Written by Bella | April 8th, 2018

Susulan kes suaminya, Armin Zaharin mencederakan anak mereka dengan segaja, episod rumah tangga Ziana Zain kembali menjadi bual bicara ramai apabila penyanyi itu memfailkan penceraian di Mahmakah Syariah Shah Alam pada 3 April lalu.

Walaubagaimanapun, ada sumber mengatakan Armin tidak bersetuju dengan keputusan Ziana untuk bercerai dan meminta kes tersebut dibawa ke jawatan kuasa pendamai.

Pasangan ini sudah tidak tinggal sebumbung kerana Armin sedang menjalani tempoh jaminan dan tidak dibenarkan mendekati Ziana dan anak-anaknya.

Ziana bagaimanapun buat masa ini enggan memberikan ulasan lanjut mengenai tindakan beliau yang nekad ingin bercerai selepas 20 tahun mendirikan rumah tangga.

Dalam pada itu, Armin juga melarikan diri daripada pihak media ketika prosiding kes beliau memukul anaknya selesai di Mahkamah Majistret Shah Alam pada Jumaat lalu. Peguamnya, Mohamad Rizal meminta pihak media memberikan anak guamnya sedikit ruang.

Terdahulu, Armin ditangkap pada 2 Mac lalu selepas Ziana sendiri membuat laporan polis pada 27 Februari atas dakwaan lelaki itu dengan sengaja menggunakan rotan dan memukul anak mereka dengan lebam.  Armin boleh dikenakan dua kali ganda tempoh maksimum atas sabitan kesalahan dibawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan. Bagi Seksyen 324, jika sabit kesalahan dia berdepan dengan hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebatan.

Sumber Berita : Astro Awani

17 responses to Ziana Zain Sudah Failkan Penceraian, Suaminya Armin Pula Tidak Mahu Bercerai

  1. Nd says:

    Laki Bini yg bermasalah, anak yg jadi mangsa kena pukul… Ini kes lps kan kemarahan pd anak yg beno nya… Apa2 pun Syg 20 thn bersama berakhir dgn perpisahan..

    5

    2
    • Nini says:

      Betulh ank hanya sandaran masalah kedua org tua..Sian ank2 mangsa keadaan..sikap tolak ansur n hormat menghormati dh tiada dlm jiwa..dua2 salah..

      1

      3
    • Nini says:

      Betulh ank hanya sandaran masalah kedua org tua..Sian ank2 mangsa keadaan..sikap tolak ansur n hormat menghormati dh tiada dlm jiwa..dua2 salah.. Ni

      0

      1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      kenape laki dia tknk ceraikan ? dh bini tu fail kan perceraian kt makamah cerai aje lah ! nak fikir ape lagi ni ??? tu laa lain kali kalau bini u ziana diam jangan di kejut dengan memukul anak u yg tknk ngaji tu ..salah u jugak geram ngan bini anak pulak yg u rembat mana boleh macmgitu..! tu bukan sayang anak nama nye..tu nak mampos kan anak !!! ziana terus kan perjuangan mu dengan memfail kan perceraian di makamah..kalau dh niat u macmgitu terus kan aje…lov u ziana…

      0

      6
    • peter arnab says:

      ekceli what is their problem eh? story la sikit..hint sikit2 je..come on guys..

      1

      1
  2. Tk says:

    Tiap pasangan yang bermasalah pasti cuba sedaya upaya nak selamatkan perkahwinan. Tapi kalau tak berhadil Buatla jeputusan yang terbaik. Tak guna nk teruskan hidup bersama dalam pura pura. Akibatnya ko lepas marah pada anak anak. Kesian anak anak jadi mangsa

    12

    0
  3. Yekeni says:

    20 yrs is a long time. Normally wives of a 20 yr old marriage do not ask for a divorce unless dah tak boleh tahan. Husbands of a 20 yr old marriage, ada jugak ah ask for divorce coz wives dah berumur… kalau the wives ask for a divorce, there must be a valid good reason. Wish her all the best.

    48

    0
    • huhuhu says:

      yes. im totally agree.. kalau ikutkan, hanya pukul anak atau pukul dengan teruk sekali dua.. takkan lah zz sanggup report polis dan mencemarkan maruah suami dan family. theres be another reasons btwn them.. mungkin mmg bermasalah.. mungkin suami dia mmg dah tak boleh jalankan tggjwb and hanya goyang kaki or else.. skg naik tgn pulak.. MAYBE… kita xkan nak report polis, semata2 anak kau kena rotan kaw2 unless anak kau mmg lunyai sampai boleh mati… ataupun rotan menggila ke apa ke hanya skali dua…tapi kalau ianya KERAP BERLAKU atau ROTAN TANPA REASON maybe adalah yg “pelik” tu… then zz pun tak boleh tahan… skali dua mungkin boleh senyum lagi.. bergambar bersama… tapi kalau dh teruk, tak boleh tahan lah..

      0

      0
  4. Emm... says:

    semoga dipermudahkan semua urusan..hanya mereka yg tahu masalahnya apa… bercerai perkara yg plg dibenci tetapi dibolehkan..jika bersama lbh mendatangkan keburukan, lebih baik berpisah.. itupun jika telah habis segala usaha berdamai.. Tak boleh nak ckp salah siapa krn tdk berada ditempat zz dan husbandnya…

    10

    0
  5. Niana Nain says:

    Ziana Zain seems like a good person with beautiful heart, just guessing from the way people perceive her overall. Insya Allah saya doakan yang terbaik untuk ZZ menempuh dugaan dalam kehidupan.

    11

    0
  6. anonymous says:

    dah kawin berbelas tahun nak bercerai

    0

    11
  7. Mat gersang says:

    Suami dah x kerja..so ziana mesti nak cari payung baru yg masyukk…dato2 ke

    0

    21
  8. Anonymous says:

    Gambar kat atas tu nmpk bahagia…rupanya????
    Pru 14 dh nk mula skandal kes zz ooooppssst pasti meletop tmbh kes cerai ni plk..

    0

    4
  9. Diri Ini says:

    Sayangnye…prkahwinan dh cecah 20 thn…berakhir dgn penceraian…pape pun…segala nye berlaku atas izin Allah…

    3

    0
  10. mak c kina says:

    kita xkan faham apa jua mslh mereka…mgkn bg kita,kita blh settel masalah tu tp mereka yg menaggung/rasa…xde sape ingin kan penceraian..bg aku mesti ZZ dah fikir masak2 sblm buat keputusan mcm tu…doa yg terbaik utk mereka

    6

    0
  11. bunga lalang says:

    mmg la dia x nak cerai, nanti sapa nak kasi duit? Dgn ZZ confirm ade dut…ingat lelaki bodoh ke….ini zz yg mintak cerai mau dia yg bayar laki dia nanti bukan sebaliknya

    1

    0

Leave a Comment

Optional