Written by serenity | November 7th, 2017

Sebelum ini, terdapat cakap-cakap bahawa hubungan Zul Ariffin dan Zahirah Macwilson tidak begitu baik setelah Zahirah terlibat dengan pertelingkahan bersama Kamal Adli dan Emma Maembong. Pertelingkahan itu bermula apabila Emma mendapat tahu bahawa Zahirah dan Kamal terbabit cinta lokasi di set Duda Pujaan Dara dan telah keluar bersama tanpa pengetahuan Emma. Zul sebelum ini memberitahu tidak mahu bercerita mengenai kisah peribadi, namun begitu kepada BH Online, Zul meluahkan rasa kesalnya terhadap pertelingkahan mereka yang turut terkait namanya:

Ketika isu itu tercetus, saya dan Zahirah bergaduh serta tidak bercakap selama tiga minggu. Saya hanya mendapat tahu mengenai isu itu apabila Emma menghubungi saya, bukan daripada mulut Zahirah atau Kamal.

Saya akui terasa hati tetapi tidak marah. Isu ini sepatutnya dapat dielak tetapi apa boleh buat, semua sudah berlaku.

Hubungan Kamal dan Emma sudah baik, Zahirah pula apa yang dia dapat?

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Zul mempersoalkan tindakan Zahirah mengikut kata hati sehingga mencetuskan itu lain (dengan mendedahkan salinan perbualan WhatsApp dengan Kamal di Instagram), sedangkan Zahirah tidak bersemuka dengannya untuk memperjelaskan keadaan:

Saya kesal kerana isu ini tidak sepatutnya berlaku. Ada rakan di lokasi penggambaran memberitahu Zahirah tertekan apabila kami berselisih faham dan lama tidak berhubung. Apa perlu digaduhkan, hubungi saja saya.

Perlukah Zahirah menyemarakkan hati dengan melakukan perkara yang boleh menimbulkan isu lain? Kami tiada medium lain untuk memperbaikinya. Dia hanya perlu bersemuka dengan saya.

Jika Zahirah mahu berubah, lakukan tetapi jika sebaliknya, tidak mengapa. Saya tidak akan menyalahkannya.

Zul bagaimanapun enggan menjawab sama ada apa yang berlaku menggoyahkan percintaan mereka:

Saya tidak boleh nak menjawab soalan ini. Saya amat terasa.

Zul juga sebelum ini tidak mahu menjawab mengenai perancangan perkahwinan dengan Zahirah, tetapi kali ini berterus-terang bahawa dia tiada perancangan perkahwinan dengan gadis itu dalam masa terdekat:

Jika mahu bernikah, tidak perlu menunggu hingga tahun depan. Saya hanya mahu ia dijalankan mengikut syarak tanpa perancangan besar.

Sumber penulis mendakwa keduanya telah berhenti mengikuti satu sama lain di laman sosial. Mungkin Zul perlukan sedikit masa untuk sejuk dan mungkin Zahirah perlu berkomunikasi dengan Zul untuk menyelamatkan perhubungan mereka.

Kita doakan yang terbaik buat pasangan sama cantik sama padan ini. – beautifulnara.com

48 responses to Zul Ariffin Akui Terasa Gosip Zahirah Macwilson – Kamal Adli

  1. Anonymous says:

    emma dan kamal dapat bunga zahirah dapat taik itu lah kesudahannya… krn kamal dan ema yg mcm bdk2 org lain jadi mangsa hurm..

    77

    2
    • duhh says:

      emma dan kamal mmg sepadan. perangai buruk. org lain pula yg bergaduh. sesapa pun jgn lah dekat dgn pasangan busuk itu.

