March 8th, 2018

Sejak orang ramai mengetahui penyanyi Ziana Zain yang membuat laporan polis terhadap suaminya atas tuduhan mencederakan anak mereka, ada sesetengah netizen mengkritik dan mengecam tindakan Ziana. Mereka melemparkan kata-kata kasar seperti isteri derhaka dan mencetuskan pelbagai spekulasi.

Menerusti akaun Instagramnya semalam, Ziana ada memuat naik satu kenyataan yang ditujukan kepada netizen yang mempertikaikan tindakannya itu. Menurut Ziana, netizen jangan pernah menilai perjalanan hidup beliau jika mereka tidak pernah melaluinya.

Perkongsian itu mendapat pelbagai reaksi dan rata-rata peminat Ziana tampil memberikan sokongan kepada beliau. Mereka mendoakan agar kes tersebut berjalan lancar dan segalanya dapat diselesaikan dengan baik.

Seperti yang Ziana katakan, berilah beliau ruang untuk beliau menghadapi kemelut yang sedang berlaku. Kita tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku dan daripada mencetuskan spekulasi, apa kata doakan yang terbaik sahaja buat Ziana dan suaminya.


35 responses to “Ziana Zain Beri Peringatan Pada Netizen Yang Tempelak Dan Label Dirinya “Isteri Derhaka””

  1. peppermint says:

    errr… takkan ZZ tak tau dr awal laki dia ni panas baran?
    lagipon dia yg tergila2 kt Armin tu kan?
    dedulu kalo bebudak kene sebat bagai, xde hal.. zaman sekarang ni, jangan carik pasal..agaknya tak dapat belasah mak, tu yg belasah anak.. isteri mana tak jatuh nusyuz kalo keluar rumah dgn pkaian sendat mandat camtu? aku tak backing sesape. tapi kalo korang yg komen ni org Islam, sure tahu hukum hakam kan?

    • nana says:

      netizen nowadays..
      kes bapak pukul anak : “ala, nak didik je tu, dulu aku kena rotan lagi teruk..”
      Kes anak mati didera bapak : “bapak kejam! mak bodoh ke tak buat report?”

  2. Anonymous says:

    bila si bini dah x tahan. baru darjah 3….ko belasah budak tu mcm dia berdosa zina ke haper???

  3. Zira says:

    Dasar Derhaka.. Isteri NUSYUZ..

  4. Razali says:

    Assalam-Bab Agama(Cerai-Berai)Jangan dibuat main-main.Ini bukan masalah kaum adam/hawa..yang penting apa yang Allah kata bukan orang (insan yang lemah) ini kata.Ingat DUIT..Dakwah,Usaha,Iklas dan Tawakal,,,

  5. makziana says:

    kalau aku jadi ziana aku sesah armin tu cukup cukup…………..ouiiiiiiiiiiiiiiii ziana cerai jerlah….silap hari bualn laki hang pukui hang pulak………………………….

    • Razali says:

      AsSalam-Puan/Kah…Kena dengau 2 belah pihak.Sabauu le sikit.Beri ruang dan peluang.Dan sesakali kita letakan diri kita ditempat mereka…

    • Zira says:

      Ceh Konon Nk sesah armin, meh aku pijak muka ko dulu hidup2… cuba laki ko bt mcm tu.. isteri nusyuz, patut la ramai kaum hawa ddk dlm neraka..

    • Elle says:

      Ko ni tuhan ke? Mana ko tau sapa yang duduk dalam neraka? Suka hati je nak nerakakan orang.

    • eh cibai…………………………dalam islam tak ada ajar pukui anak lagu tu………………….armin tu pun tak betui…………………………………..sikit ari jadik iqram dinzly lah……………dulu masa kat MAS…..ouiiiiiiiiiiiiiiii dia punyalah sombong macam babi hutan masuk masjid………………kutuk lelaki lembut.last last hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm tidoq lah dalam lokap…………kat akhirat akan ditanya naper siksa anak anak…………

    • Bersabarlah says:

      kalau tangan dah naik pukul anak, sah2 ler bini pun die hempuk skali. cuma ibu ni die sanggup bertahan sakit tu, tp ibu mana sanggup bertahan anak kena dera?

Loading...