Written by serenity | April 18th, 2018

Masih tidak banyak yang ingin dikongsikan oleh penyanyi popular 90-an Ziana Zain mengenai apa yang berlaku dalam rumahtangganya. Biarpun wajahnya menyimpan seribu luka terpendam, dia tidak berhasrat untuk bercerita yang buruk mengenai suaminya, Armin Zaharin Ahmad Zambri, 53, seorang bekas ketua pramugara.

Utusan Online melaporkan, Ziana bagaimanapun mengakui dia sudah memendam rasa untuk satu jangkamasa yang panjang:

Biarlah kami sahaja yang tahu. Cuma saya akui, sudah lama memendam rasa dan Alhamdulillah, saya serta anak-anak boleh menghela nafas lega sekali gus berpeluang menikmati rasa bahagia.

Ahli keluarga dia (suami) adalah keluarga saya juga. Jadi tidak baik untuk saya buka pekung sendiri.

Ziana atau nama sebenarnya Siti Roziana Zain, 50, memberitahu perpisahan mereka bukanlah disebabkan orang ketiga.

Armin juga dikhabarkan tidak menghubunginya dan anak-anak setelah dibebaskan dari tahanan polis:

Firman Allah dalam al-Quran, kun fa ya kun, maka jadilah. Siapa saya sebagai hamba-Nya untuk mengelak setiap takdir yang telah ditentukan ke atas saya.

Dia Maha Kuasa. Saya terima semua ini sebagai satu ujian. Mungkin ada hikmahnya.

Ziana dan Armin mendirikan rumahtangga sejak tahun 1998 dan mempunyai empat orang anak hasil perkahwinan mereka yang mencecah usia 20 tahun iaitu Muhammad Aiman, 19, Muhammad Ammar, 14, serta pasangan kembar, Muhammad Ariel dan Siti Nur Kaseh, 9. – beautifulnara.com

33 responses to Ziana Zain Komen Kemelut Rumahtangga: Saya Akui Sudah Lama Memendam Rasa

  1. minah jambu say NO to drugs says:

    pes hehe

    0

    3
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      takpe lah terus kan fail perceraian kt makamah kalau dh tk sehaluan n jangan pendam rasa n makan hati sangat hepi hepi aje ngan anak anak..tkde laki pon boleh cari makan jugak pe ! so jangan sedih sedih jangan fikir banyak senang kan diri sendiri..

      78

      0
    • xoxo says:

      Persona wanita berusia 46 tahun ini nyata tidak pernah hilang walaupun industri hiburan tanah air semakin dibanjiri dengan pendatang baru.

      Baru sahaja selesai menjayakan Konsert Teaterikal Suara Kita, penyanyi yang juga bergelar seorang ibu ini juga dilihat sibuk menguruskan rumahtangganya.

      Malah, ketika ditemubual di sidang media Konsert I Am Ziana Zain, dia mengakui bahawa sebenarnya masih belum mengenali suaminya, Armin Zaharin itu secara sepenuhnya walaupun sudah hampir 16 tahun bersama.

      PC I Am Ziana Zain Concert-43 Ziana Zain masih kekal cantik seperti di awal kemunculannya dahulu

      “Dalam hidup berumahtangga kena ada give and take. Lebih-lebih lagi saya dan Armin sememangnya mempunyai identiti yang jauh berbeza. Armin lebih pendiam dan saya pula banyak cakap.

      Disebabkan perbezaan itu, hari-hari ada sahaja perkara baru yang saya akan belajar mengenai dia. Itulah yang jadi seronok sebab ada color dalam kehidupan seharian.”

      Bakal meraikan ulangtahun perkahwinan pada 9 Mei ini, Ziana Zain tidak lokek untuk bercerita tentang saat-saat dirinya bersetuju untuk berkahwin dengan jejaka itu.

