Written by AbangNara | September 8th, 2013

Selepas lama berdolak-dalik, akhirnya semalam kemunculan Zizan Razak di Konsert Prelude AF 2013 mengesahkan dirinya adalah pengacara bagi rancangan realiti Astro ini. Memang Zizan nampak agak gementar dan sering tersasul, mungkin Zizan masih tidak dapat membiasakan diri mengacarakan rancangan sebegini secara berseorangan. Apa pun masih banyak boleh diperbaiki oleh Zizan di minggu-minggu seterusnya.
zizan
Selain Zizan, barisan juri-juri turut sama mencuri perhatian. Kali ini AF 2013 menampilkan Roslan Aziz, Sharifah Amani dan Edry KRU. Apa yang Abang Nara nampak kritikan daripada Roslan Aziz nampak lain daripada yang lain. Diharap para juri tidak takut untuk memberi kritikan pedas sekiranya pelajar-pelajar AF 2013 tidak menunjukkan prestasi yang memberangsangkan.
zizan
Ikhlas Abang Nara katakan, diri ini hanya menonton AF 2013 selama 15 minit sahaja semalam. Tiada kelainan yang ditampilkan. Kalau pihak Astro menjangkakan dengan menukar pengacara boleh mengembalikan seri program ini, pihak Astro tersilap besar. Masih terasa hambar dan para pelajar AF yang dipilih pun tiada “wow factor”. Kesemuanya nampak biasa-biasa sahaja.
zizan
Cuma apa yang menarik kali ini ialah kehadiran Aisyah, adik kepada Aliff Aziz yang berasal dari Singapura. Mungkinkah juara AF kali ini akan beralih kepada rakyat Singapura? Siapa tahu kan? Sama-samalah kita nantikan sama ada akan ada perubahan yang lebih menarik atau tidak bagi AF kali ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

83 responses to Zizan Razak Sah Pengacara, AF 2013 Tiada Kelainan?

  1. wida says:

    Kenapa zizan?

    0

    0
    • Ritu vs Aya says:

      ZIzan oiii, tolong buat kelainan. Please jgn ada drama menangis n melalak lepas tersingkir ok. Klu boleh kurangkan drama-drama murahan mcm AF yg lepas utk meraih undi n simpati penonton. Pengkritik2 pon sila guna bahasa n teguran yg betul spy x menampakkan kepoyoan masing2 yg konon2nya Superstar sgt tu padahal….nan hadoooo. Satu lagi, knp masih ada undian SMS? Eiii tolongla… program realiti negara lain pon dah x main undian2 bangang ni

      0

      0
      • Kunty Perry says:

        Yang penting Zizan lebih menghiburkan dari AC Mizal…penyangak dan penyamun gelang magnet itewww…!!!!!!!!

        0

        0
        • Sekadar Bertanya says:

          bila ah orang2 atasan kat Astro tu nak berhenti dari ber”fantasi” dan ber”realiti” yg program AF ni dah…………. lapok dan basi ????????????

          0

          0
        • Mawie says:

          not bad la. AF lebih baik dari Vokal Bukan Sekadar Rupa. Dah le tak ade rupa, vokal ke longkang.

          0

          0
        • Kak Jemah says:

          korang ni, dah nama pun AF; mana ada kelainan nyer lagi, yer dok ?????

          0

          0
        • Alam Flora says:

          AF= program realiti kitar semula. Takziah.

          0

          0
        • dena says:

          first time nampak zizan nervous mcm tu… hebat sgt ke AF ni? kelainan yg aku nampak mula2 skali yg buat aku nyampah adalah melodi lagu menuju puncak. tak best langsung!!! kalau klainan yg worst lebih baik kekalkan je mcm dulu2,,, x payah kelainan sgt pun xpe,,, yg aku nampak cara dorang attract penonton skang dengan gunakan dato ct, faizal tahir n melly goeslow,,, peserta2? byk yg x sedap… arja tu better than faizul yg mnang undian galaxy ape tah tu…

          0

          0
        • K.A.A says:

          byk org singapura masuk… pastu sora semua macam kambing…

          0

          0
        • Olga says:

          bile agaknya Malaysia nak ada show ala2 The Voice.. peserta2 semua nyanyi power2… kebanyakan negara lain pun dh ada. suara power2.
          boring r malaysia ni!

