Written by Bella | March 8th, 2018

Sejak orang ramai mengetahui penyanyi Ziana Zain yang membuat laporan polis terhadap suaminya atas tuduhan mencederakan anak mereka, ada sesetengah netizen mengkritik dan mengecam tindakan Ziana. Mereka melemparkan kata-kata kasar seperti isteri derhaka dan mencetuskan pelbagai spekulasi.

Menerusti akaun Instagramnya semalam, Ziana ada memuat naik satu kenyataan yang ditujukan kepada netizen yang mempertikaikan tindakannya itu. Menurut Ziana, netizen jangan pernah menilai perjalanan hidup beliau jika mereka tidak pernah melaluinya.

Perkongsian itu mendapat pelbagai reaksi dan rata-rata peminat Ziana tampil memberikan sokongan kepada beliau. Mereka mendoakan agar kes tersebut berjalan lancar dan segalanya dapat diselesaikan dengan baik.

Seperti yang Ziana katakan, berilah beliau ruang untuk beliau menghadapi kemelut yang sedang berlaku. Kita tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku dan daripada mencetuskan spekulasi, apa kata doakan yang terbaik sahaja buat Ziana dan suaminya.

35 responses to Ziana Zain Beri Peringatan Pada Netizen Yang Tempelak Dan Label Dirinya “Isteri Derhaka”

  1. Jangan simply hukum orang! says:

    Be strong Kak Ziana. Pastinya apa yang Kak Ziana lakukan adalah yang terbaik khususnya untuk anak2.

    25

    0
    • Kiah says:

      Seringkali kau menepis tiap persoalan
      Ada sesuatu kau sembunyikan dari pengetahuanku. Dapat aku merasakan..ketara perubahaaaaaaan!

      11

      0
      • Anonymous says:

        bagus juga kak ziana report. sebab ramai melayu2 diluar sana xnk aib suami sampai suami jadi menate rogol anak sendiri, lempang anak sampai mampus, lebam, trauma…sebabnya…tknk buka aib.

        53

        0
        • senah says:

          malaysia negara maju? kalau dibarat.. ada bukti atau kesan dera, tak perlu report polis. polis sendiri dan badan kebajikan akan tahan.

          12

          0
        • SAJAT says:

          SAY NO TO CHILD ABUSE….

          20

          0
        • Mike says:

          Teringat masa aku kecik dulu, rotan,bulu ayam ,penyangkut baju,tali pinggang semua dah hinggap kt badan ni…Baru aku tahu sakitnya bila kena pukul,skrg bila ada ank aku nak naik tangan pon tk sampai hati sbb terpikir kesakitan yg aku rasa tu.

          22

          0
    • akak bawang says:

      ibu mesti tahu dan mahukan terbaik utk anak2. senang2 eh ko nk lempang? kami ni 9 bln loya2 muntah2….sakit pening..lelaki tahu ke semua tu keperitan mengandung?

      18

      0
  2. Pondan Burit Ketat says:

    Harmin Zahari ni tak pedulikan mak kandung dia yg duduk dekat Ulu Yam , pastu dulu masa keje MAS selalu carik pasal dengan pramugara lelaki lembut …. Ini semua adalah karma abadi untuk dia ….mendapatlah ko Harmin . Muahahahahaha

    12

    0
    • Anonymous says:

      Memang well known dia ni senior yang suka buli junior steward especially yang lembut di mas dulu.Tapi tak tinggal sembahyang.Kalau rajin sembahyang apasal panas baran?Tak paham.
      Ingat lagi waktu majlis kahwin Ziana & Armin ni,arwah mama Juwie kecik hati & menangis bila dia cuba nak bercakap dengan Armin tapi mamat ni paling muka dan ignored mama Juwie.Sampai Ziana kena mintak maaf kat mama Juwie.Memang dia ni tak suka pondan padahal mama Juwie tu khunsa.

      14

      0
  3. Anonymous says:

    Sila urine test orang ini(suami ziana)

    7

    0
  4. Anonymous says:

    Semoga ada jalan penyelesaian…mungkin ujian kali ni dpt merubah sifat2 negatif dlm diri pasangan…yg mungkin selama ini dipendam…harap kak ziana tabah dgn ujian yg dihadapi…semoga rumah tangga yg dibina berkekalan ….

    5

    0
  5. Anonymous says:

    apesal plak isteri derhaka, bende ni sure da lame ZZ pendam, so mungkin tu ari dah melampau sgt kot die rotan pukul anak die maybe smpai cedera or could even worst if die x report polis. tugas ibu is to lindungi anak2 die, bukan sbb sygkan laki n malu dgn persepsi masyarakat die diamkan aje anak kena dera cmtu. xkan nak ulang lagi kes adik yg mati kena dera dgn bapak askar die tu. wake up people!! if parents sendiri x boleh lindungi anak, then sape yg nak protect diorg. rotan tu biar berpada jgn lah sampai cedera or bley mendatangkan trauma kat budak tu ok!

    93

    0
    • Anonymous says:

      Betul kata awak saya sokong tindakan ziana zain

      8

      0
    • Menyedihkan says:

      netizen ni tak sedar yg ziana buat keputusan untuk report polis ni dia dh fikir jauh dah reputation dia as public figure, mcm mana org akan judge dia.. tak baik tau korang ni setiap ape yg dilakukan mesti beserta sebab nya.

