2 tau..muka minyak ni” uii lawa pon gamba hp mahal..hahah..sempat carut hp aku tau..

    0

    0
  60. yaya says:

    aku nak ckp positif je la ok…

    cmni la…kita x pyh la nak sanjung sgt artis ni…maybe at this time zul tgh moody ke sampai ayat terkua cmtu..tp end the end peminat tu bgambar gak kan dgn zul?so whats the problem?blkg pukul canang maki carut babi semua kua..ya ALLAH…ermm…artis ni ada ms ok ada ms k.o dorg pun manusia biasa..cm kita juga..mgkn ms tgh blk bercuti dia “terlupa” yg dia ni artis…tu je la…

    0

    0
  61. Anonymous says:

    tak minat pun dgn dia ni..

    0

    0
  62. Hamek kao says:

    BATAK….. hamek nie utk ko.

    dah dia tak nak bergambar.. biar je lah.. yang kao nk bising pehal… meroyan bagai. memang meroyan la kot kan sebab ZA yg macho, handsome nie reject nk bergamba dengan ko. hahahahaha.

    Then x puas hati mula nk meroyan.. nk jadikan viral.

    bagi aku.. ZA buat apa yg dia rasa patot… buat yg terhegeh2 nk bergambar tu.. sedar diri sikit.. once org x nak… enough… x yah nk meroyan2… banyak lagi kerja lain ko kena buat.

    Can’t stop laughing dengan manusia bongok batak bergambar dgn artis, hehehehe

    0

    0
  63. peminat biasa je says:

    Dia br balik dr holiday dgn famli.so letih berjalan..biarla dia tk sudi
    Dari tetiba dia masam muka.dia manusia mcm kita jgk..

    0

    0
  64. FAZURA JELITA says:

    Zul ni Handsome…..

    Sayangnyerr… Dah Jadi Hal Begini….

    0

    0
  65. memang x minat puunnnn says:

    kalau nak privacy sgt naiklah private jet mcm retis2 hollywood tu so x saper blh ganggu…masalahnye mampu kerrrr? hehehe. kalau dah x mampu so pandai2lah bwk diri jgn menyombong je . rezeki yg Allah bg kat awak tu melalui sokongan peminat2. kalau org x minat atau suam2 kuku mcm dulu2 tu so x dptlah byk job kan

    0

    0
  66. nanie says:

    Nk gak citer pngalaman bgmba dgn retis kat [email protected],phg..rmai yg dtg retis2 bru nk up smle & retis bru..izreen azminda,amar baharin,beego,afzan,alex yanz,eyka farhana,shakilla khoriri,eina azman,bill azali,munir,adam shah,aedy asyraf,kump. titan,ikhwan hotfm,fafau, & rmai lgi laa..smua sporting je bgmba dgn pminat2..ade jgak la nmpk muka diaorg penat tpi think +ve laa mybe diaorg penat lyan beratus2 org tgh panas plak tu..tpi they still lyan jgak nk amik gmbr..respek laa! :) plg suke amar baharin wlpun tgh jlan pnas2 tu dia still lyan pminat begmbar..n izreen azminda pun sempoii,xlepas dgn snyuman,brebut2 org tggu turn amik gmbar..mmg sporting abis diaorg!

    0

    0