          0

          0
      • KODOK says:

        RANCANGAN NI PATUTNYA DAH LAMA MASUK LOJI.
        ADA LAGI KE YG NAK MENGUNDI GUNA SMS?
        MENGHABISKAN BERAS & PREPAID JE…

        0

        0
      • Bosannnnnnnnnnnn n n says:

        Sudah tiba masanya semua stesen2 TV di Malaysia mengubah mutu pengacaraan dgn menolak lawak2 bodoh, slapstik dan mengenakan orang. Dah basi…

        0

        0
      • Fakta Keras says:

        Bukan salah Zizan la korang!!!!
        Zizan hanya menyumbang kepada 30% keseluruhan kualiti rancangan.
        Yang silap adalah pihak Astro sebab rancangan ni dah dihujung nyawa.

        0

        0
      • Anonymous says:

        sape la yg nak tengok af ni + sape yg banyak sgt duit nak afundi bagai..?? wei xde life ke?? wakakaka…

        0

        0
    • Kak Timah says:

      INDAH N NONA JE YG NAMPAK PALING TERBAIKKKKKKKKKKKKK

      0

      0
    • Tukar Chanel says:

      masaalahnya dgn AF ni adalah peserta2 yg bertanding semuanya hancur.
      kenapa tak pilih peserta2 yg betul2 ada suara dan bakat.
      ada 1-2 saja yg boleh nyanyi.
      tak sengit lansung pertandingan ni. bosan weii.
      …nak mengundi pun rasa malas. berbaloi kah?

      0

      0
      • Bunyi Cengkerek says:

        format pemilihan tak betul dari awal. semua peserta hanya layak menyanyi di pentas kenduri kawin saja & juara pertandingan karoeke peringkat daerah. krik…. krik…. krik…..

        0

        0
    • yoyo says:

      af 2013 low class sbb zizan jdi pengacaranya….

      0

      0
  2. MYRA says:

    peserta yg rambut tegak n kembang tu x blh tahan….keke :P

    0

    0
  3. Leo says:

    patut lah zizan tak main super spontan.. ye kot…

    0

    0
    • mamat kepoh sane sni says:

      Aku da x minat nk tgk af skg ni..mcm taraf kg je yg msuk nyer..zizan? Bkn lawak pn..lawak bodo adela..lg dgn gaye gedik die tu .plz laa..

      0

      0
    • nasrul hafiz says:

      Apsl plak zizan nk msuk super spontan kn die da menang thn lps..mst la bg can org lain lak..apedaa..super spontan pn x besh..sume lawak bodo..gedikx..puiiihh

      0

      0
      • leo says:

        ingat astro nak peduli ke kalau dia juara tahun lepas atau tak.. sebab dia orang dah kasi zizan buat pengacara di AF…

        0

        0
      • :) says:

        aku pun tak pernah suka super spontan..
        nampak sangat tiru whose line is it anyway..
        kalau tiru jadi best tak apa..ni tah pape la lawaknya,,
        yang kompem ade yang gedik,
        ada yg konon comel mcm budak kecik -_-

        0

        0
  4. razer says:

    laaaa…..ada lg program nie…..

    0

    0
  5. amirnawawi says:

    Aisyah semalam nyanyi pun biasa-biasa sahaja.. Namun mungkin awal lagi kot

    0

    0
  6. mamat kepoh sane sni says:

    Aku da x minat nk tgk af skg ni..mcm taraf kg je yg msuk nyer..zizan? Bkn lawak pn..lawak bodo adela..lg dgn gaye gedik die tu .plz laa..

    0

    0
  7. Bosannnnn sangat!!! Menguap 16 kali tgk rancangan ni…!!!

