Written by serenity | April 16th, 2018

Bapa kepada Zahirah Macwilson, Zainol Macwilson, 60, seorang pelakon yang juga bekas pembaca berita TV3 berkata dia lega hubungan percintaan anak gadisnya dengan pelakon Zul Ariffin, 31, telah terputus.

Zainol mendakwa dia tidak merestui perhubungan mereka dan mempunyai sebab-sebab tersendiri tidak menyokong perhubungan itu.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Alhamdulilah, saya lega apabila Zahirah maklumkan dia sudah putus dengan Zul. Selama ini ada sebab kenapa saya tidak restu hubungan mereka.

Dari awal lagi saya memang tidak suka mereka berkawan. Malah, ketika saya masih bersama mak Zahirah, dia ada beritahu yang Zul tidak hormat orang tua. Hari pertama jumpa dia sudah berikan persepsi negatif.

Ternyata, orang sekeliling juga banyak menyampaikan perkara sama hingga saya juga terkena. Jadi, alasan saya tidak restu hubungan mereka ada asasnya. Saya bukan suka-suka berbuat sedemikian.

Jadi, apabila Zahirah maklumkan perkara ini, saya berkata baguslah. Saya nasihat agar dia fokus kepada kerjaya dan jaga nama sebaiknya. Paling penting, jangan mudah tergoda lagi dengan sesiapa pun.

Zainol berkata sedari awal Zul sepatutnya menjauhkan diri apabila mengetahui dirinya sebagai bapa Zahirah tidak merestui hubungan mereka:

Apa boleh dikatakan, Zul hidung tak mancung pipi tersorong-sorong. Dia sudah tahu saya tak restu, kenapa nak teruskan juga. Macam saya katakan, nak berkawan tidak ada masalah, tapi bukan bercinta atau ke fasa seterusnya.

Selagi saya hidup, Zahirah masih menjadi tanggungjawab saya. Saya berharap, apa yang berlaku ini secara tak langsung, ia beri pengajaran dan harus ‘move on’.

Walaupun dia badan sado, saya tak takut. Saya hanya takut kepada Allah. Bagi saya, paling penting hormat orang tua.

Zainol memberitahu bahawa Zul tidak bersikap seperti gentleman kerana tidak berhubung sendiri dengannya untuk berkomunikasi, sebaliknya Zul hanya menyampaikan mesej kepadanya melalui Zahirah:

Orang kata dia lelaki sejati. Tapi, kenapa tidak mahu menghubungi saya terus. Kenapa kena melalui Zahirah?

Kalau dia tidak ada nombor telefon saya, boleh minta daripada Zahirah. Dari situ saja boleh tahu dia macam mana.

Zainol turut berlakon dengan Zahirah sebagai bapanya dalam drama Tak Ada CInta Sepertimu.

Sebelum ini, dia secara terbuka menyatakan bahawa dia tidak merestui hubungan cinta Zahirah dengan Zul selagi dia masih hidup dan sering menasihatkan Zahirah agar hanya berkawan dengan pelakon itu. – beautifulnara.com

48 responses to “Zul Ariffin Hidung Tak Mancung, Pipi Tersorong-sorong,” – Zainol Macwilson

  1. zahirah says:

    no 1

    2

    5
    • kentang potong dadu says:

      ko pehal?????

      4

      1
      • minah jambu say NO to drugs says:

        jul lipin ni dia kena n sesuai ngan minah tua aje … minah muda tak sesuai ngan dia tu pasal dia cari alasan jadi dia leh putus ngan gf muda dia….sabar ye zahirah masa depan u lebih cerah kalau tk dengan jul lipin..dengar cakap bapak u yg sayang kan u..

        34

        0
        • kikilala says:

          julripin nak join jadi gula-gula getah nilopak ni. memang better zahirah putus je. julripin tak hensem pun.

          8

          5
    • Anonymous says:

      Zul tu bagi aku mmg tak matang tpmcm org bodoh pakcik ni bagi statement. Apa kaitan org badan sado dgn kau tak takut? Jgn salahkan Zul je kalau anak ko sendiri yg xnak dgr cakap kau jgk. Senyap2 dah la. Tak payah masuk campur. Geng ND Lala jgk ni. Salahkan sebelah pihak je pdhal anak dorang pun sama gedik.