      “Masa mula-mula nak kahwin dengan Armin, ramai yang tidak percaya. Mereka siap suruh saya berfikir banyak kali sebab pada pandangan mereka Armin garang. Tapi, saya tetap dengan keputusan saya dan Alhamdullilah, kami anak-beranak bahagia.”

      credit to oh bulan 2014 – see no wonderlaaa.. dah lama bertahan mgkin husbandnya tak berubah makin mengganas

      18

      0
      • Abg nk tegur says:

        Tanye la staff MAS…xtahan org nak keje ngan die…kalau staff skali skala aje jumpe, bayangkan wife/family 24/7…garang xpe…asal jangan baran…bahaya…tambah2 kalau dah lebih 40 tahunxnak berubah…susahla…

        2

        0
  2. minah jambu suka sahara yaakop says:

    takpe lah terus kan fail perceraian kt makamah kalau dh tk sehaluan n jangan pendam rasa n makan hati sangat hepi hepi aje ngan anak anak..tkde laki pon boleh cari makan jugak pe ! so jangan sedih sedih jangan fikir banyak senang kan diri sendiri..

    9

    0
  3. Wekkkkkkk says:

    Kak ziana dh 50..ingatkn lahir tahun 1971..rupanyer awal sikit ye.
    Tapi masa trnmpk kt giant..mak ai..lawalh kak ziana ni..mekap nipis..badan sederhana..
    Ada buat kuiz kt situ..tahun berapa kak ziana lahir..ada yg jawab tahun 80an..

    Lpas tu ziana ckp..” alamak dik..muda nyer kak”

    Mmg dia lawa.
    Tak apa kak ziana..anak dh byk..cari duit je bsrkn anak ye. Jgn sedih ye, setiap perkara yg dilalui pasti ada kesudahanya.

    64

    0
    • Wekkkkkkk says:

      Aku respek ko kak, dari dulu x pernah berhenti cari duit.

      35

      0
      • Pokcik says:

        Pada tahun 1990an, kami (Kementerian) bayar RM14,000 kepada Ziana Zain menyanyikan 9 buah lagu sempena Majlis Makan Malam Tahunan Kementerian. 8 buah lagu dia nyanyi penuh. Sebuah lagu lagi nyanyi bersama anak pegawai.. Ziana backing jer.. Memang Ziana Zain seorang penyanyi yang hebat..!

        48

        0
  4. kak inn says:

    saya percaya ziana tahu apa yg dia lakukan….semoga Allah permudahkan segala urusan ziana…

    48

    0
  5. She is one of the good one . says:

    Kak Ziana … Tabahlah …can happen to anyone …

    21

    0
  6. Rara says:

    stay strong ziana, i pray for u.

    19

    0
  7. SuperFox says:

    Kak Ziana, I wish nothing but the best for you and your kids. May your future be blessed and may you find happiness once again xx
    Semoga semua urusan dipermudahkan. Bertabahlah…

    29

    0
  8. zz says:

    Semoga ZZ tabah menghadapi…
    Kebahagiaan akan jadi milik mu jua…
    Be strong ZZ ….
    Dr peminat mu dr zaman Madah Berhelah……

    7

    0
  9. Sangkar cinta says:

    Sedih la jgk. Majlis perkahwinan kak ziana dulu antara yg gah but at the end jadi mcm ni. Stay strong kak ziana. Semoga kak ziana dan anak2 sentiasa dlm lindungan-Nya.

    17

    0
    • Kedondong says:

      Majlis kahwin dia buat Kat rumah jer…..yg jadi gah…..sebab peminat lebih 10k dtg sampai mak dia pitam. Apa2 pun…azwan Ali boleh kembali jadi jantan…

      40

      0
      • Minah membawang says:

        Yup pkahwinan die gah bkn sb sponsor mewah2 tp gah sb dihadiri ribuan peminat..retis skg gah sb ditaja,wt dihotel,mewah2 tp dihadiri oleh rkn2 retis n vip je..beza retis dlu n skg

        34

        0
        • Wekkkkkkk says:

          Byk beza mjlis prkhawinn dulu dn skrgkn.
          Klau d imbas, gotong royong rewang tu lgi meriah dri katering. Mkanan dulupum lusa baru basi.