    0

    0
  8. Apernie says:

    bukan takder kelainan bang… semakin tah apa apa.. stock budak nyanyi karaokey jer… negara lain nyer reality show nyanyian nie.. suma dipilih hebat hebat… A) memang malaysia dah ahbis stock yang ada bakat… or B) yang tukang pilih tu.. tah..sedih pekak..

    0

    0
  9. cinta says:

    Zizan???membosankan….knpla amik si zizan ni!bkn best pun..baik Ac Mizal dri mamat ni

    0

    0
  10. nasrul hafiz says:

    Apsl plak zizan nk msuk super spontan kn die da menang thn lps..mst la bg can org lain lak..apedaa..super spontan pn x besh..sume lawak bodo..gedikx..puiiihh

    0

    0
  11. wa lerrr says:

    Takde yang menarik pun pada konsert prelude ni..pengacara yang biasa2….nampak canggung dan byk kali tersasul..terbawa2 gaya yg ntah apa2…peserta pun x nampak yg boleh memukau…..masih tercari-cari kot….apa2 ajelah….

    0

    0
  12. yoyo..ooo says:

    zizan????
    booooooooosan..~~~~menguap
    next gosip..

    0

    0
  13. si Caer says:

    kte bape kali usha logo baru AF13..mmg nampak kelainan dr AF sblum nie..mcm bintang kt bndera israel jer..so balik pd AF13 taun nie..overall bese je..mmg astro ckp nk nmpk kelainan ke AF taun nie?..so lum stat lg kte tgk n tggu je..

    0

    0
  14. johan says:

    ZIZAN??? NOT BAD LAH JUGA….TP KALAU JOHAN LAGI BEST KOTTTT….DIA PUNYA LAWAK SPONTAN……GOOD LUCK PESERTA AF YG TPILIH….NYNYI BAIK2 K…

    0

    0
  15. aku says:

    Jangan pengacara yang lebih nyanyi dan menari udah lee…kadang2 dia tu kan terlebih lak gediknya. Iyelah tengah fofular lah katanya.

    0

    0
  16. minahbelacan says:

    abang nara , saya tgk pun kejap je . bosan giler . suram je suasana nya . kenapa zizan ? lansung tak sesuai . harap maaf la .

    0

    0
  17. Anonymous says:

    adoyai…cube la pilih peserta yg betul2 hebat…nie tak…nyanyian biasa je….sume harapkan muke….cube contohi american idol, x-factor, the voice…..sume peserta hebat2…lagu hebat, pentas okestra hebat, suara hebat…..

    0

    0
  18. BUNKFACE NO.1 says:

    tolong lah buat reality show yg cerdik skit. tak abis2 nyanyi . tak ada idea lain ke. memang orang Malaysia ni tak kreatif, kerjanya nak mudah kitar semula idea org lain. nak senang lagi beli sinetron indon murahan. senang.. tak payah susah2 perah otak buat cerita yg cerdik

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      bila lah Astro nak buat variety show mcm running man. ?? secara tak langsung boleh promote negara kita kat org luar, tapi tu lah kan….produser kat malaysia ni tak kreatif, sedih !!!

      0

      0
  19. minahgebu says:

    af boring , peserta boring, zizan boring, sharifahamani juri?? what the .. boring!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  20. nelopakpipiberlopakketiakhapak says:

    AF10 katanya… patutnya skang ni talent yg masuk mantap2 sbb tgok program realiti lain talent yg bertanding superb… tapi sepanjang tengok sampai tertidur semalam talent2 utk AF10 ni memang hampeh… sebahagian besar sengau n xleh tarik sora… owh plisss la peserta karaoke pun boleh buat lebih elok dari tu… kelain sangat la…. baik buat suara buat2 mcm lopak mgacara nona… huahahahaha

    0

    0
  21. Akoo says:

    Ingat kn best ler sgt. Aku ni terkocoh2 blk umah nk cepat tgk…hmmm, x sampai 15 min aku naik atas (bilik tdo) n tgk citer Indonesia sctv lg best!