      64

      2
      • Pekerja Gomen says:

        Pakcik ni menjatuhkan airmuka anak sendiri…
        Yang pmpn anak ko…. kenapa bukan anak ko yg tinggalkan zul lepas tau bapak tak restu?
        Tak pasal2 org nampak Zahirah yg hidung tak mancung pipi tersolong solong…

        PAkcik,
        Ingat satu je…. kalau hubungan pakwe makwe ni….
        yang banyak rugi pmpn… laki tak luak apa pun…
        Tp kalau anak ko pandai jaga diri… jaga maruah… Alhamdulillah…
        Tp kalau tak….. Zul makin sado… anak ko makin nan hado..

        54

        2
      • lalala says:

        zul move on dgn lofake..hahahahaha..sesuai sgt..dua2 sendu kmaruk nak pemes

        6

        2
    • melati says:

      Tak kira lah no Berapa….aku paling Nyampah iklan Air Asia ni…!!! gi Mampos Air Asia niiiiii

      15

      0
      • Anonymous says:

        aku lega skrg pilih lain xnak airasia… airline lain tiket 1harge tuk sume… airasia ni aduiii bodoh rase… kalo nk naik with hand luggage jer then ok

        1

        0
  2. T-Rex says:

    LoL!

    0

    1
  3. Kobes Bunga says:

    klu anak da suka.. apa salahnya…

    1

    6
  4. ciK piNgu says:

    sebagai seorang ayah, dia tau ape yg terbaik utk anaknya.

    so, mmg patut dia lega pun apabila deols clash.

    51

    0
    • Anonymous says:

      jgn jadi mcm kes chef wan -serina-arwah hani mohsin dulu. tak restu last2 kawen gah semalaya…cerai jgk.

      0

      10
      • ceritabenartaktipu says:

        Aku penah ikut pondan kawan aunty aku pegi jumpa bomoh org asli. Dia nak mandrem laki dia. Gila. Bomoh tu kata chef wan kasi dia 10k untuk mandrem arwah hani mohsin. Dia puja 7 hari 7 malam gmbr arwah. Hm pikir pikir balik, hani meninggal mengejut kan. Sakit jantung di airport. Taktahu la. Wallahualam.

        1

        3
        • ain says:

          Slm..jgn pikir hal org lain..baik nasihat aunty awk tu supaya insaf dan bertaubat.jgn berpaling pada Allah…berdosa besar..syirik..maaf kerna menegur.

          1

          0
  5. Anonymous says:

    Jodoh tak de le tur

    11

    0
  6. Last says:

    Klu org tua awl2 da x ske,btter ikut la sbb diorg lbih tau.msti brsbb knp diorg x ske.mcm aku ade ank bjang ske this girl tp aku mmg x brkenan dn x ske.tp dia kte kwan sj..so wait n c la.aku x ske tu brsbb.tp yg psti aku x akn hnti brdoa krna Dia Maha Mendengar.

    19

    1
  7. melati says:

    Aduiiii ..dh Tua2 pun nk memilih..kot tak sempat tgk anak tu kawin..!!! @ ni cuma Propa untuk Filem….Zul Ariffin…hmmmm ..tak tahu lah..

    0

    14
  8. melati says:

    Lagi satu..kalo ko nk yg Hidung mancung , pipi Sorong…cuma CR ( Anak ko boleh dpt ker) tu jr nk tanya….

    2

    5
  9. Athea Hazran says:

    Aku dari dulu dulu lagi dah tak perkenan kat si zul juling itek ni. dari dulu. suka sangat tukar tukar pasangan. then perasan hensem control macho. orang mcm dia sepadan dgn neeletop jaa. padan lah. sorang perasan sorang belagak. tuihhhhhhh!!!!