      54

      1
      • Miss Unibes says:

        Apa ni Jolpereng aka Jolrepeng? Kata taknak cakap hal peribadi cinta bagai. Ni??? Kau nak kata ZM tipu kau ke? Sekarang ni kau puji plak EM ngan KA dah baik. Dan persoalkan ZM dgn kau? Kau tu bodoh. Org tgh ada problem kena kecam lagi mestilah sel2 otak tak berhubung. Dia macam panic lah. Mmg dia keluar ngan KA tapi beramai dan tak kasitau pasangan masing2. Tapi tak terlintas lah dihati atau niat ZM nak menggatal. Tak terfikir lah semua tu. Tiba2 timbul gosip. EM lah paling celaka dalam hal ni kalau kau nak tau. Sikit2 luah kat mediasosial. ZM tu bukan muka gatal. KA tu yg putar belit dan sah2 dia tau lah nak pujuk EM mcmana. Dan kau? Kau nak ZM bila perlu je kan!. Kau tertekan je tu konon filem meletup tetapi tidak. So kau jadikan hal ZM dan KA sebagai punca konon menjejaskan kerjaya kau dan promosi filem. Eh takde point langsung lah kau! Dan dalam keadaan yg nak reda tiba2 kau kasi panas balik. Macamana lah ZM nak jelaskan kalau korang bergaduh dan sekarang dia kat Bosnia. Kenalah bersemuka. Tu pun kalau tak gaduh juga bila bersemuka nanti. Kau puji EM dan KA dah baik, kau pi lah berbaik ngan Gayah(Gayatri) kau tu. Bodoh betul si muka basah ni. Kata taknak share hal peribadi cinta bagai. Ke kau buat semua ni sebab sakit hati kat bapak ZM juga? Kira ni lah masa kau hentam diorang anak beranak kan!

        1

        1
      • la la land says:

        kawen je lah!

        1

        0
        • Anonymous says:

          Dah 3 minggu gaduh & ko pon diam je tak contact awek tu, kalau aku jd Zahirah pun aku takut nak cerita pasal kes Kamal & Emma dkt ko. Ko dh tgh marah,pastu dgn muka bengis titian cinta, ko expect zahirah nak tambah lg amarah ko yg dh 3 minggu taknak contact dia? Patut ko laki be a gentleman la contact si awek tu. Spesis Hafiz Hamidun jgk ko ni.

          26

          0
      • Anonymous says:

        Kesian pulak aku dkt Zahirah ni. Sbb tu dia mengamuk haritu sbb dia dah tahu ending dia mcm mana. 2 mangkuk Kemmal tu ok, tp Zahirah plk yg bergaduh dgn Zul. Bodoh Emma & Kamal tu. Kalau dh mmg nak berbaik, tak payah buat drama kaitkan org lain. Zul ni pun bodoh. Dah tau kes tu dari Emma, yang kau ego sial nak contact awek sendiri kejadah? Nightmare dowh jumpa laki mcm Zul. Biar tak hensem mcm Shuib Sepahtu tp layan ko mcm queen of the world.

        17

        0
  2. acik says:

    BOSAN arr!!?

    3

    0
  3. senduuu says:

    nexttttttttttt

    1

    0
  4. Awan Nano says:

    Mmg patut julrepeng terasa.. Aemma yg contact bgtau hal itu dan sehingga kini tiada penjelasan sejujurnya dari zaherah kan? Dayus lelaki itu jika berdiam diri. Nak backup GF macamana kalau takde penjelasan sebenar? Hal aemma dgn kamaladlee tu dorang punya pasal. Kalau zaherah jujur pada yg 1, julrepeng takkan terasa hati hingga begini.. Aku pernah rasa beb.. Sakit la jugak.. Hahaha..