    0

    0
  22. Rock says:

    Oh kenapa? Kenapa astro? Kenapaaa?!!!!!!!!!! Kenapa pilih Zizan niiiiiii.. Memang sah aku tak tengok dah. Menyampah akuuuuu. Dah la dia ni asyik buat lawak hambar ja. Oh please!!!!! Tukaq pengacara puhleaseee tp mmg aku tgk iklan pun nampak bosan

    0

    0
    • uty says:

      tu la…aku dah kata…jgn amik orang ganu ni…meluat…IQ tak de. astro bodoh cam pengacaranya jugak….sebok la solan mate tu…solan sains tak de ke????

      0

      0
  23. Rokiah Jambu says:

    But seriously, peserta program nyanyian kat luaq negara, sora depa pun setaraf dengan penyanyi Malaysia yg profesional. Peserta program negara kita? Hmmm….

    0

    0
  24. ok jer says:

    serius x best..x teruja lgsung nk tgok..aku tgok kjap jer..akhirnya ceria jugak yg ku layan..leh tgok gn anak..hehe..lg satu x leh blar la nk suh penonton undi..buat apa abis kn duit untuk bnda yg x bfaedah lgsung..tp x tau la kn..org mlaysia nie suka tolong org..murah hati..suka undi artis..spnjg aku hdup 27tahun nie x pnh lgsung tpikir nk mgundi2 artis nie..sms ke..online ke..paper ke..sbb tu aku x phm knapa peminat sgup buat apa sje bila dia minat kt sesorg artis..x rasa cm buang mse ke..buang duit..artis x knl pon kita..mlh dorg lg bduit dari kita..dh famous baju dorg pkai pon beribu raban..mkn pkai mewah..bley bcuti ke mana sje..rumh bsr..kita nk beli baju 30 hinggit pon bkira tauuu..kita yg pnt naik kn nama dorg buat perjumpaan bsama fan pon brapa sgt la yg artis huluq..yg jelasnya peminat jgak yg kne kluar duit smta nk jumpe artis ksygn mereka..tu pon jumpe 2 3 jam jer..btol tak???

    lau minyak naik 20 kita bising..so pikir2 sikit duit kita yg mgalir untuk undi artis2 nie smuaaaa…dr korg bazir duit yg sah2 xde dpt apa pon sbnrnya..baik korg sedekah ke jln yg bnr dah diredhai..korg pon dpt saham akhirat..btol tak kak ton???

    0

    0
  25. lagubestbest says:

    Aisyah jelah wow factornya. Memang wow, zizan takat bahu dia je :P

    0

    0
  26. Pemerhati says:

    Ayat yg sentiasa Zizan ulang2 smpai la abis program:
    1) Orait..
    2) Oh My God..
    3) Yeah..
    Bleh x klu xpyh pki undi2 topap bagai….akademi pebendanya nme nye tu.

    0

    0
  27. bosan says:

    bkn dlu diorg ckp AF9 season last ke?da agak konpem akn ada blik..poyo je sume 2..mcam da xde bnda lain yg berhemah nk bt.

    0

    0
    • esah says:

      takat tukar nama af 2013 wat mende…semuanya sama…nyanyi, nyanyi, nyanyi…pas tu komen…s amani plak jadi juri…tau ke dia tu…ckap je cam confident tapi ilmu nothing…af kasi bungkus la…

      0

      0
  28. bubble gum says:

    apelahh abg nara ni tgk baru 15 minit dah buat spekulasi salah..kan fitnah namenye tu tgk org dah doh kutuk-kutuk zizang padahal pengacara AF 2013 nii HEFNY SAHAD on air tuu… ade kat akhir siaran ni si hefny ni duk ulang2 ayat sayalah hos af 2013 haha..kan paknil nak bg peranttis dia peluang sbb dia ckp af lah batu loncatan yg dah menaikkan nama dia…zizan tu gimik jeee kalo dia jd pengacara hilang lahhh wajah xklusif astro ni..ish3

    0

    0
  29. Lolita says:

    Bkn semua pelawak blh jd pengacara wahai pihak astro…populariti semata2 Dan tiada bakat buat penonton rs bosan Dan menyampah…Tmbh pula dgn para pelajar yg tiada bakat…suara sumbang

    0

    0
  30. Mmg hancus says:

    Aq tgk 3 peserta pertama je..
    Aq suka darren kot sbb dia nyanyi lagu feberet den..hahahaha

    0

    0
  31. damak says:

    af boring
    af boring
    af boring
    af boring
    af boring
    af boring
    af boring
    af boring
    next..!!