    24

    -1
  10. ciK piNgu says:

    “Zainol memberitahu bahawa Zul tidak bersikap seperti gentleman kerana tidak berhubung sendiri dengannya untuk berkomunikasi, sebaliknya Zul hanya menyampaikan mesej kepadanya melalui Zahirah”

    ape yg apak dia bgtau ni, mmg btl sgt. kita dh tahu bakal pak mentua x suka, pandai2 la ambik hati. bukan terusd poyo nk berhubungn ngn pak mentua hanya melalui anak. zahirah yg jd mangsa di atas sikap deols. tp, dlm hal ni, mmg zul yg harus beralah.

    nt zul awk dh tua, jd seorang ayah, haaa ko tahu la mcm mne perasaan bila BF si anak x hormatkan awk mcm pakcik wilson ni rse skg.

    45

    0
  11. rianda says:

    ala zainol.kau pun dr muda bukan baik sgt.kaki pempuan jugak.sekarang kene kat anak perempuan kau tau pulak bnyk bunyi. btw, hidung x mancung pipi tersorong2 tu patut kene kat anak kau jugak. dulu sailang zul dr gayatri n dia yg letak tgn kat peha lelaki tu. lupa ke?

    7

    12
    • tipahhhhh says:

      Dia muda baik ke x ke, tolak belakang sbb yang dia ckp tu anak dia. Mungkin sbg lelaki dia teruk tp sbg BAPA dia terbaik sbb boleh nampaklah zahirah ni hormat n syg pak dia. Even perangai bapak mcm setan pun, but xsalah dia nak yang terbaik utk anak dia? Zul dok pung pang kata zahirah x sensitip n hormat arwah mak dia, tapi dia hormat sgtla mak pak zahirah ni? Ni bukan zahirah yg cita tapi pak dia sendiri bukak mulut.. So boleh nampakla peel memasing camne..

      46

      0
    • Anonymous says:

      Zul ngn gayatri stok geli2 n bank bergerak je , kawin pun tidak , sailang pabendaa

      8

      1
  12. mimi manja says:

    setuju… org luar boleh la kata mcm2 sbb bukan anak mereka yg bercinta cintun. tak kenal maka tak cinta..udah kenal baru le pikior nak cinta ke idok..

    14

    0
  13. satriahijau says:

    Rasenya semua ayah mahukan yg terbaik utk anaknya. Mgkin die x halang zahirah dr trus brkawan sbb still nk bg peluang utk zul berubah..tp kuasa Allah, Allah dh tnjuk sape sbnarnya zul ni. Kemain bila dh putus burukkan ex gf tu… Kalu dh kawen, ntah ape yg die burukkan lagi bile nk berpisah.

    27

    0
    • Pakcik says:

      Saya setuju.

      Para bapa yang ada anak perempuan, tahulah perasaannya mcm mana.
      Nak membesar dan menjaga anak perempuan ni bukan senang.
      Semua ayah nak yang terbaik untuk anak perempuan mereka.
      Cuba fikir, 20-25 tahun besarkan anak dan akhirnya mereka akan jadi milik orang lain.
      Nak komen ikut sedap mulut tu, fikirlah dahulu.

      12

      1
  14. Mak jemah says:

    Alahai Pak Cik Zainol..awak curang dgn bekas isteri, elok sangat ke perangai tu?

    Actually dorang ni sesuai sangat jd satu fam baru buku bertemu dgn ruas..lol..semua poyo..

    Baru last month zahirah kata dia dgn zul ok je..this month cite lain..nx month cite lain..dua2 dulu x ngaku then biler dah break dok pong pang sana sini dua2 ekoq ni..

    Sape betul sape salah only God knows..tp yg pasti semua poyo..lol..dah2 la korang focus career masing2 sudah.. Ooo

    14

    4
    • Wekkkkkkk says:

      Semenjak zul hadiri anugerah meletop..Zul ckp sayg2 pada neelopak..walaupun lakonan..mlm tu jugk zahirah balik umh..nangis2 teresak2..mata lebam

      0

      12
  15. Wekkkkkkk says:

    ” Paling penting jgn tergoda dgn sesiapa”

    Alahai..pakcik..anak ko x ada nafsu ke pada manusia.
    Lebih baik tergoda dgn setan.
    Statement tak masuk akal.
    Klau lelaki mau anak ko, dh lama dia ambil sbagai suri rmh..
    Klau lelaki tu x mau..mesti ada sbb nyer ada yg x sempurna di mata Zul.
    Zul tu lelaki..x nampk kesan pun brtukr psangn.
    Biasalh bujg..mesti mau enjoy dulu..nnti dh menikah baru slow down tumpukn pada kuarga..jgn jdi mcm ude..enjoy x habiss..

