Written by serenity | April 14th, 2018

Tidak banyak yang diketahui umum mengenai percintaan pelakon kacak Zul Ariffin dan jelitawan Zahirah Macwilson kerana keduanya bersikap low-profile mengenai percintaan mereka.

Kalau sebelum ini, Zahirah seolah-olah mengiyakan bahawa hubungannya dengan Zul telah berakhir, Zul Ariffin bersikap lebih jelas apabila mengakui hubungan itu telah putus. Berita Harian Online melaporkan Zul berkata:

Sudah putus. Gelombang hubungan kami sudah diketahui ramai sejak tahun lalu. Diakui, hubungan kami ada masanya putus dan bersambung semula dalam tempoh berkenaan.

Sebab itu, saya hanya memberi ‘samar bayangan’ jika ada yang bertanya.

Hari ini, saya mahu menegaskan, perhubungan itu sudah berakhir dan tidak mungkin bertaut kembali. Jika masih meneruskan hubungan, bermakna saya menganiayai diri sendiri.

Tiada apa yang mahu disembunyikan lagi.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Zul juga menjelaskan apa yang terbuku di hatinya mengenai sikap Zahirah sewaktu Zul berhadapan dengan pemergian ibu tercinta, Robiah Nasir, 5 Disember lalu:

Kecewa, tidak…! Kalau melihat orang ‘berselfie’ dengan gembira kira-kira 20 meter dari jenazah ibu tanpa rasa sensitif, inikah orang yang layak dibuat pasangan hidup?

Itulah perasaan saya ketika melihat Zahirah seronok ‘berselfie’ bersama seorang teman berdekatan jenazah arwah ibu saya ketika dalam masjid.

Ada beberapa saksi melihatnya, termasuk saya yang ketika itu mahu membuka penutup muka untuk mencium arwah ibu buat kali terakhir.

Menyampah memandangnya, tetapi saya masih meneruskan hubungan. Saya tidak kejam dan tetap memaafkannya.

Zul pasrah bahawa hubungan mereka kini tidak boleh dipulihkan walaupun memaafkan Zahirah atas perkara itu:

Saya tentunya mengharapkan ketenangan dan kebahagiaan dalam membina hubungan cinta.

Jika terlalu banyak mengganggu kerja dan menjejaskan kehidupan peribadi, tiada guna untuk terus mempertahankannya. Tiada apa yang perlu saya kenangkan lagi.

Nampaknya tiada jodoh antara pasangan sama cantik sama padan ini. Mungkin ini keputusan yang terbaik buat mereka berdua memandangkan sudah tiada persefahaman lagi. Semoga keduanya bertemu dengan yang lebih baik di masa hadapan dan bertambah maju dalam kerjaya. – beautifulnara.com

40 responses to Zul Ariffin Akui Percintaan Dengan Zahirah Macwilson Sudah Putus Sebulan Lebih

  1. lala says:

    ptus je lah bagus..dh kalo org tua pon x restu x ke mana..lgpon rasa zahirah deserve someone better..

    k hajah lofa dh boleh start masuk jarum..

    50

    0
    • Ex Zul says:

      Berita putus ni akan membuatkan #zulofa viral tak lama lagi.

      Zul, move on. Dah putus tak payah cerita buruk bekas kekasih. Motif?

      Muntah ijou ?

      52

      0
      • Pemerhati says:

        Memang patut putus pun. Jgn aniaya diri sendiri. Kalai pak perempuan dah tak berkenan utk apa teruskan? Buat sakit hati je. Ambil pengajaran dari Sharnaaz dan Shila Amzah. Tak syok kawin nanti mertua-menantu gaduh2. Lagipun ZMW dah pernah malukan ZA yg ZA hanya perlukan dia bila perlu je. Beberapa hari/minggu lepas ZMW up igstory tentang kekasih yg masih berhubung dgn bekas kekasih. Yg mana merujuk kpd Zul Ariffin dan Gayatri. ZA pun satu. Terlalu beri ‘perhatian’ kepada Gaya walau semua atas dasr kerja. Mana2 perempuan pun akan rasa sakit. Boleh je berkawan dgn bekas kekasih tapi kena pandai lah. Jgn sampai kekasih terasa hati. Tu je. Cuma aku hairan… Kenapa masih ada yg nak kaitkan Lofa dalam hal ni? Kalau setakat drama Ti Amo tu pun tak kemana lah. Masing2 diorang tak berkawan sampai tahap minta no telefon pun. Berkawan biasa je. Manusia hati busuk je asyik2 kait nama Lofa. Fazura pun aku tengok sekarang bukan main rapat dgn ZMW. Rajin komen dan like kat ig ZMW. Memang dah lama diorang berkawan Fazura & ZMW tapi tambah rapat sejak Lofa dan ZA diumumkan bakal berlakon bersama. Keluar segala video “kenapa didunia ada perampas” bagai. Nak kata Lofa rampas ZA? Silap. Hubungan Lofa dgn ZA tak sampai seperti yg disangka pun. Setakat follow ig masing2 je. No telefon memang takde. Lagipun hubungan tak baik ZMW dan ZA ni dah lama. Lagi2 ZA masih berhubung dgn Gaya yg mana ZMW tak berapa nak berkenan. Dari igstoryZMW dah nampak gambaran hubungan diorang ada kaitan dgn Gaya wlu sebenarnya ZA kawan biasa je dgn Gaya. Dan disebabkan diorang pernah bercinta. Kalau tak pernah bercinta mungkin tak timbul masalah ZA nak berkawan dgn Gaya. Bapak ZMW pun memang dari awal tak restu bercinta. Berkawan je boleh. Nak promote drama pun boleh tgk je BTS diorang takde pun mesra bagai. Nak peluk ke pegang ke setakat lakonan je. Tak mesra sewaktu era Lofattah pun. Disebabkan peminat je yg beria-ia cipta hashtag sampah tu yg mana ZA dan Lofa takde masalah. Biasalah peminat. Lepas ni ada lah yg kata aku ni peminat Lofa dan anti-Fazura. Kepalahotak korang lah. Aku suka ikut perkembangan artis2 je dan dapat beberapa info dari sumber yg dipercayai. Putusnya ZA dan ZMW takde kaitan dgn Lofa maupun Gaya. Dah memang bapak ZMW tak berkenan kat ZA dan ZMW tak berkenan ZA masih berhubung dgn Gaya. Nak kata Lofa ada chance dgn ZA? Why not kalau masing2 solo. Dan benda tu takkan jadilah sebab memang tak jadi apa2 pun antara ZA dan Lofa. Betul2 diorang setakat kawan biasa. Takde simpan no telefon masing2. Puas hati???

        1

        21
        • Anonymous says:

          Gigihnya ko bersih nama lopak…sian tulis pjg2…lain kali lukis….xpaham golongan yg mendewa artis cam ko ni…tau semua gerak geri artis… suruh baca buku ilmiah malas…cuba ko gigih study cam ko kaji gosip artis…uk

          22

          0
        • FFFFFF says:

          Gigih beno sis buat karangan. Lek lah dah takde jodoh they all. and biarlah nak kawan dengan sesiapa pun. Nak simpan pun hak they all lah. You tukang pegang handphone lofa ke handphone zul? hihik

          1

          0
        • lina says:

          its weird to me bila cerita putus cinta ni keluar before drama tiamo. yang lagi pelik siap memburukkan ex-gf dan siap bagi details apa ex-gf buat, nak tunjuk ex-gf ni memang la sungguh teruk orangnya.

          aku cuma harap benda ni jadi bukan sebab nak plan for something else. conthohnya, bila drama tiamo keluar nanti of course ada peminat yang makin galak nak kan #zulofa menjadi. masa tu nanti zul kan dah single, lofa pun masih single so kalau dua2 solo boleh lah jadi something. lofa takkan dipersalahkan sebagai perampas. why? sebab nama perampas tu dah dibagi pada gaya masa ZA and ZMW broke up. time drama tiamo meletup nanti, ZA dapat la cucuk jarum dengan Lofa, masa tu dah boleh promote drama sama2, tukar2 no. phone, yelah sebab masing2 dah single. harap2nya Lofa ni buka mata luas2 ya jangan sampai dipergunakan sebab awak tu kaya banyak duit, ramai la jantan akan try nak amik kesempatan.

          kalau pasal fazura dgn zahirah nak berkawan, lantak pi lah. fazura pun pernah berlakon dgn ZA, ntah2 dari situ mmg dia dah baik dgn ZMW jadi spy sikit sebab jantan tu gatal sangat kan? girls should stick together. especially when you have a guy who cant be trusted because of their past actions. just my two cents.