    0

    0
    • jaga-jaga says:

      host boring
      host boring
      host boring
      host boring
      tukar lain
      tukar lain
      tukar lain….

      0

      0
      • hyde says:

        nak LIKE 1JUTA kali tapi tak bole,,,
        lagi satu nak komen, klu THE VOICE tu, sume pserta plih lgu yg hebat2 mse prelude yg bole tonjolkn vokal tp budk af nyanyi lgu najwa latip??? budk djh2 pun bole nyanyi lgu tu. AF LOW…LOW…..LOW…….LOW…..CLASS

        0

        0
  32. AF???? Apa relevennya program nie…. Dah tak cukup lagi ker talent-talent yg AF lepas-lepas lahirkan??? Kenapa tak polished jer skill yg dier org dah ada utk mewarnakan dan merancakkan lagi industri hiburan tanahair. Ex-student yg lepas-lepas pun blh dikira berapa sgt yg blh menyanyi dgn baik… AF2013 katanya ada kelainan… tapi kelainan yg aku rasa hanya kali nie dier org open utk Singaporean…. dan mereka tagih SMS dari singaporean untuk mengundi…nampak tak di situ apa motif dan kelainan AF 2013 nie… Anyway aku rasa TEGAR si pengemis jalanan yg kini menjadi penyayi cilik terkenal lagi bagus suaranya dari student AF13… anyway this only my opinion…chilllll…

    0

    0
  33. damai says:

    Hai bila nak stop AF nie. kata dulu x nak teruskan, cukuplah dgn rancangan sebegini, negara kita dah berlambak sgt dgn penyanyi, can ASTRO tell me wat ur purpose to start AF back, dahlah pengacara hampa, perserta pun bukan ada suara semua biasa2 aja. Please ASTRO stop all type of this realiti show,

    0

    0
  34. tulips says:

    Af pembukaan sangat2 mengecewakan…zizan perlu blajar dgn paknil untuk lontaran & sebutan yg jelas, sedikit kelamkabut bila dia nak cakap laju, rs macam tgk maharaja lawak pn ada

    0

    0
  35. bubble gum bongok!!! says:

    b/nara bongok ke, ko yg bahlul… si HEFNY SAHAD tu pengacara tuk diari AF la… bangang pastu menyusahkn org lain yg baca!!! pui!!!

    0

    0
  36. Oh Bosan.. says:

    Bosan gile af 2013 nie… exited mula nak tengok tapi lepas tengok 15 minit je keboringan melampau telah menjelma. Zizan ingatkan bagus tapi hampeh.. dia lak tak konfiden macam orang baru mengacara serba tak kena je.. lawaknya asyik tersasul je ape kebenda la. Peserta lagi satu tahap macam tu je.. macam nyanyi [email protected] je aku tengok.. Last-last sebab terlampau punya boring aku layan movie lagi baik

    0

    0
  37. mak c kina says:

    since dr prelude sampai la 1st konsert smlm…xde pe yg menarik pn…aku pn rse zizan mcm xsuai je…bkn dia xleh jd pengacara tp mcm xbes…even mcm tu xsuai kot utk dia…tp apa yg penting makcik baju sendat tu xlayak even top 24…hehehe…

    0

    0
  38. noknokgorgeous says:

    AF 2013 Konsert Prelude, ZIZAN RAZAK jugak yg jadi nya, yaaa ampunnn, 5 minit pertama pun da tersasul, pastu terkebil kebil, suara pun x jelas, ni nak cover 2 jam punya program, yang aku pelik tuh, konsert pengenalan tapi semua ke laut, pilih RUPA dari BAKAT, stop lah AF, orang tengok bakat la sekarang, kenapa nak kena undi eh, anugerah yang lain elok je undi kat web la, line la, wechat la, dasar sangat nak duit, first impression penting der, pakaian yg ladiesnya xnak kalah, melekap ke body .. etc etc etc etc etc etc etc

    0

    0
    • kiss says:

      nak kata lawa sgt budak2 af tu pun idak juga….suara lagi laaaa…so tell me apa yg bestnya!!!!!!!!!!!!!!!!! hostnya?????lg laaaaaa…please…tukar orang lain……..

      0

      0
  39. joe says:

    Sani tu muka dia mcm Bobo version kurus!..hehe. Mmg suara peserta semuanya..ermmmm, bermimpi nak jd penyanyi!

    0

    0
  40. Melati says:

    manusia yg paling bangsat ader manusia yg minat Zizan ni….lawak kankang nya yg amat mengelikan takder modal dah.

    0

    0
  41. Skendel Richard Gere says:

    Napa pihak astro tak buat saja af utk bekas2 juara…bleh gak kita tgk persaingan sengit (kalau sengit la) diantara juara² af yg sebelum² ni…tak suker ler af 2013 sebab pelajar² af kali ni mcm tangkap muat jer…

    0

    0
  42. gkl says:

    semua nak suruh orang undi….super spontan undi,,af undi,,,ingat orang mlysia ni bodoh ke nak bazirkn duit undi bagai…baik simpan duit tu tuk isi minyak pegi keje…apa ke pekdahnya nk mengundi2…wahai rakyat mlysia…jgn la terpengaruh dn tertipu ngan program2 yg ntah apa2 ni…setakat nak tgk boleh la tapi tak yah amik pot sgat…itupun kalau nak tgk….lg2 zizang jdi host…pakat jgn tgk ramai2 la…budak bengong!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  43. ntah… bosan gile kut… suara ada yg bukan ke laut dah tapi ke jamban terus… nak2 sape tuh yg adik si aliff tu.. aduhai dikk ooii.. ko baca sajak ke menyanyi tuh… mendatar dikkkkk…. yg si zizang pulak mmg nampak gugup semacam jek… x sesuai ok program nyanyi2 gitu ko lawak2 kan.. gaya ko mengacara sama jek macam aku ngok bolos saja dinding itu..

    0

    0
  44. minah jambu merah biru says:

    memang zizan ni tkde kelainannnnnn…kelainan dia cuma dia ni pendek macm bunkface itu ajeeeee yg lain semua okkkkkkkk dia kelakarrrr….

    0

    0
  45. kak halmah says:

    akak rase bagus lagi budak yang jadi pengacara mase prelude top 24 aritu. sape ntah name die.. Hefny kot..

    0

    0
  46. kimmy says:

    aku lagi minat johan dari zizan…jd pengacara af plak skrg..sgt xsesuai…sllu ilang idea..AF ni lgi sesuai klu bg REZA mengacara…he is one of the disregard talented in hosting..come on people!

    0

    0
  47. Tailongkang says:

    Tak payah guna afundi yg potong duit byk sgt..buat kelainan undi guna whatapp, wechat, kakaotalk, line..undi sepuas puasnya sampai astro tak larat nak kira.

    0

    0
  48. mojo says:

    zizan buta AF.Perhatikan apa dia cakap..tak ada isi AF langsung,zizan artis dalam dunia
    dia sendiri.hal dunia hiburan lain dia tak ada pengetahuan pun.baik astro ambil nabil.
    kalau buat lawak pon mesti ada kena mengena dengan topik.ala,hidung2 bila nak abis.

    0

    0
  49. Anonymous says:

    zizan langsung x best jd pengacara..

    0

    0
  50. […] Zizan Razak Sah Pengacara, AF 2013 Tiada Kelainan? (81) […]

    0

    0
  51. AF bengong says:

    kalo berani jemput lah peserta dari Indonesia….nape…takut ke??

    0

    0