    16

    1
    • tipahhhhhh says:

      “Ketika isu itu tercetus, saya dan Zahirah bergaduh serta tidak bercakap selama tiga minggu. Saya hanya mendapat tahu mengenai isu itu apabila Emma menghubungi saya, bukan daripada mulut Zahirah atau Kamal” – Jolrepeng

      Ko pernah rasakan?aku nk tanya if ko tgh gaduh dgn pakwe ko, then tiba2 ada masalah ko ada hati x nk bagitau?Nk hegeh2 share problem? Main issue is, kamal ni try sktkan hati emma, gtau si zhirah ni ada hati kat dia, zhirah ni plak anggap kmal ni membe2 je, tiba kena petik gila xmelenting si zhirah. tu yg dia dok up w/app converstion dgn si kamal tu. to prove kot to jolrepeng n semua dia xslh. tup2 hal da reda n si jolrepeng ni kua issue mcm dia plak mangsa keadaan, awek tu tgh ada prob, bkn nk support lagi mau tambah. bak kata Yuna ” Oooooooooo lelakiiiiiiiiiiii..Takkkkkk gunaaaaaaaaaaaaaaaa. Alasan je semua tu. Aku still kesian kt zhirah, coz dia btl2 mangsa keadaan. Xpela Zhirah, time to move on.

      5

      0
  5. Cincau says:

    Kalau aku jd Zul pun terasa. Dgr gosip dr mulut orang dulu drpd mulut makwe sendiri. Tapi masing2 slow down n turunkan ego masing2. Maybe ada sebab kenapa Zahirah lambat bgtau Zul.

    12

    3
    • Akak Peah says:

      Baru kau tahu terasa yer..dulu masa ngan abby kau flirt ngan kak gayah..masa ngan kak gayah kau flirt ngan ayda jebat..pastu flirt ngan zahirah..padam abess gambar ayda jebat kat ig..la nie bila kena batang idung baru kau sakit ati..amacam…tahu marah..Kalau aku jadi ZM aku cari lain jelah..ensem sado bkan bole wat hepi pong..

      38

      0
  6. Anonymous says:

    carilah yang betul2 boleh dibuat isteri. bukan setakat nk mata sedap memandang. but hati juga tenang. besides this zahirah is so immature. get a better woman zul ariffin. you deserve much better than this. do not seek or search for love because you will end up getting the wrong one (s). let it come to you naturally…your mom prays for you day and night..and maybe your jodoh is also in her prayers…possibly zahirah is not good for you, doa ibu adalah doa yang baik2 utk anak2 dia. believe in her doa and Allah.

    5

    12
  7. nurizz says:

    Kamal dgn emma yg mcm budak2, zahirah jadi mangsa. dapat pulak seketul pakwe zul ariffin yg ego namampus xnak bekap makwe lgsg, lg sakit hati. baik tinggalkan je si zul tu. kau pun muda lg zahirahhh

    53

    0
  8. OwlME says:

    Emma maembong ni memang childish… adik beradik gedik… be professional lahh..

    20

    0
  9. wawa says:

    kalau aku jadi zul pun, aku sakit hati la weh…zahirah digosipkan ada skandal cinta lokasi dengan lelaki lain, sampai rosakkan hubungan org lain, pastu nak defence diri sendiri tayang wasap ntah apa2, kesian zul, carik awek lain je la…belum apa2 dah tak setia, lepas tu takut nak bagi explanation pada boyfriend sendiri…eiii coiii…

    4

    12
    • hurmmm says:

      betul…aq setuju.. korang ckp emma mcm bebudak tp aq tgok emma lg matang kot, tak ad pun dia dedah aib si zahirah dgn kamal ni terang2 kat ig , cuma bila wartawan dok korek2 so dia bg la statement itupun dia inform zul sekali bukan sengaja nak serang belakang2 , dedepan beb.. zahirah ni yg takut nohh.. biasa org kalau buat slaah dia akan buat 1001 perkara untuk tunjuk dia tak salah termasuklah menunjukkan bodoh dia..lg satu wassap zahirah tu pun aq xpham apa yg cuba dia nak tunjuk? sbb dlm tu tak ada point2 penting nak tuding jari kat kamal, alih2 “buto ah kau”, cuba tnjuk mesej dr awal barulah pham n boleh nilai , oh dia ni salah , dia tu salah… zul ni terang2 pantang nampak dahi licin, abes disapu nya..tp ok la zul jenis tak buka kain (aib) depan org. buat malu jaa…