          1

          0
    • Anyn says:

      Zahirah pun rasanye x terkilan putus… Die xnk kt ko la tu sbb tu dia buat perangai gitu mase ko down ke ape…

      20

      0
  2. Kak bawang says:

    Perlu ke aib bekas kekasih? Dah la zul. Sejak ko berlakon dgn lopak akak dah tak minat dgn ko. Lagi2 part konon2 nak jatuh kat ame sambil pegang ko. Bimbo! Zahirah akak suka sbb berlakon tak kayu mcm lopak

    80

    0
  3. Anonymous says:

    Zul ni kalo putus cinta mesti burukkan exgf dia.. Adoi mcm.perfect sgt

    46

    0
  4. Podah says:

    Marketing strategy utk up rating cerita baru dgn lofa tu kerrr.

    Dah tamat cite tu nnt kelua statement ‘nampaknye jodoh sy dgn zahirah kuat. Sy maafkan segala petbuatan dia’ kahkahkah

    23

    0
  5. Zulofa?? says:

    Dah agak dah. Time zul down tgk zahirah asyik post selfie buat mulut sexy lukis line tebal bibir tu. Kau dh cukup cantik. Zahirah oyyy. Nmpk mcm x supportive je. Tpxtau la maybe behind IG dia supportive.

    Zulofa blh trending psni ek?

    7

    19
  6. Anonymous says:

    Lepas compon akan ada tgline zulopa.. Patutlahh lofa gedik semacam je kt ame..

    16

    0
  7. Berita sedih ni says:

    Dah putus…alaaa…dah lah pasangan sama cantik sama padan….sobsobsob

    2

    4
  8. Anonymous says:

    zul dengan gayatri kot. dia kan suka wanita yang lebih berusia dari dia. zahirah kalau pun kau pandai berlakon, lain kali belajar la hormat perasaan orang sikit, macam budak-budak tak matang duk berselfie masa ziarah orang mati. mesti la zul terusik perasaan dia sbb yang meninggal tu mak dia. bukan senang nak forgive and forget. setakat forgive boleh la.

    5

    9
    • Anon says:

      Zahirah dah nafikan kat ig dia. Forgive X forgot ke, apa punya perangai burukkan ex bila dah putus. Zahirah X penah cite buruk psl Zul kat press. Umur Zul ni jauh lagi tua dr Zahirah tp nampaknya X matang lg.

      25

      2
  9. Anonymous says:

    No wonder lah lopak semakin gedik kat zul..dia dah tau awal lah tu zul dah putus

    20

    0
  10. Union of onions says:

    Anyone else but Lopak . Zul pls…. Nanti masalah you bukan welfie aje nanti …lebih pada tu Lopak n co nanti buat .

    16

    0
  11. Anonymous says:

    #Zouklofa… ok sesuwai sgt…lofa rasanya prihatin skit…helokla korg dua berkapel…sian tgk lofak

    7

    8
  12. fishball says:

    yay aku ada chan!! WOOOHOOOO!!

    3

    0
  13. Anonymous says:

    Tak faham motif si zul nak buka aib ex girlfriend dia..Kalau betul zahirah buat macam tu mmg la salah tapi tak perlu kot nak burukkan lepas da break up.nak nampakkan diri dia yang baik ke atau nak up kan drama dengan hajah nanti??

    26

    0
    • . says:

      Zul lama diam kot… Korang kene tengok balik semua benda yang berlaku selama berbulan2 ni… zul ada ckp apa2 ke? Zul selalu senyap. Apa2 kenyataan pun dia tak keluarkan. Dia yg suruh Zahirah senyap tentang perhubungan dorang supaya takde controversy Tapi setiap kali Zahirah yg keluarkan kenyataan.

      Zul diam taknak cakap apa2 Tapi cerita siapa yg keluar dulu tentang dah putus hubungan? Zahirah jugak yg keluarkan kenyataan. Baru zul buat statement. Zul takde burukkan Zahirah Tapi Zahirah dan keluarga yang tak abis abis bercerita pada orang orang luar pasal Zul. Dengan orang yang tak kenal pun boleh dok jaja cerita. Tu bapak dia. Zahirah pun buat benda sama… sampai benda ni sampai pada telinga zul… itu yang buat zul mengamok keluarkan kenyataan…

      Kalau zul Nak buka Aib… banyak lagi yg dia boleh ckp… Tapi sekarang ni, Zahirah tu… fikri betul2 kebaikkan yang dia dah buat pada kau… Kita balik benda yg baik kau dapat dari dia. Mcm mana dia jaga kau… Cuba cerita Kat orang segala pengorbanan dia pada kau. Cerita satu persatu… memang dia banyak buat salah. Tapi dia pun banyak buat baik… jadi tutup mulut kau jangan menjaja cerita pada orang lain. Zul diam, kau Jgn provoke la… Kalau betul Dia Nak jatuhkan kau, sekelip mata jer dia boleh bagitau semua orang tentang segala benda siap dengan bukti2 lagi…

      0

      7
  14. Ygkeliru says:

    Apa motif si zul ni…?..macam bdk2 bercinta …tak matang langsung….