    6

    4
  16. anon says:

    padan muka ko jullripeng
    kau igt ex gf ko tu tak ada mak/bapak ke
    yg kau nk aib2 kan ?
    ahh sekali sedass dia bagi
    “ hidung dah mancung pipi tersorong2 “
    ko igt ko BAGUS SANGAT SAMPAI
    ORG NAI BERIYE2 NAK KAU ???
    kalau ada pun tu lah LOFAKE ….MUAHAKAKAKAKA
    gayatriii ko tu stock apa julll ??

    7

    4
  17. Anonymous says:

    .. tak heran lepas ni byk crita zul n lopak viral lepas nih…mainan dunia hiburan…

    2

    1
  18. Acik awang says:

    Hidung julripin mancung pe? Apepun all the best la them both, masing2 ada buruk baik so xleh nak cakap apa la

    4

    1
  19. elle says:

    statement zahirah lebih matang daripada bapak die ni, bapak die ni tak habis2 ungkit isu lama, same je spesis mcm jul ripin. sudahlaa zahirah, baik ko mantapkan career ko je xyah nak hanyut dgn masalah jul ripin ni. selama ni pon awak sgt behave. jgn tarnish kan imej awak tu dgn masalah jul ripin ni.

    14

    0
  20. Anonymous says:

    zahirah tak heran la kat zul ni. dia dengan syafiq kyle lagi sweet. semua tlg move on.

    10

    2
  21. podah says:

    kelasss retis2 cakap hanya takut pada allah. eh zainol jangan kau lupa camne kau kahwin baru lepas tu kaver line cakap untuk lakonan je alih2 memang kahwin. rupa2 nya ada kontroversi kan? eh buat lupa ke? heheh

    1

    2
  22. Wan Pok says:

    Sebagai org tua kisah putus cinta anak jgn lh kau hanyut sama..nk keruhkn keadaan pulak si zainol..kau doa yg baik sudah.. x de keserasian zul n zahirah tu yg putus..cinta kalau kuat apepun halangan tetap kahwin jgk..tulh hebatnya jodoh..

    4

    0
  23. Pakcik Bawang says:

    Pakcik ni dlu x ngaku cakap x restu. Dulu cakap ok je. Dah putus baru berani nak ngaku x restu. Takut letew dgn bdn sado.. hahaha

    2

    2
  24. mak cute says:

    apapun pakcik x perlu la nak ckp persepsi mak zahirah kata zul tu x baik…cm anak ko baik sgt..berdiam lbh baik…pakcik ni giler glamer gak ke…? baru dpt blakon balik dah gud2..

    5

    0
  25. Anonymous says:

    apa apa hal,mcdonald lagi sedap,kenyang gak perut dari layan orang tua ni.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Syafiq kyle and zahirah is the best! due2 ngah single, ade la tu apa2 antara diowg..!

    2

    2
  27. Noname says:

    Dia bkn nk duit or tumpang fame zul ariffin..
    Just respect bapa zahirah..
    Kn zul pernah buat statement ala2 mencabar kt zainol ni..
    Ni ke layak jadi menantu dia..
    Zainol just balas balik statement zul ariffin kt anak dia
    Yg berbunyi…layak ka dia…
    Ha nobody is perfect..sejarah kau pn berganti teman wanita..
    My opinion…

    4

    1
  28. melati says:

    Malas nk layan …ni semua nk Promote Drama masing2 Netizen diperGula2 kan..!!! wakakaka

    0

    0
  29. conteng says:

    bagus laa..zul tu pun bukan calon suami yg baik..maknya baik pun kalau anak lelaki serupa itu, rentikan lah..hidup tak ada beza dgn kafir..

    1

    1
  30. fishball says:

    MACAM GITU PUNYE HENSEM SI ZUL DIA CKP PIPI TERSORONG2????? APA SIAL SI TUE NI???

    0

    3

Leave a Comment

Optional