      18

      0
  6. Anonymous says:

    Bella sayang.. tempelak..bukan templak

    4

    0
  7. Anonymous says:

    YG CKP DERHAKA TU PASTI KAUM ADAM…SUKA BLAME WANITA

    27

    0
  8. Ros says:

    Sabarlah kak ziana. Anda pun garang tak ingat dunia juga masa mentor tu. And nasib artis dulu terpaksa biasakan diri dengan media sosial mainan melayu bodoh untuk retis sekarang. Dah kawen lama mestilah menyampah akhirnya ngan pasangan so we understand that. Chill, semua manusia akan diduga, ctdk diduga tak subur walaupun kawen awal pun tabah hadapi hidup yang ada segala harta tapi tak bermakna pun. Pepun, akak satu2nya artis pompuan yang saya minat dari dulu sebab ada edge walaupun tiada karya baru. Pepun, don’t worry, berita ni takkan kecoh mana sebab sekarang zaman lopa, selepas kejatuhan zaman schawal.

    0

    7
  9. Terfikir says:

    Kalau ZZ tak report polis,boleh jadi dia dikira bersubahat pulak kalau2 anak dia tu dah jadi teruk mcm kes2 dera sebelum ni. Mesti dia juga akan disoal siasat . dan biasalah makcik2 bawang akan keluarkan lah statement ” Yang si Ziana tu buat apa ? diam je anak ko kena pukul? tak amik tahu langsung?’ ..haaa cmtu pulak..Ape yg dia buat tu betul.

    35

    0
  10. cikminah says:

    Saya juga menyokong apa yang Ziana Zain buat.
    Tak faham kenapa ada yang mengutuk dia, bukankah dia melindungi anak-anaknya? Takkan nak dibiarkan anak-anaknya mati dipukul macam yang berlaku kepada budak perempuan 9 tahun bernama Ainina Nabihah Mohammad Abdullah, dipukul, diterajang, dibaling dengnakerusi sampai pecah usus, patah tulang belakang dan mati kerana nak mendidik AGAMA…………?????

    20

    0
  11. makziana says:

    kalau aku jadi ziana aku sesah armin tu cukup cukup…………..ouiiiiiiiiiiiiiiii ziana cerai jerlah….silap hari bualn laki hang pukui hang pulak………………………….

    5

    3
    • Razali says:

      AsSalam-Puan/Kah…Kena dengau 2 belah pihak.Sabauu le sikit.Beri ruang dan peluang.Dan sesakali kita letakan diri kita ditempat mereka…

      0

      1
    • Zira says:

      Ceh Konon Nk sesah armin, meh aku pijak muka ko dulu hidup2… cuba laki ko bt mcm tu.. isteri nusyuz, patut la ramai kaum hawa ddk dlm neraka..

      0

      19
      • Elle says:

        Ko ni tuhan ke? Mana ko tau sapa yang duduk dalam neraka? Suka hati je nak nerakakan orang.

        3

        1
      • eh cibai…………………………dalam islam tak ada ajar pukui anak lagu tu………………….armin tu pun tak betui…………………………………..sikit ari jadik iqram dinzly lah……………dulu masa kat MAS…..ouiiiiiiiiiiiiiiii dia punyalah sombong macam babi hutan masuk masjid………………kutuk lelaki lembut.last last hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm tidoq lah dalam lokap…………kat akhirat akan ditanya naper siksa anak anak…………

        0

        0
    • Bersabarlah says:

      kalau tangan dah naik pukul anak, sah2 ler bini pun die hempuk skali. cuma ibu ni die sanggup bertahan sakit tu, tp ibu mana sanggup bertahan anak kena dera?

      3

      0
  12. Razali says:

    Assalam-Bab Agama(Cerai-Berai)Jangan dibuat main-main.Ini bukan masalah kaum adam/hawa..yang penting apa yang Allah kata bukan orang (insan yang lemah) ini kata.Ingat DUIT..Dakwah,Usaha,Iklas dan Tawakal,,,

    1

    1
  13. Zira says:

    Dasar Derhaka.. Isteri NUSYUZ..

    1

    25
  14. Anonymous says:

    bila si bini dah x tahan. baru darjah 3….ko belasah budak tu mcm dia berdosa zina ke haper???

    6

    0
  15. peppermint says:

    errr… takkan ZZ tak tau dr awal laki dia ni panas baran?
    lagipon dia yg tergila2 kt Armin tu kan?
    dedulu kalo bebudak kene sebat bagai, xde hal.. zaman sekarang ni, jangan carik pasal..agaknya tak dapat belasah mak, tu yg belasah anak.. isteri mana tak jatuh nusyuz kalo keluar rumah dgn pkaian sendat mandat camtu? aku tak backing sesape. tapi kalo korang yg komen ni org Islam, sure tahu hukum hakam kan?

    1

    6
    • nana says:

      netizen nowadays..
      kes bapak pukul anak : “ala, nak didik je tu, dulu aku kena rotan lagi teruk..”
      Kes anak mati didera bapak : “bapak kejam! mak bodoh ke tak buat report?”

      2

      0

Leave a Comment

Optional