    20

    0
  15. Abg bawang says:

    Ko pn mesti ade bende yg xkena sbb tu bapak zahirah x restu…

    25

    0
  16. Noname says:

    Klu selfie tu ukuran org tu layak or tidak for you sgt cetek la..nnti kau akan jumpa yg bersepah lebih fake dpn org ramai…tak elok buka aib org klu dh x suka..
    She is too young for you n deserve better man…keep on looking for a perfect one…

    29

    0
  17. Bakal sang suami says:

    Kehadapan Abg Zul,

    Before move on tu blh tak tlg tanya dgn Zahirah boleh tak saya nk continue couple dgn ex abg zul.

    Jujur saya katakan badan belum nk sado lg, tapi akan saya usahakan

    Harap Cik Zahirah sudiii.. muah!!

    6

    1
  18. Ha ni abg zul jawab says:

    Duhai adikku,

    Kesadoan bukan ukuran, poket dan tittle jadi keutamaan. Keep on trying.

    You go bro!

    2

    0
  19. Namakoka says:

    Aku tak rasa pon zul ni Lofa punya type…. Seriously. Org yang lg teruk akhlaknya pon pandai nilai kot zul ni mcmna..I mean, Diorg pon nak pilih org yg lg better.. Cara dia burukkan org, burukkan bapa zahirah dulu..zul bukan Lofa punya type.. Setakat buat geli geli boleh la.. Haha

    12

    0
    • Anonymous says:

      zul mmg sesuai dengan lofa la. memang bleh ngam. akhlak lebih kurang je..alah abg ipar lofa pun suka mengata bekas bakal bapak mertua juga dulu. helok je haaa..

      19

      0
  20. Anonymous says:

    Hek eleh…nk ckp yg ko tu bagus tuk buat psgn hidup la???poyo n perasan bagus!ms bercinta x de pon up citer best2 ttg zahirah…bla clash mula lah duk cito hal buruk zahirah plak!it’s take two to tango la zul!xkan ko x de buat silap langsung???

    16

    0
  21. Union of onions says:

    See ..anak anak Haslam tu buat movie so professional tak ada pun gossip gossip liar mcm Michael Ang …

    Zul …ish ish ish …..nak break off tu …dont hv to tell the world yr reason …

    14

    0
  22. Ek says:

    Zul taste perempuan yang tinggi lampai

    2

    0
  23. Lopa tggu ni says:

    Zahirah tu muda lagi..kalau salah silap zulhauk boleh bimbing apa…ni dok buruk2kan pulak..nampak sangat zulhauk tu tak berapa nak matang.malu la weiii..badan dah sado..muka acah2 hensem dah..sayang.bodoh la plak.memang taste lopak la ni..hikhikhik.

    8

    0
  24. anon says:

    ZOOLOFAKE ON THE WAY …
    MUAKAKKAKA
    #SEMAK

    2

    0
  25. magiee says:

    putus ngan zahira nk lopak kot…..

    1

    0
  26. Juliea says:

    HAHAHAHAHAHAH KELAKAR LA KAU ZUL!! Lelaki jenis apa ntahh buat alasan bodoh macam ni… nak mintak simpati orang je keje ko ni. Bodoh gila. Yang percaya pun bodoh.

    1

    0
  27. rosmerah says:

    Boooooo ZA!! what a loser statement! Depression kot. Dari time dier dgn AB mmg da tak gentlemen, senyap menghilanglkan diri. Dulu kena kantoi keluar dgn ZHM, peminat ambik gambar dorang. Terpaksa kereta return balik kat GY. Now dier junjung balik GY atas sebab pemergian IBU nye. GY selalu di damping keluarga ZA. Kalau GY asyik melekat kat situ, tak kan ZHM nak merebut rebut urus kan jugak. EGOISTIC! tengok la muka dier waktu interview wartawan tu. BOOOOO!

    1

    0

Leave a Comment

Optional