May 2nd, 2019

Pelakon Zizie Ezette dan suaminya Datuk Seri Bung Moktar Radin ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) semalam. Perkara itu disahkan sendiri oleh Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Seri Azam Baki.

Pasangan ini ditahan selepas tampil memberikan keterangan kepada SPRM disyaki berhubung kes rasuah Felcra melibatkan nilai RM 3 juta.

Bagaimanapun, Bung Moktar yang merupakan bekas Pengerusi Bukan Eksekutif FELCRA Berhad dan isterinya itu dibebaskan dengan jaminan SPRM selepas memberi keterangan selama 8 jam.

Mereka akan didakwa di mahkamah pada Jumaat ini mengikut Seksyen 17 (a) dan Seksyen 28 (1)(c) Akta SPRM 2009.

Sumber Berita : mStar Online & Sinar Harian

Kredit Foto : Aqo Imran


101 responses to “Zizie Ezette Dan Bung Moktar Ditahan SPRM Atas Tuduhan Rasuah RM 3 Juta”

  1. nani says:

    yang business memang masyuklah
    so BN dah kalah ni, yang selama ni mewah dah x dapat komisen memanglah cari salah kerajaan sekarang dan lompat2.Cuba masa diorang pimpin..semua diorang sapu jugak.

  2. saka says:

    tulah heran,.. berkurun dah tak berlakon.. tapi idup mewah yaaa amat.. travel obercee saja.. celah bedah semua negara pegi..apooo!!
    harapkan duit rasuah laki je kot…tp kesian muka laki dia tak banyak dalam IG… hahaha

  3. joe says:

    rasuah ni mcm komisyen….
    sya tolong luluskan loan or project, bgi sya 5% dri total value project or loan
    cth kalau project value 50,000,000 x 5% dpt lah 2.5m
    cth laki atau bini ada kuasa buat keputusan, teramat senang lah
    tup2 duit msk account 2.5m bila project dah lulus
    dri sekecill2 hingga ke besar2ran, ambik komisyen mcm ni mmg amalan
    pegawai2 yg lulus LO, even pegawai bwahan pun ambik komisyen
    dia takde surat menyurat, bukan mcm salesmen keta dpt komisyen
    tu sbb tak berniaga, tpi duit berjuta, melainkan kena jackpot toto, itu pun ada resit tiket

    • Anonymous says:

      nk tanya awak, sebelum saya komen seterusnya, 50,000,000.00 tu x 5% ke atau – (tolak) 5%. Nk tanya,
      sbb ia melibatkan insuran projek?..

Loading...