          19

          0
      • Anonymous says:

        haa aku igt lg die pakai baju mcm color krim2 putih cmtu duk lambai2 dr atas rumah parents die giler ramai org dtg smpai mak die pitam hehehe.. ape2 pon kak ziana seorang yg tabah sebab mampu bertahan selama ni tapi die taknak terus jadi bodoh kerana sygkan suami sebab tu die amek tindakan mcm ni. ape2 pun semoga kak ziana kuatkan hati n cekalkan diri untuk anak2 k. we love u kak ziana.

        15

        0
  10. Noname says:

    You re strong….may god bless you…luar sana ada je yg tidak bahagia tapi tidak berani..
    Its realiti…

    19

    0
  11. Anonymous says:

    Isu dh meletup. .moga ada sinar di hujung nnti..
    Byk sgt dengar kisah ZZ ni..lbh2 pihak pembangkang mainkn sandiwara korek kisah lama ZZ ni..kesian..

    3

    1
  12. melati says:

    Biasa lah Lumrah Dunia…..sapa yg suka simpan Biawak hidup..!! Faham2 ZZ

    5

    0
    • Anonymous says:

      Tpi klau biawak hidup tu kacak, tinggi, suruh buat ape je, cepat x lengah2 kn masa, seks pun bgi terbaik tpi dia bekerja juga dkt rmh, sapu basuh mcmlh…cuma x begaji je..mcm mana dgn kes ini..byk tau skrg di malaysia.

      ( klau muka x kacak, hitam gedempol pengotor ha yg ini boleh tendang).

      7

      1
      • mak c kina says:

        ni bkn biawak hidup…ni kerja sama…dah tau dok rmh…kne la buat kerja rmh…biawak hidup tu, bini tanggung segala…blk keje pun kne buat semua keje rmh..yg si laki dok ngadap tv & hp..paling geram bila laki balik dr melepak tgk bini xmasak lg…padahal bini baru je siap mengemas (rumah besepah sbb laki pemalas)

        1

        0
    • Shartina says:

      Melati kadang kadang kena simpan biawak hidup (setakat mana boleh tahan )atas dasar kesian kat anak anak or sbb tekanan keluarga masyarakat .

      Sampai ke suatu tahap yg tak boleh tahan kesabaran . Then baru ambik tindakan .

      Ni setakat bela biawak …belum lagi termasuk ceta mak mertua gilabatu meroyan hilang dsb

      10

      0
  13. Anonymous says:

    Zaman la ni rmai jantan x guna. Perasan bagus. aku memang suka tengok ibu2 tunggal berjaya dan bahagia ngan anak2 wlau tanpa suami. para isteri yg masih lagi dibelenggu masalah laki mental menyeksa jiwa n raga ni, tolonglah buka minda luas2. bebaskan keluarga anda dari tekanan perasaan, terutama anak2mu.. cian mereka.

    22

    0
  14. Diri Ini says:

    stay strong kak…semoga terus sukses…n paling penting xpayah lah citekan keburukan bekas suami…tu mencerminkan siapa diri kite…peminat kak ziana dari dulu sampai skrg dengan lagu2 yg sure meletop2…

    2

    0
  15. Tk says:

    You survive after all hurt and pain. So be strong and live your life again b.

    3

    0
  16. ilajondo says:

    stay strong kak zz…semoga murah rezeki akak

    2

    0
  17. ilajondo says:

    stay strong sis

    3

    0
  18. shopia lorren says:

    Hanya tabah n sabar dgn dugaan ini…jgn putus berdoa agar dipermudahkn kak ZZ..sy doakn moga diberkati dunia n akhirat..

    3

    0
  19. Rosie binti tumada says:

    Ziana….saya harap kamu akan berjaya tanpa suami disisi…teruskan hidup demi anak anak..dan suara ziana begitu bagus sampai sekrang…good …kaka ziana

    0

    0
  20. KAKA ziana tetap berjaya..dan sentiasa kuat semangat ya…suara kaka bagitu bagus……

    0

    0

Leave a Comment

Optional