      2

      2
      • popia says:

        ko penyokong emmot ngan kemal ke nokss…
        emmot ckp kawan je ngan kemal
        emmot jeles
        emmot tipon jol..jirah n kemal kawan je gi tgk wayang
        pahtu emmoty petik nama jirah n ko kata x bukak aib
        aib jirah ni cam dia ada skandal ngan kemal..kalau ada pon bukan kemal laki emmot kawan jek..jol pon tak ngaku awekss biolah..tang mana plak aib si jirah

        0

        0
    • uhuu says:

      elehhhh…cakap jerlah ko jeles zahirah couple ngan zul…kihkih.

      6

      0
  10. Ahmad Bob says:

    One thing, i am really want to say is that emma maembong a.k.a EM memang cantik. But why eh she doesn’t want to polish kan personaliti dia selari dengan muka dia yang cantik. (U know what i mean). She will be a woman with class kalau dia pandai bawa diri dia. #justsaying :)

    32

    0
  11. Zaza says:

    See? Skrg zahirah dpt bala lagi.dh jatuh ditimpa tangga.kesian dia.dah lah dipergunakan..lps tu dpt pulak boyfriend yg ego. xmau memahami.a da ke patot dia suruh zahirah yg contact dia? Xgentlemen bro.tk gentlemen.
    Punca: kamal bangsat gigi jarang.

    26

    0
  12. Anonymous says:

    Dh kau zul ada masalah 3minggu x brhubung..tentu lh zahirah rasa something..dan zahirah cuba bralih arah lh kn..kalau aku jadi zahirah cari lain yg lg hebatlh..apa yg nk dibanggakn si zul..hrp muka..ramai lg org yg handsome poket tebal lg kat luar sana ..nnti pelan2 kau jumpa zahirah…muda ada pekej lg..go..go..

    9

    1
  13. Anonymous says:

    Dalam hal ni aku dpt rasa zahirah ni mangsa keadaan. kamal adli nk kasi jeles emma pastu petik2 nama zahirah, weh kalau aku jd zahirah pun aku meluat, marah nak mampus wehhhh, dapat pulak awek laki tu mcm si emma yang sejenis TAK MATANG, siap kua statement, gi la tanya kamal dan zahirah. wtf? ko yg xtau pape, dragged into stupid drama between immatured couple? stress giler wey, dgn ko ada pakwe lagi..pastu zahirah pun rasa benda ni xda kaitan ngan dia, jd dia pun rasa xperlu gitau zulrepen, sehinggala main petik2 nama ni makin jd…last2 kamal dapat 100k, emma pun kembali ngan kamal , bahagia selamanya…choi la…zahirah xdpat apa2…bagusla zahirah angkat kaki je dr zulrepen ni, zulrepen ni mcm naktaknak je ngan kau…

    1

    0
  14. gadis perth says:

    aku suka tgk pasangan zul ariffin dan zahirah mcwilson ni. sepadan.kacak,cantik,tinggi. producer2 drama tak nak ambik dorang berlakon sama ke..harap2 hubungan mereka berkekalan hingga ke jinjang pelamin la.kesian kerana perangai bodoh org lain hubungan mereka musnah.

    13

    1
  15. Kaki gosip says:

    xsesuai la ZM tu dgn ZA..mulut suka hati maki org je dlm wassap dia dgn kamal tu..tu pun dah nampak ZM tu jenis yg mcm mana..

    4

    8
  16. piona says:

    zahirah ni baik n cantik yg salah si kembong la napa terus tipon jol..tak nak tanya si kemal..abis ko pon canang kemal cuma kawan. apa kes la sampai zahirah jadik mangsa..cer follow laluna team betapa humble zahirah tu.
    buat jol ko pon tak nak libatkan nama ko masa zahirah jumpa wartawan dia takde libatkan ko pon..wartawan tanya dia kata x nak ganggu ko.ko pon x pernah ngaku dia awekss ko kan..sekurangnya si kemal tu ngaku la jugak suka si kembong walaupon …..
    buat zahirah kuatkan semangat kalau lelaki itu belum jadi suami tapi dah tak nak sokong kamu kalau kawen spesis ni leh buat ko cam sampah..carik la lelaki yang mmmg betul2 sayang n susah senang ngan kamu.

