Zed Zaidi – Tawaran Berlakon Buat Neelofa, Tasha Shila Dan Anzalna Bakal Disekat Sekiranya Didapati Bersalah Oleh Jawatankuasa Disiplin Seniman

Hiburan

Zed Zaidi – Tawaran Berlakon Buat Neelofa, Tasha Shila Dan Anzalna Bakal Disekat Sekiranya Didapati Bersalah Oleh Jawatankuasa Disiplin Seniman

Presiden Seniman, Zed Zaidi mendakwa  tawaran berlakon buat Neelofa, Tasha Shila dan Anzalna akan disekat sekiranya didapati bersalah oleh jawatankuasa disiplin yang bakal ditubuhkan oleh Persatuan Seniman Malaysia (Seniman)  sekiranya ketiga-tiga pelakon tersebut terus berbalah seperti yang dilaporkan mStar Online.

Sekarang ini semakin ramai artis terutamanya bakat baru gemar meluahkan rasa tidak puas hati terhadap artis lain atau bergaduh sesama sendiri menerusi ruangan laman sosial seperti ‘Facebook’ dan ‘Twitter’.

Pertelagahan antara Tasha, Anzalna dan Neelofa adalah contoh terbaru, dan kelakuan itu menunjukkan mereka terlalu mengikut emosi. Sebab itu pihak Seniman bersikap tegas dan akan menubuhkan jawatankuasa tersebut secepat mungkin.

Dengan langkah menyekat tawaran berlakon untuk mereka, ia akan memberi pengajaran kepada mereka dan artis-artis lain agar hal sebegini tidak akan timbul lagi pada masa akan dating.

Tidak dapat dipastikan sejauh mana syarikat tempatan akan mematuhi sekatan ini seandainya ia dikuatkuasakan kelak kerana produksi biasanya mengambil pelakon-pelakon ini kerana mereka sedang laris dan boleh menyumbang kepada jumlah penonton drama atau filem. Namun begitu, Zed Zaidi menambah:-

Buat masa ini pihak kami tidak boleh masuk campur melainkan artis-artis ini yang datang kepada Seniman untuk selesaikan masalah.

Bagaimanapun, andai kata kes mereka terlalu serius sehingga dibawa naik ke mahkamah, pihak kami akan campur tangan untuk menyelesaikannya.

Advertisement

Apakah pendapat anda, adakah tindakan yang bakal dilakukan oleh Zed Zaidi ini berpatutan? Sila maklumkan pendapata anda di ruangan komen.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

324 Comments

  1. Sara

    June 19, 2012 at 3:02 pm

    macam2 la artis ni..penim aku….

  2. lantak kau lah

    June 15, 2012 at 8:37 pm

    ah…lantak kau lah..zz…macam2 pula kau ni kan…tapi tak pe lah..tetiga tu pon berlaku macam kayu..elok sangatlah tu…nyemak mata je tengok kekayu berlakon….

  3. Zed Zaidi...erm sape tu???

    June 15, 2012 at 7:13 pm

    Hamboi2 ko ni Zed Zaidi, nak sekat-sekat orang pulak… kenape?? masa kes ko dengan aaron ritu ko kene sekat ke?? owh mungkin la kot, sebab tu aku tak tengok dah ko ni berlakon… baik ko pergi mintak produser ke sesape naikan rate bayaran artis malaysia ni…tak pun ko gi carik jalan nak luaskan lagi market filem2 melayu atau artis2 msia ni… bukannya sekat2 orang… ape ko ingat ni jalan raya ke nak wat sekatan jalan raya…

  4. papagomo

    June 15, 2012 at 12:54 pm

    puiiiiii zz…..jom mkn yogurt aaron…ko hado???

  5. joejoe

    June 14, 2012 at 9:41 pm

    kes yg di bgaduh ngan AA xnk siasat ka??kalu salah x nk sekat???

Loading...