    30

    0
  17. Tin kosong says:

    Hi all. kita stop komen la cite ni. Lagi kita layan lagi lah si Nara ni mengada ngada dengan tajuk pasal aktor sendu ni. Next

    2

    0
  18. kembong gigi jarang says:

    applause to emma and kamal. kerana berjaya musnah kan hubungan org lain..mesti dua mahluk ni tgh ketawa berdekah dekah.

    18

    0
  19. bilala says:

    Memang haram jadah betul si Emma & kamal Adli..nampak si ZM nak selamatkan Emma dr KA yg dara playboy..tp apa yg Emma buat…dia gatal2 pegi kol si ZA. Mmg sah EM ni dasar member tikam belakang..ko punya masalah..pastu pergi mengadu domba kat media..viralkan nama ZM..then..boleh buat2 kononnya mangsa keadaan..EM..ko mmg dasar perempuan x tahu malu lah..ZM tolong ko..umpama lepaskan anjing yg tersepit..shame on you!!

    25

    0
  20. kak melah says:

    yg paling lahanat dalam cite ni si emma same kamal lah…..asal gaduh sikit babitkn org lain…takpe la zahirah.ko pon mude lagi…ade ruper..ade kederat lagi ….sekurng2nyer ko dh nampak perangai zul tu camner…..byangkn kalu ko sakit pening nanti ko rase die tak angkat kaki ker….gud luck ok

    2

    0
  21. Miyuki says:

    Menyusahkan orang je kamal adli dan emma maembong ni, kalau aku producer memang aku boikot! Lepas ni nak boikot cerita yang melibatkan dua orang ni, sumpah meluat! Kamal adli siap menang lawak spontan apa kes???? Lawak ke?

    10

    0
  22. Titian Cinta says:

    Pada Zul, Zahirah dah buat salah, so memang patut Zahirah yg hubungi dia dan ajak berjumpa untuk terang supaya Zul faham. Tapi Zahirah buat keputusan untuk senyap daripada Zul dan akhirnya Zul pun buat andaian sendiri. Betul masalah komunikasi pasangan ini. Macam Aisy dengan Harris dalam drama Titian Cinta. lol.

    3

    0
  23. TV3 says:

    Ego juga Zul, tunggu Zahirah call dan bukan dirinya call tanya Zahirah. Tapi itu lah, dah Zahirah pun senyap, tak akan Zul nak tanya. Lagipun, Zul tak pernah mengaku bercinta dengan Zahirah pada wartawan dan media. Pelik betul hubungan dua artis ni. Tahu2 bercinta senyap2, lama juga dah berhubungan. Ingat Zul dengan Gaya balik.

    4

    0
  24. Yun says:

    Nmpak cm emma n kamal yg jadikan masalah…x sangka tindakan emma sedangkn kerap menafikan kamal tu special…zul mmg x sesuai dgn zahirah..ego too high…elok la x teruskn kawin…x ada ayat yg support zahirah..cm zahirah pula terhegeh2..smpn la hensem ko tu…hrp emma rasa secure sgt2 la…kurangkn la nk umum publik klu sgt personal…eg nk bagitau dh putus dgn kamal bila kecuh jawab mnjawab di media bole pula selfie senyum bagai dgn kamal…

    5

    0
  25. Kedondong says:

    Patut pakcik Wilson Tak suka si riping ni.

    3

    0
  26. ciK piNgu says:

    dari ayat2 jul repeng, kalau ak ditempat jahirah, elok la blah…

    pakwe ko langsung x support ko kot jahirah oiiii?

    kamal deli tu walaupun kepam n punca segala2nya, at least dia berani ngaku dia syg kembong n nk pujukkembong! jul repeng plk, asik2 salahkan ko je jahirah

    hey jahirah, ko muda n cantik, carilah yg semenggah perangai n btl2 syg ko, bekap ko if dia pcya ko x salah. sado n popular x membawa kebahagiaan. jul repeng pun ckp dia xde perancangan nk kawin ngn ko pun, ko rse mcmne dia ckp mcm ni… makayah ko ape perasaan dia?

    3

    0
  27. hajime says:

    The thing is, perlu ke si Emma tu inform Zul personally? Kepohnye lahaiii..buat orang porak peranda jek..Maybe Zahirah fikir diorg juz keluar beramai2..xde berduaan pun. & dia pun xde perasaan dekat si Kamal.. Dats y dia malas nak inform Zul benda2 remeh tu. Emma pun admit kot Zahirah & Kamal xde kua berdua..juz beramai cume isu nyer, x inform Emma pasal keluar beramai tu & si Emma yg at the first place petik nama Zahirah. So childish la u Emma. Macam budak2 skolah bercinta.

    I think Si Kamal ni nak try Zahirah la dgn cubaan kuar beramai2 tu, tp dpt plak Zahirah x layan feeling dia yg terlebih sudah tu & kantoi plak ngan Emma. Tu yg bile Emma tanye, dia jawab Zahirah yg hegeh2 kat dia. Elok la korang dua Kamal & Emma, sorang poyo kengkonon macho & hot, sorang lagi plak perangai budak skolah. To Zul, even if Zahirah xde explain ape2 pun, u kan boleh mintak explanation dia. What do you expect to a girl yg baru 22 thn? Mmg action diorang bnyk follow emosi. U are 9 years older than her & u are the senior in this industry. U can always guide her as senor or bf.

    Panjang pulak aku komen. Tak pernah komen kt mane2 page sebelum ni tp hari ni emosi plak..hahahahha…
    #juzmy2cents
    #maafkanlahkalauayatberterabur
    #asikjadisilentreaderjek

    5

    0
  28. Anonymous says:

    konfus aku dgn tajuk entry ni.ingat kamal yg bg statement. btw, aku slhkan emma dan kamal dlm hal ni. zul terlalu ego.. berlakon pun msh nak control2 macho

    3

    0
  29. lipstickyou says:

    Zahirah senyum mcm tu…seram aje tengok…lipstick dier tak sesuai kot lol~

    0

    0
  30. kakikucinghitam says:

    zul kena belajar ilmu pakwe-makwe dari bf afifah nasir

    0

    0
  31. eton says:

    mengada lah zul ni, nak dipujuk lah tewww.
    ko pun banyak gossip cinta lokasi

    1

    0
  32. Anonymous says:

    yang emma pon mcm hanat p call abg jol tu dah kenape… pangai mmg xboleh blah kan… settle sendri xleh ker… padahal dia yg jadi perosak hubungan org tu dia xnampak…. mintak simpang la jumpa pempuan cenggini…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    sebenarnya tu semua alasan untuk putus jer… kalau btl2 syg n matang (mcm yg dipuji2 org tu), blh jer contact bincang. Br jer nak minat tapi bila die bukak mulut mcm ni, pastu sikap die kat anugerah skrin hr tu terus mcm… ok bye

    0

    0
  34. anti KAEM says:

    bagi aku kan sebenarnya KA tu mmg nak try ZM pun…caranya suruh kawan ZM ajak ZM keluar tgk wayang pastu KA keluar dgn kawan then terserempak tgh jalan…sebab ZM ada mention KA rancang then pesan seksiap jgn bgtau ZM…pastu bila dah jd mcm ni KA sakit hati la ZM xnak kedia..so buat mcm mmg diorang rancang nak keluar ramai2…sedangkan ZM tak tau pun…kesian ZM xpasal2 jadi kambing hitam…

    0

    0

Leave a Comment

Optional